Kaikki kattotyöt Kauniaisissa samalta kattourakoitsijalta

Olipa kyse kattosaneerauksesta, vuotavan katon korjauksesta tai vaikka kattomaalauksen kaltaisesta kattohuollosta, palvelee teitä Kauniaisissa sama kattourakoitsija. Plus Kattopalvelu on kokeneiden ja luotettavien kattoammattilaisten kattofirma, joka palvelee yhtä hyvällä hinta-laatusuhteella sekä kotitalouksia että taloyhtiöitä. Toimimme toki muuallakin Kauniaisissa, eli esimerkiksi Espoossa, Vihdissä, Kirkkonummella, Helsingissä, Vantaalla ja Nurmijärvellä. Meillä ei mene sormi suuhun haastavimmassakaan tilanteessa, vaan osaamme korjata myös erikoisemmat tai poikkeuksellisen huonossa kunnossa olevat katot.

Mitä säännöllisemmin ja asiantuntevimmin omakotitalon, kerrostalon tai esimerkiksi kesämökin katto on huollettu, sitä vähemmän sitä on korjailtava. Toki sääilmiöt voivat aiheuttaa korjaustarpeita myös esimerkillisesti huolletuilla tiilikatoilla, huopakatoilla ja peltikatoilla. Kannattaa kuitenkin torjua kaikki torjuttavissa olevat kattovuodot ja muut ongelmat. Lähde liikkeelle siitä, että puhdistutat ja tarkastutat kattosi kaksi kertaa vuodessa. Katon ja rännien puhdistaminen ehkäisee roskista ja roskiin sitoutuvasta kosteudesta aiheutuvat ongelmat. Katon kevät- ja syystarkastukseen kuuluva (ilmainen) kattotarkastus kertoo mahdollisesta tarpeesta tiivistää katon saumoja, uusia rikkinäisiä tiiliä tai korvata ruostuneimpia kattopeltejä uusilla.

Kattotarkastuksen jälkeen saatamme tehdä tarjouksen myös jostain ajankohtaiseksi muuttuneesta huoltotarpeesta, kuten kattomaalauksesta tai sammaleiden poistamisesta. On täysin tapauskohtaista, koska katto pitää maalata tai käsitellä sammaleenpoistoaineilla. Oikea ajankohta selviää vain katolla käymällä. Kattomaalaus, sammaleenpoisto ja muut kattohuollot saavat katon kestämään  pitkään. Esimerkiksi huopakattoremonttia voidaan, huopatyypistä riippuen, tarvita  seuraavan kerran useamman vuosikymmenen päästä. Betonitiilikatto on oikein huollettuna vielä pitkäikäisempi, sillä sen elinkaaren pituudeksi voi muodostua 70 vuotta. Näyttävä, joskin betonitiilikattoa paljon tyyriimpi savitiilikatto voi kestää uskomattomat sata vuotta. Jos valitset rakennukseesi kuparikaton, eli vielä lastenlastenlastesikaan tarvitse investoida sen uusimiseen, sillä kuparikatot kestävät satojen vuosien ajan.

Ilmainen kattotarkastus on muuten olennainen osa kaikkia Plus Kattopalvelun Kauniaisissa ja Kauniaisten ympäristössä tekemiä kattotöitä. Aina, kun tilaat meiltä jonkin ammattitaidolla tehdyn kattotyön, saat huolellisen katon kunnon tarkastuksen kaupan päälle. Kaikki kattotyöt katon keväthuollosta aikanaan tarvittuun kattoremonttiin voi rahoittaa kotisivujemme kautta löytyvällä rahoituksella, ja yksityisasiakkaiden on hyvä ottaa huomioon se, että meidän kattohuolloistamme ja muista kattotöistämme saa kotitalousvähennystä.

Kattavat kattotyöt katon korjauksesta katon huoltoon ja remonttiin

Kokeneet kattoammattilaisemme korjaavat kaikki katot huopa- ja palahuopakatoista tiilikattoihin sekä peltikattoihin. Jos katto vuotaa, kattoikkuna falskaa tai aluskate kaipaa paikkausta, löytyy meiltä kattava tietotaito ongelman korjaamiseksi. Kun katon korjaus ei enää riitä, remontoimme huopakattosi, tiilikattosi ja peltikattosi avaimet käteen -palvelulla. Uutta kattoremonttia voidaan lykätä laadukkailla kattohuolloillamme, joilla varmistat kattosi toimivuuden ja pitkäikäisyyden. Puhdistamme katon ja vesikourut, pudotamme lumet, poistamme jääpuikot ja tarjoamme muut katon huoltotyöt kattosi tarpeiden mukaan. Ota yhteyttä missä tahansa kattotyössä!

Kattoremontti Kauniaisissa voi täydentyä monilla lisätöillä

Plus Kattopalvelulta saatte aina varsin mainion tarjouksen kesämökin, rivitalon, kerrostalon tai omakotitalon kattoremontista, joten ottakaa yhteyttä aina, kun kattoremontti Kauniaisissa muuttuu ajankohtaiseksi asiaksi! Kovin usein näin ei tapahdu, sillä avullamme esimerkiksi peltikattoremontti antaa odottaa itseään jopa 50 vuotta. Tiilikattoremonttia tarvitaan seuraavan kerran ehkä vasta 70 vuoden päästä, ja 50 vuotta on normaali väliaika peltikattoremonttien välissä. Toki harjakatto, pulpettikatto, tasakatto tai aumakatto voi mennä huonoon kuntoon tätä aiemminkin. Silloin voi olla kyse jostain luonnonilmiöstä, kuten tuulen mukaan lähteneestä huopakatosta. Onneksi tällainen on hyvin harvinaista. Kun huollatat ja tarkastutat palahuopakaton, lukkosaumakaton, konesaumakaton ja esimerkiksi tiilikaton säännöllisesti, kestää se vuosikymmenestä toiseen hyvässä kunnossa.

Jätä uuden peltikaton, tiilikaton, huopakaton ja palahuovan asennus ammattilaisillemme, joilla on pitkä kokemus kattoalalta ja aito halu palvella asiakasta mahdollisimman hyvin. Näin varmistat onnistuneen lopputuloksen – myös silloin, jos katon alta löytyy kosteusvaurioita, tai kattoremontti on muuten jotenkin poikkeuksellinen. Kattosaneerauksesta tekee poikkeuksellinen esimerkiksi se, jos uuden katon on tarkoitus olla eri muotoinen tai kaltevampi kuin aiempi. Katon uusimiseen voidaan yhdistää katon korotus, kattomuodon muuttaminen tai vaikkapa katon loiventaminen. Tällaiset toimenpiteet on paras aloittaa ottamalla yhteyttä rakennusvalvontaan ja tiedustelemalla tarvittavia lupia. Meiltä tällainenkin urakka etenee hallitusti ja tottuneesti, joten voit tilata meiltä mitä vain kattoremonttiin liitettäviä muutostöitä.

Aina ei tarvita yhtä radikaaleja muutostöitä kuin vaikkapa tasakaton muuttaminen harjakatoksi olisi. Uusi katto voidaan varustaa uusilla läpivienneillä, tai sen alle voidaan tuoda lisää eristeitä. Ehkä nyt olisi aika asentaa aurinkopaneelit tai pellittää savupiippu? Yhdistämällä kattotöitä saavutat kustannussäästöjä. Voit luottaa siihen, että esittämämme tarjous kattoremontin hinnasta on aina mitä kohtuullisin – vaikka siihen liitettäisiinkin kattorakenteiden uusimista, katon lisälämmöneristys tai vaikkapa niiden aurinkopaneelien asentaminen. Teettämällä kattoremontin talvella saatat säästää vielä vähän lisää – ainakin hermoja, sillä talvella avoimet rakenteet ja uudet, asentamista vielä odottavat materiaalit pysyvät paremmin kuivina.

