Kattoremontit, huollot ja korjaukset kaikille pelti-, tiili ja huopakatoille
Kattoekspertit palveluksessasi kaikissa pelti-, tiili -ja huopakattotöissä

Lumenpudotus Porvoo – Kattolumitöissä punnitaan lumenpudottajan ammattitaito

Lumenpudottamista katolta ei opita lukemalla. Vasta tositoimissa punnitaan lumenpudottajan taidot ja kokemus. Tilaa lumenpudotus Porvooseen meiltä, niin saat katollesi kokeneita konkareita, joilta lumenpoisto sujuu varmoin ottein. Tämä tarkoittaa sitä, että lumenpudotus huopakatolta, tiilikatolta ja peltikatolta sujuu kattoa vahingoittamatta. Jo valmiiksi osaavien ja ammattitaitoisten lumenpudottajien suorittamat kattolumityöt tarkoittavat myös sitä, että lumenpudotus tapahtuu kaikin puolin turvallisesti. Tiedämme, miten lumisella ja jäisellä katolla liikutaan. Käytämme asianmukaisia työturvallisuustuotteita, tarvittaessa myös nosturiautoa. Pidämme huolen myös talon asukkaiden ja muiden rakennuksen liepeillä – syystä tai toisesta – liikkuvien ihmisten turvallisuudesta. Suunnittelemme jo etukäteen, miten vaarallinen alue eristetään ja valvotaan niin, ettei kukaan jää katolta putoavan lumen alle.

Lumenpudotus on yksi vaarallisimmista kattotöistä, joten kannattaa miettiä kaksi kertaa, ennen kuin kiipeää itse katolle lapioineen. Jos kattolumitöitä ei tehdä oikein ottein, voi tiiliä irtoilla, puhumattakaan muista vaurioista (joista voi seurata vaikka kattovuoto). Kattolumitöiden yhteydessä voidaan tarvita myös jääpuikkojen poistamista tai katon ja rännien jäänsulatusta. Nuokin toimenpiteet voivat mennä metsään, toisinaan vaarallisellakin tavalla.

Jos siis tarvitset omakotitalon, taloyhtiön (kerrostalon tai rivitalon), mökin, paritalon, autokatoksen tai jonkin muun kiinteistön katon lumenpudotusta, tartu luuriin ja tilaa urakka meiltä Porvooseen, Askolaan, Loviisaan, Myrskylään, Pornaisiin tai Sipooseen. Me järjestämme niin, että lumimassat saadaan pian pois katoltasi, sillä kattolumitöillä on yleensä hoppu. Kattolumityöt tilataan yleensä vasta silloin, kun kattorakenteet jo ovat vaarassa – tai kun lumet uhkaavat pudota katolta itsekseen ja niin, että joku voi jäädä alle. Vaikka lumenpoistolla onkin kiire, emme hosu syyttä suotta, sillä hosuminen voi johtaa hutilointiin ja kohtalokkaisiin virheisiin.

Tulemme paikan päälle laskemaan, mitä lumenpudotus harjakatolta tai tasakatolta maksaa. Tähän vaikuttaa niin moni seikka, että tarjous kannattaa laskea vasta, kun olemme käyneet paikan päällä. Lumen pudotuksen hintaan vaikuttavat esimerkiksi lumen koostumus ja talon korkeus sekä se, tehdäänkö samalla myös jään poisto katolta.

Yksityisasiakkaan tarjouksessa lukeva töiden osuus on kotitalousvähennyskelpoinen. Kotitalousvähennyksen hakeminen ei voisi olla enää helpompaa, sillä se onnistuu verkossa jo parissa minuutissa. Kaikki tiedot, mitä tarvitset hakiessasi tuota verovähennystä, löydät antamastamme laskusta. Rahoitustakin voi hakea helpolla tavalla, sillä yhteistyökumppanimme tarjoamaa lainaa pääsee hakemaan verkkosivujemme kautta. Sitä saa tarpeeksi paljon myös isompia kattourakoita varten, joten tuo rahoitus kannattaa pitää mielessä esimerkiksi silloin, kun tarvitsee lumen alla painuneen katon oikaisua. (Viimeksi mainitulta kattourakalta voi välttyä tilaamalla kattotyöt ajoissa.)

