Kattoremontit, huollot ja korjaukset kaikille pelti-, tiili ja huopakatoille
Kattoekspertit palveluksessasi kaikissa pelti-, tiili -ja huopakattotöissä

Katot eivät pärjää Loimaallakaan ilman säännöllisesti tehtyjä kattotöitä

Palahuopakatot, konesaumakatot, lukkosaumakatot, tiilikatot ja kaikki muut erilaiset katot tarvitsevat säännöllisesti tehtyjä kattotöitä, jotta ne voisivat toteuttaa tehtäväänsä rakennuksen suojaajana mahdollisimman pitkään. Jos kattoa ei pidetä puhtaana, alkavat lika ja sammalet ikäännyttää sitä normaalia nopeammin. Seurauksena voi olla kattovuoto, voihan sammalten alta paljastua kattoreikä tai auennut saumat. Jos kerrostalon, omakotitalon, mökin tai esimerkiksi luhtitalon vuotava katto korjataan pian vahingon tultua huomatuksi, voidaan katto tiivistää. Jos kattovuoto saa jatkua pitkään, voi katon alta löytyä niin pahoja laho- ja homevaurioita, että katto on paras purkaa ja uusia.

Teetä kaikki tasakaton, harjakaton, pulpettikaton tai muun satulakaton kattotyöt kattofirma Plus Kattopalvelulla, niin kattosi pysyy tiiviinä ja turvallisena siitä huolimatta, että vuodet vierivät. Meidän kauttamme saat parasta palvelua niin katon varustelussa (esimerkiksi kattoturvatuotteita asennettaessa), katon korjaamisessa (kuten kattoreikien paikkaamisessa) kuin kattohuolloissakin (esimerkiksi katon harjaamisessa tai maalaamisessa). Jos katto on aika uusia, voit luottaa meidän tekevän taidokkaan kattoremontin huomattavan hyvällä hinnalla.

Teemme kaikki kattotyöt lumiesteiden korjaamisesta palahuopakattoremonttiin myös Loimaan naapurikunnissa Huittisissa, Humppilassa, Koski Tl:ssä, Marttilassa, Oripäässä, Punkalaitumella, Pöytyällä, Somerolla, Säkylässä ja Ypäjällä. Omakotitalojen ja kesämökkien kattohuolloista sekä muista kattotöistä voi hakea kotitalousvähennystä, sillä tämä kattourakoitsija kuuluu ennakkoperintärekisteriin, ja rahoituskin on käden ulottuvilla. Meidän kotisivujemme kautta pääsee lukemaan lisää joustavasta rahoituksesta, mikä sopii niin kattosaneeraukseen kuin vaikkapa kattoikkunan vaihtoonkin. Rahoitusta voi hakea vaikka saman tien, sillä kaikki hoituu kätevästi netin välityksellä.

Talon katto pärjää melko vähällä huolenpidolla, jos sen peruskunto on hyvä. Mitä vähemmän kattoa pitää tiivistää ja paikata, sen parempi. Teemme myös kattomaalaukset sekä muut isommat kattohuollot niin hyvin, ettei niitä tarvitse olla uusimassa vuosiin. Kahta vuosittaista huoltoa ei kuitenkaan pääse pakoon, ja ne ovat katon kevät- sekä syyshuolto. Varmistat kattosi hyväkuntoisuuden tilaamalla meidät puhdistamaan kattosi ja rännisi kaksi kertaa vuodessa. Kuten kaikkien muidenkin kattotöiden yhteydessä, tulemme tarjoamaan sinulle samalla ilmaisen kattotarkastuksen. Sen perusteella selviävät mahdolliset ongelmat katon tiiviydessä tai vaikkapa kattovarusteiden kunnossa. Myös katon huoltotarpeet tulevat ilmi tarpeeksi aikaisessa vaiheessa, kun katto tarkastetaan mahdollisimman usein.

Katon vesivahinko yksi syy Loimaalle tilattavalle kattoremontille

Yksi syy tilata kattoremontti Loimaalle on se, että vanha katto vuotaa, ja katon alta löytyy lahoa ja hometta. Kattovuoto on mahdollista korjata ilman kattosaneeraustakin, jos katto on nuori ja hyväkuntoinen, eivätkä vesivahingot ole kovin pahoja. Arvioimme aina tilanteen huolella, ja esitämme arvion kattoremontin tarpeellisuudesta (sekä tarjouksen kattoremontin hinnasta) vasta tutkittuamme katon juurta jaksain.

Katon uusiminen on paikallaan myös silloin, jos katto on ikänsä, kohtaamiensa lumi- tai myrskyvaurioiden tai hoitamattomuutensa takia niin huonossa kunnossa, että se voi alkaa vuotaa. Vaikka kattoremonttimme voikin maksaa osamaksulla tai rahoituksella, on aina parempi, jos kattoremontti voidaan tehdä ilman ylimääräisiä korjauksia ja veloituksia. Uusi katto syntyy nopeammin ja edullisemmin, jos uuden peltikaton, tiilikaton tai huopakaton asennus ei edellytä kosteusvaurioiden korjaamista katon alta.

Omakotitalon, kesämökin, rivitalon tai kerrostalon kattoremontti kannattaakin tilata mieluummin liian aikaisin kuin liian myöhään. On totta, että huopakattoremonttien väliajaksi mainostetaan 40 vuotta, mutta joskus katto kuluu loppuun tätä aiemmin. Jos kattoa saa olla yhtä mittaa korjaamassa, eikä katon tiiviydestä sittenkään ole takeita, on huopa- tai palahuopakattoremontti ehdottomasti se paras vaihtoehto.

Katto voidaan uusia myös sen takia, että samalla halutaan muuttaa sen muotoa tai materiaalia, tai että katon alle halutaan perustaa uusi asuinkerros. Joskus kattoremontin syynä on halu vaihtaa katon väriä. Sellaisessa tapauksessa tiilikattoremontti tai peltikattoremontti voidaan toteuttaa vain osittain. Osittaisen kattoremontin yhteydessä aluskatetta ei vaihdeta lainkaan. Kun konesaumakatto, lukkosaumakatto tai esimerkiksi betonitiilikatto uusitaan normaalin kaavan mukaan, kuuluu kattosaneerauksen kulkuun aina myös aluskatteen vaihto.

Palahuopakattoa tai tavallista huopakattoa ei uusita osittain, mutta joskus on mahdollista jättää vanha harjakatto tai muun mallinen katto paikoilleen. Uusi katto rakennetaan tuolloin suoraan vanhan katon päälle, ja talon omistaja säästää muun muassa purku- sekä jätekustannuksissa.

Olipa syy tasakaton, pulpettikaton tai vaikkapa aumakaton vaihdolle mikä hyvänsä, ota yhteyttä Plus Kattopalveluun! Tulemme paikan päälle arvioimaan katon nykyisen kunnon ja tarkastamaan sen, mitä kaikkea pitää tehdä, jotta rakennukseen saadaan nykymääräysten mukainen, tiivis, toimiva ja turvallinen katto. Kun katto on tarkastettu ja sopimus laadittu, voidaan kattoremonttiin ryhtyä saman tien – vaikka keskellä talvea!

