Kattoremontit, huollot ja korjaukset kaikille pelti-, tiili ja huopakatoille
Kattoekspertit palveluksessasi kaikissa pelti-, tiili -ja huopakattotöissä

Katto vuotaa Turku – Kattovuoto voi stressata jo ajatuksen tasolla

Jo pelkkä ajatus siitä, että taloyhtiön (kerrostalon tai rivitalon), omakotitalon, paritalon, kesämökin, autotallin tai jonkin muun kiinteistön katto vuotaa Turussa voi aiheuttaa stressiä. Kattovuodoilla on huono maine. Jos katto vuotaa, voi katon alle syntyä laajamittaisia kosteusvaurioita, joiden takia taloon voi syntyä kosteusvaurioita. Kattovuoto saattaa johtaa ennenaikaiseen kattoremonttiin eikä sekään olisi ihan tavatonta, että koko rakennus pitäisi purkaa.

Ota avuksi tämä kattofirma, niin voit olla stressaamatta mahdollisista kattovuodoista Turussa, Aurassa, Kaarinassa, Liedossa, Maskussa, Mynämäellä, Naantalissa, Nousiaisissa, Paraisilla, Pöytyällä, Raisiossa ja Ruskossa. Me huolehdimme siitä, että kattosi on mahdollisimman tiivis. Me olemme nappivalinta tiilikaton, peltikaton tai huopakaton asentamiseen, sillä osaamme toteuttaa katon niin, että se pitää vettä myös liitoskohtien luona.

Tilaa meiltä myös kattohuollot. Tärkein kattohuolto on katon kunnon tarkastaminen kaksi kertaa vuodessa. Jos kattoa ei tarkasteta usein, voi katto vuotaa savupiipun kohdalta tai esimerkiksi kattoon syntyneen reiän takia. Oman onnensa nojaan jätetty katto voi vuotaa myös kattovalokuvun, kattoikkunan tai kattoluukun kohdalta. Myös esimerkiksi kuluneet sisätaitteet voivat saada aikaan kattovuodon. Joskus on kyse normaalista kulumisesta, toisinaan esimerkiksi myrskyvauriosta. Koska myrsky voi saada uudenkin katon vuotamaan, ei uuttakaan kattoa kannata jättää tarkastamatta.

Mitä aikaisemmassa vaiheessa vuotavat reiät tai esimerkiksi läpiviennit korjataan, sen parempi, sillä alkuvaiheessa saattaa riittää pelkkä vesikatteen tiivistys. Ulkokatteen alla oleva aluskate ottaa nimittäin vastaan kaiken sen kosteuden, mikä ulkokatteen läpi tihkuu. Jos tilanteeseen ei puututa, voi aluskate antaa periksi, ja silloin sade- ja/tai sulamisvedet pääsevät tekemisiin katon alla olevien rakenteiden kanssa. Puiset kattorakenteet alkavat pikkuhiljaa lahota. Entä eristeet – miten niille käy, jos aluskate ei suojaa niitä kattovuodolta? Eristeet voivat homehtua, ja yläpohjan homevauriot on otettava vakavasti.

Jos huomaamme katolla kuluneita kohtia, annamme tarjouksen nopeasti aloitettavasta kattotiivistyksestä. Mikäli kyse on jo kattovuodosta, laskemme hyvän hinnan kattovuodon korjaamiselle ja mahdollisten kosteusvaurioiden kunnostamiselle. Meidän avullamme saat ikävän kattovuodon lopullisesti pois päiväjärjestyksestä.

Kaikki kattotyömme voi maksaa luotolla, minkä tarjoaminen on erilaisia lainoja jo pitkään tarjonnut yhteistyökumppanimme. Huomaathan, että yksityisasiakas voi saada kattokorjauksistamme ja esimerkiksi kattohuolloistamme kotitalousvähennystä. Tuon verovähennyksen myötä jo valmiiksi edulliset hintamme muuttuvat aina vain edullisemmiksi.

