Kattoremontit, huollot ja korjaukset kaikille pelti-, tiili ja huopakatoille
Kattoekspertit palveluksessasi kaikissa pelti-, tiili -ja huopakattotöissä

Kattotöidemme onnistuminen Turussa perustuu ammattitaitoon

Plus Kattopalvelun kattokorjausten ja muiden kattotöiden onnistuminen Turussa ei perustu tuuriin tai sattumaan, vaan raudanlujaan ammattitaitoon. Meidän ammattilaisemme tietävät, miten peltikattoremontit, tiilikattohuollot ja esimerkiksi huopakaton varustelu tulee hoitaa. Meidän ei tarvitse googletella tai soitella kavereille, vaan kaikki kattourakat etenevät kokemuksen tuomalla varmuudella ja tietotaidolla. Isotkin kattourakat, kuten kattoremontit, hoidetaan avaimet käteen -periaatteella. Katon korjauksen tai muun kattourakan hinta lasketaan paikan päällä, ja yksityisasiakkaalle se on kotitalousvähennyskelpoinen. Verotuksessa voi vähentää niin omakotitalon katon maalaamisen kuin kesämökin kattolumityötkin – katso ajantasaisia lisätietoja Verohallinnon sivuilta.

Kaikki kattourakat kannattaa teettää ajallaan, sillä kattovuoto ei parane itsekseen, ja kulunut maalipinta muuttuu koko ajan vain huonokuntoisemmaksi. Jos kattoa ei suojaa tarpeeksi hyväkuntoinen pinnoite, vaurioituu se helpommin voiden jopa alkaa vuotaa. Jotta katto voitaisiin huoltaa, korjata tai uusia heti tarpeen synnyttyä, tarjoaa yhteistyökumppanimme sinulle rahoitusta. Tähän kattotöiden rahoitukseen voi tutustua kotisivuiltamme löytyvän linkin kautta.

Mistä tietää, mitä kattohuoltoja tai esimerkiksi paikkauksia oma katto kaipaa? Koska kattotöiden tarpeen havaitseminen edellyttää usein katolla käymistä ja sen tarpeiden asiantuntevaa arviointia, tarjoamme ilmaisen kattotarkastuksen kaikkien kattotöidemme yhteydessä. Tilaa meiltä myös jokaisen omakotitalon, kerrostalon, mökin, ulkorakennuksen ja tuotantolaitoksen katon tarvitsemat kevät- ja syyshuollot, niin saat ilmaisen kattotarkastuksen aina oikeaan aikaan. Kevät- ja syyshuollot tarkoittavat katon ja sadevesijärjestelmän puhdistamista roskista, ja ovat erittäin tarpeellisia jokaiselle tasakatolle, harjakatolle ja esimerkiksi aumakatolle. Mitä roskaisempi katto, sitä nopeammin se alkaa sammaloitua tai ruostua, eikä kumpikaan ilmiö ole kovin edullinen kattokokonaisuuden kunnon kannalta.

Plus Kattopalvelu palvelee teitä kaikkialla Turussa – eikä vain siellä, vaan myös kaikissa sen naapurikunnissa, joita ovat muun muassa Aura, Kaarina, Lieto, Masku, Mynämäki, Naantali, Nousiainen, Parainen, Pöytyä ja Rusko. Ota yhteyttä, niin jutellaan lisää palahuopakatostasi, tiilikuvioisesta peltikatostasi tai vaikkapa konesaumakatostasi. Tarjouksen katon tarvitsemista toimenpiteistä saat, kun olemme tulleet paikan päälle arvioimaan katon ja sen rakenteiden kunnon. Kattotöiden hintaan vaikuttaa niin moni tekijä, että kattourakan hinta on lähes poikkeuksetta paras laskea vasta paikan päällä tehdyn arviointikäynnin jälkeen.

Kattavat kattotyöt katon korjauksesta katon huoltoon ja remonttiin

Kokeneet kattoammattilaisemme korjaavat kaikki katot huopa- ja palahuopakatoista tiilikattoihin sekä peltikattoihin. Jos katto vuotaa, kattoikkuna falskaa tai aluskate kaipaa paikkausta, löytyy meiltä kattava tietotaito ongelman korjaamiseksi. Kun katon korjaus ei enää riitä, remontoimme huopakattosi, tiilikattosi ja peltikattosi avaimet käteen -palvelulla. Uutta kattoremonttia voidaan lykätä laadukkailla kattohuolloillamme, joilla varmistat kattosi toimivuuden ja pitkäikäisyyden. Puhdistamme katon ja vesikourut, pudotamme lumet, poistamme jääpuikot ja tarjoamme muut katon huoltotyöt kattosi tarpeiden mukaan. Ota yhteyttä missä tahansa kattotyössä!

Tekemämme kattoremontti Turussa on usein edullisempi kuin luulit

Palahuopakattoa, lukkosaumakattoa tai esimerkiksi konesaumakattoa ei kannata jättää uusimatta kohtuuttomien kustannusten pelossa – ota yhteyttä Plus Kattopalveluun, niin kattoremontti Turussa saattaa onnistua edullisemmin kuin uskoitkaan! Kattoremontin hinta tullaan laskemaan paikan päälle, sillä vasta siten saamme kokonaiskuvan tasakaton, harjakaton, aumakaton, pulpettikaton tai esimerkiksi taitekaton kunnosta. Kun olemme panneet merkille katon kaltevuuden, kattorakenteiden kunnon, katon yksityiskohtien määrän ja laadun sekä esimerkiksi kohteen saavutettavuuden, laskemme kilpailukykyisen tarjouksen omakotitalon, kerrostalon, rivitalon tai vaikkapa kesämökin kattoremontille.

Niin huopakattoremontit, palahuopakattoremontit, tiilikattoremontit kuin peltikattoremontitkin kannattaa teettää mahdollisimman aikaisessa vaiheessa, eli katon ollessa vielä tiivis. Kaikki kattoremontin yhteydessä tehtävät kosteusvaurioiden korjaukset nostavat katon uusimisen hintaa. Kattoremonttimme voi maksaa osamaksulla tai rahoituksella, joten ne voidaan aloittaa lyhyelläkin varoitusajalla. Kun arvioit kattosaneerauksen tarvetta, ei kannata keskittyä pelkkään katon ikään. On totta, että esimerkiksi huopakatto kestää periaatteessa noin 40 vuotta, mutta tilanteet elävät. Jos katto on päässyt huonoon kuntoon, voi uusi katto olla kaikista parhain idea, vaikka vanhalla katolla olisi ikää vasta alle 30 vuotta. Voit luottaa asiantuntijoidemme arvioon siitä, koska katto voidaan saada kuntoon huoltamalla ja/tai korjaamalla, ja missä vaiheessa on aika tilata katon purku sekä uuden peltikaton, tiilikaton tai huopakaton asennus.

