Kattotöihin, kuten katon korjaukseen, tarvitaan kovan luokan ammattilaiset Heinolassa

Kattotöihin, kuten esimerkiksi vuotavan katon korjaamiseen, tarvitaan kovan luokan ammattilaiset Heinolassa – eikä vain Heinolassa, vaan myös sen naapurikunnissa Asikkalassa, Hartolassa, Iitissä, Kouvolassa, Lahdessa, Mäntyharjulla, Pertunmaalla, Sysmässä sekä muualla Suomessa. Katon kunto on kiinni siitä, kuinka hyvin sitä huolletaan, ja kuinka ammattitaitoisesti mahdolliset ongelmat korjataan. Kattoremontti on iso ja suhteellisen hintava urakka, joten sitä kannattaa pyrkiä lykkäämään asianmukaisilla ja asiantuntevasti tehdyillä kattotöillä. Valitse kerrostalon, omakotitalon, kesämökin tai esimerkiksi hevostallin kattourakkaan Plus Kattopalvelu, niin saat katon asiat kerralla kuntoon.

Emme voi liikaa korostaa katon tarkastamisen merkitystä. Jokainen konesaumakatto, aaltopeltikatto, palahuopakatto tai esimerkiksi betonitiilikatto kannattaa tarkastaa kaksi kertaa vuodessa, jotta katon muut huolto- ja korjaustarpeet tulisivat ajoissa havaittua. Katon tarkastus onnistuu vaikka katon puhdistuksen yhteydessä. Kaikki tasakatot, harjakatot ja muut satulakatoton hyvä puhdistaa kaksi kertaa vuodessa. Tilaa tämäkin kattotyö Heinolaan Plus Kattopalvelulta, niin saat kattotarkastuksen kaupan päälle. Katon kunnon tarkastus on kaupanpäällinen, minkä tarjoamme kaikille asiakkaillemme riippumatta siitä, millaisen kattourakan nämä ovat tilanneet.

Katon tarkastanut ammattilainen saattaa suositella sinulle jotain katemateriaalikohtaista kattohuoltoa, esimerkiksi peltikaton maalaamista. Maalipinnoite suojaa kattoa ruosteelta ja ruostumisen aiheuttamilta ongelmilta. Tarjous voi koskettaa myös huopakaton pesua tai sammaleenpoistoa tiilikatolta. Puhdas katto, mitä suojaa hyväkuntoinen pinnoite, on todella pitkäikäinen. Katon elinkaaren pituus voi olla jopa sata vuotta, jos rakennusta suojaa rivisaumattu peltikatto tai savitiilikatto.

Tarkkasilmäinen ammattilainen huomaa heti, jos katossa tai katon tarvikkeissa on jotain korjattavaa. Saatat saada tarjouksen myös rännien korjaamisesta, rikkinäisten kattotiilien uusimisesta tai aluskatteen tiivistämisestä. Mitä pikemmin ongelmat hoidetaan pois päiväjärjestyksestä, sitä tiiviimpänä katto pysyy. Aina kun katto vuotaa (tai edes uhkaa vuotaa), on vaarana katon alla olevien rakenteiden kastuminen ja vaurioituminen.

Jos katon korjaus tulee vastaan yllättäen tai kaipaat remonttilainaa jostain muusta syystä, tutustu kotisivujemme kautta haettavaan rahoitukseen. Hakemisen arvoinen on myös kotitalousvähennys. Tähän verovähennykseen ovat oikeutettuja meillä kattohuoltoa, kattokorjauksia tai kattoremontteja teettävät yksityisasiakkaat. Näin jo ennestään kilpailukykyisistä hinnoistamme voi niistä pois joitain kymppejä, ehkä jopa satasia.

Kattavat kattotyöt katon korjauksesta katon huoltoon ja remonttiin

Kokeneet kattoammattilaisemme korjaavat kaikki katot huopa- ja palahuopakatoista tiilikattoihin sekä peltikattoihin. Jos katto vuotaa, kattoikkuna falskaa tai aluskate kaipaa paikkausta, löytyy meiltä kattava tietotaito ongelman korjaamiseksi. Kun katon korjaus ei enää riitä, remontoimme huopakattosi, tiilikattosi ja peltikattosi avaimet käteen -palvelulla. Uutta kattoremonttia voidaan lykätä laadukkailla kattohuolloillamme, joilla varmistat kattosi toimivuuden ja pitkäikäisyyden. Puhdistamme katon ja vesikourut, pudotamme lumet, poistamme jääpuikot ja tarjoamme muut katon huoltotyöt kattosi tarpeiden mukaan. Ota yhteyttä missä tahansa kattotyössä!

Viiden tähden kattoremontti Heinolassa

Viiden tähden kattoremontti Heinolassa on aivan sinunkin ulottuvillasi. Valitse huopakattoremontille, palahuopakattoremontille, tiilikattoremontille tai peltikattoremontille tekijä, jonka ammattitaitoon voit luottaa. Sekä omakotitalon, kerrostalon, kesämökin että rivitalon kattoremontti etenee ripeästi, ja pidämme kokonaisuuden kaikki langat tiukasti käsissämme. Kattoremontin hinta on kaikesta asiantuntemuksesta, aikaansaavuudesta ja huolellisuudesta huolimatta varsin kohtuullinen. Tämän järkevästi perustellun loppusumman voit maksaa myös osamaksulla tai rahoituksella, sillä tarjoamme useita vaihtoehtoja kattoremontin maksamiseen. Yksityisasiakkaan kannattaa huomioida, että meidän tekemämme kattosaneeraus oikeuttaa hakemaan kotitalousvähennystä.

Viiden tähden kattoremontti tarkoittaa muun muassa sitä, että teemme kaikki toimenpiteet ja työvaiheet, joita uuden peltikaton, tiilikaton ja huopakaton asennus pitää sisällään. Jos haluat teettää kattoremonttisi talvella, alkaa urakka lumen pudottamisesta ja jään sulattamisesta. Seuraavaksi on vuorossa vanhan palahuopakaton, konesaumakaton tai esimerkiksi lukkosaumakaton purkaminen ja kaikkien katon rakenteiden vaatimien kunnostusten suorittaminen. Katon rakenteiden kunto ei tule meille yllätyksenä, olemmehan käyneet paikan päällä arvioimassa katon kunnon. Tuon arviointikäynnin perusteella olemme osanneet antaa asiakkaalle myös tarjouksen katon uusimisen hinnasta.

Uuden katon ei tarvitse olla lainkaan saman näköinen kuin entisen katon. Tasakatosta voidaan tehdä kaltevampi ja sitä myötä helppohoitoisempi katto. Voimme pohtia yhdessä, olisiko paras vaihtoehto harjakatto, pulpettikatto vaiko kenties aumakatto.

Kattosaneerauksen yhteydessä on mahdollista myös parannella välikaton ilmanvaihtoa, lisätä yläpohjan eristeitä, vaihtaa vanhat kattoturvatuotteet uusiin, korvata räystäskourut jalkaränneillä tai vaikkapa asentaa katolle uusia läpivientejä. Teemme katosta juuri sellaisen, kuin asiakas toivoo. Lopuksi huolehdimme vielä siitä, että työmaa jää siistiksi, ja että kaikki purkujätteet toimitetaan lajiteltuina jäteasemalle. Asiakkaan kannalta sujuvampaa ja huolettomampaa kattosaneerausta on kerta kaikkiaan vaikea kuvitella!

