Kattoremontit, huollot ja korjaukset kaikille pelti-, tiili ja huopakatoille
Kattoekspertit palveluksessasi kaikissa pelti-, tiili -ja huopakattotöissä

Katto vuotaa Vantaa – Kattovuoto kuntoon sellaisella tavalla, ettei uusista vuodoista ole pelkoa

Kattovuodon aiheuttamat vauriot herättävät huolta, jopa pelkoa. On huojentavaa tietää, ettei katon alle aina synny laho- ja homevaurioita, vaikka omakotitalon, kesämökin, autotallin, paritalon, taloyhtiön (kerrostalon tai rivitalon) tai jonkin muun kiinteistön katto vuotaa Vantaalla. Jos kyse on vain siitä, että katto vuotaa savupiipun kohdalta, on tilanne korjattavissa käden käänteessä. Riittää, että tiivistämme savupiipun ja vesikatteen liitoksen. Kiitos aluskatteen, muuta ei tarvitse tehdä kattovuodon pyyhkimiseksi historiaan. Kunnostamme katon asiantuntemuksemme ansiosta niin, ettei se enää vuoda. Tarjoamme kuitenkin ilmaisen kattotarkastuksen kaupan päälle. Voi olla, että katto vuotaa myös kattoikkunan kohdalta. Jos sitä ei huomattaisi ja korjattaisi, ei katon vesivahingolta oltaisi vielä turvassa.

Katon kunnon tarkastus Vantaalla, Helsingissä, Espoossa, Nurmijärvellä, Tuusulassa, Keravalla tai Sipoossa voi kertoa myös alkaa uhkaavista kattovuodoista. Haurastuneet tiivisteet kertovat omaa kieltään siitä, että katto uhkaa vuotaa kattovalokuvun tai vaikkapa kattoluukun kohdalta. Me ymmärrämme tuota kieltä, ja välitämme viestin asiakkaalle. Lupaamme samalla korjata katon niin, ettei mikään kattoläpivienti uhkaa vuotaa.

Kattoläpivienti ei suinkaan ole ainut paikka, mistä talon katto voi vuotaa. Kattovuoto voi alkaa myös jonkin sauman, jiirin tai esimerkiksi kattoon syntyneen reiän kohdalta. Kattotarkastajamme panevatkin merkille kaikkien jiirin ja saumojen tiiviyden sekä vesikatteen ehjyyden. Katon pinnoite suojaa vesikatetta erilaisilta rasituksilta. Jos pinnoite on huonossa kunnossa, kannattanee se uusia katon rasituksensietokyvyn kohentamiseksi. Kuulisit kattotarkastajiltamme myös irtoamassa olevista kattosilloista, vääntyneistä vesikouruista tai puutteellisesta tuuletuksesta.

Se, että yläpohjan ilmanvaihto toimii huonosti, käy ilmi katon alla. Katon alle kannattaa ahtautua myös siksi, että siten saadaan tieto aluskatteen kunnosta. Jos tilaat kattotarkastuksen meiltä, käymme mahdollisuuksien mukaan myös katon alla yläpohjarakenteiden kuntoon tutustumassa. Kattotarkastus ei maksa sinulle mitään, jos teetät samalla jonkin muun kattotyön, kuten vaikkapa tiilikaton harjauksen. Tämän kattotarkastuksen ansiosta sinun ei tarvitse pelätä uusia kattovuotoja tai katon vesivahinkoja.

Aluskatteen kunnosta riippuu se, aiheuttaako mahdollinen tiilikattovuoto, huopakattovuoto tai peltikatto katon vesivahingon. Kerromme kohta lisää siitä, miten monet eri asiat voivat saada katon vuotamaan. Laadukkainkaan vesikate ei ole sataprosenttisen tiivis – ei silloinkaan, vaikka se olisi timanttisen ammattilaistemme tarkastama, huoltama ja paikkaama. Vesikatteen satunnaiset vuodot eivät kuitenkaan kastele katon alapuolisia osia, jos aluskate on kunnossa. Tarvittaessa annamme tarjouksen aluskatteen tiivistämisestä tai esimerkiksi sen osittaisesta uusimisesta.

