Kattoremontit, huollot ja korjaukset kaikille pelti-, tiili ja huopakatoille
Kattoekspertit palveluksessasi kaikissa pelti-, tiili -ja huopakattotöissä

Kattotyömme Porvoossa ovat sijoitus hyvään tulevaisuuteen

Tekemämme tiilikattotyöt, peltikattotyöt ja huopakattotyöt Porvoossa ovat sijoitus hyvään tulevaisuuteen. Meidän avullamme kesämökin, rivitalon, kerrostalon tai esimerkiksi omakotitalon katto pysyy hyvässä kunnossa vuosikymmenestä toiseen. Pitkäikäisimmät katot kestävät jopa yli sata vuotta, jos niitä säännöllisesti huolletaan (ja aina silloin tällöin korjataan). Kun katto on hyväkuntoinen ja tiivis, pysyy sen alla oleva rakennus kuivana. Muussa tapauksessa kattorakenteet voisivat kastua ja lahota, eristeet homehtua ja sisäkatosta ruveta tippumaan vettä. Kattovuoto voi kastella sisä- ja ulkoseinät ja aiheuttaa monenlaisia kosteusvaurioita koko rakennukseen, joten peltikaton, huopakaton tai tiilikaton tiiviys on todella tärkeä asia. Myös katon varusteiden kunnosta kannattaa huolehtia koko katon elinkaaren ajan, sillä katon tarvikkeet varmistavat katon turvallisuuden. Sadevesijärjestelmä on olemassa ohjatakseen kaikki vedet pois katolta, ja jos se ei toimi, voi rakennuksen alapohja kastua ja vaurioitua.

Plus Kattopalvelu tekee kilpailukykyisin hinnoin kaikki katon ja sen varusteiden tarvitsemat työt, kuten kattohuollot, katon paikkaukset, katon IV-työt ja kourusaneeraukset. Kun katto on aikansa palvellut, puramme ja uusimme sen. Kattoremonttia ei kuitenkaan tarvita pitkiin aikoihin, jos peltikatto, tiilikatto ja bitumikatto puhdistetaan joka kevät ja syksy. Samalla kannattaa tehdä katon kunnon tarkastus, jotta ruoste-, lumi- ja myrskyvauriot osattaisiin korjata ajoissa, ja jotta haurastuneet rakenteet voitaisiin kunnostaa tai uusia. Lisäksi tarvitaan katemateriaalikohtaisia kattohuoltoja, kuten peltikaton huoltomaalausta, huopakaton sammalenpoistoa sekä tiilikaton suojakäsittelyä.

Palvelemme myös muualla kuin Porvoossa, eli esimerkiksi Askolassa, Sipoossa, Loviisassa, Myrskylässä ja Pornaisissa. Ota yhteyttä ja sovi paikan päällä tehtävästä arviointikäynnistä, niin saat kuulla kattotöillesi hinnan. Samalla osaamme kertoa kattohuollon tai muun kattourakan kestosta ja kulusta. Kaikki kattotyöt katon maalaamisesta koko katon uusimiseen tehdään avaimet käteen -periaatteella, mikä on asiakkaan kannalta kaikista helpoin, vaivattomin ja huolettomin vaihtoehto. Kattourakalle saa kotisivujemme kautta rahoituksen, ja jos kyse on omakotitalon tai kesämökin katosta, pääsee siitä hakemaan myös kotitalousvähennystä. Kerrottakoon vielä siitä, minkä kaikki asiakkaamme saavat kaupan päälle. Riippumatta kattotöiden loppusummasta, tarjoamme kaupan päälle koko katon kunnon tarkastuksen. Kun katon yleisilme on käyty läpi, voimme tarvittaessa antaa tarjouksen mahdollisesti löydettyjen huolto- ja korjaustarpeiden suorittamisesta.

Kattavat kattotyöt katon korjauksesta katon huoltoon ja remonttiin

Kokeneet kattoammattilaisemme korjaavat kaikki katot huopa- ja palahuopakatoista tiilikattoihin sekä peltikattoihin. Jos katto vuotaa, kattoikkuna falskaa tai aluskate kaipaa paikkausta, löytyy meiltä kattava tietotaito ongelman korjaamiseksi. Kun katon korjaus ei enää riitä, remontoimme huopakattosi, tiilikattosi ja peltikattosi avaimet käteen -palvelulla. Uutta kattoremonttia voidaan lykätä laadukkailla kattohuolloillamme, joilla varmistat kattosi toimivuuden ja pitkäikäisyyden. Puhdistamme katon ja vesikourut, pudotamme lumet, poistamme jääpuikot ja tarjoamme muut katon huoltotyöt kattosi tarpeiden mukaan. Ota yhteyttä missä tahansa kattotyössä!

Testaa taitomme ja tilaa kattoremontti Porvooseen

Kattoremontti Porvoossa on se isoin ja hintavin kattourakka, missä punnitaan kattofirman taidot ihan toden teolla. Varmista palahuopakattoremonttisi, huopakattoremonttisi, tiilikattoremonttisi tai peltikattoremonttisi sujuvuus, ja tilaa se meiltä! Katon uusiminen on meille todella tuttua, joten mikään ei mene vikaan. Emme silti hosu tai suhtaudu omakotitalon, rivitalon, kerrostalon tai kesämökin kattoremonttiin huolettomasti. Panemme aina likoon parhaan tarmomme ja ammattiosaamisemme, joten uusi katto on joka kerta oikea mestariteos.

Peltikaton, tiilikaton tai huopakaton purku ja asennus voi sujua jo parissa päivässä, jos katolla ei ole kovin paljoa pinta-alaa. Katon kokoakin merkittävämpi tekijä kattoremontin hinnan ja keston kannalta on se, missä kunnossa katon alla olevat rakenteet ovat. Katto kannattaa purkaa ja uusia sen ollessa vielä tiivis, sillä jos kattorakenteet ovat kuivat, onnistuu kattosaneeraus helpommin, nopeammin ja huokeammin. Harjakatto, pulpettikatto, tasakatto tai vaikkapa aumakatto on mahdollista uusia myös talvella. Suurin osa asiakkaista haluaa edelleen uusia katon kesällä, mutta ole sinä kaukaa viisas ja tilaa kattoremontti talvella! Talvella ilma on kuivempaa ja tavarantoimituksetkin pelaavat usein kesäaikaa joutuisammin, joten kattoremontti voi sujua vielä normaaliakin nopeammin ja edullisemmin. Kun palahuopakatto, konesaumakatto tai lukkosaumakatto on uusittua, voit maksaa kattoremontin osamaksulla tai vaikkapa kotisivujemme kautta haettavalla rahoituksella.

Saatat miettiä, mitä kaikkea kattoremontin yhteydessä tehdään. Ensimmäinen vaihe yhteydenottosi jälkeen on katon tarkastaminen, minkä aikana meille selviää, mitä kaikkea on tehtävä. Joissain – tosin melko harvinaisissa tapauksissa – katto voidaan uusia vain osittain. Tällöin aluskatetta ei pureta ja uusita lainkaan, eikä myöskään katon rakenteita kunnosteta. On myös mahdollista rakentaa uusi huopakatto tai peltikatto suoraan vanhan huopakaton päälle, mutta tällöin katon rakenteiden on oltava erittäin hyvässä kunnossa. Normaalin kattosaneerauksen yhteydessä uusitaan myös aluskate ja kattorakenteitakin joudutaan usein jonkin verran kunnostamaan. Tarvittaessa kattoa voidaan korottaa, tai sille voidaan asentaa kokonaan uusia läpivientejä. Vähintäänkin uusi katto pitää varustella kattotikkailla, talotikkailla ja sadevesijärjestelmällä. Asiantuntijamme osaavat kertoa sinulle siitä, jos katon kaltevuus tai rakennuksen korkeus ovat sellaisia, että tarvitaan myös lumiesteitä, kattosiltoja tai esimerkiksi hätäpoistumistikkaita.