Mistä asiakas tietää, että on aika ottaa yhteyttä ja pyytää tarjous tiilikaton, peltikaton tai bitumikaton uusimisesta? Mikäli olet tilannut meiltä jonkin kattohuollon tai kattokorjauksen, olet saanut ilmaisen kattotarkastuksen, minkä jälkeen asiantuntijamme on saattanut suositella katon vaihtoa. Muussa tapauksessa kannattaa tarkastella katon yleiskuntoa sekä muistella sen ikää. Ikä ei kuitenkaan kerro koko totuutta, sillä joskus katto ikääntyy ja muuttuu huonokuntoiseksi paljon odotettua aikaisemmin. Mitä enemmän katolla on rikkinäisiä tiiliä, kuivuuttaan halkeilevia huopavuotia tai ruosteensyömiä kattopeltejä, sitä ajankohtaisempi asia katon uusiminen on.

Kesämökkiin sopii niin tavallinen huopakatto, näyttävä palahuopakatto kuin perinteikäs kolmiorimakattokin

Kesämökin uudeksi katoksi sopii niin tavallinen huopakatto (eli tiivissaumakatto) kuin palahuopakattokin. Kolmas vaihtoehto on perinteikäs kolmiorimahuopakatto, minkä saumat on nostettu ylös rimojen avulla. Muita vaihtoehtoja kesämökin – tai minkä tahansa muunkin rakennuksen – katoksi olisivat tiilikatto ja erilaiset peltikatot.

Huopakatto on usein parempi kuin tiilikatto, sillä tiilikatto on hyvin painava katto. Tämän takia katon rakenteita saatetaan joutua vahvistamaan, mikä aiheuttaisi ylimääräistä työtä. Tiilikatto on toki pitkäikäisempi kuin bitumikatto, ja tämä voidaan laskea ehdottomaksi plussaksi.

Tiilikaton vaihtoehto on tiilikuvioitu peltikatto, mikä on yhtä kevyt ja helppohoitoinen kuin muutkin peltikatot, mutta näyttää kerrassaan erehdyttävästi oikealta tiilikatolta. Peltikatolla on kuitenkin tapana olla melko äänekäs. Kevättalven lämpötilavaihtelut saavat sen paukkumaan, ja sateella sen ropina saattaa valvottaa. Lisäksi peltikaton alla on kesällä usein kuumempaa kuin huopakaton alla.

Bitumikermikatto on hiljainen, helppohoitoinen, kevyt ja elastinen katto, ja kaiken lisäksi sen ajaton tyylikkyys ihastuttaa vuosikymmenestä toiseen. Tiivissaumakatot ja kolmiorimahuopakatot ovat usein mustan ja harmaan sävyisiä. Palahuopakatoissa, eli paanukatoissa tai laattakatoissa, on runsaasti valinnanvaraa sekä värien että muotojen suhteen. Rohkea voi valita vaikka vihreän tai sinisen laattakaton!

Paras valinta huopakaton remontointiin, huoltoon ja korjaukseen Heinolassa on Plus Kattopalvelu. Meidän huopakattoammattilaisemme saavat katon kestämään jopa 40 vuotta, mikä on mahdollista hyvällä huollolla ja asiantuntevasti toteutetuilla kattopaikkauksilla. Eniten tarvittu huopakattohuolto on katon puhdistus roskista, sillä roskat ruokkisivat katon sammaloitumista. Samalla katto tarkastetaan siltä varalta, että jokin sauma olisi tiivistettävä, tai että katossa olisi jokin reikä taikka ilmakupla.

Kun katto 20–40 vuoden päästä on aika uusia, tarkastamme saneerauskohteen huolella. Aina aluslaudoitusta ei tarvitse purkaa tai korjata lainkaan, mikä nopeuttaa kattoremonttia. On tilanteita, jolloin vanhan huopakaton uusimisesta selviää todella nopeasti ja edullisesti. Bitumikattoa ei voida uusia samaan tapaan osittain kuin esimerkiksi peltikattoa, mutta toisinaan on mahdollista jättää vanha katto uuden katon alusrakenteeksi. Jos vanhaa kattoa ei tarvitsekaan purkaa pois tieltä, on katon uusiminen ohi erityisen vikkelästi ja merkittävästi matalammilla kustannuksilla.

Panostamme kaikenlaisiin katon korjauksiin Heinolassa

Panostamme kaikenlaisiin katon korjauksiin Heinolassa, joten ota yhteyttä, tarvitsitpa rännien ja vesikourujen korjausta, vuotavien jiirien paikkausta tai vaikka painuneen katon oikaisua. Mielestämme kaikki ansaitsevat ehjän katon, joten emme suhtaudu yhteenkään peltikaton, tiilikaton tai huopakaton korjaukseen yliolkaisesti. Katossa saattaa olla muutakin korjaamista vaativaa, joten tarkastamme koko katon kunnon joka kerta – ja vieläpä aivan ilmaiseksi. Tilaa vaikkapa rikkinäisten tiilien vaihto, niin saat kattotarkastuksen ilman eri veloitusta. Sen aikana selvitämme, tarvitseeko myös aluskate korjausta, tai olisiko esimerkiksi räystäslaudat ja -pellit aika vaihtaa. Aluskate ehkäisee puuosien kastumisen ja vaihdon vain, jos se on ehjä. Lahot puuosat pitää aina uusia, olipa kyse katon alla olevista puurakenteista, otsalaudoista tai vaikka räystäslaudoista.

Katon ja kattoläpivientien asennus sekä tiivistys olisi hyvä tarkastaa kaksi kertaa vuodessa, sillä näin esimerkiksi peltikaton tai huopakaton reiät eivät ehdi aiheuttaa pahaa vahinkoa, ennen kuin ne korjataan. Emme sano, että peltikatto ja huopakatto tarvitsevat jatkuvaa korjausta: tarkoitamme sitä, ettei satunnaisesti syntyviä pieniä vaurioita voi nähdä ennalta, vaan katon kunto kannattaa tarkastaa usein ja lähietäisyydeltä. Esimerkiksi irronneet lumiesteet, rännit, tikkaat ja ilmanvaihtohormit ovat voineet aiheuttaa kattoon reikiä, mitkä pitää paikata kiireesti, jottei katon alle pääsisi kosteutta. Olet todennäköisesti tietoinen siitä, jos rännit tai lumiesteet ovat pudonneet omakotitalosi katolta, mutta miten on kesämökin katon laita? Voi mennä kuukausia, ennen kuin vahingot huomataan ja korjataan, ellet ota säännöllisiä kattotarkastuksia tavaksi. Pienet pinnoitevauriot tai kattoikkunan tiivistystarpeet voisivat jäädä huomaamatta myös omakotitalon katolta, ellei sen kuntoa säännöllisesti tarkastettaisi.

Kevät- ja syystarkastusten lisäksi saatetaan tarvita kolmatta kattotarkastusta, sillä peltikaton, tiilikaton ja huopakaton kunto kannattaa tarkastaa jokaisen isomman myrskyn jälkeen. Jos puu kaatuu katon päälle, sen huomaa ilman katolle kiipeämistäkin. Sen sijaan irronneiden peltilistojen kiinnittämistarvetta tai muita pienempiä myrskyvaurioiden korjaustarpeita ei välttämättä huomaa maasta käsin kattoa tiiraillessa. Myrskyn aiheuttamista vahingoista saattaa saada vakuutuskorvauksia, kun taas lumen aiheuttamat tuhot joutuu usein maksamaan omasta pussistaan. Olipa kyse tuulen, lumen tai vaikka ruosteen aiheuttamista vahingoista, tilaa niiden korjaus kattourakoitsijalta nimeltä Plus Kattopalvelu!