Plus Kattopalvelun tekemän kattoremontin voi maksaa myös osamaksulla. Jos remonttilaina sopisi sinulle paremmin, tutustuhan kotisivuiltamme löytyvään rahoitukseen, minkä avulla saat katon uusimiselle varmasti riittävästi maksuaikaa.

Huopakaton tai palahuopakaton hankinta on hyvä investointi kesämökillä

Kun on aika hankkia uusi katto kesämökille, harkitse vakavasti huopakattoa tai palahuopakattoa! Bitumikatto sopii toki kaikkiin muihinkin rakennuksiin, esimerkiksi teollisuushalliin, omakotitaloon tai kerrostaloon, sillä bitumikermikatto ei pelkää vettä tai pakkasiakaan. Olipa katto kalteva tai loiva, huopakatto on hyvä investointi. Hyvin hoidettuna se kestää mitä tahansa kahdenkymmenen ja neljänkymmenen vuoden välillä. Me osaamme asentaa huopakatot tiiviisti myös monimuotoisille katoille.

Onko kattosi tasakatto? Siinä tapauksessa huopakatto on ainut oikea valinta. Hitsattavasta huopakatteesta tulee tiivis katto myös tasaiselle katolle. Mitään muuta katetta ei tasakattoisen rakennuksen uudeksi katoksi voida harkitakaan. Tiivissaumakattojen valikoimasta löydät varmasti juuri sopivan värin vapaa-ajan kiinteistösi tai muun rakennuksen katolle.

Laattakatto vaatii kattokaltevuuden 1:5. Jos laattakatto (mitä kutsutaan myös paanukatoksi tai palahuopakatoksi) asennetaan tätä loivemmille katoille, ei sen tiiviyteen voida luottaa. Onneksi kattoa voidaan tarvittaessa muuttaa kaltevammaksi, joten bitumipaanukatto ei ole poissuljettu vaihtoehto, vaikka katto vielä tällä hetkellä olisi liian loiva. Laattakatto koostuu kymmenistä ja taas kymmenistä paanuista, mitkä kiinnitetään paanuissa valmiina olevan liimapinnan avulla. Aluskermi varmistaa katon tiiviyden.

Konesaumakatto ja kolmiorimahuopakatto ovat perinteisiä kattoja, joille ei ole ihan helppoa löytää tekijää. Plus Kattopalveluun voivat kuitenkin luottaa myös perinnerakentajat ja muut perinteikkäistä katoista kiinnostuneet. Kattopeltiseppämme toteuttavat näyttävän konesaumakaton ja kiehtovan kolmiorimakaton. Kolmiorimatekniikalla asennettava katto vaatii ainakin kattokaltevuuden 1:3.

Tilaamalla meiltä myös huopakaton huollot, korjaukset ja remontit varmistat kattosi kunnon. Autamme sinua mielellämme bitumikattosi ylläpidossa. Varmistat katollesi pisimmän mahdollisen käyttöiän puhdistamalla sen kahdesti vuodessa. Ota yhteyttä meihin, niin tulemme puhdistamaan tasakaton, aumakaton, harjakaton tai esimerkiksi pulpettikaton. Ilmapuhallus poistaa karkeat roskat, ja tarvittaessa pesemme katon. Kun katto pinnoitetaan kertaalleen, eivät aurinko ja sammalet pääse haurastuttamaan sitä. Puolivuosittain on hyvä myös tarkastaa bitumikaton kunto. Jos saumoja pitää tiivistää tai reikiä paikata, teemme työstä hyvän tarjouksen, ja toteutamme sen luotettavalla tavalla. Plus Kattopalvelulta onnistuvat myös isomman kokoluokan kattokorjaukset, kuten lumi- ja myrskyvaurioiden korjaus, kattovuodon korjaus sekä katon alta mahdollisesti löytyvien kosteusvaurioiden kunnostus.

Katon oikaisu on yksi mahdollinen katon korjaus Kauniaisissa

Plus Kattopalvelun tekemät katon korjaukset Kauniaisissa tunnetaan hyvästä hinnasta, tasokkaasta lopputuloksesta ja ripeästä palvelusta. Peltikatot, huopakatot, palahuopakatot ja tiilikatot tuleekin korjata nopealla aikataululla, sillä jokainen päivä lisää saattaa pahentaa katon alle syntymässä olevia kosteusvaurioita. Korjaamme niin taloyhtiöiden kuin kotitalouksienkin katot, sillä katon koko, materiaali tai rakennuksen korkeus eivät ole meille ongelma. Ota yhteyttä, jos harjakatossa, tasakatossa tai esimerkiksi pulpettikatossa on jotain korjattavaa, niin tulemme paikan päälle selvittämään asioiden todellisen laidan. Tämän alkutarkastuksen aikana saamme selville kaikki ne seikat, mitä tarvitaan katon korjauksen hinnan laskemiseen. Esitämme tarjouksen katon kunnostamisesta kirjallisena, ja lupaamme tarttua toimeen hetimmiten.

Rikkinäisten kattotiilien vaihto ja katon sekä katon läpivientien asennukset ja tiivistykset ovat tavanomaisia katon korjauksia. Kattoikkuna on melko tyypillinen paikka kattovuodolle, varsinkin, jos sen tiivisteiden kuntoa ei ole aktiivisesti seurattu. Peltikaton ja huopakaton omistajan tulee mitä todennäköisimmin tilata kattoreikien paikkaus ainakin jossain vaiheessa katon elinkaarta. Syynä katon paikkaamiselle voivat olla vaikkapa irronneiden lumiesteiden aiheuttamat vauriot, mutta myös kattotikkaat, rännit tai kulkusillat voivat irrota katolta. Rännitkin voivat ruostua ja reikiintyä, avain kuten kattopellitkin. Vesikourujen reiät voidaan usein tiivistää, mutta ruostuneimmat rännit ja kattopellit on syytä uusia. Viimeistään vesikourujen vaihdon yhteydessä on aika uusia lahonneet otsa- ja räystäslaudat.

Lumi voi aiheuttaa muitakin ongelmia peltikatolla, tiilikatolla tai huopakatolla, esimerkiksi saada jiirit vuotamaan. Tuulenpuuska voi irrottaa niin kattopeltejä, peltilista, kattoturvatuotteita kuin muitakin kattovarusteita. Koska uuteenkin kattoon voi näin syntyä vuotavia kohtia, on aluskatteen kuntoa syytä seurata yhtä taajaan kuin vesikatteenkin tiiviyttä. Aluskatteen korjaus tai aluskatteen vaihto takaa kattorakenteiden kuivuuden, vaikka katto alkaisi vuotaa jiiristä, saumasta tai esimerkiksi harjapellin kohdalta.

Katon kunnostus Kauniaisissa tai Kauniaisten ympäristössä voi tarkoittaa myös katon oikaisua. Vanha katto saattaa painua luokalle, mutta uudemmankin katon rakenteet voivat vaurioitua liian painavan lumitaakan alla. Isompaa urakkaa tietää myös se, jos kova tuuli kaataa männyn, kuusen tai muun puun katon päälle. Tällöin kattoa on korjattava aina kattotuoleja ja -ristikoita myöten.