Huopakaton tai palahuopakaton uusiminen ehkäisee kattovuodon kesämökillä

Kesämökin tai jonkin muun rakennuksen huopakatto tai palahuopakatto kannattaa uusia, ennen kuin se alkaa vuotaa saumoistaan, jiireistään tai katteeseen syntyneistä rei’istä. 40 vuotta on jo kunnioitettava ikä bitumikatolle. Tämän pidempään bitumikermikaton tiiviyteen ei voi luottaa, vaan vesikatteen pinta ja katon saumat alkavat olla jo huonossa kunnossa. Huopakattoremontti onnistuu edullisemmin ja nopeammin – ehkäpä jo parissa päivässä – jos katon alta ei löydy kosteusvaurioita.

Huopakaton huolto, korjaus ja remontointi kannattaa tilata Plus Kattopalvelulta, jolla on pitkä kokemus huopakattotöistä. Osaamme kertoa parhaat tavat, joilla kesämökin, kerrostalon tai esimerkiksi omakotitalon katto saadaan kestämään nelisenkymmentä vuotta. Useimmiten toistuva kattohuolto on tietenkin katon puhdistus ja kuntotarkastus. Tällaista huoltoa tarvitaan joka kevät ja syksy, eli yhteensä noin 80 kertaa. Kuntotarkastuksen perusteella talonomistaja voi tilata muita, ajankohtaiseksi muuttuneita kattohuoltoja – esimerkiksi katon pesun ja pinnoituksen, tai sammaleenpoistokäsittelyn. Kuntotarkastuksen jälkeen kaikki mahdolliset vauriot ja puutteet on kartoitettu, joten kattoa osataan tarvittaessa myös korjata, paikata tai varustella. Kuntotarkastajamme kertoo myös siitä, jos on kustannustehokkainta purkaa ja uusia koko huopa- tai laattakatto.

Kerrostalon, mökin tai muun rakennuksen uusi bitumikatto voi olla kolmiorimahuopakatto, tiivissaumakatto tai palahuopakatto. Tiivissaumakaton asennuksessa tarvitaan hitsaamista. Lopputuloksena saadaan aikaan niin tiivis katto, että se on mahdollista asentaa myös tasakattoiseen rakennukseen. Tiivissaumakaton suurimpia uhkia ovat sammalet, aurinko ja seisova vesi. Sammaleilta ja auringolta kattoa suojaa pinnoite, mikä uusitaan noin puolivälissä katon elinkaarta. Seisovaa vettä ehkäistään huolehtimalla tarkoin kattokaivojen vedosta. Jos kattokaivo menee tukkoon, voivat tiivissaumakatonkin saumat pettää seisovien vesimassojen alla.

Kolmiorimahuopakatto muistuttaa menneestä. Aikoinaan kolmiorimatekniikka oli ainut tapa tehdä huopakatosta tiivis. Nyt on olemassa muitakin tapoja, mutta monia talonomistajia viehättää katon ulkonäkö, ja he haluavat rakennukseensa tällaisen näyttävän katon. Plus Kattopalvelu taitaa myös kolmiorimahuopakaton asennustekniikan, aivan kuten konesaumakatonkin asennuksen.

Moderniin rakennukseen sopii palahuopakatto. Laattakaton alle tuleva aluskermi ja se, ettei palahuopakattoa saa asentaa katoille, joiden kaltevuus on alle 1:5, takaavat paanukaton tiiviyden. Bitumipaanukatoissa on valinnan varaa, joten sopiva väri ja laattamuoto löytyy joka kiinteistöön.

Korjaamme Porvoossa nopeasti niin vesikatteen, aluskatteen kuin kattotarvikkeetkin 

Katon korjaus Porvoossa on syytä tilata nopeasti, eli heti, kun katon ja katon läpivientien asennus ja tiivistys ovat alkaneet huolettaa. Mitä nopeammin katto korjataan, sitä vähemmän katon alle ehtii muodostua kosteusvaurioita. Rikkinäisten tiilien vaihto tai esimerkiksi kattoikkunan tiivistys ovat aina helpommin ja halvemmalla korjattavia ongelmia kuin kattovuodon katon alle aiheuttamat laho- ja homevauriot. Plus Kattopalvelun ammattilaiset korjaavat nopeasti, luotettavasti ja asiantuntevasti niin vesikatteen, aluskatteen, katon rakenteet kuin kaikki erilaiset kattotarvikkeetkin. Ota siis yhteyttä ja pyydä hyvä tarjous peltikaton, tiilikaton, huopakaton tai palahuopakaton korjauksesta Porvoossa!

Isoimpia kattokorjauksia ovat katon päälle kaatuneen puun aiheuttamien vahinkojen korjaus, painuneen katon oikaisu, pitkään jatkuneen kattovuodon aiheuttamien kosteusvaurioiden kunnostus sekä tuulen mukaan lähteneen katon aiheuttamien tuhojen korjaus. Tällaisissa tilanteessa saatetaan tarvita kattoremonttia – varsinkin, jos katto on iäkkäämpi. Jos kalliilla kattokorjauksella saadaan pidennettyä katon elinkaarta vain muutamalla vuodella, on parempi purkaa ja uusia katto. Uusi katto palvelee taas useamman vuosikymmenen, riippuen katon materiaalista.

Pienimuotoisempia kattopaikkauksia ovat räystäslautojen ja -peltien vaihto, rännien eli vesikourujen korjaus, irronneiden peltilistojen kiinnitys, vuotavien jiirien tiivistys ja irronneiden lumiesteiden (tai esimerkiksi rännien ja tikkaiden) aiheuttamien vaurioiden paikkaus. Huopakattoon ja peltikattoon tulleet reiät tai tiilikatolla haljenneet tiilet on helppo korjata, kun ne huomataan tarpeeksi aikaisessa vaiheessa. Jotta kaikki omakotitalon, rivitalon tai vaikkapa piharakennuksen katon kunnostustarpeet tulisivat ajoissa huomattua, on katto tarkastettava puolivuosittain.

Puolen vuoden välein tehdyn tarkastuksen aikana tulee käydä läpi niin vesikatteen ehjyys kuin kaikkien katon tarvikkeidenkin kunto. Vesikatteen kuntoa ylläpidetään muun muassa poistamalla sammalet ja paikkamaalaamalla naarmut. Katon tarvikkeiden kiinnitykset pitää tarvittaessa kiristää, jotta ne eivät irtoaisi myrskyssä tai kevättalvella. Katon tarkastuksen aikana tutkitaan myös aluskatteen tiiviys, jotta aluskate tulisi korjattua tai uusittua ajoissa. Aluskate ehkäisee katon vesivahingon, jos katon alle pääsee vähän kosteutta. Mikäli aluskate on rikki, voi katon alta löytyä pikaisesti korjattavia kosteusvaurioita. Asiakkaanamme saat katon tarkastuksen ilmaiseksi kaikkien kattotöidemme yhteydessä, joten tässä on taas yksi hyvä syy asioida Plus Kattopalvelun kanssa.

