Kattoremontit, huollot ja korjaukset kaikille pelti-, tiili ja huopakatoille
Kattoekspertit palveluksessasi kaikissa pelti-, tiili -ja huopakattotöissä

Kattotyömme Tuuloksessa luovat pohjan pitkäikäiselle katolle

Plus Kattopalvelun Tuuloksessa tekemät kattotyöt luovat pohjan pitkäikäiselle, hyvältä näyttävälle ja äärimmäisen hyvin toimivalle katolle. Omakotitalojen, kesämökkien, piharakennusten ja esimerkiksi kerros- ja rivitalojen katot vaativat säännöllistä huolenpitoa – muuten ne eivät kestä niin hyvin, kuin valmistaja on luvannut. Otetaan esimerkiksi peltikatto. Peltikaton maalipinta suojaa sitä ruosteelta ensimmäiset 10–15 vuotta, mutta jos kattoa ei pidetä puhtaana eikä sitä maalata uudestaan, voi jo parikymppinen peltikatto olla hyvin ruosteinen ja vuotoaltis. Myös lumivauriot ja myrskytuhot voivat koetella katon kuntoa. Mikäli katon kuntoa ei usein varmisteta siltä varalta, että sitä pitäisi paikata, voi katto vuotaa nuoresta iästään huolimatta. Voi olla, että jo parikymppinen peltikatto pitää purkaa ja uusia, vaikka sillä olisi periaatteessa ollut edessä vielä noin 30 käyttövuotta.

Huopakatto voi kestää säännöllisesti puhdistettuna ja tarkastettuna jopa 40 vuotta. Roskien poisto vähentää katon alttiutta sammaloitua, ja kattotarkastusten ansiosta kaikki irvistävät saumat tai muut mahdolliset vauriot saadaan hetimmiten pois päiväjärjestyksestä. Myös tiilikatto hyötyy tiheistä kuntotarkastuksista ja roskien poistamisesta. Kun tiilikatto on tiivis ja sammaleeton, voi se suojata rakenteita jopa 70 vuotta putkeen.

Plus Kattopalvelu asentaa, uusii, huoltaa ja korjaa niin tiilikatot, peltikatot kuin erilaiset huopakatotkin. Meidän palveluvalikoimiimme kuuluvat niin lumenpudotukset, kattomaalaukset kuin kattovuotojen korjauksetkin. Saat timanttista palvelua myös kattovarusteiden asentamisen ja kunnostamisen tiimoilta. Riippumatta siitä, mitä kattotöitä olet meiltä tilannut, tarjoamme kaupan päälle koko katon kunnon tarkastuksen. Kuntotarkastus tutkii katon ”pintaa syvemmältä”, joten saat kuulla kaikista tavoista tasakattosi, harjakattosi tai esimerkiksi taitekattosi kunnon kohentamiseen.

Palvelemme kaikkia yksityisasiakkaita ja taloyhtiöitä myös muualla Hämeenlinnassa, esimerkiksi Hauholla, Kalvolassa, Lammilla ja Rengossa. Teemme kaikki kattotyöt katon harjauksesta kattoremontteihin myös Hämeenlinnan naapurikunnissa, kuten Janakkalassa. Ota yhteyttä, niin tulemme laskemaan kilpailukykyisen ja kotitalousvähennyskelpoisen hinnan avaimet käteen -periaatteella tehtäville kattotöille – mitkä voit rahoittaa kotisivujemme kautta haettavalla rahoituksella. Paikan päällä selviää, mitä kattosi tarvitsee ja miten sen kuntoa tukevat ja parantavat kattotyöt tulee tehdä. Näemme aina vaivaa parhaiden ja asiakkaan kannalta taloudellisimpien toimintatapojen löytämiseen!

Kattoremontti Tuuloksessa ilman kohtuuttomia kustannuksia

Kattoremontti Tuuloksessa voi olla kallis, kohtuuhintainen tai halpa. Kaikista halvimmat tarjoukset eivät aina tyydytä laadullisesti, mutta suuri hintakaan ei takaa hyvää laatua. Valitse omakotitalon, kerrostalon, rivitalon tai kesämökin kattoremontin tekijäksi Plus Kattopalvelu, niin katon uusiminen tapahtuu ensiluokkaisella hinta-laatusuhteella. Uuden peltikaton, tiilikaton tai huopakaton asennus sujuu tasokkaasti, mutta kattoremontin hinta on varsin kohtuullinen. Osamaksu ja rahoitus ovat vaihtoehtoisia tapoja maksaa huopakattoremontti, tiilikattoremontti, palahuopakattoremontti tai peltikattoremontti. Asiantuntijoiltamme tai kotisivuillamme saat lisätietoa kattoremontin rahoituksesta.

Teemme laadukkaita kattoremontteja myös talvella, joten uusi katto on paikallaan pian yhteydenottosi jälkeen – vuodenajasta riippumatta. Palahuopakatot, lukkosaumakatot, konesaumakatot ja muut katot kannattaakin uusia mahdollisimman aikaisessa vaiheessa, eli heti katon uusimistarpeen tultua havaittua. Vanha ja haurastunut katto ei pidä kunnolla vettä, eikä katon alle päässeestä kosteudesta seuraa mitään hyvää. Kosteus voi lahottaa katon alla olevat puuosat, mitkä on sen takia uusittava. Myös kastumaan päässeet eristeet pitää uusia, jotta rakennukseen ei syntyisi homehaittoja. Eristeiden ja puuosien vaihto kattosaneerauksen yhteydessä nostaa kattoremontin hintaa ja pidentää sen kestoa, joten tasakatot, harjakatot, pulpettikatot, aumakatot ja kaikki muut katot on paras uusia niiden ollessa vielä tiiviitä. Katon tiiviys varmistuu puolen vuoden välein tehdyn kattotarkastuksen perusteella. Kattotarkastuksen saat kaupan päälle kaikkien Plus Kattopalvelun tekemien tiili-, katto- ja peltikattotöiden yhteydessä. Jos katossa on jotain korjattavaa, katto kaipaa jotain kattohuoltoa tai koko katto on aika uusia, annamme siitä tarjouksen heti katon tultua tarkastettua.

Myös kattoremontti Tuuloksessa alkaa katon tarkastamisesta, sillä vasta katon ja sen rakenteiden tarkastelu lähietäisyydeltä antaa meille tarvittavat tiedon kattoremontin suunnitteluun ja kattoremontin hinnan laskemiseen. Meitä kiinnostaa katon rakenteiden kunto, mutta myös katon kaltevuus, katon yksityiskohtien määrä sekä se, mitä sinä olet suunnitellut uuden kattosi varalle. Uuden katon materiaali voi olla erilainen, ja sillä voi olla aiempaa enemmän tai vähemmän erilaisia läpivientejä ja muita varusteita. Uusi katto voidaan varustella vaikka aurinkopaneeleilla, ja sen alle voidaan laittaa aiempaa enemmän lämmön karkaamista estäviä eristeitä. Ota yhteyttä, niin jutellaan lisää uudesta katostasi ja sinulle sopivasta ajankohdasta katon uusimiseen!