Jos asiantuntijamme suosittelevat kattoremonttia, voidaan siihen ryhtyä myös talvella. Katon uusimista ei siis ole pakko ajoittaa lämpimään vuodenaikaan. Kun kattosi uusii Plus Kattopalvelu, voit esittää rohkeitakin toivomuksia uuden katon suhteen. Selvitetään yhdessä, miten ne kannattaa toteuttaa, ja tarvitaanko niihin rakennuslupaa. Meiltä sujuu mainiosti esimerkiksi katon kaltevuuden muuttaminen tai katon korotus, ja osaamme asentaa katolle kaikenlaiset kattotarvikkeet. Uusia kattotarvikkeita voivat olla vaikkapa aurinkopaneelit tai kattoikkuna! Omakotitalon tai esimerkiksi kerrostalon uusi katto tullaan varustelemaan ainakin kaikilla pakollisilla kattoturvatuotteilla, sekä sopivimmalla sadevesijärjestelmällä. Rännit ja kourut ovat olennainen osa kosteudenhallintaa. Niiden talviaikainen toimiminen voidaan varmistaa sulanapitojärjestelmän avulla. Kattopeltiseppämme voivat pellittää piipun ja asentaa piipunhatun, ja tarvittaessa viimeistelemme katon myös harjatiivisteillä sekä räystäiden tuuletusaukkoihin tulevilla lintuverkoilla.

Anna meidän maksimoida kesämökin huopakaton tai palahuopakaton käyttöikä

Toivot varmasti, että kesämökkisi huopakatto tai palahuopakatto kestäisi mahdollisimman pitkään. Ennenaikainen kattoremontti ei miellytä omakotitalonkaan omistajia, taloyhtiöistä puhumattakaan. Bitumikatot ovat kestäviä, pitkäikäisiä ja kustannustehokkaita kattoja, kun ne on asennettu oikein, ja kun niiden ylläpidossa on toimittu asianmukaisesti. Jätä siis huopakaton remontointi, korjaaminen ja huoltaminen Plus Kattopalvelulle, niin bitumikermikatto voi saavuttaa jopa 40 vuoden mittaisen elinkaaren!

Laattakaton, kolmiorimahuopakaton ja tiivissaumakaton käyttöiän maksimoinnissa auttaa suuresti se, jos kattokokonaisuuden kunto on tarkastettu säännöllisesti. Suosittelemme, että katon kunto tarkastetaan kaksi kertaa vuodessa. Laattakatto tai muu katto tarvitsee myös puhdistusta yhtä usein. Jos tilaat palahuopakaton tai muun huopakaton kevät- ja syyshuollot meiltä, saat katon kunnon tarkastuksen kaupan päälle. Kattosi tullaan tarkastamaan ilman eri veloitusta myös kaikkien muiden kattotöiden yhteydessä.

Kevät- ja syyshuollot ovat eniten tarvittuja kattohuoltoja, tuleehan katto esimerkiksi maalata vain kerran sen elinkaaren aikana. Kun on esimerkiksi paanukaton kevät- tai syyshuollon aika, puhdistamme sen kaikista roskista. Työ on tarpeen, sillä roskat sitovat talon kattoon kosteutta. Jos katto ei pääse kuivumaan pian sateen jälkeen vaan viettää pitkiä aikoja kosteana, sammaloituu se normaalia nopeammin. Sammalet voivat kuluttaa kesämökin, omakotitalon tai esimerkiksi rivitalon katon loppuun todella nopeasti. Roskia ei kannata poistaa harjaamalla, sillä paanukatot ja muut bitumikatot voivat vaurioitua, kun niitä harjataan. Suosimme roskien poistamisessa ilmapuhallinta, mikä on paljon kattoystävällisempi keino.

Katon kevät- ja syyshuoltoon kuuluu myös sadevesijärjestelmän puhdistaminen, olipa kyseessä tasakatto tai satulakatto. Sadevesijärjestelmä on vaarassa mennä tukkoon, jos roskia ei poisteta, ja silloin kosteus voi ajautua aivan vääriin paikkoihin ja aiheuttaa jopa kohtalokkaita ongelmia.

Kuten sanottu, tutkimme katon kunnon ilmaiseksi aina, kun teemme joitain kattotöitä. Näin ollen osaamme antaa tarjouksen jostain katon korjauksesta tai lisähuollosta, jos sellaiselle sattuisi olemaan tarvetta. Tarkastamme katon korjauksen yhteydessä niin katon läpiviennit kuin esimerkiksi kaikkien saumojen tiiviyden, joten mikään tiivistystarve ei jää pimentoon. Jos katolta löytyy sammaleita, tarjoamme katon kemiallista puhdistusta, mikä poistaa sammalongelman nopeasti ja tehokkaasti.

Tunnollisin katon korjaus Turussa sisältää kattotarkastuksenkin

Kun vaadit katon korjaajilta tunnollisuutta, ammattitaitoa ja aitoa halua saada kattosi kerralla kuntoon, tilaa katon korjaus Turkuun Plus Kattopalvelulta. Korjaamme peltikaton, tiilikaton tai huopakaton yhtä mestarillisin ottein, olipa kysymys painuneen katon oikaisusta tai vaikkapa rännien ja vesikourujen korjauksesta. Tämä katon ja katon läpivientien asennuksen ja tiivistyksen erityisasiantuntija tarjoaa aina yhtä mainion kaupanpäällisen, ja se on koko katon kunnon tarkastus. Tarvitsitpa jiirin paikkausta tai vaikkapa irronneiden peltilistojen vaihtoa, käymme läpi koko katon kunnon – mahdollisuuksien mukaan aina katon alapuolisia rakenteita myöten. Kattotarkastuksen ansiosta mikään paikkaustarve ei jää huomaamatta. Jos omakotitalon, rivitalon, kerrostalon, mökin, navetan tai vaikkapa maneesin katto tarvitsee jotain muuta huoltoa, annamme tiedon siitäkin – emmekä pelkkää tietoa, vaan myös kilpailukykyinen tarjouksen katon huoltamisesta luotettavien ammattilaistemme toimesta. Kattohuollot vähentävät katon alttiutta vaurioitua, voiden vähentää jopa katon myrskyvaurioiden korjaustarpeita. Tällainen kattohuolto on esimerkiksi peltikattonaulojen vaihto kateruuveiksi, pitäväthän ruuvit kattopellit paikoillaan paremmin kuin vanhat ja ruodelaudoituksesta esiin nousseet peltikattonaulat.

Jos tasakaton, pulpettikaton tai esimerkiksi aumakaton korjaustarpeet huomataan ja hoidetaan ajoissa, on katon korjaaminen nopeampaa ja helpompaa. Jotta huopakaton ja peltikaton mahdolliset reiät tulisivat paikattua aikaisessa vaiheessa, kannattaa katto tarkastaa kaksi kertaa vuodessa. Tiilikatto voi tarvita rikkinäisten tiilien vaihtoa, joten sekin pitää katsastaa joka kevät ja syksy. Kattotarkastuksen perusteella osataan myös kiristää katon tarvikkeiden kiinnikkeet. Tällöin lumiesteiden, rännien ja tikkaiden irtoaminen ja niiden irtoamisesta syntyneiden reikien ja muiden vaurioiden paikkaaminen muuttuu entistä epätodennäköisemmäksi.

Jotkin katon korjaustarpeet huomaa katolle kiipeämättäkin: tällaisia ovat esimerkiksi katolle kaatuneen puun aiheuttamat tuhot. Monet korjaustarpeet ovat kuitenkin sellaisia, että ne huomaa vasta lähietäisyydeltä – mainittakoon esimerkkinä räystäslautojen ja -peltien vaihto sekä kattoikkunan korjaus. Jotkin katon korjaustarpeet käyvät ilmi vasta katon alla vierailemalla. Esimerkiksi tarvetta korjata kattorakenteiden lahovauriot tai korjata aluskate ei saa tietoonsa, ellei vieraile katon alla. Kun katon tarkastus on Plus Kattopalvelun vastuulla, käymme katon alla, jos se vain suinkin on mahdollista. Tasakaton alle ei pääse ilman, että kattoa puretaan, joten tasakaton alla olevien rakenteiden kunto käydään tarkastamassa vain erikseen sovittaessa.