Kattavat kattotyöt katon korjauksesta katon huoltoon ja remonttiin

Kokeneet kattoammattilaisemme korjaavat kaikki katot huopa- ja palahuopakatoista tiilikattoihin sekä peltikattoihin. Jos katto vuotaa, kattoikkuna falskaa tai aluskate kaipaa paikkausta, löytyy meiltä kattava tietotaito ongelman korjaamiseksi. Kun katon korjaus ei enää riitä, remontoimme huopakattosi, tiilikattosi ja peltikattosi avaimet käteen -palvelulla. Uutta kattoremonttia voidaan lykätä laadukkailla kattohuolloillamme, joilla varmistat kattosi toimivuuden ja pitkäikäisyyden. Puhdistamme katon ja vesikourut, pudotamme lumet, poistamme jääpuikot ja tarjoamme muut katon huoltotyöt kattosi tarpeiden mukaan. Ota yhteyttä missä tahansa kattotyössä!

Huopakatto, peltikatto tai tiilikatto vuotaa mitä erilaisimpien syiden takia – Pyrimme torjumaan kattovuodot jo ennalta

Plus Kattopalvelu ottaa tilanteen haltuunsa, jos tiilikatto, peltikatto tai huopakatto vuotaa Turussa. Me tiedämme, miten vuotava katto tulee kunnostaa, joten sinun ei tarvitse tehdä muuta kuin ottaa yhteyttä tähän katonkorjauspalveluun. Tulemme paikan päälle selvittämään tilanteen ja antamaan oivallisen tarjouksen katon korjaamisesta avaimet käteen -pakettina – pakettina, mikä voi sisältää myös yhden tai useamman kattohuollon. Kattoa kuin kattoa kannattaa huoltaa, sillä oikeaan aikaan oikealla tavalla tehdyt kattohuollot lisäävät katon rasituksensietokykyä.

Seuraavaksi kerromme lisää tavallisista kattohuolloista ja siitä, miten ne voidaan ehkäistä. Elämä on yllätyksiä täynnä, eikä niihin kaikkiin voi varautua. Me pystymme pitämään kattosi erittäin tiiviinä ja rasituksensietokykyisenä, mutta esimerkiksi kova tuuli voi rikkoa kattoa aiheuttaen kattovuodon. Yllättäviä vaurioita voi syntyä myös silloin, jos lumi pääsee putoamaan itsekseen katolta. Siksi tarkastamme aluskatteenkin kunnon. Aluskate on olemassa siltä varalta, että katto kaikesta huolimatta alkaa vuotaa. Silloin aluskate estää katon vesivahingon. Aluskatteesta huolimatta ulkokatosta kannattaa pitää hyvää huolta, ja nyt pääsemme kertomaan, mitä tämä tarkoittaa käytännössä.

Tiilikatto voi alkaa vuotaa, jos kaikki tiilet eivät ole ehjiä. Jotta tiiliä menisi rikki mahdollisimman vähän, kannattaa katto suojata rapautumiselta. Tämä hoituu muun muassa harjaamalla katto puolen vuoden välein. Tällöin roskat eivät varjosta kattoa ja sido siihen kosteutta. Likainen katto voi myös sammaloitua. Sammaleet kannattaa poistaa kemiallisesti, jotta ne eivät pahentaisi katon rapautumista. Suojaa keski-ikäinen tiilikatto sammaleilta ja rapautumiselta uudella pinnoitteella – samalla kohennat koko rakennuksen yleisilmettä.

Myrskytuulen katolle heittämät oksat voivat rikkoa kattotiiliä, joten katto on hyvä tarkastaa isompien rajuilmojen jälkeen (sekä joka kevät ja syksy). Talven mittaan on hyvä tarkkailla sitä, miten paljon katolla on lunta, ja onko se jakaantunut epätasaisesti. Tilaa tarvittaessa tiilikaton lumenpudotus tästä osoitteesta.

