Kattoremontit, huollot ja korjaukset kaikille pelti-, tiili ja huopakatoille
Kattoekspertit palveluksessasi kaikissa pelti-, tiili -ja huopakattotöissä

Katon korjaus Porvoo – Sydämemme sykkii kattopaikkauksille

Putosivatko lumet katolta sellaisella voimalla, että lumi irrotti lumiesteet tehden kattoon reikiä? Kaatuiko puu katon päälle, vai onko edessä jokin pienimuotoisempi myrskyvaurioiden korjaus (kuten irronneiden kattopeltien kiinnitys takaisin paikoilleen)? Onko tiilikatolla rikkinäisiä tiiliä, vai ovatko sammaleet aukoneet bitumikaton saumoja? Ei hätää – ota yhteyttä meihin ja tilaa katonkorjaus ja katon paikkaus Porvooseen, Askolaan, Loviisaan, Myrskylään, Pornaisiin tai Sipooseen.

Sydämemme sykkii kaikenlaisille kattopaikkauksille. Tämä tarkoittaa sitä, että ensisijainen vaihtoehto kattosi kunnostamiseksi on aina katon paikkaus sekä mahdollisten katon vesivahinkojen korjaus. Kattoremonttia suosittelemme vain silloin, kun omakotitalon, paritalon, kesämökin, autotallin, taloyhtiön (kerrostalon tai rivitalon) tai jonkin muun kiinteistön katto on oikeasti siinä kunnossa, ettei kattoa kannata korjata. Katto on ehkä todella vanha – parhaat ammattilaisetkaan eivät voi nuorentaa ikivanhaa kattoa tai palauttaa sen rasituksensietokykyä. Voi olla, että katon vesivahinko on päässyt niin pahaksi, ettei lahovaurioiden kunnostaminen ja kastuneiden yläpohjan eristeiden vaihtaminen enää auta.

Jos katto suinkin on pelastettavissa, teemme tarjouksen painuneen katon oikaisusta, kattovuodon korjaamisesta, jiirien tiivistämisestä, ruostevaurioiden kunnostamisesta tai vaikka vuotavien läpivientien uusimisesta. Mikään kattokorjaus ei ole meille liian hankala tai isotöinen, olemmehan rautaisia ammattilaisia, joille työ maistuu.

Olennainen osa jokaisen tiilikaton, huopakaton ja peltikaton korjausta Porvoossa on katon kunnon tarkastus. Me emme liiku laput silmillä käyden tekemässä vain sen nimenomaisen asian, mikä meiltä on tilattu. Vaikka kyseessä olisi jokin pieni kattokorjaus, kuten parin rikkinäisen tiilen vaihto, huopakaton ryppyjen tasoitus tai vaikka rännien korjaus, tarkastamme kattosi kaupan päälle. Näin saat ajankohtaista tietoa kattokokonaisuutesi kunnosta ja mahdollisesti tarvituista lisäpaikkauksista tai kattohuolloista. Jokainen pienikin vaurio kannattaa kunnostaa heti, sillä vähäpätöiseltäkin vaikuttava muutos voi olla vuotoriski. Kaikki huoltotarpeetkin kannattaa täyttää, sillä huollettu katto kestää paremmin pakkasia, myrskytuulia, rankkasateita, ilmansaasteita ja muita rasituksia.

Kun tilaat palahuopakaton paikkauksen tai vaikka tiilikaton tiivistyksen meiltä, voit maksaa urakan yhteistyökumppanimme myöntämällä rahoituksella. Mikäli kyseessä oli mökkisi tai omakotitalosi katto, voit hakea myös kotitalousvähennystä. Se tekee muutenkin huokeasta kattourakasta entistä edullisemman.