Katon nopea korjaus Loimaalla pelastaa pulasta

Kaikki katon korjausta Loimaalla tarvitsevat yksityishenkilöt ja taloyhtiöt saavat parasta palvelua ottaessaan yhteyttä Plus Kattopalveluun. Koska olemme täyden palvelun kattofirma, on yhteydenotto meihin päin se ainoa asia, mitä asiakkaan pitää tiilikaton, peltikaton tai huopakaton korjauksen eteen tehdä. Tulemme paikan päälle tutkimaan, millaisia asennuksia tai tiivistyksiä katto tai sen läpiviennit tarvitsevat. Vasta kun olemme saaneet kokonaiskuvan omakotitalon, kerrostalon, rivitalon tai esimerkiksi tuotantolaitoksen katon kunnosta, annamme tarjouksen avaimet käteen -periaatteella suoritettavasta kattokorjauksesta.

Katon korjaus pelastaa pulasta, jos puu on kaatunut katon päälle tai katto vuotaa. Tilaa meidät kiireesti korjaamaan tasakattoasi, harjakattoasi tai esimerkiksi aumakattoasi, niin normaalielämä pääsee jatkumaan – eikä siihen aina tarvita kattoremonttiakaan. Katto voidaan korjata ja tiivistää, jos vaurioihin ja mahdollisiin kosteusvaurioihin päästään tarttumaan jo varhaisessa vaiheessa.

Katon paikkaustakaan, kuten rikkinäisten tiilien vaihtoa, jiirien paikkausta tai irronneiden lumiesteiden, rännien ja tikkaiden aiheuttamien reikien tiivistystä, ei kannata viivyttää. Kun tiilikatto tiivistetään ja huopakaton tai peltikaton reiät paikataan mahdollisimman nopeasti, ei kosteus pääse katon alle. Katon korjaaminen on aina helpompaa ja huokeampaa, jos siihen ei liity aluskatteen korjaamista, märkien villojen vaihtoa tai lahovaurioiden korjausta katon alla.

Jotta katto tulisi korjattua aina niin pian kuin suinkin, kannattaa pitää kiinni siitä, että katto tarkastetaan kaksi kertaa vuodessa. Jos katto on painunut lumen painon alla, näkyy katon oikaisutarve pitkän matkan päähän. Katossa saattaa olla myös joitain sellaisia puutteita tai vikoja, joita ei näe, ellei katolle kiivetä. Voit tilata katon kevättarkastuksen meiltä, niin saat ajoissa tiedon tarpeesta uusia räystäspellit tai -laudat, tai korjata rännit ja vesikourut.

Toisen kerran katolle pitää kiivetä syksyn tullen. Kun katon syystarkastus tehdään juuri ennen uutta talvea, saadaan katto tiivistettyä ja huollettua sellaiseksi, ettei sillä pitäisi olla mitään hätää talven aikana. Saatat saada tarjouksen jostain myrskyvaurion korjauksesta, kuten irronneiden peltilistojen korjauksesta. Voi käydä niinkin, että huomaamme jonkin läpiviennin vuotavan, jolloin tulemme tarjoamaan sinulle esimerkiksi kattoikkunan tiivistämistä.

Soita heti meille, jos katto vuotaa

Soita heti meille, jos kerrostalon, omakotitalon tai vaikkapa vapaa-ajan rakennuksen katto vuotaa. Kattovuoto tulee korjattua sitoutuneiden ja taitavien ammattilaistemme toimesta. Pidämme huolen siitä, että vuotavan katon korjaus aloitetaan nopeasti, ja ettei kattovuodon korjaukseen kulu kauaa aikaa. Mitä nopeammin tiilikattovuoto tai esimerkiksi palahuopakaton kattovuoto korjataan, sitä varmemmin katon vesivahinko voidaan välttää. On hyvä muistaa, että mikä tahansa vaurio katossa voi johtaa siihen, että katon alle pääsee kosteutta.

Jos kosteus on jo päässyt vaurioittamaan katon alla olevia puurakenteita ja lämmöneristeitä, astuu kattoremontti mukaan kuvaan. Tutkimme huolella, onko kannattavampaa suorittaa katon osittainen korjaus ja kosteusvaurioiden kunnostus, vai onko parempi purkaa ja uusia koko katto. Kosteusvauriot pitää joka tapauksessa kunnostaa, sillä kosteus heikentää puurakenteet ja homehduttaa eristeet. Katon ikä ja yleiskunto vaikuttavat paljon siihen, tarjoammeko kattoremonttia vai emme. Jos katon kunto on merkittävästi heikentynyt, on uusi kattovuoto vain ajan kysymys. Vaikka katto laitettaisiin nyt kuntoon, voi katossa olla uutta korjattavaa jo parin kuukauden päästä, jos vesikatto on vanha ja heikkokuntoinen.

Kattovuotoa ei tarvitse turhaan pelätä, sillä asiantunteva apu on vain yhden puhelinsoiton päässä. Uusikin katto voi vuotaa. Katto voi vuotaa harjalta tai vaikkapa läpivientien kohdalta, vaikka se olisi säännöllisesti huollettu. Siksi kaikki katot pitää tarkastaa kaksi kertaa vuodessa. Säännöllisesti tehtyjen kattotarkastusten ansiosta kaikki kattovuodot saadaan korjattua nopeasti, eikä katon alle pääse vettä. Kattotarkastusten ansiosta monet kattovuodot voidaan ehkäistä jo ennalta, huomaammehan kaikki haurastuneet tiivisteet, törröttävät naulat, huonokuntoiset kattotiilet ja muut vaaranpaikat kattoa tarkastaessamme.

Koska kattotarkastajamme käyvät myös katon alla, osaamme auttaa ehkäisemään myös kondensoitumisesta aiheutuvat vesivahingot. Jos välikatto ei tuuletu tarpeeksi hyvin siitä huolimatta, että sinne karkaa paljon lämpöä asuintiloista, voi lämpö tiivistyä kosteudeksi katon alla. Tarvittaessa tarjoamme katon lisälämmöneristystä, mikä hillitsee lämmön karkaamista (ja sitä kautta laskee asumiskustannuksia). Palveluvalikoimaamme kuuluvat kaikki kattotyöt, joten tarpeen vaatiessa tarjoamme myös aluskatteen uusimista tai vaikkapa katon tuulettumista tehostavan alipainetuulettimen asentamista.

Kesämökin huopakatto tai palahuopakatto ei saisi sammaloitua

Kesämökillekin sopiva huopakatto tai palahuopakatto pysyy pitkään hyvässä kunnossa, kunhan sen ei anneta likaantua ja sammaloitua. Kesämökin tai esimerkiksi omakotitalon, kerrostalon, rivitalon tai ulkorakennuksen bitumikaton säännöllinen puhdistaminen on tärkeää, sillä muuten kate ei pysy ehjänä ja toimivana. Bitumikermikaton pinta on karkea, joten epäpuhtaudet tarttuvat siihen helposti. Hoitamattoman huopa- tai laattakaton pinta on turhan hyvä kasvualusta sammaleille, leville ja erilaisille jäkälille.

