Peltikaton kiinnitystyöt monipuolisesti Plus Kattopalvelulta – vaihdamme peltikaton naulat ruuveihin ja uusimme vanhat kateruuvit

Peltikaton kiinnikkeiden kunto on ratkaisevan tärkeässä roolissa katteen vedenpitävyyttä ajatellen. Vielä muutamia vuosikymmeniä sitten peltikaton kiinnitys tapahtui poikkeuksetta nauloilla, mutta tässä kiinnitysmetodissa on havaittu olevan haasteensa. Kun peltikatto ja sen rakenteet elävät voimakkaasti mukana lämpötilanvaihteluissa, naulat pumppautuvat aikaa myöten ylöspäin ja alkavat törröttämään katteesta tai saattavat jopa irrota. Tästä seuraa, että myös kattopelti pääsee liikkumaan tai hieman nousemaan, ja peltien saumat alkavat irvistää. Tämän jälkeen peltien kiinnityskohdat sen enempää kuin saumatkaan eivät enää ole vesitiiviit. Pellin liikkuessa vähä vähältä yhä laajempaa liikerataa laajenevat naulojen reiätkin entisestään ja peltien sekä niiden kiinnitysten pysyvyys heikkenee. Huonosti kiinnitetty peltikatto on esimerkiksi myrskyvaurioille helppo kohde.

Sittemmin markkinoille on onneksi tullut paljon parempi vaihtoehto nauloille: peltikaton kiinnitys kateruuveilla. Kiinnitystapana peltikattoruuvit ovat suhteellisen tuore, mutta sitäkin suositumpi toimivuutensa ja kestävyytensä ansiosta. Kateruuveja käytetään esimerkiksi tiilikuvioiduissa profiilipeltikatoissa ja aaltopeltikatoissa. Me Plus Kattopalvelulla olemmekin hoitaneet lukemattomia kohteita, joissa peltikaton huollon tai korjauksen yhteydessä on vaihdettu naulat kateruuveihin. Poistamme vanhat pellin läpi asennetut kiinnikkeet turvallisesti peltiä vääntämättä ja asennamme samoihin reikiin uudet kateruuvit. Uusi ruuvi on naulaa paksumpi ja sen tiiviste isompi, joten kiinnittyminen ruodelaudoitukseen on luja ja tiivistys varmasti vedenpitävä. Teemme myös vanhojen kateruuvien vaihdot uusiin ruuveihin sekä tarvittaessa asennamme peltikattoon lisäkiinnityksiä.

Meiltä saat peltikatollesi laadukkaan avaimet käteen- palvelun, eli huolehdimme kattotyöt suunnittelusta toteutukseen ja viimeistelyyn saakka, ja annamme työlle reilun takuun. Aina kun käymme katollasi, niin paitsi että toteutamme toimeksiantosi, havainnoimme myös katon yleiskuntoa ja tilannetta kokonaisuutena. Jos esimerkiksi kattoturvatuotteiden kiinnityksissä tai kunnossa olisi parantamisen varaa, tuomme asian tietoosi ja saat edullisen tarjouksemme työn hoitamisesta. Koska olemme kattoalan ammattilaisia, suorittamamme kattotyöt ovat yksityisasiakkaalle myös kotitalousvähennyskelpoisia, ja lisäksi meiltä löytyy joustava rahoitusvaihtoehto isompia projekteja varten. Peltikaton kiinnitykset on hoidettava kuntoon nyt eikä puolen vuoden päästä, sillä pienetkin epätiiveydet ovat riski koko rakenteiden kunnolle ja voivat johtaa kosteushaittoihin ja sisäilmaongelmiin. Ota siksi selvää kattosi tilanteesta ja kutsu meidät tekemään sille ilmainen kartoituskäynti. Ota yhteyttä ja pyydä tarjouksemme peltikaton kiinnitystöistä!

Peltikaton naulojen vaihto kateruuveihin

Kateruuvit ovat kestävä muttei ikuinen ratkaisu – edessä kateruuvien vaihto uusiin?