Näin saat huopakaton ja palahuopakaton kestämään – myös kesämökillä

Sekä vakituisen asunnon että kesämökin bitumikatto voi kestää jopa 40 vuotta, olipa se tiivissaumakatto, kolmiorimahuopakatto tai palahuopakatto. Bitumikermikatot sopivat erityisen hyvin pohjoisiin olosuhteisiimme, sillä ne kestävät sekä hellettä ja pakkasta että nopeita ulkolämpötilan vaihteluita. Laattakatot ja muut huopakatot ovat todella tiiviitä, itse asiassa jopa niin tiiviitä, ettei mitään muuta kattoa voikaan asentaa tasakatolle. Lisäksi sekä laattakatot että muut bitumikatot ovat ajattoman tyylikkäitä ja helppohoitoisia. Kun palahuopakatto tai esimerkiksi kolmiorimahuopakatto on aika uusia, voidaan katemateriaali kierrättää asfaltin raaka-aineeksi. Uusi katto voi olla vaikkapa sellainen, minkä pinnoite neutraloi ilmansaasteita, eli työskentelee puhtaamman ja terveemmän ympäristön saavuttamiseksi.

Jos sinäkin haluat kesämökillesi, omakotitaloosi tai esimerkiksi piharakennukseesi paanukaton tai jonkin muun huopakaton, ota yhteyttä. Me Plus Kattopalvelun ammattilaiset olemme varsinaisia huopakattoasiantuntijoita, ja autamme sinua mielellämme niin huopakaton asentamisessa kuin sen huoltamisessa, korjaamisessa ja remontoimisessakin. Kattosi on hyvissä käsissä, kun sen puhdistamisesta, pinnoittamisesta, paikkaamisesta, tarkastamisesta ja muusta ylläpidosta vastaa Plus Kattopalvelu.

Paanukatot ja muut bitumikatot kestävät mahdollisimman pitkään, kun ne puhdistetaan ja tarkastetaan usein. Sopiva väli roskien poistoon ja paikkaus- sekä huoltotarpeiden kartoittamiseen on puoli vuotta. Tilaa myös katon kevät- ja syyshuollot Plus Kattopalvelulta, niin ammattilaisemme kiipeävät katollesi joka kevät ja syksy. Lehtiä ja muita roskia ei kannata poistaa harjaamalla, sillä harjakset saattavat olla liian kovakouraisia huopakattoa suojaavalle pinnoitteelle. Parempi tapa roskien poistamiseen on ilmapuhallus, sillä sen aikana katon suojapinnoite ei ole vaarassa vaurioitua. Liian kuumalla säällä kattoa ei kannata puhdistaa lainkaan, sillä helteen pehmentämällä katolla ei ole hyvä liikkua. Mitä vanhempi bitumikatto, sitä helpommin se voi vaurioitua, jos sillä liikutaan helteestä huolimatta.

Kesämökin, omakotitalon, rivitalon, tallin, kerrostalon tai rantasaunan katon puolivuosittaiseen huoltoon kuuluu myös sadevesijärjestelmän puhdistus. Niin puolivuotishuolto kuin kaikki muutkin kattohuollot kruunataan katon tarkastuksella, mistä ei veloiteta erikseen. Ilmaisen kattotarkastuksen tarjoaminen kaikkien kattotöiden yhteydessä on Plus Kattopalvelun tapa hemmotella asiakkaitaan. Katon tarkastuksen avulla katosta on todella helppo pitää huoltaa, sillä esimerkiksi reikien paikkaustarve tulee siten ajoissa huomattua, eikä katon vesivahinkoa pääse tapahtumaan.

Katon korjauksessa Tuuloksessa tarvitaan monenlaista välineistöä 

Katon korjaus Tuuloksessa voi vaatia monenlaisia työvälineitä, uusia materiaaleja ja kattotuotteita, rakennustelineitä tai jopa nostinkoriautoa sekä tietenkin asianmukaisia työturvallisuustuotteita. Tilaa peltikaton, tiilikaton tai huopakaton korjaus Plus Kattopalvelulta, niin se tulee hoidettua alan parhaiden ammattilaisten toimesta. Meillä on omasta takaa kaikki painuneen katon oikaisussa, myrskyvaurioiden korjauksessa tai esimerkiksi räystäslautojen ja -peltien vaihdossa tarvittavat välineet, ja tiedämme, mistä mahdollisesti tarvitut uudet materiaalit saa paikan päälle nopeasti ja edullisesti. Meiltä sujuvat niin kaikista vaikeimmat ja haastavimmat kattokorjaukset (kuten esimerkiksi talon päälle kaatuneen pihapuun aiheuttamien vahinkojen kunnostus) kuin pienimmätkin urakat (esimerkiksi huopakaton tai peltikaton reikien paikkaus). Suhtaudumme jokaiseen urakkaan yhtä huolellisesti, emmekä hosu edes rutiininomaisten korjaustoimenpiteiden yhteydessä. Vaikka kyse olisi vain muutamien rikkinäisten tiilien vaihdosta tai ruostuneiden rännien ja vesikourujen korjauksesta, teemme työt pieteetillä, ja tarjoamme kaupan päälle koko katon kunnon tarkastuksen.

Ilmainen kattotarkastus onkin tämän katon ja kattoläpivientien asennuksen sekä tiivistyksen mestarin tapa erottua kilpailijoistaan. Veloituksettoman kattotarkastuksen avulla asiakas saattaa säästää paljon enemmän kuin pelkän kattotarkastuksen hinnan. Katto on hyvä tarkastaa puolen vuoden välein, sillä katon korjaaminen on sitä edullisempaa, mitä aikaisemmassa vaiheessa kattoreiät tai vuotavat jiirit päästään paikkaamaan. Puoli vuotta voi muuttaa katon kuntoa paljon. Syystarkastus saattaa kertoa tarpeesta kiinnittää hiljattain riehuneessa myrskyssä irronneet peltilistat, kun taas kevättarkastus voi kertoa kattoikkunan ruvenneen vuotamaan ja vaativan siksi pikaista korjausta. Jos vuotavaa kattoikkunaa tai muuta vuotokohtaa ei pian korjata, voi aluskate antaa periksi (jos sitä edes on), ja silloin katon alla olevat puurakenteet pääsevät kastumaan. Jos puuosiin syntyy lahoa, on ne vaihdettava, sillä lahovaurioita ei voi korjata muilla tavoilla.

Katon tarkastuksen ansiosta katto tulee huollettuakin ajallaan, eivätkä kattovarusteiden kiinnityksetkään jää kiristämistä vaille (irronneiden lumiesteiden, tikkaiden tai rännien aiheuttamien vaurioiden paikkaus voisi harmittaa!). Esimerkiksi peltikaton maalaus on kattohuolto, mikä parantaa suuresti katon kuntoa ja vähentää sen alttiutta vaurioitua. Tämä selittyy sillä, että maalipinnoite suojaa katon kosteudelta, mikä tunnetaan peltikattoja ruostuttavasta vaikutuksestaan.

Vuotipa katto keväällä tai syksyllä, on se korjattava nopealla tahdilla

Kattovuodot havaitaan usein joko keväisin tai syksyisin, sillä katto suositellaan tarkastettavaksi joka kevät ja syksy. Jos huomaat, että katto vuotaa talvella, ota heti yhteyttä – kattovuodon korjausta ei kannata lykätä kevääseen, sillä jokainen päivä voi pahentaa sattuneita vahinkoja ja tehdä niiden kunnostamisesta kalliimpaa. Vuotavan katon korjausta ei kannata siirtää kesälläkään. Jos huomaat tuulen rikkoneen kattoa tai bongaat jonkin muun vaurion, mistä katto voi vuotaa, ota saman tien yhteyttä. Parhaassa tapauksessa kattovuoto voidaan kokonaan estää, tai ainakin se päästään korjaamaan jo ennen, kuin aluskate antaa periksi kosteuden alla.