Katon vuotaminen voi olla lopetettavissa tiivistysaineella

Pelkän puhelinkeskustelun perusteella emme voi varmasti sanoa, mikä on paras tapa korjata kattovuoto. Jos katto vuotaa, kiirehdimme paikan päälle tutustumaan lähemmin sen kuntoon ja jo sattuneisiin vahinkoihin. Katon ikä ja yleiskunto vaikuttavat suuresti siihen, mikä on paras tapa tehdä vuotavan katon korjaus. Jos omakotitalon, kesämökin, kerrostalon tai tuotantolaitoksen katto on vasta melko nuori, on hyvin todennäköistä, että paras tapa reagoida kattovuotoon on katon osittainen korjaus. Jos katto on iäkäs tai muutoin tavallista huonokuntoisempi ja vuotoalttiimpi, on kattovuodon korjauksen kannattavuutta harkittava huolella. Yleiskunnoltaan huono katto alkaa mitä todennäköisimmin vuotaa kohta uudestaan, joten paras ratkaisu voi olla hoitaa asiat kuntoon kertaheitolla, ja uusia koko katto. Missään tapauksessa vanhaa kattoa ei kannata alkaa korjata kovin mittavasti. Jos katto on joka tapauksessa uusittava aivan kohta, olisi kattokorjaukseen käytetty raha hukkaan heitettyä. Arvioimme tarkasti tilanteen, ja kerromme sitten asiakkaalle, onko tämän kannattavampaa aikaistaa kattoremonttia vaiko tilata katon ja katon vesivahingon korjaus.

Jos tiilikatto, peltikatto tai huopakatto tiivistetään kattovuodon ollessa kestänyt vasta vähän aikaa, voidaan katon vesivahingolta välttyä kokonaan. Katon korjaamiseen voi riittää pelkkä vesikaton tiivistys, jos aluskate on suojannut katon alla olevia rakenteita kastumiselta. Monet katon pienet vuodot voidaan korjata tapauskohtaisesti sopivimmalla tiivistysaineella. Tiiliä ei kannata liimailla yhteen, mutta esimerkiksi huopakaton reiät saadaan tukkoon kumibitumiliimalla.

Piipunjuurivuoto on yksi melko tyypillinen ongelma. Muutkin katon läpiviennit voivat alkaa vuotaa, ovathan ne pohjimmiltaan pelkkiä katossa olevia reikiä. Tiilikatto voi vuotaa rikkinäisten tiilien kohdalta. Tiilien alla oleva aluskate ottaa kosteuden vastaan, mutta vuosien vieriessä aluskate voi haurastua ja hajota. Tiiliä halkeaa ja hajoaa varsinkin talvisin, kun tiilien sisällä oleva vesi jäätyy. Peltikatto voi vuotaa ruosteen takia, ja huopakatto esimerkiksi silloin, jos kattokaivot lakkaavat vetämästä. Jos vesi ei pääse pois tasakatolta, voi vesimassojen paine saada katon saumat pettämään.

Jotta katto voitaisiin pitää toimivana ja tiiviinä, on kaikki katot läpivienteineen, saumoineen ja sadevesijärjestelmineen hyvä tarkastaa kaksi kertaa vuodessa. Aina kun tilaat meiltä jonkin kattotyön, eli vaikkapa katon harjauksen, saat katon kuntotarkastuksen kaupan päälle – jälleen yksi hyvä syy ruveta Plus Kattopalvelun asiakkaaksi!

Katon huoltojen yhdistäminen Turussa kannattaa

Monet katon huollot Turussa voidaan yhdistää joko toisiin kattohuoltoihin tai muihin kattotöihin, esimerkiksi kattopeltien kiinnitysten lisäämiseen tai joihinkin kattokorjauksiin. Kattotöiden yhdistäminen kannattaa, onhan kaikki katon tarpeet hyvä hoitaa alta pois niin pian kuin mahdollista. Kattotöiden yhdistäminen kannattaa myös taloudellisesti, sillä saatat säästää mukavasti rahaa teettämällä monta kattotyötä samalla kertaa.

Osa omakotitalon, mökin, ulkorakennuksen tai esimerkiksi rivitalon katon huolloista kuuluukin tehdä pakettina. Useita kattohuoltoja sisältäviä huoltokokonaisuuksia ovat ainakin katon kevät- ja syyshuollot sekä katon huoltomaalaus. Mitä kaikkea katon kevät- ja syyshuollon aikana tehdään? Koska ne ovat ainoita kattohuoltoja, joita on tarjottava kaikille katoille joka vuosi, tehdään niiden aikana omakotitalon tai esimerkiksi rivitalon tärkeimmät ja säännöllisimmät kattohuollot. Tilaa katon kevät- tai syyshuolto meiltä, niin tulemme puhdistamaan sen kaikista roskista. Roskainen katto alkaa sammaloitua tai ruostua, mikä olisi huono juttu katon kannalta. Katon kevät- ja syyshuoltoon kuuluu myös sadevesijärjestelmän puhdistaminen roskista, sillä mitä enemmän kouruissa tai kattokaivoissa on roskia, sitä todennäköisemmin se menee tukkoon.

Kaikki kattohuoltomme, myös katon kevät- ja syyshuollot, sisältävät myös ilmaisen kattotarkastuksen, minkä jälkeen annamme tarjouksen katon mahdollisesti tarvitsemista lisähuolloista (esimerkiksi tarpeesta lisätä kattopeltien kiinnityksiä) tai kattokorjauksista, kuten katon saumojen tiivistämisestä. Saatat saada myös kattoturvatuotteiden huoltoa tai esimerkiksi aluskatteen tiivistämistä koskevan tarjouksen – riippuen siitä, missä kunnossa katto on ja mitä se tarvitsee. Osaamme kiinnittää huomiota yksityiskohtiinkin, joten tarvittaessa tarjoamme vanhojen naulojen tai ruuvien korvaamista uusilla kateruuveilla, tai suosittelemme lahojen puiden poistamista talon luota (lahot puut voivat kaatua katon päälle ja aiheuttaa mittavia vahinkoja).

Kuten sanottu, myös kattomaalaus pitää sisällään monenlaisia kattohuoltoja. Alkutarkastuksen perusteella tiedämme, tarvitaanko katon pesun lisäksi myös muita pohjatöitä. Kattopesu valmistelee niin peltikaton kuin muutkin katot maalattaviksi. Tiilikaton tai huopakaton pinnoitus saattaa vaatia myös ensin tehtävää sammaleenpoistoa ja katon suojakäsittelyä. Sammalet poistetaan tiili- ja bitumikatoilta kemiallisesti, sillä esimerkiksi kattopesu ei riittäisi poistamaan kaikki juuria ja sammalitiöitä katteen sisältä ja tiilien välistä. Käyttämämme sammaleenpoistoaine on biohajoava, eikä se vahingoita tontin kasvillisuutta siinäkään vaiheessa, kun se huuhdellaan pois.

