Hyväkuntoisesta katosta on kiittäminen kattotöitämme Janakkalassa

Mitä helppohoitoisemman, pitkäikäisemmän ja hyväkuntoisemman katon haluat, sitä enemmän sinun kannattaa tilata kattotyösi Janakkalassa Plus Kattopalvelu-nimiseltä kattofirmalta. Me Plus Kattopalvelun tiilikatto-, peltikatto- ja huopakattoammattilaiset olemme aina valmiita laittamaan kattosi kuntoon! Tiedämme, mitä tasakatto, harjakatto tai esimerkiksi pulpettikatto tarvitsee tullakseen mahdollisimman hyvään kuntoon. Kerromme tästä myös asiakkaalle ja teemme kaikki toimenpiteet erinomaisella hinta-laatusuhteella.

Kun tilaat meiltä omakotitalon, rivitalon tai esimerkiksi kesämökin vuotavan katon korjauksen, emme vain korjaa vuotavaa kattoa ja kunnosta katon alle syntyneitä kosteusvaurioita, vaan tutkimme aina myös sen, mitä voidaan tehdä uusien kattovuotojen ja muiden vaurioiden välttämiseksi. Jos huomaamme, että jonkin katon läpivienti on huonosti tiivistetty, tarjoamme sen tiivistystä uusien kattovuotojen ehkäisemiseksi. Mikäli löydämme vuotavasta peltikatosta muita ruostevaurioita, joista katto alkaisi ennen pitkää vuotaa, tarjoamme kyseisten ruostevaurioiden kunnostusta tai huonokuntoisimpien kattopeltien vaihtamista. Jos huopakaton pinta osoittautuu kuluneeksi ja kuivuneeksi, tarvitsee se joko pinnoitusta tai huopakattoremonttia. Katon ikä ja yleiskunto vaikuttavat siihen, kummasta teemme tarjouksen palauttaaksemme katon tiiviyden ja rasituksensietokyvyn.

Kaikkien kattotöiden yhteydessä tarjottava ilmainen kattotarkastus on yksi hyvä syy tilata kaikki kattohuollot ja muut kattotyöt Plus Kattopalvelulta – myös muualla kuin Janakkalassa, eli esimerkiksi Hausjärvellä, Lopella, Riihimäellä, Hämeenlinnassa ja Hyvinkäällä. Toinen syy on se, että meiltä saa palvelua aina mahdollisimman nopeasti. Varsinkin kattokorjauksilla on kiire, sillä jos katto ei ole täysin tiivis ja ehjä, voi katon alle päästä kosteutta. Kosteusvauriot hidastavat ja vaikeuttavat katon korjaamista, minkä lisäksi ne voivat johtaa jopa ennenaikaiseen kattoremonttiin. Kolmas syy on ensiluokkainen asiantuntemuksemme kaikissa kattourakoissa, ja neljäs mahdollisuus kotitalousvähennykseen. Kotitalousvähennystä voi hakea omakotitalon tai kesämökin kattotöistä, kuten lumen pudotuksesta, katon pesusta ja/tai maalauksesta, katon paikkauksesta ja aurinkopaneelien asentamisesta. Koska hintamme ovat jo muutenkin varsin hyvällä tasolla, tekee kotitalousvähennys katon huoltamisesta ja muusta kunnostamisesta erityisen edullista.

Mainittakoon vielä mahdollisuus rahoitukseen. Tuon kaikkien kattourakoiden maksamiseen sopiva remonttilaina on haettavissa meidän kotisivujemme kautta. Rahoituksen hakeminen ja rahojen saaminen käyvät nopeasti ja helposti, joten kattovuotojen korjaukset tai muut kiireelliset kattotyöt eivät joudu odottamaan.

Kattavat kattotyöt katon korjauksesta katon huoltoon ja remonttiin

Kokeneet kattoammattilaisemme korjaavat kaikki katot huopa- ja palahuopakatoista tiilikattoihin sekä peltikattoihin. Jos katto vuotaa, kattoikkuna falskaa tai aluskate kaipaa paikkausta, löytyy meiltä kattava tietotaito ongelman korjaamiseksi. Kun katon korjaus ei enää riitä, remontoimme huopakattosi, tiilikattosi ja peltikattosi avaimet käteen -palvelulla. Uutta kattoremonttia voidaan lykätä laadukkailla kattohuolloillamme, joilla varmistat kattosi toimivuuden ja pitkäikäisyyden. Puhdistamme katon ja vesikourut, pudotamme lumet, poistamme jääpuikot ja tarjoamme muut katon huoltotyöt kattosi tarpeiden mukaan. Ota yhteyttä missä tahansa kattotyössä!

Vaaditko uudelta katolta täydellisyyttä? Tilaa kattoremontti Janakkalaan meiltä

Jos uuden katon pitää olla täydellinen kokonaisuus ja haluat kattosaneerauksen etenevän suorastaan virtuoosimaisesti, tilaa kattoremontti Janakkalaan Plus Kattopalvelulta. Me olemme kokenut ammattilainen, jolle ei riitä mikään muu kuin täydellisen onnistunut ja virheetön lopputulos. Omakotitalon, kesämökin, kerrostalon tai rivitalon kattoremontit toteutetaan aina avaimet käteen -periaatteella, ja jokaiseen työvaiheeseen suhtaudutaan sen vaatimalla huolellisuudella ja tarmolla. Huolellisuus yhdessä pettämättömän ammattitaidon kanssa onkin salaisuutemme sille, miksi peltikaton, tiilikaton tai huopakaton asennus onnistuu aina niin upeasti. Lisäksi käytämme vain korkealaatuisia ja mahdollisuuksien mukaan kotimaisia katemateriaaleja sekä uusia kattotarvikkeita (kuten rännejä, kattotikkaita ja muita kattoturvatuotteita). Kotimaiset kattotuotteet kestävät olosuhteitamme ja niistä johtuvia kovia koettelemuksia.

Huopakattoremontti sekä palahuopakattoremontti voivat edetä hyvin edullisesti ja vikkelästi, jos vanha bitumikatto voidaan jättää uuden alle. Mikäli vanha katto rakenteineen on vielä terve, voi se mahdollisesti jäädä toimimaan uuden katon alusrakenteena. Tiilikattoa ei voida rakentaa vanhan katon päälle, mutta tietyissä tilanteissa tiilikattoremontti voidaan toteuttaa vaihtamatta samalla aluskatetta. Tällä on vaikutusta kattoremontin hintaan, mutta tällainen ratkaisu ei ole läheskään aina paras. Alus- ja vesikatteet on suunniteltu vaihdettaviksi yhtä aikaa, joten aluskate voidaan jättää vaihtamatta lähinnä silloin, jos aluskate on vesikattoa nuorempi (tai vesikatto pitää jostain syystä vaihtaa oletettua aikaisemmin).

Peltikattoremonttikin on mahdollista toteuttaa vaihtamalla pelkät kattopellit, mutta tällainen tapa uusia katto sopii vain joihinkin tilanteisiin. Tarvittaessa kattoremontin voi maksaa myös osamaksulla tai rahoituksella – näin saadaan vaihdettua kerralla sekä ulkokatto, aluskate että kaikki katon varusteet, joita ei enää kannata asentaa uudelle palahuopakatolle, lukkosaumakatolle tai konesaumakatolle.