Kattokorjaus kuin kattokorjaus – yksityisasiakas voi vähentää sen verotuksessaan kotitalousvähennyksenä, ja tunnettu yhteistyökumppanimme on valmiina tarjoamaan katon korjaamiselle rahoituksen.

 

Kattavat kattotyöt katon korjauksesta katon huoltoon ja remonttiin

Kokeneet kattoammattilaisemme korjaavat kaikki katot huopa- ja palahuopakatoista tiilikattoihin sekä peltikattoihin. Jos katto vuotaa, kattoikkuna falskaa tai aluskate kaipaa paikkausta, löytyy meiltä kattava tietotaito ongelman korjaamiseksi. Kun katon korjaus ei enää riitä, remontoimme huopakattosi, tiilikattosi ja peltikattosi avaimet käteen -palvelulla. Uutta kattoremonttia voidaan lykätä laadukkailla kattohuolloillamme, joilla varmistat kattosi toimivuuden ja pitkäikäisyyden. Puhdistamme katon ja vesikourut, pudotamme lumet, poistamme jääpuikot ja tarjoamme muut katon huoltotyöt kattosi tarpeiden mukaan. Ota yhteyttä missä tahansa kattotyössä!

Huopakatto, peltikatto tai tiilikatto vuotaa – Pettivätkö saumat tai tuhosiko myrsky katon?

Meiltä saa parasta apua silloin, jos huopakatto, peltikatto tai tiilikatto vuotaa Vantaalla. Tulemme paikallistamaan kattovuodon nopeasti. Peitämme samalla vuotokohdan, ja annamme erinomaisen tarjouksen vuotavan huopakaton, tiilikaton tai peltikaton korjaamisesta. Korjaamme katot aina avaimet käteen -paketteina, joten teemme tarpeen niin vaatiessa myös kosteusvaurioiden korjaamisen katon alta. Tämä voi tarkoittaa kattorakenteiden kuivattamista, lahojen puuosien uusimista ja/tai märkien eristevillojen vaihtamista. Voit suhtautua huolettomasti kattovuodon korjaamiseen, sillä me tiedämme, mitä tehdä. Jos katto olisi niin vanha tai niin totaalisen huonossa kunnossa, ettei sitä enää kannattaisi korjata, antaisimme tarjouksemme kattoremontista. Uusi katto tarkoittaa lukuisia huolettomia vuosia tiiviin katon alla.

Ollaksemme rehellisiä on meidän todettava, että kyllä uusikin katto voi vuotaa. Uuden katon vuotaminen johtuu usein asennusvirheistä. Kun asialla ovat ammattilaisemme, ei tämä voi olla syy kattovuodolle. Toinen syy sille, miksi nuorikin katto voi vuotaa, ovat myrskyvauriot. Monta kymmentä metriä sekunnissa puhaltava tuuli voi rikkoa kattoa monin eri tavoin. Kattopeltejä voi irrota. Myös kattotarvikkeita voi lähteä tuulen mukaan, ja syntyneistä rei’istä saattaa päästä kosteutta kattorakenteisiin. Myrskyn aiheuttamia tuhoja voi ainakin jollain tavalla ehkäistä tarkastamalla katon kiinnikkeiden kunnon aika ajoin.

Kattovuodon takana voi olla myös talvi, olipa kyse sitten uudesta tai vanhasta katosta. Kattolumen paino voi saada rivitalon, kerrostalon tai vaikkapa mökin katon liitoskohdat vuotamaan. Myös lumen liikkeet pitkin kattoa voivat olla katolle haitalliset. Kattoon voi syntyä naarmuja, mitkä heikentävät sen pinnoitteen kykyä suojata katto, mutta kattoturvatuotteitakin voi irrota. Myös kattotiilet, ilmanvaihtohormit tai esimerkiksi rännit voivat irrota äkisti alas putoavan lumen mukaan. Itsekseen putoava lumi voi aiheuttaa vaaratilanteita, joten muista tilata lumenpudotus (tai asennuttaa lumiesteet kaltevalle katolle).