Kateruuvitkin voi joutua jossain vaiheessa vaihtamaan uusiin, ja tällöinkin Plus Kattopalvelu on apunasi. Vaikka kateruuvit ovat kestäviä ja toimivuudeltaan aivan omaa luokkaansa nauloihin verrattuna, eivät nekään ole ikuisia. Erityisesti kateruuvin tiiviste saattaa vuosien varrella haperoitua tai kovettua lämpötilanvaihteluiden sitä rasittaessa, eikä se enää toimi ensiluokkaisesti tehtävässään. Voi myös olla, että katolle on valikoitunut alun perin heikkolaatuiset, halvat kateruuvit, ja vaihtotarve johtuu tästä. Kehnonpuoleiset kateruuvit saattavat nimittäin pumppautua ylös siinä missä naulatkin. Tai ehkä katolle on asennettu kokonaan väärät ruuvit kattotyyppiin nähden. Ja laadukkaimpienkin kateruuvien elinkaari tulee jossain vaiheessa päätökseensä. Johtuipa kateruuvien vaihtotarve mistä hyvänsä, olemme palveluksessasi.

Kun vaihdamme kateruuvit uusiin, valikoimme käytettävät ruuvit huolella. Jotta aiemman ruuvin reikä tiivistyy, on uutena asennettavan ruuvin tiivisteen oltava sitä suurempi. Näin takaamme katolle vedenpitävyyden, eikä pelti pääse liikkumaan ja reikä siten laajenemaan. Kateruuvien valikoima on laaja niin koon, laadun, materiaalin kuin kestävyydenkin puolesta. Me Plus Kattopalvelulla käytämme vain ensiluokkaisia kateruuveja, joiden korroosionkestävyys on rakennusmääräysten mukainen ja asennettavuus huippuluokkaa – ruuvit saadaan helposti paikoilleen juuri haluttuun kohtaan, ilman että kattopelti naarmuuntuu. Kartoitamme tarkasti, mikä kohdekatolla on ihanteellinen kateruuvien koko.

Kateruuvien kohdalla on tärkeää tehdä oikeat valinnat, sillä esimerkiksi katemateriaalin valmistajan myöntämä tekninen takuu voi edellyttää tietynlaisten kiinnikkeiden käyttöä pysyäkseen voimassa. Kattoalan virtuoosimaisina ammattilaisina osaamme ottaa tällaiset asiat huomioon jo suunnitteluvaiheessa ja toteuttaa kattotyöt aina katollesi parhaalla tavalla.

Kateruuvien asennuksen yhteydessä kokonaisvaltainen kuntotarkastus katollesi

Me Plus Kattopalvelulla uskomme kokonaisvaltaiseen palveluun ja kattoystävälliseen tekemiseen. Tämän vuoksi sisällytämme jokaiseen kattokäyntiimme sinua asiakkaana suuresti hyödyttävän edun: kun esimerkiksi nousemme katolle vaihtamaan naulat tai uusimaan kateruuvit, katsastamme samalla läpi koko kattosi yleisilmeen. Tällainen katon kattava kuntotarkastus olisi suositeltavaa tehdä katolle vähintään kerran vuodessa, mutta mieluusti jopa kahdesti – keväisin ja syksyisin. Kun katon kunto tarkastetaan kokonaisuudessaan, huomataan mahdolliset haastekohdat niiden ollessa vielä pieniä ja tällöin niihin on helppo reagoida nopeasti. Monet peltikaton ongelmista voivat myös olla sen luonteisia, että ne havaitaan vasta lähietäisyydeltä. Tämän vuoksi ilmainen, kattava katon kuntotarkistus on paikallaan peltikaton kiinnitystöiden yhteydessä.

Katolle päästyämme tarkkailemme esimerkiksi katepinnan kuntoa ja mahdollisia merkkejä sen huolto- tai korjaustarpeesta: kolhuja, naarmuja, hilseilevää maalia, ei-toivottua kasvustoa tai ruostekohtia. Katsastamme jiirikohdat, saumaukset, suojapellitykset sekä läpiviennit, kuten ilmanvaihtoläpiviennit, viemärintuuletusputket, kattoluukut tai -ikkunat ja niin edelleen. Onko savupiipussa tai hormissa korjattavaa? Löytyykö katolta asianmukainen harjatiiviste? Varmistaudumme myös kattoturvatuotteiden kunnosta ja toimivuudesta. Huomiota voivat vaatia monet katon eri yksityiskohdat, kuten sadevesijärjestelmän kunto ja siisteysaste, mahdollisen sulatusjärjestelmän toimivuus, sekä erilaiset kattovarustelut ja kattotekniikka. Meiltä saat ajankohtaisen ja kattavan tiedon kattosi kunnosta, ja jos esimerkiksi viimeisimmästä kattopesusta on aikaa tai jos läpivientien tiivisteet ovat vaihtokunnossa, saat meiltä edullisen tarjouksen asioiden kuntoon hoitamisesta.

