Kattohuolto Porvoo – Plus Kattopalvelulta luonnistuvat kaikki katon huollot

Plus Kattopalvelulta luonnistuvat kaikki omakotitalon, paritalon, kesämökin, autotallin, taloyhtiön (rivitalon tai kerrostalon) tai muun kiinteistön kattohuollot Porvoossa. Jokainen kattohuolto on merkityksellinen, sillä vain huollettu katto voi kestää hyvässä kunnossa kaikki vuosikymmenten aikana eteen tulevat vastukset ja koettelemukset. Kattohuollot, kuten sammaleenpoistot ja lumenpudotukset, voivat ehkäistä monet korjaustarpeet ja pidentää katon ikää.

Ei ole samantekevää, miten tiilikattoa, huopakattoa tai peltikattoa huolletaan, sillä tavalla tai toisella epäonnistunut kattohuolto voi vaurioittaa kattoa. Liian kovakouraiset otteet voivat saada katon jopa vuotamaan, vaikka tarkoitus oli tietenkin vahvistaa katon kuntoa ja ehkäistä kattovuodot. Erityisen tarkkana on oltava silloin, kun huolettava katto on huopakatto. Huopakatto voi olla niin tasa- kuin esimerkiksi pulpettikattoisessakin rakennuksessa, ja se voi kestää yhteensä jopa 40 vuotta. Katon elinkaari voi kuitenkin typistyä, jos katto puhdistetaan liian rajuilla otteilla. Koska harjaaminenkin voi olla liikaa huopakatteelle, on helppoa ymmärtää, miksi painepesurit tulisi pitää kaukana bitumikatoista. Mahdolliset sammaleet kannattaa poistaa tehokkaalla sammaleentuhokäsittelyllä, jotta ne saadaan pois viimeistä mätästä myöten, mutta katetta vahingoittamatta. Sammaleiden paikoilleen jättäminen ei ole hyvä ratkaisu, sillä sammalet voivat haurastuttaa katon ennenaikaisesti. Myös lumenpudottajan on oltava varovainen työskennellessään palahuopakatolla, tiivissaumakatolla tai kolmiorimahuopakatolla, jotta mitään vaurioita ei syntyisi.

Meiltä uskallat tilata kaikki huopakatonkin huollot Porvooseen, Askolaan, Loviisaan, Myrskylään, Pornaisiin tai Sipooseen. Osaamme valita oikeat työvälineet ja metodit, olipa kyseessä bitumikatto, aaltopeltikatto, konesaumakatto tai vaikka savitiilikatto. Tilaa vaikka rännien sulatus vesihöyryllä tai roskien poisto ilmapuhaltamalla! Kun katto on huollettu, voi yksityisasiakas hakea urakasta kotitalousvähennystä, mikä tekee lumenpudottamisesta tai esimerkiksi sammaleentuhokäsittelystä entistäkin edullisempaa. Rahoituskin on ulottuvillasi, sillä yhteistyössä meidän kanssamme toimivan lainapalvelun rahoitusta pääsee hakemaan kotisivujemme kautta.

Kattavat kattotyöt katon korjauksesta katon huoltoon ja remonttiin

Kokeneet kattoammattilaisemme korjaavat kaikki katot huopa- ja palahuopakatoista tiilikattoihin sekä peltikattoihin. Jos katto vuotaa, kattoikkuna falskaa tai aluskate kaipaa paikkausta, löytyy meiltä kattava tietotaito ongelman korjaamiseksi. Kun katon korjaus ei enää riitä, remontoimme huopakattosi, tiilikattosi ja peltikattosi avaimet käteen -palvelulla. Uutta kattoremonttia voidaan lykätä laadukkailla kattohuolloillamme, joilla varmistat kattosi toimivuuden ja pitkäikäisyyden. Puhdistamme katon ja vesikourut, pudotamme lumet, poistamme jääpuikot ja tarjoamme muut katon huoltotyöt kattosi tarpeiden mukaan. Ota yhteyttä missä tahansa kattotyössä!