Myös aurinko aiheuttaa haasteita hoitamattomalle tiivissaumakatolle, kolmiorimahuopakatolle tai laattakatolle. Aurinko kuivattaa huopaa ja vähentää huopakernien joustavuutta, missä piilee huopakaton erinomainen kestävyys. Hoitamatta jäävä huopakatto alkaa aivan varmasti vuotaa. Huopakattovuodon korjaus aiheuttaa kustannuksia. Jos kattovuoto jää korjaamatta, voi katto alla olevine rakenteineen mennä niin huonoon kuntoon, että paras ratkaisu on huopakattoremontti. Tässä vaiheessa ei voida ajatella kevyttä kattoremonttia, minkä yhteydessä vanha katto jätetään palvelemaan uuden katon alle. Jotta tällainen tuplaratkaisu olisi mahdollinen, on vanhan katon ja sen rakenteiden oltava hyvässä kunnossa. Jos katto on vuotanut ja katon alla on kosteutta, voi huopakaton uusimiseen liittyä niin ponttilaudoitusten uusimista kuin märkien (mahdollisesti jo homeistenkin) villojen uusimista.

Plus Kattopalvelu hoitaa kaikenlaiset huopakattoremontit ammattitaidolla, ja merkille pantavan hyvällä hinnalla. Huopakattoremonttien lisäksi toteutamme myös erilaiset huopakattohuollot ja huopakaton korjaukset. Palahuopakaton tai minkä tahansa muun huopakaton kuntoa tuetaan säännöllisten ja asianmukaisesti toteutettujen kattohuoltojen avulla.

Jotta paanukatto tai muu bitumikatto voisi kestää jopa 40 vuotta, on sen pinta puhdistettava roskista kaksi kertaa vuodessa. Muut katot voidaan siivota roskista harjaamalla, mutta bitumikaton herkkä sirotepinnoite voisi vaurioitua sen takia. Siksi tasakatot, pulpettikatot ja muut katot, joiden vesikatteena on kattohuopaa, tulisi puhdistaa ilmapuhaltamalla.

Katon puhdistuksen yhteydessä kuuluu puhdistaa myös sadevesijärjestelmä sekä suorittaa katon kunnon tarkastus. Kattotarkastuksen ansiosta mahdollisesti auenneet saumat, irronneet paanut tai katteeseen syntyneet reiät tulevat huomattua ja korjattua ajoissa. Kun katto paikataan kiireesti, on vähemmän todennäköistä, että kosteus pääsisi kesämökin tai muun rakennuksen katon alle.

Kattotarkastajamme suosittelevat tarvittaessa myös sammaleiden kemiallista poistamista, tai esimerkiksi katon elastisuuden turvaamista uuden pinnoitteen levittämisen avulla.

Muista pitää kiinni katon säännöllisistä huolloista Loimaalla

Kun pidät kiinni siitä, että tärkeimmät katon huollot Loimaalla tulevat säännöllisesti toteutettua, pysyy katto varmemmin hyvässä kunnossa, eikä kattovuotoja tarvitse pelätä. On myös sellaisia katon huoltoja, joita ei tarvita säännöllisesti, vaan ainoastaan tarpeen niin vaatiessa. Jos seuraat tiilikaton, huopakaton tai peltikaton kuntoa, osaat tilata nämäkin kattohuollot ja vahvistaa siten kattosi kuntoa.

Säännöllisiä kattohuoltoja ovat katon kevät- ja syyshuollot. Jokainen tasakatto, harjakatto, aumakatto ja esimerkiksi mansardikatto tarvitsee näitä huoltoja joka ikinen vuosi. Keväthuollon yhteydessä katto puhdistetaan kaikista roskista, jotta epäpuhtaudet eivät alkaisi ruostuttaa tai sammaloiduttaa kattoa. Keväthuoltoon kuuluu myöskin sadevesijärjestelmän puhdistaminen, sillä se voi mennä tukkoon, jos roskia ei säännöllisin väliajoin poisteta. Syyshuolto on sisällöltään identtinen katon keväthuollon kanssa.

Aina kun ammattilaisemme tulevat Loimaalle tekemään jonkin kattohuollon, katon paikkauksen tai muun kattotyön, tarjoavat he ilmaisen kattotarkastuksen kaupan päälle. Kattotarkastuksen perusteella jokainen törröttävä naula, huonokuntoinen sauma tai esimerkiksi irtoamassa oleva kattosilta tulee huomattua. Kattotarkastuksen jälkeen annamme tarjouksen kaikista mahdollisesti tarvittavista kattotöistä, kuten kattopeltien kiinnitysten lisäämisestä tai katon pesusta.

Katon epäsäännöllisesti tarvitsemien kattohuoltojen tarve saadaan selville juuri kattotarkastusten avulla. Kattohuoltoja, joita ei tarvita joka vuosi vaan vain tarpeen mukaan, ovat esimerkiksi juuri kattopesut, sammaleenpoisto ja katon suojakäsittelyt. Peltikatto kannattaa pitää hyvässä maalissa, jotta ruoste ei saisi sen kuntoa romahtamaan. Peltikaton maalaus on uusittava esimerkiksi 10 vuoden välein, mutta voi mennä jopa 15 vuotta, ennen kuin katon vanha pinnoite on kulunut uusimiskuntoon. Kattomaalaukseen voidaan tarvittaessa yhdistää vanhojen naulojen tai ruuvien korvaaminen uusilla ruuveilla.

Tiilikatot ja huopakatotkin pinnoitetaan, mutta vain kerran elinkaarensa aikana. Kattotarkastus kertoo, koska on katon pinnoituksen aika – vai tarvitaanko kenties kattoturvatuotteiden huoltoa.

Plus Kattopalvelun palveluvalikoimaan kuuluvat myös lumenpudotus ja jään poisto katolta. Tarve näille talvisille kattohuolloille saattaa paljastua katolla käymättäkin. Voit myös ottaa yhteyttä ja antaa meidän suorittaa riskiarvion. Jos lumi ja jää uhkaavat yleistä turvallisuutta tai kattosi kuntoa, annamme hyvän tarjouksen lumimassojen vähentämisestä ja jään höyrysulattamisesta.

Emme tingi laadusta, kun puhdistamme rännejä

Plus Kattopalvelu tarjoaa laadukasta kattopalvelua, oli sitten kyse rännien puhdistamisesta tai jostain muusta rännihuollosta, tai esimerkiksi kattovuodon korjaamisesta Loimaalla. Me olemme sitoutuneet palvelemaan asiakkaitamme parhaalla mahdollisella tavalla. Se tarkoittaa muun muassa sitä, että kattotyöt rännien asentamisesta kattoikkunan tiivistämiseen tehdään luotettavalla asiantuntemuksella ja huolellisella työotteella. Paras mahdollinen palvelu tarkoittaa myös sitä, että etsimme asiakkaan kannalta edullisimmat ja kannattavimmat ratkaisut. Plus Kattopalvelu tunnetaan myös siitä, että aina kun teemme rännien korjauksen tai minkä tahansa muun kattotyön, tarjoamme ilmaisen kattotarkastuksen kaupan päälle. Kattotarkastuksen aikana varmistamme sadevesijärjestelmän kunnon, katon tiiviyden ja katon alapuolisten osien kuivuuden. Otamme selvää myös siitä, missä kunnossa katon läpiviennit ja muut kattovarusteet ovat.