Rännien puhdistus Turussa on edessä kaikilla talonomistajilla

Rännien puhdistus ja muut rännihuollot Turussa ovat syksyllä edessä kaikilla talonomistajilla ja taloyhtiöillä – ellei rakennuksessa ole kattokaivoja. Jos kyseessä on tasakatto, minkä vedet ohjataan pois kattokaivojen kautta, on sadevesijärjestelmä silloinkin puhdistettava joka syksy. Itse asiassa, kattokaivojen ja sadevesikourujen puhdistaminen saisi tulla tehdyksi kaksi kertaa vuodessa. Mitä ahkerammin sadevesijärjestelmää huolletaan, sitä vähemmän tarvitaan esimerkiksi rännien korjausta, umpeen jäätyneiden rännien ja syöksyputkien avausta tai uusien rännien asentamista.

Mikä rännit tai kattokaivot tukkii? Syypää ovat puiden lehdet ja neulaset, joita kertyy sadevesijärjestelmään sitä enemmän, mitä puustoisempi tontti on. Jotta nuo roskat saataisiin poistettua mahdollisimman hyvin ja turvallisesti, kannattaa työ suorittaa katolta käsin. Sinun ei tarvitse kiivetä katollesi itse, vaan voit jättää työn Plus Kattopalvelun ammattilaisille. Me työskentelemme aina pareittain tai isommassa porukassa, ja käytämme asianmukaisia työturvallisuustuotteita, kuten turvavaljaita. Voit luottaa meidän hoitavan homman todella turvallisesti ja tasokkaasti. Koska keräämme kaikki roskat ja möskät suoraan roskapusseihin, emme sotke pihaasi. Yleensä vielä huuhtelemme kourut, jotta ne jäisivät mahdollisimman puhtaiksi.

Rännien tai kattokaivojen puhdistamisen yhteydessä on hyvä puhdistaa myös katto roskista. Katto voi sammaloitua tai ruostua, jos roskia ei poisteta puolen vuoden välein. Sitä huoltoa, minkä yhteydessä puhdistetaan sekä rännit/kattokaivot että katto, kutsutaan katon kevät- tai syyshuolloksi (sen mukaan, kumpi vuodenaika on kyseessä). Kaikki kattohuollot tarkoittavat sitä, että kattosi tarkastetaan ilmaiseksi. Vaikka tilaisit pelkän kattokaivojen puhdistuksen, tarkastamme koko kattokokonaisuuden kunnon ilman eri veloitusta. Kattotarkastus voi johtaa tarjoukseen jostain lähiaikoina tarvitusta lisähuollosta tai esimerkiksi katon tiivistyksestä, paitsi jos kattokokonaisuus on kaikin puolin moitteettomassa kunnossa.

Meiltä saatte myös rännien korjauksen, esimerkiksi vääntyneiden tai vuotavien rännien kunnostuksen. Tarvittaessa uusimme omakotitalon, kerrostalon tai esimerkiksi mökin sadevesijärjestelmän kokonaan. Plus Kattopalveluun voi luottaa myös rännien huoltomaalaamisessa tai jääpuikkojen poistamisessa. Jos rännit tai kattokaivot pääsevät jäätymään umpeen, tulemme paikalle höyrytyslaitteen kanssa. Kuuma höyry sulattaa jään ilman, että kourut tai katto tai jommankumman pinnoite vaurioituu millään lailla. Luota meihin kaikissa sadevesijärjestelmää koskevissa töissä, niin sade- ja sulamisvedet saadaan pois rakennuksen välittömästä läheisyydestä kaikissa olosuhteissa!

Mitä välineitä tarvitaan katon pesuun ja puhdistukseen?

Likainen katto on alttiimpi vaurioitumaan, ja korjaustarpeet tai liian aikaisin tarvittava kattoremontti nostavat katon aiheuttamia kokonaiskustannuksia. Taistele likaa, epäpuhtauksia ja kasvustoja vastaan Turussa katon pesun ja puhdistuksen, sammaleenpoiston sekä suojakäsittelyn avulla!

Sinun ei ole pakko hankkia mitään välineitä katon puhtaanapitoa varten, sillä kattoalan erikoisasiantuntija Plus Kattopalvelu puhdistaa mielellään niin omakotitalojen, mökkien, piharakennuksien, rivitalojen kuin esimerkiksi tuotantolaitostenkin katot. Riittää, että kattosi on varusteltu asianmukaisin kattoturvatuottein. Kun teemme kattotarkastusta, kerromme, onko katolla kaikki viranomaismääräysten mukaiset kattotikkaat ja muut kattoturvatuotteet, vai pitääkö niitä asentaa lisää. Jos katon turvatuotteet tarvitsevat jotain huoltoa tai korjausta, annamme tarjouksen siitäkin.

Tiilikaton puolivuosittainen puhdistus voidaan hoitaa harjaamalla. Harjat sopivat myös peltikattojen ja mineriittikattojen puhdistamiseen, mutta kun kyseessä on bitumikatto, on roskat (kuten oksat, neulaset ja lehdet) parempi poistaa katolta ilmapuhaltimen avulla. Roskien poisto estää likaa pinttymästä kattoon – jos niin kävisi, tarvittaisiin tiilikaton pesua tai jotain muuta kattopesua. Katon kevät- ja syyspuhdistuksen yhteydessä poistamme roskat myös sadevesijärjestelmästä, jotta se ei lakkaisi vetämästä. Roskat poistetaan käsityönä.

Likainen katto on pestävä, oli se sitten peltikatto tai vaikkapa huopakatto. Huopakaton pesua ei saa tehdä painepesurilla, eikä peltikattoakaan kannata pestä kovalla vedenpaineella. Jos tiilikatto satuttaisiin pesemään painepesurilla, pitäisi se heti pinnoittaa uudestaan – muuten katolla voisi pian olla enemmän rikkinäisiä kuin ehjiä kattotiiliä. Tavallinen kattopesu hoidetaan vesiletkulla sekä mukanamme tuomillamme harjoilla ja pesuaineilla.

Jos tasakatto, harjakatto tai esimerkiksi aumakatto on peittymässä sammaleisiin, ei kattopesusta ole suurta apua. Katto alkaa sammaloitua heti uudestaan, jos kaikkia juuria ja itiöitä ei saada poistettua. Peltikatolta sammaleita ei yleensä tarvitse alkaa poistaa, sillä liukaspintainen aaltopeltikatto tai muu peltikatto sammaloituu vain poikkeustapauksessa. Tiilikatolta ja huopakatolta sammaleita voi löytyä useimminkin, mutta ei hätää – sammalet saa pois, kun katto käsitellään sammaleenpoistoaineella. Katon suojakäsittely, mikä tehdään katon kemiallisen puhdistuksen lopuksi, ehkäisee tehokkaasti uusia kasvustoja. Tuomme tullessamme kaikki tarvikkeet katon kemialliseen puhdistamiseen, ja tarvittaessa huolehdimme myös ympäristön suojaamisesta.

