Kattoremontti Kauniainen

Teemme kattoremontteja Kauniaisissa kaikenlaisille katoille vuosien kokemuksen tuomalla ammattitaidolla. Plus Kattopalvelulta onnistuvat peltikattoremontit kaikilla eri peltikatevaihtoehdoilla, betoni- tai savitiilillä toteutetut tiilikattoremontit ja huopakattoremontit palahuopakatoina ja tiivissaumakattoina. Toteutamme myös asbestia sisältävien mineriittikattojen remontit ja asbestipurkutyöt.

Kattavat kattotyöt katon korjauksesta katon huoltoon ja remonttiin Kauniaisissa

Kokeneet kattoammattilaisemme korjaavat kaikki katot huopa- ja palahuopakatoista tiilikattoihin sekä peltikattoihin. Jos katto vuotaa, kattoikkuna falskaa tai aluskate kaipaa paikkausta, löytyy meiltä kattava tietotaito ongelman korjaamiseksi. Kun katon korjaus ei enää riitä, remontoimme huopakattosi, tiilikattosi ja peltikattosi avaimet käteen -palvelulla. Uutta kattoremonttia voidaan lykätä laadukkailla kattohuolloillamme, joilla varmistat kattosi toimivuuden ja pitkäikäisyyden. Puhdistamme katon ja vesikourut, pudotamme lumet, poistamme jääpuikot ja tarjoamme muut katon huoltotyöt kattosi tarpeiden mukaan. Ota yhteyttä missä tahansa kattotyössä Kauniaisissa!

Katon elinkaari – milloin kattoremontti tulisi tehdä?

Katon tekniseen käyttöikään vaikuttavat katemateriaalin ja kattotyypin lisäksi monet muutkin tekijät. Esimerkiksi olosuhteilla on merkitystä. Jos talo on puiden ympäröimä, kertyy katolle helposti biomassaa lehdistä ja neulasista. Ne estävät veden virtausta pois katolta ja luovat näin otolliset olosuhteet kasvustojen muodostumiseen katolle. Kasvustot taas kuluttavat vesikaton pintaa ja osaltaan rapauttavat kattotiiliä tai edistävät korroosiota peltikatoilla. Kattohuolloilla on suuri merkitys katon käyttöiän pituuteen. Esimerkiksi katon huoltomaalauksilla, katon harjauksilla ja pesuilla voidaan katon kulumista ja kasvustojen muodostumista estää. Kattotarkastukset ovat avainasemassa kattoremontin ajankohdan määrittämisessä. Kun katto on jo huonokuntoinen, eikä kattokorjauksilla tai kattohuolloilla saavuteta enää merkittävää katon käyttöiän kasvua, on koko katon uusiminen kattoremontissa ajankohtainen.

Peltikattoremontti Kauniainen

Peltikattoremontti voidaan toteuttaa monella eri peltikatetyypillä. Me teemme kattoremontit mm. profiilipeltikatoille, poimukatoille, aaltopeltikatoille, pystysaumakatoille, rivipeltikatolle ja konesaumakatoille. Vanhan huopakaton päälle rakennettava uusi peltikatto on kustannustehokas vaihtoehto, jos katon aluslaudoitus ja kattohuovat ovat vielä riittävän hyvässä kunnossa. Kustannuksia säästyy mm. purkutöiden osalta. Vanhan katon päälle rakennetaan silloin uudet tuuletusrimastot ja kattoruoteet sekä uusi aluskate. Vanha katto jää paikoilleen ylimääräiseksi vedeneristeeksi.

Profiilipeltikate vai konesaumakate?