Neuvomme kaikkia taloyhtiöitä ja kiinteistönomistajia puhdistamaan sadevesikourut kaksi kertaa vuodessa. Jos rakennuksen sadeveden poisto onkin hoidettu kattokaivoilla tai jalkaränneillä, tulee ne puhdistaa yhtä usein (eli heti talven jälkeen ja syksyllä ennen uuden talven alkamista). Näin varmistetaan se, että sadevesijärjestelmä vetää kaikissa olosuhteissa ja kaikkina vuodenaikoina. Jos sadevettä ei saada ohjattua tarpeeksi pitkän matkan päähän kerrostalosta, mökistä tai muusta rakennuksesta, voi kosteus päästä vaurioittamaan rakenteita.

Sadevesikouruillekaan ei tee hyvää, jos niissä on jatkuvasti roskia ja kosteutta. Sadevesikourut alkavat ruostua, ja ruoste saa ne menemään pilalle (esimerkiksi vääntymään ja reikiintymään helpommin). 40–50 vuoden mittainen käyttöikä jäänee pelkäksi haaveeksi, jos rännit ruostuvat alituisen kosteuden takia.

Kouruissa makaavasta roskakuormasta on myös se haitta, että talvipakkaset tulevat jäädyttämään kourun. Jos kourun kiinnikkeet eivät jo aiemmin ole antaneet periksi ylimääräisen kuormituksen takia, saattaa se tapahtua talvella. Jää voi myös vääntää kouruja ja pilata niiden kaadot, jolloin kouru ei vedä ja tyhjene kokonaan silloinkaan, kun se on juuri puhdistettu.

Jää voi myös rikkoa sadevesijärjestelmää avaamalla kourujen ja alastuloputkien saumoja. Jäätymisen sivuvaikutuksia ovat myös vaaralliset jääpuikot, mitkä alkavat roikkua ränneistä. Jos talon sadevesijärjestelmä pääsee jäätymään, ota yhteyttä ja tilaa kourujen sekä syöksyputkien avaus vesihöyryllä meiltä. Meihin voit luottaa myös kourujen puhdistamisessa, tai niiden ruostumista estävässä huoltomaalauksessa.

Katolla sammaleita – tilatako kattopesu vai katon kemiallinen puhdistus?

Jos omakotitalon, rivitalon, mökin, piharakennuksen tai esimerkiksi teollisuuslaitoksen katolla on sammaleita, on kaksi vaihtoehtoa katon puhdistamiseksi Loimaalla: kattopesu ja kemiallinen sammaleenpoisto (katon suojakäsittelyllä viimeisteltynä). Se, kumpi kattohuolto kannattaa valita, riippuu katon materiaalista. Sammalet poistetaan eri tavalla peltikatolta kuin tiilikatolta ja huopakatolta. Ota yhteyttä Plus Kattopalveluun, niin saat juuri oikeanlaisen kattohuollon! Tulemme paikan päälle tarkastamaan tasakaton, pulpettikaton tai esimerkiksi aumakaton kunnon, ja annamme sen jälkeen tarjouksen sopivimmasta kattohuollosta. Jos katto tarvitsee jotain muuta työtä, esimerkiksi huoltomaalausta tai lumiesteiden asentamista, lupaamme laittaa senkin kuntoon kattoa huoltaessamme. Tarjous on aina yhtä kilpailukykyinen, ja omakotitalojen sekä kesämökkien omistajat voivat vähentää urakan verotuksessaan.

Peltikatto ei ole se eniten sammaloituva katto, mutta jos aaltopeltikatto tai jokin muu peltikatto sattuisi sammaloitumaan, auttaisi asiaa kattopesu. Peltikaton pesu tehdään tavallisella letkupaineella, samalla kattoa harjaten. Katteen mukaan valittu kattopesuaine viimeistelee lopputuloksen.

Tiilikatolta sammalet pitää poistaa kemiallisesti, sillä tiilikaton pesu ei saa kaikkia tiilien sisässä ja väleissä olevia itiöitä tai juuria kuolemaan. Sammaleenpoistoaineemme tappaa kaikki sammalet, ja lopuksi tehty katon suojakäsittely pitää huolen siitä, että katto pysyy sammaleettomana tulevinakin kesinä. Biohajoavat sammaleenpoistoaineemme sopivat myös sammaleiden poistoon huopakatolta.

Jos katto on likainen tai se aiotaan maalata, on yksi ensimmäisistä askelista katon pesu. Ennen kuin esimerkiksi huopakatto voidaan pestä, pitää se tarkastaa siltä varalta, ettei se olekaan aivan tiivis. Muussa tapauksessa kattopesu voisi viedä ojasta allikkoon, eli johtaa katon vesivahinkoon.

Katon likaantumista ja sen aiheuttamaa ruostumista tai sammaloitumista voi torjua jo ennalta. Kaikki katot on hyvä puhdistaa joka kevät ja syksy, sillä näin lika ei pääse pinttymään kiinni, ja katto kuivuu nopeasti aina sateen jälkeen. Tiilikatot ja monet muut katot voidaan puhdistaa roskista harjaamalla. Harjan avulla katolta saadaan poistettua niin lehdet, oksanpätkät, neulaset kuin monet muutkin roskat. Bitumikaton ja bitumipaanukaton puolivuosittaisessa puhdistuksessa on parempi käyttää ilmapuhallinta, sillä se on harjaamista hellävaraisempaa. Kevät- ja syyshuollon yhteydessä on hyvä myös puhdistaa katon sadevesijärjestelmä, sekä suorittaa katon kuntotarkastus.

Jotkin katot maalataan kerran, toisia ei ollenkaan – ja jotkut pariin, kolmeen kertaan  

Plus Kattopalvelu tarjoaa sinulle asiantuntevaa tietoa katon maalaamisesta Loimaalla. Me tiedämme, miten kattomaalaus kuuluu toteuttaa, ja miten usein katon huoltomaalauksia tarvitaan. Emme ole vain ehtymätön tietolähde, vaan myös se paras toteuttaja kaikille kattomaalauksille. Ammattilaisemme maalaavat taidokkaasti niin peltikatot, tiilikatot kuin huopakatotkin.

On kattoja, joiden huolto-ohjelmaan kattomaalaus ei kuulu lainkaan. Tällaiset katot ovat kuitenkin selvässä vähemmistössä. Kattoja, mitkä pärjäävät vuosikymmenestä toiseen ilman suojaavaa pinnoitetta, ovat savitiilikatot ja kuparikatot. Kuparikatot ovat aina olleet todella kalliita, joten vain harvassa rakennuksessa on kuparikatto. Jos rakennuksessa nyt kuitenkin on kuparikatto, riittää sillä se, että sen pinta puhdistetaan kaksi kertaa vuodessa, ja että kattokokonaisuuden kunto samalla tarkastetaan.

Savitiilikatot ovat saaneet väistyä edullisempien betonitiilikattojen tieltä, mitkä ovat monen mielestä myös helpompia asentaa. Savitiilikattoja on toki edelleen, ja voimme sinulle sellaisen tulla asentamaan. Katon harjaus, sammaleiden poisto ja muutaman vuoden välein tehty katon suojakäsittely ovat keinot saada savitiilikatto kestämään jopa sata vuotta.