Omakotitalon katto vuotaa – mitä tehdä?

Vitsit ovat vähissä, kun katto vuotaa. Katon alle pääsevä kosteus kastelee ja lahottaa katon alla olevat puurakenteet, ja yläpohjan eristeisiin voi alkaa syntyä terveydelle haitallista hometta. Kattovuoto on saatava pian pysäytetyksi, ja jo syntyneet kosteusvauriot korjatuksi. Luota Plus Kattopalvelun ammattilaisten asiantuntevuuteen ja nopeaan toimintaan, ja ota meihin yhteyttä heti kun huomaat, että omakotitalon tai jonkin muun rakennuksen katto vuotaa.

Jotta kattovuoto tulisi huomatuksi tarpeeksi ajoissa eikä vasta sitten, kun vuotavan katon korjaus on parasta hoitaa tekemällä kattoremontti, tulee katto tarkastaa kaksi kertaa vuodessa. Jos tilaat katon kevät- ja syystarkastukset meiltä, saat tiedon kaikista vuotavista kohdista ajoissa – ja samalla saat tarjouksen niiden välittömästä kunnostamisesta. Asiantuntijamme ovat kaukonäköisiä, ja osaavat kertoa myös erilaisista mahdollisuuksista ehkäistä kattovuotoja ja katon vesivahinkoja. Jos huopakatolla kasvaa sammaleita, suosittelemme sammaleenpoistoa, sillä sammalet syövät katetta ja tuppaavat aiheuttamaan saumavuotoja. Peltikatolla käytyämme saatamme tarjota ruostetta ja ruosteen aiheuttamia kattovuotoja ehkäisevää kattomaalausta, ja tiilikaton omistaja saattaa saada tarjouksen tiilien suojapinnoitteen uusimisesta. Suojapinnoite estää tiiliä halkeilemasta, mikä voisi saada katon vuotamaan rikki menneiden tiilien kohdalta.

Kattovuodon korjaus on meille lähes yhtä helppoa kuin heinänteko, jos katon alta löytyy ehjä aluskate. Aluskatteen tehtävä on ohjata läpiviennin, harjatiilen tai esimerkiksi kattoon syntyneen reiän kohdalta valuvat vedet pois kattorakenteiden luota. Ilman aluskatetta vesikaton läpi tihkuva vesi pääsee heti tekemisiin puurakenteiden ja eristevillojen kanssa. Rikkinäisestäkään aluskatteesta ei ole sanottavammin iloa, sillä vesi löytää tiensä katon alle aluskatteessa olevista rei’istä tai halkeamista. Tällaisessa tilanteessa ei riitä, että tiivistämme vesikaton, vaan meidän on myös korjattava tai vaihdettava aluskate. Kastuneet kattorakenteet on joko kuivattava tai uusittava, ja myös märät villat on vaihdettava uusiin.

Joskus katon vesivahingon korjaus tarkoittaa tarvetta kattoremontille. Meiltä saat parhaan tarjouksen myös omakotitalon, kesämökin, rivitalon tai esimerkiksi kerrostalon katon uusimisesta. Jos mahdollista, kunnostamme katon tekemällä katon osittaisen korjauksen, mutta esimerkiksi katon korkea ikä saattaa pakottaa meidät tekemään tarjouksen katon purkamisesta ja uusimisesta.

Älä lykkää katon puolivuosittaista huoltoa Kauniaisissa

On olemassa kahdenlaista katon huoltoa Kauniaisissa: säännöllisesti tarvittua ja tarpeen mukaan tilattavaa. Katon kevät- ja syyshuollot ovat säännöllisesti tarvittuja kattohuoltoja. Katon puolivuosittainen huolto tarkoittaa roskien poistoa katolta ja sen sadevesijärjestelmästä. Samalla tehdään koko kattokokonaisuuden kunnon tarkastus. Tällaisella katon huollolla on vissi tarkoitus, joten sitä ei kannata lykätä. Roskien poisto vähentää peltikaton ruostumista ja tiili- sekä huopakattojen sammaloitumista. Näin katto pysyy paremmassa kunnossa pidempään. Kuntotarkastus on katon kevät- ja syyshuollon tärkein osa, sillä sen jälkeen tiedetään, pitääkö kattoa jollain tavalla korjata, tai onko kate aika esimerkiksi pestä ja maalata. 

Katon pesu ja katon huoltomaalaus ovat niitä tarpeen mukaan tilattavia kattohuoltoja. Katto pestään vain, jos lika on päässyt pinttymään niin, ettei se lähde harjaamalla tai ilmapuhaltamalla. Kattopesu kuuluu myös katon maalauksen esivalmisteluihin. Peltikatot maalataan vanhan maalipinnan alettua ohentua ja hilseillä, kun taas tiili- ja huopakatot pinnoitetaan uudestaan vain kerran. Se sijaan tiili- ja huopakatot voivat tarvita sammaleenpoistokäsittelyä, vanhemmiten ehkä jopa viiden vuoden välein. Sammalet ovat varsin epätoivottuja elementtejä katolla, sillä ne pahentavat katon rapautumista ja lisäävät erilaisten kattovuotojen riskiä. Sammaleenpoisto ja katon suojakäsittely auttavat kattoa hylkimään sammaleita, leviä ja muita kasvustoja.

Peltikatolle voidaan tarvita muitakin huoltoja kuin kattopesuja ja kattomaalauksia. Kattopellit voivat tarvita lisäkiinnityksiä pysyäkseen paremmin kiinni katossa tuulella. Vanhat peltikattonaulat voivat pumppautua ylös ruodelaudoituksista kosteusvaihtelujen myötä, joten ne kannattaa korvata kateruuveilla.

Plus Kattopalvelun kattavaan palveluvalikoimaan kuuluvat tietenkin myös lumenpudotukset ja jäänsulatukset, joita voidaan tarvita ankarimpina talvina myös eteläisessä Suomessa. Lumenpudotus tehdään turvallisuus etusijalla, ja jää poistetaan sekä katolta että ränneistä modernilla tekniikalla, eli höyrytyskoneen kuumaa vesihöyryä hyödyntäen. Kuuma vesihöyry saa kaiken jään sulamaan niin katon reunalta, räystäiden vesikouruista kuin tasakaton kattokaivoistakin. Enää ei ole vaaraa jääpuikoista tai siitä, että katon reunalle syntynyt jääpaanne estäisi katolla olevaa, lumen sulamisesta syntynyttä vettä poistumasta katolta. Kattojää voisi myös aiheuttaa turvallisuusriskejä, naarmuttaa kattoa tai vaurioittaa kattoa muuten, joten ota tarvittaessa yhteyttä jään poiston tiimoilta.

Muistathan rännien puhdistamisen Kauniaisissa aina puolen vuoden välein

Rännien puhdistus, asennus, huolto ja korjaus Kauniaisissa ovat tärkeitä kattohuoltoja, joita ei kannata jättää väliin. Jos roskat tukkivat sadevesikourut, eivät katolta alas valuvat sade- ja sulamisvesilitrat päädy kohti turvallista purkupaikkaa, vaan rakennukseen saattaa syntyä eriasteisia kosteusvaurioita.

