Olipa kattoa remontoitava tai huollettava, tilaa kattotyöt Helsinkiin Plus Kattopalvelulta

Kaikki kattotyöt Helsingissä suorittava Plus Kattopalvelu on asiakkaidensa suosittelema kattofirma. Tähän on monta syytä. Yksi on tietenkin se, että sekä tiili-, pelti- että huopakattojen omistajat saavat Plus Kattopalvelulta erittäin asiantuntevaa ja ripeää palvelua. Vuotava katto tai esimerkiksi myrskyssä vaurioitunut katto on laitettu kuntoon tuossa tuokiossa, eikä kattomaalausten tai muidenkaan kattohuoltojen valmistumista tarvitse kauaa odotella. Kattoremontti onnistuu jo parissa päivässä, jos katto uusitaan ennen, kuin se alkaa vuotaa vanhuuttaan. Vaikka omakotitalon, kerrostalon tai mökin katon alta löytyisikin kosteusvaurioita, etenee kattosaneeraus kaikkine korjaus- ja uusimistöineen tasaisen varmasti ja turhia aikailematta. Plus Kattopalvelu palvelee laadukkaasti ja luotettavasti myös katon varusteluun liittyvissä kattotöissä: saat meiltä kattoturvatuotteet, sadevesijärjestelmien korjaukset ja asennukset sekä esimerkiksi piipun pellitykset mittojen mukaan.

Toinen syy asiakkaidemme meitä kohtaan osoittamaan kiintymykseen on hintojemme kilpailukykyisyys. Hinnoittelemme kaikki kattotyöt reilulla tavalla, ja tarjoamme useita joustavia vaihtoehtoja niiden maksamiseen. Yksi vaihtoehto on joustava rahoitus, mitä pääsee hakemaan nettisivujemme kautta vaikka samalla, kun lähettää tarjouspyynnön jostain tarvitsemastaan kattotyöstä. Tarjouspyyntöön vastaamme sopimalla asiakkaan kanssa arviointikäynnistä, sillä vasta nähtyämme katon omin silmin pystymme laskemaan kattotöille paikkansapitävän urakkahinnan. Katot laitetaan kuntoon avaimet käteen -periaatteella, joten esittämämme tarjous on kaiken kattava. Tarjoukseen on eritelty töiden osuus, mistä omakotitalojen ja kesämökkien omistajat voivat hakea kotitalousvähennystä.

Olipa kyse peltikaton huoltomaalaamisesta, tiilikaton osittaisesta vaihtamisesta, huopakaton saumojen tiivistämisestä tai vaikka lumiesteiden asentamisesta, tarjoamme kaupan päälle maksuttoman kattotarkastuksen. Tämä kaikkien kattotöiden yhteydessä ilmaiseksi tehty katon kunnon tarkastus on yksi niistä syistä, miksi asiakkaamme ovat niin tyytyväisiä kattopalveluumme. Katon kunto tarkastetaan huolella, joten katolle ei jää huonokuntoisia kohtia, mitkä voisivat aiheuttaa ongelmia. Jos tällaisia kohtia havaitsisimme, kertoisimme niistä heti asiakkaalle, ja tarjoaisimme niiden nopeaa ja edullista korjaamista. Myös huoltotarpeista laadittaisiin heti otollinen tarjous. Katon kunnon tarkastus ulottuu myös katon tarvikkeisiin asti, eli varmistamme kattoturvatuotteidenkin kiinnitykset ja niiden yleiskunnon – kattoikkunoista, sadevesijärjestelmistä ja muista kattotarvikkeista puhumattakaan.

Ota sinäkin yhteyttä tähän monipuolista ja asiakaslähtöistä palvelua tarjoavaan kattofirmaan, ja pyydä tarjous kattotöistä. Helsingin ohella toimimme myös Espoossa, Vantaalla, Sipoossa, Kauniaisissa, Kirkkonummella ja muualla Uudenmaan maakunnassa.

Kattavat kattotyöt katon korjauksesta katon huoltoon ja remonttiin

Kokeneet kattoammattilaisemme korjaavat kaikki katot huopa- ja palahuopakatoista tiilikattoihin sekä peltikattoihin. Jos katto vuotaa, kattoikkuna falskaa tai aluskate kaipaa paikkausta, löytyy meiltä kattava tietotaito ongelman korjaamiseksi. Kun katon korjaus ei enää riitä, remontoimme huopakattosi, tiilikattosi ja peltikattosi avaimet käteen -palvelulla. Uutta kattoremonttia voidaan lykätä laadukkailla kattohuolloillamme, joilla varmistat kattosi toimivuuden ja pitkäikäisyyden. Puhdistamme katon ja vesikourut, pudotamme lumet, poistamme jääpuikot ja tarjoamme muut katon huoltotyöt kattosi tarpeiden mukaan. Ota yhteyttä missä tahansa kattotyössä!

Meiltä niin konesaumakaton kuin tiilikatonkin kattoremontti Helsinkiin

Kattoremontit Helsingissä ja muualla Uudenmaan maakunnassa tekevä Plus Kattopalvelu uusii samalla, ainutlaatuisen asiantuntevalla tavalla niin konesaumakatot, tiilikatot, palahuopakatot kuin vaikkapa aaltopeltikatotkin. Meiltä löytyy kokemusta kaikenlaisista katoista, joten olet kattoasioinesi taatusti hyvissä käsissä.

Huopakattoremontti tai palahuopakattoremontti on edessä noin kolmen tai neljän vuosikymmenen välein, sillä bitumikatot eivät ole yhtä pitkäikäisiä kuin esimerkiksi konesaumakatot. Konesaumakattoa ei tarvitse uusia kuin noin sadan vuoden välein, sillä tällainen, kattopeltiseppien asentama katto on kestävä, tiivis – ja tietenkin hyvännäköinen. Tavallinen peltikatto, esimerkiksi aaltopeltikatto tai lukkosaumakatto, kestää noin puolivuosisataa. Peltikatto saattaa kuitenkin haurastua jo ennen tätä mikäli kattoa ei huolleta säännöllisesti. Tilaa peltikattoremontti Helsinkiin hyvissä ajoin, sillä peltikaton uusiminen on sitä kalliimpaa, mitä enemmän haurastuneista kohdista ja huonokuntoisista tiivisteistä on ehtinyt päästä kosteutta yläpohjaan.

Tiilikattoremonttien väliaika on noin 70–100 vuotta, jos katto on ollut hyvässä hoidossa. Betonitiilikatto kestää noin 70 vuotta, ennen kuin sen rapautuminen kiihtyy, ja sen on kattorakenteiden kuivana säilymisen vuoksi syytä uusia. Savitiilikatolla voi olla edessään jopa 100 vuotta, mutta savitiilikatot ovat sen verran arvokkaita, että valtaosa Suomessa uusituista ja asennetuista tiilikatoista on betonitiilikattoja.