Kattavat kattotyöt katon korjauksesta katon huoltoon ja remonttiin

Kokeneet kattoammattilaisemme korjaavat kaikki katot huopa- ja palahuopakatoista tiilikattoihin sekä peltikattoihin. Jos katto vuotaa, kattoikkuna falskaa tai aluskate kaipaa paikkausta, löytyy meiltä kattava tietotaito ongelman korjaamiseksi. Kun katon korjaus ei enää riitä, remontoimme huopakattosi, tiilikattosi ja peltikattosi avaimet käteen -palvelulla. Uutta kattoremonttia voidaan lykätä laadukkailla kattohuolloillamme, joilla varmistat kattosi toimivuuden ja pitkäikäisyyden. Puhdistamme katon ja vesikourut, pudotamme lumet, poistamme jääpuikot ja tarjoamme muut katon huoltotyöt kattosi tarpeiden mukaan. Ota yhteyttä missä tahansa kattotyössä!

Kattolumityöt – Lumenpoisto katolta vaatii lihasvoimia

Kattolumityöt vaativat lihasvoimia, mutta myös tasapainoa, ammattitaitoa, oikeaa kalustoa ja välineistöä (joskus jopa nosturiautoa) sekä ripauksen huimapäisyyttä. Joka vuosi ei tarvita lumenpudotusta. Kattolumitöitä tarvitaan Porvoossa vain silloin, jos lunta on erityisen paljon, tai jos lumen äkillinen putoaminen katolta on todellinen uhka.

Etenkin tasakaton ja tiilikaton omistajien kannattaa tähyillä katolleen pitkin talvea, sillä nämä katot voivat tarvita lumenpudotusta muita kattoja useammin. Tasakatolta lumi ei valu itsekseen alas, joten sen päällä saattaa olla enemmän lunta kuin vieressä olevan rakennuksen satulakatolla. Tiilikatot ovat painavia kattoja, vaikka niiden päällä ei olisi senttiäkään lunta. Etenkin suojalumi voi kuormittaa tiilikaton rakenteita niin, että ne vaurioituvat. Vettynyt suojalumi voi painaa useamman sata kiloa per kuutio, joten lumenpoisto on enemmän kuin hyvä idea.

Lumen määrän ja koostumuksen ohella on hyvä kytätä myös lumen jakaantumista. Jos lunta on kasaantunut vain toiseen päähän lapetta, on katon kunnosta suurempi huoli kuin silloin, kun lunta on kaikkialla yhtä tasaisesti. Seuraa sitäkin, onko jiirin päällä enemmän lunta kuin muualla. Tällainen voi saada jiirin vuotamaan Porvoossa.

Tilaa lumenpoisto myös silloin, jos lumimassat voivat pudota katolta niin, että katolta irtoaa tarvikkeita tai niin, että joku/jokin voi jäädä alle. Lumiesteet ovat pakollinen osa kaikkia kaltevia kattoja (meiltä voit tilata niin lumiesteiden asennuksen, huollon kuin korjauksenkin), mutta joskus nekin voivat irrota katosta. Taloyhtiöt ja talonomistajat ovat vastuussa siitä, ettei katolta putoava lumi tai jää aiheuta mitään vahinkoa. Jos vahinkoja sattuu, voit joutua korvausvastuuseen. Ehkä vahinkoja sattuu vain omalle omaisuudellesi? Silloin ei ole kovin todennäköistä, että saisit vakuutuskorvauksia.

Jääpuikkojen ja jään poisto katolta – Mullistavan hyvä keksintö jään poistamiseen

Kattolunta sulaa jonkin verran jo talvella. Mitä enemmän asunnosta karkaa lämpöä, sitä enemmän lumen ja vesikaton välissä voi olla sulamisvettä. Kun sulamisvesi tulee esiin lumen alta, se jäätyy.

Jos sadevesikourut eivät ole puhtaat tai niiden kallistukset antavat väärään suuntaan, voi niihin jäävä kosteus jäätyä. Lopputulos on sama kuin roskien tukkiessa rännikourut. Jäisten rännien yli vuotavat vedet jäätyvät jääpuikoiksi.

Kattojää, jäiset kourut ja jääpuikot voivat pudota alas, mikä on vaarallista. Henkilövahinkoja voi sattua myös siksi, että katolta valuva vesi voi tehdä pihasta liukkaan. Jää voi myös rikkoa sadevesijärjestelmää tai johtaa saumavuotoon patoamalla katolle vettä.

Jäätä ei kannata poistaa katolta mekaanisin menetelmin (ainoa poikkeus on jääpuikkojen katkominen). Me tiedämme mullistavan hyvän menetelmän jään poistamiseen Porvoossa, ja se on jään höyrystys. Suihkutamme pelkkää vesihöyryä kohti jäätyneitä kohtia. Se on nopea, varma ja turvallinen tapa päästä eroon jäästä.

Kattoremontit

Katon korjaukset

Kattohuolto

Kattotyöt