Voit tilata meiltä kattoremontin myös talvella. Kerro rohkeasti kaikki toiveesi katon uusimisen suhteen, sillä kun asioit kanssamme, olet tekemisissä kokeneiden asiantuntijoiden kanssa. Me voimme tehdä kattoosi monenlaisia muutoksia. Tasakatosta voidaan muokata pulpettikatto, aumakatto tai vaikka harjakatto, ja kattoremonttiin voidaan yhdistää myös ullakon eristys. Uusien läpivientien asentaminen ei ole meille temppu eikä mikään, ja kaikista uusista kattoluukuista tai muista kattoläpivienneistä tulee taatusti tiiviitä. Plus Kattopalvelulta luonnistuvat myös peltisepän työt, kuten savupiipun pellitys.

Huopakatto tai palahuopakatto ykkösvalinta myös kesämökin katolle

Huopakatto sekä palahuopakatto kannattaa ottaa vakavaan harkintaan, kun olet valitsemassa uutta kattoa kesämökin, omakotitalon, kerrostalon, rivitalon tai esimerkiksi ulkorakennuksen katoksi. Bitumikatolla on monia hyviä puolia, joista tässä yhteydessä voidaan mainita ainakin sen säidenkestävyys, helppohoitoisuus ja ajattoman tyylikäs ulkonäkö. Jos bitumikermikattoa on huollettu säännöllisesti, kestää se vielä vanhanakin sateita, pakkasia ja helteitä. Pienen ajan sisällä tapahtuvat suuret ulkolämpötilamuutokset koettelevat monia kattoja, mutta laattakatot ja muut huopakatot selviävät niistäkin kunnialla.

Laattakaton, kolmiorimahuopakaton tai tiivissaumakaton huoltaminen ei ole kovin työlästä, ja kaikki huopakaton huollot (sekä korjaukset ja remontit) voi tilata Janakkalaan Plus Kattopalvelulta. Me tunnemme erilaiset huopakatot, joten emme tule vahingossa vaurioittaneeksi palahuopakaton pinnoitetta tai saaneeksi tiivissaumakattoa vuotamaan kesken lumenpudotuksen. Tiedämme, että paanukatoilla sekä muilla bitumikatoilla on käytettävä hellävaraisempia otteita kuin muilla katoilla, sillä huopakattoa suojaava sirotepinnoite saattaa kärsiä liian rajuista otteista.

Kaikki katot kannattaa puhdistaa kaksi kertaa vuodessa, mutta huopakaton tapauksessa lehdet, roskat ja muut epäpuhtaudet kannattaa poistaa ilmapuhaltimella eikä harjalla. Kevät- ja syyspuhdistuksen yhteydessä tulee poistaa roskat myös vesikouruista tai kattokaivoista, sillä roskien tukkima sadevesijärjestelmä voi aiheuttaa monenlaisia ongelmia. Vesikouruista yli vuotavat vedet voivat jopa kastella talon perustukset, kun taas tukkoon menneet kattokaivot voivat johtaa huopakattovuotoon ja katon vesivahinkoon.

Aina kun teemme jonkin huopakatto- tai palahuopakattotyön Janakkalassa, tarjoamme katon kunnon tarkastuksen kaupan päälle. Sen aikana saamme selville, tarvitseeko tasakatto, pulpettikatto tai esimerkiksi harjakatto joitain muitakin töitä tullakseen oikein priimakuntoon. Jos huomaamme, että katolla kasvaa sammaleita, teemme tarjouksen sammaleiden kemiallisesta poistamisesta. Pinttyneen likaiselle huopakatolle suosittelemme kattopesua. Tarjouksen kohteena on huopakaton pinnoitus, jos huopakaton vanha pinnoite osoittautuu vuosien saatossa kuluneeksi. Kattomaalaus, minkä yhteydessä bitumikatto tarvittaessa myös paikataan ja käsitellään sammaleenpoistoaineella, tehdään vain kerran.

Jos huomaamme katossa joitain vaurioita, teemme tarjouksen niiden korjaamisesta – tarkoittipa se sitten kattoreikien paikkaamista, saumojen tiivistämistä tai huopakaton vaihtoa. Huopakattoremonttia tarvitaan yleensä vasta sitten, kun katolla on ikää noin 30–40 vuotta, mutta joskus katon kunto heikkenee jo aikaisemmin niin paljon, että se on paras uusia. Jotta katto kestäisi mahdollisimman monta vuotta, kannattaa pitää kiinni huopakaton huolto-ohjelmasta.     

Katon korjaus Janakkalassa lähtee liikkeelle siitä, että katto tutkitaan huolellisesti

Katon korjaus Janakkalassa lähtee aina liikkeelle siitä, että omakotitalon, kerrostalon, rivitalon tai esimerkiksi paritalon katto tutkitaan huolellisesti. Tämän alkukatselmuksen perusteella tiedämme, mitä myrskyvaurioiden korjaus tai muu peltikaton, tiilikaton tai huopakaton korjaus maksaa. Samalla meille selviää, mitä kaikkea katto tarvitsee tullakseen kerralla kuntoon (mikä on kaikkea toimintaamme ohjaava tavoite).

Tämä katon ja kattoläpivientien asennuksen ja tiivistyksen ammattilainen tarjoaa oikopäätä kattoremonttia vain yhdessä tilanteessa, ja se on varttikaton korjaus. Varttikattoja, joissa on asbestia, ei enää saa korjata. Jos varttikatossa on jotain vikaa, tulee se purkaa ja sen tilalle pitää asentaa uusi katto. Kaikissa muissa tapauksissa selvitämme sen, riittääkö katon osittainen korjaus ja mahdollisten lahovaurioiden korjaus, vai onko kattoremontti asiakkaan kannalta sittenkin se taloudellisin vaihtoehto. Painuneen katon oikaisu on kattokorjaus, mikä voi olla parempi korvata katon uusimisella. Myös katolle kaatunut puu on voinut aiheuttaa niin pahoja jälkiä, että paras vaihtoehto on katon vaihto.

Jos kyseessä on jokin aivan pieni kattopaikkaus, kuten rikkinäisten tiilien vaihto ilman aluskatteen korjausta, on kattoremontti varsin kaukainen asia. Jos katon tiiviys saadaan palaamaan esimerkiksi paikkaamalla huopakattoon tai peltikattoon syntyneet reiät, ei muuta tarvita. Tarkastamme silti koko kattokokonaisuuden. Voihan olla, että katto tarvitsee jotain muuta huoltoa tai korjausta, millä ei ole mitään tekemistä juuri paikattujen kattoreikien kanssa. Voi olla, että rännit ja vesikourut pitää korjata, tai että kattotarvikkeiden kiinnitykset pitää kiristää (näin vältytään lumiesteiden, tikkaiden ja rännien irtoamiselta ja siitä syntyvien vaurioiden korjaamiselta).

Katon tarkastus saattaa kertoa myös korjaamista odottavista jiireistä tai irronneista peltilistoista, mitkä pitää vaihtaa. Kattoikkunakin voi odottaa korjausta tai vaihtoa. Vaihto voi olla paikallaan myös lahonneille räystäslaudoille ja huonokuntoisille räystäspelleille.

