Kattoremontit, huollot ja korjaukset kaikille pelti-, tiili ja huopakatoille
Kattoekspertit palveluksessasi kaikissa pelti-, tiili -ja huopakattotöissä

Lintupiikit, lintuverkot ja muut pieneläinesteet katolle asennettuina rakenteita suojaamaan

Lintupiikit, lintuverkot ja muut pieneläinesteet on syytä asentaa katolle, kun halutaan välttyä ylimääräisiltä tuhoilta yläpohjassa. Kutsumattomia vieraita talon rakenteissa voivat olla muun muassa linnut, oravat, hiiret sekä muut jyrsijät. Katolle ja sen ympäristöön aiheutuu tarpeetonta äänihaittaa ja sotkua, linnut voivat levittää tauteja, ja pesät saattavat tukkia hormin sekä muita tuuletusaukkoja tai vaikeuttaa katon toimivuutta esimerkiksi vedenpoiston osalta. Pieneläinten pesänrakennuksen seurauksena talon uumenista voi löytyä revittyjä ja silputtuja eristeitä, nakerreltuja höyrysulkuja tai käyttökelvottomia sähköjohtoja. Mikäli katon rakenteet pääsevät vaurioittumaan, seuraa siitä aikaa myöten laajempaa vahinkoa koko rakennukselle. Vuosien saatossa pienetkin tuhot eskaloituvat lopulta moninkertaisiksi.

Pieneläinesteitä samoin kuin lintujen karkottamiseen tarkoitettuja tuotteitakin on nykyään tarjolla laaja valikoima. Me Plus Kattopalvelulla tunnemme hyvin eri keinot tuholaisten torjuntaan, ja autamme sinua valitsemaan juuri sinun katollesi toimivimmat ratkaisut. Saatavilla on huomaamattomia lintupiikkejä, vaijereita, siimoja ja verkkoja sekä erilaisia pieneläinesteitä. Asennamme myös räystäsverkot räystäslaudoituksiin ja tarvittavat pieneläinesteet yläpohjaan sekä seinälinjan tuuletusväleihin. Hoidamme paikoilleen oravaverkot sekä hiiriesteet niin etteivät pieneläimet pääse yläpohjaan, räystäille tai välikattorakenteisiin. Käytämme ainoastaan laadukkaita, pitkäikäisiä materiaaleja ja säänkestäviä tuotteita, ja saat asennukselle luonnollisesti työtakuun. Suojaukset toteutetaan eläimiä vahingoittamatta – niille ei aiheudu haittaa, vaan esteiden asetuttua paikoilleen eläimet yksinkertaisesti etsivät pesäpaikkansa muualta.

Plus Kattopalvelu hoitaa lintupiikkien, lintuverkkojen ja muiden pieneläinesteiden asennuksen ensiluokkaisena avaimet käteen- palveluna mille tahansa katolle: pelti-, tiili- sekä huopakatoille, korkeille ja matalille, jyrkille ja loiville, yksinkertaisille ja monimuotoisille katoille. Meiltä löytyy tarvikkeet, työvoima sekä kalusto, kuten henkilönostimet, työn asiakaslähtöiseen ja ammattitaitoiseen suorittamiseen. Meillä katon tarkistus sisältyy aina kattotöiden hintaan, eli asentaessamme pieneläinesteitä katsastamme samalla katepinnan, läpivientien, yläpohjan, rännien sekä muiden kattovarustelujen kunnon. Mahdollisista korjaustarpeista tuomme tiedon sinulle, ja annamme edullisen tarjouksen kunnostusten suorittamisesta. Kattotöiden kuluihin voi sivustomme kautta hakea joustavampaa rahoitusta, ja kustannuksia huomioidessa on hyvä muistaa töidemme kotitalousvähennyskelpoisuus yksityisasiakkaalle, mikä edullistaa projektia entisestään.

