Kattoremontit, huollot ja korjaukset kaikille pelti-, tiili ja huopakatoille
Kattoekspertit palveluksessasi kaikissa pelti-, tiili -ja huopakattotöissä

Otsalautojen asennus suojelee talosi rakenteita

Onnistunut otsalautojen asennus vaatii ammattimaista näkemystä kattosi kokonaisuudesta.  Otsalaudalla tarkoitetaan talon päädyssä katon harjan ja räystään välillä kuljevia suojalautoja, joiden tehtävänä on peittää päätyihin jäävät aukot ja näin suojata kattoasi esimerkiksi vedeltä ja roskilta. Otsalautojen asennus on välttämätöntä, jotta talosi pysyisi hyvässä kunnossa ja sen rakenteet kestäisivät terveinä läpi vuosien.

Otsalautojen asennuksen yhteydessä kannattaa uusia myös räystäspellitys, sillä kun pellitys sopii täsmällisesti otsalautoihin, niiden suojaus toimii täydellisesti.

Kun kiipeämme katollesi, tarkastamme samalla sen koko yleisilmeen. Me Plus Kattopalvelulla haluamme, että saat nauttia terveestä ja turvallisesta kodista, ja siksi pyrimme korjaamaan ja ennaltaehkäisemään kaikkia katolla ilmeneviä mahdollisia ongelmia.

Otsalautojen asennukseen on olemassa rahoitusmahdollisuus, eikä kannata unohtaa kattoremontteihin kuuluvaa kotitalousvähennystä.

Otsalautojen asennus

Otsalautojen uusiminen kannattaa tehdä tarpeeksi ajoissa

Otsalautojen uusiminen tulee väistämättä ajankohtaiseksi ennemmin tai myöhemmin, sillä laudat ovat kovalla koetuksella täällä Suomen ilmastossa. Lahonneet tai hapertuneet otsalaudat päästävät lävitseen kosteutta, joka voi muodostua todelliseksi uhaksi talosi rakenteille.

Otsalaudoituksien uusinta kannattaa tehdä tarpeeksi ajoissa, jotta niiden suojaus ei heikkenisi liikaa. Monet talonomistajat eivät tiedä, miltä näyttää tarpeeksi hyväkuntoinen otsalaudoitus, siksi kannattaakin pyytää ammattilainen apuun. Me Plus Kattopalvelulla arvioimme luotettavasti otsalautojesi kunnon ja sen, kuinka kauan ne pysyvät vielä kestävinä.

Myös räystäslautojen uusiminen kannattaa ottaa harkintaan. Räystäslaudoilla tarkoitetaan vesikourujen takana kulkevaa lautaa, jolla on kaksi tehtävää; ne tarjoavat kiinnityspinnan vesikourujen kiinnikkeille sekä toimii lisäsuojana katon rakenteille. Räystäslautojen uusiminen kannattaa jättää luotettavien ammattilaisten käsiin, sillä niiden asennuskulman tulee olla täydellinen; jos lauta asennetaan liian jyrkkään tai liian loivaan kulmaan, vesikourujen asentaminen vaikeutuu. Jos vesikouru jää liikaa vesikatteen alle, vesi ei pääse kulkeutumaan kouruun ja tämä voi pahimmassa tapauksessa aiheuttaa kosteusvaurioita talollesi.

Räystäslaudat jäävät usein liian vähälle huomiolle, vaikka niihin kohdistuu yllättävänkin kovaa rasitusta ja niiden hyvä kunto on tärkeää talon hyvinvoinnin kannalta. Siksi kun tilaat Plus Kattopalvelulta otsalautojen uusimisen, myös katon muiden puuosien uusintatyöt kannattaa kartoittaa samalla.

Plus Kattopalvelun kokeneet ammattilaiset osaavat nähdä kattosi kokonaisuutena ja meiltä saat kaikki katon huoltoon liittyvät puutyöt sekä kirvesmiestyöt.

Vesikourujen eli rännien uusiminen otsalaudoituksien uusinnan yhteydessä

Vesikourujen uusiminen otsalaudoituksien uusinnan yhteydessä kannattaa, sillä toimivat rännit ovat talon kunnon kannalta elintärkeät. Hyvin toimivat rännit estävät sadeveden valumista vääriin paikkoihin. Jos vesi valuu miten sattuu, tuloksena voi olla suuria kosteusvaurioita, jotka voivat tehdä talostasi asuinkelvottoman.

Rännien vaihtaminen otsalaudoitusten vaihtamisen yhteydessä on suurella todennäköisyydellä katon toiminnan kannalta jo oleellista, sillä jos laudat ovat huonossa kunnossa, myös vesikourut ovat luultavasti olleet jo pitkään säiden piiskattavana. Kun kaikki osat uudistetaan samalla kerralla, tuloksena on eheä ja toimiva kokonaisuus.