Jotta tasakaton, pulpettikaton tai esimerkiksi aumakaton kaikki korjaustarpeet tulisivat havaittua mahdollisimman pian, on jokainen katto hyvä tarkastaa kaksi kertaa vuodessa. Kevät- ja syystarkastuksien avulla on myös mahdollista lisätä katon rasituksensietokykyä. Mitä paremmin katto kestää kosteutta, pakkasia ja muita rasituksia, sitä vähemmän kattoa pitää korjata ja paikata.

Katto vuotaa, jos vesikatteen kunnossa on joitain ongelmia

Kattovuoto voi yllättää myös uuden talon omistajan, tai vasta hiljattain kattonsa uusineen henkilön. Uusikin katto vuotaa, jos katon asennusvaiheessa on tehty joitain virheitä. Myös lumi- ja myrskyvauriot voivat saada uudenkarhean katon vuotamaan. Jotta lumi ei vaurioittaisi tiilikattoa, peltikattoa tai huopakattoa, kannattaa liian painava lumikuorma poistaa lumen pudotuksen avulla. Lumivaurioita voidaan estää myös lumiesteiden avulla – ne ovatkin pakolliset kaltevilla katoilla. Myrskyvaurioita on vaikeampi estää. Kova tuuli voi paiskoa katolle oksia, mitkä saavat kattotiilet lentelemään pitkin pihaa. Myös kattopellit voivat lähteä tuulen mukaan. Tuuli voi rikkoa kattoa myös repimällä kattohuopaa tai irrottamalla kattotarvikkeita paikoiltaan.

Kun katto vuotaa, on tärkeämpää tilata kattovuodon korjaus kuin miettiä kattovuodon aiheuttaneita tekijöitä. Vuotavan katon korjauksen kiirehtiminen on tärkeää, sillä nopealla toiminnalla katon vesivahinko voidaan estää ehkä kokonaan. Kun rakennus on saatu suojaan kosteudelta, mietitään sitä, miksi harjakatto tai esimerkiksi tasakatto alkoi vuotaa. Meidän tekemiimme kattokorjauksiin kuuluu aina koko katon kunnon tarkastus, minkä aikana varmistetaan se, ettei katto ala kohta vuotaa mistään muustakaan kohdasta. Jos huomaamme, että kattovuoto johtui ruosteesta, tarjoamme kaikkien katossa olevien ruostevaurioiden korjaamista tai katon maalaamista, mikä estää uusien ruostevaurioiden syntymisen. Jos tiilikatto vuoti rikkinäisten tiilien kohdalta, paikannamme kaikki rikkinäiset ja huonokuntoiset tiilet tarjotaksemme niiden vaihtamista kerralla. Mikäli katto alkoi vuotaa sen takia, että aurinko on kovettanut kattohuovan saaden sen halkeilemaan rasitusten alla, laadimme tarjouksen katon elastisuuden palauttavasta huopakattopinnoituksesta. Tavoitteemme on, ettei katossa käyntimme jälkeen ole mitään ongelmia, mitkä voisivat saada sen vuotamaan.

Kerromme asiakkaalle myös sen, miten kattovuodon korjaus on sillä kertaa paras hoitaa. Paljon on kiinni aluskatteen kunnosta. Jos aluskatteessa on reikiä tai muita vaurioita, ei se jaksa estää kattorakenteita kastumasta. Tällöin vesikaton läpi vuotavalla vedellä on vapaa pääsy kattorakenteisiin ja yläpohjan lämmöneristeisiin. Jos kattorakenteet ovat ehtineet vaurioitua pahasti, mietimme kaksi kertaa, onko kattoremontti sittenkin parempi ratkaisu kuin katon osittainen korjaus. Myös oikein vanhat katot on paras uusia, sillä niiden tiiviyteen ei voi kunnolla luottaa edes perusteellisimman kattokorjauksen jälkeen. Periaatteemme on se, että niin kauan kuin katto voidaan saada kuntoon korjaamalla, emme suosittele kattoremonttia. Kattoremontti astuu mukaan kuvaan vasta, kun se on muuttunut kaikin puolin taloudellisimmaksi ja järkevimmäksi vaihtoehdoksi.

Jokainen katon huolto Janakkalassa tuo tavoitteesi pitkäikäisestä katosta askeleen lähemmäksi

Jokainen katon huolto Janakkalassa vahvistaa katon kuntoa, ja tuo siten tavoitteesi pitkäikäisestä katosta askeleen lähemmäksi. Tiilikatto voi kestää 70 vuotta ja tavallinen huopakattokin noin 50 vuotta, mutta se vaatii säännöllisiä katon huoltoja. Jos omakotitalon, kerrostalon, rivitalon tai esimerkiksi tuotantolaitoksen kattoa ei huolleta, voi sen kunto romahtaa jo varsin varhaisessa vaiheessa.

Muista varsinkin katon kevät- ja syyshuollot, sillä ne jos mitkä luovat pohjan hyväkuntoiselle ja kestävälle katolle. Kaikki katot tarvitsevat säännöllisiä puolivuotishuoltoja, joiden yhteydessä katolta poistetaan kaikki roskat. Mikäli tasakatolle, harjakatolle tai esimerkiksi pulpettikatolle jää roskia, hidastuu katon kuivuminen sateen jälkeen. Epäpuhtaus ja katteella viipyilevä kosteus luovat otolliset olosuhteet ruosteelle (jos kyseessä on peltikatto) tai sammaleille (mikäli puhutaan tiili- tai bitumikatoista).

Katon keväthuoltoon kuuluu myös sadevesijärjestelmän puhdistaminen, aivan kuten katon syyshuoltoonkin. Mikäli sadevesijärjestelmä menee tukkoon, voi rakennukseen syntyä erilaisia kosteusvaurioita: tasakaton kattokaivojen tukkiutuminen voi johtaa huopakattovuotoon, kun taas räystäskouruista valuva vesi voi johtaa talon perustuksien kastumiseen.

Aina kun me Plus Kattopalvelun ammattilaiset teemme jonkin kattotyön Janakkalassa, me tarjoamme katon kunnon tarkastuksen kaupan päälle. Katon tarkastamisen ansiosta tiedämme, mitä muita kattohuoltoja katto tarvitsee, tai onko kattoa aika jotenkin korjata ja paikata.

Peltikaton kunnon kohentaminen saattaa vaatia katon pesua ja peltikaton maalausta. Puhdas katto, mitä suojaa hyvä maalipinta, vastustaa hyvin ruostetta. Jos tarpeen, laadimme tarjouksen naulojen ja ruuvien vaihtamisesta uusiksi ruuveiksi tai kattopeltien kiinnitysten lisäämisestä. Tällaisilla peltikattotöillä tuetaan katon tiiviyttä ja hyväkuntoisuutta pohjoisissa olosuhteissamme.

Tiilikaton ja huopakaton huolto-ohjelmien sisältö on keskenään varsin samankaltainen. Eroavaisuuksia on lähinnä siinä, millä välineillä ja kemikaaleilla kattohuollot tehdään. Tiili- ja huopakattojen huoltoja ovat muun muassa sammaleenpoistot ja suojakäsittelyt sekä katon pinnoitukset. Tiili- ja huopakatot pinnoitetaan paljon harvemmin kuin peltikatot, eli vain yhden kerran.

Plus Kattopalvelu huoltaa myös kattoturvatuotteet ja sadevesijärjestelmät. Lisäksi voit tilata meiltä kaikki lumeen ja jäähän liittyvät kattotyöt, eli jääpuikkojen poiston räystäiltä ja katon sekä rännien sulattamisen kuumalla vesihöyryllä.