Plus Kattopalvelu tekee omakotitalon, rivitalon, kerrostalon tai esimerkiksi kesämökin kattoremontin asiakkaan kannalta erittäin huolettomana avaimet käteen -pakettina. Uuden peltikaton, tiilikaton tai huopa- tai palahuopakaton asennus ei näin ollen teetä asiakkaalle lainkaan ylimääräistä vaivaa sen jälkeen, kun tämä on ottanut yhteyttä ja pyytänyt tarjouksen kattosaneeraamisesta. Kattoremontti voidaan tehdä myös talvella, joten sovimme saman tien alkukatselmuksesta. Kattoremontin hinta lasketaan paikan päällä suoritetun arviointikäynnin aikana saatujen tietojen perusteella, sillä näin hinta voidaan laskea kerralla kohdilleen. Sama kerralla oikein -mentaliteetti toistuu kaikissa katon uusimisen vaiheissa. Pulpettikatto, tasakatto tai esimerkiksi harjakatto tulee uusittua parhaalla mahdollisella ammattitaidolla, eikä kenenkään tarvitse käydä korjaamassa jälkiämme. Katon uusimisen yhteydessä katolle voidaan asentaa uusia kattotuotteita, kattoa voidaan korottaa tai sen harjakulmaa muokata, ja katon alle voidaan tuoda lisää lämpöeristeitä. Kerrothan kaikki uutta kattoa koskevat toiveesi meille, niin laskemme hyvän tarjouksen koko urakalle. Kattoremontin voi maksaa myös osamaksulla tai rahoituksella, joten katon uusiminen ei vedä taloutta liian tiukille.

Onko sinunkin kesämökissäsi huopakatto tai palahuopakatto?

Suomalaiset pitävät kovasti huopakatoista ja palahuopakatoista, ja erityisen paljon niitä käytetään kesämökkien kattoina. Bitumikatto istuu kauniisti suomalaiseen metsä- tai rantamaisemaan, sillä niissä käytetään maanläheisiä, murrettuja ja luonnosta inspiraationsa saaneita värejä. Bitumikermikatto on todella vedenpitävä, mikä ei ainakaan vähennä sen suosiota. Itse asiassa, huopakaton saumat ovat niin vedenpitäviä, että se on ainoa katemateriaali, mikä voidaan asentaa myös tasakattoisiin rakennuksiin. Kermien elastisuus ja helppo työstettävyys mahdollistavat bitumikaton asentamisen mitä erilaisimpiin kohteisiin, myös monimuotoisille katoille.

Kolmiorimahuopakattoa ja laattakattoa ei voida asentaa kaikista tasaisimmille katoille. Perinteikäs kolmiorimakatto ja laattakatto (eli palahuopakatto tai paanukatto) eivät pidä vettä, jos ne asennetaan liian loivalle katolle. Onneksi kattoa voidaan muokata jyrkemmäksi kattoremontin yhteydessä, joten katon kaltevuuskulman ei tarvitse tuhota unelmiasi näyttävästä kolmiorimahuopakatosta tai kiehtovasta bitumipaanukatosta.

Se, että huopakatto on asianmukaisesti asennettu, ei vielä riitä takaamaan 20–40 vuoden käyttöikää. Huoltamaton huopakatto voi olla uusimiskunnossa jo 20 vuoden kuluttua. Ylläpidä kattosi kuntoa, ja tilaa huopakaton huolto ja korjaus Plus Kattopalvelulta. Kunnostamme myös kerrostalojen, omakotitalojen, rivitalojen, tuotantolaitosten ja esimerkiksi piharakennuksien bitumikatot.

Huopakaton huolto on tyypillisimmillään katon puhdistus lehdistä, oksista ja muista roskista, ja se kannattaa hoitaa ilmapuhalluksella. Katon harjaus voisi vaurioittaa bitumikatteen sirotepintaa. Bitumikattoa kannattaa muutenkin kohdella hellävaraisesti, jotta se säilyttäisi ainutlaatuisen kulutuksen- ja rasituksenkestävyytensä. Sammalet kuluttavat katon suojapinnoitetta ja saattavat avata sen saumat, joten mahdolliset kasvustot on tuota pikaa poistettava asianmukaisilla kasvustojenpoistoaineilla. Pinnoitteen uusiminen on edessä katon palveltua noin 20 vuotta. Uuden pinnoitteen levittäminen katolle saa katon vaikuttamaan aivan uudelta, ja sen ansiosta kesämökin tai esimerkiksi paritalon katto kestää vielä 10–20 vuotta kaikkia mekaanisia ja kemiallisia rasituksia.

Puolen vuoden välein tehtyjen kattotarkastusten ansiosta pienet vauriot saadaan kunnostettua jo ennen, kuin katto vuotaa, tai sen kunto heikkenee muutoin. Tyypillisiä huopakattokorjauksia ovat saumojen ja läpivientien tiivistykset, kuprujen aukileikkaaminen ja pienten kattoreikien paikkaus. Plus Kattopalvelu tarkastaa kaikkien kattotöiden yhteydessä koko katon kunnon ilmaiseksi, joten kattosi kunto tulee pysymään tasaisen hyvänä vuosikymmenestä toiseen.

Mitä nopeammin tilaat katon korjauksen Helsinkiin, sen parempi

Kattokorjausta ei kannata viivyttää yhtään enempää kuin tarpeellista – tilaa katon korjaus Helsinkiin Plus Kattopalvelulta, niin saat rakennuksen pikaisesti suojaan säältä! Jos katto vuotaa, on vaarana, että katon alla olevat puurakenteet ja eristeet kastuvat, ja menevät pilalle. Ennen pitkää sisäkatostakin saattaa alkaa tippumaan vettä. Mitä nopeammin vuotava tai muutoin vaurioitunut katto saadaan kuntoon, sen parempi, sillä sitä vähemmän meidän tulee kattokokonaisuutta korjata. Hyvissä ajoin tilattu peltikaton, tiilikaton, huopakaton tai palahuopakaton korjaus tulee näin ollen edullisemmaksikin. Esimerkiksi rikkinäisten tiilien vaihto ei maksa paljoa, mutta jos haljenneiden tiilien takia yläpohjarakenteisiin pääsee kosteutta, voidaan pian olla tekemisissä katon vesivahingon kanssa.

Mitä säännöllisemmin kattoa huolletaan, sitä vähemmän katon ja katon läpivientien asennusta ja tiivistystä tarvitaan. Yllättäviä vaurioita voi toki syntyä, esimerkiksi kattolumen liikkeiden tai poikkeuksellisen kovaa puhaltaneen myrskyn aiheuttamia. Kattolumi voi irrottaa esimerkiksi rännit katon reunoilta, ja pudottaa ne maahan. Rännien ja vesikourujen korjauksen lisäksi joudutaan kunnostamaan myös kattoon syntyneitä repeytymiä ja muita vaurioita. Myrskykin saattaa irrottaa katosta kattovarusteita, eli myrskyvaurioiden korjaus voi tarkoittaa vaikkapa irronneiden lumiesteiden, rännien tai tikkaiden kunnostamista ja niiden katteeseen aiheuttamien vaurioiden paikkausta. Lisäksi kovalla myrskytuulella voi sattua isompiakin vahinkoja – esimerkiksi puu saattaa kaatua katon päälle. Tällöin meidän on ehkä uusittava kattoa tai koko katto, sekä kunnostettava kattotuolit, kattoristikot ja muut puurakenteet.

Jotta kaikki tiilikaton, peltikaton, huopakaton tai esimerkiksi mineriittikaton kunnossa tapahtuneet muutokset tulisivat huomattua niin ajoissa, että niiden kunnostaminen olisi vielä helppoa ja edullista, on katon kunto tarkastettava puolen vuoden välein. Sinun ei tarvitse kantaa tästä murhetta, jos tilaat Plus Kattopalvelulta omakotitalon, kesämökin tai vaikkapa kerrostalon katon kevät- ja syyshuollot. Katon kunnon tarkastus tulee kaupan päälle kaikkiin kattotöihimme, myös katon puolivuosittaisiin puhdistushuoltoihin. Tarkastuksen jälkeen tiedämme, jos jokin jiiri vaatii paikkaamista, tai jos katolle on irronneita peltilistoja. Havaitsemme myös kattoikkunan tiivisteiden vaihtotarpeen, aluskatteen uusimistarpeen tai vaikkapa tarpeen vaihtaa lahot räystäs- tai otsalaudat, ja annamme kattokorjauksista edullisen tarjouksen. Mineriittikatto on ainoa katto, mitä emme korjaa, sillä tästä meitä estää uusin asbestilaki. Jos mineriittikatto vaurioituu, on se aikaa purkaa. Tilalle voimme asentaa vaikkapa uuden palahuopakaton.