Jos vuotiin syntyy halkeamia tai saumat alkavat repsottaa, on mahdollista, että huopakatto rupeaa vuotamaan. Omakotitalon, kerrostalon, rivitalon tai esimerkiksi piharakennuksen bitumikatto kannattaakin tarkastaa usein siltä varalta, että jotain paikattavaa on. Kattotarkastus hoituu ilmaiseksi katon kevät- ja syyspuhdistuksen kanssa, jos olet asiakkaamme. Kattopuhdistus ehkäisee katon sammaloitumista, lian pinttymistä ja katteen haurastumista. Mahdollisiin sammaleisiin tepsii bitumikatoille sopiva sammaleentuhoaineemme.

Jos saumat ovat tiiviit ja kattotarvikkeet ovat kunnolla kiinni, ei myrsky riko kattoa. Katon kunto kannattaa kuitenkin tarkastaa juuri ennen uuden talven alkamista. Samalla selviää, onko sadevesijärjestelmä kunnossa. Jos kattokaivoissa on roskia, voivat ne jäätyä umpeen, ja silloin katto voi alkaa vuotaa päälleen jäävien sulamisvesien takia. Kattokaivot tulee pitää puhtaina myös muina vuodenaikoina, sillä katolle voi jäädä jumiin myös sadevettä. Totta kai myös rännien kunnosta kannattaa huolehtia, vaikka niiden tukokset eivät vaikuttaisikaan kattokokonaisuuden kuntoon.

Jos kattokaivot ovat jäässä tai huopa- tai esimerkiksi peltikaton reunalle on syntynyt jäävalli, ota yhteyttä meihin. Meidän ammattilaisemme sulattavat jään pois kuumalla vesihöyryllä. Jäävalli kannattaa poistaa jo turvallisuussyistä, mutta myös siksi, ettei jää patoaisi katolle vettä.

Peltikatto voi vuotaa irronneiden kattopeltien, huonokuntoisten kiinnikkeiden, kattopeltien saumoihin pakkautuneiden roskien tai esimerkiksi ruostevaurioiden takia. Ruostetta torjutaan puolivuosittaisten kattopuhdistusten ja katon paikka- sekä huoltomaalausten avulla. Katon harjaus poistaa roskat myös kattopeltien väleistä.

Huonokuntoinen kiinnike voi tarkoittaa törröttävää naulaa tai ruuvia, minkä tiivisteet ovat kuluneet loppuun. Katto voi vuotaa huonokuntoisten kiinnikkeiden takia. Törröttämään ruvenneet naulat altistavat myös myrskyvaurioille, sillä tuuli irrottanee ensimmäisenä ne kattopellit, mitkä eivät ole kunnolla kiinni katossa. Paikoiltaan irronneet naulat ja huonokuntoiset ruuvit kannattaakin korvata uusilla ja tarpeeksi isoilla ruuveilla. Tarvittaessa asennamme myös kattopeltien lisäkiinnitykset – tai lumiesteet.

Lumiesteet estävät lumimassoja putoamasta hallitsemattomasti katolta. Peltikaton pinta on liukas, joten lunta voi pudota katolta vauhdikkaasti, ja lumet saattavat sinkoutua pitkän matkan päähän talosta. Lumen alle jääminen voi olla vaarallista, ja peltikattokin voi vaurioitua. Alas sinkoava lumimassa voi irrottaa kattoturvatuotteita, rännejä tai esimerkiksi ilmanvaihtoputkia katosta. Lopputuloksena voi olla vuotava katto, minkä varustelutaso on puutteellinen.

Katto vuotaa piipun juuresta – Kattovuoto savupiipun kohdalla vaikuttaa katon yleiskuntoon

Onko sinullakin kokemusta siitä, että katto vuotaa savupiipun kohdalta? Niin on monella muullakin talonomistajalla. Myös taloyhtiön katto voi vuotaa savupiipun kohdalta, onhan monissa vanhoissa rakennuksissa edelleen savupiippu (vaikka tulisijat olisikin otettu pois käytöstä).