Niitä kattoja, mitkä maalataan vain kerran, ovat betonitiilikatot ja huopakatot. Betonitiilikatto on aika maalata, kun tiilet ovat vuosikymmenten myötä muuttuneet huokoisiksi. Huokosiin varastoituva ja sinne jäätyvä vesi rikkoo tiilet, jos tiilien heikkenemiseen ei puututa uusimmalla katon pinnoitetta.

Kattomaalaus saa katon myös näyttämään hyvältä – tämä on ehdottomasti yksi syy sille, miksi niin huopakatot kuin muutkin katot kannattaa maalata. Huopakatto on pinnoitettava uudestaan myös siksi, että muuten se ei kestäisi auringon kuivattavaa vaikutusta kuivumatta ja halkeilematta. Uusi pinnoite suojaa katon ja sallii sen pitää elastisuutensa, minkä ansiosta erilaiset rasitukset eivät saa sitä vuotamaan kovinkaan helposti.

Erilaiset peltikatot ovat kattoja, mitkä maalataan useampaankin otteeseen. Peltikattoja ovat niin aaltopeltikatot, lukkosaumakatot kuin konesaumakatotkin. Jos kattoa ei maalata, alkaa katto ruostua, ja se tietää tarvetta katon korjaamiselle (ehkä jopa katon purkamiselle ja uusimiselle). Riippuu katon pinnoitteen kulumisesta, koska on aika tilata peltikaton huoltomaalaus Loimaalle. Ensimmäiseen huoltomaalaukseen voi kulua aikaa jopa 25 vuotta, ja jatkossa katto maalataan ehkä 10 vuoden välein.

Lumen pudotus ja jäänsulatus Loimaalla kysyvät kokemusta ja malttia

Sekä jään poisto katolta että katon lumenpudotus Loimaalla kysyvät tekijältään niin rohkeutta, kokemusta, tietotaitoa kuin malttiakin. Katolla ei saa heilua kuin heinämies, sillä turha hosuminen saattaa vaaraan sekä katon, rakennuksen lähistöllä liikkuvat ihmiset kuin lumenpudottajan itsensä. Monilla kiinteistönomistajilla on kiusaus poistaa jää ränneistä ja katolta mekaanisesti, vaikka parhain ja turvallisin tapa jään poistamiseen on katon ja sadevesijärjestelmän sulattaminen höyryllä. Höyry ei riko kattoa tai sadevesijärjestelmää, kuten kirveellä tai lapiolla tapahtuva hakkaaminen voisi tehdä. Jääpuikkoja ei oikein voida poistaa räystäiltä höyryllä, vaan ne on paras käydä katkomassa käsin – tähänkin aktiviteettiin pitää varautua suojalasien ja muiden työturvallisuustuotteiden avulla.

Työturvallisuustuotteita tarvitaan silloinkin, kun ollaan pudottamassa lunta kerrostalon, mökin, omakotitalon, rivitalon, hallin tai muun kiinteistön katolta. Turvavaljaat ovat tarpeelliset myös tasakatolla, sillä horjahdusvaara on olemassa. Kun olemme pudottamassa lunta korkeiden rakennusten katoilta, otamme mukaan hommaa helpottavat ja jouduttavat henkilönostimet tai nostinkoriautot.

Jotta kattolumityöt sujuisivat mahdollisimman turvallisesti, maltamme aina suunnitella ne huolella etukäteen. Suotta ei sanota, että hyvin suunniteltu on puoliksi tehty! Lumenpudotus sujuu kätevästi, kun kaikki on valmiiksi pohdittu – aina sitä myöten, mihin kohtaan pihaa lumet voidaan turvallisesti pudottaa, ja miten estetään henkilö- ja omaisuusvahinkojen sattuminen. Otamme jo etukäteen selvää, kuinka monen työntekijän pitää valvoa pihaa tai ohjata liikennettä.

Malttia, kokemusta ja tietotaitoa tarvitaan myös itse työssä, eli lumimassoja vähennettäessä. Jos lumentyönnin sattuisi osumaan katteeseen, voisi katto vaurioitua ja alkaa vaikka vuotaa. Meillä on hallussamme oikeat tekniikat, joita tarvitaan omakotitalon, kesämökin tai vaikkapa maneesin lumenpudotuksessa. Osaamme jättää hieman lunta suojaamaan kattoa, jotta siihen ei syntyisi naarmuja, eikä kattotiiliä tai kattotarvikkeita irtoaisi. Koko urakka sujuu mallikkaasti, kun tilaat kattosi lumityöt kattourakoitsijalta, jonka nimi on Plus Kattopalvelu!

Ota meihin yhteyttä jo siinä vaiheessa, kun vasta pohdit sitä, tarvitsetko lumenpudotusta vai et. Arvioimme puolestasi, onko katolla niin paljon lunta, että se aiheuttaa turhan suuren riskin katon tai sen rakenteiden kunnolle.

Jotkut kattotyöt Loimaalla liittyvät kattoturvatuotteisiin

Plus Kattopalvelu on luottokumppanisi kaikissa kattotöissä Loimaalla, joten tilaa meiltä kaikki peltikatto-, palahuopakatto-, huopakatto- tai tiilikattotyöt. Ammattilaisemme tekevät pitkällä kokemukselle ja tunnollisella otteella niin kattohuollot, kattokorjaukset (kuten kattoläpivientien korjaukset) kuin erilaiset kattoremontitkin. Tavalliseen kattoremonttiin liittyy vesikatteen ja aluskatteen vaihto, mahdollisesti myös kattorakenteiden korjaus sekä katon eristyksen uusiminen. Lopuksi katto varustellaan ainakin vähimmäismäärällä kattoturvatuotteita. Rakennusmääräyksistä voi tarkastaa, mitkä kattoturvatuotteet pitää vähintäänkin hankkia. Kun kattoremontti on Plus Kattopalvelun vastuulla, teemme sen avaimet käteen -periaatteella. Voit siis luottaa siihen, että uudella katolla on juuri oikea määrä hyväkuntoisia kattoturvatuotteita, ja että kattoikkunat ja kattovalokuvut on tarvittaessa uusittu.

Jos aluskatetta ei tarvitse paikata tai uusia, voimme tehdä osittaisen kattoremontin, jolloin vaihdetaan pelkät kattotiilet tai -pellit. Bitumikatto voidaan joissain olosuhteissa uusia rakentamalla sen päälle uusi katto – tässä tapauksessa purkamatta jäänyt vanha katto jää toimimaan uuden katon alusrakenteena.

Jos kattoturvatuotteet, kattoikkuna, aluskate tai muut katoin yksityiskohdat vaativat myöhemmässä vaiheessa jotain toimenpidettä, ota ensimmäiseksi yhteyttä Plus Kattopalveluun. Huollamme, korjaamme ja uusimme kaikki kattoturvatuotteet kattosilloista lumiesteisiin. Kattoikkuna on jo melkein korjattu tai vaihdettu, kun otat yhteyttä meihin päin – niin nopeasti laitamme hommat rullaamaan! Tarvittaessa korjaamme aluskatteen, tai asennamme lintuverkot aluskatteen suojaksi. Räystäiden tuuletusaukkoihin asennetut pieneläinesteet estävät lintuja pääsemästä aluskatetta nokkimaan.