Katon uusiminen ei ole ainut vaihtoehto, vaikka katto vuotaisi

Monet ajattelevat kattovuodon havaitessaan, että nyt katto pitää uusia. Voimme lohduttaa kertomalla, että kattoa ei aina ole pakko uusia, vaikka katto vuotaisi. Usein riittää vuotavan katon korjaus, mikä tulee paljon kattoremonttia edullisemmaksi. Jos kattokokonaisuudessa on muitakin ongelmia, kattoremontti voi osoittautua sittenkin parhaaksi vaihtoehdoksi. Esimerkiksi silloin, jos katto on painunut, yläkerrassa vetää tai katto on kauttaaltaan ikääntynyt ja hauras, voi katon uusiminen olla kaikista taloudellisin ja järkevin valinta. Kattoremontti vai kattovuodon korjaus? Selvitämme sen paikan päällä, eli vasta sitten, kun olemme tarkastaneet ja arvioineet kattokokonaisuuden kunnon huolellisesti.

Mitä pienimuotoisempi kattovuoto, sitä epätodennäköisempää on, että suosittelisimme kattoremonttia. Jos kyse on siitä, että katto vuotaa jiiristä, kattoikkunan läpiviennistä tai esimerkiksi piipun juuresta, ei katon vesivahinkoa ole päässyt välttämättä lainkaan syntymään. Jiiri- tai läpivientivuodon korjaamiseksi riittää katon tiivistys, jos aluskate on estänyt katon rakenteita ja eristeitä kastumasta. Katon korjaus on nopeasti ohi, ja koko kattovuodosta selvittiin lähes pelkällä säikähdyksellä.

Jos sisäkatosta jo tippuu vettä lattialle, voimme lähes varmasti veikata, että aluskate on vaurioitunut (tai ettei aluskatetta ole lainkaan). Jos kosteus on jo lattioillasi asti, on odotettavissa, että kattorakenteita pitää kuivattaa, ja että ainakin osa yläpohjan eristeistä pitää uusia. Jos vesikaton alla olevissa puurakenteissa on lahoa, pitää kyseiset osat uusia, jotta lahovauriot eivät jatkaisi etenemistään. Märät eristeet kannattaa niin ikään uusia, mutta ei lahon vaan homeen takia. Tällaisessa tilanteessa kattovuodon korjaamiseen sisältyisi myös aluskatteen korjaaminen, jotta näin mittavalta kattokorjaukselta voitaisiin välttyä, mikäli katto alkaisi vuotaa vielä uudemmankin kerran. Aluskatteen tiivistys tapahtuu uusimalla aluskate, ja tämä homma vaatii vesikaton purkamista pois tieltä. Jos kattokorjaus uhkaa paisua merkittäviin mittoihin, tulee kattoremontti kannattavammaksi vaihtoehdoksi. Kuten sanottu, laskemme ja arvioimme aina tarkoin, kannattaako vuotava katto kunnostaa vaiko uusia.

Kattovuotoja torjutaan tarkastamalla tiilikaton, huopakaton tai peltikaton kunto usein. Näin haurastuneet tiivisteet, repsottavat saumat, haljenneet kattotiilet ja esimerkiksi ruostevauriot tulevat korjattua jo ennen, kuin katon alle alkaa päästä vettä. Kaikilta vahingoilta, kuten tuulen irti repimiltä kattosilloilta, ei tietenkään voida välttyä. Säännöllisten kattotarkastusten ansiosta ne ainakin tulevat kunnostettua mahdollisimman pian.

Mistä hyvä katon huolto Heinolassa on tehty?

Hyvin tehdyt katon huollot Heinolassa säästävät talon omistajan tai taloyhtiön rahoja. Väite perustuu siihen, että asianmukaisella tavalla huollettu tiilikatto, peltikatto tai huopakatto kestää paremmin erilaisia rasituksia. Suomen ilmasto on katolle kova pala. Pienessä ajassa tapahtuvat lämpötilavaihtelut, runsaat sateet, jää ja lumi kuormittavat kattoja, eikä muistakaan rasituksista ole pulaa. Kattomaalaukset ja muut katon huollot vahvistavat katon kykyä selvitä erilaisista rasituksista, ja takaavat katolle mahdollisimman pitkän käyttöiän.

Plus Kattopalvelu tekee omakotitalojen, kerrostalojen, rivitalojen, kesämökkien ja muiden rakennusten kattohuollot erinomaisella hinta-laatusuhteella. Hinta on jo lähtökohtaisesti varsin kohtuullinen, mutta yksityisasiakkaalla on lisäksi mahdollisuus vähentää se verotuksessaan.

Kerromme mielellämme lisää siitä, miten juuri sinun kattoasi kannattaa huoltaa. Katon huolto-ohjelma riippuu pitkälti siitä, mitä materiaalia vesikatto on. Myös rakennuksen sijainti ja monet muut muuttujat vaikuttavat siihen, kuinka usein katto pitää pestä tai maalata. Yksi asia on kuitenkin varma: joka ikinen katto tarvitsee katon kevät- ja syyshuoltoa. Jos kattoa ei puhdistettaisi puolen vuoden välein, se likaantuisi, ruostuisi, sammaloituisi ja haurastuisi paljon nopeammin. Kevät- ja syyshuollon yhteydessä puhdistetaan myös katon sadevesijärjestelmä. Jos tämä yksityiskohta jäisi hoitamatta, voisivat sade- ja sulamisvedet päätyä tykkänään vääriin paikkoihin. Sadevesijärjestelmän kunnosta ja vedosta huolehtiminen on toimiva tapa estää monet kosteusvauriot jo ennalta. Kevät- ja syyshuoltoihin kuuluu ilmainen kattotarkastus, kuten kaikkiin muihinkin Plus Kattopalvelun suorittamiin kattohuoltoihin tai -korjauksiin.

Kun olemme tarkastaneet tasakaton, pulpettikaton tai esimerkiksi aumakaton kunnon, osaamme antaa tarjouksen mahdollisesti tarvituista lisähuolloista tai kattopaikkauksista. Kattopeltien kiinnitysten lisäys tai vanhojen naulojen (tai ruuvien) korvaaminen uusilla ruuveilla ehkäisee monet ongelmat, kuten kattopeltien irtoamisen kovalla tuulella. 

Likaiselle katolle ehdotamme katon pesua. Puhdas katto ei ole niin altis ruostumaan ja sammaloitumaan kuin katto, minkä alkuperäistä väriä ei enää erota kaiken pinttyneen lian alta. Jos katon pinnoite on haalistunut, kulunut ja hilseilevä, tarjoamme peltikaton maalausta – tai tiilikaton tai huopakaton pinnoittamista. Sammaleinen katto johtaa tarjoukseen sammaleiden poistosta ja katon suojakäsittelystä. Tarkastamme myös sen, tarvitsevatko kattotikkaat tai muut kattoturvatuotteet jotain huoltoa.

Näin ratkaiset rännien ongelmat Heinolassa – esittelyssä mm. rännien puhdistus

Rännien ongelmiin voi auttaa niin rännien korjaus, rännien puhdistus kuin jokin muukin rännihuolto Heinolassa. Jos rännit ovat käyttöikänsä päässä, on aika asentaa uudet vesikourut ja alastuloputket. Näin on meneteltävä myös silloin, jos rakennuksessa ei vielä ole sadevesijärjestelmää – tällaisiakin rakennuksia vielä on.

Sadevesijärjestelmä on oleellinen systeemi koko omakotitalon, rivitalon tai esimerkiksi vapaa-ajan kiinteistön kunnon kannalta. Jos sadevesijärjestelmä ei huolehdi siitä, että katolla sulavat ja katolle satavat vedet saadaan tarpeeksi kauas talosta, voivat talon perustukset kastua.