Sadevesikourujen toiminta on helpointa varmistaa puhdistamalla ja kuntotarkastamalla rännit kaksi kertaa vuodessa. Tilaa tämäkin kattotyö Plus Kattopalvelulta – esimerkiksi osana harjakaton, pulpettikaton tai esimerkiksi taitekaton kevät- tai syyshuoltoa. Poistamme kaikki roskat kourusta, ja lopuksi huuhtelemme sen. Silmiemme eteen avautuu puhdas kouru, ja jos siinä on jotain vikaa (esimerkiksi ruostevaurioita tai jään avaamia saumoja), tarjoamme kourusaneerausta. Pienet reiät ja huonokuntoiset kiinnikkeet on helppo hoitaa pois päiväjärjestyksestä, ja rännien voi taas luottaa toimivan seuraavat puoli vuotta.

Kaikista huonokuntoisimmat rännit on aika uusia. Teräskourut kestävät noin 40 vuotta, muovikourut vähemmän. Alumiinikourut ovat kalliimpia, mutta kaikista pitkäikäisempiä. Alumiinisille vesikouruille voi saada jopa 60 vuoden puhkiruostumattomuustakuun, mikä on omiaan kertomaan tällaisten vesikourujen ylivertaisesta kestävyydestä.

Mikäli kouruja ei puhdisteta roskista joka kevät ja syksy, lyhenee kourujen käyttöikä, sillä roskat ja roskiin sitoutuva kosteus jouduttavat kourujen materiaalin ruostumista ja haurastumista. Roskat johtavat lyhyemmänkin tähtäimen ongelmiin – myös talvella. Mikäli kouruissa on puiden lehtien ja muiden roskien aiheuttamia tukoksia talven tullessa, jäätyvät kourut umpeen. Jäätyneiden kourujen yli tulvivat sadevedet synnyttävät jääpuikkoja, joiden katkominen on jätettävä meidän suojalaseilla suojautuneille ammattilaisillemme. Jäätyneiden kourujen ja syöksyputkien avaus hoidetaan kuumalla vesihöyryllä. Jään tukkimia rännejä ja alastuloputkia ei pidä missään nimessä käydä potkimaan tai hakkaamaan, sillä se lommouttaa kourut ja voi saada ne putoamaan maahan. Toki kourujen jäätyminen voi johtua myös kourujen vääntymisestä ja kaatojen pilalle menemisestä – siksi sadevesijärjestelmä on tärkeää kuntotarkastaa yhtä aikaa sen puhdistamisen kanssa. Saat mielenrauhaa varustelemalla kourut sulanapitojärjestelmällä.

Plus Kattopalvelu hoitaa myös kattokaivojen huollot, korjaukset, asentamiset ja uusimiset. Kattokaivot ovat tasakattojen sade- ja sulamisvesien poistoon tarkoitettu järjestelmä, mikä on pidettävä puhtaana läpi vuoden. Jos jää tai roskat estävät kattokaivoja vetämästä, voi huopakatto vuotaa päälleen kertyvän veden takia. Lämpövastuksilla voidaan ehkäistä talvisen jään muodostumista.

Torju sammaleita katon pesun ja puhdistamisen avulla

Katon pesu, sammaleenpoisto ja suojakäsittely kuuluvat Plus Kattopalvelun palveluvalikoimaan Karkkilassa – samoin kuin kaikki muutkin omakotitalojen, kerrostalojen ja esimerkiksi kesämökkien kattohuollot. Muistathan, että aina kun asioit kanssamme, saat katon kuntotarkastuksen hintaan 0 euroa. Kanssamme asiointi on teko kattosi hyväksi!

Roskien – kuten lehtien, neulasten ja oksien – poisto katolta riittää katon säännölliseksi puhdistamiseksi. Roskat poistetaan katemateriaalin mukaan joko harjoilla tai ilmapuhaltimilla. Esimerkiksi tiilikatto ja mineriittikatto voidaan harjata, kun taas palahuopakatto on parempi siivota ilmapuhaltamalla. Ilmapuhallin ei uhkaa vaurioittaa bitumikaton sirotepintaa, kuten karkeat harjakset voisivat tehdä. Katon puolen vuoden välein tehtävään puhdistukseen kuuluu ilman muuta myös rännien puhdistaminen sekä katon kunnon tarkastus.

Huopakatto ja tiilikatto saattavat toisinaan vaatia perusteellisempaa puhdistusta, kuten sammaleenpoistoa tai kattopesua. Sammaleita ja jäkäliä kasvaa peltikatolle vain ani harvoin, joten sammaleenpoiston sijaan peltikaton perusteellisempi puhdistus tarkoittaisi katon pehmytharjapesua. Vaikka peltikatto ei olekaan altis sammaloitumaan, sitä ei voi jättää puhdistamatta. Viime- tai toissavuotinen roskakuorma jouduttaisi peltikaton ruostumista. Ruoste voi jopa puolittaa peltikaton käyttöiän, joten ruostetta kannattaa torjua pitämällä lukkosaumakatto, aaltopeltikatto tai esimerkiksi konesaumakatto puhtaana ja hyvin maalattuna.

Kattomaalaus onkin hyvin yleinen syy tilata tiilikaton, huopakaton tai peltikaton pesu. Mitään kattoa ei kannata normaalitilanteessa pestä painepesurilla. Kova vedenpaine rikkoisi huopakaton ja saisi peltikaton kattopellit vääntymään. Tiilikatto voidaan pestä painepesurilla vain, jos se on tarkoitus pinnoittaa heti uudelleen, sillä painepesuri kuluttaa tiilien suojapinnoitteen. Tiilet alkaisivat heti rapautua, murentua ja halkeilla, ellei niitä pesun ja kuivumisen jälkeen pinnoitettaisi uudella tiilikattopinnoitteella. Katon pitää tietenkin kuivua kunnolla pesun jälkeen, jotta maali tai pinnoite tarttuisi siihen kunnolla.

Savitiilikattoja ei pinnoiteta lainkaan – vain betonitiilikatot voidaan pinnoittaa eli maalata. Savitiilikatolle riittää, että siltä poistetaan sammalet, että se käsitellään emäspitoisella suoja-aineella viiden (korkeintaan 10) vuoden välein. Suoja-aine suojaa savitiiliä sammaleilta ja veden imemiseltä samaan tapaan kuin pinnoite suojaa betonitiilet. Sammaleiden torjunta on merkittävässä roolissa, kun halutaan tiili- tai huopakaton kestävän mahdollisimman pitkään. Sammaleettomana savitiilikatto voi kestää jopa koko vuosisadan verran.

Muistilista katon maalaamiseen Kauniaisissa

Katon maalaus Kauniaisissa ei ole yhtä helppo kattohuolto, kuin miltä se saattaa kuulostaa. Ei ole samantekevää, millä, milloin ja miten katto maalataan. Parhaan lopputuloksen varmistat tilaamalla kattomaalauksen Plus Kattopalvelulta. Olemme maalanneet lukemattomia kattoja, joten tiedämme tasan tarkkaan, miten toimia. Ota yhteyttä myös kysyäksesi, joko on aika teettää omakotitalon, kesämökin tai esimerkiksi kerrostalon katon huoltomaalaus. On täysin tapauskohtaista, koska katto on aika maalata. Esimerkiksi kahden eri peltikaton huoltomaalausväleissä saattaa olla 15 vuoden ero. Jos aiempi kattomaalaus on toteutettu epäammattimaisesti, voidaan se joutua uusimaan jo seuraavana vuonna, mikä tarkoittaa turhaa vaivannäköä ja rahanmenoa.