Profiilipeltikatot ovat suosittuja, niiden nopean asennettavuuden ja profiilimuotojen monipuolisuuden vuoksi. Profiilikatteet ovat yleensä valmiiksi tehtaalla pinnoitettuja. Värivaihtoehtoja ja profiilimuotoja on tarjolla runsaasti. Profiilimuotoja ovat esimerkiksi erilaiset tiilikuviot, poimumuodot ja aaltopelti. Myös sileitä ja suoria kattoprofiileita on saatavilla. Pystysaumakatteet ovat lukkopontillisia tasaisista kattopeltiprofiileista tehtyjä peltikattoja. Ne muistuttavat konesaumattua rivipeltikattoa, mutta eroavat siitä lukkoponttisaumauksen osalta. Konesaumakatot saumataan katolla erikoistyökaluilla. Kattopeltien sauma tehdään täysin vesitiiviiksi kaksinkertaisella saumauksella. Konesaumakattojen asentaminen vaatii kattopeltisepän taitoja, varsinkin kun konesaumakatto asennetaan monimuotoisille katoille, joissa katon muotoihin joudutaan muotoilemaan täydellisesti istuvat kattopellitykset. Konesaumakatot valmistetaan yleensä sinkitystä, pinnoittamattomasta teräspellistä. Galvanoitu teräspelti on erittäin pitkäikäinen katemateriaali. Sinkitty eli galvanoitu rivipeltikatto voidaan maalata vasta 2-3 vuoden päästä asennuksesta. Sen jälkeen huoltomaalausta suositellaan noin viidentoista vuoden välein.

Tiilikattoremontit Kauniainen

Tiilikaton valitsemista kattoremontissa asennettavaksi kattotyypiksi, puoltavat tiilikaton erinomaiset ominaisuudet, kuten pitkäikäisyys, hengittävyys ja hiljaisuus. Tiilikatto on myös esteettisesti klassisen kaunis kattoratkaisu. Perinteisesti tiilikatot on rakennettu savesta valmistetuista savikattotiilistä. Niiden rinnalla käytetään nykyisin enenevissä määrin betonikattotiiliä, joita kutsutaan myös sementtikattotiiliksi.

Savikattotiili vai betonikattotiili

Savikattotiilillä ja betonikattotiilillä on joitakin eroavaisuuksia niin ominaisuuksiensa, kuin ulkonäkönsäkin suhteen. Savitiili kestää jonkin verran betonitiiltä paremmin pakkasen aiheuttamaa rapautumista. Nykyaikaiset betonitiilet ovat kuitenkin jo lähellä savitiilen kestävyyttä tässä suhteessa. Molempia kattotiiliä on saatavana useissa profiilimuodoissa. Profiileita ovat mm. yksikouruinen, kaksikouruinen ja tasapohjainen malli. Betonikattotiiliä on saatavissa monissa eri väreissä. Värilliset betonikattotiilet ovat läpivärjättyjä, joten väripinta ei varsinaisesti kulu pois. Betonikattotiilillä on kuitenkin taipumus haalistua ajan saatossa auringon uv-säteilyn vaikutuksesta. Betonitiilikatot voidaan kuitenkin maalata. Huoltomaalaus palauttaa betonitiilikaton värin alkuperäiseen loistoonsa. Maalipinnoite myös suojaa betonitiilikattotiiliä kosteuden vaikutuksilta ja estää kasvustojen muodostumista. Savikattotiilet ovat savesta poltettua terrakotta-keramiikkaa. Savitiilen väri muodostuu polttoprosessissa. Terrakotanpunaisen perusvärin lisäksi savikattotiiliin saadaan eri värisävyjä ruiskuttamalla savitiilien pintaan mineraalioksideja ennen kattotiilen polttoa. Savikattotiilistä valmistettu tiilikatto ei haalistu. Savikattotiilikattoa ei tarvitse maalata, vaan savitiilien luontainen väri vain syvenee niiden ikääntyessä. Savitiilikatot voidaan kuitenkin käsitellä värittömällä suoja-aineella, joka estää kasvuston muodostumista katolle.