Katto voi vuotaa ilman, että sitä huomaa

Katto saattaa vuotaa ilman, että rakennuksen asukkailla on siitä aavistustakaan. Kattovuotoa ei huomaa ajoissa, ellei katolla vierailla säännöllisesti. Muussa tapauksessa ensimmäinen merkki kattovuodosta on se, että sisäkatosta tippuu vettä lattialle. Kattovuodon korjaus voi tässä vaiheessa olla jo merkittävästi hintavampaa kuin silloin, kun vuotavan katon korjaamiseksi olisi riittänyt rikkinäisten tiilen vaihto, savupiipun juuren tiivistys tai esimerkiksi irronneista lumiesteistä kattoon jääneen reiän paikkaus. Katon vesivahingon korjaaminen lisää katon korjauksen hintaa. Kastuneet kattorakenteet pitää kuivattaa, jotta ne eivät lahoaisi – ja jos lahovauriot jo ovat todellisuutta, tulee lahonneet puuosat uusia. Kosteus on saattanut löytää tiensä myös yläpohjan eristeisiin, ja silloin meidän pitää vaihtaa märät villat yläpohjan homevaurioiden ehkäisemiseksi.

Maamme ankarat olosuhteet eivät jätä kattoja rauhaan, vaan uudehkonkin katto voi alkaa vuotaa. Myrsky saattaa irrottaa kattotiiliä, kattopeltejä tai kattotarvikkeita. Myös lumi voi runnella kattoa – joko irrottaen katosta kattovarusteita tai painaen katon jiirejä ja saumoja niin paljon, että lumimassan alla oleva sula vesi pääsee tihkumaan katon alle. Toki osa kattovuodoista johtuu katon ikääntymisestä ja sen mukanaan tuomasta haurastumisesta. Huopakatto kuivuu vanhemmiten, ja kuivuminen sekä halkeileminen altistava katon kattovuodoille. Tiilikatolta löytyy sitä enemmän rikkinäisiä tiiliä, mitä vanhempi ja huokoisempi se on. Peltikatolle vuosikymmenet aiheuttavat ruostevaurioita ja reikiä. Jokaisen paritalon, kesämökin tai esimerkiksi tuotantolaitoksen katto kannattaisikin tarkastaa kaksi kertaa vuodessa, jotta mahdollisiin korjaus- ja huoltotarpeisiin voitaisiin ajoissa puuttua. Sammaleiden poisto, rikkinäisten tiilien vaihto, ruostevaurioiden kunnostus ja kattotikkaiden kiinnitysten kiristäminen ehkäisisivät monet kattovuodot.

Kaikkea ei voi ehkäistä, mutta puolivuosittaisten kattotarkastusten ansiosta kattovuotoa päästäisiin ainakin korjaamaan tarpeeksi ajoissa. Kun vuotava tiilikatto, huopakatto tai peltikatto korjataan mahdollisimman aikaisessa vaiheessa, on todennäköisempää, että katon kunnostuksesta voidaan selvitä pelkällä katon osittaisella korjauksella. Jos kattovuoto havaitaan myöhäisessä vaiheessa, voi kattoremontti eli koko katon purku ja vaihto olla parempi vaihtoehto. Asiasta saadaan selvyys, kun otatte yhteyttä Plus Kattopalveluun. Kiirehdimme Porvooseen paikallistamaan kattovuotoa ja arvioimaan syntyneitä vahinkoja. Samalla sääsuojaamme rakennuksen ja laskemme hyvän tarjouksen sopivimmasta tavasta korjata vuotava katto. 

Katon huollot Porvoossa ennustavat katolle pitkää ikää  

Katon huollot Porvoossa ennustavat katolle pitkää ikää. Mitä puhtaampana katto pidetään, sitä vähemmän on vaaraa ruosteen ja sammaleiden aiheuttamasta ennenaikaisesta kulumisesta. Lisäksi katto kannattaa maalata tai pinnoittaa uudestaan, ellei se satu olemaan kupari- tai savitiilikatto. Nämä kaksi ovat poikkeuksia, eli kattoja, joita ei kuulu maalata tai pinnoittaa.

Katon huolto on helppo tilata. Ota yhteyttä Plus Kattopalveluun ja pyydä tarjous, niin me hoidamme loput. Tiilikatto, huopakatto tai peltikatto huolletaan avaimet käteen -periaatteella, ja hintakin miellyttää – onhan se varsin kilpailukykyinen kaikkeen ammattitaitoomme ja tarmoomme nähden.

Jokaisen paritalon, mökin ja kerrostalon kattoa tulee huoltaa ainakin kaksi kertaa vuodessa, ja tässä viitataan tietenkin katon kevät- ja syyshuoltoon. Kevät- ja syyshuollot luovat tukevan perustan koko katon kunnolle ja toiminnalle. Ensin koko katto puhdistetaan roskista, ja sen jälkeen roskat poistetaan myös katon sadevesijärjestelmästä. Kuten kaikki muutkin kattotyöt ja katon huollot, myös kevät- ja syyshuollot kruunataan ilmaisella kattotarkastuksella. Tarkastamaamme kattoon ei jää mitään, mikä voisi uhata katon kuntoa – ei sammaleita, törröttäviä nauloja tai haurastuneita tiivisteitä.

Kattotarkastuksen aikana kerätyn informaation perusteella saatamme suositella jotain muuta kattohuoltoa katon kuntoa tukemaan, tai jonkin kattoon syntyneen vaurion korjaamista. Jos kyseessä on huopakatto, palahuopakatto tai tiilikatto, saatamme suositella sammalenpoistoa ja katon suojakäsittelyä. Mikäli katon alkuperäinen pinnoite on vuosien ja säiden vaikutuksesta kulunut pois, annamme tarjouksen tiilikaton tai huopakaton pinnoittamisesta. Uusi pinnoite ehkäisee monet vauriot, joita auringon paiste, kosteus ja kasvustot voisivat katolle tehdä, jos sitä ei suojaisi hyvä pinnoite.

Peltikatto pidetään kunnossa pesemällä liika lika pois ja maalaamalla koko katto reilun kymmenen vuoden välein. Maali estää kosteutta ruostuttamasta kattopeltejä, joten katon huoltomaalaus saattaa pidentää katon elinkaarta kymmenellä tai kahdellakymmenelläkin vuodella. Tarpeen mukaan teemme tarjouksen myös kattopeltien kiinnitysten lisäyksestä, sillä eihän kukaan halua tuulen riepottelevan kattopeltejä ja kuljettavan niitä pitkin pihaa. Tarkastamme kaikkien kiinnitysten kunnon, ja jos ruuvien tiivisteet ovat kuluneet, tarjoamme niiden vaihtamista kattovuotojen ehkäisemiseksi. Koska naulat voivat nousta pois katosta ruodelaudoitusten kosteuselämisen vuoksi, on naulojen vaihto kateruuveiksi hyvä idea vanhemmilla peltikatoilla.

Rännien puhdistus Porvoossa poistaa kaiken lian vesikouruista

Plus Kattopalvelulta sujuvat kaikki kattohuollot, myös rännien puhdistus, asennus, huolto ja korjaus Porvoossa! Kun me puhdistamme sadevesikourut ja avaamme syöksyputket, on lopputulos putipuhdas. Urakkaan kuuluu tietenkin myös ilmainen kattotarkastus. Sen aikana varmistetaan paitsi vesikourujen ja alastuloputkien sekä niiden kiinnikkeiden kunto, myös se, missä kunnossa muu kattokokonaisuus on. Tutkimme vesi- ja aluskatteen tiiviyden, katon tarvikkeiden kunnon ja esimerkiksi kaikkien läpivientien vedenpitävyyden – ilmaiseksi.