Talvisiin kattovuotoihin lukeutuvat myös saumavuodot. Jos katon ja ulkokaton välissä on paljon vettä, voivat katon saumat pettää. Silloin vettä valuu katon alle – joko aluskatteen päälle tai suoraa päätä kattorakenteisiin.

Kattovuoto voi johtua myös siitä, että katto on alkanut kulua ja heikentyä. Seuraavaksi kerromme siitä, miten aika voi saada tiilikaton, peltikaton tai huopakaton vuotamaan.

Tiilikatto kestää ja kestää. Se on yksi pitkäikäisimmistä katoista. Aika näkyy lähinnä tiilikaton sammaloitumisena, mikä saa pakkasrapautumisen pahenemaan. Pakkasrapautuminen näkyy rikkinäisinä tiilinä, ja rikkinäiset tiilet usein kattovuotoina. Kaikki katot tiilikatoista konesaumakattoihin kannattaa puhdistaa ja tarkastaa kaksi kertaa vuodessa. Roskien poisto katolta vähentää katon kulumista, ja kattotarkastuksen ansiosta katon kunnossa tapahtuneisiin muutoksiin osataan puuttua vikkelästi (esimerkiksi uusimalla rikkinäiset tiilet).

Sammaloitumiseen kannattaa puuttua tekemällämme sammaleentuhokäsittelyllä. Kun betonitiilikatto on ehtinyt keski-ikään eli kolmenkymmenen korville, on katto hyvä pinnoittaa uudestaan. Vesi, sammaleet ja epäpuhtaudet eivät enää tartu ja imeydy kattoon, kun se pinnoitetaan uudestaan.

Huopakatto kuivuu ja kovettuu vuosien myötä. Liiallinen kuivuminen saa aikaan sen, ettei katto enää joustakaan rasitusten alla. Uusi reaktio rasituksiin on halkeama ja kattovuoto. Ajan kanssa usein puhdistetulle huopakatollekin voi syntyä sammaleita, mitkä ikään kuin syövät vuotia. Juuret voivat raottaa saumoja, jolloin kosteutta voi siirtyä katon alle. Raollaan oleva sauma altistaa katon myös myrskytuhoille, pääseehän tuuli nyt helpommin vuotien alle.

Huopakatto ei kestä loputtomiin, mutta sen käyttöikää voidaan pidentää poistamalla sammaleet, uusimalla suojapinnoite sekä korjaamalla viivyttelemättä kaikki pienetkin vauriot.

Peltikaton arkkivihollinen ruoste pysyy kurissa poistamalla roskat joka kevät ja syksy. Myös huoltomaalaus ehkäisee aaltopeltikaton tai esimerkiksi tiilikuvioisen peltikaton ruostumista. Ruoste voi tehdä kattoon reikiä, jolloin katon vesivahinko on vain ajan kysymys.

Myös kattopeltien irtoaminen voi laukaista peltikattovuodon. Kattopelti irtoaa helpommin, jos peltikattonaulat ovat nousseet pois paikoiltaan. Tämä voi johtaa myös kattovuotoon naulan juuresta. Naulat onkin jo aika korvata kateruuveilla. Kateruuvienkin kuntoa kannattaa seurata, voihan tiiviste kulua, eikä katossa oleva reikä ole silloinkaan tarpeeksi hyvin suojattu.

Lopuksi muutama sana kattoläpivienneistä. Myös kattoikkuna tai jokin muu katon läpivienti voi saada aikaan sen, että tiilikatto, huopakatto tai peltikatto vuotaa. Kun teemme katon tarkastusta, varmistamme kattoläpivientien tiivisteiden, suojapellitysten ja muiden yksityiskohtien kunnon. Johan kerroimme, että kattotarkastus on ilmainen kaikkien kattotöidemme yhteydessä?