Jos sisäkatosta jo tippuu vettä lattialle, ei katon vesivahinkoa voida enää estää. Vahinko on jo tapahtunut, ja eristeet sekä todennäköisesti myös kattorakenteet ovat kastuneet. Tässäkään vaiheessa ei ole tarpeen menettää toivoa, vaan kutsua Plus Kattopalvelu paikalle. Mitä nopeammin kosteusvaurioita päästään kunnostamaan, sitä todennäköisempää on säästyä ennenaikaiselta kattoremontilta ja muun muassa yläpohjan homevauriolta. Kun tulemme paikan päälle Tuulokseen, käymme ensi töiksemme paikallistamassa kattovuodon ja arvioimassa sattuneet vahingot. Peitämme samalla vuotokohdan, jotta rakenteet eivät kastu sen enempää. Laho ja home kuitenkin jatkavat leviämistään katon alla, joten katon korjaaminen aloitetaan mahdollisimman pian tarjouksen laskemisen jälkeen. Jos katon puuosissa ei vielä ole puun arkkivihollista eli lahoa, voitaneen ne kunnostaa kuivattamalla. Yläpohjan eristeitä ei kuitenkaan käy kuivattaminen, vaan ne pitää purkaa ja uusia homevaurioiden torjumiseksi.

Joissain tapauksissa kerrostalon, mökin tai esimerkiksi omakotitalon katto on niin huonossa kunnossa, ettei sitä kannata alkaa korjata. Vaikka tiivistäisimme vuotavan kohdan kuinka hyvin ja kunnostaisimme kaikki kosteuden aiheuttamat ongelmat, voi vanha ja huonokuntoinen katto alkaa kohta vuotaa jostain toisesta kohdasta. Katon korjaamiseen kulutettu raha olisi tällöin vähän niin kuin hukkaan heitettyä. Jos kattoasi ei saada luottavan hyväkuntoiseksi katon osittaisen korjauksen avulla, teemme mainion tarjouksen koko katon uusimisesta. Joissain tapauksissa on mahdollista suorittaa osittainen kattoremontti – tällöin suosittelemme sitä. Saatat yllättyä katon uusimisen edullisuudesta – ei ole kovinkaan kallista hankkia taloon kestävää ja luotettavan tiivistä uutta kattoa!

Sopivin katon huolto Tuuloksessa selviää paikan päällä

Se, millainen katon huolto Tuuloksessa palvelee parhaiten juuri sinun kattosi tarpeita, selviää paikan päällä. Tulemmekin tarkastelemaan omakotitalon, kerrostalon, mökin tai esimerkiksi piharakennuksen kattoa omin silmin. Likaiselle katteelle sopivin katon huolto voi olla katon harjaus, mutta jos lika on tarttunut katteeseen ihan kunnolla, suosittelemme katon pesua. Kattopesusta ei kuitenkaan ole apua sammaleiden poistossa tiili- tai bitumikatolta. Sammaleenpoistosta on pitkäkestoinen apu vain, jos se tehdään kemiallisesti, ja jos lopputulos viimeistellään katon suojakäsittelyn avulla.

Vasta puhdistettu katto voidaan suojata myös uudella maali- tai suojapinnoitteella. Peltikatot maalataan noin kymmenen vuoden välein. Katon huoltomaalausväli voi olla pidempikin – joissain peltikatoissa on niin laadukas pinnoite, että voi mennä yli kaksikymmentäkin vuotta, ennen kuin katto on huoltomaalattava ensimmäisen kerran. Tiilikatot ja huopakatot pinnoitetaan vain kerran, joten menee ainakin parikymmentä vuotta, ennen kuin kattomaalaus on ajankohtainen – tiilikaton tapauksessa pidempäänkin. Savitiilikattoja ei pinnoite lainkaan, mutta ne ovat tänä päivänä melko harvinaisia.

Aina kun teemme katon harjauksen, kattopesun tai jonkin muun kattohuollon Tuuloksessa, tarjoamme katon tarkastuksen kaupan päälle. Kattotarkastus kertoo, missä kunnossa katto oikeasti on, ja pitäisikö sitä mahdollisesti korjata. Jos kattotikkaat pitäisi uusia tai vanhat naulat tai ruuvit kannattaisi vaihtaa uusiksi ruuveiksi, kerromme siitäkin (hyvän tarjouksen kera). Jos tarvitset kattoturvatuotteiden huollolle, kattopeltien kiinnitysten lisäämiselle tai jollekin muulle kattotyölle rahoitusta, löydät sellaisen kotisivujemme kautta. Omakotitalon ja mökin omistajien kannattaa muistaa kattotöidemme kotitalousvähennyskelpoisuus!

Sen lisäksi, että pesemme, maalaamme ja tarkastamme katot, teemme myös joka katon perushuollon, eli sekä katon kevät- että syyshuollot. Puolivuotishuollon yhteydessä poistamme roskat katolta ja sen sadevesijärjestelmästä. Sadevesijärjestelmän veto on tärkeä asia, sillä jos kouruissa on roskia, voi kosteus päästä aina talon rakenteisiin asti. Roskat kannattaa poistaa myös katolta, sillä ne saavat aaltopeltikatot ja muut peltikatot ruostumaan, kun taas muille katoille alkaa kasvaa sitä nopeammin sammaleita, mitä enemmän niillä on roskia. Kaiken tämän lisäksi voit luottaa meihin myös lumen pudotuksessa ja jään sulatuksessa – tällaisia kattohuoltoja ei tarvita joka talvi, mutta kun tarvetta ilmenee, olemme valmiita auttamaan.

Rännien puhdistus Tuuloksessa on paras hoitaa kahdesti joka vuosi 

Rännien puhdistus kuuluu ehdottomasti niihin kattotöihin, mitkä kannattaa hoitaa Tuuloksessa kaksi kertaa vuodessa. Rännihuolto pitää huolta sadevesijärjestelmän kunnosta, joten rännejä tarvitsee korjata vähemmän, eikä uusien rännien asennustakaan tarvita kuin vain pari kertaa vuosisadassa. Sadevesikourujen puhdistus nimittäin ehkäisee ruostevaurioita ja jäätymisvaurioita, mitkä voisivat vaurioittaa sadevesijärjestelmää vakavastikin.

Sadevesikourujen puhtaus vaikuttaa myös koko rakennuksen kuntoon. Jos tukkiutuneita kouruja ja syöksyputkia ei avata, alkavat ne tulvia. Tämän seurauksena likavedet voivat roiskua pitkin seiniä ja sotkea sekä kastella talon julkisivun. Vielä haitallisempaa on, jos kosteus pääsee imeytymään maaperästä talon perustuksiin. Sadevesijärjestelmä on olemassa juuri siksi, ettei näin pääsisi käymään, mutta jos räystäs vuotaa roskien tai reikien takia, ovat perustukset vaarassa kastua.