Meiltä voit tilata myös katon lisälämmöneristyksen, märkien villojen vaihdon tai katon IV-työt. Jos katon alla on liian vähän villoja, pääsee lämpö karkuun. Lämmön karkaaminen nostaa asunnon lämmityskuluja ja heikentää katon kosteusteknistä toimintaa. Jos katto vuotaa tai huono tuuletus johtaa kondenssiveden syntymiseen, on märkien villojen vaihto yhtä tärkeää kuin muidenkin kosteusvaurioiden korjaaminen. Kosteus voi johtaa homeeseen, ja home puolestaan erilaisiin terveysongelmiin.

Entä mitä ovat katon IV-työt? Ne voivat liittyä uusien ilmanvaihtokanavien asentamiseen tai nykyisten ilmanvaihtokanavien läpivientien vesivuotoihin. Ota yhteyttä myös silloin, jos ilmanvaihtohormista tippuu kondenssivettä. Mitä paremmin yläkatto tuulettuu, sitä varmempaa on kattorakenteiden säilyminen kuivina, ja siitä puolestaan riippuu koko katon kunto ja pitkäikäisyys.

Katon ja yläpohjan eristys sekä villojen vaihto ovat tapoja taata kattorakenteiden terveys

Katon eristykseen liittyvät kattotyöt Loimaalla ovat tarpeellisia monessa mielessä. Yläpohja pitää eristää, jotta lämpö pysyisi paremmin sisällä. Jos yläpohjassa ei olisi villoja tai muita eristeitä (ennen vanhaan käytettiin sahanpurua), menisi asunnon lämmittämiseen paljon puita, öljyä tai esimerkiksi sähköä. Lämmin ilma nousee aina ylöspäin, joten katon kautta karkaa enemmän lämpöä kuin seinien tai ikkunoiden kautta. Eristeitä tarvitaan myös siksi, että välikatolla ei syntyisi kondenssivettä. Lämmin ilma voi tiivistyä kosteudeksi, kun se kohtaa kylmän viilentämiä pintoja. Hyvä esimerkki tästä on varsinkin kesäisin jääkaapin seinissä valuva kondenssivesi. Samaan tapaan katon alla voi esiintyä kondenssivettä, kun lämmin ilma kohtaa pakkasessa viileiksi muuttuneet rakenteet.

Eristeet ovat olemassa myös siksi, ettei katolla oleva lumi sulaisi kesken talven. Jos lumen ja katon välissä on runsaasti sulanutta vettä, voi katto alkaa vuotaa saumoistaan. Osa sulaneesta vedestä voi jäätyä katon reunalle valleiksi, joiden yli perässä tuleva sulamisvesi ei enää pääse. Myös jääpuikkoja esiintyy silloin, jos rakennuksesta pääsee karkuun lämpöä.

Katon lisälämmöneristys ratkaisee liian niukoista eristeitä johtuvat pulmat Loimaalla. Ota yhteyttä, niin tulemme laskemaan avaimet käteen -hinnan kattosi lisäeristykselle. Otamme samalla selvää, pitääkö yläpohjan tuuletusta tehostaa. Jos yläpohjan eristetilan tuuletus on puutteellinen, voi lämpimästä ilmasta tiivistyvästä kosteudesta ja höyrynsulun mahdollisista vuotokohdista pääsevästä kosteudesta syntyä lahovaurioita jo muutamassa vuodessa. Korjaavia toimenpiteitä ovat niin katon korotus kuin esimerkiksi uusien alipainetuulettimien ja ilmaventtiilien asentaminenkin. Asennamme ja eristämme uudet ilmanvaihtokanavat kaikkien taiteen sääntöjen mukaan. Katon korotus on suhteellisen iso urakka, mitä voidaan tarvita myös silloin, jos mielessä on ullakon ja vintin ottaminen asuinkäyttöön ne eristämällä.

Jos villat ovat huonossa kunnossa, pitää ne vaihtaa. Jos villoissa ei ole kosteutta, voidaan katon lisälämmöneristys tehdä vanhojen villojen päälle. Kuivia villoja voi käyttää todella pitkään, sillä niitä ei tarvitse purkaa ja uusia kattoremontinkaan yhteydessä. Märät villat on vaihdettava ja pian, jotta omakotitaloon, kerrostaloon tai muuhun rakennukseen ei syntyisi ongelmia homeen kanssa.

Plus Kattopalvelu tuntee kaikki kattoturvatuotteet – myös putoamissuojat ja savunpoistoluukut 

Plus Kattopalvelu tuntee sellaisetkin kattoturvatuotteet Loimaalla, joita ei ihan joka rakennuksen katolta tapaa. Talotikkaat ovat yksi yleisimmistä kattoturvatuotteista, tarvitaanhan talo- eli seinätikkaita katolle kiipeämiseen. Jos katolle vieviä tikkaita ei olisi, voisivat kattohuoltajat ja muut katoilla työkseen liikkuvat jäädä niin sanotusti rannalle ruikuttamaan. On hyvä muistaa, että kiinteistön omistajalla tai taloyhtiöllä on vastuu huolehtia siitä, että katolle pääsee hyväkuntoisia ja määrällisesti riittäviä kattoturvatuotteita myöten. Jos tarvittavia turvatuotteita ei ole asennettu tai ne ovat huonossa kunnossa, on esimerkiksi nuohoojalla oikeus kieltäytyä nousemasta katolle.

Kun katolle on päästy, jatkuu matka lapetikkaita eli kattotikkaita myöten. Jos katto on kalteva, katolta saattaa löytyä myös kattosilta. Kattosilta on rakennusmääräysten mukaan pakollinen, jos kerroksia on enemmän kuin kaksi.

Kalteva katto on varusteltava myös lumiesteillä. Lumiesteet estävät nimensä mukaisesti lunta putoamasta katolta. Jos katolta pääsisi putoamaan lunta, voisi se rikkoa kattoa (esimerkiksi irrottaa kattoturvatuotteita paikoiltaan) tai aiheuttaa henkilö- ja omaisuusvahinkoja alas tullessaan. Lumen putoaminen on sitä vaarallisempaa, mitä enemmän lunta tulee kerralla alas, ja mitä korkeampi rakennus on kyseessä. Jos lumen seassa on jäätä tai irronneita kattotarvikkeita, on lumen putoaminen entistä vaarallisempaa.

Riippuu rakennusmääräyksissä ilmoitetuista mittasuhteista, pitääkö kattosi varustella myös hätäpoistumistikkain (eli palotikkain) tai muiden kattoturvatuotteiden avulla. Plus Kattopalvelu tuntee kattoturvatuotteita koskevat rakennusmääräykset, joten voit luottaa meidän pitävän huolen siitä, että katollasi on kaikki tarvittavat putoamissuojat, kattopollarit ja muut kattoturvatuotteet. Putoamissuojat ja kattopollarit ovat olemassa horjahdus- ja liukastumisvaaran takia. Savunpoistoluukku on tarpeen poistaakseen kuuman savun pois esimerkiksi kerrostalon evakuointireiteiltä – omakotitalossa tai kesämökissä sitä ei tarvita.