Katon puhdistus Porvoo – Siistin katon kuivahtaminen tapahtuu nopeasti

Vesikatto pitää vettä, mutta liiallinen kosteus ei ole hyvästä. Katon pitää päästä välillä kuivumaan, jotta se ei haurastuisi liian nopeasti. Katto ei kuivu, jos sen päällä on paljon lehtiä, neulasia ja muita epäpuhtauksia. Roskia kertyy katolle aina vain lisää. Jos omakotitalon, paritalon, kerrostalon tai esimerkiksi mökin kattoa ei puhdisteta pitkiin aikoihin, voi katon päällä olla melkoinen kerros roskia. Voi olla, ettei tasakatto, harjakatto tai pulpettikatto kuivu oikein missään vaiheessa, vaan siihen on aina sitoutunut enemmän tai vähemmän kosteutta.

Kosteus houkuttelee katolle sammaleita, ja sammaleiden myötä kattoon sitoutuu entistäkin enemmän kosteutta. Tiilikatto reagoi rapautumalla, kun taas huopakattoon voi syntyä ammottavia reikiä. Sammaloituminen aiheuttaa myös huopakaton saumojen avautumista, ja silloinhan bitumikatto voi vuotaa. Se, että saumat repsottavat, altistaa huopakaton myös myrskyvaurioille – pääseehän tuuli puhaltamaan vuotien alle, jos saumat eivät ole optimaalisessa kunnossa.

Katon puhdistus on tarpeen myös siksi, että katto ja koko rakennus näyttäisivät paremmalta. Roskien poisto katolta kannattaa tehdä joka kevät ja syksy, vaikka katolla ei olisi silmiinpistävän paljon lehtiä, siite- tai katupölyä tai muita epäpuhtauksia. Samalla kun poistamme kattoa varjostavat neulaset katolta, teemme sadevesikourujen puhdistuksen. Vesikourujen puhdistus ylläpitää sadevesijärjestelmän toimintaa, joten rännejä ei kannata jättää putsaamatta Porvoossa. Mikäli sadevesijärjestelmään syntyy tukoksia, voi kosteus päästä tykkänään väärään paikkaan. Kosteutta voi lopulta löytyä jopa talon rakenteista, sillä ei ole samantekevää, kuinka lähellä taloa katolta valuvien sadevesien purkupaikka on.

Katon puhdistuksen yhteydessä tulet saamaan myös ilmaisen kattotarkastuksen. Ilman sitä voisivat monet paikkaustarpeet jäädä huomaamatta. Rikkinäisten tiilien vaihto, huopakaton ilmakuplien tasoitus ja peltikaton naarmujen paikkamaalaus kannattaa tehdä heti, kun tarvetta ilmenee, sillä ajan kanssa pienistä pulmista voi kehittyä vakavampia vaurioita.

Ennen kuin alamme poistaa neulasia katolta, panemme merkille katemateriaalin. Huopakatto ei pidä mekaanisesta puhdistamisesta, joten se kannattaa harjata (kevyesti!) vain erityistilanteissa. Parhain vaihtoehto tiivissaumakaton, palahuopakaton tai kolmiorimahuopakaton puhdistamiseen on ilmapuhaltaminen.

Peltikattokin voidaan ilmapuhaltaa, mutta aaltopeltikaton, lukkosaumakaton tai esimerkiksi tiilikuvioisen tiilikaton voi yhtä hyvin myös harjata. Jos talossa on tiilikatto, on harjaus itsestäänselvä vaihtoehto. Ei ole mitään parempaa vaihtoehtoa tiilikaton jokakeväiseen ja -syksyiseen puhdistamiseen kuin reipas harjaus!

Sammaleen poisto huopakatolta ja tiilikatolta Porvoo – Kasvustojen poisto onnistuu katon pinta-alasta riippumatta

Sammaleenpoisto katolta on yksi tiilikaton ja huopakaton tärkeimmistä kattohuolloista, sillä sammaleet eivät tee hyvää katon kunnolle – päinvastoin. Sammaleiden myötä kattosi pysyy märkänä viikosta viikkoon ja kuukaudesta kuukauteen. Jokainen sade saa sammaleet imemään runsaasti vettä, eikä vesi tunnu haihtuvan sitten millään. Katon kunnon kannalta olisi tärkeää, että katto saisi joskus kuivua, mutta se ei oikein onnistu niin kauan kuin katolla on sammaleita.