Huollamme, uusimme ja korjaamme myös kattokaivot, joiden avulla sade- ja sulamisvesi saadaan pois tasakatoilta. Kattokaivojen käyttöikä on lyhempi kuin vesikourujen, sillä kattokaivot on uusittava noin 30 vuoden välein. Vesikourut pysyvät kunnossa noin 10 vuotta pidempään, ellei niitä ole tehty huippukestävästä alumiinista.

Paras tapa varmistaa vesikourujen toiminta läpi vuoden on poistaa roskat joka kevät ja syksy. Kun olemme noukkineet kaikki roskat roskapusseihin, huuhtelemme kourut jäljelle jääneestä tahmasta ja töhnästä. Näin kourut voidaan kuntotarkastaa kauttaaltaan, eikä mikään auennut sauma jää saumaamatta – tai ruosteen syömä reikä paikkaamatta. Tarvittaessa uusimme rikkinäiset komponentit tai pätkän kourua – ellei koko sadevesijärjestelmää ole aika uusia. Vääntyneistä kouruista kaikki vesi ei pääse poistumaan, joten kourut tulvivat yli ja uhkaavat jäätyä talven tullen. Sama vaara on olemassa, jos kourujen kaadot antavat väärään suuntaan. Jälkimmäinen ongelma voitaneen korjata uusimalla kourukoukut.

Jos kouru on päässyt jäätymään, on paras ratkaisu tilanteeseen ottaa yhteyttä Plus Kattopalveluun ja tilata höyrysulatus. Kuuma vesihöyry saa aikaan suorastaan ihmeitä: jää sulaa kouruista helposti ja nopeasti. Höyryn avulla jää saadaan sulamaan myös katolta ja kattokaivoista, joten kauttamme löytyy apu monenlaisiin pulmiin. Sadevesijärjestelmä voidaan varustella sulanapitokaapeleilla, jotta se ei enää jäätyisi.

Miksi sadevesikourujen kunnossa pitäminen (rännihuollot, kourusaneeraukset, räystäskourujen uusimiset ja niin edelleen) on niin tärkeää? Kyseessä ei ole vain kourujen kunnon kohentaminen ja kourujen eliniän pidentäminen, vaan koko rakennuksen kunto. Jos räystäskourut tulvivat yli, rakennuksen julkisivu kastuu roiskevedestä, ja maahan imeytyvä kosteus saattaa nousta perustuksiin ja alapohjaan saakka. Kattokaivojen tukokset voivat puolestaan johtaa kattokaivoon, joten sadevesijärjestelmän kunnosta huolehtiminen varmistaa koko rakennuksen kuivuuden.

Puhdista kattosi silloin tällöin myös kattopesun avulla

Joskus katon harjaus on paras tapa katon puhdistamiseen Porvoossa, joskus taas katon pesu tai sammaleenpoisto ja suojakäsittely. Plus Kattopalvelun ammattilaiset osaavat kertoa parhaiten, mitä juuri sinun peltikattosi, tiilikattosi tai huopakattosi tarvitsee. Todennäköisimmin vastaus on katon harjaus, sillä sekä tiilikatot, peltikatot että mineriittikatot kannattaa harjata puhtaiksi puolen vuoden välein. Myös huopakatolta on poistettava roskat (kuten lehdet, neulaset, nuoret sammalet, oksanpätkät ja muut roskat) joka kevät ja syksy, mutta bitumikermikaton puhdistamiseen kannattaa käyttää harjojen sijaan ilmapuhallinta. Katon puhdistamisen yhteydessä tulee poistaa roskat ja lika myös vesikouruista, ja katon puhdistus on samalla mitä mainioin tilaisuus suorittaa koko katon kunnon tarkastus. Kun tilaat katon puhdistukset, pesut ja sammaleenpoistot Plus Kattopalvelulta, saat kattotarkastuksen aina kaupan päälle.

Vuosien varrella kattoon voi tarttua sellaistakin likaa, mikä ei harjaamalla häviä. Kattopesu on hyvä tapa puhdistaa tiilikatto, peltikatto, mineriittikatto, huopakatto tai palahuopakatto pinttyneestä liasta. Katto pestään pehmeiden pesuharjojen, huoltopesuaineen ja vesiletkun avustuksella. Aivan ensimmäiseksi katto on tietenkin tarkastettu läpikotaisin, sillä muussa tapauksessa pesuvesi voisi päästä katon alle kastelemaan katon rakenteet. Painepesuria ei katon pesussa kannata käyttää, sillä se voisi vaurioittaa vesikatetta vakavasti.

Katon pesu-urakka saattaa jatkua katon maalaamisella tai suojapinnoittamisella. Peltikatot maalataan niin monta kertaa kuin on tarpeen. Riippuu maalipinnoitteen kulumisesta, koska katon huoltomaalaus on aika suorittaa Porvoossa. Ensimmäinen huoltomaalauskerta saattaa olla vasta 25 vuoden kuluttua katon asentamisesta, mutta tämä vaihtelee tapauskohtaisesti. Tiilikatot ja huopakatot pinnoitetaan vain kerran, eli heti vanhan pinnoitteen kuluttua tarpeeksi paljon. Savitiilikattoja ei pinnoiteta lainkaan, vaan niille riittää katon suojakäsittely. Tällaiset suojakäsittelyt saavat savitiilikaton kestämään jopa sata vuotta.

Sammalet ovat huopa- ja tiilikaton pahimpia vihollisia, joten katon sammaloitumista kannattaa torjua ja vältellä kaikin keinoin. Katon puolivuosittaiset puhdistukset auttavat vähentämään sammaleiden kasvua, mutta vanhemmiten katolle saattaa kaikesta huolimatta ilmestyä vihreitä kasvustoja. Sammalenpoisto huopakatolta ja tiilikatolta kannattaa tehdä kemiallisesti, sillä sammalenpoistoon tarkoitettu aine tuhoaa sammalet myös katteen sisästä. Peltikatolla ei tarvita sammalenpoistoa, sillä peltikattoa riivaa sammalten sijaan ruoste – ja se on torjuttavissa kattopesun ja kattomaalausten avulla.

Katon maalaus Porvoossa on nopea tapa saada katto kukoistamaan

Plus Kattopalvelun ammattitaidolla tekemä katon maalaus Porvoossa saa omakotitalon, kerrostalon tai vaikkapa kesämökin katon kukoistamaan nopeasti ja helposti. Naapurit kyllä huomaavat kauniin ja tasaisen värisen katon, mutta katon (ja koko rakennuksen) ulkonäön kohentaminen ei suinkaan ole ainut syy tilata kattomaalaus. Katon huoltomaalaus vahvistaa katon kuntoa ja rasituksensietokykyä monin eri tavoin, joten tämä kattohuolto voi pidentää katon elinkaarta jopa kahdellakymmenellä vuodella.