Koska aika vaikuttaa myös kattoturvatuotteisiin, pitää kaikki kattoturvatuotteet tarkastaa kaksi kertaa vuodessa. Jos kattotikkaat tai muut kattoturvatuotteet tarvitsevat jotain huoltoa tai korjausta, annamme siitä hyvän tarjouksen. Varmistamme katon ja kattoturvatuotteiden kuntotarkastuksen yhteydessä myös sen, missä kunnossa turvatuotteiden kiinnitykset ovat. Jos kiinnikkeet ovat päässeet avautumaan, voi tuuli tai lumi irrottaa kattoturvatuotteet paikoiltaan, ja silloin kattoon voi syntyä kattovuotoon johtavia reikiä.

Lumiesteiden asennukseen tai korjaukseen ruvettava viimeistään syksyllä – ellei kyse ole lumiesteiden kiinnittämisestä

Syksyllä tarvittavia kattotöitä ovat muun muassa katon syyshuolto, lumiesteiden asennus ja korjaus sekä kaikki muut toimenpiteet, joiden avulla katto saadaan mahdollisimman talvenkestäväksi. Katon syyshuollon aikana katosta ja sen sadevesijärjestelmästä poistetaan kaikki roskat, mitkä voisivat aiheuttaa ruostetta tai esimerkiksi jäätymisvaurioita. Syyshuoltoon (kuten kaikkiin muihinkin Plus Kattopalvelun tekemiin kattotöihin) kuuluu ilmainen katon kunnon tarkastus. Kattotarkastajamme käyvät läpi muun muassa lumiesteiden kunnon. Jos lumiesteet vielä puuttuvat, vaikka ne pitäisi rakennusmääräysten mukaan asentaa, teemme tarjouksen laadukkaista lumiesteistä ja niiden asentamisesta peltikatolle, tiilikatolle tai huopakatolle.

Jos lumiesteissä on jotain korjattavaa tai jos niiden kiinnikkeet pitää kiristää, koskee asiakkaan saama tarjous lumiesteiden kunnostamista. Kiinnikkeet voivat löystyä lumen painon alla, tai peltikatolle ominaisen lämpöelämisen vuoksi. Lumiesteiden kiinnikkeet kannattaa tarkastaa usein, jotta ne saataisiin tarvittaessa kiristettyä. Suosittelemmekin, että lumiesteet ja koko katto tarkastettaisiin kaksi kertaa vuodessa.

Lumiesteet ehtii periaatteessa asentaa ja korjata vielä syksylläkin, mutta jos on kyse katolta irronneista lumiesteistä, pitää työ tilata heti. Jos lumi tai kova tuuli pääsee irrottamaan kattotikkaat, lumiesteet tai muut kattotarvikkeet katosta, ei kyse ole vain siitä, että katon varustetasossa on puutteita. Irronneet kattotarvikkeet jättävät jälkeensä vaurioita, joista katto voi alkaa vuotaa, ja siksi katto on tiivistettävä niin pian kuin suinkin.

Lienee paikallaan kerrata se, miksi lumiesteet ovat niin tärkeä osa omakotitalon, kerrostalon tai esimerkiksi toimistorakennuksen kattoa. Jos katon kaltevuus on 1:8 tai sitä enemmän, voivat katolta alas valuvat lumet aiheuttaa vahinkoa sekä katolle että ympäristölle. Siksi on tärkeää hillitä lumen liikkeitä asentamalla lumiesteet katolle. Lumiesteet pitävät lumet katolla, jolloin rakennuksen ympäristössä voi liikkua huoleti koko talven ajan. Kattovarusteetkin pysyvät paremmin paikoillaan, kun lumikuorma ei yht’äkkiä romahda alas katolta. Erityisen runsaslumisina talvina voidaan Loimaallakin tarvita lumen pudotusta. Vaikka lumiesteet toteuttavatkin tehtävänsä katon suojaajina erittäin mallikkaasti, eivät ne voi estää esimerkiksi katon painumista luokalle, jos sen päällä on todella suuri määrä lunta suojalunta.

Piipunhatun ja piipun pellittämisen voi hoitaa vaikka samalla kertaa

Piipunhatun asentaminen ja piipun pellitys voidaan hoitaa samalla kertaa. Esimerkiksi silloin, kun olemme tekemässä kattoremonttia, hoidetaan piipunhatun asentaminen ja piipun pellittäminen peltisepän työnä usein samalla kertaa. Jos piipunhattua ei ole tai se on irronnut kovalla tuulella, voit tilata meidät laittamaan asian kuntoon koska vain. Piipunhattu on tarpeen, sillä se pitää hormin kuivana kaikissa sääolosuhteissa ja kaikkina vuodenaikoina. Kuiva hormi on parempi vetämään, mutta ei siinä kaikki. Jos hormi on kostea ulkolämpötilan laskiessa pakkasen puolelle, rapauttaa niin sanottu pakkasrapautuminen hormin laastia. Hormiin syntyvistä halkeamista voi karata savukaasuja, ja rapautumiin varastoituva noki voi syttyä tuleen. Molemmat ilmiöt voivat johtaa rakennuspaloon. Piipunhatun hankkiminen on edullinen tapa parantaa paloturvallisuutta.

Piippu kannattaa suojata rapautumiselta myös ulkoa päin. Parhaiten tässä auttaa savupiipun pellitys mittojen mukaan, joten ota yhteyttä Plus Kattopalveluun ja meidän huippuhyviin kattopeltiseppiimme. Pellitetty piippu on suojassa kosteudelta ja lämpötilojen heilahteluilta, ja se antaa katolle upean ”viimeisen silauksen”. Viimeisteltyä ilmettä voidaan jatkaa muiden peltisepän töiden, kuten kattoikkunan pellittämisen, avulla.

Jotta piippu voidaan pellittää, on kattopeltiseppiemme käytävä ottamassa mitat siitä. Samalla reissulla paljastuu, jos piipusta vuotaa vettä, piippu on rapautunut (ehkä suorastaan sortumisvaarassa), tai jos aluskatetta on korjattava piipun kohdalta. Rapautunut hormi pitää korjata hormin pinnoituksen avulla, ellei olla jo niin huonossa tilanteessa, että piippu on muurattava uudelleen. Jos katto vuotaa piipun kohdalta, korjaamme sen yhtä hyvin kuin kaikki muutkin kattovuodot läpivientien kohdalta. Jos aluskate ei ole suojannut kattorakenteita, kuuluu kattokorjaukseen myös mahdollisten kattorakenteiden kunnostaminen. Voi olla, että eristeitä pitää uusia, tai että puuosia on kuivatettava.

Aluskatteen korjaaminen pitäisi tehdä heti, kun siinä huomataan asennusvirheitä, pussittavia kohtia tai esimerkiksi reikiä. Jos ongelmat aluskatteessa huomataan vasta piipun pellittämisen yhteydessä, ei hätää – piipun pellityksen aikana aluskatteen tiivistys piipun luota onnistuu hyvin helposti. Täysin tiivis ja oikealla tavalla asennettu aluskate estää katon alla olevien rakenteiden kastumisen, vaikka katto alkaisi vuotaa piipun juuresta, harjalta, saumasta tai jostain muusta kohdasta. 