Yksi tärkeä katon osa-alue ovat vesikaton alapuoliset rakenteet. Usein niiden kunto vaikuttaa ratkaisevalla tasolla koko rakennuksen hyvinvointiin. Tämän vuoksi käymme tarkastamassa nekin aina kattokäyntimme yhteydessä, mikäli rakenteet mahdollistavat pääsyn yläpohjaan. Katsastamme, että aluskate on ehjä ja hyvin kiinnitetty, ja että katon runko, kattoruoteet ja kattotuolit ovat kunnossa. Jos löydämme valumajälkiä, kastuneita villoja tai lahovaurioisia puurakenteita, pystymme hoitamaan kuntoon tällaisetkin seikat, sekä tarvittaessa parantamaan välikaton eristystä ja tuuletusta.

Rämisevätkö kattopellit tuulessa? Peltikaton lisäkiinnitys korjaa tilanteen

Laadukkaatkaan peltikaton kiinnikkeet eivät auta, jos niitä on katolla liian harvakseltaan. Liian harvaan kiinnitetty peltikatto kolisee ja rämisee tuulessa, ja pienikin pellin liike katolla on ennen pitkää sen kunnolle vahingollista: kate pääsee löystymään, ja tällöin pellit vääntyvät ja kuluvat ennenaikaisesti ja vuotoriski katolla kasvaa. Jos peltikaton kiinnikkeet ovat liian harvassa, myös lämpötilanvaihtelut saavat aikaan peltien heilumista, ja vähäisetkin ruuvit voivat sinkoilla katteesta irti. Mikäli esimerkiksi piipunpellitys, kattopellit tai peltilistat on puutteellisesti kiinnitetty, on epämiellyttävän kolinan ja huonon vedenpitävyyden lisäksi vaara, että pellit jopa irtoavat esimerkiksi seuraavien myrskytuulten mukana. Näihin tilanteisiin täsmäratkaisu on peltikaton lisäkiinnitykset.

Me Plus Kattopalvelulla hoidamme paitsi peltikaton kiinnikkeiden uusimiset, myös lisäkiinnitykset niiden ollessa ajankohtaisia. Meillä on laaja tuotetuntemus ja kokemuksen kautta hankittu tietotaito siitä, kuinka tiheään kiinnikkeet tulee millekin materiaalille ja kattomuodolle asentaa. Samalla kun teemme peltikaton lisäkiinnitykset, tarkastamme, että katon muutkin kiinnitykset ovat asianmukaiset. Näihin kuuluvat esimerkiksi sadevesijärjestelmän, kuten vesikourujen ja syöksytorvien, kiinnitykset sekä kattoturvatuotteiden (muun muassa lumiesteet, huoltosillat, palotikkaat, seinätikkaat, kattotikkaat ja -portaat, turvakiskot) kiinnitykset. Katolla voi myös olla aurinkopaneeleja tai muuta kattotekniikkaa, joiden kiinnitysten tukevuus on välttämätöntä. Teemme kaikki tarpeelliset kiristykset, tiivistykset ja kiinnikkeiden uusimiset katolla. Katon lisäkiinnitykset ovat erinomainen tapa ennaltaehkäistä esimerkiksi myrskyvaurioita: kun katon pellitykset eivät repsota eivätkä kattopellit irvistä, ei tuuli pääse helposti tarttumaan epäkohtiin ja riski myrskyvaurioiden syntymiselle on pienempi.

Peltikaton kiinnitys ei siis selvästikään ole oikea paikka säästää, vaan vuosien varrella säästö syntyy pikemminkin sillä, että käytössä ovat laadukkaat ja kestävät tuotteet ammattitaitoisesti asennettuina. Plus Kattopalvelulta saat peltikatolle kustannustehokkaan toteutuksen ensiluokkaisilla välineillä sekä katon kaikki huoltopalvelut joustavasti kattosi mukaan räätälöityinä. Kun tarvitset peltikaton naulojen vaihtoa kateruuveihin, kateruuvien uusimista tai lisäkiinnityksiä peltikatollesi, olemme oikea ratkaisu. Tilaa meidät tekemään ilmainen kartoituskäynti, niin selvitetään kattosi tilanne – ota yhteyttä ja pyydä meiltä tarjous peltikaton kiinnitystöistä!