Riippuu tapauksesta, koska tasakatto, harjakatto, pulpettikatto tai aumakatto on aika maalata. Plus Kattopalvelun suorittaman kattotarkastuksen yhteydessä saatte tiedon, jos katto on aika maalata – tai korjata, käsitellä sammaleenpoistoaineella tai esimerkiksi uusia. Kattopeltien tai kattotiilien vaihto voi olla kannattavampaa kuin katon maalaus, jos vesikate on huonossa kunnossa tai jos peltikaton väriä halutaan vaihtaa. Asiantuntijamme osaavat laskea ja arvioida sen, mikä kattotyö on kannattavin ja kaukonäköisin.

Kattomaalaus vaatii huolellisia pohjatöitä onnistuakseen. Katon on oltava puhdas ja sammaleeton, joten ennen kattomaalausta katto pitää harjata ja pestä – sekä mahdollisesti käsitellä sammaleenpoistoaineilla. Jos sää on suotuisa, on lopputulos kaunis ja kestävä. Tiilikaton maalausta ei enää tarvitsekaan uusia, kuten ei huopakaton pinnoitustakaan. Peltikatto maalattaneen seuraavan kerran vasta 15 vuoden kuluttua.

Mikäli peltikattoa ei maalattaisi noin 10–15 vuoden välein, alkaisi se ruostua. Ruoste ohentaa kattopellit, syövyttää niihin reikiä ja suurentaa ruuvinreiät – eli toisin sanoen saa katon haurastumaan ja vuotamaan. Kaikki maalipinnoitteeseen syntyneet naarmutkin kannattaa saman tien paikkamaalata, jotta katto ei alkaisi ruostua.

Jos tiilikaton suojapinnoite jäisi uusimatta, alkaisivat tiilet rapautua ja halkeilla. Vanhemmiten kattotiilet muuttuvat huokoisiksi, ja huokosiin pääsee kertymään paljon vettä. Kun vesi jäätyy, se rikkoo tiiltä vähän kerrallaan. Lisäksi epätasainen pinta houkuttelee sammaleita, mitkä pahentavat katon rapautumista. Uusi pinnoite saa tiilikaton hylkimään sammaleita ja vettä.

Mikäli huopakaton maalaus jäisi väliin, voisi bitumikatto tai laattakatto halkeilla auringon kuivattamana. Maalipinnoite suojaa kattoa sekä auringolta, sammaleilta että pakkasrapautumiselta, joten bitumikaton maalaus voi pidentää katon käyttöikää kertaheitolla jopa parinkymmenen vuoden verran. 

Lumenpudotus Porvoossa voi täydentyä katon sulatuksella

Kun lumenpudotus Porvoossa on tilattu Plus Kattopalvelulta, on kattosi hyvissä käsissä. Peltikatteen, tiilikatteen tai huopakatteen pinta, katon rakenteet tai katon yksityiskohdat eivät vaurioidu kattolumitöiden aikana, siitä pidämme huolen. Lumimassat vähennetään siten, etteivät lapiot osu katteen pintaan. Katolle saa jäädä ohut kerros lunta, mikä toimii paitsi katon suojaajana, myös kätevänä lisälämmöneristeenä. Kun asialla on Plus Kattopalvelu, ei kerrostalon, rivitalon, mökin, hallin, teollisuuslaitoksen, omakotitalon tai muun kiinteistön lumenpudotus uhkaa kenenkään henkeä ja terveyttäkään. Priorisoimme turvallisuusasiat ja toimimme siten, ettei kukaan ole vaarassa loukkaantua katolta putoavan lumen takia.

Lumen pudotus peltikatolta, tiilikatolta tai huopakatolta suunnitellaan huolella etukäteen. Näin voimme arvioida riskit ja toimia siten, että kaikki sujuu mahdollisimman sujuvasti ja ongelmattomasti. Samalla selviää lumenpudotusurakan hinta. Siihen vaikuttavat muun muassa se, kuinka monta lumenpudottajaa paikalle tarvitaan ja kuinka paljon katolla on lunta. Lumenpudotuksen hintaan vaikuttaa myös se, tuleeko meidän tuoda paikalle henkilönostimia tai nostinkoriautoja (joita tarvitaan korkean rakennuksen lumenpudotuksissa) ja tarvitseeko liikenne ohjata kulkemaan kiertotietä. Kaikki tällaiset tekijät selvitetään katon alkutarkastuksen aikana, mikä on hyvä tilaisuus ottaa selvää katon koosta, materiaalista, kaltevuudesta, lumikuorman koostumuksesta ja muun muassa rakennuksen saavutettavuudesta.

Lunta kannattaa pudottaa katolta, jotta se ei vaurioittaisi kattoa tai aiheuttaisi vaaratilanteita ohikulkijoille. Pakkaslumesta ei useinkaan ole vaaraa – varsinkaan, jos katto on asianmukaisesti varusteltu lumiesteillä. Suojalumi on toinen juttu. Puolisen metriä korkea kerros suojalunta kannattaa pudottaa tasakatolta, harjakatolta ja esimerkiksi aumakatolta.

Teemme Porvoossa myös jään poiston katolta. Jää ja jääpuikot voidaan poistaa katon reunalta ja ränneistä niin lumenpudotuksen yhteydessä kuin erillistyönä. Jään poistossa ei kannata käyttää voimaa tai teräviä työkaluja, mitkä voisivat vahingoittaa katetta. Rännit, kattokaivot ja katto saadaan sulamaan jäästä kätevän höyrysulatuksen avulla. Jään höyrysulatus on ekologinen ja luotettava tapa päästä eroon jäästä, mikä voisi rikkoa katon saumoja tai sadevesijärjestelmää. Lisäksi katon reunalla keikkuva jää on merkittävä turvallisuusuhka. Joskus jäätä on katon reunalla niin paljon, että se tukkii sulamisveden reitin räystäskouruihin, ja tuolloin seurauksena voi olla saumavuoto.

Kattotyömme Porvoossa voivat liittyä vaikkapa välikaton ilmanvaihtoon

Plus Kattopalvelu suorittaa asiantuntemuksella kaikki kattotyöt Porvoossa, myös välikaton ilmanvaihtoon tai katon eristykseen liittyvät. Tavanomaisimmat peltikattotyöt, huopakattotyöt, palahuopakattotyöt ja tiilikattotyöt liittyvät katon puhdistamiseen ja katon sadevesijärjestelmän kunnosta huolehtimiseen, mutta joskus tarvitaan erilaisia kattokorjauksia (kuten kattoläpivientien korjauksia) tai katon alapuolisiin rakenteisiin liittyviä kunnostustöitä. Katon varustelutasoa voi päivittää kaikissa katon elinkaaren vaiheissa, esimerkiksi asentamalla katolle lisää kattoturvatuotteita tai pieneläinesteitä (esimerkiksi lintuverkkoja tai pulupiikkejä).

Katon IV-töiden avulla varmistetaan se, että rakennuksen sisältä kohoava kosteus pääsee pian poistumaan välikatolta. Jos lämmin ja kostea ilma jää jumiin välikatolle, se voi lahottaa puurakenteet aivan samaan tapaan kuin kattovuodon takia katon alle päätyvä vesi. Jos ilma ei vaihdu tarpeeksi ripeästi, voidaan ilman vaihtumista jouduttaa uusilla ilmanvaihtohormeilla tai alipainetuulettimella. Myös aluskatteen vaihto hengittävään malliin auttaa pitämään katon alla olevat rakenteet kuivempina. Jos aluskatteessa on jotain korjattavaa ja paikattavaa, on aluskatteen uusiminen tarpeen silloinkin. Aluskate uusitaan joko kokonaan tai osittain, jos siihen syntyy jotain korjattavaa.