Katsastathan autosikin – muista siis myös katon tarkastus Loimaalla

Auton katsastaminen on lakisääteinen velvollisuus ja tärkeä asia liikenneturvallisuuden kannalta, mutta myös katon tarkastus Loimaalla on tärkeä asia, mikä kannattaa hoitaa säännöllisesti. Kattotarkastus antaa tietoa katon kunnosta, aivan kuten katsastusinsinöörikin kertoo, missä kunnossa kauppakassi tai amerikanrauta on. Katon kunnon tarkastuksen jälkeen taloyhtiö tai kiinteistön omistaja saa myös tarjouksen kaikista kattokorjauksista tai kattohuolloista, joita katto on vailla. Jos tiilikatto, huopakatto tai peltikatto on kaikin puolin hyvässä kunnossa, emme tietenkään tee tarjousta mistään kattotyöstä, vaan toivotamme vain hyvää päivänjatkoa.

On kaksi tapaa saada tasakatto, harjakatto, aumakatto tai muu katto tarkastettua Loimaalla. Ensimmäinen tapa on toimia kuten minkä tahansa muun kattotyön suhteen, eli tarttua puhelimeen tai lähettää verkkoviesti. Sen perusteella laadimme sinulle tarjouksen katon kuntotarkastuksesta.

Toinen tapa on tilata meiltä mikä tahansa muu kattotyö, ja vastaanottaa ilmainen kattotarkastus. Kattosi tarkastetaan ilmaiseksi kaikkien tekemiemme kattotöiden yhteydessä, myös joka vuosi tarvittujen katon kevät- ja syyshuoltojen yhteydessä.

Katon kunnon tarkastaminen auttaa asiakasta pitämään parempaa huolta katostaan. Mitä aikaisemmassa vaiheessa kaikki pikkuvauriot (isoista puhumattakaan!) korjataan, sitä paremmassa, luotettavammassa ja tiiviimmässä kunnossa katto pysyy. Kaikki erilaiset katot on hyvä tarkastaa puolen vuoden välein, jotta rikkinäiset tiilet tulisivat vaihdettua ajoissa, ja jotta mikään sauma ei saisi vuotaa kovin pitkään. Pikkuvaurioita voi syntyä kattoon siitä huolimatta, että se olisi hyvin hoidettu.

Katon kunnon tarkastus kertoo myös siitä, onko kattoa aika huoltaa jollain tavalla. Jos kattomaalaus tai sammaleiden poisto viivästyy, voi kattoon syntyä jotain korjattavaa. Jos niitä ei lainkaan tehdä, voi katon kunto romahtaa jopa kymmeniä vuosia etuajassa.

Kattotarkastajamme kiinnittävät huomiota myös katon yksityiskohtiin, kuten läpivientien tiiviyteen. He varmistavat myös sen, että sadevesijärjestelmä on ehjä ja siisti, ja vetää siten normaalisti. Jos kattotikkaat tai muut kattoturvatuotteet ovat irtoamassa katosta, huomaavat kattotarkastajamme sen, ja tarjoavat kattotarvikkeiden kiinnikkeiden kiristämistä. Katon kunnon tarkastus ei olisi täydellinen, ellei sen yhteydessä käytäisi myös katsomassa, missä kunnossa katon alla olevat rakenteet oikein ovat.

Kattopalvelumme tekee kaikenlaiset kattourakoinnit Loimaalla ja sen lähistössä

Plus Kattopalvelu on kattofirma, joka tekee kaikki erilaiset kattourakoinnit Loimaalla sekä Loimaan naapurikunnissa. Kun tarvitset jotain kattotyötä, riittää, että otat yhteyttä tähän kattourakoitsijaan. Kattourakka tehdään avaimet käteen -periaatteella, joten voit vaikka unohtaa koko urakan heti saatuasi siitä hyvän tarjouksen ja solmittuasi kanssamme sopimuksen. Koska olemme käyneet paikan päällä arvioimassa omakotitalon, kerrostalon, mökin tai esimerkiksi hallin senhetkisen kunnon, osaamme antaa kilpailukykyisen tarjouksen katon kuntoon laittamisesta aina viimeistä saumaa ja kourukoukkua myöten. Asiakas voi hakea kauttamme – tarkemmin ottaen nettisivujemme kautta – kattourakalle myös rahoitusta, ja koska olemme ennakkoperintärekisteriin kuuluva kattopalvelu, voi yksityishenkilö hakea kattotöistä myös kotitalousvähennystä.

Me korjaamme tiilikatot, tarvitsivatpa ne sitten rikkinäisten tiilien vaihtoa, aluskatteen tiivistämistä tai vaikkapa osittaista tiilikattoremonttia. Katon elinkaari pitenee erilaisten tiilikattohuoltojen avulla. Tiilikaton huoltoja Loimaalla ovat niin tiilikaton harjaus kuin sammaleiden poistokin. Sekä katon suojakäsittely että betonitiilikatolle tehtävä pinnoitushuolto vähentävät katon sammaloitumista sekä rapautumista.

Kunnostamme myös erilaiset bitumikatot, eli tiivissaumakatot, palahuopakatot ja kolmiorimahuopakatot. Jokin sauma on voinut alkaa vuotaa, tai ehkä vuotaan on syntynyt repeämiä tai reikiä. Taidokkaasti tekemämme kattokorjaus palauttaa bitumikaton tiiviyden. Myös huopakattohuolloista on apua tavoiteltaessa mahdollisimman pitkää käyttöikää tasakatolle tai satulakatolle. Roskat on hyvä poistaa kaksi kertaa vuodessa. Mahdollisiin sammaleisiin tepsii sammaleenpoistoaineemme, ja pinnoite on hyvä uusia kertaalleen. Huopakattoa, mitä ei suojaa hyväkuntoinen pinnoite, uhkaa liika kuivuminen auringossa. Jos katto on auttamattomasti liian kulunut, teemme huopakattoremontin kerrassaan erinomaisella tavalla.

Peltikaton korjauksia ovat ruostevaurioiden korjaukset, kattoreikien ja saumojen paikkaukset sekä aluskatteen korjaukset. Peltikaton ruostumista voi vähentää huolehtimalla siitä, ettei katolla ole roskia tai epäpuhtauksia, ja ettei katon maalipinnoite ole liian kulunut. Kaikki peltikattohuollot ja sen korjaukset voi ulkoistaa meille, olipa kyseessä tiilikuvioitu peltikatto, suoraprofiilinen peltikatto tai vaikka konesaumakatto. Teemme myös kaikenlaiset peltikattoremontit.

Kattoremontti on ainut vaihtoehto, jos varttikatto on vaurioitunut, mutta laki sallii vielä varttikattojen huoltamisen. Ota yhteyttä, niin keskustellaan lisää varttikaton pesemisestä tai pinnoittamisesta – tai esimerkiksi jostain katon varustelemiseen tai lisälämmöneristykseen liittyvästä toimenpiteestä!

Kattoremontit

Katon korjaukset

Kattohuolto

Kattotyöt