Peltikaton maalaus estää ruostetta erittäin hyvin. Sinkitty peltikatto on hyvä maalata ensimmäisen kerran muutaman vuoden päästä katon asentamisesta. Tehtaalla pinnoitetussa peltikatossa saattaa olla 25 vuoden esteettinen takuu, mikä tarkoittaa sitä, että ensimmäiseen huoltomaalaukseen voi mennä neljännesvuosisata. Jatkossa katon maalipinta on uusittava arviolta 10 tai 15 vuoden välein. Tiilikaton maalaus ja huopakaton pinnoitus tai maalaus palauttavat katteen värin ja parantavat sen rasituksensietokykyä.

Ensimmäinen tärkeä asia katon maalaamisessa onkin oikea ajoitus. Säännölliset kattotarkastukset kertovat, koska talon katto on aika maalata. Tiilikatto ja huopakatto pinnoitetaan uudelleen, kuin vanha pinnoite ei enää pysty suojaamaan niitä sammaleilta, auringolta, ilmansaasteilta ja kasvustoilta. Peltikatto maalataan todennäköisesti useampaankin otteeseen, ja mieluiten ennen, kuin vanha maalipinta ohenee ja alkaa hilseillä.

Toinen tärkeä asia katon huoltomaalaamisessa on esivalmistelujen huolellinen toteuttaminen. Katon on oltava suorastaan säihkyvän puhdas ja vapaa kaikista sammalten itiöistä ja juurista, ennen kuin se kannattaa maalata. Yleensä kattomaalaus Kauniaisissa alkaakin katon harjaamisella, ja jatkuu sammaleiden poistoon. Tämän jälkeen katto pestään. Jo katon harjausvaiheessa on huomattu ja tiivistetty mahdolliset kattoreiät, jotta pesuvesi ei päätyisi kastelemaan katon rakenteita.

Kolmas muistettava asia on maalata katto vasta, kun se on täysin kuiva. Myös ilman on oltava tarpeeksi kuiva, muttei kuitenkaan liian aurinkoinen. Aamu- tai iltakasteen aikana ei kannata maalata, eikä myöskään ennen tai jälkeen vesisateen (puhumattakaan sateen aikaisesta kattomaalauksesta!). Näin maali tarttuu kunnolla, ja lopputulos on kaunis, kestävä ja tasainen.

Plus Kattopalvelun ammattilaisia ei huimaa – tilaa haastavatkin lumenpudotukset meiltä Kauniaisiin

Lumenpudotus Kauniaisissa tai sen ympäristössä ei meitä pelota. Olemme kokeneita lumenpudottajia, ja meillä on aina mukanamme vähintään yksi työpari sekä kunnolliset turvavaljaat ja -köydet. Teetät meillä niin omakotitalon, kerrostalon, mökin, rivitalon, teollisuushallien tai minkä tahansa muunkin kiinteistön lumenpudotukset. Korkeiden rakennusten kattolumitöissä käytämme henkilönostimia tai nostinkoriautoja, joten selviämme kaikista haasteista näppärästi. Etenemme reippaasti, mutta asiaankuuluvalla varovaisuudella. Katteeseen ei synny naarmuja, eikä tiiliä tai kattotuotteita irtoa. Jo ennen töihin ryhtymistä olemme selvittäneet sen, mihin kohtaan pihaa lumet on turvallisinta pudottaa, ja voidaanko ne jättää tontille. Tarvittaessa kuljetamme lumet pois pihasta.

Huolehdimme paitsi omasta, myös rakennuksen asukkaiden ja kaikkien ohikulkijoiden turvallisuudesta. Kun lumet on aika pudottaa katolta, tiedotamme siitä asukkaita, ja eristämme vaaravyöhykkeen esimerkiksi puomeilla. Yleensä joku jää vielä vahtimaan pihaa siltä varalta, että joku ohikulkija olisi vaarassa päätyä vaaralliselle vyöhykkeelle. Jos joudumme tukkimaan kadun, järjestämme liikenteenohjauksen, ja tarvittaessa työskentelemme yöaikaan.

Lumenpudotus peltikatolta, tiilikatolta tai huopakatolta estää kaikki vahingot, mitä liian painava tai katolta hallitsemattomasti alas mätkähtävä lumikuorma voisi saada aikaan. Oikein painava lumikuorma voi painaa talon katon notkolle, ja jonkin aitan tai muun ulkorakennuksen katto saattaisi jopa sortua. Etelä-Suomessa lumet pudotetaan kuitenkin useimmiten turvallisuussyistä, sillä katolta alas putoavan lumen alle jääminen voisi olla kohtalokasta.

Vaarallista olisi myös jäädä katolta putoavan jään alle. Toinen syy tilata jään poisto katolta on se, että jää voi vaurioittaa kattoa ja saada aikaan jopa kattovuodon. Jää voi estää sulamisvesien poistumisen vesikouruihin, ja siinä tapauksessa katon saumat saattavat alkaa vuotaa. Jää ei poistu vesikourujen kautta silloinkaan, jos rännit ovat jäässä. Tästä kertovat esimerkiksi räystäiltä riippuvat jääpuikot, mitkä poistamme käsin katkomalla, mutta erittäin suurta varovaisuutta noudattaen.

Katon ja rännien sulatus höyryllä on välitön apu jään poistoon. Seuraavaksi on aika miettiä sitä, miten jää saadaan vastaisuudessa ehkäistyä. Rännit eivät jäädy, jos ne puhdistetaan ja tarvittaessa korjataan joka syksy. Kattojään syntymistä voidaan ehkäistä tekemällä katon lisälämmöneristys, minkä jälkeen lämpö pysyy pirtissä, eikä karkaa katon läpi.

Aluskatteen korjaus hyvä esimerkki Plus Kattopalvelun Kauniaisissa tekemistä kattotöistä 

Aluskatteen korjaus, katon IV-työt, aurinkopaneelien ja kattoturvatuotteiden asentaminen… eli ole sellaista kattotyötä Kauniaisissa, mitä Plus Kattopalvelu ei tekisi. Kun eteen tulee jokin peltikattotyö, huopakattotyö, palahuopakattotyö tai tiilikattotyö, ota yhteyttä ja saa siitä kerrassaan mainio tarjous.

Aluskate on vedenpitävä kerros vesikaton alla. Sen ansiosta rakennuksen sisältä nouseva vesihöyry tai vesikaton läpi mahdollisesti valuva vesi ei saa aikaan katon vesivahinkoa. Aluskatteen vaihto, paikkaus, korjaus tai uusiminen on mitä tärkein ja kiireellisin kattotyö, jos aluskatteesta löytyy reikä. Kun aluskate on kunnossa, ei vuotava kattoikkuna, muu vuotava läpivienti tai jokin muu vuotokohta katossa aiheuta paniikkia. Kattoikkuna, kattoläpivienti tai muu vuotokohta on tietenkin korjattava kiireesti, mutta aluskatteen ansiosta on todennäköisesti vältytty yläpohjan laho- ja homevaurioilta.