Vaikka kattovuoto savupiipun kohdalla on tuiki tavallinen ilmiö, ei sitä pidä mitenkään väheksyä. Ei kannata ajatella, että noin pienen vaurion ehtii korjata myöhemminkin. Mitään peltikaton, tiilikaton tai huopakaton korjaustyötä ei kannata lykätä. Lykkääminen voi olla erityisen haitallista silloin, jos on kyse siitä, että katon alle pääsee (tai voi päästä) kosteutta.

Katon alla olevat osat voivat kastua aina, jos katto vuotaa Turussa – olipa kyse sitten piipunjuurivuodosta tai vaikka kattovuodosta sisätaitteen kohdalta. Ota yhteyttä meihin, niin tulemme korjaamaan kerrostalon, paritalon, mökin tai vaikka rintamamiestalon talon mahdollisimman nopeasti. Näin tilanne ei pääse pahenemaan.

Mitä tilanteen paheneminen tässä yhteydessä tarkoittaisi? Sitä, että aluskate saattaa antaa periksi, jos kattovuoto piipun kohdalta ei saada loppumaan. Aluskatteen pettäminen voi johtaa siihen, että sade- ja sulamisvedet pääsevät kastelemaan katon alla olevat puurakenteet ja lämpöeristeet. Puurakenteet voivat alkaa tämän seurauksena lahota, ja eristeisiin voi syntyä homekasvustoja – ei hyvä. Piipunjuurivuotokin voi siis vaikuttaa katon ja koko rakennuksen yleiskuntoon! Me osaamme korjata myös aluskatteen ja katon alta löytyvät kosteusvauriot, mutta asiakkaan kannalta on ehdottomasti parempi, jos katto korjataan heti vaurioiden tultua havaituksi. Tässä auttaa katon tiiviyden ja ehjyyden tarkastaminen puolen vuoden välein.

Myös vanha katto kannattaa korjata vuotavan savupiipun kohdalta, sillä korjaamatta jäävä kattovuoto voisi aiheuttaa kosteusvaurioita, mitkä nostaisivat aikoinaan aloitettavan kattoremontin hintaa. Viimeistään kattoremontin yhteydessä kannattaa harkita piipun pellittämistä, sillä se suojaa vesikatteen ja piipun yhtymäkohtaa tavallista juuripellitystä paremmin. Jos piipunhattu uupuu edelleen käytössä olevan hormin päältä, anna meidän asentaa se paikalleen heti – sadehattu on niin tärkeä turvallisuustekijä, ettei sen asentamista kannata siirtää tuonnemmas.

Kattoikkuna, kattovalokupu tai kattoluukku vuotaa – Kuntotarkastus ei saisi unohtua

Emme voi kylliksi korostaa säännöllisten kattotarkastusten merkitystä. Toivomme, että kaikki katot tarkastettaisiin kaksi kertaa vuodessa, sillä tämän ohjeen noudattaminen on helppo tapa pitää katon yleiskunto hyvänä. Säännöllisesti tarkastettu katto voidaan korjata edullisesti, sillä erilaisiin vaurioihin päästään puuttumaan jo ennen tilanteen pahenemista. Kun katon yleiskunto pysyy hyvänä aikoinaan tehtyjen kattopaikkausten ja kattohuoltojen ansiosta, voi katto kestää todella pitkään – esimerkiksi 50 vuotta.