Katto vuotaa piipun juuresta – Kattovuoto savupiipun kohdalla on arvaus, mikä osuu usein oikeaan

Jos katto sattuu vuotamaan, saattaa joku veikata, että katto vuotaa piipun juuresta. Arvaaja voi osua oikeaan. On melko tavallista, että kattovuoto löytyy juuri savupiipun kohdalta Vantaalla (tai muualla Suomessa, kuten Varkaudessa tai Vaasassa). Se, että katolla on savupiippu, ei kuitenkaan automaattisesti tarkoita pian alkavia kattovuotoja. Piipun juuri voi pysyä tiiviinä koko katon käyttöiän ajan.

Varmistat piipun juuren kilttinä pysymisen asennuttamalla katon ammattilaisillamme. Teemme kaikki läpiviennit todella tiiviillä tavalla. Kehotamme silti tarkastamaan läpiviennit puolen vuoden väliajoin, ovathan tiivisteet sen sorttista tavaraa, että ne voivat kulua vuosikymmenten aikana.

Katon kuntotarkastukset ovat ilmaisia, mikäli teetät samalla jonkin muun kattotyön. Teetä vaikkapa katon harjaus, lumiesteiden uusiminen tai sammaleiden poisto, niin saat kattotarkastuksen kaupan päälle.

Paritalon, rivitalon, kerrostalon tai esimerkiksi saunamökin kattotarkastukseen kuuluu myös aluskatteen kunnon tarkastus. Aluskatteen kunto kannattaa tarkastaa usein, jos katon alle suinkin pääsee jotain kautta. Aluskatteen ehjyyden lisäksi meitä kiinnostaa myös sen asennus. Mikäli aluskatetta ei ole nostettu piippua, ilmanvaihtoputkea tai jotain muuta läpivientiä vasten, teemme tarjouksen aluskatteen korjaamisesta.

Koska piipunjuurivuoto on asia, mikä voi – ainakin periaatteessa – alkaa koska tahansa, ei aluskatteeseen kannata suhtautua välinpitämättömästi. Vain oikein asennettu ja täysin ehjä aluskate auttaa silloin, jos talon katto vuotaa. Hyvässä kunnossa oleva aluskate valuttaa ulkokaton läpi vuotavat vedet oikopäätä räystäille, joten kattorakenteet saavat säilyttää kuntonsa ja kuivuutensa. Katon korjaaminen piipun kohdalta on (ammattilaisillemme) pikku juttu, jos katon alla ei ole minkäänlaisia kosteusvaurioita. Hintaakaan ei tällaiselle kattopaikkaukselle tule kovin paljoa. Me korjaisimme myös katon vesivahingon parhaalla mahdollisella hinnalla, mutta tottahan sitä mieluummin välttyy ylimääräisiltä korjauskustannuksilta kokonaan.

Kattoikkuna, kattovalokupu tai kattoluukku vuotaa – Onko paras tapa välttyä kattovuodolta vähentää katon läpivientien määrää?

Syyttävä sormi osoittaa usein joitain katon läpivientejä, jos tiilikatto, peltikatto tai huopakatto vuotaa Vantaalla. Vuotamaan ruvennut läpivienti voi olla savupiippu, antenni, ilmanvaihtoputki tai vaikkapa kattoluukku. Savupiipun ja antennin funktio on varmaan kaikkien tiedossa. Ilmanvaihtoputki voi olla joko asunnon tai yläpohjan ilman vaihtumista varten. Kosteus on saatava ulos, ennen kuin se siirtyy rakenteisiin. Kattoluukku on tarpeen jokaisen kattotarkastuksen yhteydessä. Kattotarkastus on hyvä tehdä kahdesti vuodessa, joten kattoluukku käy useasti. Tietyissä tapauksissa kattoluukku voi toimia myös hätäpoistumisreittinä. Entäpä kattoikkuna ja kattovalokupu? Niiden toiminta liittyy asumismukavuuteen: ne tuovat sisätiloihin pehmeää ja kaunista luonnonvaloa.

