Kattoremontit, huollot ja korjaukset kaikille pelti-, tiili ja huopakatoille
Kattoekspertit palveluksessasi kaikissa pelti-, tiili -ja huopakattotöissä

Peltikaton kiinnitysnaulojen vaihtaminen ruuveihin pidentää katon käyttöikää

Peltikaton kiinnitysnaulojen vaihto ruuveihin pidentää katon käyttöikää ja lisää asumisturvallisuutta. Peltikaton naulojen vaihto ruuveihin kannattaa tehdä viimeistään siinä vaiheessa, kun on huomattu naulojen irtoamista. Ajan kuluessa, rasituksessa ja vaihtuvissa keliolosuhteissa naulat alkavat nousta irti. Vanhat naulat voivat myös ruostua ja tiivisteet hapertua hajalle. Ja mitä enemmän nauloja nousee, sitä paremmin ottaa tuuli kiinni pelteihin, mikä taasen heikentää loppujen naulojen pitoa ja katon kunto laskee nopeasti. Vesi pääsee helpommin sisälle katon rakenteisiin aiheuttaen kosteusvaurioita. Reikien tai ylösnousseiden peltien havaitseminen voi olla hankalaa, mutta jokaisella sadekelillä rei’istä pääsee lisää kosteutta sisälle. Siksi suosittelemme katon kiinnitysten päivittämistä nauloista kestävämpiin ja turvallisempiin ruuveihin.

Samalla kun Plus Kattopalvelu suorittaa huoltotoimenpiteitä katollasi – olivat ne miten pieniä tahansa – tarkastamme myös koko katon yleisilmeen ilman lisäveloituksia ja kerromme havainnoistamme. Annamme niistä toimenpidesuunnitelman ja kustannusarvion halutessasi. Meille on tärkeää jättää jälkeemme turvallinen kokonaisuus asumisen kannalta. Katon säännöllinen huolto kuitenkin pienentää elinkaarikustannuksia.

Korjaus- ja huoltotyömme ovat kattavia: voit tilata koko katon uusimisen, huoltomaalauksen, naulojen vaihtoa ruuveihin tai vain lumien pudottamista. Huollamme myös savupiippuja ja uusimme räystäslautoja. Kaikki työt katolla siis onnistuvat, mille löytyy tarvetta. Voit kertoa toiveistasi ja huomioon otettavista asioista, jotka kirjaamme ylös remonttisuunnitelmaan. Tarjouksessamme on näkyvillä koko urakan kustannukset, mitään piilokuluja ei tule. Palvelumme toteutetaan aina avaimet käteen -työnä, eli sinun ei tarvitse huolehtia mistään, vaan me hoidamme jätteitä myöten kaiken kuntoon. Ja olet meille asiakkaana yhtä tärkeä, vaikka haluaisit vain pienimuotoisen huoltotyön!

Tehdystä työstämme kannattaa hyödyntää kotitalousvähennykset. Erittelemme työn ja tarvikkeiden osuudet laskussa, joten vähennyksen hakeminen on helppoa. Voit kotisivujemme kautta hakea myös rahoitusta kaikkiin kattotöihin.

Peltikaton naulojen vaihto ruuveihin

Peltikatolta naulat ruuveiksi ja huoltokustannukset pysyvät pienempinä

Vaihdettaessa peltikatolta naulat ruuveiksi katon käyttöikä pitenee huomattavasti ja tulevat huoltokustannukset pysyvät pienempinä. Ylösnousseet naulat aiheuttavat vesivahinkoja ja mahdollistavat peltien irtoamisen kokonaan esim. myrskyssä. Keväisin kannattaa käydä tarkistamassa katon kunto. Lumen, kasvuston ja roskien aiheuttamien ongelmien lisäksi myös auringonvalo aiheuttaa ongelmia hapertamalla tiivisteitä. Naulat voivat olla kiinnitettyinä myös kokonaan ilman tiivisteitä!

Puun eläminen vaihtelevissa olosuhteissa nostattaa helpommin nauloja irti ruodelaudoista toisin kuin ruuveja. Uusilla, hyvillä tiivisteillä vältetään veden pääsy rakenteisiin. Myrskyn kestävyyteen vaikuttaa se, että varsinkin räystäällä, harjalla ja pituussaumojen läheisyydessä on riittävästi ruuveja käytetty kiinnityksessä.