Myrskyn jälkeen uusikin katto voi vuotaa

Myrskyn jälkeen on poutasää – ja aika kiivetä tarkastamaan kaikkien pihapiirin kattojen kunto. Jos olet itse estynyt nousemasta katolle, ota yhteyttä Plus Kattopalveluun. Käymme tarkastamassa katon kunnon, ja jos katolta puuttuu kattotiiliä tai kattopeltejä, annamme tarjouksen katon pikaisesta korjaamisesta. Puuttuvat kattotiilet tai esimerkiksi katosta irronneet kattoturvatuotteet voivat aiheuttaa kattovuodon, joten on parempi katsoa kuin katua. Uusikin katto voi vuotaa, jos se vaurioituu myrskyssä – tai jos katolla on paljon lunta, mikä rasittaa sen saumoja ja läpivientejä. Kattovuodon korjausta ei siis tarvita vain vanhoille ja haurastuneille katoille, vaan toisinaan myös aivan uudenkarheille kattokokonaisuuksille.

Vuotavan katon korjaus alkaa aina sillä, että otat yhteyttä Helsingissä ja muualla Uudellamaalla palvelevaan Plus Kattopalveluun. Kiirehdimme paikalle paikallistamaan kattovuodon ja arvioimaan sen jo aiheuttamat vauriot. Jos aluskate on ehjä, ei ole pelkoa katon vesivahingosta. Aluskatteen tehtävä on ohjata puuttuvien kattotiilien tai muiden kattoon syntyneiden vaurioiden kohdalta katon alle vuotavat vedet ulos. Jos aluskatekin on mennyt rikki, pääsevät vuotovedet kastelemaan katon alla olevat puurakenteet ja eristeet. Tällöin kattovuodon korjaaminen on hitaampaa. Ei riitä, että paikkaamme katon saumat tai läpiviennit tai uusimme rikkinäiset kattotiilet: meidän on korjattava myös aluskate, sekä uusittava märät eristeet. Tutkimme tarkoin katon rakenteet päättääksemme, miten ne kannattaa kunnostaa. Joskus selvitään pelkällä kuivattamisella, mutta jos rakenteissa on jo merkkejä lahosta, on rakenteet uusittava lahon etenemisen pysäyttämiseksi. Jos laho- ja homevaurioita on paljon, tai kattokokonaisuudella alkaa jo olla ikää, saatamme tulla siihen tulokseen, että katon uusiminen on paras ratkaisu. Katon vaihto saattaa onnistua vain hieman kattovuodon korjausta kalliimmalla hinnalla, mutta lopputulos on taatusti tiivis ja toimiva katto. Mitä vanhempi katto, sitä vaikeampi on taata sen tiiviys katon osittaisen korjauksen avulla. Vaikka pystyisimmekin korjaamaan varsinaisen vuotokohdan, voisi jokin toinen kohta alkaa pian vuotaa.

Tyypillisiä paikkoja kattovuodolle ovat kaikki katon läpiviennit. Jotta piipunjuuri tai kattoikkuna ei alkaisi vuotaa vettä katon alle, tulee kattoläpivientien kunto tarkastaa puolen vuoden välein: näin tiivisteet voidaan ajoissa uusia, ja kattovuodot sekä katon vesivahingot ehkäistä.

Katon säännöllinen huolto Helsingissä täydentyy harvemmin tarvituilla huoltotoimilla

Katon huolto Helsingissä onnistuu kaikista helpoiten, kun kilautat Plus Kattopalvelun kavereille, ja tilaat meidät tekemään katon tarkastamisen, puhdistamisen, sammalenpoiston tai mitä kattohuoltoa kulloinkin tarvitsetkaan. Me toteutamme katon huollon asiantuntevalla ja huolellisella otteella, olipa kyseessä sitten mineriittikatto, peltikatto, tiilikatto tai bitumikatto. Katon huoltaminen on palkitsevaa, sillä huollettu katto näyttää hyvältä, kestää huomattavasti paremmin erilaisia rasituksia, ja sille on odotettavissa huoltamatonta kattoa merkittävästi pidempi käyttöikä.

Olipa kattosi tehty mistä tahansa materiaalista, ovat katon kevät- ja syyshuollot sen tärkeimpiä huoltoja, ja ne suoritetaan aina samalla kaavalla. Katon puolivuosittaiseen huoltoon kuuluu katon puhdistaminen roskista ja epäpuhtauksista, mikä suoritetaan joko harjoilla tai ilmapuhaltimilla. Roskaton katto ei juuri ruostu eikä sammaloidu, joten säännöllisellä puhdistamisella saavutetaan hyviä tuloksia katon elinkaaren pidentämisessä. Muita kattohuoltoja tarvitaan paljon harvemmin, mutta nekin ovat olennainen osa katon ylläpitämistä.

Harvemmin tarvittuja kattohuoltoja ovat esimerkiksi kattopesut. Katon pesun jälkeen tehdään usein katon maalaus. Pinnoitteen uusiminen antaa katolle lisää rasituksenkestävyyttä. Peltikaton maalaus uusitaan silloin, kun vanha pinnoite alkaa hilseillä ja kulua, eikä näin ollen enää riitä suojaamaan kattopeltejä kosteudelta. Tiilikaton ja huopakaton pinnoitus tehdään vain kerran, jotta tiilikatto lakkaisi rapautumista, ja jotta huopakatto saisi uutta pontta kestää sään rasitteita. Pinnoite tasoittaa betonitiilien pinnan sellaiseksi, etteivät ne enää ime vettä, eivätkä tarjoa otollista kasvualustaa sammaleille ja jäkälille. Huopakatto saa uuden pinnoitteen myötä suojaa paitsi auringolta, myös sammaleilta.

Sammaleiden poisto tulee hoitaa jo ennen katon maalaamista. Tiilikaton ja huopakaton omistajien kannattaa suosia katon kemiallista puhdistamista, mikä ei riko katetta. Sammalenpoistoaine nitistää kaikki itiöt katosta, joten uusia sammaleita ei ole luvassa pitkään aikaan. Peltikatto ei tarvitse kemiallista sammalenpoistoa. On hyvin harvinaista, että peltikatto alkaisi sammaloitua, ja jos niin pääsisikin käymään, eivät tasaiset kattopellit tarjoa kasvustoille sellaista kasvualustaa, mihin niiden olisi helppo juurtua. Harja ja kattopesu riittävät puhdistamaan peltikaton.

Peltikatto saattaa kuitenkin tarvita muita kattohuoltoja. Asia selviää esimerkiksi katon keväthuollon yhteydessä ilmaiseksi tarjotun kattotarkastuksen perusteella. Tarkastamme joka katon kunnon ilmaiseksi aina, kun teemme sille joitain kattotöitä. Ehkä peltikatolla jo on ruostevaurioita, tai ehkä kattopellit pitäisi kiinnittää kattoon paremmin? Kuulet tästä hyvän tarjouksen kera!

