Kattoremontit, huollot ja korjaukset kaikille pelti-, tiili ja huopakatoille
Kattoekspertit palveluksessasi kaikissa pelti-, tiili -ja huopakattotöissä

Kattoikkunan, kattovalokuvun, kattoluukun korjaus ja uusiminen Porvoo

Rivitalon, kerrostalon, omakotitalon tai paritalon katolta voi löytyä melkoinen liuta erilaisia kattoläpivientejä. Myös kesämökin tiilikatolle, peltikatolle tai huopakatolle voidaan asentaa mitä erilaisimpia kattoläpivientejä. Tässä tekstissä kerromme nimenomaan kattoikkunasta, kattovalokuvusta ja kattoluukusta, mutta aloittakaamme luettelemalla erilaisia läpivientejä.

Osa kattoläpivienneistä on olemassa asumismukavuuden turvaamiseksi. Tällaisia ovat muun muassa viemärintuuletusputket, antennit, kattoikkuna tai kattovalokupu sekä erilaiset asunnon ilmanvaihtoon liittyvät putket, kuten vaikka huippuimurin putki. Näiden avulla saadaan poistettua ylimääräistä kosteutta tai esimerkiksi tuotua luonnonvaloa sisätiloihin.

Osa kattoläpivienneistä tukee tavalla tai toisella kattokokonaisuuden toimintaa. Jos ilma vaihtuu hitaasti katon alla, voi sinne syntyä kondenssivettä. Tätä voidaan ehkäistä ilmanvaihtokanavilla ja alipainetuulettimella. Jotta katon alla olevat rakenteet voitaisiin säännöllisesti tarkastaa, tarvitaan kattoluukkua. Tasakaton sadevesijärjestelmä koostuu kattokaivoista, joista jokainen tarvitsee oman kattoläpivientinsä.

Tilaa kattoläpivientien asentaminen meiltä Porvooseen, niin jokainen katon läpivienneistä on vesi-, lämpö- ja hajutiivis. Läpivientejä voidaan asentaa niin katon asentamisen yhteydessä kuin jälkikäteenkin. Me teemme ensiluokkaista työtä, olipa kyse konesaumakaton, tiilikaton tai vaikka paanukaton läpivienneistä. Osaamme toteuttaa oikein myös aluskatteen läpiviennin Porvoossa, Askolassa, Loviisassa, Myrskylässä, Pornaisissa tai Sipoossa.

Jatkossa läpiviennit kannattaa tarkastaa normaalien kevät- ja syystarkastusten yhteydessä. Näin läpiviennin tiivisteiden tai suojapellitysten kulumiseen osataan puuttua, ennen kuin katto vuotaa läpiviennin kohdalta. Tarvittaessa voimme myös uusia kattoikkunan, kattovalokuvun tai kattoluukun, eikä aluskatteenkaan tiivistys jää tekemättä. Jälkimmäinen voi tarkoittaa vaikka peltikaton aluskatteen osittaista uusimista tai aluskatteen ylösnostojen korjaamista. Emme jätä mitään hommaa kesken, joten tarvittaessa uusimme tai korjaamme myös kattoikkunan tai kattovalokuvun eristeet sekä höyrynsulut.

Mitä ikinä tarvitsetkaan, saat sen meiltä. Kaikki kattotyömme tehdään varmoin ja huolellisin ottein, ja urakan voi maksaa yhteistyökumppanimme tarjoamalla rahoituksella. Jos kyse on omakotitalon tai mökin katosta, voi asiakas hakea Verohallinnolta kotitalousvähennystä.

Kattavat kattotyöt katon korjauksesta katon huoltoon ja remonttiin

Kokeneet kattoammattilaisemme korjaavat kaikki katot huopa- ja palahuopakatoista tiilikattoihin sekä peltikattoihin. Jos katto vuotaa, kattoikkuna falskaa tai aluskate kaipaa paikkausta, löytyy meiltä kattava tietotaito ongelman korjaamiseksi. Kun katon korjaus ei enää riitä, remontoimme huopakattosi, tiilikattosi ja peltikattosi avaimet käteen -palvelulla. Uutta kattoremonttia voidaan lykätä laadukkailla kattohuolloillamme, joilla varmistat kattosi toimivuuden ja pitkäikäisyyden. Puhdistamme katon ja vesikourut, pudotamme lumet, poistamme jääpuikot ja tarjoamme muut katon huoltotyöt kattosi tarpeiden mukaan. Ota yhteyttä missä tahansa kattotyössä!