Sadevesikouruissa voi olla reikiä, joiden takia rännit vuotavat, tai sitten kourut voivat olla vääntyneet. Vääntymiä ja kaatojen pilalle menemisiä tapahtuu varsinkin talvella, ja niistä voidaan kiittää jäätä ja rännien päälle valahtanutta lumimassaa. Oikeaoppisesti tehtyyn rännihuoltoon kuulukin aina rännien, alastuloputkien ja niiden kiinnikkeiden kuntotarkastus. Aina kun tilaat meidät puhdistamaan omakotitalon, mökin, kerrostalon, rivitalon, tuotantolaitoksen tai esimerkiksi toimistorakennuksen rännit, suoritamme myös niiden kuntotarkastuksen. Jos rännit olisi aika pinnoittaa uudestaan, teemme siitä tarjouksen. Laadimme tarjouksen myös mahdollisista kourujen korjauksista. Jos sadevesijärjestelmässä on sulanapitojärjestelmä, tarkastamme sen toiminnan voidaksemme tarvittaessa tarjota sen korjaamista.

Mikäli talon sadevesijärjestelmä jäätyy talvella, ota silloinkin yhteyttä kattourakoitsija Plus Kattopalveluun. Sulatamme jään turvallisesti ja nopeasti kuumalla vesihöyryllä. Kuuma vesihöyry sulattaa jään myös kattokaivoistasi, jos rakennuksessasi onkin tasakatto. Teemme asiantuntemuksella kaikki muutkin kattokaivoja koskevat toimenpiteet. Ne pitää puhdistaa yhtä usein kuin vesikourut, eli kaksi kertaa vuodessa. Puolessa vuodessa kertyy suorastaan uskomattoman paljon roskaa katolle, ja sade kuljettaa niistä ison osan vesikouruihin. Mitä enemmän tontilla on puita, sitä enemmän roskia ränneihin ja kattokaivoihin kertyy. Samalla kun puhdistamme kattokaivot, teemme niiden kunnon tarkastuksen. Katto- eli vesikaivot kestävät noin 30 vuotta, joten niitä tuskin uusitaan sen aikaisemmin kuin vesikatettakaan. Jos joillekin muille toimenpiteille on tarvetta, saat meiltä niistä hyvän tarjouksen.

Katto kiittää, kun se puhdistetaan säännöllisesti ja pestään aina tarvittaessa

Plus Kattopalvelu tekee kaikenlaiset kattohuollot Tuuloksessa – hyviä esimerkkejä niistä ovat katon pesu, sammaleenpoisto ja katon suojakäsittely. Tällaisia melko isoja operaatioita ei kuitenkaan tarvita joka vuosi, eikä edes joka toinen. Kun roskat pidetään pois katolta (esimerkiksi tiilikaton harjauksen avulla), katto likaantuu hyvin hitaasti, ja sadekin auttaa osaltaan katon puhtaana pitämisessä. Siistin ja helppohoitoisen katon salaisuus onkin poistaa lehdet, oksat, neulaset ja muut roskat katolta kaksi kertaa vuodessa. Plus Kattopalveluun voit luottaa niin tiilikaton, peltikaton kuin huopakatonkin kevät- ja syyshuolloissa. Muistamme poistaa roskat myös ränneistä tai kattokaivoista, jotta kosteus ei pääsisi esimerkiksi talon rakenteisiin, vaan kaikki katolle tulevat vedet saataisiin ohjattua tarpeeksi kauas rakennuksesta. Lopuksi tarjoamme katon kunnon tarkastuksen. Tällainen katon kuntotarkastus tarjotaan kaupan päälle kaikkien Plus Kattopalvelun tekemien kattotöiden yhteydessä, jotta voisimme auttaa asiakasta pitämään hyvää huolta tasakatostaan, harjakatostaan tai esimerkiksi aumakatostaan.

Kuntotarkastuksen jälkeen voit saada tarjouksen jostain kattokorjauksesta, mutta myös jostain katon kuntoa tukevasta tai kohentavasta kattohuollosta. Riippuu täysin tapauksesta, mitä tarjoamme – vai tarjoammeko mitään. Mitä uskollisemmin roskat on käyty harjaamassa tai ilmapuhaltamassa pois katolta, sitä vähemmän katto likaantuu ja tarvitsee pesua. Voi olla, ettei peltikattoa tarvitse pestä muulloin kuin kattomaalauksen yhteydessä. Myös tiilikatto pitää pestä, ennen kuin se likaantuu. Tiilikatto tai huopakatto voidaan pestä myös silloin, jos sen pintaan on tarttunut sellaista likaa, mitä ei saa pois muuten – ja sama juttu peltikaton kanssa.

Jos katolla kasvaa sammaleita, ei kattopesusta ole välttämättä hyötyä. Peltikaton omistaja tuskin joutuu poistamaan sammaleita katolta, mutta tiilikatot ja bitumikatot sammaloituvat melko varmasti, kunhan niille tulee ikää. Paras tapa poistaa sammalet ja muut kasvustot tiilikatolta tai huopakatolta on katon kemiallinen puhdistus. Sen avulla kaikki sammalet kuolevat, ja lopuksi tehty katon suojakäsittely antaa mökin, kerrostalon tai esimerkiksi paritalon katolle uutta pontta vastustaa sammaleita.

Jos katollasi on jotain sinne kuulumatonta, kuten likaa, kasvustoja, ruostetta tai vaikka reikiä, ota yhteyttä Plus Kattopalveluun. Toimimme myös talvisin, joten tarvittaessa tulemme puhdistamaan kattosi liioista lumista ja sulattamaan väärissä paikoissa olevan jään.

Katon maalaus Tuuloksessa onnistuu meiltä rutiinilla

Katon maalaus Tuuloksessa on yksi isotöisimmistä kattohuolloista. Esimerkiksi katon harjaus on ohi melko nopeasti, eikä kattopesussakaan mene kovin pitkää. Kattomaalaus kestää pidempään kuin useimmat kattotyöt, sillä kattoa voi olla tarpeen huoltaa ja tiivistää monin tavoin, ennen kuin se voidaan maalata. Lisäksi sopivaa maalaussäätä voidaan joutua odottelemaan, sillä katon huoltomaalaus ei onnistu sateella tai pakkasella.

Riippuu tapauksesta, mitä kaikkia kattotöitä tarvitaan, ennen kuin tasakatto, pulpettikatto, harjakatto tai esimerkiksi taitekatto voidaan maalata. Siksi käymme paikan päällä selvittämässä lähtötilanteen ja laskemassa hinnan katon maalaamiselle täyden palvelun pakettina. Voi olla, että katto on sekä harjattava, pestävä että käsiteltävä sammaleenpoistoaineella, ennen kuin se voidaan maalata. Lisäksi saatetaan tarvita erilaisia kattokorjauksia, kuten rikkinäisten tiilien vaihtoa, saumojen ja jiirien tiivistyksiä, kattoreikien korjauksia ja katon läpivientien kunnostuksia. Kun saat meiltä valmiin tarjouksen, on siinä huomioitu kaikki pohjatyöt, ympäristön suojaaminen, tarvittavat maalit ja itse maalaustyö sekä loppusiivous ja lopputarkastus.

Kaikki katot (paitsi savitiilikatot ja kuparikatot) kannattaa maalata, sillä katon huoltomaalaus saa ne näyttämään välittömästi paremmalta. Lisäksi kattomaalaus vahvistaa kattoa monin tavoin ja suojaa sen lukuisilta eri uhilta. Peltikaton maalaus on täsmäisku ruostetta vastaan. Peltikatto ruostuu, jos sitä ei ole suojattu hyväkuntoisella maalipinnoitteella, joten katto kannattaa maalata tarpeen mukaan – vaikka sitten 10 vuoden välein.

