Kattoremontit, huollot ja korjaukset kaikille pelti-, tiili ja huopakatoille
Kattoekspertit palveluksessasi kaikissa pelti-, tiili -ja huopakattotöissä

Sadevesijärjestelmän asennus – tiiviit ja toimivat laaturännit ammattitaidolla asennettuina Plus Kattopalvelulta

Sadevesijärjestelmä on välttämätön osa toimivaa kattoa ja sen vedenpoistoa. Sadevesijärjestelmän näkyvimpään osaan kuuluvat rännit, eli vesikourut sekä syöksyputket. Oikein asennettu ja laadukas sadevesijärjestelmä suojaa rakennusta sade- ja sulamisvesien aiheuttamilta vaurioilta ohjaamalla vedet hallitusti asianmukaista reittiä pitkin pois katolta, talon seinien sekä perustusten läheisyydestä. Näin vettä ei päästetä pilaamaan maalipintaa, täyttämään kulkuväyliä tai aiheuttamaan rakenteisiin jopa kosteusvaurioita. Huonokuntoinen tai muulla tavoin toimimaton sadevesijärjestelmä on talolle iso riski, etenkin ajatellen maamme vaihtelevia sääoloja ja neljää vuodenaikaa.

Plus Kattopalvelulta saat korkealaatuiset sadevesijärjestelmät ammattitaidolla asennettuina talotyypistä ja kattomallista riippumatta. Asennamme sadevesijärjestelmät omakotitaloille ja kesämökeille, kerrostaloihin ja piharakennuksiin, rivitaloihin siinä missä hehtaarihalleihinkin ja niin edelleen. Katto voi olla yksinkertainen tai monimuotoinen, jyrkkä tai loiva, korkealla tai matalalla, pinta-alaltaan suuri tai pieni. Olipa kyseessä peltikatto, tiilikatto tai huopakatto, toteutamme sille toimivan sadevesijärjestelmän avaimet käteen- palveluna. Meiltä luonnistuu tarkka mitoitus, napakat kiinnitykset sekä oikea kaato. Mukana työmaalle tuomme aina ajantasaisen tietotaidon, kaikki tarvittavat työkalut ja tiivistemassat, ahkerat, koulutetut asentajat sekä tarvittaessa vaikkapa henkilönostimen.

Sadevesijärjestelmän asennuksen yhteydessä voimme hoitaa tarpeen mukaan muitakin katon kunnostukseen liittyviä töitä, joista on asiakkaan kanssa sovittu. Lisäksi aina, kun katolle nousemme, tarkkailemme katon yleiskuvaa ja tilannetta laajemminkin, joten myös mahdolliset alkavat ongelmat tai piilevät haastekohdat havaitaan ajoissa, ja saat niistä meiltä tiedon. Meillä teetetyt kattotyöt kannattaa muistaa hyödyntää henkilöverotuksessa, sillä ne ovat kotitalousvähennyskelpoisia. Sivustomme kautta on haettavissa lisäksi myös joustavampaa rahoitusta suuria projekteja silmällä pitäen.

Toimiva sadevesijärjestelmä on katolle elinehto. Asennamme ja huollamme sadevesijärjestelmäsi niin, että se on edullisesti ja vaivattomasti kunnossa pidettävä katon turva. Kun rakenteet säilyvät kuivina ja terveinä, on katon ja koko rakennuksen elinkaari pidempi ja raastaviin remonttitoimiin ei tarvitse ryhtyä ennen aikojaan. Tee siksi viisas pitkän tähtäimen sijoitus taloosi – ota yhteyttä ja pyydä tarjouksemme sadevesijärjestelmän asennuksesta!

Sadevesijärjestelmän asennus

Mitä sadevesijärjestelmän asennus maksaa ja mistä hinta koostuu?

Sadevesijärjestelmän ja vesikourujen asennuksen hinta määräytyy aina yksilöllisesti sen mukaan, millainen kohde on kyseessä ja millaisia toiveita asiakkaalla on työn suhteen. Hinta hahmotellaan pitkälti kohteena olevan katon ja rakennuksen ominaisuuksien mukaan, esimerkiksi kuinka jyrkkä ja korkea talo on kyseessä ja mikä on kohdekaton leveys. Katon pinta-ala vaikuttaa kourujen asennusmetreihin sekä luonnollisesti muun muassa syöksytorvien ja kiinnikkeiden menekkiin. Kohteesta riippuu myös se, millaisella työporukalla ja aikataululla asennus onnistuu. Joissakin kohteissa saatetaan tarvita avuksi henkilönostinta ja korkeammissa kerrostaloissa nostokoriautoa, jolla ylletään jopa sataan metriin.