Rännien puhdistus Janakkalassa vähentää muiden rännitöiden tarvetta 

Erilaisia rännejä koskettavia töitä Janakkalassa ovat rännien puhdistus ja muut rännihuollot (kuten rännien huoltomaalaus), jäätyneiden kourujen ja alastuloputkien avaus kuumalla höyryllä, rännien korjaus sekä uusien rännien asentaminen vanhojen ja puhkikuluneiden tilalle. Mitä tunnollisemmin omakotitalon, kerrostalon tai esimerkiksi paritalon sadevesijärjestelmää on huollettu, sitä vähemmän sitä tarvitsee korjailla tai höyrysulattaa. Rännien purku ja vaihtokin on aina hyvin kaukainen asia, sillä teräskourut voivat kestää ja toimia noin puolivuosisataa. Alumiininen sadevesijärjestelmä kestää vielä pidempään, onhan pelkkä takuukin usein jopa 60 vuotta.

Mitä sadevesikourujen huolto sitten pitää sisällään? Useimpina vuosina ei tarvita kuin sadevesikourujen puhdistus, eli lehtien, neulasten ja muiden roskien poisto räystäskouruista. Kun olemme noukkineet kaikki roskat pois, huuhtelemme kourut ja tarkastamme niiden kunnon. Voi olla, että kouruissa on poistamista odottavaa ruostetta, tai ehkä jää ja lumi ovat vääntäneet kouruja. Vesi ei pääse poistumaan vääntyneistä kouruista, joiden kaadot antavat väärään suuntaan, joten tilanteeseen on puututtava ennen talvea ja pakkaskelejä – tai kesää rankkasateineen. Kuntotarkastuksen yhteydessä varmistetaan myös se, että kourut ja alastuloputket ovat kunnolla kiinni, eivätkä meinaa irrota seuraavalla tuulella. Jos sadevesijärjestelmään on asennettu sulanapitokaapeleita, tsekkaamme niiden toiminnan.

Sadevesikourut on hyvä puhdistaa ja tarkastaa joka kevät sekä joka syksy. Näin ruoste ei ehdi pilata kourujen kuntoa, ja kaikki roskat saadaan pois rännejä tukkimasta. Roskien aiheuttamat tukokset voivat aiheuttaa isompia murheita kuin äkkiseltään arvaisi. Jos ränni on tukossa, se vuotaa, ja silloin rakennusta ympäröivään maaperään imeytyy tuhansia ja taas tuhansia ylimääräisiä vesilitroja. Kosteus voi päästä talon rakenteisiin – jopa salaojista ja sokkelin vesieristyksestä huolimatta. Ränneistä tulviva vesi voi myös kastella talon seinät ja muuttaa pihamaan liejuiseksi tai jäiseksi.

Roskatukokset edistävät myös ruosteen syntymistä sekä kourujen talviaikaista jäätymistä. Jään rasittama kouru voi vääntyä tai pudota alas katon reunalta. Lisäksi jään syntyminen voi vääntää ja rikkoa sadevesijärjestelmää monin tavoin. Rännien jokasyksyinen puhdistus on sähkökäyttöisiä sulanapitokaapeleitakin parempi tapa estää rännien korjaustarpeet, joten ei ole samantekevää, jääkö roskien poisto syksyllä väliin vai eikö.

Maksa meille katon pesusta ja puhdistuksesta, niin saat kattosi hyvään ja siistiin kuntoon

Emme pyydä kohtuuttomia summia mistään kattotyöstä Janakkalassa, emme edes katon pesusta, sammaleenpoistosta ja katon suojakäsittelystä. Ota yhteyttä kattofirma Plus Kattopalveluun, niin saat kattosi siistiksi ja hyväkuntoiseksi sopivan kokoista korvausta vastaan. Kun asialla on useita kattoalan ammattilaisia, sujuu tiilikaton pesu tai tiilikaton harjaus todella vikkelästi, ja lopputulos on juuri sellainen kuin kuuluukin. Me olemme tottuneet liikkumaan katoilla kaikissa olosuhteissa, ja tuomme omat turvavaljaat tullessamme – näin ollen urakka hoituu myös hyvin turvallisesti. Lisäksi saat tiedon siitä, missä kunnossa kattosi tosiasiassa on, sillä ammattilaisemme tarkastavat katon aina kaupan päälle. Jos katon kuntoa voitaisiin kohentaa uusimalla kateruuvit, tiivistämällä aluskate tai korjaamalla kattoluukku, annamme tarvittavista lisätöistä hyvän tarjouksen.

Yleensä riittää, että katolta poistetaan lehdet, oksat, neulaset ja muut roskat puolen vuoden välein, ja työ voidaan hoitaa vaikkapa tekemällä tiilikaton harjaus. Katon puhdistamisessa ei ole kyse yksinomaan siitä, miltä katto näyttää. Omakotitalon, kerrostalon, kanalan ja esimerkiksi hallin katto kannattaa pitää puhtaana jo siitä syystä, että katolla makaavat roskat lisäävät katon alttiutta vaurioitua. Katon olisi tarkoitus kuivua nopeasti talven ja sateen jälkeen, mutta jos katto on roskien peitossa, ei tämä ole mahdollista. Mitä pidempään katto viettää aikaa kosteana ja likaisena, sitä varmemmin se ruostuu tai sammaloituu. Ruoste heikentää erilaisten peltikattojen kuntoa, voiden saada ne jopa vuotamaan ruosteen suurentamista ruuvinrei’istä tai muista ruostevaurioista. Sammalet ovat tiili- ja bitumikattojen vitsaus: ne sitovat katteeseen entistä enemmän sitä haurastuttavaa kosteutta ja ujuttavat juuriaan sekä huopavuotien että tiilien väliin.

Jos katto alkaa sammaloitua – näin voi käydä varsinkin katon vanhetessa – tilaa sammaleenpoisto tiilikatolta tai huopakatolta. Peltikatolta sammaleita tuskin joudutaan poistamaan, mutta ruosteenpoistoa voidaan tarvita kerran jos toisenkin peltikaton noin 50 vuotta kestävän elinkaaren aikana. Katon suojakäsittely on olennainen osa sammaleenpoistourakkaa.

Jos katolla on vain kiinni tarttunutta likaa, tilaa tiilikaton pesu, huopakaton pesu tai peltikaton pesu. Katot pestään vedellä, harjoilla ja pesuaineella myös silloin, kun katon kunto vaatii kattomaalausta. Useimmat katot maalataan – vaikka sitten vain kerran.

Tee katostasi koko kulmakunnan ilopilleri tilaamalla katon maalaus Janakkalaan

Katon maalaus Janakkalassa tekee katostasi koko kulmakunnan iloisimman ja hyväkuntoisimman näköisen katon! Kattomaalaus saa tiilikaton, peltikaton tai esimerkiksi huopakaton vaikuttamaan aivan uudenveroiselta, niin upean näköinen katosta tulee. Katon huoltomaalaus tehdään myös siksi, että katto ei vain vaikuttaisi hyväkuntoiselta, vaan se olisi myös ihan oikeasti tuliterässä kunnossa. Kattomaalaus kohentaa omakotitalon, kerrostalon, rivitalon tai esimerkiksi kesämökin katon kuntoa niin paljon, että se voi antaa katolle jopa parikymmentä lisävuotta. Katon käyttöiän pidentyminen perustuu siihen, että uusi pinnoite suojaa tasakaton tai esimerkiksi satulakaton erilaisilta rasituksilta, mitkä voisivat muussa tapauksessa alkaa heikentää katon kuntoa saaden sen esimerkiksi vuotamaan.