Tue sadevesijärjestelmän normaalia toimintaa, ja tilaa rännien puhdistus ja korjaus Helsinkiin

Rännien puhdistuksesta, asennuksesta, huollosta ja korjauksesta Helsingissä ei tarvitse stressata: tilaa ne Plus Kattopalvelulta, niin sadevesijärjestelmäsi toimii normaalisti läpi vuoden! Kiipeämme puolestasi katolle sen vesikouruja tai kattokaivoja puhdistamaan, ja jos niiden toiminnassa esiintyy joitain ongelmia, teemme tarvittavat korjaukset (esimerkiksi vesikourujen saumauksen tai paikkauksen). Joskus sadevesijärjestelmä on aika uusia. Kattokaivot uusitaan usein yhtä aikaa katon uusimisen yhteydessä, sillä kattokaivojen ja kattohuovan tekninen käyttöikä tulee täyteen yleensä yhtä aikaa. Vesikourujen voi odottaa kestävän noin 40 vuotta, joten kourut voidaan joutua uusimaan kesken katon elinkaaren. Alumiinista valmistetut rännit kestävät muutaman vuosikymmenen pidempään, joten niiden uusiminen asettuu kestävämmänkin katon kanssa samoille linjoille.

On tärkeää, ettei mikään estä sadevesijärjestelmää toimimasta. Jos kattokaivot lakkaavat vetämästä, ovat tasakaton saumat helisemässä, sillä vesi jää tuolloin poistumatta katolta. Roskien tai jään tukkimat kattokaivot voivat johtaa katon saumojen pettämiseen ja katon vesivahinkoon. Kattokaivot tuleekin puhdistaa ja kuntotarkastaa puolen vuoden välein, jotta niiden toimintavarmuus voitaisiin taata, ja jotta katon alapuoliset osat eivät kastuisi.

Vesikourutkin tulee puhdistaa ja tarkastaa puolivuosittain. Tarvittaessa teemme myös syöksyputkien avauksen, sillä roskat saattavat päästä niihinkin. Jos sadevesikourujen puhdistus jäisi väliin, voisivat roskat aiheuttaa kouruihin tukoksia. Tukosten takia kourut tulvisivat tietenkin yli, ja sade- sekä sulamisvedet voisivat kastella niin ulkoseinät kuin rakennusta ympäröivän maaperänkin. Vaikka olisit juuri uusinut salaojat, saattaisi runsas kosteus löytää tiensä maaperästä rakennuksen perustuksiinkin. Kourutkaan eivät tykkää seisovasta vedestä ja jatkuvasta kosteudesta, vaan alkavat ruostua ja haurastua. Talvella vesi jäätyy, ja kouru voi vääntyä niin, ettei se vedä kunnolla roskattomanakaan.

Sadevesijärjestelmää kannattaa siis huoltaa puolen vuoden välein. Jos tilaat meiltä omakotitalon, kerrostalon tai esimerkiksi mökin kevät- ja syyshuollot, kuuluu sadevesijärjestelmän puhdistus siihen. Kaupan päälle saat sekä sadevesijärjestelmän että koko katon kunnon tarkastuksen. Jos kourut tai niiden ulosheittäjät on aika uusia, tai jos ruoste on tehnyt kouruihin reikiä, tarjoamme sopivaa kourusaneerausta. Saatamme tarjota myös sadevesikourujen huoltomaalausta, millä ehkäistään tehokkaasti ruostevaurioita, tai sulanapitojärjestelmän asentamista. Sähkökäyttöinen sulanapitojärjestelmä varmistaa sen, etteivät kourut tai kattokaivot jäädy talvipakkasilla.

Katon pesusta ja puhdistamisesta suuri apu

Katon pesu, sammaleenpoisto ja suojakäsittely Helsingissä auttavat pitämään tiilikaton, peltikaton tai huopakaton kunnossa, vaikka vuodet vierivät ja sään sekä ulkolämpötilojen vaihtelut kuormittavat kattoa. Roskien poisto katolta ja katon tarkastus ovat kattotöitä, mitkä tulee tehdä puolivuosittain. Lehdet ja muut roskat jouduttavat katon sammaloitumista, jos kyseessä on tiili- tai huopakatto – peltikatolle jääneet roskat ja epäpuhtaudet puolestaan kiihdyttävät katon ruostumista. Roskat voidaan poistaa harjaamalla, jos kohteena on tiilikatto, mineriittikatto tai peltikatto. Bitumikatolla on parempi käyttää ilmapuhallinta.

Katon puhdistuksen yhteydessä tehdään aina ilmainen kattotarkastus, minkä perusteella voimme suositella sinulle jotain tarpeellista kattohuoltoa tai -korjausta, esimerkiksi sammaleenpoistoa. Peltikatolle ilmaantuu sammaleita ani harvoin, ja ne ovat poistettavissa harjauksen ja pesun avulla. Tiili- ja huopakattoon sammalet tarttuvat tiukemmin. Kasvustojen perusteellinen, mutta katon kannalta tarpeeksi hellävarainen poisto hoidetaan sammalenpoistoaineen avulla. Katon suojakäsittely estää uusien sammaleiden ilmaantumisen. Sammaleista on pelkkää haittaa, sillä ne ikäännyttävät kattoa ja heikentävät sen kuntoa. Tiilikaton tiilet rapautuvat sitä nopeammin, mitä enemmän niillä kasvaa sammaleita. Huopakatolla nämä varsin epätoivotut kasvustot aiheuttavat muun muassa saumojen aukeilemista. Auenneesta saumasta pääsee kosteutta katon alle, ja tuulikin voi päästä puhaltamaan vuotien alle. Lopputulos voi olla repeytynyt katto, minkä korjaamiseen kuluu euro poikineen.

Tiilikaton pesu, peltikaton pesu ja huopakaton pesu kuuluvat kattomaalauksen esivalmisteluihin, sillä puhtaalle pinnalle maali tarttuu hyvin. Aivan ensiksi katon tiiviys tarkastetaan, jotta pesuvesi ei päätyisikin yläpohjaan katon rakenteita pilaamaan. Painepesurin sijaan katot pestään harjojen, huoltopesuaineiden ja tavallisen letkupaineen avulla. Sen jälkeen katto saa rauhassa kuivua. Kuiva katto on helppo maalata, jos vain säät suosivat: kelin pitää olla kuiva, mutta ei liian aurinkoinen. Peltikatto voidaan maalata niinkin usein kuin 10 vuoden välein. Sopiva maalausväli vaihtelee tapauskohtaisesti. Tiili- ja bitumikattojen suojapinnoite uusitaan vain kertaalleen. Savitiilikattoja ei maalata koskaan. Pinnoitteen sijasta niille kuuluu levittää emäspitoista suoja-ainetta noin viiden vuoden välein. Suojakäsittelyjen väliaika ei kuitenkaan saisi olla pidempi kuin 10 vuotta.