Voimme asentaa katollesi uusia läpivientejä, kuten lisää ilmanvaihtohormeja. On tärkeää, että kosteus ja lämmin ilma saadaan pois katon alta. Muussa tapauksessa katon alle saattaa syntyä kosteusvaurioita, vaikka katto olisi täysin tiivis. Lämpimästä ilmasta voi kondensoitua kosteutta varsinkin alkuvuodesta, kun sisä- ja ulkolämpötilojen erot ovat suurimmillaan. Myös eristeiden avulla voidaan vähentää kondenssiveden syntymistä. Katon lisälämmöneristys vähentää samalla myös energiankulutusta, lämmityskuluja sekä saumavuotojen ja kattojään todennäköisyyttä.

Räystäiden tuuletusaukoista katon alle saadaan korvausilmaa. Tuuletusaukot on hyvä tiivistää, jotta linnut, oravat, roskat, vaakasuoraan satava vesi ja tuiskulumi eivät löytäisi tietään katon alle. Räystäiden tuuletusaukkoihin voimme asentaa lintuverkot, ja harjan tuuletusaukkoihin hengittävät harjatiivisteet. Tarvittaessa täydennämme katon varustelua myös pulupiikkien kaltaisilla pieneläinesteillä.

Aurinkopaneelit tuottavat ekologista energiaa lähes vuoden ympäri. Ne ovat hyvin helppohoitoisia, eikä niiden asentaminen katolle vaadi suurta urakkaa. Plus Kattopalvelun kautta saatte omakotitalon, kerrostalon, kesämökin, piharakennuksen, rivitalon tai vaikkapa tuotantolaitoksen katolle kaikki muutkin varusteet kattoturvatuotteista kattoluukkuihin. Kattoluukku helpottaa välikaton puolivuosittaista kuntotarkastusta, samalla kun se toimii hätäpoistumistienä. Kattopeltiseppämme voivat tiivistää uudet tai vanhat läpiviennit taidokkailla suojapellityksillä. Myös monet kattoturvatuotteet ja sadevesijärjestelmä voidaan toteuttaa kattopeltisepäntyönä. Kattopeltiseppämme ovat vastaus myös tarpeeseen uusia tai korjata konesaumakattoa. Aito konesaumakatto on tiivis ja näyttävä valinta.

Lämmön karkailu kuriin katon ja yläpohjan eristyksellä – sisäilmaongelmat ehkäistään villojen vaihdolla

Villojen vaihto ei ole jokaisen kattoremontin yhteydessä tehtävä kattotyö Kauniaisissa. Samoilla eristevilloilla pärjää pitkään. Villat vaihdetaan yleensä vain silloin, jos katto on vuotanut, ja eristevilloissa on kosteutta. Jo parin päivän kosteutta saattaa seurata mikrobikasvustojen kasvaminen, joten kastuneiden villojen vaihto ehkäisee sisäilmaongelmia.

Jos on tarve tehdä omakotitalon, kesämökin, rivitalon tai esimerkiksi kerrostalon katon lisälämmöneristys, onnistuu se usein tuomalla uusia villoja vanhojen päälle. Uusien eristeiden asentaminen ratkaisee monta ongelmaa kerralla. Se on helppo tapa säästää rahaa ja ympäristöä, sillä eristeet estävät lämmön karkaamisen sisätiloista. Mitä vähemmän rakennuksen lämmittämiseen kuluu energiaa, sen parempi. Uudet eristeet voivat tuoda tullessaan niin suuret kustannussäästöt, että uudet eristeet ja niiden asentaminen on maksettu pois jo vuodessa tai kahdessa.

Samalla vähennetään kattojäästä ja sulamisvedestä syntyvien saumavuotojen todennäköisyyttä. Kun katon läpi karkaa lämpöä, alkaa kattolumi sulaa alta päin. Katolla oleva sula vesi voi alkaa tihkua katon saumoista läpi – etenkin, jos osa sulamisvedestä jäätyy katon reunalle estäen veden pääsyn pois katolta.

Uudet eristeet vähentävät myös kondenssiveden syntymistä, sillä jos välikatolle nousee runsaasti lämmintä ilmaa, saattaa se tiivistyä kosteudeksi välikaton rakenteisiin.

Ullakon ja vintin eristys mahdollistaa kylmien ullakkotilojen ympärivuotisen käytön. Jos kattoa pitää korottaa, jotta ullakko tai yläpohja saataisiin eristettyä tarpeeksi hyvin, hoituu tämäkin urakka Plus Kattopalvelun ammattilaisilta kätevästi. Osaamme pitää huolen siitä, että aluskatteen ja eristeiden väliin jää tarpeeksi korkea tuuletustila. Tarvittaessa ilman vaihtuminen ja rakenteiden kuivina pysyminen voidaan varmistaa myös vaihtamalla aluskate hengittäväksi tai asentamalla alipainetuuletin tai ilmanvaihtohormeja.

Ilmanvaihtohormien ja -kanavien asentamiseen liittyy myös niiden läpivientien eristys. Teemme tämänkin työvaiheen huolella ja oikeaoppisesti. Hormista tippuva kondenssivesi olisi merkki siitä, ettei läpivienti ole tarpeeksi lämpötiivis. Myös esimerkiksi kattokaivot ja kattoikkunat pitää eristää ja tiivistää huolella. Kaikkien katon läpivientien asentaminen kannattaa jättää Plus Kattopalvelun huoleksi, sillä näin niistä tulee kerralla tarpeeksi lämpö-, vesi- ja hajutiiviitä. Voit luottaa meihin myös läpivientien korjaustöissä sekä niiden kuntotarkastuksissa.

Kattoturvatuotteiden asentamiseen ohjaavat jo rakennusmääräyksetkin

Kattoturvatuotteet Kauniaisissa saa luotettavasti kattofirmalta nimeltä Plus Kattopalvelu! Toimitamme joka omakotitaloon, kerrostaloon, rivitaloon ja esimerkiksi vapaa-ajan asuntoon tutkitusti turvalliset ja korroosionkestävät kattoturvatuotteet, ja asennamme ne paikoilleen. Kattoturvatuotteet vaativat säännöllistä kuntotarkastusta, joten jatkossa huolehdimme mieluusti niiden kunnon ja kiinnitysten tarkastamisesta. Tämä hoituu helposti (ja ilmaiseksi), kun tilaat meiltä katon kevät- ja syyshuollot. Tarjoamme nimittäin ilmaisen kattotarkastuksen kaikkien kattotöidemme yhteydessä. Sen aikana tulevat tutkittua niin kattoturvatuotteet, katon sadevesijärjestelmä, katon tiiviys kuin esimerkiksi katon alapuolisten rakenteiden kunto (jos katon alle suinkin pääsee purkamatta sitä).

Kattoturvatuotteita ovat muun muassa lape- eli kattotikkaat, palotikkaat (eli hätäpoistumistikkaat), talotikkaat (toiselta nimeltään seinätikkaat), kattosillat, kattopollarit, putoamissuojat ja lumiesteet. Niiden avulla varmistetaan tiilikaton, peltikaton ja huopakaton turvallisuus. Jokainen katto on varusteltava ainakin lapetikkailla ja seinätikkailla, siihen ohjaavat jo rakennusmääräykset. Riippuu talon korkeudesta ja katon kaltevuudesta, mitä muita kattoturvatuotteita katolle tulee asentaa. Kysy lisää kokeneilta kattoammattilaisiltamme, jotka osaavat antaa luotettavaa tietoa kaikista kattoturvatuotteista, niiden asentamisesta, niiden huoltamisesta ja niiden korjaamisesta.