Sadevesijärjestelmä tarvitsee apua toimiakseen. Sadevesikourut pitää puhdistaa usein, ja jos roskia on mennyt myös alatulosputkiin (eli syöksyputkiin), pitää nekin avata. ”Tarpeeksi usein” tarkoittaa useimmiten samaa kuin ”puolen vuoden välein”. Myös kattokaivot ja jalkarännit pitää puhdistaa puolivuosittain, tarvittaessa jopa useammin. Kattokaivot ovat tasakatolle asennettava sadevesijärjestelmä. Satulakatolle voidaan asentaa myös jalka- eli pystyrännit, jolloin vesikouruja ei tarvita lainkaan. Vesi ohjautuu pystyrännien suppiloon, ja siitä eteen päin. Jos mielit pitää jalkarännisi hyvässä kunnossa, hanki erilliset lumiesteet, jotta lumen paino ei saisi jalkarännejä irtoamaan katosta.

Sadevesijärjestelmä puhdistetaan käsityönä. Keräämme kaikki neulaset ja muut roskat käsin, ja lopuksi huuhtelemme kourut niin, että mahdolliset huolto- ja korjaustarpeet paljastuvat. Sadevesijärjestelmän puhdistuksen yhteydessä toteutetaan aina sen kuntotarkastus. Jos olet tilannut rännihuollon Heinolaan Plus Kattopalvelulta, emme tarkasta ilmaiseksi vain sadevesijärjestelmän, vaan myös koko muun kattokokonaisuuden kunnon. Kuntotarkastuksen perusteella saatamme tarjota kourujen ruostumista ehkäisevää huoltomaalausta tai jonkin rikkinäisen komponentin uusimista. Kouruissa saattaa olla ruostetta tai ruosteen tekemiä reikiä, mitkä voidaan tiivistää sopivalla massalla. Jää on voinut saada alastuloputkien saumat aukeamaan, tai kourujen kaadot antamaan väärään suuntaan. Korjaamme vauriot, tai tarvittaessa teemme tarjouksen sadevesijärjestelmän uusimisesta. Teräskourut kestävät noin 40 vuotta, mutta esimerkiksi poistamatta jäänyt ruoste voi lyhentää kourujen käyttöikää.

Ota yhteyttä myös silloin, jos tiilikaton, peltikaton tai huopakaton sadevesijärjestelmä pääsee jäätymään umpeen talvella. Jää kannattaa poistaa, jotta sulamisvedet saataisiin ohjattua pois. Väkivallalla jäätä ei kannata ryhtyä poistamaan, vaan kuumalla vesihöyryllä. Kuuma vesihöyry saa jään sulamaan tuossa tuokiossa. Jos ränneistä riippuu jääpuikkoja, poistamme ne käsin katkomalla, mutta äärimmäistä varovaisuutta noudattaen.

Miten varmistaa siisti lopputulos katon pesun ja puhdistuksen jälkeen?

Plus Kattopalvelu tietää, miten katon pesusta ja sammaleiden poistosta syntynyt siisti lopputulos saadaan kestämään mahdollisimman pitkään Heinolassa. Teemme huolellista jälkeä ja viimeistelemme lopputuloksen usein joko kattomaalauksen ja/tai katon suojakäsittelyn avulla – kas siinä pitkäkestoisen lopputuloksen salaisuus! Usko meille niin tiilikaton, peltikaton kuin huopakatonkin puhdistus, niin kattosi pysyy hyvännäköisenä ja hyväkuntoisena vuodesta toiseen.

Tiilikaton pesu ei ole mikään jokavuotinen rutiini, kuten ei myöskään huopakaton pesu. Jos katto ei ole merkittävän likainen, saattaa riittää, että katto pestään vain ennen kattomaalausta. Peltikatot maalataan pariin, kolmeen kertaan, joten näin ollen peltikaton pesu saattaa toistua useamminkin kuin tiili- tai huopakaton pesu. Miten katto pestään? Ei ainakaan painepesurilla, mikä pilaa katon pinnoitteen, ja saattaa rikkoa kattotiiliä tai -peltiä. Mikäli tiilikatto pestäisiin painepesurilla, pitäisi se heti pinnoittaa uusiksi. Huopa- ja peltikatoista painepesuri kannattaa pitää kaukana!

Kasvaako katolla sammaleita? Sammaleiden poistossa kattopesu auttaa vain väliaikaisesti, ellei kyse ole peltikatosta. Jos kävisi niin, että peltikatolla alkaisi kasvaa sammaleita (tämä ei todellakaan ole kovin yleistä), voitaisiin kasvustot irrottaa harjan tai vesiletkun avulla. Tiilikattoon ja huopakattoon sammalet tarttuvat paljon tiukemmin. Vaikka näkyvät kasvustot saataisiinkin poistettua, voisi katteen sisään jäädä juuria ja itiöitä, joista katon sammaloituminen alkaisi lähes saman tien uudestaan. Kun haluat poistaa sammalet tiilikatolta tai huopakatolta, ota yhteyttä Plus Kattopalveluun, niin levitämme katollesi sammaleenpoistoainetta. Tämä aina eliminoi myös katteen sisässä olevat juuret, joten katto pysyy siistissä kunnossa huomattavan pitkään.

Katon sammaloitumisen tai peltikatolle ominaisen ruostumisen voi estää jo ennalta. Jos kate on likainen, sammaloituu ja ruostuu se paljon helpommin, siksi on olennaista poistaa kaikki roskat (kuten oksat, neulaset ja lehdet) katolta. Tätä varten suosittelemme, että esimerkiksi tiilikatto harjataan kaksi kertaa vuodessa. Ota yhteyttä, niin puhdistamme aumakaton, tasakaton, pulpettikaton tai esimerkiksi mansardikaton puolestasi! Poistamme samalla roskat myös kattokaivoista, vesikouruista tai jalkaränneistä, eikä vielä siinäkään kaikki: kaupan päälle saat koko katon kunnon tarkastuksen.

Riippuu tapauksesta, kuinka usein katon maalausta tarvitaan Heinolassa

Riippuu tapauksesta, kuinka usein katon maalausta tarvitaan Heinolassa, joten suorilta käsin emme voi vastata siihen, kuinka usein kattomaalausta oikein tarvitaan. Katon huoltomaalaus on kertaluontoinen juttu, jos omakotitalossa, kerrostalossa tai esimerkiksi kesämökissä on huopakatto. Myös tiilikatot maalataan vain kerran, kun taas peltikaton maalipintaa voidaan joutua uusimaan useampaankin otteeseen.

Pinnoitetuissa kattopelleissä voi olla niin korkealaatuinen maalipinnoite, että menee 25 vuotta tai enemmän, ennen kuin katon huoltomaalaus on tarpeen. Jos kyseessä on sinkitty peltikatto, on katto maalattava ensimmäisen kerran parin vuoden päästä, ja jatkossa noin 10–15 vuoden välein. Tumma maali tapaa kulua nopeammin kuin vaalea. Se, ettei maalipinta pääse liian kuluneeksi, on olennaisen tärkeää katon kunnon kannalta. Huonokuntoinen maalipinta ei suojaa kattopeltejä kosteudelta, ja näin ollen katto alkaa ruostua. Tiilikatot ja huopakatot pinnoitetaan rapautumisen ja halkeilemisen, ei ruostumisen ehkäisemiseksi. Myös sammaloituminen vähenee, kun nämä katot pinnoitetaan uudelleen.

Olipa kyseessä peltikaton, tiilikaton tai huopakaton maalaus, alkaa se huolellisista pohjatöistä. Pohjatyöt, kuten katon pesu, varmistavat pinnoitteen tasaisen ja kestävän tarttumisen. Muitakin pohjatöitä voidaan tarvita. Muiden pohjatöiden tarve varmistetaan aivan ensimmäiseksi tehtävän arviointikäynnin aikana – sen saman, minkä perusteella laskemme katon maalauksen hinnan. Kattomaalaus toteutetaan avaimet käteen -periaatteella, kuten kaikki muutkin Plus Kattopalvelun Heinolassa tekemät kattotyöt.