Ruoste on se suurin syy sille, miksi aaltopeltikatot, lukkosaumakatot ja muut peltikatot kannattaa maalata. Ensimmäisen kerran peltikatto tulee maalata parin vuoden päästä katon asentamisesta – ellei katolle ole asennettu valmiiksi pinnoitettuja kattopeltejä. Tehtaalta peräisin oleva pinnoite voi olla niin hyvä, että menee neljäsosa vuosisadasta, ennen kuin peltikattoa on alettava maalata ensimmäistä kertaa. Katon kunnon tarkastuksen yhteydessä kiinnitämme aina huomiota siihen, joko katto olisi aika maalata, tai onko katon pinnoitteessa paikkamaalausta odottavia naarmuja – näin pidetään ruoste loitolla peltikatostasi.

Pakkasrapautumisen torjuminen riittää perusteeksi tiilikaton maalaamiselle. Kun katto on palvellut pari, kolme vuosikymmentä, ovat kattotiilet ehtineet muuttua niin huokoisiksi, että ne imevät vettä sisäänsä. Uusi pinnoite tasoittaa tiilien pinnan, jolloin pakkasrapautuminen saadaan loppumaan, ja tiilet pysyvät kunnossa vielä ehkä neljäkin vuosikymmentä. Katto pysyy pitkään myös mukavan helppohoitoisena, saahan uusi pinnoite katon hylkimään niin kosteutta, likaa kuin sammaleitakin.

Huopakatot pinnoitetaan lähinnä siksi, että aurinko ei pääsisi kuivattamaan kattohuopia ja saamaan aikaan halkeamia, joista tasa- tai esimerkiksi harjakatto voisi vuotaa. Kun huopakaton pinnoite uusitaan, tullaan samalla myös vähentäneeksi katon sammaloitumista. Sammaloituminenkaan ei ole hyvä asia palahuopakaton tai muun bitumikaton kannalta, sillä sammalet sitovat kattoon kosteutta ja pyrkivät availemaan vuotien saumoja. Jos sauma repsottaa, voi katon alle päästä kosteutta, mutta vaarana ovat myös myrskyvahingot – voihan tuuli päästä vuodan alle sitä repimään.

Lumenpudotusta voidaan tarvita Janakkalassa myös peltikatolle

Voit tarvita lumenpudotusta Janakkalassa katon materiaalista tai rakennuksen käyttötarkoituksesta riippumatta. Plus Kattopalvelu on oikea valinta lumen pudotukseen niin omakotitalon, hallin, mökin, rivitalon, kerrostalon kuin kaikkien muidenkin kiinteistöjen katoilta. Hoidamme hommat kaikin puolin turvallisesti ja suunnitelmallisesti, sekä – tietenkin – rakenteita rikkomatta.

Lumen pudotus tilataan usein tiilikatolle tai huopakatolle. Tiilikatto on jo itsessään varsin painava katto, joten lisätaakka voi rikkoa katon rakenteita peruuttamattomasti. Huopakatto voi olla myös tasainen, ja tasakaton lumikuormituksen kanssa kannattaa olla erityisen tarkkana, voihan tasakatolle kertyä enemmän lunta kuin alueen muille katoille. Suomessa osataan rakentaa sen verran vahvoja rakennuksia, että katot sortuvat vain ani harvoin, mutta lumen alla notkolle painunut katto ei olisi mitenkään harvinainen näky. Maneesit, varastot ja muut ei-asuinkäytössä olevat rakennukset on saatettu rakentaa kevyemmällä tavalla, ja niiden katot voivat jopa sortua.

Joskus lumia pitää pudottaa myös peltikatolta, vaikka sen liukkaalle pinnalle lumet eivät jämähdäkään samalla tavalla kuin tiili- ja huopakatoille. Lumen pudotuksen perusteena voi olla myös pihan turvallisuus. Taloyhtiö tai kiinteistön omistaja on aina vastuussa siitä, ettei katolta pääse putoamaan lunta niin, että jonkun henki tai terveys olisi vaarassa. Lumiesteet ja liikojen lumien pudottaminen katolta ovat hyviä tapoja välttyä lumen äkilliseltä alas putoamiselta, mikä voisi rikkoa myös kattoa. Kun lumi tulee vauhdilla alas katolta, voisi mukana seurata rännejä, kattotiiliä ja esimerkiksi lapetikkaita, ja tämä rikkoisi kattoa varsin ikävästi.

Plus Kattopalvelu osaa pudottaa lumimassat alas kaikilta katoilta. Katolle jätetään hieman lunta, jotta lumentyönnin ei missään vaiheessa kalahda kattoon, mikä voisi rikkoa katetta tai sen yksityiskohtia. Jos ei muuta, niin ainakin pinnoitevaurioita voisi syntyä, mikäli emme osaisi pitää varaamme. Mikäli kattolumitöitä tarvitaan korkean rakennuksen katolle, tuomme paikan päällä urakkaa sujuvoittavan henkilönostimen tai nostinkoriauton – meillä on konstimme joka tilanteeseen!

Tilaa Plus Kattopalvelulta myös jään poisto katolta. Vaaralliset jääpuikot pitää saada pois katon räystäiltä, ja kattojää pitää sulattaa katon ja ohikulkijoiden kuntoa uhkaamasta. Myös ränneissä ja kattokaivoissa oleva jää pitää saada katoamaan, ja mikäs sen parempi keino kuin jään sulatus kuumalla höyryllä.

Kattotyömme Janakkalassa estävät kattoasi kulumasta loppuun liian aikaisin

Kattotyösi Janakkalassa tekevä Plus Kattopalvelu on sitoutunut siihen, että kattosi saadaan aina kerralla kuntoon – ja vieläpä parhaaseen mahdolliseen kuntoon. Jotta tietäisimme, mitä kaikkia huoltoja, paikkauksia ja tiivistyksiä talon katto tarvitsee, tarjoamme peltikattotöittesi, tiilikattotöittesi, palahuopakattotöittesi tai huopakattotöittesi yhteydessä aina ilmaisen kattotarkastuksen. Tuon kuntotarkastuksen avulla osaamme suositella kaikkia katon kuntoa tukevia kattotöitä, joiden avulla omakotitalon, kerrostalon tai vaikka rantahuvilan katto pysyy kunnossa vuosikymmenestä toiseen.

Paljon on tehtävissä katon kunnon eteen. Varsinkin säännölliset kattohuollot ovat tarpeen, jotta katto ei kuluisi loppuun liian aikaisin. Likaisella katolla kasvavat sammalet voivat jopa puolittaa katon elinkaaren, joten kattohuoltojen merkitys on kiistaton.

Merkitystä on myös erilaisilla kattokorjauksilla, kuten kattoläpivientien korjaamisella. Parasta olisi, jos kattoikkuna tai esimerkiksi antennin juuri saataisiin korjattua jo ennen, kuin katon alle pääsee vettä, mikä kastelee katon eristyksen ja kattorakenteet.