Kattavat kattotyöt katon korjauksesta katon huoltoon ja remonttiin

Kokeneet kattoammattilaisemme korjaavat kaikki katot huopa- ja palahuopakatoista tiilikattoihin sekä peltikattoihin. Jos katto vuotaa, kattoikkuna falskaa tai aluskate kaipaa paikkausta, löytyy meiltä kattava tietotaito ongelman korjaamiseksi. Kun katon korjaus ei enää riitä, remontoimme huopakattosi, tiilikattosi ja peltikattosi avaimet käteen -palvelulla. Uutta kattoremonttia voidaan lykätä laadukkailla kattohuolloillamme, joilla varmistat kattosi toimivuuden ja pitkäikäisyyden. Puhdistamme katon ja vesikourut, pudotamme lumet, poistamme jääpuikot ja tarjoamme muut katon huoltotyöt kattosi tarpeiden mukaan. Ota yhteyttä missä tahansa kattotyössä!

Huopakaton korjaus Porvoo – Korjatun katon viimeisteleminen voi tapahtua vaikka pinnoittamalla

Palahuopakaton korjaukset ja paikkaukset ovat melko harvinaisia, kun katto on uusi tai uudehko. Myös tiivissaumakatot ja kolmiorimahuopakatot pysyvät pitkään hyvässä kunnossa. Katon kuntoa tuetaan muun muassa huopakaton kevät- ja syyshuolloilla, eli poistamalla roskat katolta. Samalla teemme katon tarkastuksen siltä varalta, että huopakatolla on kuin onkin paikkaamista odottavia reikiä.

Kun katto ikääntyy, on mahdollista, että huopakatto vuotaa. Mikä tahansa katto on alttiimpi erilaisille rasituksille, kun se ikääntyy. Kun tasakatto, harjakatto, aumakatto tai esimerkiksi mansardikatto tarkastetaan edelleen kaksi kertaa vuodessa, osataan mahdolliset vauriot hoitaa pian pois päiväjärjestyksestä. Huopakatto voi vuotaa vaikka antennin juuresta, ilmanvaihtoputken kohdalta tai jiirin luota, mutta pikainen kattopaikkaus estää ongelmien pahenemisen.

Samalla kun korjaamme huopakaton Porvoossa, voimme tehdä erilaisia kattohuoltoja, joilla bitumikaton rasituksensietokykyä voidaan parantaa. Huopakatto voi kestää yhteensä jopa 40 vuotta, jos se pinnoitetaan kerran uudelleen. Mikäli huopakaton pinnoite vaikuttaa kuluneelta, tarjoamme sinulle huopakaton pinnoittamista – joko huopakaton korjauksen ja paikkauksen yhteydessä tai omana palvelukokonaisuutenaan. Uusi pinnoite estää omakotitalon, rivitalon tai vaikka kerrostalon bitumikattoa kuivumasta ja kovettumasta auringossa.

Toki huopakattokorjaukseen voidaan yhdistää muitakin kattotöitä, kuten vaikka vesikourujen puhdistus, otsalautojen maalaus, kattoikkunan asentaminen tai vaikka sammaleenpoisto. Sammaleenpoisto onkin erinomainen tapa ylläpitää huopa- tai palahuopakaton kuntoa Porvoossa.

Peltikaton korjaus Porvoossa vaatii peltikattospesialisteja

Tarvitseeko peltikattosi korjausta Porvoossa? Ota siinä tapauksessa yhteyttä Plus Kattopalveluun. Meidän peltikattoasiantuntijamme tulevat tarkastamaan tilanteen ja korjaamaan omakotitalon, kesämökin, autokatoksen, aitan, navetan tai esimerkiksi paritalon peltikaton. Palvelemme myös taloyhtiöitä. Vuotaako kerrostalon peltikatto? Onko rivitalon peltikatolla paikattavia reikiä? Ei hätää – katto on kohta kunnossa, eikä uusista peltikattovuodoista tarvitse kantaa huolta.