Jos peltikatossa on ruostevaurioita, on ne käsiteltävä ennen, kuin katto maalataan. Jos katossa on reikiä tai huonokuntoisia läpivientejä, tulee ne tiivistää, ennen kuin katto on mahdollista pestä – muuten lopputulos voisi olla katon vesivahinko. Jos asiantuntijamme huomaavat katon olevan kauttaaltaan ruosteen ja erilaisten vaurioiden kirjoma, tullee kattoremontti taloudellisimmaksi vaihtoehdoksi. Tiesitkö, että peltikatto voidaan joissain tapauksissa uusia vain osittain, eli vaihtamalla pelkät kattopellit?

Myös tiilikatto voidaan uusia osittain, mikä tarkoittaa kattotiilien uusimista. Jos kattotiilistä suurin osa on vielä hyvässä kunnossa, maalaamme tiilet. Uusi pinnoite ehkäisee tehokkaasti katon rapautumista, sillä se tukkii tiilien huokoset, jolloin tiilet lakkaavat imemästä vettä. Mitä enemmän tiilien sisällä on vettä, sitä kiivaammin ne rapautuvat jokatalvisen jäätymisen seurauksena. Leutoina talvina, kun vesi jäätyy ja sulaa yhä uudelleen, rapautuminen on kaikista voimakkainta. Tiilikattomaalauksen pohjatöihin voivat lukeutua rikkinäisten tiilien vaihto, aluskatteen tiivistys, sammaleiden poisto ja katon suojakäsittely – tiilikaton pesun ohella.

Myös huopakatto voi vaatia tiivistämistä, pesemistä ja sammaleiden poistoa, ennen kuin se kannattaa maalata. Kattomaalauksen onnistuminen edellyttää myös sääennusteen ja pilvien seuraamista. Pakkasella maalaushommiin ei kannata ruveta, kuten ei myöskään vesisateella ja suurella ilmankosteudella. Puolipilvinen päivä on ihanteellinen: silloin aurinko ei kuivata maalipinnoitetta, ennen kuin se ehtii tarttua.

Miksi käytämme turvavälineitä myös tasakaton lumenpudotustöissä Heinolassa?

Lumenpudotus Heinolassa on haasteellista, ja kokemattoman tekemänä mahdollisesti jopa vaarallista puuhaa. Kun ollaan pudottamassa lunta hallin, rivitalon, kerrostalon, mökin, maneesin, omakotitalon tai jonkin muun kiinteistön katolta, voi kattolumitöiden sivutuotteena syntyä merkittävää vahinkoa. Vaarassa ovat itse katto, taloa ympäröivät autot ja rakennelmat sekä kaikki tapahtuma-alueella liikkuvat henkilöt.

Käsitellään ensin sitä, mitä kaikkia vahinkoja talon katto voi kärsiä. Jos lumenpudotus toteutetaan taitamattomasti, voi lumenpudottaja tulla rikkoneeksi katon jiirin tai jonkin katon läpiviennin tiivisteet. Tiilikatolta saattaa irrota kattotiiliä, ja peltikaton maalipintaan voi syntyä naarmuja, joiden kautta ruoste saa otteen katosta. Plus Kattopalvelun ammattilaiset tietävät, miten helposti katto voi vaurioitua, ja ovat siksi varovaisia lunta katolta pudottaessaan. Lunta ei koskaan poisteta niin, että lapio raapisi katetta, vaan katolle jätetään noin vaaksan verran lunta. Katolle jätetyllä lumikerroksella on kaksi tehtävää: ensimmäinen on suojata kattoa lumenpudotuksen aikana, ja toinen toimia lisälämmöneristeenä.

Kaikki lähistöllä liikkuvat ihmisetkin ovat vaarassa, jos lumen pudotusta katolta ei hoideta asianmukaisesti. Erityisessä vaarassa koko kattolumitöiden ajan on lumenpudottaja itse. Katolta voi horjahtaa alas, vaikka kyseessä olisi tasakatto. Jotta emme horjahtaisi alas pudottamamme lumen mukaan, käytämme turvavaljaita myös tasakaton lumenpudotustöissä. Mukana on aina ainakin yksi työkaveri, jolta pyytää apua, tarvittaessa useampikin. Kerrostalon lumenpudotusta varten lähetämme paikalle jo melko runsaslukuisen joukon alan ammattilaisia.

Vaarassa ovat myös ohikulkijat, jos lunta pudotetaan katolta alas miten sattuu. Plus Kattopalvelu suunnittelee jo etukäteen, mihin ja milloin lunta voidaan pudottaa niin, ettei vahinkoja ja vaaratilanteita pääse syntymään. Jos alueella liikkuu paljon porukkaa, eristämme vaarallisen vyöhykkeen ja valvomme sitä koko urakan ajan. Myös liikenteenohjaus järjestyy tarvittaessa.

Usko myös jään poisto katolta meille, niin tämäkin urakka sujuu kattoystävällisesti ja kaikin puolin turvallisesti. Jääpuikot pitää poistaa räystäiltä käsin katkomalla, mutta sekä kattojään että rännien sulattamiseen käytämme höyryä. Kuuma vesihöyry ei hallitusti ohjattuna saa aikaan mitään vahinkoa, mutta kaiken jään se saa sulamaan suorastaan silmänräpäyksessä. Jos katolla olisi jäätä, voisi se aiheuttaa vahinkoja sekä ohikulkijoille, joiden päälle se saattaisi tipahtaa, sekä katolle. Rännienkään ei soisi jäätyvän umpeen, sillä silloin sulamisvedet eivät päätyisi oikeaa reittiä myöten tarpeeksi kauas rakennuksen tyköä.

Kattotöiden erikoisasiantuntija Heinolassa on Plus Kattopalvelu

Kun toivot saavasi kokonaisvaltaista kattopalvelua ja asiantuntemuksella suoritettuja kattotöitä Heinolassa, muista Plus Kattopalvelu. Meiltä onnistuvat niin kattoläpivientien korjaukset, kattoturvatuotteiden asennukset kuin katon IV-työtkin. Katon läpivientien korjaukset ovat melko tavallisia kattotöitä, sillä aika voi saada katon läpiviennin tiivisteet haurastumaan, ja silloin katto voi alkaa vuotaa läpiviennin kohdalta. Me teemme niin kattovuotoja ehkäisevät tarkastukset ja tiivistykset kuin kattovalokuvun uusimisen tai vaikkapa vuotavan kattoikkunan korjaamisenkin.

Erilaisia kattoturvatuotteita ovat lumiesteet, kattosillat, lapetikkaat ja muun muassa hätäpoistumistikkaat. Kattoturvatuotteiden asentaminen on tärkeä tiilikattotyö, huopakattotyö tai peltikattotyö. Jotta katolla olisi turvallista liikkua myös tulevaisuudessa, tulee kattoturvatuotteiden kunto säännöllisesti tarkastaa.

Katon IV-töillä tarkoitamme esimerkiksi uusien ilmanvaihtohormien asentamista. On tärkeää, että ilma vaihtuu katon alla. Jos lämmin ilma jää muhimaan omakotitalon, mökin tai esimerkiksi paritalon katon alle, saattaa siitä tiivistyä kosteutta. Tällaista kondenssivettä syntyy etenkin alkuvuodesta, kun sisällä on huomattavasti lämpimämpää kuin ulkona.