Varmista onnistunut lopputulos, ja tilaa katon maalaus Helsinkiin meiltä

Katon maalaus Helsingissä voi mennä pilalle monesta eri syystä. Ehkä pohjatöissä ja esivalmisteluissa on oiottu, tai ehkä maali on ollut vääränlainen tai huonolaatuinen. Kenties kattomaalaus on tehty epäsopivassa säässä, eikä maali siksi ole päässyt tarttumaan kunnolla. Jos lopputulos on epäonnistunut, pitää katto maalata uudestaan ehkä jo seuraavana kesänä, mistä aiheutuu tietenkin ylimääräisiä kustannuksia. Normaalisti katon huoltomaalauksia tarvitaan aikaisintaankin 10 vuoden välein. Varmista onnistunut lopputulos, ja tilaa peltikaton, tiilikaton, huopakaton tai mineriittikaton maalaus Plus Kattopalvelun taidokkailta ammattilaisilta. Emme luista pohjatöissä, eli katon tarkastuksessa, tiivistyksessä, sammaleiden poistossa, ympäristön suojaamisessa ja katon pesemisessä. Kun katto on kuivunut pesun jälkeen, valitsemme sopivan sään kattomaalaukselle, ja laitamme pensselit heilumaan. Tarvittaessa teemme 2 tai vaikka 3 maalikerrosta. Sitten suoritamme lopputarkastuksen ja -siivouksen, ja urakka on valmiiksi taputeltu.

Mineriittikaton maalaus jatkaa vanhan mineriittikaton käyttöikää mukavasti. Katto saa suojaa niin pakkasrapautumiselta, kasvustoilta kuin ultraviolettisäteiltä. Myös huopakatot ja tiilikatot maalataan pakkasrapautumisen ja kasvustojen ehkäisemiseksi. Huopakaton maalaus tai pinnoitus antaa suojaa myös auringon kuivattavalta vaikutukselta, mikä voisi saada katteen halkeilemaan ja vuotamaan. Tiilikatto maalataan ennen kaikkea siksi, että vanhojen tiilien huokoinen pinta voitaisiin tasoittaa. Tämä lopettaa kosteuden kertymisen tiilien sisälle, ja ehkäisee sammaloitumista. Mitä vähemmän tiilen sisällä on vettä ja sammalten juuria, sitä vähemmän se rapautuu.

Peltikaton maalaus ehkäisee ruostumista, mikä on katon surma, jos se saa kunnollisen otteen katosta. Jos peltikaton maalipinnassa on naarmuja, on ne kiireen vilkkaa maalattava peittoon, sillä ruoste voi lähteä leviämään pienimmästäkin suojaamattomasta kohdasta. Naarmujen paikantaminen ajoissa on helppoa, jos katto tarkastetaan läpikotaisin kahdesti vuodessa. Samalla selviää se, onko koko katto jo aika maalata. Laadukkaimmat tehtaalla laitetut pinnoitteet voivat kestää hyvänä jopa 25 vuotta. Huoltomaalaus numero kaksi on edessä 10–15 vuoden päästä.

Tietenkin katon huoltomaalaus vaikuttaa positiivisesti katon ja koko rakennuksen ulkonäköön. Tasaisen värinen, kiiltävä katto on kaunis katsella, joten kattomaalaus toimii myös rakennuksen ”kauneusleikkauksena”.

Lumenpudotuksetkin Helsingissä saat tältä samalta kattopalvelulta

On monia syitä, miksi tilata lumenpudotus Helsinkiin. Jos kyseessä on piharakennus, esimerkiksi varasto, tarvitset lumenpudotusta ehkä siksi, ettei katto romahtaisi. Jos lunta on tullut poikkeuksellisen paljon, voivat kantavat kattorakenteet olla hätää kärsimässä. Yleensä lumenpudotus tilataan omakotitalon, kerrostalon, rivitalon, mökin, hallin tai jonkin muun kiinteistön katolta kuitenkin siksi, että lumen liikkeistä aiheutuvat vahingot voitaisiin ehkäistä. Katolta äkisti putoava lumi voi aiheuttaa henkilö- ja omaisuusvahinkoja, minkä lisäksi katto saattaa vaurioitua. Ei ole epätavallista, että katolta putoava lumi irrottaa rännit, kattotikkaa tai esimerkiksi ilmanvaihtohormin. Kevättalvella katolta voi tulla alas iso määrä painavaa lunta, ja sen vauhti voi olla melkoinen. Onkin hyvä seurata sitä, paljonko katolla on lunta, ja tilata tarvittaessa lumen pudotus katolta. Kun se tehdään hallitusti ja turvallisesti, voidaan monet vahingot ja kalliit korjauskustannukset estää jo ennalta.

Kattolumitöissä kannattaa luottaa siihen samaan kattofirmaan, joka toteuttaa ammattitaidolla myös muut tiilikattojen, huopakattojen ja peltikattojen huollot ja korjaukset, eli Plus Kattopalveluun. Me tiedämme, miten lumet pudotetaan ilman riskejä. Huolehdimme niin omasta työturvallisuudestamme kuin siitä, ettei ohikulkijoille aiheudu vaaraa. Toimimme tietenkin myös siten, että katto pysyy kunnossa. Tässä auttaa se, ettemme raavi kaikkia lumia pois, vaan jätämme katolle ohuen lumikerroksen. Jos tarpeen, jätämme osan työntekijöistä valvomaan vaaravyöhykettä tai ohjaamaan ohikulkevaa liikennettä.

Luota Plus Kattopalveluun myös silloin, kun tarvitset jään poistoa katolta, tai terävien jääpuikkojen poistoa katon räystäiltä. Jään poistossa ei käytetä voimaa, vaan kuumaa vesihöyryä. Rännien ja katon sulatus höyryllä onnistuu ilman turhia riskejä, kun taas jään hakkaaminen voisi vaurioittaa katetta tai rännejä. Jää pitää saada pois katolta, sillä se on turvallisuusriski, ja se voi saada katon vuotamaan. Jää voi nimittäin vaurioittaa katon saumoja, tai estää sulamisveden reitin kohti sadevesijärjestelmää. Jos jäätä esiintyy katolla joka talvi, on syytä epäillä yläpohjan kautta tapahtuvaa lämpöhukkaa, mihin voidaan puuttua tekemällä katon lisälämmöneristys. Jos kattokaivot tai rännit jäätyvät talvella, on syy usein siinä, ettei sadevesijärjestelmää ole puhdistettu syksyllä. Joskus on kyse rakenteellisista vioista, joihin auttaa kourusaneeraus.

Katon IV-työt ja muut kattotyöt Helsingissä tukevat katon toimintaa

Kaikki omakotitalon, kerrostalon tai esimerkiksi tuotantolaitoksen kattotyöt Helsingissä toteuttava Plus Kattopalvelu ei aikaile turhia. Ota yhteyttä, niin saat kaikenlaiset peltikatto-, huopakatto-, palahuopakatto- ja tiilikattotyöt nopealla aikataululla, parhaalla asiantuntemuksella ja kilpailukykyisellä hinnalla. Olipa kattotyö jokin katon IV-työ, katon osittainen korjaus, rännien puhdistaminen tai vaikka kokonainen kattoremontti, olemme kattofirma paikallaan. Kaupan päälle teemme aina koko kattokokonaisuuden kunnon tarkastuksen, joten saat heti tiedon kaikista huonokuntoisista saumoista, korjattavista kattoläpivienneistä tai esimerkiksi repeytyneestä aluskatteesta, jos pääsymme yläpohjaan on tarkastusta varten varmistettu. Tarvittaessa suosittelemme myös pieneläinesteiden (kuten lintuverkkojen) asentamista tai jotain muuta kattotyötä, minkä avulla kattosi saadaan ensiluokkaiseen kuntoon.

Aluskatteen vaihto on suoritettava kiireellä, jos huopakaton, tiilikaton tai peltikaton aluskate ei enää olekaan tehtäviensä tasalla. Vain ehjä aluskate ehkäisee katon vesivahinkoja. Huonoon kuntoon päässyt aluskate on lähes aina uusittava, mutta aluskatteen uusiminen voidaan tehdä myös osittain. Teippaamalla tehty aluskatteen paikkaus ei ole tarpeeksi tehokas tapa suorittaa aluskatteen korjaus. Aluskatteen paikkaaminen tarjoaa vain väliaikaisen avun. Aluskatteen osittainenkaan vaihto ei yleensä ole mahdollista yläpohjan kautta, joten oikein tehty ja kestävä korjaus vaatii oikeastaan poikkeuksetta vesikatteen avaamista.