Katon maalaus Turussa ei ole mitään vetelää puuhaa 

Emme vetelehdi minkään kattotyön yhteydessä, mutta katon maalaus Turussa vaatii tekijöiltään erityistä työintoa ja reipasta otetta. Kattomaalaus ei ole mitään vetelää puuhaa, vaan totista ahertamista. Jotta katon huoltomaalaus onnistuisi kerralla, on meidän tehtävä koko joukko erilaisia pohjatöitä. Vasta paikan päällä selviää tarkalleen, mitä kaikkea meidän tulee tehdä. Omakotitalon, kerrostalon, rivitalon, tallin, maneesin tai varaston katto on ainakin pestävä, jotta uudella pinnoitteella olisi hyvä pinta tarttua. Lisäksi voidaan tarvita sammaleiden poistoa, kattoreikien paikkausta, katon saumojen tiivistämistä tai esimerkiksi rikkinäisten tiilien vaihtoa. Plus Kattopalvelu tekee kaikki kattotyöt Turussa avaimet käteen -pakettina, eikä katon maalaus ole poikkeus. Kun olemme tarkastaneet kattosi, olemme valmiit antamaan tarjouksen, mikä pitää sisällään kaikki kattomaalauksen työvaiheet katon tiivistämisestä ympäristön suojaukseen ja loppusiivoukseen asti.

Miksi tasakatot, pulpettikatot ja muun muassa aumakatot pitää maalata? Syy ei ole vain siinä, että kattomaalaus saa katon vaikuttamaan uudelta. Toki katon hyvä ulkonäkö on tärkeä asia, mutta varsinkin kattoalan ammattilaisten mielestä suurin syy katon maalaamiseen on se, että uusi suojapinnoite parantaa katon rasituksensietokykyä. Mitä paremmassa kunnossa katon suojapinnoite on, sitä paremmin se jaksaa vastustaa kasvustoja ja kestää niin auringon ultraviolettisäteitä, kosteutta, ulkolämpötilavaihteluita kuin mekaanista rasitustakin.

Jos peltikattoa ei maalattaisi katon pinnoitteen yksilöllisen kulumisen mukaan, se alkaisi ruostua. Ruostunut peltikatto ei ole kovinkaan luotettava suoja. Kattopellit ohenevat ja voivat alkaa sekä vääntyä että reikiintyä, jos katto ruostuu.

Tiilikatto kaipaa maalaamista vain kerran, ja kattomaalauksen aika on viimeistään silloin, kun kattotiilet ovat alkaneet halkeilla pakkasrapautumisen takia. Kun katto on noin kolmekymppinen, on kattotiilissä usein niin suuria huokosia, että niihin kertyneen veden jäätyminen rikkoo tiiliä joka talvi. Kun katto pestään ja pinnoitetaan uudestaan, alkaa se taas hylkiä vettä (sekä sammaleita). Betonitiilikatto voi kestää jopa 70 vuotta, kun se pinnoitetaan kertaalleen.

Huopakatonkin odotettavissa oleva elinkaari pitenee, kun se maalataan. Uusittu pinnoite estää katon kuivumisen auringossa, mikä voisi johtaa halkeamiin ja huopakattovuotoihin. Myös sammaloituminen vähenee, kun katto on pesty ja pinnoitettu.

Paras ratkaisu liikaan lumeen Turussa on meidän tekemämme lumenpudotus

Jos katolla on liikaa lunta kattorakenteiden kestokykyyn nähden tai jos lumi uhkaa pudota vaarallisesti alas, tilaa lumenpudotus Turkuun Plus Kattopalvelulta. Me olemme paras ratkaisu niin hallin, kesämökin, rivitalon, paritalon, kerrostalon, omakotitalon kuin minkä tahansa muunkin kiinteistön kattolumen pudotuksiin. Kattolumitöiden tekeminen on sen verran riskialtista puuhaa, ettei siinä kannata luottaa kehen tahansa. Vaarassa on niin katto kuin mahdolliset ohikulkijat, ja talvisella katolla liikkumaan tottumaton saattaa satuttaa itsensäkin.

Plus Kattopalvelun lumenpudottajat eivät ole ensimmäistä kertaa asialla, vaan osaavat hoitaa homman kokemuksen tuomalla varmuudella. Suunnittelemme kattolumityöt jo etukäteen, ja kartoitamme samalla kaikki niihin liittyvät riskit. Mitä paremmin riskit ovat tiedossa, sitä paremmin niihin voidaan varautua. Kun riskeihin on varauduttu, sujuu itse työ turvallisesti ja jouhevasti. Jotta osaamme aloittaa urakan suunnittelun ja laskea urakalle hyvän hinnan, tulemme käymään paikan päällä. Lumenpudotuksen hintaan vaikuttaa muun muassa se, miten paljon katolla on lunta, ja millaista se on koostumukseltaan. Alkukatselmuksen aikana selviää myös se, tarvitaanko liikenteenohjausta, ja kuinka monen työntekijän on jäätävä vahtimaan pihamaata siltä varalta, että joku meinaisi jäädä katolta pudotettavan lumen alle. Lumen seassa voi olla jäätä, joten olisi hyvin vaarallista jäädä putoavan lumen alle.

Koska jätämme katolla aina hieman lunta, voimme toteuttaa lupauksemme tehdä lumenpudotus rakenteita rikkomatta. Kaikki kokeneet lumenpudottajat tietävät, ettei kaikkea lunta saa raapia pois, vaan katolle pitää jättää noin vaaksan verran lunta, jottei katto esimerkiksi naarmuunnu tai reikiinny.

Mikäli katon reunalla on jäätä, tilaa jään poisto katolta – teemme senkin katon kuntoa ja ympäristön turvallisuutta vaalien. Kuuman höyryn käyttö on paras tapa sulattaa jää katolta ja ränneistä. Jos katon räystäillä on jääpuikkoja, saat meiltä niidenkin poiston. On syytä pohtia, miksi katolla on jäätä ja jääpuikkoja, sillä ne saattavat kertoa katon lisälämmöneristyksen tarpeesta. Vesikourujen jäätymiselle luonnollisin selitys on niissä oleva roskakuorma, mutta varmistamme, onko kyse siitä vaiko jostain rakenteellisesta viasta. Mikäli tarpeen, teemme tarjouksen sadevesikourujen korjaamisesta tai uusimisesta.

Monet kattotyöt Turussa eivät kestä odottamista

Kattoalan ammattilaiset tietävät, että monet kattotyöt Turussa on tehtävä niin pian kuin suinkin.  Kiireellä tehtäviä peltikatto-, palahuopakatto-, huopakatto- tai tiilikattotöitä ovat esimerkiksi vuotavien kattoläpivientien korjaukset. Jos kattoikkuna, kattovalokupu tai esimerkiksi piipunjuuri vuotaa, on katto tiivistettävä pikaisesti, jotta isommilta vahingoilta vältytään. Mitä kauemmin kattorakenteet ovat märkinä, sitä todennäköisemmin ne alkavat lahota. Katon eristyskään ei pidä kastumisesta. Jos lämpöeristeet kastuvat, voi yläpohjaan syntyä homevaurio.

Jotta katon rakenteet ja eristeet eivät kastuisi joka käänteessä, on vesikaton alla oltava ehjä aluskate. Jos aluskate tarvitsee paikkaamista, on se hyvä korjauttaa nopeasti. Tilannearvio kertoo, onko aluskate uusittava kokonaan vaiko vain osittain. Jotta aluskate ei menisi rikki eikä sitä tarvitsisi vaihtaa ennen vesikattoa, on katon tuuletusaukot hyvä varustaa pieneläinesteillä. Räystäiden tuuletusaukkoihin asennettavat lintuverkot estävät lintuja pääsemästä aluskatteen kimppuun, ja harjan tuuletusaukkojen tiivisteet estävät roskien ja tuiskulumen pääsyä aluskatteelle. Aluskate ei erityisemmin tykkää kosteudesta eikä kosteutta sille sitovista roskista, joten tällaiset tiivisteet ovat hyvä lisä monelle katolle.