Jotta jokainen piipunjuurivuoto tai kattovuoto rikkinäisen tiilen kohdalta ei johtaisi katon vesivahinkoon, pitää katon alla olla ehjä aluskate. Jos aluskate ei ole ehjä, tilaa aluskatteen paikkaus, korjaus, osittainen vaihto tai koko aluskatteen uusiminen. Oikea toimintamalli selviää viimeistään siinä vaiheessa, kun tulemme paikan päälle tarkastamaan kohdetta ja laskemaan katon kunnostukselle avaimet käteen -hintaa.

Aluskatteesta on apua myös kondenssivesivahinkojen torjumisessa, sillä aluskate estää lämpimän ilman tiivistymisen kosteudeksi katon viileälle alapinnalle. Nykyaikaiset aluskatteet ovat hengittäviä, jolloin ne tukevat välikaton ilmanvaihtoa haihduttamalla kosteutta pois katon alta. Ilmanvaihdon nopeuttaminen voi vaatia myös katon IV-töitä. Ne voivat tarkoittaa vaikkapa uusien ilmanvaihtokanavien tai harjapeltituulettimen asentamista. Lämmön karkaamista ja siitä mahdollisesti johtuvia kosteusvaurioita voidaan estää toteuttamalla katon lisälämmöneristys.

Plus Kattopalvelu asentaa myös uudet kattoturvatuotteet, harjatiivisteet, läpiviennit, aurinkopaneelit sekä pieneläinesteet (kuten lintuverkot). Tiedämme, mitä kattoturvatuotteita mikin katto tarvitsee, ja toimitamme paikalle CE-merkityt sekä huippukestävät palotikkaat, kattosillat tai esimerkiksi lumiesteet. Asentaminen tapahtuu yhtä asiantuntevasti, olipa kyseessä palahuopakatto, rivisaumattu peltikatto tai vaikka savitiilikatto. Tilaa meiltä myös erilaiset peltisepän työt, kuten savupiipun pellitys, tippapeltien toteutus, räystäspeltien vaihto tai vaikka konesaumakaton asennus.

Katon yläpohjan eristeisiin voidaan joutua puuttumaan, esimerkiksi villojen vaihdolla

Villojen vaihto ei ole mikään tavanomainen kattotyö Janakkalassa. Jos omakotitalon, kerrostalon tai esimerkiksi huvilan yläpohjan villoissa ei ole mitään vikaa, ei niitä vaihdeta edes kattoremontin yhteydessä. Kosteus on se syy, miksi villoja yleensä aletaan purkaa ja vaihtaa, sillä villoihin päässyt kosteus voi johtaa yläpohjan homevaurioihin nopeammin kuin uskoisikaan.

Varsinkin vanhemmissa rakennuksissa saattaa olla tarvetta katon lisälämmöneristykselle, mikä kuuluu Plus Kattopalvelun palveluvalikoimaan siinä kuin kaikki muutkin eristeisiin liittyvät työt. Meiltä voit tilata niin ullakon ja vintin eristyksen kuin esimerkiksi ilmanvaihtokanavien eristyksenkin, joten tietenkin teemme myös katon lisäeristyksen.

Se, että yläpohjassa on aiempaa enemmän villoja, vaikuttaa asumismukavuuteen, asumiskustannuksiin ja katon kosteustekniseen toimintaan. Uusien villojen myötä asuntoa voi pitää lämpimänä aiempaa vähemmällä energialla, mikä tarkoittaa paitsi kustannussäästöjä, myös ympäristöystävällisempää ja kestävämpää asumista. Asuminen vedottomassa ja tasaisen lämpimässä asunnossa on myös mukavampaa.

Katon kosteustekninen toimivuus paranee, kun välikatolle ei puske kevättalvella lämmintä ilmaa, mikä voisi tiivistyä kosteudeksi. Tällaista kondenssivettä syntyy varsinkin tiili- ja peltikattojen alla, kun ulko- ja sisäilman lämpötilaerot ovat suurimmillaan. Katon lisäeristys ei yksin riitä torjumaan kondenssivettä ja sen aiheuttamia kosteusvahinkoja. Jotta kaikki välikatolle väistämättä nouseva lämmin ilma saataisiin tuulettua ulos, tulee välikaton olla hyvin tuulettuva. Tämän takia kattoa voi olla tarvis korottaa, tai ehkä tavoitteet saavutetaan asentamalla katolle alipainetuuletin tai uusia ilmanvaihtokanavia.

Lämmön karkaaminen voi johtaa talvella myös siihen, että katolla oleva lumi sulaa siinä mittakaavassa, että katon saumat alkavat vuotaa. Saumavuodot ovat erityisen todennäköisiä silloin, jos osa sulamisvedestä jäätyy katon reunoille estäen uusien sulamisvesien pääsyn räystäskouruihin.

Katon lisälämmöneristys ei ole siis lainkaan hullumpi idea. Ota yhteyttä Plus Kattopalveluun, niin jutellaan lisää siitä, millaisia säästöjä ja hyötyjä tuo kattotyö voisi sinulle tuoda. Katon lisälämmöneristys tehdään kuten kaikki muutkin kattotyömme Janakkalassa, eli asiantuntevasti ja huolellisesti toteutettuna avaimet käteen -pakettina. Yksityisasiakas voi vähentää omakotitalon tai mökin katon lisälämmöneristyksen töiden osuuden verotuksessaan (kotitalousvähennyksenä), ja kotisivujemme kautta löytyy myös tälle urakalle sopiva rahoitus.

Kattoturvatuotteilla voidaan pelastaa ihmishenkiä

Kattoturvatuotteet Janakkalassa voivat pelastaa ihmishenkiä, joten ota yhteyttä uusien kattoturvatuotteiden tai niiden asennuksen tiimoilta. Seinätikkaiden, lapetikkaiden, palotikkaiden, kattosiltojen, lumiesteiden, kattopollareiden ja putoamissuojien avulla varmistetaan sekä talon asukkaiden, kattotyöntekijöiden että ohikulkijoiden turvallisuus. On hyvä muistaa, että vastuu kattoturvallisuuden laiminlyönnistä johtuneista vahingoista on kiinteistön omistajalla, joten kaikki katot kannattaa varustella ainakin rakennusmääräyksissä luetelluilla vähimmäisturvatuotteilla.

Milloin riittävät seinätikkaat ja kattotikkaat, ja milloin tarvitaan myös hätäpoistumistikkaita sekä muita kattoturvatuotteita? Ota yhteyttä Plus Kattopalveluun, niin saat vastauksen kysymyksiisi. Me tunnemme viranomaisten kattoturvallisuudesta ja kattoturvatuotteista antamat määräykset, joten osaamme varustella kaikki erilaiset katot – katon kaltevuudesta, katemateriaalista tai esimerkiksi rakennuksen käyttötarkoituksesta riippumatta.

Kun olemme tarkastaneet kattosi, tiedämme, tarvitseeko se joitain uusia kattoturvatuotteita, vai onko se jo kattavasti ja asianmukaisesti varusteltu. Lumiesteet ovat kattoturvatuotteita, mitkä puuttuvat yllättävän monilta katoilta. Lumiesteet ovat pakolliset aina, kun katon kaltevuus on ainakin 1:8. Plus Kattopalvelun ammattilaisten avulla saat katollesi myös nämä katon ja ohikulkijoiden kuntoa suojaavat kattoturvatuotteet. Katon varustelutasoa voidaan päivittää koska vain, sillä hyväkuntoisia kattoturvatuotteita ei tarvitse uusia kattoremontin yhteydessä. Kattoturvallisuus kannattaa laittaa kuntoon jo tältä istumalta, vaikka kattoremontti olisi edessä jo muutaman vuoden päästä. Kun katon vaihto muuttuu ajankohtaiseksi, irrotamme hyvässä kunnossa olevat lumiesteet ja muut kattoturvatuotteet ja varastoimme ne odottamaan uuden katon asennusta ja sen varusteluvaihetta.