Tiilikatot kannattaa maalata, koska muuten ne altistuvat pakkasrapautumiselle. Vanhat kattotiilet imevät vettä ja ovat kovia sammaloitumaan, mutta katon pesu ja uuden pinnoitteen levittäminen saavat katon jälleen likaa, vettä ja kasvustoja hylkiväksi. Samalla loppuu tiilien hajoaminen, mikä johtuu tiilen sisään kertyvän veden jäätymisestä.

Maalauta myös huopakattosi, sillä bitumikaton pinnoitus on paras tapa suojata omakotitalon, mökin tai vaikka rivitalon katto auringon kuivattavalta vaikutukselta. Kuluneenkin oloinen bitumikatto on usein vielä pelastettavissa, kun se puhdistetaan, tiivistetään ja maalataan. Jatkossa katto kestää aurinkoa, kosteutta ja muita rasituksia lähes yhtä hyvin kuin aikoinaan vasta-asennettuna. Ota yhteyttä ja kysy lisää kattomaalauksista, tai pyydä oikopäätä tarjous kattosi pinnoittamisesta!

Lumenpudotus Tuuloksessa ei ole turvallinen, ellei riskejä kartoiteta

Lumenpudotus Tuuloksessa ei ole tarpeeksi turvallinen, ellei kaikkia hallin, mökin, varaston, rivitalon, kerrostalon, omakotitalon tai muun kiinteistön kattolumien pudotukseen liittyviä riskejä ensin kartoiteta. Me uskomme, että mitä paremmin riskit tiedetään ja tunnetaan, sitä paremmin niihin voidaan varautua. Varautuminen parantaa kattolumitöiden turvallisuutta – niin lumenpudottajien, ohikulkijoiden kuin rakennuksen asukkaidenkin kannalta. Otamme huomioon myös sen, ettei tiilikatto, peltikatto tai huopakatto saa vaurioitua millään tavalla kattolumitöiden aikana. Kokemuksemme pohjalta tiedämme, miten missäkin tilanteessa pitää toimia.

Tilaa lumimassojen pudotus meiltä, niin sinun ei tarvitse olla huolissasi sen paremmin katon kunnosta lumitöiden jälkeen kuin kattolumitöiden turvallisesta etenemisestäkään! Lumen pudotus tasakatolta, harjakatolta tai esimerkiksi aumakatolta alkaa samalla tavalla kuin minkä tahansa muukin kattohuolto Tuuloksessa. Ensin asiakas ottaa yhteyttä (esimerkiksi puhelimitse) ja pyytää tarjouksen. Jotta saisimme laskettua mahdollisimman tarkan tarjouksen, tulemme paikan päälle tutkimaan ja arvioimaan katon kokoa ja kaltevuutta, katon yksityiskohtien määrää ja talon korkeutta. Mitä korkeampi katto, sitä varmemmin tarvitaan henkilönostinta, tai ehkä jopa nostinkoriautoa. Tämä ei muodosta mitään ongelmaa, olemmehan varsin hyvin varustautunut kattofirma. Isolle katolle tarvitaan enemmän työvoimaa kuin pienen mökin lumenpudotukseen, ja kohteesta riippuen paikalle voidaan tarvita myös liikenteenohjaajia ja valvojia. Kaikki tämä vaikuttaa lumenpudotuksen hintaan. Koska kyse on lumien pudottamisesta katolta, kiinnostaa meitä totta kai myös lumen määrä ja sen koostumus. Lumen määrä ja koostumus kertovat meille alustavan arvion kattolumitöihin kuluvasta ajasta, ja sen perusteella osaamme laskea töiden osuuden kattolumitöitä koskevaan tarjoukseemme.

Plus Kattopalvelu on kohtuullisten ja kilpailukykyisten hintojen kattofirma, joten myös lumen pudotusta koskeva tarjous on varmasti kohtuullinen. Kohtuuttomia hintoja ei ole luvassa silloinkaan, kun tilaat jään poiston katolta – olipa se sitten jääpuikkojen poistoa räystäiltä tai rännien ja katon sulatusta höyryllä. Jää voi aiheuttaa turvallisuusriskin, minkä lisäksi jää voi rikkoa kattokokonaisuuden eri osia – siksi jäätä ei kannata jättää kevätauringon sulatettavaksi, vaan se on parasta sulattaa pois (ja tietenkin Plus Kattopalvelun kokeneiden ja reippaiden ammattilaisten toimesta).

Kattotyömme Tuuloksessa ovat vastaus joka pulmaan

Plus Kattopalvelun kattotyöt Tuuloksessa ovat vastaus joka pulmaan. Koska tarjoamme jokaisen peltikatto-, palahuopakatto-, huopakatto- ja tiilikattotyön yhteydessä ilmaisen kattotarkastuksen, osaamme antaa tapauskohtaisia vinkkejä myös uusien katto-ongelmien ehkäisemiseen. Aluskatteen paikkauksen yhteydessä saatamme suositella pieneläinesteiden, tässä tapauksessa lintuverkkojen, asentamista. Tästä on se hyöty, että pikkulinnut eivät enää pääse katon alle tuhojaan tekemään. Linnuilla on joskus tapana nokkia aluskatetta – sen lisäksi, että ne sotkevat katon eristystä ja repivät sitä. Tarkastamme myös sen, ovatko lumiesteet, kattotikkaat ja muut kattoturvatuotteet kunnolla kiinni katossa. Jos jokin kattotuote on irtoamaisillaan, tarjoamme sen kiristystä. Kattoturvatuotteiden irtoaminen voisi rikkoa omakotitalon, kerrostalon tai esimerkiksi mökin katto perin juurin ikävällä tavalla.

Kattotarkastuksen jälkeen saatat saada tarjouksen myös jostain kattokorjauksesta, kuten kattoläpivientien korjaamisesta. Kattoikkuna ja muut kattoläpiviennit kannattaa tiivistää (tai tarvittaessa uusia) ajoissa, jotta ne eivät alkaisi vuotaa. Panemme merkille myös mahdolliset huoltotarpeet. Katon asiat ovat paremmalla tolalla, jos se on maalattu ja puhdistettu tarpeen mukaan.

Kattotarkastus ulottuu myös katon alle, jos katon alla voi vierailla avaamatta ja purkamatta katon rakenteita. Katon alla pääsemme tarkastamaan aluskatteen, tuon jokaisen talonomistajan kullanarvoisen kumppanin. Aluskate pitää huolen siitä, ettei mahdollinen kattovuoto pääse kastelemaan katon alla olevia puuosia ja eristeitä. Uusikin katto voi vuotaa, jos se vaurioituu myrskyssä tai talven lumien painon alla. Saumavuotoihin, läpivientivuotoihin ja esimerkiksi kattovuotoihin katon harjalla kannattaa varautua hyväkuntoisella aluskatteella. Jos aluskate on korjattava, on työhön hyvä ruveta saman tien. Lähes aina on paras uusia koko aluskate, tai ainakin vaihtaa se osittain. Paikalliskorjauksista ei useinkaan ole suurta hyötyä, joten ne sopivat korkeintaan ensiavuksi.