Aluskate estää myös kondenssiveden aiheuttamia vahinkoja. Kondenssivettä voi syntyä silloin, kun ulkona on kylmä, mutta yläpohjan läpi pukkaa kosteutta ja lämmintä ilmaa. Riittävä määrä lämpöeristeitä, asianmukainen höyrynsulku ja tehokas tuuletus sekä ehjä (mieluiten myös hengittävä) aluskate estävät lämmintä ilmaa tiivistymästä kondenssivedeksi katon alle. Katon IV-töiden avulla ilman liikkumista voidaan jouduttaa, ja käytännössä tämä voi tarkoittaa esimerkiksi alipainetuulettimen asentamista.

Katto ja kattoturvatuotteet kannattaa tarkastaa usein, jotta kaikki tarvittavat kattotyöt osataan tehdä ajoissa. Katon puolivuosittainen tarkastus kertoo, mitä kattokorjauksia tai kattohuoltoja sillä kertaa tarvitaan, vai onko kaikki kunnossa. Kattotarkastuksen yhteydessä tarkastetaan myös kattoturvatuotteiden kiinnikkeet. Jos kattotikkaat eivät ole kunnolla kiinni omakotitalon, kerrostalon tai esimerkiksi mökin katossa, voivat ne irrota tuulella tai suojalumen painaessa niitä keväällä. Kiinnikkeiden kiristys estää turvatuotteiden irtoamisen ja katon vaurioitumisen. Tule meidän asiakkaaksemme, niin saat katon tarkastuksen ilmaiseksi kaikkien kattotöiden yhteydessä. Tasakatto, pulpettikatto tai jokin muu kalteva katto tarkastetaan veloituksetta riippumatta siitä, mitä kiireellisiä tai ei-niin-kiireellisiä kattotöitä olet meiltä tilannut.

Tekemämme villojen vaihto tai katon yläpohjan eristys ei jätä ketään kylmäksi

Plus Kattopalvelulta sujuvat erinomaisella ammattitaidolla aivan kaikenlaiset kattotyöt Turussa, joten tilaa meiltä vaikkapa ullakon ja vintin eristys. Kun me olemme asialla, tulee katostasi kaikin puolin tiivis, kestävä, turvallinen ja toimiva, ja vieläpä hyvännäköinenkin. Jos on kyse katon eristämisestä tai villojen vaihdosta, pidämme huolen siitä, että yläpohjaan asennetaan tarpeeksi paljon lämmön karkaamista estäviä eristeitä. Villoja ei vaihdeta kovinkaan usein. Jos katto ei ole vuotanut ja välikaton ilmanvaihto toimii kuten pitää, ei villoja vaihdeta edes kattoremontin yhteydessä. Villat vaihdetaan vain silloin, jos niissä on jotain vikaa, kuten kosteutta. Kosteus villoissa on otettava vakavasti, sillä se voi johtaa homekasvustoihin ja sitä kautta jopa sisäilmaongelmiin.

Jos eristeissä ja katon alla olevissa puurakenteissa on kosteutta, on paikallaan selvittää kosteuden alkuperä. Ensimmäisenä tullee mieleen kattovuoto, ja kattovuoto (esimerkiksi jonkin katon läpiviennin kohdalta) onkin hyvin todennäköinen vaihtoehto. Jos kyse on huonosta ilmanvaihdosta, minkä takia rakennuksen sisäosista kohoava kosteus ja lämpö jäävät muhimaan katon alle, on ilman vaihtumista joudutettava. Tarvittaessa asennamme ja eristämme uusia ilmanvaihtokanavia, tai vaikkapa harjapeltituulettimen. Kondensoitumista torjutaan myös ehjän aluskatteen ja tarpeeksi paksun eristekerroksen avulla.

Merkkejä siitä, että katon lisälämmöneristys on paikallaan, ovat myös kattojää, katolla olevat lumettomat laikut, sisällä tuntuva kylmyys ja veto sekä suuri lämmitysenergian kulutus. Koska lämmin ilma nousee ylöspäin, on yläpohjan lisälämmöneristys usein se paras tapa lopettaa lämpöhukka. Lämmitysenergiankulutus voi pienentyä jopa 20 %. Suurimmat säästöt saavutetaan usein 1980-luvun alussa tai sitä ennen rakennetuissa taloissa. Myös seinien lisäeristystä ja ikkunoiden uusimista kannattaa harkita, jos sisällä palelee ahkerasta lämmittämisestä huolimatta.

Kun tuomme omakotitalon tai vaikkapa rivitalon katon alle uusia eristeitä, pidämme huolen siitä, ettei katon tuuletus heikkene. Osaamme jättää eristeiden ja aluskatteen väliin tarpeeksi tuuletustilaa tai tehdä tarvittavat muutokset ilmanvaihdon säilyttämiseksi tai jopa tehostamiseksi. Kaikki kattourakat, myös katon lisälämmöneristys ja villojen vaihto, tehdään asiakkaan kannalta sangen kätevänä avaimet käteen -pakettina.

Kattoturvatuotteilla varaudutaan kattotöissä vaaniviin vaaroihin

Katolla liikkuminen on hankalaa, ja sieltä voi horjahtaa tai liukastua alas – ellei kattoa ei ole varusteltu määräysten mukaisilla kattoturvatuotteilla Turussa. Putoamissuojat ja kattopollarit estävät monet vaaratilanteet, ja palotikkaat, kattotikkaat ja sekä seinätikkaat helpottavat eteen- ja taaksepäin pääsemistä. Aina kun teetät Plus Kattopalvelulla jonkin kattotyön, teemme kaupan päälle koko katon kunnon tarkastuksen. Sen aikana varmistetaan muun muassa kattoturvatuotteiden riittävyys sekä lapetikkaiden, talotikkaiden ja muiden kattoturvatuotteiden kunto. Jos katolle pitäisi asentaa uusi kattoturvatuotteita, teemme tarjouksen kattoturvatuotteista ja niiden asentamisesta tiilikatolle, peltikatolle tai huopakatolle. Jos kattoturvatuotteiden ja niiden kiinnitysten kuntotarkastus osoitti kattoturvatuotteiden tai niiden kiinnikkeiden kunnossa jotain poikkeavaa, teemme tarjouksen tilanteen korjaavista huolloista tai korjauksista. Kattosillat, lumiesteet, hätäpoistumistikkaat ja muut kattoturvatuotteet ovat varsin kestäviä, mutta ainakin kiinnikkeiden kiristämiselle voi olla tarvetta. Mikäli tikkaat tai muut kattoturvatuotteet eivät ole kunnolla kiinni katossa, on katolla liikkuminen vaarallista, ja kattokin on vaarassa vaurioitua ja alkaa vuotaa. Esimerkiksi tuuli voi tempaista liian löysällä olevat kattotarvikkeet irti, ja talon katto voi alkaa vuotaa siihen jäävien reikien kohdalta.