Tikkaat, sillat, kattopollarit ja putoamisesteet tekevät katolla liikkumisesta turvallista. Omakotitalon omistajan tai kesämökkiläisen on huolehdittava siitä, että hänen katollaan on turvallista liikkua. Katolla liikkuu monenlaista porukkaa, kuten katon huoltajia, kuntotarkastajia, antennin ja ilmanvaihtokoneen korjaajia sekä tietenkin nokikolareita, jos talossa on savupiippu. Piippu on nuohottava kerran vuodessa. Omassa vapaa-ajan käytössä olevan kiinteistön piipulle riittää nuohous joka kolmas vuosi. Nuohoojankaan ei ole pakko kiivetä katolle, jos kattotikkaat ovat irtoamaisillaan tai muuten huonossa kunnossa. Liian monia onnettomuuksia sattuu huonokuntoisten tai katosta irtoavien kattoturvatuotteiden takia! Muista siis kuntotarkastaa tai -tarkastuttaa kaikki kattoturvatuotteet (mieluiten koko kattokokonaisuus) kaksi kertaa vuodessa.

Myös lumiesteiden kiinnikkeet ovat voineet löystyä, ja silloin ne eivät turvaa pihamaata tai estä katteelle lumen liikkeistä mahdollisesti syntyviä vahinkoja. Taloyhtiö tai pientalon omistaja on vastuussa siitä, ettei katolta putoava lumi aiheuta henkilö- tai omaisuusvahinkoja, joten kannattaa huolehtia lumiesteiden kunnosta sekä mahdollisesti tarvituista lumenpudotuksista. Lumiesteet on asennettava joka katolle, minkä kaltevuus on 1:8 tai sen yli.

Hoida lumiesteiden asentaminen, korjaaminen tai uudelleen kiinnittäminen viimeistään syksyllä

Lumiesteiden asennus, korjaus ja uudelleen kiinnittäminen katolle on hoidettava viimeistään syksyllä, jotta katto olisi kaikin puolin valmis vastaanottamaan uuden talven ja sen lumet. Jos edellisen talven lumet ovat pudottaneet huonosti katossa kiinni olleet lumiesteet alas katolta, on ne toivottavasti kiinnitetty katolle hetimmiten onnettomuuden jälkeen, sillä irtoavat lumiesteet (ja esimerkiksi tikkaat) jättävät katteeseen kiireesti korjattavia reikiä ja vaurioita. Katto voi alkaa vuotaa, ellei näitä reikiä paikata ja tiivistetä – ja samalla hoituu kätevästi kattovarusteiden kiinnittäminen takaisin katolle. Toki lumiesteet tai kattotikkaat ovat voineet irrota katosta myös kovan tuulen seurauksena. Irronneet kattovarusteet ovatkin hyvin tyypillinen myrskyn aiheuttama vaurio niin tiilikatolla, peltikatolla kuin huopakatollakin.

Lumiesteiden hankkiminen ei ole vapaaehtoista, jos omakotitalon, kerrostalon, omakotitalon tai esimerkiksi kesämökin katon kaltevuus on 1:8 tai enemmän. Lumiesteet ovat tällöin rakennusmääräysten sanelema pakkohankinta. Korkeiden rakennusten katoille asennamme lumiesteet, mitkä pitävät lumet varmasti kurissa.

Lumimassojen kurissa pitäminen onkin lumiesteiden tärkein (ja ainut) tehtävä. Lumiesteet estävät lunta putoamasta katolta alas. Lumen äkillinen ja vauhdikas alastulo voisi johtaa onnettomuuksiin. Varsinkin lapsille voisi olla hyvin vaarallista jäädä lumikuorman alle. Lumiesteet tulee asentaa vähintäänkin kaikkien kulkureittien ja oleskeluun tarkoitettujen alueiden yläpuolelle. Parhaiten lumiesteet toteuttavat tehtäväänsä, jos ne asennetaan koko katon reunalle. Aurinkopaneelit, kattoikkunat ja muut helposti hajoavat yksityiskohdat voidaan suojata omilla lumiesteen pätkillään.

Lumiesteistä on myös se hyöty, että ne suojaavat katetta ja sen yksityiskohtia vaurioitumiselta lumen liikkeiden tähden. Kun lumi putoaa rytinällä alas, saattaa sen seassa olla katosta irronneita kattotikkaita, aurinkopaneeleita, ilmanvaihtohormeja tai rännejä (mitkä tekevät lumen alle jäämisestä vieläkin vaarallisempaa). Lumiesteet estävät lumen äkilliset liikkeet, ja kattotarvikkeet sekä esimerkiksi kattotiilet pysyvät paremmin kiinni talon katossa.

Koko katon puolivuosittainen kuntotarkastus on mitä tärkein kattotyö. Tässä yhteydessä käydään läpi myös lumiesteiden kiinnikkeiden kunto. Lumiesteiden kiinnikkeet ovat voineet löystyä, esimerkiksi lumen aiheuttaman rasituksen tai lämpötilojen vaihdellessa esiintyvän katon lämpöelämisen seurauksena. Tarvittaessa kiinnitämme lumiesteet (tai esimerkiksi kattotikkaat) paremmin kattoon.

Piipun pellitys ja piipunhattu – miksi, miten ja mistä?

Piipun pellitys ja piipunhattu tekevät savupiipustasi kestävämmän ja turvallisemman. Miksi piippu kannattaisi pellittää peltisepän työnä? Piipun pellitys suojaa omakotitalon tai esimerkiksi kesämökin piippua säiltä ja kosteudelta – samalla kun se saa piipun näyttämään kerrassaan mainiolta. Mittatilaustyönä tehdyistä pellityksistä tulee varmasti istuvat ja tiiviit.

Entä miksi piipunhattua tarvitaan? Piipunhattu suojaa piipun suuaukkoa sateilta ja roskilta. Mitä kuivempana hormi pysyy, sitä paremmin se vetää, ja sitä turvallisempaa tulisijaa on käyttää. Entisaikoina piipunhattu ei ollut välttämättä tarpeen, sillä tulisija lämpeni lähes joka ikinen päivä, ja näin ollen hormiin satanut kosteus kuivui heti pois. Nyt hormi voi olla kylmillään pitkiä aikoja, minkä seurauksena kosteus alkaa rapauttaa piippua. Lopulta hormissa voi olla niin suuria koloja, että lämpöä ja savukaasuja pääsee karkuun, tai että tiilet alkavat putoilla ja koko piippu uhkaa sortua.

Rapautuminen aiheuttaa myös nokipalovaaran, säännöllisestä nuohoamisesta huolimatta. Nokikolari ei saa pois hormiin syntyneisiin koloihin varastoitunutta nokea, ja noki voi joku päivä syttyä tuleen. Koska nokipalosta syntyy valtava kuumuus, voi koko talo olla pian ilmiliekeissä. Huonokuntoinen hormi on yksi suurimmista syistä suomalaisiin rakennuspaloihin.

Jos hormi on jo päässyt rapautumaan, saat siitä tiedon viimeistään nuohoojalta tai katon kuntotarkastajilta. Hormin massaus eli pinnoitus riittää useimmiten pelastamaan tilanteen. Sen jälkeen hormi on syytä suojata pellittämällä se ja kiinnittämällä sen päälle piipunhattu.