Katto-ongelmien ennaltaehkäisy tulee aina huokeammaksi kuin aiheutuneiden vaurioiden korjaaminen, joten lintupiikit, lintuverkot sekä muut pieneläinesteet kannattaa asennuttaa katolle jo alun perin asianmukaisesti. Plus Kattopalvelun kautta homma hoituu sekä katon toimivuuden että julkisivun esteettisyyden kannalta parhain päin. Kun katto on suojattu turhilta tuholaisilta, pystyy se puolestaan suojaamaan taloa palvellen pitkäaikaisesti tehtävässään. Tee siksi kattosi kannalta järkiratkaisu ja asennuta sille toimivat pieneläinesteet. Kutsu meidät katollesi – ota yhteyttä ja pyydä tarjouksemme lintupiikkien, lintuverkkojen ja muiden pieneläinesteiden asennuksesta!

lintupiikkien lintuverkkojen pienelainesteiden asennus

Lintu- ja pulupiikkien asennus varmistaa, etteivät naakat tai muut linnut asetu taloksi

Vaikka ajatus elämästä symbioosissa luonnon kanssa voi kuulostaa ylevältä, ei niin lintujen kun niiden pesienkään paikka ole katollasi. Yksittäisen talitintin vierailu lintulaudalla on tyystin eri asia kuin se, että kokonainen naakkayhdyskunta muuttaa katon välittömään läheisyyteen. Myös esimerkiksi lokit saavat aikaan paljon melua ja siivoa sekä voivat poikasia vahtiessaan käydä jopa pahaa-aavistamattomien pihallaliikkujien kimppuun. Lintujen pesiminen tuo katolle ylimääräistä roskaa ja melua. Lisäksi linnut voivat levittää tauteja, kuten salmonellaa, ja linnunulosteet syövyttävät katepintaa sekä edesauttavat sammaloitumista. Pesää rakentavat linnut saattavat ei-toivotusti inspiroitua kattosi yläpohjan eristeistä ja päättää hyödyntää niitä rakennusmateriaalina, jolloin kattorakenteisiin aiheutuu tuhoja. Lintujen pesät voivat häiritä myös katon vedenpoistoa, esimerkiksi mikäli pesät lähtevät liikkeelle kovalla tuulella tai rankkasateella ja päätyvät tukkimaan sadekourut.

Lintujen karkottamiseen on nykyisin saatavilla monenlaisia kattovarusteluja. Niistä kenties yleisin ja tunnetuin on niin sanottu pulupiikki. Tämä kutsumanimi on harhaanjohtava, sillä piikki toimii pulujen ohella kaikenlaisiin muihinkin lintuihin, eikä sillä pistetä siivekkäitä tai muutenkaan vahingoiteta niitä. Kyseessä on eräänlainen piikkikisko, joka yksinkertaisesti estää lintuja laskeutumasta sinne, minne niitä ei haluta; ikkunalaudoille, putkien päälle, kaiteisiin, rännien ja rakennusten reunoille tai muihin niille mieluisiin tähystyspaikkoihin. Kun katon pinnalle ei pääse, lähtevät linnut muualle ja rakennus välttyy vastaanottamasta näitä meluisia ja sottaisia vierailta. Lintujenkin kannalta lopputulos on hyvä, sillä katon räystäät tai rakenteet eivät ole pesimiselle se optimaalisin ja turvallisin ympäristö.