Mistä tietää, mitä ja millaisia kattoturvatuotteita omakotitalon, kerrostalon, paritalon tai esimerkiksi tuotantolaitoksen katto vaatii? Tieto kattoturvatuotteiden vähimmäismäärästä sekä kattoturvatuotteita ja niiden asentamista koskevista ohjeistuksista löytyy rakennusmääräyksistä. Voit myös ottaa suoraan yhteyttä Plus Kattopalveluun ja antaa meidän palvelualttiiden asiantuntijoiden selvittää, mitä kattoturvatuotteita uudelle tai vanhalle katolle tarvitaan. Meihin voi luottaa myös uusien kattoturvatuotteiden valinnassa, sillä tiedämme, mistä löytyvät pohjoisiin olosuhteisiimme sopivat kattoturvatuotteet parhaalla hinta-laatusuhteella. Kattoturvatuotteiden on oltava paitsi korroosionkestäviä, myös CE-merkittyjä. Pitkän linjan kattoammattilaisiltamme sujuu myös kulkusiltojen tai vaikkapa työskentelytasojen asentaminen kaikille erilaisille katoille. Konesaumakatolle tulevat kattoturvatuotteet asennetaan eri tavalla kuin huopakaton kattoturvatuotteet, eikä tiilikaton turvallisuutta parantavia tuotteita asenneta samalla lailla kuin esimerkiksi palahuopakaton kattotikkaita. Vaikka asennamme kattoturvatuotteet kaikkien sääntöjen mukaan, tulee kattoturvatuotteet tarkastaa puolen vuoden välein – aivan kuten koko katto. Puoli vuotta voi aiheuttaa monenlaisia muutoksia, puutteita ja vaurioita, joten katon ja sen tarvikkeiden kunto on syytä tarkastaa joka kevät ja syksy.

Stop lumivaurioille – lumiesteiden mitoitus, kiinnitys, asennus ja korjaus

Lumiesteiden asennus ja korjaus sekä kaikki muut lumiesteisiin liittyvät työt ovat Plus Kattopalvelun ammattilaisille sangen tuttuja, joten luota sinäkin meihin näissä asioissa. Asennamme, tarkastamme, uusimme, korjaamme ja huollamme toki kaikki muutkin kattoturvatuotteet. Katon varusteisiin liittyvien kattotöiden lisäksi voit tilata meiltä mitä tahansa muitakin kattotöitä peltikaton pesusta tiilikaton tiivistykseen ja huopakaton huoltomaalauksesta katon lisälämmöneristykseen. On kätevää, kun kaikki kattoasiat saa hoidetuiksi yhden ja saman kattofirman kanssa – ja vieläpä sellaisen, jonka ammattitaitoon voi luottaa kaikissa käänteissä.

Lumiesteet kuuluvat kaikille tarpeeksi kalteville katoilla, ja rajana pidetään kattokaltevuutta 1:8. Jos huopakatto, tiilikatto tai peltikatto on näin kalteva, on se rakennusmääräysten mukaan varusteltava lumiesteillä. Lumiesteiden mitoitus tehdään katon erityispiirteiden sekä alueen keskimääräisen lumikuorman mukaan. Jos lape on pitkä, emme asenna lumiesteitä vain katon reunalle, vaan katolle tulee myös toinen rivi lumen liikkeitä hillitseviä lumiesteitä. Kun lumiesteet asennetaan koko katon reunalle, jakaantuu lumitaakka tasaisemmin. Jatkossa lumiesteet ja niiden kiinnikkeet tulee tarkastaa puolen vuoden välein, eli heti talven jälkeen ja vielä ennen uuden talven alkamista ja uusien lumien satamista. Jos lumiesteiden kiinnikkeet ovat päässeet löystymään, on mahdollista, että lumiesteet irtoavat katosta. Irronneiden lumiesteiden ja muiden omakotitalon, kerrostalon tai esimerkiksi mökin katon tarvikkeiden kiinnittämisellä takaisin katolle on aina kiire. Kiirettä tulee pitää siksi, että irronneiden lumiesteiden tai esimerkiksi tikkaiden katolle aiheuttamat reiät on saatava paikattua ennen, kuin katto alkaa vuotaa. Aina kun asioit kattofirma Plus Kattopalvelun kanssa ja tilaat meiltä jonkin kattotyön, tarkastamme lumiesteet ja niiden kiinnikkeet ilmaiseksi – emmekä vain lumiesteitä, vaan koko katon.

Lumiesteiden avulla estetään monet lumen aiheuttamat vauriot. Jos lumi ja jää saavat pudota katolta vapaasti, voi talon katto kärsiä monenlaisia vaurioita. Vaarassa ei ole vain katto, vaan myös kaikki rakennuksen ympärillä liikkuvat ihmiset ja eläimet. Lumi ja jää saattavat pudota katolta alas melkoisella voimalla, joten erilaisia vahinkoja saattaa syntyä – on siis monta hyvää syytä asentaa lumiesteet kaikille kalteville katoille!

Piipunhatun ja piipun pellityksen voi saada jo kattoremontin yhteydessä

Piipunhatun ja piipun pellityksen voi saada jo katon asennuksen tai kattoremontin yhteydessä. Jos joko piipunhattu tai piipun pellitys vielä uupuu, ota yhteyttä Plus Kattopalveluun. Piipunhatun asentaminen ja piipun pellittäminen peltisepän työnä voidaan tehdä myös yhtä aikaa. Samalla kertaa voimme hoitaa myös muita peltisepän töitä, kuten kattoikkunan pellityksen, jiirien pellittämisen, jalkarännien asentamisen tai vaikkapa konesaumakaton korjaamisen. Jos piipusta vuotaa vettä, korjataan se samalla kertaa. Jos kattosi vuotaa piipun juuresta, kannattaa se tietenkin korjauttaa niin pian kuin mahdollista, eikä odottaa jonkin muun kattotyön ajankohtaistumista. Myös aluskatteen korjaaminen piipun kohdalta (tai mistä tahansa muusta kohtaa) kannattaa hoitaa heti, kun vika huomataan. Kun aluskate on tiivis, ei mahdollisen piipunjuurivuodon pitäisi pystyä aiheuttamaan kosteusvaurioita katon alle. Mitä useammin piipunjuuri on tarkastettu, sitä tiiviimpänä se pysyy – voidaanhan tarvittavat tiivistykset tehdä näin ollen aina, kun niitä tarvitaan. Kannattaa silti pitää aluskate kunnossa, sillä vahinko ei tunnetusti tule kello kaulassa.

Miksi piipunhattua tarvitaan? Piipunhattu ei suinkaan ole mikään koriste, vaan pitkän ja turvallisen käyttöiän tae ja mahdollistaja. Jos hormiin sataa vettä, alkaa se rapautua, mikä tarkoittaa halkeamien, kolojen ja onkaloiden syntymistä. Jos hormista pääsee karkuun savukaasuja, ei tulisijan lämmittäminen ole paloturvallista. Tulipalovaaraa kasvaa myös sen takia, että hormin epätasaisuuksiin kertyy nokea. Nokipalo saa aikaan niin suuren kuumuuden, että koko hormi voi haljeta – elleivät yläpohjan eristeet ole syttyneet tuleen jo sitä ennen. Piipunhattu on hyvin edullinen ja helppo tapa tukea hormin kuntoa. Säännöllistä nuohoamista se ei tietenkään korvaa. Noen ja ilmaa saastuttavien pienhiukkasten syntymistä ehkäistään myös oikealla puunpolttotavalla.