Tiilikattoremontin ajoitus

Kaikkien kattotyyppien elinkaari tulee aikanaan tiensä päähän. Pitkäikäisten tiilikattojenkin kattotiilet alkavat lopulta haurastua ja lohkeilla. Koska kattotiilet ovat huokoisia, kulkeutuu niiden huokosiin vähitellen vettä. Kun vesi vuoroin jäätyy ja sulaa, alkaa kattotiili vähitellen rapautua. Jos kattotarkastuksissa löytyy säännönmukaisesti lohjenneita kattotiiliä esimerkiksi talven jälkeen, alkaa olla aika uusia tiilikatto ja tehdä tiilikattoremontti. Liikaa ei kannata viivytellä tiilikaton remontin aloittamisessa, sillä rikkoutuvat kattotiilet aiheuttavat kosteusvaurioriskin veden vuotaessa niiden kohdilta katon alusrakenteisiin.

Huopakattoremontti Kauniainen

Huopakatto on hiljainen ja joustava katemateriaali. Huopakattoja asennetaan kaikenlaisiin rakennuksiin pientaloista kerrostaloihin. Koska kattohuopa on elastista, sopii se myös monimuotoisille katoille. Huopakatto voi olla palahuopakatto tai niin sanottu tiivissaumakatto. Huopakattoihin käytettäviä huopakermejä on monen laatuisia. Huopakaton laatu valitaan aina kulloisenkin kattoremonttikohteen vaatimusten mukaan. Kattohuovan valintaan vaikuttaa mm. katon kaltevuus.

Huopakattoremontin pohjatyöt

Huopakattoa uusittaessa, puretaan yleensä vanhat kattohuovat. Kun vanha huopakate on purettu, paljastuu aluslaudoituksen kunto. Jos aluslaudoituksessa on painaumia tai kosteusvaurioita, korjataan aluskate tarvittavilta osin. Ennen alushuovan asentamista kattolaudoituksesta poistetaan huolellisesti kaikki huopanaulat, jotta ne eivät riko uutta aluskermiä. Kumibitumilla kyllästetty ja lasikuitukerroksella vahvistettu alushuopa asennetaan aluslaudoituksen päälle koko katon alalle. Sen jälkeen katon alaräystäille ja päätyräystäille asennetaan tippapellit, jotka jäävät osittain alushuovan ja päällyshuovan väliin. Katon sisätaitteisiin ja läpivienteihin kiinnitetään erityistä huomiota. Alushuopa nostetaan esimerkiksi savupiipun kohdalta ylös piipun juureen, jotta läpiviennin vesitiiviys varmistuu.

Palahuopakatto

Palahuopakatot ladotaan erimuotoisista kattolaatoista. Huopakattopalat ladotaan katolle räystäiltä ylöspäin edeten. Palahuopakaton kattohuopapalat ovat yleensä itseliimautuvia. Huopakattopalojen kiinnitys kuitenkin varmistetaan aina huopanauloilla ja kriittisissä kohdissa myös kumibitumiliimalla. Palahuopakatto sopii parhaiten jyrkähköille katoille, joissa palahuopakaton geometriset muodot tulevat parhaiten oikeuksiinsa.

Tiivissaumakatto

Tiivissaumakatot valmistetaan eri laatuisista rullissa toimitettavista kattohuopavuodista. Huopakermit voivat olla itseliimautuvia, kumibitumiliimalla asennettavia tai hitsattavia ja bitumiliimalla kuumaliimattavia laatuja. Kuumaliimattavat ja hitsattavat kattohuovat kiinnitetään kattopintaan kaasuliekin avulla. Koska kuumakiinnitettävien huopakermien asennus vaatii tulitöitä, on kattoasentajilla oltava koulutus kattotulitöihin ja voimassa oleva tulityökortti. Kaikilla huopakattoasentajillamme on kattotulityöpätevyys.