Katon alta käsin voimme tutkia myös kattorakenteiden kunnon. Jos kattorakenteissa on merkkejä kosteudesta, vaikka palahuopakatto, konesaumakatto tai esimerkiksi betonitiilikatto on täysin tiivis, on kyse huonosta tuuletuksesta ja lämpimän ilman kondensoitumisesta. Teemme tarjouksen niistä katon IV-töistä, mitkä saavat välikaton tuulettumaan tehokkaammin. Tarvittaessa suosittelemme katon lisäeristystä, minkä jälkeen välikatolle nousee vähemmän lämpöä. Lämmitysenergian kulutuksen pienenemisestä kiittävät myös kukkaro ja ympäristö.

Katon yläpohjan eristys tarkastettava usein – näin villojen vaihto ei viivästy suotta

Yksi tärkeimmistä kattotöistä Tuuloksessa on katon tarkastus. Niin kesämökkien, tuotantolaitosten, rivitalojen kuin omakotitalojenkin katot kannattaa tarkastaa kaksi kertaa vuodessa, jotta mahdollisiin ongelmiin voitaisiin ajoissa puuttua. Ongelmia on monenlaisia. Katon ongelmat voivat liittyä huonoon tuuletukseen, katossa oleviin vuotaviin kohtiin tai esimerkiksi kattoturvatuotteiden kunnon heikkenemiseen. Jos katon alle syystä tai toisesta pääsee kosteutta, ovat kastuneet kattorakenteet vaarassa lahota, ja märät eristeet voivat alkaa kasvaa hometta. Kosteusvaurioihin pitää puuttua tilanteen edellyttämällä tavalla, ja vieläpä mahdollisimman nopeasti. Märät villat pitää vaihtaa, sillä homeen suhteen ei kannata ottaa pienintäkään riskiä. Kastuneet puuosat tulee joko kuivattaa tai uusia.

Kun katon ja yläpohjarakenteiden kunto tarkastetaan kahdesti joka vuosi, ei mikään kattovuoto jää huomaamatta. Katto saadaan tiivistettyä ehkä jo ennen katon alla olevien rakenteiden ja eristeiden kastumista! Yläpohjan tarkastuskierros kertoo myös siitä, jos tuuletus ei toimi kunnolla, ja asunnosta karkaava lämpö pääsee tiivistymään kondenssivedeksi. Kondenssivesi aiheuttaa yhä vakavia haittoja kuin kattovuodonkin takia tiilikaton, peltikaton tai huopakaton alle vuotava vesi. Kaikki vauriot on kunnostettava, ja sen jälkeen tulee tehdä tarvittavat toimenpiteet ilman vaihtumisen varmistamiseksi. Yksi tapa lisätä välikaton tuulettumista on uusien ilmanvaihtokanavien asennus, eristys ja tiivistys – meiltä tuokin urakka sujuu avaimet käteen -pakettina!

Tarvittaessa teemme tarjouksen paritalon, mökin tai esimerkiksi omakotitalon katon lisälämmöneristyksestä. Lisäeristeet auttavat pitämän kalliin lämmön sisällä. Varsinkin vanhoissa rakennuksissa voidaan saavuttaa merkittäviä säästöjä tekemällä katon lisälämmöneristys, nouseehan lämpö luonnostaan ylöspäin. Uudet eristeet voidaan usein asentaa suoraan vanhojen villojen päälle, sillä hyväkuntoisia ja kuivia villoja ei tarvitse vaihtaa sen paremmin katon lisälämmöneristyksen kuin kattoremontinkaan yhteydessä.

Uudet eristeet vähentävät siis sekä energiankulutusta että kondensoitumisongelmaa ja vaikuttavat myös siihen, miten tiiviinä katto pysyy talvella. Jos vesikaton läpi karkaisi paljon lämpöä, voisi kattolunta sulaa niin paljon, että vesikaton saumat antaisivat periksi.

Ota Plus Kattopalveluun yhteyttä kaikkien kattotöiden tiimoilta – myös silloin, jos olet suunnitellut ullakon ja vintin eristystä. Vaikka työ vaatisi katon korotusta, onnistuu se meiltä varmaotteisena täyden palvelun pakettina.

Turvaa nuohoojasi työpäivä hankkimalla asianmukaiset kattoturvatuotteet katolle

Tuuloksessa asennuttamiesi kattoturvatuotteiden avulla pidät huolen siitä, että nuohoojan on turvallista liikkua tiilikatolla, huopakatolla tai peltikatolla. Katto, minkä käyttöikä voi olla jopa sata vuotta, on työskentelypaikka monille muillekin ammattilaisille kuin nuohoajille. Omakotitalon tai rivitalon katolla saattaa liikkua niin lumenpudottajia, katon maalaajia ja muita katon huoltajia, ilmanvaihtokoneen korjaajia, antennin asentajia ja kattokorjauspalvelun työntekijöitä. Taloyhtiö tai talonomistaja on vastuussa siitä, että kaikki nämä kaverit pääsevät turvallisesti katolle ja sieltä pois, ja ettei heidän tarvitse pelätä putoavansa katolta missään vaiheessa. Korkeanpaikankammolle et voi mitään, mutta tällaisesta kärsivät tuskin hakeutuvatkaan kattohommiin. Putoamisriskin pienentäminen onnistuu kattopollareilla, kattosilloilla ja putoamissuojilla, tarvittaessa myös turvakaiteilla ja työskentelytasoilla (näitä käytetään lähinnä korkeissa rakennuksissa, kuten kerrostalojen katoilla). Katolle kiipeäminen ja sieltä poistuminen käyvät talotikkaiden ja kattotikkaiden avulla.

Riippuu rakennuksen mittasuhteista, tuleeko sinun asennuttaa katollesi myös muita kattoturvatuotteita seinätikkaiden ja lapetikkaiden sekä mahdollisten kattosiltojen lisäksi. Viranomaiset ovat laatineet tarkat ohjeet, milloin tarvitaan hätäpoistumistikkaita (eli palotikkaita), ja milloin taas lumiesteitä. Me tunnemme rakennusmääräykset, joten osaamme tarvittaessa suositella uusien kattoturvatuotteiden asentamista vanhalle katollesi. Jos uusi katto on meidän asentamamme, on se varustelu riittävällä määrällä kaikkien määräysten ja standardien mukaisia kattoturvatuotteita.

Vaikka loiva tai kalteva katto olisi varusteltu kuinka tasokkailla kattoturvatuotteilla, voi niiden kunto vuosien varrella muuttua – ja nimenomaan huonompaan päin. Kattoturvatuotteiden ja erityisesti niiden kiinnikkeiden kunto kannattaakin käydä tarkastamassa kaksi kertaa vuodessa. Sinun ei tarvitse kiivetä tarkastamaan kulkusiltojen, palotikkaiden tai esimerkiksi putoamissuojien kuntoa, vaan voit jättää tämänkin tärkeän kattotyön Plus Kattopalvelulle. Voit tilata joko pelkän kattoturvatuotteiden ja niiden kiinnitysten kunnon tarkastuksen, tai koko katon kuntotarkastuksen. Jälkimmäinen on suositeltavin vaihtoehto, onhan katto kaikkine saumoineen, pinnoitteineen, varusteineen ja muine yksityiskohtineen hyvä tarkastaa kahdesti vuodessa. Jos tilaat samalla jonkin muunkin kattotyön, saat kattotarkastuksen aivan ilmaiseksi. Voitkin jättää katon harjauksen (myös katon puhdistusta tarvitaan kaksi kertaa per vuosi) meille, niin saat samalla katon ja kaikkien katon varusteiden kunnon tarkastuksen kaupan päälle.