Lämpimän ilman kondensoitumista voidaan estää myös huolehtimalla siitä, että katon eristys on riittävällä tasolla, ja että vesikaton alta löytyy ehjä aluskate. Katon eristeitä voidaan lisätä, jos niiden määrä vaikuttaa liian vähäiseltä. Katon lisälämmöneristyksestä on muutakin hyötyä kuin kondenssiveden ehkäiseminen. Se, ettei katon läpi karkaa kovasti lämpöä, vähentää kattolumen talviaikaista sulamista, ja siitä mahdollisesti aiheutuvia saumavuotoja, kattojäätä sekä jääpuikkoja. Tietenkin uusilla eristeillä on vaikutusta myös siihen, miten edullista ja ekologista asunnon lämmittäminen on. Taisimme jättää tämän monen mielestä merkittävämmän syyn nyt viimeiseksi tässä esittelyssä.

Parhaat aluskatteet ovat hengittäviä. Jos aluskate on aika uusia, suosittelemme hankkimaan hengittävän aluskatteen, mikä tehostaa kosteuden poistumista välikatolta. Aluskate on aika vaihtaa, jos aluskatteessa on jotain korjattavaa, sillä aluskatetta on vaikea saada paikattua kestävällä tavalla. Aluskatteen vaihto ei ole ihan pieni projekti, vaan se vaatii vesikaton purkamista vähintäänkin osittain. Jos vesikatteen materiaali voisi olla paremmassakin kunnossa, kannattaa miettiä kaksi kertaa, asennetaanko vanha vesikate takaisin vai uusitaanko sekin yksin tein. Jotta aluskate ei vaatisi korjaamista eli ts. uusimista, kannattaa turhat riskit eliminoida. Asennuta pieneläinesteet (tarkemmin ottaen lintuverkot) räystäiden tuuletusaukkoihin, niin linnut eivät pääse rikkomaan aluskatettasi. Harkitse myös harjan tuuletusaukkojen tiivistämistä – ainakin silloin, jos niiden kautta aluskatteen pinnalle pääsee roskia. Roskat sitoisivat aluskatteelle kosteutta, mikä nopeuttaisi aluskatteen haurastumista. Roskien poisto aluskatteelta on helpommin sanottu kuin tehty, sillä tämäkin kattotyö on tehtävä yläkautta. Kattoa tulee purkaa sen verran, että aluskatteen pinta saadaan puhtaaksi roskista.

Kosteus katon ja yläpohjan eristyksessä saattaa johtaa homeongelmiin, joten tilaa villojen vaihto ajallaan

Villojen vaihto on sellainen kattotyö Heinolassa, mikä auttaa ehkäisemään yläpohjan homevaurion. Villoja ei tarvitse vaihtaa, ellei siihen ole selkeää syytä. Tällainen syy olisi villoista löytyvä kosteus, mikä voisi saada mikrobikasvustot syntymään ja leviämään todella nopeasti – itse asiassa jo muutamassa päivässä! Miksi yläpohjan villoissa olisi kosteutta? Ensimmäisenä mieleen tulee kattovuoto. Katto voi vuotaa vaikka mistä – esimerkiksi harjalta, saumasta, jonkin läpiviennin kohdalta tai kattoon syntyneestä reiästä. Jos aluskate ei toimi odotetusti ja vie kosteutta ulos katolta ennen kuin se pääsee tekemisiin kattorakenteiden kanssa, voi syntyä katon vesivahinko. Kastuneet kattorakenteet kannattaa kuivattaa mitä pikimmin, jotta niihin ei ehtisi syntyä lahoa. Lahot puuosat on uusittava heti, aivan kuten homeiset eristeetkin.

Eristeissä voi olla kosteutta myös niin sanotun kondenssiveden takia. Kondenssivesi on vettä, mitä syntyy lämpimän ilman kohdatessa viileät pinnat. Jos katon alle kohoaa poikkeuksellisen paljon lämmintä ilmaa asunnon sisätiloista, voi kondenssivesi kastella puurakenteet ja eristeet – varsinkin, jos välikaton ilma vaihtuu tehottomasti.

Plus Kattopalvelu hallitsee niin kattovuotojen korjaukset kuin villojen vaihdotkin. Jos ongelmana on se, ettei välikatto tuuletu, teemme tarvittavat IV-työt. Runsas lämmön karkaaminen eli lämpöhukka saadaan kuriin uusilla eristeillä.

Katon lisälämmöneristys on usein hyvin nopea urakka, mistä ei koidu merkittäviä kustannuksia. Katon lisäeristyksen vaikutukset koko rakennuksen toiminnalle ovat kuitenkin varsin merkittävät. Kondensoitumisesta aiheutuvat ongelmat voidaan hoitaa pois päiväjärjestyksestä, minkä lisäksi myös talviaikaisten saumavuotojen todennäköisyys pienenee. Saumavuodot ovat vaarana etenkin silloin, kun katolla on paljon lunta, mitä katon läpi kohoava lämpö sulattaa. Osa sulaneesta lumesta saattaa jäätyä katon reunoille, jolloin uudet sulamisvedet jäävät jumiin katolle. Jopa rivisaumatun peltikaton saumat saattavat alkaa vuotaa tuollaisessa tilanteessa.

Totta kai katon lisälämmöneristys vaikuttaa myös rakennuksen lämmityskustannuksiin. Syntyneet säästöt voivat olla niin merkittävät, että uudet villat ovat maksaneet itsensä pois jo ensimmäisen talven aikana. Energiantuotanto aiheuttaa lukuisia ympäristövaikutuksia, kuten happamoitumista ja ilmastonmuutosta, joten lämmitysenergian tarpeen väheneminen on positiivinen asia myös yhteisen ympäristömme kannalta.

Plus Kattopalvelu palvelee myös heitä, jotka tarvitsevat ullakon ja vintin eristystä. Ottakaa yhteyttä myös ilmanvaihtokanavien eristämisen tiimoilta, eli joko halutessanne asentaa uusia IV-hormeja tai silloin, kun vanhasta hormista tippuu kondenssivettä.

Kattoturvatuotteista tunnetuimpia lienevät kattotikkaat ja lumiesteet

Sinunkin katoltasi saatetaan löytää kattotikkaat ja lumiesteet, mutta tarvetta saattaa olla myös muille kattoturvatuotteille Heinolassa. Rakennusmääräyksiä tutkimalla saat selville, mikä kattokaltevuus edellyttää mitäkin kattoturvatuotteita. Huomaat, että myös rakennuksen korkeudella ja muilla mittasuhteilla on merkitystä. Helpompi vaihtoehto on ottaa yhteyttä Plus Kattopalvelun asiantuntijoihin ja kysyä meiltä, millaisilla kattoturvatuotteilla sinun kattosi on varusteltava. Me tunnemme rakennusmääräykset ja tiedämme, millaiset kattoturvatuotteet kullekin katolle tarvitaan.

Kattotikkaiden eli lapetikkaiden tarkoitus lienee sanomattakin selvä. Tällaiset tikkaat löytyvätkin todella monilta satulakatoilta. Pelkistä kattotikkaista ei ole iloa, jos katolle ei ensin jollain lailla pääse. Kulku maasta katolle tapahtuu yleensä talotikkaita vastaan. Seinätikkaat kiinnitetään tukevasti paikoilleen, jotta myrskykään ei saa niitä irtoamaan.

Lumiesteitä tarvitaan, jos katto on kalteva. Kaltevuus tarkoittaa sitä, että katon kaltevuusaste on 1:8 – tai sitä enemmän. Lumiesteet eivät liity katolla liikkumiseen vaan siihen, että myös maan pinnalla olisi turvallista liikkua katolle kertyneistä lumimassoista huolimatta. Lumiesteet suojaavat myös katon kuntoa talven aikana, voisihan äkisti alas putoava lumimassa irrottaa kattotiilet tai vaikkapa IV-putket mukaansa.