Peltikaton paikkaus kannattaa jättää ammattilaisille, sillä he osaavat arvioida, koska esimerkiksi reiät kannattaa paikata, ja koska kannattaa tehdä kattopeltien vaihto. Voimme vaihtaa vain ne huonokuntoisimmat pellit, mutta joissain tapauksissa kaikki kattopellit kannattaa vaihtaa kerralla. Tällaista urakkaa kutsutaan osittaiseksi peltikattoremontiksi. Suurin ero tavalliseen kattoremonttiin on se, ettei aluskatetta uusita lainkaan.

Peltikattospesialistimme muistavat tarkastaa kattokokonaisuuden kunnon joka kerta. Tämä on tärkeää siksi, koska peltikaton aluskatekin voi tarvita korjausta. Aluskatteen tiivistys on niin tärkeä toimenpide, ettei sen soisi unohtuvan. Aluskate suojaa peltikaton alla olevia puurakenteita ja lämmöneristevilloja sekä kondenssivedeltä että peltikattovuodoilta. Ilman aluskatetta pienikin määrä katon läpi tihkuvaa kosteutta voisi aiheuttaa kosteusvaurioita. Asunnon sisältä voi tulla vesihöyryä useampi litra joka päivä, joten aluskatetta tarvitaan paikkaamaan katon tuuletuksen puutteita ja estämään kosteuden pisaroituminen katon alle.

Ikä ei ole ainoa asia, mikä voi saada esimerkiksi tiilikuvioisen peltikaton vuotamaan Porvoossa. Katto voi alkaa vuotaa esimerkiksi rajuilman takia. Tuuli voi irrottaa peltilistat, kattopellit tai osan kattoturvatuotteista. Tällaista voidaan ehkäistä kattopeltien lisäkiinnityksillä ja korvaamalla huonokuntoiset (lue: törröttävät) naulat kateruuveilla, mutta aluskatetta tarvitaan kaikesta huolimatta.

Kattopeltien naulojen tai vailla kunnollisia tiivisteitä olevien kateruuvien vaihtaminen uusiksi kateruuveiksi ehkäisee monet pienet kattovuodot. Myös kattoläpivientien tiivisteiden kuntoa kannattaa seurata, sillä paikallaan voi olla esimerkiksi piipun juuren tiivistys tai kattoikkunan uusiminen.

Teemme jokaisen peltikaton paikkauksen yhteydessä ilmaisen kattotarkastuksen voidaksemme tarjota mahdollisesti tarvittuja lisätiivistyksiä tai vaikka peltikaton huoltomaalausta. Huoltomaalaus on yksi niistä toimenpiteistä, joilla voidaan estää peltikattoa ruostumasta ja alkamasta vuotaa ruostevaurioiden kohdalta.

Tiilikaton korjaus Porvoossa voi pestä kustannustehokkuudellaan tiilikattoremontin mennen tullen

Tiilikaton korjaus ja paikkaus on mielestämme paljon parempi idea kuin tiilikattoremontti – siis niin kauan kuin kattoa on vielä mahdollista korjata. Jos katto on todella huonossa kunnossa (esimerkiksi siksi, että tiilikatto on vuotanut pitkään ja runsaasti), suosittelemme tiilikaton uusimista. Katon vaihtoa tarjotaan myös siinä tapauksessa, että katto on teknisen käyttöikänsä päässä. Betonitiilikatto kestää maksimissaan 70 vuotta, savitiilikatto (enintään) kolmekymmentä vuotta pidempään. Kun tekninen käyttöikä on lopussa, ei kukaan voi enää taata kattosi kuntoa ja tiiviyttä. Siinä vaiheessa kannattaa uusia katto, onhan vaarana se, että kosteus pääsee pilaamaan talosi rakenteet.

Jos kattosi ei ole vielä ikäloppu eikä sen alta löydy vakavia laho- ja homevaurioita, teemme tarjouksen tiilikaton paikkaamisesta Porvoossa. Katon korjaaminen on nopeampaa, edullisempaa ja ekologisempaa kuin kattoremontti, joten kattokorjaus pesee katon vaihdon mennen tullen!