Vesikourujen taakse asennetaan räystäspelti. Räystäspeltien asennus on peltisepän työtä. Me Plus Kattopalvelulla teemme jokaisen räystäspellin yksilöllisesti tarkkojen mittojen mukaan. Räystäspelti suojaa otsalaudoitusta vesi- ja lumisateen aiheuttamalta rasitukselta.

Laadukkaat vesikourut kestävät hyvällä hoidolla vuosikausia

Plus Kattopalvelu tekee vesikourujen asentamisen mittatilaustyönä. Asennus aloitetaan mittaamalla katon leveys. Mittaamisessa otetaan myös huomioon, että vesi pääsee valumaan kaikkialta katolta tehokkaasti kohti syöksytorvea. Kourun koko kannattaa miettiä tarkkaan, sillä isommassa kourussa vettä pääsee virtaamaan enemmän. Isompi koko saattaa ola tarpeen, sillä ilmastomme on muuttunut sateisemmaksi ja luntakin tuiskuaa välillä kymmeniä senttimetrejä.

Valitsemme yhdessä asiakkaan kanssa rännien mallin ja muut yksityiskohdat. Haluamme ottaa mielipiteesi huomioon, jotta saisit juuri sellaisen sadevesiratkaisun, joka miellyttää silmääsi ja suojelee taloasi monia vuosia.

Pyöreillä ja kantikkailla ränneillä on pieniä eroja. Kantikkaiden rännien ylläpitämiseen tarvitaan hiukan enemmän aikaa ja vaivaa, sillä niitä joutuu tyhjentämään useammin kuin pyöreitä rännejä. Kantikkaat rännit ovat kuitenkin hienon ja ryhdikkään näköiset ja sopivat erityisesti vanhempiin taloihin, joiden entisaikainen ilme halutaan säilyttää. Pyöreät rännit ovat modernimmat, ne on helppo puhdistaa ja vesi kulkee niissä tehokkaasti.

Saumaton vesikouru on kätevä, sillä se ei vuoda ja se on helppo pitää puhtaana. Se on myös yhtenäisen ja siistin näköinen ja saa talosi näyttämään edustavalta. Sen asentaminen on myös nopeampaa kuin jatkopaloilla koottavan kourun asennus.

Vesikourujen valinnassa kannattaa satsata laatuun, sillä heiveröiset rännit tulevat ajan kanssa pahimmassa tapauksessa maksamaan sinulle paljon enemmän; jos sadevesijärjestelmä ei toimi kunnolla, tuloksena saattaa olla kosteusvaurioita, jotka voivat hiljalleen kehittyä vakavaksi homeongelmaksi.

Valitsemalla laadukkaat rännit ja antamalla ammattilaisten asentaa ne juuri sinun talollesi sopiviksi teet suuren palveluksen talollesi.

Vesikourujen kunto kannattaa tarkistaa ainakin pari kertaa vuodessa, keväisin ja syksyisin. Tällöin ne on myös hyvä tyhjentää ja puhdistaa. Jos et halua lähteä itse huojumaan tikkaiden kanssa, voit pyytää tähänkin hommaan Plus Kattopalvelun apua.

Plus Kattopalvelu hoitaa kaikki kattotyöt suurista remonteista pieniin korjauksiin

Plus Kattopalvelulta hoituu kattosi kokonaisvaltainen huolehtiminen. Pyydä tarjous, kerro tarpeesi ja me tulemme tekemään tietojesi pohjalta ilmaisen arviointikäynnin. Hinnoittelumme perustuu realistisiin, oikein mitotettuihin kustannuksiin, ja saat meiltä aina yhden selkeän laskun tarvikkeista ja työstä.

Jokainen katto on yksilöllinen ja jokaisessa työssä, niin pienessä kuin suuressakin, on otettava huomioon kokonaisuus. Huolellisella ja ammattitaitoisella työllä kattosi voi suojella kotiasi jopa vuosikymmenien ajan.

KPlus Kattopalvelu tekee kaikki kattoon liittyvät työt, alkaen kevät- ja syyshuollosta, katon pesemisestä ja lumien tiputtamisesta aina kokonaisvaltaisiin kattoremontteihin asti. Ota rohkeasti yhteyttä, niin keskustellaan siitä, mitä juuri sinun kattosi tällä hetkellä tarvitsee. Kysy myös tarjoamastamme rahoitusmahdollisuudesta!

Kattoremontit

Katon korjaukset

Kattohuolto

Kattotyöt