Aina kun teemme kattoturvatuotteiden tai koko katon kunnon tarkastusta, kiinnitämme huomiota kattoturvatuotteiden kuntoon. Vaikka katolla olisi kattava valikoima erilaisia katolla liikkumista turvaavia kattoturvatuotteita, ei katolla ole hyvä liikkua, jos nuo turvatuotteet ovat menneet huonoon kuntoon. Kattoturvatuotteet ovat kyllä varsin kestäviä, mutta niiden kunto kannattaa silti varmistaa aina puolen vuoden välein. Erityisellä tarkkuudella tulee suhtautua kattoturvatuotteiden kiinnityksiin, sillä lumen paino ja esimerkiksi katon lämpöeläminen voivat saada kattoturvatuotteiden kiinnikkeet löystymään, eikä katolla ole enää tuolloin turvallista liikkua – pikemminkin päinvastoin. Myös myrskytuuli tai katolta alas tahtovat suojalumi voivat irrottaa kattotikkaat sun muut kattoturvatuotteet katosta, jos niiden kiinnikkeet eivät ole asianmukaisella kireydellä.

Meiltä ammattilaiset myös lumiesteiden asennukseen, korjaukseen ja kiinnitykseen!

Lumiesteiden asentaminen ja korjaaminen ovat kattotöitä, joihin meillä on tarjota mitä parhaita apua ja laatua. Plus Kattopalvelu tahtoo olla luottokumppanisi myös kaikissa muissa kattotöissä aina kattovuodon korjauksista koko katon uusimiseen asti! Luvassa on aina yhtä hyvällä hinta-laatusuhteella tehty kattourakka, ja työt tehdään ripeällä aikataululla. Esimerkiksi irronneiden lumiesteiden ja tikkaiden aiheuttamien reikien ja muiden vaurioiden korjaamisella on aina kiire, sillä katto voi alkaa vuotaa mistä tahansa reiästä. Kattovuoto voi johtaa katon vesivahinkoon, jolloin ei riitäkään pelkkä vesikaton tiivistys ja irronneiden kattotuotteiden kiinnitys takaisin paikoilleen. Katon vesivahingon korjaaminen voi vaatia koko katon vaihtoa, mutta ainakin kastuneiden kattorakenteiden kuivattamista tai uusimista sekä märkien villojen vaihtoa.

Jotta lumiesteet tai muut kattoturvatuotteet eivät irtoaisi katosta, kannattaa niiden kiinnikkeet tarkastaa kaksi kertaa vuodessa. Tämä on helpointa hoitaa yhtä aikaa koko tiilikaton, huopakaton tai peltikaton kuntotarkastuksen yhteydessä. Katon kunnon tarkastus kannattaa hoitaa kaksi kertaa vuodessa, eli heti talven jälkeen ja uudemman kerran ennen uutta talvea. Jos lumiesteiden kiinnikkeet pitäisi korjata tai vääntyneet lumiesteet korjata, tulee se näin huomattua (ja tehtyä!) ajoissa. Jos tilaat meiltä kattosi kevät- ja syyshuollot, saat katon kunnon tarkastettua aina oikeaan aikaan, ja vieläpä täysin ilmaiseksi. Meillä on nimittäin sellainen periaate, että tarjoamme kattotarkastuksen kaikkien kattotöiden yhteydessä.

Voi olla, ettei katollasi vielä ole lumiesteitä, vaikka katto niitä rakennusmääräysten mukaan tarvitsisi. Lumiesteet on pakko asentaa katolle, jos sen kaltevuus on 1:8 tai sitä enemmän, sillä lumiesteillä voidaan estää kaltevalta katolta alas valuvien lumien aiheuttamia henkilö- ja omaisuusvahinkoja. On vaarallista jäädä katolta putoavan, mahdollisesti jääsekaisen lumikuorman alle, joten lumiesteet katon reunalla ovat merkittävä turvallisuustekijä. Lumiesteet auttavat myös kattoa selviämään talvesta mahdollisimman hyvässä kunnossa. Jos suojalumi voi pudota katolta alas oman mielensä mukaan, voi se tulla repineeksi katosta erilaisia kattoturvatuotteita tai esimerkiksi kattotiiliä. Pinnoitevaurioitakin voi sattua, kun lumimassat liukuvat pitkin kattoa. Jos katon pinnoite ei ole hyvässä kunnossa, kattoon syntyy helpommin erilaisia ongelmia.

Piipunhatun ja piipun pellityksen hankkiminen eivät ole koskaan turhia askeleita

Piipunhatun ja piipun pellityksen hankkiminen ei ole koskaan turhaa, päinvastoin: otat ison askeleen kohti kestävämpää ja paloturvallisempaa piippua, kun tilaat piipun peltityöt meiltä. Piipun pellitys tehdään peltisepän työnä, kun asialla on Plus Kattopalvelu. Tämä tarkoittaa muun muassa upeaa lopputulosta sekä sitä, että pellitys on tehty mittojen mukaan – ja siten piippu on saanut parhaimman mahdollisen suojan säiltä, säiden ja lämpötilojen vaihtelulta sekä piippua rapauttavalta kosteudelta. Jos piippua ei ole pellitetty, voi piipusta vuotaa vettä. Aivan sataprosenttista suojaa piipunjuurivuodoilta ei ole mahdollista saada, sillä piipun läpivienti on loppujen lopuksi katossa oleva reikä, mikä voi alkaa vuotaa. Piipun juuri voi alkaa vuotaa vaikkapa talvella, kun lumi ja sulamisvesi kuormittavat sen tiivisteitä. Siksi on tärkeää, että aluskate on kunnossa. Onkin hyvä käydä säännöllisesti katsomassa, pitääkö aluskatetta korjata piipun kohdalta. Aluskate on tavallaan se viimeinen puolustuslinja, mikä voi vielä estää katon vesivahingon (eli katon alla olevien puurakenteiden ja eristeiden kastumisen). Aluskate pitää tietenkin korjata kaikista muistakin kohdista, jos se on mennyt tavalla tai toisella rikki. Aluskatetta pitää kunnostaa myös silloin, jos se pussittaa, sillä pussittaviin kohtiin kertyvä kosteus voi saada aluskatteen kulumaan puhki. Myös aluskatteelle mahdollisesti päässeet roskat kannattaa poistaa, sillä ne sitovat aluskatteeseen sitä haurastuttavaa kosteutta.