Sadevesijärjestelmän asennuksen hintaan vaikuttavat myös toteutukseen valitut kourumallit ja -materiaalit. Valinnanvaraa tuotteista nimittäin löytyy: on kantikkaita, puolipyöreitä ja pyöreitä kouruja, ja materiaali vaihtelee teräksestä alumiiniin ja muoviin. Entä käytetäänkö saumatonta kourua vai jatkokappaleita? Kohteen mukaan on hankittava aina kulloinkin tarvittavat sadevesijärjestelmän osat, esimerkiksi päätykappaleet, lähtökaulukset, koukut, sisä- ja ulkokulmat mutkiin, kaivoliittimet ja niiden sihdit, lehtisiivilät, kourujen ylivuotosuojat, syöksytorvet, poistoputket ja niin edelleen. Kiinnitystapana voidaan käyttää esimerkiksi kiinnikkeitä kiilalla tai epäkeskolukolla. Kouruja saadaan sekä sisäpuolisilla että ulkopuolisilla kiinnikkeillä. Ulkopuolisilla kourukoukuilla asennettuina kourut ovat hieman hintavammat, mutta sileät sisäpinnat kuljettavat vettä tehokkaammin eivätkä kerää niin paljon roskaa, joten todellisuudessa panostus kiinnikkeisiin voi synnyttää ajan myötä säästöä, kun korroosio ei pääse etenemään niin nopeasti ja huoltotoimista selvitään kevyemmällä puhdistuksella.

Sadevesijärjestelmän asennuksen hinnassa huomioidaan räätälöidysti myös mahdolliset muut kattotyöt, parannukset ja asennukset, joita katolle kenties samalla halutaan toteuttaa. Voimme työn yhteydessä päivittää kustannustehokkaasti kattoturvatuotteet tai asentaa katollesi vaikkapa aurinkopaneelit. Myös katon pesu ja pinnoitus on yleinen katon huoltotoimi suoritettavaksi sadevesijärjestelmän asennuksen lomassa. Tällaisista kattotöistä lasketaan aina kattokohtainen pakettitarjous hyvällä hinta-laatusuhteella. Useamman työn keskittäminen samaan remonttiin tulee poikkeuksetta edullisemmaksi kuin moniin yksittäisiin toimenpiteisiin ryhtyminen jälkikäteen.

Sadevesijärjestelmän asennuksessa ei ensisijaisesti kannata mennä hinnan perässä, vaan olennaista on saada katolle ammattitaitoisesti asennettu ja luotettavasti toimiva sadevesijärjestelmä. Puutteet ränneissä ja vesikouruissa johtavat helposti kosteusvaurioihin ja jopa homeongelmiin, jolloin korjauskustannukset kohoavat yleensä moninkertaisiksi. Kun asennutat sadevesijärjestelmäsi Plus Kattopalvelulla, et joudu tinkimään laadusta saadaksesi kukkaroystävällisen toteutuksen työlle: teemme asennuksen ilman välikäsiä, joten homma hoituu kustannustehokkaasti, ja lopputuloksena on laadukas, tiivis ja pitkäikäinen sadevesijärjestelmä talosi turvaksi.

Vesikourujen ja syöksyputkien valinnalla voidaan vahvistaa koko rakennuksen tyyliä

Vesikouruja ja syöksyputkia ei valmisteta kaikkia yhdestä ja samasta muotista, vaan tuotevalikoima tarjoaa paljon variaatiota niin materiaalin kuin muodonkin suhteen. Meillä Plus Kattopalvelulla on aina ajankohtainen tieto sadevesijärjestelmälle saatavilla olevista tuotteista, ja kartoitamme mielellämme kanssasi, minkälainen sadevesijärjestelmä taloasi parhaiten palvelee. Rännit saadaan varmasti istumaan maisemaan kuin maisemaan myös värinsä puolesta: tarjolla on tummanpunaista ja tiilenpunaista, harmaata, mustaa, valkoista ja niin edelleen. Mikäli valmiista valikoimasta ei täysin mieleistä ratkaisua löydy, voidaan rännit ja vesikourut valmistaa myös talon mukaan räätälöidysti eri RAL-väreissä.

Myös vesikourujen ja syöksyputkien materiaali vaihtelee. Yleisimpiin kuuluu kuumasinkitty teräs, mutta perustarjonnasta löytyy yhtä lailla muun muassa muovista ja alumiinista toteutettuja ratkaisuja, jotka taas toisille katoille voivat olla ominaisuuksiltaan parempi valinta. Esimerkiksi alumiini on hyvin kestävää, eikä se ruostu. Jos kourut on valmistettu teräksestä, on ne yleensä käsitelty erilaisilla pinnoitteilla, jotka parantavat vaikkapa mekaanisen rasituksen kestoa tai lianhylkivyyttä. Useat sadevesijärjestelmätuotteet on suunniteltu niin, että ne soveltuvat yhtä lailla sekä peltikatoille, tiilikatoille että huopakatoille. Kauttamme onnistuu myös persoonallisten erikoisrännien valmistaminen perinnetaloihin tai muihin erityisiin kohteisiin.