Tiilikaton rapautuminen voi kiihtyä, jos katolla on sammaleita. Huopakattokin reagoi ikävästi: se voi reikiintyä, ja sammaleiden kaikkialle tunkeutuvat juuret voivat saada katon saumat repsottamaan.

Sammaleet vaikuttavat myös katon ulkonäköön, eikä se vaikutus ole positiivinen.

Sammaleista tulee siis hankkiutua eroon, mutta kuinka? Jos katolla on runsaasti sammaleita, ei tiilikaton harjaus auta, sillä harjakset irrottavat vain pintasammaleen. Huopakattoa ei kannata harjata lainkaan.

Painepesuria ei kannata edes harkita, sillä se voisi pilata katon pinnoitteen. Katto voisi olla pian vieläkin huonommassa kunnossa, jos jäkälät ja muut kasvustot poistettaisiin painepesurilla. Mikä siis neuvoksi? Suosittelemme sammaleentuhokäsittelyä Porvoossa. Tällainen sammaleenpoisto katolta onnistuu aina yhtä hyvin – katon pinta-alasta riippumatta. Kattokaltevuus tai katon ikäkään ei vaikuta siihen, onnistuuko tekemämme sammaleentuhokäsittely vai ei. Me tiedämme, mitä tehdä. Levitämme katollesi biohajoavaa sammaleentuhoainetta, mikä saa kasvustot katoamaan juurineen päivineen. Jos sammaleet ovat jo vaikuttaneet katon kuntoon, teemme tarvittavat kattopaikkaukset ja -tiivistykset.

Tiilikaton harjaus Porvoossa on tarpeen, vaikka katto vanhenee

Tiilikatto voi suojata rakennusta useiden vuosikymmenien ajan Porvoossa. Betonitiilikatto saattaa kestää huikeat 70 vuotta, kun taas savitiilikatto saattaa kestää uskomattomat 100 vuotta. Jotta katto pysyisi pitkäikäisenä, on sen kunnosta huolehdittava. Huoltamatta jäänyt tiilikatto saattaa rapautua ja vuotaa jo kolmekymppisenä niin, että on tosissaan harkittava katon uusimista.

Tiilikaton harjaus on hellävarainen ja turvallinen kattohuolto vielä siinäkin vaiheessa, kun tiilikatto on vanha. Harjat eivät kuluta katon pinta painepesun tavoin, ja meidän ammattilaisemme osaavat valita askeleensa vanhallakin tiilikatolla liikkuessaan. Näin tiiliä ei suotta mene rikki.

Harjaamalla saadaan poistettua omakotitalon tai esimerkiksi paritalon katolta niin roskat kuin pintasammalkin. Tarvittaessa tarjoamme sammaleentuhokäsittelyä – sillä saadaan poistettua sitkeimmätkin sammalkasvustot.

Kun tiilikattosi on harjattu, puhdistamme vesikourut – tarvittaessa myös alastuloputket. Katolta poistetuista roskista merkittävä määrä on voinut päätyä sadevesijärjestelmää tukkimaan, joten rännien puhdistaminen on ohittamattoman tärkeä työvaihe.

Kaupan päälle tuleva kattotarkastus kertoo, onko katolla esimerkiksi rikkinäisiä tiiliä, huonosti kiinni olevia kattotikkaita tai kattoläpivientejä, mitkä tulisi korjata tai uusia. Jos vain mahdollista, käymme arvioimassa myös tiilikaton aluskatteen, kattorakenteiden ja eristeiden kunnon, onhan katon pitkäikäisyys kiinni myös siitä, missä kunnossa kattorakenteet ovat.

Jos kattosi tarvitsee jotain kunnostustoimenpidettä tai lisähuoltoa, tarjoamme sitä sinulle heti katon kunnon tarkastuksen jälkeen Porvoossa.