Voit tilata Plus Kattopalvelulta myös kaikki muut peltisepän työt kuin vain piipun pellityksen. Tilaa myös piipunhattu, mikä estää hormia menemästä tukkoon roskien takia, tai rapautumasta sinne satavan kosteuden tähden. Tulisija on helpompi sytyttääkin, kun se on kuiva. Kuiva hormi vetää hyvin, mutta erityisen tärkeää on juuri rapautumisen estäminen. Kosteus ja sen aiheuttamat jäätymisvauriot voivat saada hormin rapautumaan niin pahoin, että savukaasut pääsevät karkuun voiden sytyttää koko talon tuleen. Rapautuneisiin kohtiin voi kertyä myös nokea, ja silloin on vaarana nokipalo, mikä saattaa levitä rakennuspaloksi. Huonokuntoisen hormin saneeraaminen on erittäin fiksu veto, ja lopuksi kannattaa tehdä toinen fiksu temppu – nimittäin tilata meiltä sekä piipunhattu että piipun suojapellitys.

Katon tarkastus Janakkalassa voi johtaa uusiin tarjouksiin, mutta ei läheskään aina

Omakotitalon, kerrostalon, ulkorakennuksen tai esimerkiksi teollisuuslaitoksen katon tarkastus Janakkalassa voi johtaa tarjoukseen uusista kattohuolloista tai jostain katon paikkauksesta, mutta ei läheskään aina. Jos kattotarkastus kertoo tiilikaton, peltikaton, huopakaton ja niiden varusteiden olevan hyvässä kunnossa, emme tietenkään tarjoa mitään kattotyötä – korkeintaan muistutamme tarkastuttamaan katon kunnon taas puolen vuoden päästä. Jos katon kunnon tarkastuksen perusteella katon kunto kaipaisi jotain kattohuoltoa, esimerkiksi sammaleiden poistamista, tekisimme siitä hyvän tarjouksen. Tarvittaessa tarjoaisimme myös rikkinäisten tiilien vaihtoa, piipun  juuren tiivistämistä tai jotain muuta kattokorjausta. Tarjous voisi koskettaa myös katon lisälämmöneristystä, katon IV-töitä, rännien puhdistusta tai vaikka lumiesteiden asentamista, jos niille olisi perusteltu tarve. Tarjoamme katon tarkastuksen ilmaiseksi kaikkien kattotöidemme yhteydessä juuri siksi, että tarpeelliset kattotyöt saataisiin tehdyiksi tarpeeksi aikaisessa vaiheessa. Jos esimerkiksi sammaleiden poisto jää väliin, voi harjakaton kunto heikentyä silmin nähden. Jos sammaleita ei vielä sittenkään poisteta, katon elinkaari saattaa lyhentyä. Myös kaikkien reikien ja muiden vaurioiden korjaaminen pian niiden syntymisen jälkeen kannattaa, onhan aina vaarana se, että katon alle pääsee kosteutta. Katon alle päässyt kosteus ei ole koskaan hyvä juttu, voihan se aiheuttaa hankalia kosteusvaurioita.

Voit tilata meiltä katon kunnon tarkastuksen myös omana palvelunaan. Tällöin saat kattavan katon kuntotarkastuksen, minkä jälkeen sinulla on yksityiskohtaista ja arvokasta tietoa kattokokonaisuutesi kunnosta. Tiedät tarkoin, mitä kattohuoltoja tai -korjauksia tarvitset, ja mitä niiden teettäminen alan parhailla ammattilaisilla maksaa. Koska käymme myös katon alla (jos se suinkin on mahdollista – puramme katon rakenteita katon alle päästäksemme vain erityistapauksissa), osaamme antaa tarvittaessa tarjouksen myös aluskatteen vaihdosta, märkien eristeiden uusimista tai vaikkapa katon tuuletusratkaisujen tehostamisesta. Aluskatteen kunto on hyvin tärkeä asia, sillä katto voi vuotaa aina välillä. Pienet kattovuodot ovat usein korjattavissa ilman sen isompia toimenpiteitä, jos aluskate on ehjä. Aluskate vie kosteuden heti pois katon alta, eikä laho- tai homevaurioita näin ollen pääse syntymään. Kosteutta voi syntyä katon alle myös huonon tuuletuksen takia, siksi teemme tarvittaessa tarjouksen katon IV-töistä.

Kattopalvelumme kattourakoinnit Janakkalassa etenevät aina yhtä sujuvasti

Plus Kattopalvelu on kattofirma, jonka kattourakoinnit Janakkalassa etenevät aina yhtä sujuvasti. Teemme kaikki yksityisasiakkaiden ja taloyhtiöiden kattourakat avaimet käteen -periaatteella, eikä aikaa kulu turhaan säätämiseen. Olipa kyse tiilikaton vaihdosta, huopakattovuodon korjaamisesta tai vaikkapa peltikaton korotuksesta, tiedämme mitä tehdä. Pitkä kokemus ja ammattiylpeys (mikä ei salli huolimattomuusvirheitä tai muuta tunarointia) saavat aikaan se, että haasteellisimmatkin kattourakat etenevät tasaisen varmalla tahdilla, ja että lopputulos on halutunlainen.

Kattopalvelumme kattotöistä saa kotitalousvähennystä, jos on laittamassa kuntoon omakotitalon tai kesämökin kattoa. Meidän kanssamme asioiminen on niin sujuvaa siitäkin syystä, että kotisivujemme kautta kattoremontille tai muulle kattotyölle voi hakea myös rahoitusta. Tuo rahoitus järjestyy helposti ja nopeasti, joten kaikista kiireellisimmätkin kattotyöt etenevät ilman ylimääräistä stressiä. Esimerkiksi vuotavan katon korjauksella on aina kiire, sillä katon alla voi päästä kosteutta. Jos vahinko (tässä tapauksessa vesivahinko) on jo tapahtunut, on katon korjaamisella silti kiire, sillä kosteusvauriot voivat muuttua koko ajan pahemmiksi.

Tämä kattourakoitsija tahtoo, että asiakkaan olisi mahdollisimman helppoa huolehtia kattonsa kunnosta – myös tulevaisuudessa. Meille ei riitä, että teemme kattomaalauksen, katon tiivistyksen, aluskatteen uusimisen, piipun pellittämisen, katon harjauksen tai esimerkiksi kattoturvatuotteiden asentamisen mahdollisimman nopeasti ja asiantuntevasti. Jotta asiakkaan katolla olisi edessään mahdollisimman monta huoletonta ja vettäpitävää vuotta, teemme joka kerta katon kunnon tarkastuksen. Tuosta tasakaton, harjakaton tai esimerkiksi aumakaton tarkastuksesta ei veloiteta erikseen.

Kun katto kaikkine saumoineen ja läpivienteineen on tarkastettu, osaamme kertoa asiakkaalle, onko katto täysin tiivis. Jos havaitsimme joitain ongelmakohtia, teemme tarjouksen niiden kunnostamisesta, esimerkiksi saumojen tiivistämisestä tai katossa olevien reikien paikkaamisesta. Tutkimme myös katon varusteet, räystäslaudat ja katon alla olevat rakenteet voidaksemme tarjota kaikkia niitä toimenpiteitä, joilla tulevaisuuden uhkakuvat voidaan poistaa.

Tarvittaessa tarjoamme asiakkaalle myös jotain tiilikattohuoltoa, peltikattohuoltoa tai huopakattohuoltoa. Siisti ja hyvällä pinnoitteella varustettu katto ottaa vastaan monet erilaiset rasitukset ilman, että siihen syntyy vaurioita. Oikeaan aikaan ja oikeilla tekniikoilla tehdyt kattohuollot lisäävät myös katon elinkaaren pituutta – ja tietenkin ne saavat katon näyttämään varsin hyvältä!