Ylösnousseet naulat eivät pidä peltejä kiinni, jolloin tuuli pääsee ottamaan niihin kiinni helpommin. Tämä taas lisää myös loppujen naulojen nousemista ja pellit voivat irrota kokonaan. Huonosti kiinni olevien peltien välistä pääsee vesi aluskatteisiin samoin kuin irronneiden naulojen kohdalta. Pitkään jatkuessaan tämä aiheuttaa kosteusongelmia rakenteissa ja edessä on isompi remontti. Siksi kannattaa tehdä pienempimuotoisia huoltotöitä ajoissa.

Asiakkaana Sinä päätät työn laajuuden. Nauloja voidaan vaihtaa vain osittain katolta kuten pelkästään ylösnousseet tai ne voidaan kaikki vaihtaa kerralla ruuveihin. Suosittelemme työhön aina ammattilaista, koska peltikattoon saa tehtyä helpolla naarmuja tai lommoja, joista voi lähteä katon ruostuminen.

Korjaamme ja huollamme sekä uusimme kaikki peltikatot sekä tiili- ja huopakatot

Korjaamme ja huollamme sekä uusimme kaikki peltikatot sekä tiili- ja huopakatot. Korjaustöihin kuuluvat kattopintojen korjauksen lisäksi aluskatteen korjaus, vesivuotokorjaukset sekä sääolosuhteiden aiheuttamat vauriot, sadevesijärjestelmän korjaus, kattoläpivientien korjaukset ja kattotuotteiden korjaukset. Ajoissa tehtävät täsmäkorjaukset ja huoltotyöt pidentävät katon elinkaarta ja kokonaiskustannukset pysyvät pienempinä.

Kattohuolto takaa mahdollisimman pitkän käyttöiän katolle ja kaikki kattotyypit vaativat säännöllisen tarkastuksen ja huoltoa. Huollolla vähennetään riskiä joutua uusimaan koko katto tai kastuneet kattorakenteet. Vauriot voivat olla vaikeita havaittavia ja ongelmat ovat voineet jatkua jo pitkän aikaa ennen kuin ne tulevat ilmi. Pyydä meitä ammattilaisia tekemään tarkastus niin ei tarvitse pohtia katon kuntoa.

Katolla tehtäviä huoltotöitä ovat naulojen vaihdon lisäksi mm. katon huoltomaalaus tai pinnoitus, katon harjaus ja pesu, kasvustojen poisto (kuten sammaleen), vesikourujen puhdistus sekä kattoturvatuotteiden huolto ja lumen pudotus. Teemme katoille myös pellitykset, räystäslautojen uusimiset ja huoltomaalaukset, savupiippujen huollon sekä korjauksen, katon korotuksen, harjakulman muutoksen tai koko kattomuodon muuttamisen, yläpohjan lisälämmöneristyksen ja kattotarkastuksen kokonaisuudessaan. Olipa siis toiveesi tai tarpeesi mikä tahansa katon suhteen, me autamme Sinua siinä.

Joskus kuitenkin on edessä koko katon uusiminen. Varsinkin jos korjaustöitä on laiminlyöty tai niitä on jo tehty useaan otteeseen ja vesivuotojen riski on kasvanut. Uusittu katto myös kohottaa rakennuksen arvoa, se on kuitenkin osa julkisivua. Meiltä kannattaa kysyä arviota kattoremontin ajankohdalle ja hinnalle, jolloin etukäteinen varautuminen on helpompaa.

Miten etenemme kattotöissä?

Meille voit soittaa, ottaa yhteyttä sähköpostilla tai yhteydenottolomakkeella. Mikäli tarjouksen antaminen kattotyöstä sitä vaatii, tulemme paikan päälle katsastamaan kattosi.

Käynnin jälkeen annamme remonttisuunnitelman, jossa olemme kuulleet ja ottaneet huomioon myös Sinun toiveesi. Suunnitelman pohjalta teemme tarjouksen, jossa ovat mukana kaikki kustannukset tulevasta työstä loppusiivousta myöten. Mitään yllätyksiä ei siis tule jälkikäteen.

Tarjouksen hyväksymisen jälkeen aloitamme työt sovittuna ajankohtana ja hoidamme kaikki käytännön toimenpiteet kattoremonttiin liittyen. Laskussamme on eriteltynä työn ja tarvikkeiden osuudet ja voit hakea työstämme kotitalousvähennystä. Työllämme on kahden vuoden takuu ja kattoremonteissa viiden vuoden asennustakuu.

Me hoidamme työmme ammattitaidolla ja -ylpeydellä!

Kattoremontit

Katon korjaukset

Kattohuolto

Kattotyöt