Mikäli kerrostalon, omakotitalon tai esimerkiksi paritalon katon alla on tarpeeksi eristeitä, ei välikatolle päädy niin paljoa lämpöä ja kosteutta, että kondenssivedestä tarvitsisi jatkuvasti olla huolissaan. Riittävä määrä eristeitä vähentää myös talviaikaisten saumavuotojen todennäköisyyttä, pienentää lämmityskustannuksia ja tekee rakennuksesta energiatehokkaamman. Katon lisälämmöneristys tuo monia hyviä muutoksia tullessaan – samoin kuin vuotavien kattoikkunoiden korjaaminen ja uusien läpivientivuotojen ehkäiseminen tiivisteiden uusimisen avulla. Mitä vähemmän aikaa katto ehtii vuotaa, sen parempi – ja vielä parempi on, jos kattovuodot saadaan mahdollisuuksien mukaan estettyä kokonaan. Tässä auttaa se, että peltikatto, tiilikatto tai huopakatto tarkastetaan kaksi kertaa vuodessa. Näin huonokuntoiset tiivisteet, saumat ja jiirit tulevat havaittua ajoissa, ja asiaan voidaan puuttua jo ennen kattovuotoa.

Plus Kattopalvelun kautta saatte myös kaikki varusteet kerrostalon, rivitalon, mökin, piharakennuksen tai vaikkapa omakotitalon katolle. Joka katolta pitäisi löytyä ainakin kattoturvatuotteita ja toimiva sadevesijärjestelmä, mutta katon varustevalikoimaa voidaan päivittää vaikkapa kattoluukulla, kattovalokuvulla tai esimerkiksi aurinkopaneeleilla. Asennamme tarvikkeet paikoilleen tiiviisti, kestävästi ja turvallisesti, ja toimittamiemme kattotarvikkeiden hinta-laatusuhde on varmasti kohdillaan!                                                             

Katon ja yläpohjan eristys tehdään jo asennusvaiheessa; villojen vaihto vasta kattovuodon jälkeen 

Kattotöitämme Porvoossa ovat muun muassa ilmanvaihtokanavien eristys, ullakon ja vintin eristys sekä katon lisälämmöneristys. Katto eristetään jo asennusvaiheessa, aivan kuten ilmanvaihtokanavat ja muutkin katon läpiviennit. Tarpeet voivat kuitenkin muuttua, ja sen seurauksena voi tulla aika lisätä eristeitä yläpohjaan, tai eristää ullakkotilat paremmin. Ullakkotiloissa voi asua ympärivuotisesti, jos ne eristetään paremmin. Jos ilmanvaihtohormeista tippuu kondenssivettä, on se merkki siitä, ettei katon läpivienti ole tarpeeksi lämpötiivis. Tällöin se pitää eristää paremmin, kenties myös tiivistää.

Tarvetta voi tulla myös villojen vaihdolle. Samat eristevillat palvelevat normaalitilanteessa usean peräkkäisen katon alla, mutta kattovuoto voi johtaa tarpeeseen purkaa ja uusia yläpohjan villat. Katon läpi valuva vesi saattaa kastella eristeet, ja silloin niihin voi syntyä hometta. Yläpohjan homevaurio voi syntyä myös lämmöstä kondensoituneen kosteuden tähden. Joka tapauksessa, märät eristeet on vaihdettava. Plus Kattopalvelu huolehtii Porvoossa myös siitä, että katon vesivahingon korjaus etenee asianmukaisesti, ja että vanhat eristeet päätyvät joko kompostoitaviksi tai poltettaviksi.

Katon lisälämmöneristykselle on monta hyvää syytä. Yleensä se tilataan siksi, että rakennusta on kallis lämmittää, ja että huoneissa vetää ja paleltaa. Lämmin ilma kohoaa luontaisesti ylöspäin, joten helpoin tapa lopettaa lämpöhukka on lisätä eristeitä yläpohjaan. Samalla rakennuksesta tulee energiatehokkaampi ja ympäristöystävällisempi. Energiaa voi säästyä niin paljon, että uudet eristeet ja niiden asentaminen on maksettu pois syntyneillä säästöillä jo ensimmäisen lämpimämmän talvikauden jälkeen.

Välikatolle asunnon sisältä karkaava lämpö voi aiheuttaa ongelmia kosteudenkin kanssa. Kevättalvella ulko- ja sisälämpötilojen erot ovat suurimmillaan, ja silloin kondenssivettä syntyy erityisen helposti. Mitä vähemmän lämpöä karkaa katon alle, sitä vähemmän sitä tiivistyy vedeksi viileisiin rakenteisiin. Toki kondensoitumista estetään myös tehokkaalla tuuletuksella ja aluskatteella, mutta aina parempi, jos lämmintä ilmaa nousee välikatolle vain aivan vähän. Lämpö voisi sulattaa katolla olevaa lunta ja saada aikaan saumavuodon, sillä lumen paino voisi saada sulan veden valumaan katon saumoista läpi. Saumavuotoja voi esiintyä varsinkin silloin, jos osa sulaneesta vedestä on jäätynyt korkeaksi jääpaanteeksi katon reunoille – tällöinhän sula vesi ei pääse sadevesikouruihin asti, vaan jää katolle rasittamaan sen saumoja.

Kattoturvatuotteiden asennus on varsin hyvä päätös 

Kun päätät asentaa kattoturvatuotteita Porvoossa sijaitsevan rakennuksesi katolle, teet varsin hyvän päätöksen. Kattoturvatuotteet ovat pakollinen osa kattoa. Rakennusmääräyksissä lukee, mitä kaikkia kattoturvatuotteita aaltopeltikatollesi, palahuopakatollesi tai vaikkapa konesaumakatollesi tarvitaan. Tarvetta on ainakin seinätikkaille ja lapetikkaille, mahdollisesti myös lumiesteille, kattosilloille ja palotikkaille. Se, mitä kattoturvatuotteita katolle tarvitaan, ratkeaa muun muassa rakennuksen kerroslukumäärän ja katon kaltevuuden perusteella. Esimerkiksi lumiesteitä tarvitaan katon kaltevuuden ollessa 1:8. Asiantuntijamme osaa kertoa sinulle, mitä kattoturvatuotteita katollesi tulee hankkia, ja missä kunnossa sillä jo ovat kattoturvatuotteet ovat. Jos tarpeen, korjaamme tai huollamme omakotitalon, kerrostalon tai esimerkiksi luhtitalon kattoturvatuotteet. Mikäli kattoturvatuotevalikoimaa on syytä lisätä tai uusia, toimitamme ja asennamme katolle laadukkaat talotikkaat, kattotikkaat, lumiesteet, kulkusillat, hätäpoistumistikkaat, kattopollarit, putoamissuojat tai esimerkiksi savunpoistoluukut. Voit luottaa siihen, että toimitamme sinulle kestävät ja turvalliset kattoturvatuotteet, ja että ne tulevat asennettua katolle varmasti oikealla tavalla.