Piipun pellittäminen peltisepän työnä onnistuu missä vaiheessa katon elinkaarta tahansa, mutta usein se on kannattavinta teettää kattoa uusiessa tai korjatessa. Vesikattoa pitää avata jonkin verran, jotta piipun pellittäminen on mahdollista. Pellitys tehdään kattopeltiseppiemme toimesta aina mittojen mukaan, jotta suojapellitys suojaisi piippua kosteudelta ja ulkolämpötilavaihteluilta. Lopputulos on myös erittäin kaunis, ovathan kattopeltiseppämme peltitöiden mestareita.

Tekemämme katon tarkastus Turussa pureutuu yksityiskohtiinkin

Meidän tekemämme kerrostalon, rivitalon, kesämökin tai esimerkiksi ulkosaunan katon tarkastus Turussa ei keskity vain suuriin linjoihin, vaan pureutuu myös yksityiskohtiin. Kattotarkastuksen aikana ei vain vilkaista kattoa ja todeta, että hyvältä näyttää, vaan katon pinta kävellään läpi ja kaikki yksityiskohdatkin pannaan merkille. Haukansilmiltämme ei jää huomaamatta mitään olennaista. Katon kunnon tarkastuksen jälkeen annamme arvioimme tiilikaton, peltikaton tai huopakaton kunnosta. Jos katolle olisi hyvä tarjota joitain huoltoja tai korjauksia, laskemme tarvituille kattotöille hyvän hinnan.

Jo puoli vuotta voi heikentää katon kuntoa tai aiheuttaa siihen muita muutoksia, joten kaikki palahuopakatot, aaltopeltikatot ja muut katot on hyvä tarkastaa kahdesti vuodessa. Sinulla on kaksi vaihtoehtoa saada katon kunnon tarkastus Turkuun. Voit tilata sen meiltä aivan samaan tapaan kuin kaikki muutkin kattotyöt, ja saada siitä kilpailukykyisen tarjouksen. Toinen vaihtoehtosi on tilata meiltä ihan mikä tahansa kattohuolto, katon tiivistys tai vaikkapa lumiesteiden uusiminen, ja saada kattotarkastus kaupan päälle. Plus Kattopalvelu on jo ajat sitten päättänyt tarjota kattotarkastuksen kaikkien kattotöiden yhteydessä, ja tästä lupauksesta pidämme kiinni.

Katon tarkastuksen aikana tutustutaan myös katon tarvikkeiden ja sen alapuolisten osien kuntoon, joten kaikki korjaus-, uusimis- tai huoltotarpeet tulevat varmasti havaittua. Voi olla, että peltikattonaulat ovat alkaneet törröttää. Naulanrei’istä voi tuolloin päästä kosteutta katon alle, minkä lisäksi kattopellit ovat aiempaa suuremmassa vaarassa irrota kovalla tuulella. Jos huomaamme tällaisia ongelmia, teemme tarjouksen peltikattonaulojen vaihtamisesta paremmin puuhun pureutuviksi ruuveiksi. Panemme merkille myös kaikki maalipinnoitteessa olevat naarmut. Ne on paikkamaalattava, jotta peltikatto ei ala ruostua.

Huopakatolla panemme merkille kaikki mahdolliset ilmakuplat, irvistävät saumat ja irronneet palahuopapaanut. Ne kaikki on laitettava kuntoon, jotta huopakatto ei alkaisi vuotaa. Tiilikatolla etsimme huonokuntoisia kattotiiliä ja käymme katsomassa, missä kunnossa aluskate on.

Tarkastamme myös rännien vedon ja kaikkien kattotarvikkeiden kiinnikkeet. Mitä paremmin katon tarvikkeet ovat paikoillaan, sitä varmemmin ne pysyvät paikoillaan myös silloin, kun tuulee oikein lujaa. Jotta mikään puu ei pääsisi kaatumaan katolle, varmistamme, ettei talon läheisyydessä ole huonokuntoisia puita. Jos niin on, suosittelemme niiden poistamista.

Kattopalvelumme tekee niin katon huoltamiseen kuin uusimiseenkin liittyvät kattourakoinnit Turussa 

Mitä kattourakointeja Turussa tarvitsekaan, aloita urakka ottamalla yhteyttä kattofirma Plus Kattopalveluun. Tältä kattourakoitsijalta saat parhaan tarjouksen katon maalaamisesta, sammaleiden poistosta tai mistä tahansa muustakin kattohuollosta. Huollettu katto on pitkäikäisempi kuin katto, minkä puhdistus- tai pinnoitustarpeista ei ole huolehdittu. Peltikatto pitää maalata useampaankin otteeseen, jotta se ei ruostu. Tiilikaton ja huopakaton huolto keskittyy sammaleiden torjuntaan ja jo ilmestyneiden sammaleiden torjuntaan.

Erinomaista ammattitaitoa kohtuullista korvausta vastaan saat silloinkin, kun kattourakkasi liittyy katon korjaamiseen tai paikkaamiseen. Tiilikatolla voi olla pakkasrapautumisesta ja katon ikääntymisestä kertovia rikkinäisiä tiiliä. Vaihdata ne ajoissa, niin tiilikatto ei ala vuotaa. Peltikatolla voi olla ruostevaurioita, tai kenties kova tuuli on irrottanut joitain kattopeltejä tai peltilistoja. Tilaa meiltä asiantunteva peltikaton korjaus, niin kosteus ei pääse vaurioittamaan katon alla olevia puurakenteita ja eristeitä. Huopakattovuotoja torjutaan tarkastamalla katto usein siltä varalta, että jokin sauma tai jiiri ei olisikaan enää tiivis.

Plus Kattopalvelu on nappivalinta myös katon varustelemiseen. Asennamme kaikki tasakaton, harjakaton, aumakaton tai vaikka mansardikaton varusteet alkaen kattoturvatuotteista ja päättyen kattoluukkuihin sekä aurinkopaneeleihin. Kattopeltiseppämme voivat varmistaa kattosi tiiviyden ja viimeistellyn ulkonäön erilaisilla peltilistoilla ja suojapellityksillä, kuten pellittämällä savupiipun.

Mikään ei ole ikuista: kun on aika uusia kerrostalon, rivitalon, piharakennuksen tai esimerkiksi rintamamiestalon katto, luota silloinkin tähän kattopalveluun. Teemme kaikki kattourakat, myös kattoremontit, avaimet käteen -paketteina. Jos katto ei ole kovin iso tai täynnä läpivientejä, eikä sen alle ole ehtinyt syntyä laho- tai homevaurioita, voi katon uusiminen olla ohi jo muutamassa päivässä. Uusi katto on taatusti tiivis. Kun saamme huoltaa ja tarvittaessa paikata sitä jatkossakin, voi se kestää jopa sata vuotta. Sadan vuoden mittaisen elinkaaren voivat saavuttaa sekä konesaumakatot että savitiilikatot. Kaikista pisimpään kestää kuparikatto, mutta nuo vuosisadasta toiseen kestävät katot ovat erittäin harvinaisia niiden kalliin hankintahinnan vuoksi.

Aloita molempia osapuolia suuresti tyydyttävä asiakassuhde kanssamme, ja pyydä tarjous jostain kattotyöstä! Sekä uudet että vanhat asiakkaat saavat kaupan päälle koko katon kunnon tarkastuksen, ja yksityisasiakkaita tahdomme muistuttaa mahdollisuudesta kotitalousvähennykseen.

Kattoremontit

Katon korjaukset

Kattohuolto

Kattotyöt