Kattoläpivientejä ei kannata jättää asentamatta sen takia, että on olemassa pieni mahdollisuus sille, että katto vuotaa läpiviennin kohdalta. Katto voi vuotaa ihan mistä kohdasta tahansa. Katto voi vuotaa saumoistaan (jopa konesaumakatto voi vuotaa, jos katolla on paljon seisovaa vettä) tai jiireistään. Ruuvinreikäkin voi osoittautua siksi kohdaksi, josta katon alle pääsee kosteutta.

Asennuta tiilikatollesi, huopakatollesi tai peltikatollesi kaikki ne läpiviennit, joista olet unelmoinut. Paras tapa varmistaa katon pysyminen tiiviinä (niin läpivientien, jiirien kuin esimerkiksi saumojenkin) kohdalta on asennuttaa läpiviennit meidän ammattilaisillamme. Meidän käsiemme jälkeen voit luottaa: katostasi tulee varmasti tiivis ja toimiva. Muistamme nostaa aluskatteen jokaista läpivientiä vasten, jolloin katon tulevaisuus on turvattu ja huoleton.

Vaikka kattoikkuna, kattovalokupu, kattoluukku tai jokin muu kattoläpivienti olisi ammattilaisten asentama, on sen kuntoa silti hyvä seurata. Kun aikaa kuluu, haurastuvat erilaiset tiivisteet – myös läpiviennin tiivisteet. Parinkymmenen, kolmenkymmenen tai esimerkiksi viidenkymmenen vuoden kuluttua tilanne voi olla se, että kattoikkuna tai kattoluukku vuotaa Vantaalla. Myös lumen paino voi heikentää omakotitalon, kerrostalon tai vaikkapa huvilan läpivientien kuntoa – siksi etenkin keväisin kannattaa käydä katsomassa, vuotaako kattovalokupu tai vaikkapa ilmanvaihtoputken juuri. Parhaassa tapauksessa kattoläpiviennin tiivisteet päästään uusimaan ja mahdolliset suojapellitykset korjaamaan ennen kattovuodon alkamista.

Katon läpivienti vuotaa – Kattovuoto antennin, ilmanvaihtoputken, viemärintuuletusputken kohdalla voi kannustaa kattoremonttiin

Tehtävämme on saada paritalon, omakotitalon, rintamamiestalon tai esimerkiksi kesämökin katto pysymään mahdollisimman hyvässä kunnossa. Osa tätä kaikkea on katon paikkaaminen ja tiivistäminen. Kun kaikki huonokuntoiset kohdat kunnostetaan jo ennen vesivuodon syntymistä, on katon kunto hyvällä mallilla. Vielä mukavampaa on, jos lukkosaumakattoa, palahuopakattoa, tiilikattoa tai muuta kattoa päästään kunnostamaan jo ennen kattovuodon syntymistä. Tämä on mahdollista, jos katto tarkastetaan usein mahdollisten ongelmien varalta.

Katon tarkastanut ammattilainen voi kertoa huonokuntoisista läpivienneistä. Ehkä on vaarana, että katto vuotaa antennin juuresta. Kattovuoto viemärintuuletusputken tai ilmanvaihtoputken kohdalta voi olla jo täyttä totta, ja silloin katto on tiivistettävä mitä pikimmin. Katon tiivistykseen voi kuulua myös katon vesivahingon korjaus, kuten märkien eristeiden vaihto uusiin.