Kattoturvatuotteiden kunto ja kiinnitykset pitää tarkastaa kaksi kertaa vuodessa, samoin kuin kaikkien muidenkin katon tarvikkeiden kunto. Itse asiassa, koko peltikatto, tiilikatto tai huopakatto pitää tarkastaa kaksi kertaa joka vuosi. Näin kaikki muutokset, poikkeamat, puutteet ja muut ongelmat tulevat ajoissa huomattua, ja niihin voidaan puuttua ennen kuin ne alkavat aiheuttaa isompia ongelmia. Kattotikkaiden, lumiesteiden ja muiden kattotarvikkeiden kiinnitykset voivat löystyä vuosien ja vuosikymmenien saatossa. Jos kiinnikkeet ovat löysällä, on mahdollista, että kattotikkaat irtoavat kovalla tuulella, tai että lumiesteet putoavat maahan alas putoavan lumen mukana. Erityisen vaarallista on, jos joku jää katolta putoavien kattoturvatuotteiden alle – tai jos joku oli juuri huoltamassa kattoa tai nuohoamassa piippua, kun lapetikkaat irtosivat. Kattotarkastuksen avulla kattoturvatuotteet voidaan tarvittaessa huoltaa tai korjata.

Kattoturvatuotteiden asentaminen on hyvä päätös myös sen takia, että katon turvallisuus on talonomistajan tai taloyhtiön vastuulla. Talon omistajan tai taloyhtiön on huolehdittava siitä, että katolle voi nousta turvallisesti, ja että kattoa pitkin voi liikkua hyväkuntoisia tikkaita tai kattosiltoja pitkin. Lisäksi taloyhtiön tai omakotitalon tai mökin omistajan pitää huolehtia siitä, ettei katolta pääse putoamaan lunta, mikä voisi aiheuttaa vaaratilanteita. Käytännössä tämä tarkoittaa lumiesteiden asennuttamista ja lumen pudotuksen tilaamista (tarvittaessa).

Lumiesteiden asennus, korjaus ja kiinnitys Porvoossa – tämän takia sitä tarvitaan

Lumiesteiden asennus ja korjaus on yksi turvallisuutta eniten lisäävistä kattotöistä, joten ota yhteyttä, jos lumiesteet vielä puuttuvat katoltasi – tai jos ne ovat edellisen talven aikana irronneet tai vääntyneet. Toimitamme paikalle aikaa ja korroosiota kestävät lumiesteet, ja asennamme ne visusti paikoilleen katon reunalle. Jos lumiesteet ovat jotenkin rikki, korjaamme tai uusimme ne. Jos lumiesteet (ja esimerkiksi tikkaat tai rännit) ovat pudonneet katolta, korjaamme kaikki aiheutuneet reiät ja muut vauriot, sekä asennamme katon tarvikkeet takaisin omille paikoilleen.

Miksi lumiesteet ovat niin tärkeä osa peltikattoa, tiilikattoa tai huopakattoa? Tämä johtuu tietenkin siitä, että lumi – varsinkin suojalumi – on hyvin painavaa. Voi olla vaarallista jäädä katolta putoavan lumen alle, joten lumiesteet parantavat merkittävästi omakotitalon, kerrostalon tai esimerkiksi liikekiinteistön pihan turvallisuutta. Katolta vauhdilla alas putoava lumi saattaa rikkoa myös alle jäävää irtaimistoa – ensimmäisenä tulevat mieleen autot ja niiden tuulilasit.

Lumiesteiden asentaminen on hyvä tapa ehkäistä myös katon talviaikaista vaurioitumista. Lumen liukuminen pitkin lapetta voi naarmuttaa katetta, irrottaa kattotiiliä tai repiä kattotarvikkeita irti katosta. Kaikki tällainen voi johtaa kattovuotoon, joten kannattaa ehkäistä ongelmat mahdollisuuksien mukaan jo ennalta ja hankkia lumiesteet katolle. Rakennusmääräysten mukaan lumiesteitä tarvitaan, jos tiilikaton, peltikaton tai huopakaton kaltevuus on ainakin 1:8. Tällöin ainakin kaikki kulkureitit on suojattava lumiestein, mutta parasta on asennuttaa lumiesteet koko katon reunalle – lisäksi kannattaa harkita aurinkopaneelien ja kattoikkunoiden suojaamista omilla lumiesteillään.

Myös lumiesteiden kunto kannattaa tarkastaa joka kevät ja joka syksy, kuten koko katonkin kunto. Jos lumiesteissä on jotain korjattavaa, eivät ne suojaa kattoa ja rakennuksen ympärillä liikkuvia ihmisiä parhaalla mahdollisella tavalla. Katon tarkastuksen yhteydessä voidaan huomata, että lumiesteiden kiinnitykset ovat löystyneet (esimerkiksi peltikaton lämpöliikkeiden tähden). Kiinnitykset pitää kiireesti kiristää, muuten lumiesteet voivat irrota seuraavassa myrskyssä, tai kun lumimassat alkavat liukua kattoa pitkin alas. Jos tilaat Plus Kattopalvelulta jonkin kattotyön, esimerkiksi katon syyshuollon, saat koko katon kunnon käsittävän kattotarkastuksen veloituksetta. Tuolloin syynätään tarkoin myös lumiesteiden ja muiden kattoturvatuotteiden kunto. 

Piipun pellitykset ja piipunhattu sopivat sinunkin piippuusi

Piippu kannattaa suojata säiltä ja kosteudelta sekä piipunhatulla että piipun pellityksien avulla. Piipun pellitys peltisepän työnä on tarpeen omakotitalon tai esimerkiksi mökin piipun suojaamiseksi säiltä ja säiden kuluttavalta vaikutukselta. Jos piippu olisi pellittämätön ja vailla piipunhattua, se kastuisi sateella sekä ulko- että sisäpuolelta. Kosteus on ongelmallista, myös hormissa – se alkaisi haurastuttaa ja rapauttaa sitä. Jos hormissa on kosteutta, hormin laasti murenee ja halkeilee. Rapautumisen myötä hormiin syntyy aina vain suurempia koloja, ja hormin käyttäminen muuttuu vaaralliseksi. Koloihin kertyy lisää vettä, mikä pahentaa rapautumista. Piippu saattaa sortua, kun kolot kasvavat ja tiilet alkavat irtoilla. Koloista ja halkeamista on muutakin haittaa. Jos tulisijaa käytetään, saattaa koloista karata lämpöä ja savukaasuja, jolloin on olemassa muun muassa häkämyrkytyksen riski. Lisäksi koloihin kertyy nokea, ja nokipalovaara on otettava vakavasti. Hormissa palava noki voi halkaista hormin ja/tai sytyttää eristeet, eli pian voi koko rakennus olla ilmiliekeissä.

Huonossa kunnossa oleva hormi on ehdottomasti saneerattava, ennen kuin tulisijan käyttämistä voidaan jatkaa. Saneeraus voi tarkoittaa käytännössä hormin pinnoittamista, mikä tukkii hormissa olevat kolot. Kunnostettu hormi on syytä suojata piipunhatun avulla, sillä piipun suuaukon ylle asennettava piipunhattu estää lunta ja vesisadetta enää pääsemästä hormiin. Samalla kattoa voidaan hieman purkaa piipun ympäriltä, jotta se voitaisiin suojata ulkoapäin tekemällä piipun pellitys. Kun kattoa kerran on avattu, on mitä mainioin tilaisuus myös korjata aluskate piipun kohdalta. Kannattaa varautua siihen, että piipusta vielä joku päivä vuotaa vettä. Piipun juuren tiivisteet voivat haurastua, ja katto voi ruveta vuotamaan piipun juuresta. Jos aluskate on ehjä ja oikein asennettu – myös piipun kohdalta –, ei pieni kattovuoto pääse kastelemaan katon alla olevia rakenteita.