Niin huopakaton kuin muidenkin kattojen lumiesteet vaativat joskus korjaus- ja kiinnitystöitä

Sekä tiilikatot, peltikatot että huopakatot tarvitsevat lumiesteiden asennus- ja korjaustöitä. Lumiesteet kuuluu asentaa kaikille kalteville katoille, ja koska suomalaiset voivat olla eri mieltä siitä, mikä on kalteva katto, on kaltevaksi katoksi rakennusmääräyksissä määritelty katto, minkä kaltevuus on 1:8 tai enemmän. Suhdeluku 1:8 tarkoittaa samaa kuin 7 astetta. Koska kolmiorimahuopakaton minimikaltevuus on 1:3, tiilikaton 1:4, tiilikuvioisen peltikaton 1:5 ja palahuopakaton 1:5, tarkoittaa tämä sitä, että kaikki nuo katot ovat aina niin kaltevia, että ne on varusteltava lumiesteillä. Rakennusmääräyksien mukaan riittää, että kulkureitit (kuten ovet) sekä oleskelualueet (kuten terassit) suojataan lumiesteiden avulla. Paras teho lumiesteistä kuitenkin saadaan silloin, kun ne on asennettu koko lappeen reunalla. Tällöin rasitus jakaantuu tasaisesti, eivätkä lumiesteet ole kovin suuressa vaarassa irrota ja pudota katolta lumen mukana.

Lumiesteet ovat olemassa siksi, ettei jyrkältä katolta pääsisi putoamaan lunta. Lumen vauhdikas alastulo voi vaurioittaa kattoa monin eri tavoin, mutta se saattaa aiheuttaa vaaratilanteita maan pinnalla liikkuville ihmisillekin. Lunta voi tulla alas varsin painava lasti, ja mikä pahinta: sen seassa saattaa olla jäätä sekä talon katolta irronneita kattotuotteita. Lumiesteiden asennus omakotitalon, kerrostalon tai esimerkiksi liikekiinteistönä toimivan rakennuksen katolle on pieni hinta parantuneesta turvallisuudesta.

Kannattaa muistaa myös se, että lumiesteet pitävät huolta kattosi kunnosta koko talven ajan. Jos lumiesteitä ei olisi, voisi palahuopakatto, tiilikatto tai esimerkiksi tiilikuvioinen peltikatto kärsiä lumen äkillisistä liikkeistä. Lumi ja sen seassa oleva jää voisivat naarmuttaa kattoa ja antaa siten alkusysäyksen katon ruostumiselle. Lumen liikkeet voisivat irrottaa katolla olevia kattotarvikkeita, esimerkiksi tikkaita tai ilmanvaihtohormeja, ja katto voisi alkaa vuotaa siihen syntyneistä rei’istä.

Jotta näitä tai mitään muitakaan vahinkoja ei pääsisi syntymään, ota yhteyttä ja tilaa lumiesteet sekä niiden asennus – tai vanhojen lumiesteidesi huolto tai korjaus. Jotta lumiesteisiin voisi luottaa vuodesta toiseen, kannattaa ne tarkastaa kiinnityksineen päivineen ainakin pari kertaa vuodessa. Jos lumiesteet (tai esimerkiksi tikkaat) kaikesta huolimatta pääsisivät irtoamaan talvella (tai myrskyssä), tilaa syntyneiden reikien paikkaus pikaisesti, jotta kosteus ei pääsisi katon alle.

Piipunhattu ja piipun pellitys tarpeen talon savupiipun suojaamiseksi

Piipunhattu ja piipun pellitys ovat tarpeen kesämökin, omakotitalon tai jonkin muun rakennuksen savupiipun suojaamiseksi. Piipunhatun hinta on varsin edullinen, eikä piipun pellittäminenkään (edes peltisepän työnä) maksa liikoja. Saat Plus Kattopalvelun kautta varsin hyvällä hinta-laatusuhteella myös muut peltisepän työt, joita ovat esimerkiksi kattoikkunan pellittäminen tai erilaisten peltilistojen asentaminen. Myös konesaumakattotöissä tarvitaan peltisepän ammattiosaamista. Kattopeltiseppämme ovatkin aina valmiina palvelemaan konesaumakattojen korjaamisessa, uusimisessa ja asentamisessa.

Piipunhattu on olemassa pitääkseen piipun sisäosat eli hormin kuivina. Piipunhattu pitää sateen pois hormista, missä se aiheuttaisi laastin rapautumista. Pakkanen ja kosteus voivat saada tehtyä hormiin isojakin koloja ja halkeamia. Mikäli savuhormissa on reikiä, halkeamia ja muita epätasaisuuksia, ei tulisijan lämmittäminen ole enää paloturvallista. Kun takkaa, leivinuunia tai muuta tulisijaa lämmitetään, voi huonokuntoisesta hormista päästä karkuun savukaasuja, joiden kuumuus saattaa sytyttää yläpohjan eristeet (ja sitä kautta koko rakennuksen) tuleen. Vaarana on myös nokipalo. Hormit nuohotaan usein juuri siksi, ettei nokipaloja syntyisi – voivathan ne laajeta rakennuspaloksi. Mikäli hormin sisäpinta ei olekaan tasainen, voi sinne syntyä nokikertymiä, joita ei saa pois. Jos hormisi huomataan huonokuntoiseksi, on se saneerattava, ennen kuin puulämmittäminen tai tunnelmatulen sytyttäminen on taas turvallista. Saneerauksen jälkeen piippu kannattaa suojata piipunhatulla, ja mahdollisesti myös piipun ulkopuolta rapautumiselta suojaavilla pellityksillä.

Plus Kattopalveluun kannattaa ottaa yhteyttä silloinkin, jos piipusta vuotaa vettä. On melko tyypillistä, että katto vuotaa piipun juuresta, sillä piipun juuren vedenpitävyydestä huolehtivat tiivisteet haurastuvat ajan kanssa. Jos tiivisteitä ei ole huomattu ajoissa uusia, alkaa piipun juuresta päästä vettä katon alle. Piipun juuri ja kaikki muut kattoläpiviennit kannattaakin tarkastaa usein, jotta tarvittavat tiivistykset osattaisiin tehdä hyvissä ajoin. Kattotarkastuksien yhteydessä kuuluu tarkastaa myös aluskatteen kunto, sillä voi olla, että aluskatetta on korjattava piipun kohdalta. Aluskatteen tiivistäminen, mikä tarkoittaa käytännössä samaa kuin aluskatteen osittainen vaihto, on ainut tapa katon vesivahingon estämiseksi siinä vaiheessa, kun katto jo vuotaa. Mikäli aluskate on kaikin puolin kunnossa, ei vähän aikaa kestävä piipunjuurivuoto pääse homehduttamaan eristeitä tai kastelemaan ja lahottamaan katon alla olevia puurakenteita.