Kattoläpivientien korjaukset ovat tavallisia kattokorjauksia, sillä kattoikkunan tai esimerkiksi kattovalokuvun tiivisteet kuluvat vuosien vieriessä, ja läpivienti voi alkaa vuotaa. Tiivisteet pitääkin tarkastaa jokakeväisen ja -syksyisen kattotarkastuksen yhteydessä, jotta kattovuodon voitaisiin ennakoida, ja tiivisteet voitaisiin uusia ajoissa. Tarvittaessa uusimme kattoikkunan tai muun kattoläpiviennin. Plus Kattopalvelun kautta saat katollesi myös uusia kattoturvatuotteita, kuten lapetikkaita, kulkusiltoja ja lumiesteitä. Kattopeltiseppämme toteuttavat ammattitaidolla kaikki katon peltityöt, kuten jiiri- ja juuripellitykset, myrskypellit, piipun pellitykset ja jalkarännien asentamisen.

Katon IV-töillä tehostetaan ilman vaihtumista katon alla. Jos kosteus ei pääse pois katon alta, voi se kastella katon eristeet ja kattorakenteet, mistä seuraa ajan kanssa laho- ja homeongelmia. Ilman vaihtumista on mahdollista tehostaa teettämällä katon korotus, mutta myös aluskatteen vaihto hengittävään malliin voi auttaa. Joissain tilanteissa ilma saadaan liikkumaan paremmin asentamalla uusia ilmanvaihtohormeja tai alipainetuuletin. Jos eristeissä jo on hometta, on ne pikaisesti uusittava. Tarpeen mukaan suosittelemme uusien eristeiden tuomista katon alle. Näin pienennetään asunnon lämmityskustannuksia ja parannetaan katon kosteusteknistä toimivuutta.

Katon ja yläpohjan eristys pienentää lämmityskustannuksia, kun taas villojen vaihto ehkäisee homevaurioita

Eristeiden lisääminen, asentaminen ja uusiminen ovat niitä kattotöitä Helsingissä, joissa kannattaa luottaa Plus Kattopalveluun. Me osaamme valita oikeanlaiset eristeet ja asentaa ne sopivalla tavalla, olipa sitten kyseessä rintamamiestalo, kerrostalo tai vaikka kesämökki. Katon eristys huolehtii siitä, ettei asunnosta karkaa lämpöä. Vesikatto ei ole lämmöneriste – sen tarkoitus on pitää kosteus rakennuksen ulkopuolella. Jos eristeitä on liian vähän, rakennuksesta karkaa lämpöä, ja se kasvattaa lämmityskustannuksia. Karkaava lämpö voi aiheuttaa myös muita ongelmia. Kevättalvella lämmin ilma saattaa tiivistyä kosteudeksi välikatolla, ja tällainen kondenssivesi voi pilata katon rakenteet aivan samaan tapaan kuin kattovuoto. Lämmön karkaaminen eli lämpöhukka voi johtaa myös sauma- ja jiirivuotoihin, sillä kattolumi sulaa sen takia altapäin. Sulamisvesi voi löytää tiensä katon alle katon saumojen ja jiirien kautta. Katon lisälämmöneristys ehkäisee kaikki edellä mainitut ongelmat. Samalla se tekee asunnosta energiatehokkaamman, millä on vaikutusta myös ilmastonmuutoksen torjuntaan.

Joskus tarvitaan ullakon ja vintin eristystä – esimerkiksi silloin, jos asunto on käynyt ahtaaksi, ja ullakkotilat halutaan ottaa asuinkäyttöön. Ullakolle voidaan rakentaa uusia makuuhuoneita tai vaikka työtiloja. Jos samalla tarvitaan katon korotusta, onnistuu sekin tältä monipuolista kattopalvelua tarjoavalta kattoalan yritykseltä.

Meiltä käy kätevästi myös ilmanvaihtokanavien ja muiden kattoläpivientien eristys. Läpiviennit eristetään jo asennusvaiheessa, mutta jos ilmanvaihtoputkesta tai esimerkiksi viemärintuuletusputkesta tipahtelee kondenssivettä, on se merkki siitä, ettei eristystä ole tehty oikein. Korjaamme tilanteen, ja estämme kondenssiveden aiheuttamat haitat.

Villojen vaihtoakin voidaan tarvita. Märkiin eristeisiin voi kasvaa hometta, joten ne on purettava ja uusittava. Eristeissä oleva kosteus voi olla peräisin juuri kondenssivedestä, tai kattovuodosta. Villojen vaihdon yhteydessä teemme usein myös kastuneiden kattorakenteiden kunnostuksen. Jotta katto ei enää vuotaisi, on se tiivistettävä. Jos taas kyse oli kondenssivedestä, on välikaton ratkaisut päivitettävä sellaisiksi, ettei kondenssivettä enää esiintyisi. Tässä auttaa juuri katon lisälämmöneristys tai katon tuuletusratkaisujen päivittäminen. Katon lisälämmöneristys voidaan yleensä toteuttaa hyvin helposti, eli esimerkiksi kattorakenteita ei tarvitse sen vuoksi avata.

Katon turvallisuus kuntoon kattoturvatuotteilla

Kattoturvatuotteet Helsinkiin ja lähialueille toimittavalla Plus Kattopalvelulla on pitkä kokemus lapetikkaista, kattosilloista, palotikkaista ja muista kattoturvatuotteista. Jos tarvitset turvatuotteiden asennusta, huoltoa tai korjausta, ota yhteyttä soittamalla tai jättämällä verkkoviesti. Huolehdimme niin kerrostalojen, tuotantolaitosten, omakotitalojen, piharakennusten kuin vapaa-ajan asuntojenkin kattoturvatuotteiden kunnosta. Kattoturvatuotteet eivät ole mitään silmänpalvontaa, vaan niillä pidetään ihan oikeasti huolta siitä, että katolla on turvallista liikkua, ja etteivät katolta putoavat lumimassat pääse aiheuttamaan vahinkoja.

Ei vielä riitä, että tiilikatto, peltikatto tai huopakatto on varusteltu rakennusmääräysten mukaisilla kattoturvatuotteilla. Turvatuotteet pitää säännöllisesti tarkastaa, sillä niiden kunto on voinut muuttua sitten viime näkemän. Kattoturvatuotteiden kiinnitysten kuntoon pitää kiinnittää erityishuomiota, sillä aika, katon lämpöeläminen ja katolla olleen lumen paino ovat voineet saada kiinnitykset höllentymään. On todella vaarallista, jos kattotikkaat irtoavat katosta silloin, kun kattohuoltaja on suorittamassa jotain toimenpidettä talon katolla. Kattokin vaurioituu, jos siitä irtoaa väkisin joitain sille asennettuja varusteita, ja joku voi jäädä katolta putoavien tikkaiden tai esimerkiksi kulkusiltojen alle. Kattoturvatuotteiden kunto on hyvä tarkastaa yhtä aikaa katon kevät- ja syyshuollon suorittamisen kanssa. Jos katon puolivuosittaiset huollot ovat Plus Kattopalvelun vastuulla, hoidetaan tämä automaattisesti ja ilman eri veloitusta. Jos kattoturvatuotteita on huollettava, korjattava tai uusittava, teemme työstä mainion tarjouksen. Ota yhteyttä myös silloin, jos kattotikkaat tai jokin muu kattoturvatuote irtosi katosta kovalla tuulella tai lumen pudotessa alas katolta.