Kattotarkastajamme tarkastavat kattosi ilmaiseksi aina, kun tilaat meiltä jonkin kattotyön Turkuun. Ilmainen kattotarkastus on merkittävä etu. Jos vain mahdollista, käymme myös kattosi alla, sillä aluskatteenkin kunto tulee selvittää. On mahdollista, että jo seuraava talvi painaa katon liitoskohtia niin, että katto alkaa vuotaa kattoikkunan, kattovalokuvun tai vaikka kattoluukun kohdalta. Silloin tarvitaan aluskatetta, mikä ohjaa sade- ja sulamisvedet heti katon räystäille. Näin kattorakenteet voivat pysyä kuivina, vaikka katto vuotaisi jonkin aikaa esimerkiksi kattoluukun kohdalta. Aluskate suojaa myös yläpohjan eristeet kosteudelta (myös kondensoitumisen seurauksena syntyvältä kosteudelta).

Aloita vaikka siitä, että tilaat meiltä seuraavan kevät- tai syyshuollon. Katto kuin katto kaipaa kevät- ja syyshuoltoja, joiden aikana katolta poistetaan kaikki roskat. Roskaton katto näyttää paremmalta ja se kuivuu nopeasti sateiden jälkeen. Sammaleita tai ruostettakaan ei esiinny niin paljoa, jos talon katto on säännöllisesti puhdistettu.

Kun kattosi on puhdistettu, puhdistamme myös vesikourut, eikä kattotarkastuskaan unohdu. Kattotarkastajamme suhtautuvat työhönsä hyvin huolellisesti. Jos tarpeen, saat tarjouksen katon maalaamisesta, sammaleenpoistosta tai jostain muusta kattohuollosta, mikä parantaa omakotitalon, kerrostalon tai vaikkapa rantamökin katon kuntoa.

Tarvittaessa annamme tarjouksen katon korjaamisesta, kuten kattoikkunan uusimisesta, kattovalokuvun tiivistämisestä tai aluskatteen korjaamisesta kattoluukun kohdalta. Tarjous voi koskettaa myös rikkinäisten kattotiilien uusimista, kattoreikien paikkausta, kattoläpiviennin eristämistä tai esimerkiksi vesikourujen kunnostamista.

Katon läpivienti vuotaa – Kattovuoto antennin, ilmanvaihtoputken, viemärintuuletusputken kohdalla voi johtua asennusvirheistä

Edellä olemme kertoneet siitä, että lumen paino, lumimassojen liikkeet, kova tuuli tai normaali kuluminen (kuten vuosikymmenien aikana tapahtuva pakkasrapautuminen) voi saada katon vuotamaan Turussa. Kuluminen uhkaa myös tiilikaton, peltikaton tai huopakaton tiivisteitä. Tiivisteet kuluvat muun muassa lumen painon ja ulkolämpötilojen nopeiden heilahteluiden vuoksi. Jos tiivisteitä ei uusita ajoissa, katto voi vuotaa antennin, ilmanvaihtoputken tai vaikka viemärintuuletusputken kohdalta. Silloin sopii toivoa, että aluskate on ehjä ja oikein asennettu, sillä vain hyväkuntoinen aluskate voi kuljettaa kosteuden pois katon alta, ennen kuin kattorakenteet ja yläpohjaan asennetut eristeet kastuvat.

Säännöllisten kattotarkastusten ansiosta katto voidaan tiivistää antennin, ilmanvaihtoputken tai viemärintuuletusputken kohdalta jo ennen kattovuotoa. Säännöllisten tarkastusten ansiosta myös tiilikaton tai peltikaton aluskatteen kunnossa tapahtuneisiin muutoksiin päästään tarttumaan mahdollisimman nopeasti. Aluskatteen korjaaminen antennin tai jonkin muun läpiviennin kohdalta voi tarkoittaa vaikkapa aluskatteen osittaista uusimista.

On muistettava se, että katto voi vuotaa myös asennusvirheiden takia. Jos omakotitalon, kerrostalon, mökin, ulkorakennuksen tai esimerkiksi luhtitalon katto on ammattilaistemme asentama, ei asennusvirheitä esiinny. Muussa tapauksessa on mahdollista, että vesikatteesta tai aluskatteesta löytyy virheitä. Tiilikaton sisätaite voi olla väärin toteutettu. Aluskate voi olla väärinpäin, tai sen ylösnostot ovat voineet unohtua. Läpivientien tiivisteet tai suojapellitykset voivat olla puutteelliset. Ehkä eristeitä on liian vähän – silloin ilmanvaihtohormista voi tihkua kondenssivettä.