Ehkä eniten vaihtelua vesikourujen ja syöksyputkien ulkonäköön tuo niiden muotokieli: rännejä valmistetaan niin pyöreinä, puolipyöreinä kuin kantikkainakin. Puolipyöreät tai pyöreät rännit pehmentävät rakennuksen ulkonäköä, perinteisemmät kantikkaat taas tuovat lisää ryhtiä ja jämäkkyyttä. Muodoilla voi myös leikitellä esimerkiksi yhdistämällä kantikkaisiin ränneihin pyöreät syöksytorvet, ja ränneillä voikin hillitysti lisätä rakennukseen persoonaa ja erottuvuutta. Mikäli visuaalinen ilme jätetään taka-alalle ja ajatellaan puhtaasti helppohoitoisuuden ja toimivuuden kannalta, keräävät pyöreät kulmat ränneissä hieman vähemmän roskaa kääntymiskohtiin, jolloin puhdistus helpottuu. Käytännön erot ovat kuitenkin melko pieniä, ja koska sadevesijärjestelmä palvelee taloa jopa vuosikymmenten ajan, kannattaa ratkaisu tehdä omien mieltymysten mukaisesti. Valitsitpa muodoltaan, väriltään tai materiaaliltaan minkälaiset vesikourut ja syöksytorvet tahansa, niin Plus Kattopalvelulta saat mittatarkat, yhteensopivat ja taatusti tiiviit osat ammattitaidolla asennettuina taloosi.

Onnistuuko sadevesijärjestelmän asennus tee-se-itse-projektina?

Voiko vesikourut ja alastulot asentaa itse? Mikä jottei – nimittäin siinä tapauksessa, että asiaan löytyy kattava tietotaito ja mielellään käytännön kokemusta takataskusta. Sadevesijärjestelmän onnistunut asennus ei kuitenkaan ole mikään läpihuutojuttu, joten ihan kylmiltään tee-se-itse-suoritusta ei kannata lähteä toteuttamaan. Sadevesijärjestelmän asennus vaatii äärimmäistä tarkkuutta, ja puutteellisesti tai väärin tehdyn asennuksen tuloksena vedenpoisto ei toteudu oikein jos ollenkaan, jolloin rakenteet altistuvat lahovaurioille. Mikäli sadevesijärjestelmän asennuksessa käytettävät materiaalit ja tuotteet sekä kiinnitysmetodit ja peltityöt ylipäätään eivät ole ennestään tuttuja, kannattaa työ jättää suosiolla alan ammattilaisen käsiin.

Sadevesijärjestelmän asennusta toteutettaessa on osattava laskea rännien ja syöksyputkien menekki sekä kiinnikkeiden määrä riittäviksi. Rännit toteutetaan itse asennettuina tietynpituisista kappaleista, joiden mitoituksessa on oltava tarkkana. Myös onnistuneet kiinnitykset vaativat osaamista, ja esimerkiksi se, käytetäänkö pikakoukkuja vai säädettäviä koukkuja, katsotaan aina otsalaudan mukaan. Tarvittavat kourujen jatkokappaleet täytyy saada tiiveiksi tiivistysmassan avulla. Putkia lyhennettäessä taas on huomioitava putkien supistuspäät. Haastavia paikkoja asennustyön suhteen voivat olla myös syöksyputkien kulmat, niin että syöksyputket saadaan räystäiden kohdalta lähemmäs seinää kiinnitystä varten, eivätkä mutkien liitokset eivät jää liian väljiksi. Lisäksi vesikouruihin on aina toteutettava suositeltu kaato, niin ettei vesi jää ränneihin seisomaan. Ammattitaitoinen asentaja osaa ottaa kaikki edellä mainitut seikat huomioon, ja työkalupakista löytyy taatusti laadukkaat välineet homman hoitamiseksi aina linjalangasta ja akkukoneesta peltisaksiin ja rautasahaan saakka.

Kun Plus Kattopalvelu suorittaa sadevesijärjestelmäsi asennuksen, on lopputulos ensiluokkainen ja työllä selkeä takuu. Myös valmistajan materiaalille myöntämä tekninen takuu pysyy voimassa, kun asennus on toteutettu viimeistä piirtoa myöten kaikkien ohjeiden mukaan. Jatkossa autamme sinua pitämään sadevesijärjestelmästäsi parasta mahdollista huolta, ja säännöllisesti toteutettuina sille riittävätkin hyvin pienimuotoiset huoltotoimet: kevyt vuosittainen puhdistus sekä rännien ja kourujen kiinnitysten tarkistus. Toimiva sadevesijärjestelmä on katolle tärkeä turva säätä vastaan ja edullinen tapa pitää huolta koko rakennuksen hyvinvoinnista. Kutsu meidät paikalle, niin hoidetaan homma kuntoon – ota yhteyttä ja pyydä tarjouksemme sadevesijärjestelmän asennuksesta!

Kattoremontit

Katon korjaukset

Kattohuolto

Kattotyöt