Jos tilaat katon asentamisen tai uusimisen meiltä, huolehdimme siitä, että uusi katto varustellaan tarvittavalla määrällä kattoturvatuotteita. Niitä ovat muun muassa talotikkaat (eli seinätikkaat) ja kattotikkaat, mutta katolle voidaan tarvita myös hätäpoistumistikkaita ja kulkusiltoja. Lumiesteiden asennukselta ei voi välttyä, jos katon kaltevuus on 1:8 tai sen yli. Putoamissuojat, turvakaiteet, työskentelytasot ja kattopollarit ovat esimerkkejä muista kattoturvatuotteista, joita kattonne saattaa vaatia. Katto varustellaan katemateriaalin sanelemien ehtojen mukaisesti. Esimerkiksi konesaumakatolla kattovarusteet asennetaan katon pystysaumoihin, joten katteeseen ei tässäkään vaiheessa ilmesty peltejä puhkovia reikiä. Mahdolliset läpiviennit saumataan kiinteästi kattoon, joten konesaumakattoa ei suotta pidetä äärimmäisen vesitiiviinä kattona.

Lumiesteiden asennuksesta, korjauksesta ja uudelleenkiinnittämisestä suuri hyöty

Lumiesteiden asennus ja korjaus kuuluvat myös huopakaton omistajan tehtävälistalle, jos katon kaltevuus on 1:8 tai sitä enemmän. Kaikki erilaiset katot on varusteltava lumiesteillä, jos niiden kaltevuus saavuttaa tämän rajan. Onneksi lumiesteiden asennuksen ja korjauksen voi teettää Plus Kattopalvelulla, jolta löytyy tarvittava ammattitaito myös tähän kattotyöhön. Lumiesteet ovat hyvin kestäviä, joten kovin usein niitä ei tarvitse olla korjaamassa. Asia tulee kuitenkin varmistaa jokakeväisen ja -syksyisen kattotarkastuksen yhteydessä. Katon ja sen varusteiden tarkastus paljastaa, jos lumiesteitä on korjattava, tai jos niiden kiinnitykset pitää kiristää. Lumiesteidenkin kiinnitykset löystyvät vuosikymmenien mittaan, sillä kiinnityksiä rasittaa muun muassa kattolumen paino. Jos kiinnityksiä ei kiristettäisi, voisivat lumiesteet irrota katosta alas valuvan lumen mukana. Tällaisessa tilanteessa paikkaamme irronneiden lumiesteiden aiheuttamat reiät ja muut vauriot, ja kiinnitämme lumiesteet takaisin katolle. Jos lumen äkillinen alastulo on aiheuttanut myös tikkaiden tai ilmanvaihtohormin irtoamisen, kunnostamme tästäkin syntyneet vahingot.

Lumiesteitä tarvitaan pitämään kattolumet paremmin paikoillaan. Jos lumi pääsee valumaan vapaasti pitkin lapetta, voi se rikkoa kattoa aiheuttamalla naarmuja tai repimällä putkia, hormeja ja muita kattovarusteita irti. Lisäksi alas tuleva lumi, varsinkin jäällä ja irronneilla kattotuotteilla varustettuna, voi aiheuttaa vakavia vahinkoja alla olevalle irtaimistolle, tai rakennuksen läheisyydessä liikkuville ihmisille. Lumiesteiden ansiosta monet vahingot ja läheltä piti -tilanteet voidaan välttää. Lumiesteet tulee asennuttaa asiantuntevan kattofirman toimesta vähintäänkin kaikkien ovien ja kulkureittien yläpuolelle, jotta kukaan avainta ovessa kääntävä ei saa lumikuormaa niskaansa. Töihinkin lähtö sujuu nopeammin, kun ei ensin tarvitse raivata katolta pudonnutta lunta portailta tai autotallin oven edestä. Lumiesteillä tulee suojata myös terassien kaltaiset oleskelualueet, ja lisäksi kalliit kattovarusteet (kuten aurinkopaneelit) on hyvä suojata erillisillä lumiesteillä. Jos meiltä kysytään, kannattaa lumiesteet asentaa koko katon harjan reunalle, sillä tällöin kattolumen (myös suojalumen) aiheuttama rasitus jakaantuu tasaisemmin. Lumiesteet kestävät paremmin ja toimivat luotettavammin, kun kuormitus ei keskity tiettyihin paikkoihin.

Asennamme ja kunnostamme myös korkeiden rakennusten lumiesteet. Kerrostalojen lumiesteinä käytetään usein lumiaitoja. Henkilönostimien ja muiden apulaitteiden avulla pääsemme nopeasti ja turvallisesti huolehtimaan myös korkeiden rakennusten kattoturvatuotteiden kunnosta Helsingissä.

Piipun pellitys ja piipunhattu vähentävät hormisaneeraustarpeita

Piipun pellityksen ja piipunhatun avulla kannattaa suojata jokainen piippu Helsingissä! Piipun pellitys peltisepän työnä ei vain suojaa hormia sään vaihteluilta, vaan se myös viimeistelee katon ja sitä kautta koko omakotitalon tai muun rakennuksen ulkonäön. Piipunhattu estää roskia ja sadevettä (tai lunta) pääsemästä hormiin. Lopputulos on kuiva hormi, mikä vetää hyvin, ja mihin ei synny paloturvallisuutta, asukkaiden terveyttä ja hormin lämmönvaraamiskykyä heikentäviä halkeamia. Jos hormiin nimittäin pääsisi kosteutta, altistuisi hormi talviaikaisille jäätymisvaurioille. Pikkuhiljaa syntyneistä koloista ja halkeamista voisi tulla niin isoja, että niistä pääsisi karkuun savua ja lämpöä, ja että koloihin varastoituisi nokea. Noen syttyminen tuleen voi johtaa rakennuspaloon, sillä nokipalon aikainen kuumuus on valtava.

Jos hormin huomataan rapautuneen, on se ensi tilassa saneerattava. Hormisaneeraus voitaneen hoitaa pinnoittamalla hormi – vain poikkeustilanteissa piippu on muurattava uudelleen. Saneerattu piippu on syytä pellittää sekä suojata piipunhatulla. Taidokkailta kattopeltisepiltämme saat palvelua kaikissa muissakin peltisepän töissä. Kattopeltiseppämme ovat mestareja kaikenlaisten suojapellitysten, peltilistojen ja kokonaisten peltikattojen toteuttamisessa. Tilaa halutessasi myös lumiesteet, sadevesijärjestelmä tai kattoturvatuotteet peltisepän työnä.

Plus Kattopalvelulta sujuvat myös muut piippuun liittyvät työt, kuten vaikkapa piipunjuurivuodon korjaaminen. Jos piipusta vuotaa vettä, on piipunjuuren tiivisteet ja/tai juuripellitykset korjattava. Mikäli aluskate on asennettu oikeaoppisesti nostamalla se piippua vasten, ei kattovuoto savupiipun kohdalta saa aikaan sen kummempia vaurioita. Jos aluskatteen läpivienti on toteutettu väärin, voi piipunjuurivuoto kastella katon alla olevat rakenteet, ja pitkään jatkuessaan se saattaa saada aikaan laho- ja homevaurioitakin. Piipun pellityksen yhteydessä on erityisen helppoa korjata aluskatetta, sillä pellitystöitä varten kattoa on jonkin verran avattava.