Myös lintuverkot sekä muut esteet asennetaan siten, etteivät ne vahingoita eläimiä, mutta estävät pesinnän ja pesien rakennuksen katolle sekä sen ympäristöön. Lintuverkolla suojataan usein esimerkiksi räystäiden alaosat ja muut sadesuojat sekä pikkulintuja silmällä pitäen erilaiset tuuletusaukot. Naakat puolestaan ovat erityisen mieltyneitä savupiippuun, jonne pesiminen luonnollisesti tukkii hormin. Pelkkä piipunhattu ei riitä lintujen pesimistä torjumaan, vaan savupiipun katteeksi tulee asentaa myös sille mitoitettu naakkaverkko. Tietysti osa piipunhatuista on lähtökohtaisestikin saatavilla lintuverkolla varustettuna. Yksi tehokas tuote lintujen karkottamiseen on myös vaijeri, joka joustaa linnun painon alla. Pulupiikkien ja lintuverkkojen asennukselle on suunniteltava sopiva ajankohta, sillä alkanutta pesintää ei lain mukaan saa häiritä. Kun Plus Kattopalvelu suorittaa lintuverkkojen ja pieneläinesteiden asennuksen katollesi, otamme kaiken olennaisen huomioon ja varmistamme näin tehokkaan, toimivan ja turvallisen lopputuloksen.

Pieneläinesteillä saadaan oravat, hiiret ja muut jyrsijät pidettyä poissa talon uumenista

Harvempi haluaa, että lepakot, oravat, hiiret, rotat tai muut jyrsijät asuttavat oman rakennuksen välikattoa, yläpohjaa tai muita talon rakenteita. Näin kuitenkin käytännössä käy helposti, sillä nimensä mukaisesti pieneläimet pääsevät pujahtamaan kattorakenteisiin mitä ahtaimmistakin koloista. Jyrsijöitä lämpimät sisätilat alkavat houkuttamaan erityisesti syksyn tullen ilmojen kylmetessä, oravat tai lepakot puolestaan saattavat hyödyntää vinttiä, yläpohjaa tai muita talon rakenteita vuoden ympäri nukkuma- ja pesäpaikkana. Valitettavasti talon uumeniin asettuneista pieneläimistä voi olla rakennukselle sekä sen asukkaille monenlaista vaivaa.

Yleensä rakenteissa liikkuvat pieneläimet kuulee, ja rapistelu sekä muu mahdollinen meteli ei ainakaan lisää asumismukavuutta. Rakenteet sekä eristeet likaantuvat, kun niissä ruokaillaan ja ulostetaan eläinten toimesta, ja niihin jää ylimääräistä jätettä ja hajuja muhimaan. Jyrsijät voivat repiä talon eristeitä pesänrakennusmateriaalikseen tai tehdä majansa suoraan katon rakenteisiin. Sivullisia uhreja saattaa tulla myös katkenneista sähköjohdoista, nakerretuista höyrysuluista ja muista talon toiminnalle oleellisista elementeistä. Vuosien saatossa yläpohja voi ajautua melkoiseen siivoon ja eristeet vaihtokuntoon, jolloin vaaditaan jo mittavia ja arvokkaita kunnostustoimia rakenteiden hyväksi – lähtökohtaisesti helpompaa ja edullisempaa olisi hoitaa pieneläinesteet paikoilleen ajoissa, ennen kuin vahinko on ehtinyt tapahtua.

Pieneläinten kulku välikatolle pesimään voidaan estää tehokkaasti tukkimalla kolot verkkoesteillä. Kulkureitille voidaan asentaa vaikkapa metalliritilä eläinten ollessa poissa, ja meiltä Plus Kattopalvelulta saatkin taloosi asennettuina kaikki tarvittavat jyrsijäverkot, hiiriverkot sekä oravaverkot. Tarvittaessa tarkistamme yläpohjan sekä rakenteet varmistaaksemme, ettei eläimiä jää loukkuun. Pieneläinesteiden asennus tehdään pesimäkauden ulkopuolella, samoin kuin lintuesteidenkin. Pieneläinesteet voidaan laittaa kuntoon muiden kattotuotteiden kanssa myös kattosaneerauksen yhteydessä, jolloin eläimet yleensä pysyvätkin tehokkaasti muualla työn ollessa käynnissä. Esteiden ansiosta eläimet eivät enää palaa rakennukseen vaan etsivät toisenlaisen ratkaisun talviasunnokseen. Plus Kattopalvelun ammattiasentajat kartoittavat kattosi tilanteen ja lintu- sekä pieneläinesteiden tarpeen, sekä laativat toimivan suunnitelman niiden sijoittamisesta ja parhaasta ajankohdasta asennukselle.