Katolle tarvitaan myös kattosilta tai useampi, jos katto on kalteva satulakatto. Tässä tapauksessa kattokaltevuuden on oltava yli 1:8. Myös rakennuksen kerroslukumäärä vaikuttaa siihen, onko kulkusilta pakollinen vai ei. Mikäli kerroksia on enemmän kuin kaksi, on kattosilta pakko asentaa, mutta suosittelemme sellaista myös matalampiin taloihin – onhan siitä iso apu kattoa huoltaessa.

Onko asutun huoneen ikkunasta yli 3,5 metrin pudotus maahan? Siinä tapauksessa tarvitaan myös hätäpoistumistikkaita, eli palotikkaita. Arvioimme tarpeen myös kattopollareille ja putoamissuojille, mitkä estävät vahinkoja ja katolta putoamisia.

Mikäli tiilikatolle, peltikatolle tai huopakatolle tarvitaan uusia kattoturvatuotteita, saat meiltä tarjouksen laadukkaista, kestävistä ja CE-merkityistä kattoturvatuotteista. Hintaan kuuluu myös kattoturvatuotteiden asennus kerrostalon, omakotitalon tai esimerkiksi huvilan katolle.

Niin katto kuin kaikki sen turvatuotteetkin kannattaa säännöllisesti tarkastaa. Tekemämme kattotarkastuksen aikana tutkimme kattosiltojen ja muiden kattoturvatuotteiden kunnon todella huolellisesti – aina niiden kiinnityksiä myöten. Jos kiinnikkeet kiristetään aina tarvittaessa, on epätodennäköisempää, että tuuli tai suojalumi saavat ne irtoamaan katosta.

Lumiesteiden asennus on meille yhtä tuttua kuin niiden korjaus tai kiinnitys

Tiedämme kaiken lumiesteistä, joten tilaa lumiesteiden asennus tai korjaus aina meiltä. Lumiesteet ovat tärkeä tekijä turvallisuuden (sekä katon kunnon) kannalta, joten älä jätä niitä hankkimatta. Monet muut kattoturvatuotteet, kuten kattosillat ja putoamissuojat, huolehtivat katolla liikkumisen turvallisuudesta. Lumiesteillä on toinen tehtävä, sillä ne estävät katolta putoavaa lumimassaa aiheuttamasta henkilö- tai omaisuusvahinkoja. Omakotitalon tai varsinkin korkean kerrostalon katolta putoava lumi voisi aiheuttaa rajuja vahinkoja, joten lumiesteistä ja niiden kunnosta huolehtiminen on enemmän kuin perusteltua. Lumiesteillä on myös toinen tehtävä. Lumiesteet katon reunalla estävät kattoa vaurioitumasta alas putoavan lumen tähden. Jos lumimassa syöksyy vapaasti alas katolta, voivat rännit, kattotiilet tai esimerkiksi lapetikkaat irrota katosta. Tiilikattoon, peltikattoon tai huopakattoon syntyy tällöin reikiä, joiden kautta katon alle päässee vettä.  

Rakennusmääräykset velvoittavat varustelemaan katon lumiesteillä, jos katon kaltevuus on 1:8 tai tuota enemmän. Jos lumiesteet vielä puuttuvat, toimittaa Plus Kattopalvelu kestävät ja tasokkaat lumiesteet paikan päälle. Asiantuntijamme huolehtivat myös lumiesteiden asentamisesta paikoilleen. Osaamme asentaa lumiesteet niin konesaumakatoille, palahuopakatoille kuin vaikkapa tiilikatoille.

Oikein mitoitetut ja oikein asennetut lumiesteet ovat varma ratkaisu erilaisten lumen aiheuttamien vahinkojen ehkäisemiseen. Lumiesteiden asennus ei silti poista lumenpudotuksen tarvetta, jos jonain talvena lunta tulee normaalia enemmän. Mikäli katolla on todella paksu kerros suojalunta, voivat katon rakenteet vaurioitua. Normaalia isompi kuormitus voi myös saada lumiesteet irtoamaan katosta. Tuolloin tulemme kiinnittämään lumiesteet takaisin katolle ja paikkaamaan lumiesteiden ja esimerkiksi kattotikkaiden irtoamisesta kattoon syntyneet vauriot.  

Lumiesteet ja niiden kiinnitykset kannattaa tarkastaa kaksi kertaa vuodessa, eli katon kevät- ja syystarkastusten yhteydessä. Keväällä tehtävä kattotarkastus saattaa osoittaa lumiesteiden vääntyneen lumen painosta, jolloin ne on korjattava. Tarvittaessa suosittelemme lumiesteiden uusimista. Syystarkastus saattaa kertoa lumiesteiden kiinnitysten löystyneen. Lumiesteiden kiinnikkeet on hetimmiten kiristettävä, jotta kova tuuli tai tulevan talven suojalumi ei saa lumiesteitä irtoamaan paikoiltaan. Tarjoamme kattavan kattotarkastuksen ilmaiseksi kaikkien tekemiemme kattotöiden yhteydessä, ja sen aikana kiinnitämme huomiota myös lumiesteiden kuntoon.

Piipunhattua tai piipun pellitystä koskeva tarjous kannattaa ottaa vakavasti

Asiantuntijamme saattaa suositella sinulle piipunhattua ja/tai piipun pellitystä – yhtä hyvin kuin esimerkiksi rakennuksen lähellä kasvavien puiden karsimista, yläpohjan eristeiden lisäämistä tai naarmujen paikkamaalaamista. Tarkastamme katon kunnon kokonaisvaltaisesti käyden läpi kaikki katon liitoskohdat, räystäsalueet ja ympäristötekijät. Puiden karsimista suositellaan etenkin, jos rakennuksen lähellä kasvaa lahoja puita, mitkä voisivat kaatua katon päälle. Vaikka puut olisivat terveitä, helpottuu katon hoito, jos kattoa roskaavien puiden määrää vähennetään. Yläpohjan eristeiden lisäämistä suositellaan muun muassa asunnon lämmityskulujen pienentämiseksi. Naarmujen paikkamaalaaminen ei ole pelkkää kosmeettista parantelua, vaan sillä ehkäistään peltikaton ruostuminen ja muuttuminen heikkokuntoiseksi.

Entä miksi suosittelisimme piipunhattua ja piipun pellitystä peltisepän työnä? No siksi, että kosteus ei pääsisi runtelemaan piippua. Piipun pellitys suojaa savupiipun ulkopuolen, piipunhattu puolestaan sisäpuolen eli savuhormin.

Kosteus saa aikaan hormin rapautumista, minkä seurauksena hormiin syntyy koloja ja halkeamia. Halkeamista voi päästä karkuun savukaasuja, ja niiden kuumuus saattaa sytyttää eristeet tuleen. Koloihin kertyvä noki kasvattaa puolestaan nokipalovaaraa. Nokipalo synnyttää kovan kuumuuden, joten vaarana on rakennuspalo. Jos kosteus ei pääse hormiin aiheuttamaan pakkasrapautumista ja jäätymisvaurioita, on hormi huomattavasti turvallisempi käyttää. Samalla hormi pysyy myös pitkäikäisempänä, paremmin lämpöä varaavana (huonokuntoisesta hormista pääsee karkuun myös lämpöä) ja paremmin vetävänä. Kuiva hormi vetää parhaiten, ja nokikertymien välttämiseksi kannattaa polttaa pesässä pelkkää kuivaa puuta. Piipunhatusta huolimatta, hormi pitää nuohota kerran vuodessa. Kesämökin piipun nuohousväli on kolme vuotta, ellet vuokraa mökkiä muille – vuokramökin hormi on nuohottava yhtä usein kuin omakotitalon hormi, eli kerran vuodessa.  