Piipunjuurivuodot ja muut läpivientivuodot ovat ehkäistävissä säännöllisten kattotarkastusten avulla. Säännöllisten kuntotarkastusten ansiosta kuluneet tiivisteet osataan vaihtaa jo ennen, kuin ne lakkaavat pitämästä vettä. Perusteellinen kattotarkastus ulottuu myös katon alle, eli silloin on mahdollista havaita myös aluskatteen kunnossa mahdollisesti tapahtuneet muutokset.

Huolellisuutta kaikissa kattotöissä – myös katon tarkastuksissa Helsingissä

Katon tarkastustakaan ei voida suorittaa hutiloiden – tilaa katon tarkastus Helsingissä Plus Kattopalvelulta, niin saat tarkan selonteon aumakaton, tasakaton, pulpettikaton, harjakaton tai muun satulakaton todellisesta kunnosta. Meiltä on mahdollista tilata kattava koko katon kuntotarkastus, mutta tarjoamme ilmaisen katon yleiskuntotarkastuksen kaikkien kattotöiden yhteydessä. Tämä on osa poikkeuksellisen asiakaslähtöistä palvelulupaustamme. Tilasipa asiakas sitten kesämökin katon harjauksen, omakotitalon aluskatteen tiivistyksen, kerrostalon katon pesun tai vaikka teollisuuslaitoksen kattokaivojen puhdistuksen, tarjoamme ilmaisen kattotarkastuksen kaupan päälle.

Katon kunnon tarkastus pitäisi tehdä noin kuuden kuukauden väliin, eli heti talven jälkeen, ja vielä uudestaan ennen uuden talven alkamista. Näin tiilikaton, peltikaton tai esimerkiksi bitumikaton kunnossa tapahtuneisiin muutoksiin voidaan puuttua nopealla aikataululla. Pikkuvioilta ei välty mikään katto, vaan aurinko, kasvustot, kosteus, suuret lämpötilavaihtelut, kattolumi ja jää sekä esimerkiksi katon päällä kävely (mikä kuitenkin on välttämätöntä katon huollon kannalta) jättävät kattoon joskus jälkiä. Pikkuviat voi kuitenkin kunnostaa pikkurahalla, jos ne huomataan ajoissa. Helposti korjattavissa olevia pikkuvikoja ovat muun muassa rikkinäiset kattotiilet, haurastuneet tiivisteet, irvistävät saumat, kattohuovan ilmakuplat ja pintaruoste. Tarkkasilmäiset ammattilaisemme huomaavat myös törröttävät naulat, peltikaton maalipinnassa olevat naarmut ja esimerkiksi savupiipun kunnon heikkenemisen.

Katon tarkastus tarkoittaa sitä, että koko katon pinta kävellään läpi. Näin mikään kohta ei jää tarkastamista vaille. Katon kuntotarkastuksen yhteydessä varmistetaan myös kaikkien kattovarusteiden (sadevesikourujen, ilmanvaihtohormien, kattotikkaiden ja niin edelleen) sekä niiden kiinnitysten kunto. Jos mahdollista, käymme myös katon alla eli yläpohjassa. Esimerkiksi tasakaton alle ei pääse avaamatta sisäkaton tai vesikatteen rakenteita, joten katon yleiskuntotarkastuksen kulkuun se ei kuulu. Erikseen tilattava, kattavan kattotarkastuksen aikana voimme sopia katon alle kurkistamisesta. Muiden kattojen alle on yleensä helppo mennä joko tarkastusluukun tai kattoluukun kautta. Katon alle menemällä voimme selvittää aluskatteen kunnon, aluslaudoitusten kunnon ja katon rakenteiden terveyden. Esimerkiksi kattorakenteissa olevat värimuutokset viittaisivat kattovuotoon. Myös ummehtuneisuus ja eristeissä oleva kosteus on otettava vakavasti. Kosteuden alkuperä pitää selvittää ja sen aiheuttaja poistaa, minkä lisäksi jo syntyneet kosteusvauriot on korjattava.

Kattourakoinnit Helsingissä ja Kehä Kolmosen ulkopuolella tältä kattopalvelulta

Toki etsit ensiluokkaista kattourakointia tarjoavaa kattofirmaa Helsingissä. Valitse siis Plus Kattopalvelu: me olemme valmiit täyttämään ja jopa ylittämään odotuksesi! Olipa kyseessä sitten kerrostalon, omakotitalon, siirtolapuutarhamökin, ulkorakennuksen tai vaikka toimitilakiinteistön kattourakka, voit luottaa meidän toteuttavan sen ripeästi, ammattitaitoisesti ja sopuhinnalla. Yksityisasiakkaille on tärkeää tietää jo etukäteen, kuuluuko kattourakoitsija ennakkoperintärekisteriin. Asia selviää esimerkiksi osoitteesta ytj.fi, mutta me säästämme sinut ”salapoliisityöltä”: Plus Kattopalvelu kuuluu ennakkoperintärekisteriin (samoin kuin kaikkiin muihinkin olennaisiin rekistereihin. Ennakkoperintärekisterimerkintä kiinnostaa omakotitalojen ja kesämökkien omistajia, sillä sen myötä kattopalvelun tekemistä urakoista voi hakea kotitalousvähennystä.

Tämän kattofirman kanssa asiointi on erityisen sujuvaa ja joustavaa myös sen takia, että kattotöille voi hakea kauttamme myös rahoitusta, ja että kaikki kattotyöt toteutetaan avaimet käteen -periaatteella. Tämä tahtoo sanoa sitä, että kattourakkaan kuuluu niin alkukatselmus, materiaalien osto ja toimitus paikan päälle, loppusiivous kuin jätteiden poiskuljettaminenkin. Kattohuolto, kattoremontti, katon korjaus tai mikä tahansa kattourakka toteutetaan aukottomalla asiantuntemuksella, joten lopputulos on mitä onnistunein. Olipa kyse isosta tai pienestä kattourakasta, ota ensimmäiseksi yhteyttä meihin, ja pyydä tarjous!

Kattourakan hinta lasketaan paikan päällä tehdyn arviointikierroksen perusteella, sillä moni seikka vaikuttaa siihen, millä hinnalla katto voidaan uusia, korjata tai paikata. Asiantuntijamme tulee tarkastamaan tasakaton, aumakaton tai esimerkiksi pulpettikaton ja tekemään tarvittavat mittaukset. Tämän jälkeen olemme valmiit antamaan kirjallisen ja kiinteän urakkatarjouksen tarvitsemastasi kattourakasta. Katon koolla on merkitystä kattourakan hintaan, mutta niin on myös katon materiaalilla, katon kaltevuudella ja katon alapuolisten rakenteiden kunnolla. Myös katon varustelutaso saattaa vaikuttaa kattotöiden hintaan, sillä jos korjattavalla tai uusittavalla alueella on paljon erilaisia läpivientejä ja varusteita, hidastaa se kattourakan etenemistä jonkin verran. Joka tapauksessa, laskemme kattourakalle aina mahdollisimman edullisen hinnan, sillä tahdomme, että kaikilla olisi varaa pitää kattonsa hyvässä kunnossa ja käyttää palveluitamme.

Toimimme kaikkialla maamme pääkaupungissa eli Helsingissä, mutta lisäksi toimimme myös muualla Uudellamaalla. Asuitpa kantakaupungissa tai Kehä Kolmosen ulkopuolella, palvelee sinua tämä sama, monipuolinen ja ammattitaitoinen kattourakoitsija!