Tavallisimmat tiilikaton korjaukset ovat rikkinäisten kattotiilien vaihto, kattoläpiviennin tiivistys ja tiilikaton aluskatteen korjaus. Tiiliä menee rikki muun muassa pakkasrapautumisen takia, ja jokainen rikkinäinen tiili tulee vaihtaa kattovuotojen ehkäisemiseksi. Aluksi tiilet ovat erittäin kestäviä ja vettä hylkiviä, mutta tilanne muuttuu ajan kanssa. Tiilet haurastuvat, imevät vettä ja rapautuvat lämpötilojen vaihdellessa. Tiilien kuntoa voidaan tukea tiilikattohuolloilla, joita teemme kaikkialla Porvoossa ja sen ympäristössä. Tiilien kuntoa tukevia tiilikattohuoltoja ovat muun muassa tiilikaton harjaus, sammaleenpoisto ja tiilikaton pinnoitus. Uusi pinnoite antaa tiilille likaa, vettä ja kasvustoja hylkivän pinnoitteen, ja totta kai pinnoitteen uusimisella on melkoinen vaikutus katon ulkonäköönkin.

Kattoläpivientejä ovat muun muassa kattoikkunat, viemärintuuletusputket ja kattoluukut. Tiilikatto voi vuotaa jonkin läpiviennin kohdalta, jos kattoläpivienti pääsee huonoon kuntoon. Kattoläpivientien kuntoa kannattaakin seurata puolivuosittaisten kattotarkastusten avulla. Samalla tulee huomattua rikkinäiset tiilet ja se, onko aluskate kunnossa vai ei. Jos aluskate on revennyt, reikiintynyt tai muutoin huonossa kunnossa, kannattaa asiaan puuttua mahdollisimman pian. Jos tiilikatto alkaa vuotaa, suojaa aluskate kattorakenteet kastumiselta kunnes vuoto havaitaan ja kunnostetaan. Hyvässä kunnossa oleva aluskate suojaa myös kondenssivedeltä ja sen aiheuttamilta kosteusvaurioilta.

Katon läpiviennin, kattoikkunan, kattovalokuvun ja kattoluukun korjaus

Kaikki kattokorjaukset toteutetaan alkutarkastuksen perusteella – niin isot urakat (kuten painuneen katon oikaisu) kuin pienetkin kattopaikkaukset (kuten katon korjaus viemärintuuletusputken kohdalta). Toisinaan kattoläpiviennin korjaamiseksi riittää läpiviennin tiivistys, mutta asia on tosiaankin varmistettava omin silmin ennen töiden aloittamista.

Kattoa ei kannata jättää korjaamatta kattoikkunan tai esimerkiksi kattoluukun kohdalta, sillä kaikki epätiiviit kohdat voivat johtaa kattovuotoon. Kuten aina jaksamme muistuttaa, voi kattovuoto aiheuttaa katon vesivahingon, ja sen kunnostaminen onkin jo oma lukunsa. Katon korjaaminen TV-antennin tai ilmanvaihtoputken kohdalta jo alkuvaiheessa on huomattavasti helpompaa ja huokeampaa kuin kattokorjaus vasta siinä vaiheessa, kun katon alla on jo kosteusvaurioita.

Ilman kattotarkastuksia ei saada tietää sitä, koska katto tarvitsee korjausta esimerkiksi savupiipun kohdalta (ainakaan ennen katon vesivahingon syntymistä). Meidän asiakkaamme saavat ilmaisen kattotarkastuksen aina tilatessaan meiltä joitain huoltoja tai korjauksia, joten kannattaa olla yhteydessä niin katon kevät- ja syyshuoltojen kuin esimerkiksi myrskyvaurioiden korjauksenkin tiimoilta. Voit myös tilata erillisen kattotarkastuksen meiltä Porvooseen.

Kattoremontit

Katon korjaukset

Kattohuolto

Kattotyöt