Me puutumme kaikkiin asennusvirheisiin, mitkä voivat uhata kattosi, kattorakenteidesi ja koko rakennuksesi kuntoa. Me korjaamme tilanteen sellaiseksi, ettei katto uhkaa vuotaa, vaan voit luottaa sen kykyyn pitää vettä myös silloin, kun sataa oikein kunnolla.

Ota yhteyttä myös silloin, jos haluat lisätä katon läpivientien määrää. Uusia läpivientejä voidaan asentaa koska tahansa, eli seuraavaa kattoremonttia ei tarvitse jäädä odottamaan saadakseen katolle uusia ilmanvaihtohormeja tai vaikkapa aurinkopaneeleita.

Vaikka katto läpivienteineen olisi meidän asentamamme ja/tai korjaamamme, kannattaa sen kunto tarkastaa talven molemmin puolin. Näin mahdolliset epäkohdat saadaan hoidettua kuntoon mahdollisimman nopeasti, ja sehän tarkoittaa myös kustannussäästöjä. Mitä aikaisemmassa vaiheessa tiilikatto, peltikatto tai vaikka huopakatto korjataan läpiviennin kohdalta, sitä huokeammin työn voi teettää!

Katto vuotaa jiirin, eli sisätaitteen kohdalta – Jiirivuoto voi johtaa vaikka homevaurioihin

Jiiri on haasteellinen kohta katossa. Jiirin asentaminen (katon asentamisen tai uusimisen yhteydessä) voi mennä pieleen, jos ammattitaitoa ja kokemusta ei ole tarpeeksi. Jiiri voi olla hankala huoltaa. Esimerkiksi lumen poisto jiirin kohdalta voi saada jiirin vaurioitumaan, jos kattolumityöntekijä ei tunne jiirin erityispiirteitä ja -vaatimuksia. Silloin vasta tarvitaankin ammattitaitoa, kun edessä on katon korjaus jiirin kohdalta! Voi olla, että työssä tarvitaan myös sellaisia työkaluja, joita ei ihan joka autotallista tai välinevarastosta löydy.

Jos aluskatekin on vaurioitunut (tai sitä ei ole aikoinaan osattu asentaa oikein), voi katon alle syntyä kosteusvaurioita jiirivuodon takia. Katon alla olevien rakenteiden kunto tulee tarkastaa jokaisen jiirin korjauksen yhteydessä Turussa. Näin ei ole vaarana, että kattorakenteet jäisivät kuivaamatta, kunnostamatta tai uusimatta. Myös eristeiden kuivuus tulee varmistaa. Jos omakotitalon, mökin tai vaikka kerrostalon katto on vuotanut jiirin kohdalta, voi eristeissä olla kosteutta, ja tällainen voi johtaa homevaurioihin.

Tilaa kaikki katon sisätaitteeseen liittyvät työt meiltä. Meidän ammattitaitomme riittää kaikkiin jiirin kohdalla tarvittaviin kattokorjauksiin, kattohuoltoihin ja muihin toimenpiteisiin. Me korjaamme sisätaitteesi, eikä aluskatekaan jää tiivistämättä. Jos vuotava jiiri on aiheuttanut kosteusvaurioita, kunnostamme nekin tilanteen kulloinkin edellyttämällä tavalla.

Jotta sisätaite tai mikään muukaan kohta katossa ei aiheuttaisi ongelmia, kannattaa katon kunto tarkastaa puolen vuoden välein – olipa katto uusi tai vanha. Ammattilaisemme huomaavat kaikki vauriot sekä kuluneet kohdat tarjoten niiden kunnostamista.

Kattoremontit

Katon korjaukset

Kattohuolto

Kattotyöt