Kattotarkastajamme panee merkille myös sen, vuotaako piipusta vettä. Jos piipun tiivisteet ovat huonossa kunnossa, on vaarana, että katto alkaa vuotaa piipun juuresta. Tarvittaessa teemme tarjouksen piipun juuren tiivistämisestä tai esimerkiksi aluskatteen korjauksesta piipun kohdalta. Aluskatteen kunto ratkaisee, aiheuttaako kattovuoto katon vesivahingon, vai saadaanko vuotovedet ohjattua välittömästi pois katon alta. Jos piipunjuurivuoto on jo todellista, suunnittelemme ja toteutamme parhaan kattokorjauksen. Mikäli tarpeen, uusimme myös märät eristeet sekä lahonneet kattorakenteet.

Riittääkö kerran vuodessa tehty katon tarkastus Heinolassa?

Kuinka usein katon tarkastus Heinolassa pitäisi suorittaa, jotta siitä olisi paras hyöty katon kunnon kannalta? Riittääkö, että kattotarkastus tehdään kerran vuodessa? Kerran vuodessa on tietenkin paremmin kuin kerran kahdessa vuodessa, ja kerran kahdessa vuodessa on parempi kuin ei milloinkaan. Me kuitenkin suosittelemme, että jokainen konesaumakatto, palahuopakatto, tiilikatto tai esimerkiksi lukkosaumakatto tarkastetaan kahdesti vuodessa.

Ensimmäinen kerta tasakaton tai satulakaton tarkastamiselle on keväällä. Kun lumi on sulanut, on aika käydä tarkastamassa, vuotaako katto jostain kohtaa. Voi olla, ettei katto vielä vuoda, mutta katolla saattaa olla kohtia, joista katto voi lähitulevaisuudessa alkaa vuotaa. Katolla saattaa olla rikkinäisiä kattotiiliä, joita syntyy kun kosteus jäätyy tiilen sisällä. Lumen paino on voinut saada katon tarvikkeiden kiinnikkeet löystymään. Jos kiinnikkeitä ei pian kiristetä, voi kova tuuli saada tikkaat tai esimerkiksi kattosillan irtoamaan katosta, ja siitä jää kattoon ruma jälki. Myös vesikouruissa voi olla korjattavaa, sillä jää on saattanut aukaista saumoja tai pilata kaadot.

Toinen kerta katon kunnon tarkastamiselle on hyvä ajoittaa loppusyksyyn. Silloin on viimeinen tilaisuus varmistaa, että katto jää hyvään kuntoon talven ajaksi. Jos jokin sauma pitää tiivistää tai ruuvi uusia, se ehditään vielä tehdä.

Tilaa kattosi tarkastus Plus Kattopalvelulta, niin mikään olennainen asia ei jää huomaamatta. Kävelemme läpi koko vesikatteen, jotta huomaisimme kaikki naarmut, kuprut, huonokuntoiset tiivisteet tai esimerkiksi vääntyneet suojapellitykset. Tekemäämme kattotarkastukseen kuuluu myös katon alapuolisten osien tarkastus, jos katon alle on mahdollista mennä. Useimpien satulakattojen alle pääsee tarkastus- tai kattoluukun kautta, mutta tasakattojen alle ei pääse. Tasakaton alapuoliset osat tarkastetaan vain erikseen sovittaessa, sillä työ edellyttää vesikaton purkamista.

On kaksi tapaa tilata kattotarkastajamme käymään Heinolassa. Ensimmäinen on suorittaa normaali tarjouspyyntö ja työtilaus. Toinen on tilata meiltä ihan mikä tahansa muu kattotyö, ja saada katon kunnon tarkastus kaupan päälle. Katon yleiskunto tarkastetaan ilmaiseksi kaikkien kattourakoiden yhteydessä, myös joka kevät ja syksy tarvittavan katon ja rännien puhdistuksen yhteydessä.

Valitse paras kattopalvelu, kun tarvitset Heinolassa jotain kattourakointia

Plus Kattopalvelu hoitaa homman kotiin, kun tarvitset kattourakointia Heinolassa! Olemme sekä yksityisasiakkaita että taloyhtiöitä palveleva kattourakoitsija, joten meiltä voi tilata niin kesämökin, omakotitalon, ulkorakennuksen, kerrostalon, hallin kuin esimerkiksi rivitalonkin kattourakan. Moni kattofirma on erikoistunut tietynlaisiin kattoihin ja tietynlaisiin kattotöihin, mutta meidän ammattilaistemme runsaslukuisesta joukosta löydät niin huopakattoammattilaiset kuin kattopeltisepätkin, joita tarvitaan niin konesaumakaton asentamiseen kuin esimerkiksi savupiipun pellittämiseenkin. Suoritamme kaikenlaiset kattohuollot katon pesusta lumen pudottamiseen, eikä mikään kattokorjaus jää ammattitaitoista tekijää vaille. Teemme niin rikkinäisten kattotiilien uusimisen kaltaiset kattopaikkaukset kuin isotkin katonkorjaukset, esimerkiksi painuneiden kattojen oikaisut.

Plus Kattopalvelu on kattopalvelu paikallaan myös kattoa varusteltaessa. Asennamme kattoturvatuotteet, sadevesijärjestelmät, aurinkopaneelit, kattoikkunat, kattoluukut ja muut katon läpiviennit. Katto voidaan varustella jo katon asennusvaiheessa, mutta se onnistuu yhtä hyvin myös katon elinkaaren muissa vaiheissa. Ei haittaa, vaikka katto olisi jo lähestymässä elinkaarensa päätepistettä. Hyvässä kunnossa olevia kattotarvikkeita ei heitetä pois kattoa uusiessa, vaan ne pannaan sivuun odottamaan asentamista uudelle katolle.

Kattoremontti on kattourakka, missä kattourakoitsija pääsee näyttämään kyntensä ihan toden teolla. Kattoremontti on haasteellinen ja monipuolinen kokonaisuus, minkä sujuva hoito edellyttää vankkaa asiantuntemusta ja pitkää kokemusta. Me saamme ison tai tavallisuudesta poikkeavankin kattoremontin etenemään erinomaisella tavalla aina loistokkaaseen lopputulokseen saakka. Erikoislaatuisia kattoremontteja ovat esimerkiksi sellaiset, joiden yhteydessä kattoa korotetaan, tai joiden yhteydessä loivasta katosta muokataan korkeampi. Tasakattojen aika alkaa olla auttamattomasti ohi, joten monesta tasakatosta tehdään kattosaneerauksen yhteydessä edes hieman kaltevampi.

Olemme todella joustavia, sillä tahdomme palvella asiakasta mahdollisimman hyvin. Joustavuus näkyy muun muassa maksuvaihtoehdoissamme, joita on useita. Joustavuus tarkoittaa sitä, että uusimme katon tarvittaessa myös talvella, ja lumenpudotus pyritään tekemään niin, että siitä on mahdollisimman vähän haittaa rakennuksen asukkaille sekä ohiajavalle liikenteelle. Tarvittaessa pudotamme lumet katolta vaikka keskellä yötä. Asiakaslähtöisyydestä kertoo myös mainio kaupanpäällisemme, mikä on katon kuntotarkastus. Ilmaisen kattotarkastuksen avulla asiakas saa käyttökelpoista tietoa katon kunnosta ja tarjouksen kaikista huolloista ja korjauksista, joilla katon voisi saada kestämään vieläkin pidempään.