Plus Kattopalvelu on oikea osoite ottaa yhteyttä, tarvitsitpa aluskatteen korjausta, piipunjuurivuodon korjaamista tai piipun pellitystä. Teemme myös muut peltisepän työt Porvoossa ja sen lähialueilla. Ota yhteyttä, niin saat kilpailukykyisen tarjouksen kaikista kattopeltisepän töistä ja muista kattourakoista! Kaupan päälle tulee aina koko katon kuntotarkastus.

Tiedätkö missä kunnossa kattosi on? Se selviää tilaamalla katon tarkastuksen Porvooseen 

Jos et ole varma siitä, missä kunnossa rakennuksesi katto tosiasiassa on, tilaa katon tarkastus Porvooseen. Katto pitäisi tarkastaa kaksi kertaa joka vuosi, sillä kattotarkastusten ansiosta katon ylläpitäminen on helppoa. Katon kunnon tarkastus paljastaa ajoissa kaikki katon huoltotarpeet. Kun peltikatto maalataan ennen kuin sen maalipinta muuttuu liian kuluneeksi, pysyy katto hyväkuntoisena ja ruosteettomana jopa puoli vuosisataa. Huopakaton ja tiilikaton ylläpidossa on tärkeää, ettei katolle pääse kasvamaan sammaleita. Sammalet haurastuttavat katon nopeasti, joten sammalet kannattaa poistaa katolta jo varhaisessa vaiheessa. Sammaleenpoisto ja katon suojakäsittelyt saavat katon kestämään pitkään, jos ne toteutetaan oikea-aikaisesti ja oikealla tavalla.

Katon kunnon tarkastus auttaa havaitsemaan varhaisessa vaiheessa myös kaikki korjaustarpeet. Rikkinäisen tiilen vaihto, huonokuntoisen ruuvin vaihtaminen tai hieman irvistävän sauman korjaaminen on helppoa ja edullista. Jos pikkuvauriot jäisivät korjaamatta, voisi katon alle päästä kosteutta, ja kosteusvaurioiden korjaaminen on tyypillisesti hankalaa ja kallista.

Omakotitalon, kesämökin, rivitalon tai esimerkiksi kerrostalon katosta saa tarkan selvyyden kun asialla ovat Plus Kattopalvelun kokeneet kattoalan ammattilaiset. Voit tilata kattavan kattotarkastuksen meiltä erillistyönä, mutta jos tilaat samalla joitain muita peltikattotöitä, huopakattotöitä tai tiilikattotöitä, saat kattotarkastuksen ilmaiseksi.

Mitä kaikkea kattotarkastukseen kuuluu? Vaikka mitä, sillä kävelemme läpi koko katon pinnan. Näin jokainen sauma, ruuvinreikä, tiili, kattotikkaiden kiinnike ja jiiri tulee tarkastettua. Koska läpiviennit voivat vanhemmiten alkaa vuotaa, tutkimme huolella kattoikkunat, kattoluukut ja savupiiput. Jos kattotarvikkeiden kiinnikkeet ovat löysällä, tarjoamme niiden kiristämistä, sillä näin ehkäistään esimerkiksi lumiesteiden irtoaminen kovalla tuulella.

Katon ja katon tarvikkeiden lisäksi tarkastamme myös katon alla olevat rakenteet, jos katon alle voi siirtyä esimerkiksi omakotitalon päädyssä olevan tarkistusluukun kautta. Jos aluskatetta pitää paikata, kattorakenteita uusia tai eristeitä lisätä, tiedotamme tästä asiakasta. Katon alla voi olla kosteusvaurioita, vaikka ulkokatto ei vuotaisi tipan tippaa. Miten tämä on mahdollista? Kyseessä on tuolloin rakennuksen sisäpuolelta karanneesta lämmöstä kondensoitunut vesi, ja se on merkki siitä, että katon ilmanvaihtoratkaisuja on päivitettävä.  

Tilaa kattourakointisi Porvoossa kattopalvelulta, johon voi luottaa

Plus Kattopalvelu on luotettava kattofirma, jolta voi tilata tasokasta kattourakointia Porvooseen. Kattourakka valmistuu ripeästi ja laadukkaasti, mutta sen hinta ei hirvitä – tahdomme olla aivan tavallisen omakotitaloasukkaan tai kesämökkiläisen kattourakoitsija, ja siksi pidämme hintamme kohtuullisella tasolla. Valitse sinäkin kattopalvelu, joka hoitaa hommat kerralla kuntoon, ja jonka hinnat ovat merkille pantavan kilpailukykyisiä. Totta kai asiakkaillamme on mahdollisuus kotitalousvähennykseen, ja onpa kotisivujemme kautta mahdollista hakea rahoitustakin kattourakalle.

Kattourakoita tarvitaan katon elinkaaren kaikissa vaiheissa, eli kattoremontti ei ole se ainoa tarpeellinen kattourakka. Kun katto on asennettu tai uusittu, se kannattaa tarkastaa kaksi kertaa vuodessa. Säännöllisesti tarkastettu katto pysyy paremmassa kunnossa kun katto, mikä on saanut rauhassa sammaloitua, rapautua, vuotaa ja painua notkolle. Kun tilaat meiltä joitain kattohuoltoja tai katon paikkauksen, saat kattotarkastuksen kaupan päälle. Kattosi kunto tarkastetaan ilmaiseksi myös rännihuoltojen, piipun pellityksen, katon lisälämmöneristyksen tai esimerkiksi aurinkopaneelien asentamisen yhteydessä.

Mitä kattohuoltoja katto tarvitsee kestääkseen mahdollisimman hyvässä kunnossa mahdollisimman pitkään? Se riippuu paljon tapauksesta ja katteen materiaalista, mutta ainakin katon kevät- ja syyshuolloille on aina tarvetta. Katon puolen vuoden välein tarvitsema huoltokokonaisuus koostuu katteen ja sadevesijärjestelmän puhdistamisesta sekä katon tarkastuksesta, mikä siis tulee kaupan päälle katon harjauksen yhteydessä. Katemateriaalikohtaisia kattohuoltoja ovat peltikaton huoltomaalaus, tiilikaton suojakäsittely ja esimerkiksi huopakaton pinnoittaminen.

Hyvin huollettu katto ei reikiinny ja ala vuotaa niin helposti kuin huoltamaton katto, mutta vaihtelevat säät ja ulkolämpötilat voivat silti aiheuttaa satunnaisia korjaustarpeita. Myös talven rasitukset voivat johtaa kattovuotoihin tai esimerkiksi kattotikkaiden irtoamiseen katosta. Plus Kattopalvelu korjaa katot nopeasti ja kestävästi, joten hätä ei ole tämän näköinen. Meiltä voi tilata myös kaikki isommat kattokorjaukset, kuten painuneen katon oikaisun tai lahovaurioiden korjaamisen katon alta.

Kattourakka alkaa samalla tavalla, eli ottamalla yhteyttä Plus Kattopalveluun ja pyytämällä tarjouksen katon huollosta, varustelusta, korjaamisesta tai uusimisesta. Tarjouksen laskemista varten tulemme käymään paikan päällä, sillä näin voimme ottaa kattosi huomioon kokonaisuutena. Kattourakan hintaan vaikuttavat muun muassa katon koko ja katon alla olevien puurakenteiden kunto.

Kattoremontit

Katon korjaukset

Kattohuolto

Kattotyöt