Kattoikkuna tai kattovalokupu vuotaa? Me laitamme katon priimakuntoon

Kattovuoto on kieltämättä ikävä yllätys, mutta on helpottavaa tietää, mistä voi saada katon korjauksen avaimet käteen -pakettina. Ota yhteyttä tähän kattofirmaan, niin vuotava peltikatto, tiilikatto, huopakatto tai palahuopakatto on pian priimakunnossa. Samalla kun korjaamme katon (esimerkiksi uusimalla vuotavan kattoikkunan tai kattovalokuvun Porvoossa), voimme tehdä myös jotain kattohuoltoja, joilla katon kuntoa voidaan hilata entistä paremmalle tasolle. Se, tarvitseeko tasakatto, pulpettikatto, harjakatto tai esimerkiksi aumakatto joitain kattohuoltoja vai ei, selviää kaupan päälle tulevan kattotarkastuksen yhteydessä.

Saat ilmaisen katon kunnon tarkastuksen riippumatta siitä, mitä olet tilannut. Tarkastamme kattosi ilmaiseksi, olipa kyse kattoikkunan tiivistämisestä, rikkinäisten tiilien vaihtamisesta, rännikourujen puhdistamisesta, peltikaton maalaamisesta tai vaikka aluskatteen paikkaamisesta kattovalokuvun kohdalta. Kattotarkastajamme ovat hyvin huolellisia, joten katon kunnossa tapahtuneet muutokset (kuten naarmut tai ilmakuplat) tulevat huomattua ja siten myös kunnostettua ajoissa.

Jotta naarmut, ilmakuplat, kuluneet tiivisteet tai löystyneet kiinnikkeet tulisivat huomattua ajoissa, kannattaa katto tarkastaa säännöllisesti. Parhaassa tapauksessa katto tarkastetaan heti keväällä ja uudemman kerran loppusyksystä. Näin talven mahdollisesti aiheuttamat vauriot voidaan havaita mahdollisimman pian. Syystarkastuksen myötä uuteen talveen voidaan tarvittaessa varautua tiivistämällä tai vaikka huoltamalla jokin kohta.

Myös talvella kannattaa pitää silmät auki. Se, että kattoikkuna tai kattovalokupu vuotaa, johtuu usein lumen painosta. Jos tarvitset lumenpudotusta, tilaa se meiltä, sillä meidän kokeneet lumenpudottajamme osaavat hoitaa homman kunnialla maaliin.

Kattoluukku tai tarkastusluukku vuotaa – Nyt tarvitaan aluskatetta!

Rivitalon, paritalon, omakotitalon ja kesämökin kattoläpiviennit pysyvät mahdollisimman tiiviinä, jos ne on asennettu kaikkien taiteen sääntöjen mukaan – tilaa siis uusien läpivientien asennus Porvooseen tästä osoitteesta. Oikein tehty asennus tarkoittaa myös sitä, että aluskatteen läpivienti on tehty asianmukaisella tavalla. On erittäin tärkeää, että aluskatetta nostetaan kattoluukkua ja muita läpivientejä vasten, sillä on mahdollista, että esimerkiksi kattoluukku vuotaa vielä jonain päivänä.

Jos katto- eli tarkastusluukku vuotaa, on kaikki toivo aluskatteen varassa. Aluskatteen tulee ottaa kosteus vastaan, ennen kuin kattorakenteet ja yläpohjan eristeet kastuvat. Aluskatteen ei kuitenkaan tule kerätä vettä (tällainen voisi saada aluskatteenkin vuotamaan). Aluskate, mikä on asennettu tarpeeksi kireälle, valuttaa kaiken veden pois pinnaltaan. Minne vesi valuu? Ei ainakaan yläpohjan eristeisiin! Vedet ohjautuvat räystäille ja siten kokonaan pois katon alta.

Aluskate suojaa kattorakenteet kosteudelta ja laholta myös silloin, jos katto vuotaa jiirin, piipun juuren tai vaikka harjatiilen kohdalta. Aluskatetta tarvitaan myös kondenssiveden varalta, sillä asunnon sisätiloista peräisin oleva kostea ja lämmin ilma voi kondensoitua katon alla. Kondenssivesi voi johtaa esimerkiksi siihen, että yläpohjan eristeet homehtuvat, joten kaikki voitava kannattaa tehdä kondensio-ongelman poistamiseksi. Meiltä saat parasta palvelua tässäkin asiassa, joten ota yhteyttä vaikka katon IV-töiden tiimoilta.

Kondensio-ongelma, aluskatteen repeämät, kattoluukun kohdalta alkanut vuoto, vääntyneet rännit ja peltikaton pinnoitteen naarmut huomataan säännöllisten kattotarkastusten ansiosta. Olipa sinulla uusi tai vanha katto, tarkasta tai tarkastuta se kahdesti vuodessa. Me olemme valmiit tarkastamaan kattosi läpivienteineen ja aluskatteineen päivineen, joten soita tai laita viestiä. Kattotarkastuksesta ei tarvitse maksaa mitään, jos teetät samalla vaikkapa katon harjauksen. Katon harjausta tai ilmapuhallusta tarvitaan joka kevät ja syksy, ja samalla tulee puhdistaa kattokaivot, jalkarännit tai vesikourut (tarvittaessa myös syöksytorvet).

Kattoremontit

Katon korjaukset

Kattohuolto

Kattotyöt