Kun pieneläimet ovat tehneet tuhojaan, huollamme ja korjaamme vauriot

Mitä jos lintupiikit, lintuverkot sekä muut pieneläinesteet ovat tähän asti katolta puuttuneet? Tällöin on mahdollista, ja jopa todennäköistä, että jonkinlaista suoraa tai välillistä vahinkoa yläpohjaan ja kattorakenteisiin on ajan mittaan syntynyt. Vaurioiden koko ja luonne vaihtelee sen mukaan, kauanko ylimääräiset asukit ovat ehtineet tehdä tuhojaan. Pienetkin eläimet saavat kokoonsa nähden yllättävän paljon ikävää jälkeä aikaan, kun ne päätyvät talon eristeisiin tai vastaavanlaisiin paikkoihin, joihin niiden ei pitäisi.

Suurimpia haasteita ovat yleensä eläinten aiheuttama siivo sekä erilaiset tukkeumat. Linnunpesä voi tukkia hormin tai väärään paikkaan joutuessaan patouttaa katon vedenpoiston. Pikkulinnut saattavat viehättyä perustamaan pesänsä tuuletusaukkoihin tai muihin pienempiin rakosiin, joilla kuitenkin on katon toimivuuden kannalta omat funktionsa. Pieneläimet jyrsivät rakenteita, nakertavat höyrysulkuja tai sähköjohtoja sekä hajottavat eristeitä ilmanvaihtoputkista. Yläpohja likaantuu eläinten ulosteiden, pesien, ruokailun ja muun elämän seurauksena. Lämmittävä lasivilla sekä muut katon eristeet voivat saada uuden sijoituspaikan, kun ne kiikutetaan pesänrakennusmateriaaliksi. Tai mikä vielä helpompaa, eläin voi päätyä pesimään suoraan eristeisiin säästyen suuremmalta vaivalta. Talon uumenista kuuluva rapistelu ei suinkaan yleensä ole ainoa eläinten aiheuttama haitta, vaan kertoo siitä, että jotain vakavaa on tekeillä katon rakenteissa.

Olennaista on, että talon nykyisistä vieraista päästään eroon, ja uusien saapuminen estetään. Mikäli eläimet ovat ehtineet tehdä tuhojaan vuosia ja vuosikymmeniä, voi yläpohjasta paljastuva siivo olla melkoinen. Toisinaan on turvallisempaa vaihtaa kaltoinkohdellut eristeet kokonaan uusiin ja siivota yläpohja perusteellisesti. Tarkistamme tilanteen ja kartoitamme, mitkä toimenpiteet ovat riittävät sinun kattosi tapauksessa. Siistimme ja kunnostamme eristeet ja rakenteet sekä pidämme huolta, ettei vastaavia haittoja pääse aiheutumaan jatkossa. Saat kattosi takaisin hallintaan, ja jatkossa talo palvelee pelkästään sinun ja perheesi suojana eikä hiirten ja oravien talviasuntona.

Lintupiikit, lintuverkot ja muut pieneläinesteet ovat edullinen sijoitus, jolle saat runsaan vastineen, kun katto pysyy turvassa ja rakenteet ehjinä ja siisteinä. Tuuletusaukot, räystäät ja hormit toimivat toivotulla tavalla ja eristeet lämmittävät talosi rakenteita, kuten on tarkoituskin. Varmista katollesi paras mahdollinen käytettävyys ja asennuta pieneläinesteet ajoissa. Plus Kattopalvelulta tämä käy kätevästi – ota yhteyttä ja pyydä tarjouksemme lintupiikkien ja pieneläinesteiden asennuksesta!

Kattoremontit

Katon korjaukset

Kattohuolto

Kattotyöt