Kattokorjaukset Kauniaisissa

Kattovauriotilanteissa kannattaa kutsua kattokorjaajat heti paikalle, varsinkin jos katto vuotaa vauriokohdasta. Nopealla katon korjauksella estetään suuremmat veden aiheuttamat vauriot ja homeongelmat yläpohjassa. Plus Kattopalvelun kattokorjaajat tulevat nopeasti paikalle kattovuototapauksissa kaikkialle Kauniaisissa. Vesivuoto voi syntyä äkillisestikin esimerkiksi myrskyvaurion yhteydessä. Kauniaisissakin korjataan kattojen myrskyvaurioita aika ajoin. Kovat myrskytuulet voivat pahimmillaan repiä katolta kattopeltejä tai kattohuopia irti. Kattovaurio voi syntyä myös katolle tuulen mukana lentävästä oksasta tai kaatuvasta puusta. Talvella lumi- ja jäämassat voivat joskus törmätä niin voimakkaasti kattosiltoihin tai lumiesteisiin, että niiden kiinnikkeet pettävät. Silloin myös vesikatolle syntyy yleensä repeämä. Vettä vuotava kattovaurio voi kuitenkin syntyä myös salakavalasti. Jos esimerkiksi kateruuvien tiivisteet tai kattoläpivientien tiivisteet hapertuvat ajan myötä, voi seurauksena olla jopa vuosia kestävä pieni vesivuoto jota ei huomata ennen kuin kosteusvauriot tulevat esiin esimerkiksi homeongelmina. Kattotarkastukset olisikin syytä tehdä tai mieluiten teettää ammattilaisella, jotta hapertuneet tiivisteet havaitaan ja vaihdetaan ajoissa.

Rikkinäiset kattotiilet ja niiden vaihto

Tiilikatot ovat pitkäikäisiä, jos niitä huolletaan oikein. Ikääntyneiden tiilikattojen kattotiilet voivat kuitenkin olla jo niin hauraita, että ne voivat lohkeilla esimerkiksi lämpötilojen vaihdellessa talven aikana. Kun tiilikatolla on kattotiilivaurio, kannattaa se korjata mahdollisimman pian, jotta vesivuoto vesikaton alapuolisiin rakenteisiin saadaan tukittua, ennen kuin kosteuden aiheuttamia vaurioita ehtii syntymään. Plus Kattopalvelusta saat Kauniaisissa kattotiilien vaihtotyön nopeasti ja ammattitaidolla.

Kattohuollot Kauniaisissa

Kattohuolloilla katon käyttöikä voidaan maksimoida. Kattohuoltopalvelumme kattavat kaikki kiinteistössä tarvittavat kattohuollot. Kasvustot katolla kannattaa pitää kurissa, koska ne sitovat vettä ja aiheuttavat siten kattotiilien haurastumista ja kuluttavat katon maalipintaa. Katon harjaus ja kattopesu säännöllisesti riittää yleensä kasvuston torjunnassa. Jos kasvustoa on kuitenkin ehtinyt syntyä jo runsaasti, voidaan tarvita kasvustonpoistoaineita.

Sammaleentuhokäsittely Kauniaisissa

Kasvustontuhoaineilla tehtävä sammaleentuhokäsittely voidaan toteuttaa tiilikatoilla, peltikatoilla, huopakatoilla ja minerittikatoilla. Kasvustontuhoaineet ovat täysin biohajoavia, eivätkä ne rasita ympäristöä. Katon harjauksen jälkeen katolle levitetään sammalleentuhoaine ja annetaan sen vaikuttaa. Seuraavien kuukausien aikana kasvustot kuolevat ja kuivuvat katolle. Ne putoavat katolta luonnollisesti sadevesien ja tuulien mukana. Kasvustonestoaineet antavat pitkäaikaisen, jopa 4-5 vuoden suojan kasvustoja vastaan.

Vesikourujen puhdistus Kauniaisissa

Kun syksyisin vesikouruihin kertyy lehtiä ja neulasia, ne tukkeutuvat herkästi. Tukkeutuneet räystäskourut eivät kuljeta vesiä sadevesijärjestelmää pitkin pihakaivoon. Sen sijaan vesi voi kulkeutua esimerkiksi talon seinärakenteisiin ja aiheuttaa niissä kosteusvaurioita. Vesikourujen puhdistus kannattakin tehdä aina syksyisin lehtien pudottua, mutta ennen pakkasia. Vesikouruihin voi olla hankala ulottua katolta käsin. Hankalia ja korkeita kohteita varten meillä on käytössämme henkilönostimia ja nostolava-auto, joilla vesikourujen puhdistus sujuu nopeasti ja turvallisesti.