Enemmän irti katon tarkastuksesta Tuuloksessa  

Katon tarkastus Tuuloksessa on kattotyö, mikä kannattaa tehdä kaksi kertaa vuodessa, mutta miten saada katon kunnon tarkastuksesta enemmän irti? Ensinnäkin, katon tarkastus kannattaa tilata Plus Kattopalvelulta, joka tarkastaa katot varsin perusteellisesti, ja osaa laaja-alaisen asiantuntemuksensa ansiosta puuttua kaikkiin puutteisiin, muutoksiin ja vaurioihin – niihin kaikista pienimpiinkin. Mitä aikaisemmassa vaiheessa törröttäviin nauloihin, huonokuntoisiin tiiliin, irvistäviin saumoihin ja välikatolla tuntuvaan tunkkaisuuteen päästään puuttumaan, sitä edullisempaa katon kunnostaminen on. Isommilta vahingoilta, kuten katon alle syntyviltä kosteusvaurioilta, voidaan välttyä kokonaan säännöllisten kattotarkastusten ja niiden perusteella tehtyjen kattopaikkausten ja katon kuntoa kohentavien kattohuoltojen avulla.

Jos Plus Kattopalvelu huomaa peltikaton naulojen nousseen ylös puusta, suosittelee se naulojen vaihtoa ruuveiksi, mitkä pureutuvat paremmin paikoilleen. Kun kattopellit ovat joka kohdasta hyvin kiinnitettyjä ja kiinnitysreiät ovat tiiviitä, ei tuuli pääse irrottamaan kattopeltejä, eikä sadevesi pääse katon alle. Huonokuntoiset kattotiilet on uusittava, jotta katon alle ei pääse vettä. Vaikka tiilien alla onkin vedenpitävä aluskate, kuluu se kosteuden vaikutuksesta, ja voi alkaa vuotaa. Irvistävät huopakattosaumat kannattaa niin ikään tiivistää nopeasti, jotta välikaton kosteusvaurioilta voitaisiin välttyä. Jos välikatolla on ongelmia kosteuden kanssa, kertoo siitä siellä tuntuva tunkkainen haju. Tunkkaisuuden syy on selvitettävä: se voi olla kattovuodossa, mutta myös huonossa tuuletuksessa, mikä voi johtaa ongelmiin kondenssiveden kanssa.

Voit tilata kattavan katon kunnon tarkastuksen meiltä samalla tavalla kuin muutkin kattotyöt, mutta vaihtoehtoinen tapa toimia on teettää meillä jokin muu kattotyö, ja saada katon tarkastus kaupan päälle. Tarjoamme ilmaisen kattotarkastuksen kaikkien omakotitalon, kerrostalon, mökin, rivitalon ja esimerkiksi piharakennuksen kattotöiden yhteydessä. Saat kattotarkastuksista irti parhaan mahdollisen hyödyn, kun teetät ne kahdesti vuodessa – puoli vuotta voi saada aikaan suuria muutoksia katon kunnossa, joten tiilikatto, bitumikatto tai peltikatto on hyvä tarkastaa joka kevät ja syksy.

Pelkkä kattotarkastus ei pelasta kattoasi. Kun kattosi on tarkastettu, kerromme kaikista korjaus- ja huoltotarpeista, joita katolla on – tai sitten kerromme kattosi olevan niin hyvässä kunnossa, ettei mitään muuta tarvitse tehdä. Jotta kattotarkastuksista olisi hyötyä katon kunnon ylläpitämisessä ja sen elinkaaren pidentämisessä, kannattaa olla kuulolla ja teettää kaikki mahdollisesti suositellut työt nopealla aikataululla. Kotisivujemme kautta haettava rahoitus mahdollistaa isompien urakoiden teettämisen mahdollisimman nopeasti.

Kattopalveluamme suositellaan kaikenlaisiin kattourakointeihin Tuuloksessa – muun muassa hyvän hinta-laatusuhteen takia

Plus Kattopalvelun hyvä hinta-laatusuhde on yksi syy sille, miksi olemme nappivalinta kaikkiin kattourakointeihin Tuuloksessa. Kaikki kattourakat katon harjauksesta kattovuodon korjaamiseen ja kattoturvatuotteiden uusimisesta kattoremonttiin toteutetaan mitä kilpailukykyisimmin hinnoin. Vaikka hinta ei hirvitä, on urakan laatu aina kohdillaan. Saat ensiluokkaista palvelua kaikissa pelti-, tiili- ja huopakattotöissä, kun kattourakoitsijasi on Plus Kattopalvelu.

Tämä kattopalvelu palvelee myös taloyhtiöitä, sillä ammattitaitoista työvoimaa piisaa niin kerrostalon katon uusimiseen kuin rivitalon lumenpudotukseenkin. Omakotitalon ja kesämökin kattotyöt tehdään samalla pieteetillä kuin isojenkin asiakkaiden työtilaukset. Kannattaa muistaa, että yksityisasiakas saa tämän kattofirman töistä kotitalousvähennystä! Maksupuolesta vielä sen verran, että kotisivujemme kautta löytyvä rahoitus sopii kaikenlaisten kattotöiden rahoitukseksi. Ulkopuolinen rahoitus auttaa teettämään isommatkin kattotyöt ajoissa, ja mitä aikaisemmassa vaiheessa katto korjataan, huolletaan tai uusitaan, sitä edullisempi lasku siitä syntyy. Jos vaikka vuotavan katon tiivistys viivästyy, ehtii katon alle syntyä kosteusvaurioita, joiden kunnostaminen näkyy heti kattotöiden hinnassa. Vaikka laadimmekin aina kohtuullisen tarjouksen, tarkoittavat rakenteista löytyvät kosteusvauriot lisätyötunteja ja materiaalien menekin kasvua, ja se nostaa katon korjauksen tai kattoremontin kokonaishintaa.

Miten sitten tietää, missä vaiheessa erilaiset kattotiivistykset ja katon huollot (kuten tiilikaton pinnoitus tai suojakäsittely) on teetettävä? Nyt päästäänkin yhteen Plus Kattopalvelun parhaimmista myyntivalteista, eli ilmaiseen kattotarkastukseen. Kun tilaat tältä kattofirmalta jonkin kattotyön, esimerkiksi kesämökin katon keväthuollon, rivitalon vesikourujen korjauksen tai vaikkapa omakotitalon irronneiden lumiesteiden kiinnittämisen, saat katon kunnon tarkastuksen ilmaiseksi. Tuon kuntotarkastuksen aikana käydään läpi koko katon kunto – mahdollisuuksien mukaan aina katon alla olevia rakenteita myöten. Koska tarkastamme kaikki saumat, kiinnityskohdat, suojapellitykset, räystäslaudat, pinnoitteen ja esimerkiksi jiirit, osaamme kertoa tasakaton, pulpettikaton tai esimerkiksi aumakaton kaikista tarpeista. Jos palahuopakatto, lukkosaumakatto, aaltopeltikatto tai esimerkiksi betonitiilikatto tarvitsee jotain huoltoa tai korjausta, huomaamme asian ja voimme tarjoutua tarvittavien toimenpiteiden tekijäksi sopivan kokoista korvausta vastaan. Kiinnitämme kattotarkastuksen aikana huomiota myös ympäristötekijöihin, joten saatat saada vinkin esimerkiksi lahon pihapuun kaatamisesta – onhan vaarana, että tuo puu kaatuu katon päälle jonain tuulisena päivänä.

Kattoremontit

Katon korjaukset

Kattohuolto

Kattotyöt