Jos kyse ei ole sen kummemmasta kuin antennin kohdalta alkaneesta kattovuodosta, ei katon korjaaminen edellytä sen erikoisempia toimenpiteitä. Riittää, että katto korjataan antennin kohdalta. Teemme kaupan päälle koko katon kunnon tarkastuksen, jottei mikään korjausta odottava kohta jäisi pimentoon. Kattotarkastus kertoisi myös katon huoltotarpeista, kuten tarpeesta maalata kesämökin peltikatto.

Siinä tapauksessa, että kattovuoto viemärintuuletusputken tai jonkin muun läpiviennin kohdalta on kastellut katon alla olevat osat, on meidän korjattava katon vesivahinko. Märkiä rakenteita tai märkiä eristeitä ei kannata jättää oman onnensa nojaan, sillä seurauksena voi olla yläpohjan homevaurio – lahon heikentämistä kattorakenteista puhumattakaan.

Joskus kattovuoto on se viimeinen oljenkorsi, mikä katkaisee kamelin selän. Mitä vanhempi ja heikkokuntoisempi katto on, sitä todennäköisemmin tarjoamme katon purkamista ja uusimista. Iäkäs katto vaurioituu todella helposti, joten katto kannattaa vaihtaa ennen seuraavia kattovuotoja ja vesivahinkoja. Myös silloin, jos katon alle on syntynyt vakavia kosteusvaurioita, saatamme tarjota kattoremonttia Vantaalla sijaitsevan rakennuksen katon kunnostamiseksi.

Katto vuotaa jiirin, eli sisätaitteen, kohdalta – Ammattilaisemme taitavat niin jiirin paikkauksen kuin katon IV-työtkin

Vuotaako piipunjuuri? Irrottiko myrsky kattopellit? Onko katolla rikkinäisiä tiiliä – entä missä kunnossa ovat katon jiirit? Meidän kattofirmamme ammattilaiset laittavat kuntoon katon kuin katon. Ota yhteyttä heti, kun huomaat kattosi tarvitsevan jonkinlaista korjausta, paikkausta, tiivistystä tai vaikka osittaista uusimista. Kattoremonttia tarjoamme vain silloin, kun se on kokonaisuutta tarkastellen se järkevin ja taloudellisin vaihtoehto.

Meidän asiantuntemuksemme voit luottaa silloinkin, kun katto vuotaa jiirin kohdalta. Katon sisätaite voi alkaa vuotaa vaikkapa kevättalvella, kun kattolumet ovat voineet kasautua jiirin päälle. Jiirin alla oleva aluskate suojaa kattorakenteita kosteudelta, mutta jiiri kannattaa silti tiivistää nopealla aikataululla – aluskate kuluu, mikä voi saada aluskatteenkin menettämään tiiviytensä. Se, että katto vuotaa jiirin kohdalta Vantaalla, paljastuu kattotarkastuksen aikana. Katto onkin hyvä tarkastaa pari kertaa vuodessa, jotta mahdolliset vesivuodot havaittaisiin jo ennen sisäkaton tummumista.

Katon vesivahinko saattaa paljastua avaamalla tarkastusluukku. Jos mökin, omakotitalon tai esimerkiksi paritalon katon alle on päässyt kosteutta, voi välikatolla olla tunkkainen tuoksu. Katon vesivahingosta kertoisivat myös valumajäljet sekä esimerkiksi lahovauriot kattorakenteissa.

Kosteus katon alla voi olla viesti kondenssivedestäkin. Jos katon alle päässyt lämmin ja kostea ilma ei tuuletu ulos, voi siitä kondensoitua vettä. Tällainen kondenssivesi kastelee ja lahottaa kattorakenteet, joten huonoon tuuletukseen kannattaa puuttua tilaamalla katon IV-töitä. Myös katon lisälämmöneristys Vantaalla voi auttaa vähentämään kondensoitumista. Huolelliset kattotarkastajamme käyvät myös katon alla varmistamassa tarpeen lisäeristykselle tai katon IV-töille.

 

Kattoremontit

Katon korjaukset

Kattohuolto

Kattotyöt