Miten ja mistä piipun peltityöt Kauniaisissa voi tilata? Tietenkin Plus Kattopalvelulta, joka palvelee kaikenlaisten kattotöiden tiimoilta luotettavalla ja asiantuntevalla tavalla. Tästä samasta osoitteesta saat avun myös silloin, jos piipusta vuotaa vettä. On melko tavallista, että katto vuotaa piipun juuresta. Aluskatteen ansiosta piipunjuurivuodosta selvittäneen kuitenkin pelkällä säikähdyksellä. Piipun pellitys on muuten erityisen hyvä tilaisuus korjata aluskate piipun kohdalta, joten tarvittaessa teemme tästä sinulle tarjouksen.

Plus Kattopalvelun kattopeltisepiltä saatte myös kaikki muut peltisepäntyöt, kuten myrskypeltien asentamisen, konesaumakaton korjaamisen tai jalkarännien toteuttamisen. Tarjoamme raudanlujaa peltiosaamista maltillisin hinnoin, joten ota ihmeessä yhteyttä ja kysy lisää!

Mitä katon tarkastus Kauniaisissa tarkoittaa?

Kun tilaat katon tarkastuksen Kauniaisissa Plus Kattopalvelulta, saat varsin kattavan ja huolellisen kattotarkastuksen, minkä aikana käydään läpi koko kattokokonaisuuden kunto. Katon kunnon tarkastus on katon pitkän iän edellytys ja katon hyvän kunnon lähtökohta. Katon kuntotarkastaminen on niin tärkeää, että se tulisi suorittaa kaksi kertaa joka vuosi.

Ensimmäinen hetki katon tarkastukselle on heti, kun katolla ei enää ole lunta. Talven aikana on voinut mennä rikki kattotiiliä, tai ehkä jokin läpivienti on alkanut vuotaa. Lumen paino on voinut saada lapetikkaiden kiinnitykset löystymään, tai ehkä rännit ovat vääntyneet. Käymme läpi koko tiilikaton, peltikaton tai huopakaton kunnon. Tutkimme myös katon varusteiden ja katon alla olevien rakenteiden kunnon, joten kyse on hyvin perusteellisesta kuntotarkastuksesta. Tasakaton alle ei pääse purkamatta kattoa, joten sinne emme normaalin kattotarkastuksen yhteydessä mene.

Seuraava ajankohta katon kunnon tarkastukselle on juuri ennen uutta talvea. Katon tiiviys tutkitaan jälleen tarkoin silmin, jokaista saumaa, jiiriä ja läpivientiä myöten. Katolle on voinut syntyä uusia reikiä tai vaurioita kesän aikana. Jokin sauma saattaa irvistää, tai ehkä myrsky on pudottanut pari kattotiiltä katolta. Voi olla, että katto vaatisi jotain huoltoa, kuten sammaleidenpoistoa. Tarkastamme myös sen, että lumiesteet ovat kunnolla kiinni katossa, ja ettei räystäskouruissa ole roskia. Kuten aina, jos jotain toimenpiteitä tarvitsisi tehdä, laadimme niistä asiakkaalle erittäin hyvän tarjouksen.

Kaikkien kattotöiden yhteydessä tarjoamme sinulle tai teidän taloyhtiöllenne ilmaisen kattotarkastuksen! Sinun ei siis tarvitse maksaa mitään siitä, että käymme läpi koko katon kunnon kaikkia sen yksityiskohtia, varusteita ja aluskatetta myöten. Tilaamasi kattotyön laajuus tai hinta eivät vaikuta tämän kaupanpäällisen saamiseen. Omakotitalon, kesämökin, kerrostalon, piharakennuksen tai esimerkiksi luhtitalon katto tullaan tarkastamaan joka tapauksessa, tilasitpa sitten yhden tiilen vaihdon, rännien puhdistuksen tai vaikka kattovuodon korjauksen. Voit myös tilata meiltä kattavan koko katon kuntotarkastuksen erillistyönä, eli ilman muita työtilauksia. Tällöin veloitamme peltikaton, tiilikaton tai huopakaton tarkastamisesta. Tässä yhteydessä voimme sopia tarkastavamme myös tasakaton alla olevat rakenteet.

Kattourakointia Kauniaisissa aina ja kaikissa tilanteissa

Plus Kattopalvelulta tilattu kattourakointi Kauniaisissa jättää hyvän mielen. Kattourakka ei ole hinnan kiroissa, mutta silti se tehdään mitä parhaimmalla ammattitaidolla ja mitä huolellisimmalla otteella. Olemme kattourakoitsija kaikkiin tarpeisiin: palvelemme ympäri vuoden kaikkia kotitalouksia ja taloyhtiöitä, eikä meiltä jää tekemättä minkäänlainen kattourakka. Tältä kattopalvelulta saat myös upean kaupanpäällisen, ja se on koko peltikaton, tiilikaton tai huopakaton kuntotarkastus. Kyseessä on rahanarvoinen etu, mikä auttaa teitä pitämään katostanne hyvää huolta, ja saamaan katon kestämään vuosikymmenestä toiseen.

Plus Kattopalvelu on kattofirma, joka on mukana omakotitalon, kerrostalon, piharakennuksen tai vaikka rantamökin katon elinkaaren kaikissa vaiheissa. Ensin katto asennetaan. Jos et ole vielä päättänyt katemateriaalia tai katon kaltevuutta, annamme mielellämme vinkkejä. Jatkossa kattoa on huollettava ainakin puolen vuoden välein. Katon kevät- ja syyshuoltojen lisäksi tarvitaan silloin tällöin myös kattopesua, katon maalaamista tai pinnoittamista sekä ehkä myös sammaleenpoistoa. Vaikka ollaankin Etelä-Suomessa, voi joinain vuosina olla tarvetta lumenpudottamiselle ja jään poistolle katolta.

Tärkein kattohuolto on katon tarkastus, minkä perusteella vuotavat läpiviennit, lahonneet räystäslaudat tai esimerkiksi katteeseen ilmestyneet reiät osataan korjata ajoissa. Plus Kattopalvelu toteuttaa ammattitaitoisesti ja nopeasti niin pienet kattopaikkaukset kuin isommatkin katonkorjausoperaatiot, esimerkiksi luokalle painuneen katon oikaisun, kattovuodon ja lahovaurioiden korjauksen tai aluskatteen uusimisen.

Tilaat meiltä myös kaikki katon varusteluun liittyvät kattotyöt. Talon katolle voidaan asentaa uusia kattovarusteita ja läpivientejä kaikissa katon elinkaaren vaiheissa. Kattoikkunasta tulee varmasti tiivis, kun se asennetaan meidän toimestamme, ja kun taitavat kattopeltiseppämme viimeistelevät työn pellittämällä kattoikkunan.

Kun on aika uusia katto, luota silloinkin Plus Kattopalveluun. Katon uusimisen yhteydessä katon muotoa tai kaltevuutta on mahdollista muuttaa. Uusi katto voi olla aivan eri näköinen kuin vanha. Huopakaton tilalle voidaan asentaa vaikka tiilikatto, kunhan kattorakenteita vahvistetaan ensin.

Kaikki kattourakkamme voi maksaa kotisivujemme kautta löytyvällä rahoituksella, ja yksityisasiakkaalla on mahdollisuus vähentää ne ansio- tai pääomatulojensa verotuksessa niin sanottuna kotitalousvähennyksenä. Ota yhteyttä ja pyydä tarjous mistä tahansa kattourakasta Kauniaisissa tai Kauniaisten ympäristössä!