Lumen pudotukset

Plus Kattopalvelu tekee Kauniaisissa myös lumenpudotuksia. Lumet on syytä pudottaa katolta, jos sitä on kertynyt sinne runsaasti. Lumi ja jää ovat hallitsemattomasti pudotessaan vaaraksi talon vierillä kulkeville ihmisille. Raskas lumi ja jää voi myös vaurioittaa kattotuotteita ja katon rakenteita. Liukkaalla katolla lumenpudotus on riskialtista työtä. Kattohuoltajillamme on käytössään kaikki tarvittavat turvavarusteet. Henkilönostimien ja nostolava-auton avulla lumen ja jään pudotus onnistuu myös korkeilta ja hankalasti tavoitettavilta räystäiltä.

Kattotuotteiden huolto Kauniaisissa

Myös kattotuotteet vaativat huoltoa. Keväisissä kattotarkastuksissa on syytä käydä läpi varsinkin kattoturvatuotteiden kiinnitykset ja kattoläpivientien tiivisteet. Katon keväthuollossa kattoturvatuotteiden kiinnitysruuvit kiristetään tarvittaessa ja läpivientitiivisteet vaihdetaan uusiin. Myös vesikourujen kiinnikkeet tarkastetaan ja kiinnitykset kiristetään. Samalla voidaan laittaa räystäskourujen kaadot kuntoon.

Kattotuotteiden asennukset Kauniaisissa

Meiltä saatte kaikki kattotuotteet asennuksineen Kauniaisissa. Toimitamme ja asennamme esimerkiksi kattosillat, lumiesteet ja lapetikkaat. Plus Kattopalvelusta saat myös katon läpivientejä vaativat kattotuoteasennukset. Asennamme mm. ilmanvaihtoputket, huppuimurit, antennit, aurinkokennot ja aurinkokeräimet. Myös kattoikkunoiden ja kattoluukkujen toimitus ja asennus kuuluvat tuotevalikoimaamme. Meiltä onnistuvat luonnollisesti myös kaikkien kattotuotteiden vaatimat pellitykset.

Muut kattotyöt

Katon korotukset Kauniaisissa

Teemme myös katon korotuksia Kauniaisissa. Katon korotuksella saavutetaan lisätilaa esimerkiksi yläpohjan lisälämmöneristeitä varten. Kattoa voidaan korottaa jopa kokonaisen kerroksen verran. Ullakkotilat voidaan katon korotuksen jälkeen remontoida asuinkäyttöön sopiviksi.

Yläpohjan lämmöneristeiden lisääminen

Yläpohjan kautta vesikatolle haihtuva lämpö on suurin asunnon hukkalämmön reitti. Siksi yläpohjan lisälämmöneristyksellä voidaan talon energiatehokkuutta lisätä huomattavasti. Pyydä lisälämmöneristysremontit Kauniaisissa Plus Kattopalvelusta.

Kattopeltisepän työt

Kattopeltiseppämme tekevät vaativimmatkin katon pellitykset. Muotoilemme monimuotoisten rivipeltikattojen vaatimat pellitykset ammattitaidolla. Teemme piipunpellitykset ja asennamme piipunhatut. Plus Kattopalvelun peltisepiltä hoituvat kaikki katon pellitystyöt taatulla ammattiaidolla.

Räystäslaudoitukset

Asennamme uudet räystäslaudat ja räystäiden aluslaudat yleensä aina kattoremontin yhteydessä. Plus Kattopalvelusta voitte tilata katon, räystäiden ja ulkoverhoilun laudoitusten uusimiset, korjaustyöt ja huoltomaalaukset myös erillisenä kattoremontin ulkopuolisena palveluna.

Kattotarkastus Kauniaisissa erillispalveluna

Kattotarkastus kannattaa tilata kattoasiantuntijalta aina, kun jokin asia katolla askarruttaa. Kattotarkastuksella saadaan selville kaikki katon riskikohdat, puutteet ja suoranaiset viat. Näin kattoremonttien, kattokorjausten ja kattohuoltojen suunnittelu ja ajoittaminen helpottuvat.