Kattoremontit, huollot ja korjaukset kaikille pelti-, tiili ja huopakatoille
Kattoekspertit palveluksessasi kaikissa pelti-, tiili -ja huopakattotöissä

Kateruuvien vaihto uusiin tiivisteellisiin kiinnitysruuveihin parantaa kattosi kuntoa merkittävästi

Plus Kattopalvelun osaavien ammattilaisten avulla peltikatolle voidaan saada merkittävästi lisää käyttöikää kateruuvien vaihdolla.

Katekiinnikkeet eli ruuvit tai naulat ovat yksi tärkeimmistä asioista katon kunnossa pysymisen kannalta. Kateruuvit kiinnittävät kattopellin ja oikeanlaiset kateruuvit pitävät kattovuodot poissa ja pidentävät katon sekä sitä kautta myös talon ikää.

Kun ostat meiltä jonkin palvelun koskien kattosi huoltoa tai korjausta, käydessämme katolla katsastamme samalla kokonaisvaltaisesti kattosi tilanteen muun työn yhteydessä.

Plus Kattopalveluiden kattoremontteihin on saatavilla rahoitusmahdollisuus kotisivujemme kautta. Muista myös kotitalousvähennys! Asunnon tai vapaa-ajan asunnon kunnossapito- tai perusparannustyöstä on oikeus saada kotitalousvähennys verotuksessa.

Kun kattosi on Sinulle tärkeä, kutsu meidät auttamaan asiassa! Plus Kattopalvelun kautta löydät runsaasti vaihtoehtoja oman kattosi huoltamiseen tai kunnostamiseen liittyvissä asioissa.

Kateruuvien vaihto uusiin tiivisteellisiin kiinnitysruuveihin

Laadukkaat asennusruuvit kestävät säiden vaihteluita ja ilmastorasitusta

Ilmastorasituksella tarkoitetaan kunkin asuinalueen oloja, joita katon tulee kestää. Alueella, jossa on teollisuutta tai meri-ilmasto, olosuhteet ovat kattoa kuluttavammat kuin sisämaassa ei-teollisen ilmaston tai meren äärellä. Katekiinnitykset ovat kaikissa ilmastoissa kuitenkin sääolosuhteiden kulutuksen alaisena tavalla tai toisella ja vanhemmat kiinnitykset sekä huonolaatuiset naulat ja ruuvit alttiita ruostumaan. Kiinnitysruuvien tai naulojen kohdat ovatkin yksi yleisimmistä paikoista, joista katto alkaa ensimmäisenä vuotamaan. Meiltä Plus Kattopalvelusta saat kateruuvien vaihdon alan ammattilaisten suorittamana kohteeseen kuin kohteeseen. Kutsu meidät paikalle, jos peltikattosi kiinnityskunto askarruttaa. Kun ruuveja vaihdetaan, Plus Kattopalvelu käyttää katteeseen sopivia ruuveja. Tämä tarkoittaa esimerkiksi sitä, että vanhojen ruuvien tilalle laitetaan astetta isompikokoinen ruuvi suuremmalla tiivisteellä, jolloin tiivistyksestä tulee varmasti toimiva.

Tiivisteelliset asennusruuvit ovat varma vaihtoehto kattokiinnikkeeksi. Tiivisteellisissä asennusruuveissa on aluslevy ja tiiviste. Tiiviste ruuvin tyvessä estää veden läpimenon kattorakenteen sisälle. Vanhat tiivisteelliset ruuvit kannattaa myös vaihtaa ajoissa uusiin ennen kuin kattovuotoja ilmenee, sillä ne menettävät aikaa myöten vuodonpitävyyttään tiivisteen haurastuessa.

Kattonaulojen vaihtaminen kateruuveihin

Takavuosina peltikatot saatettiin vielä kiinnittää nauloilla. Vanhat kattonaulat alkavat olla tänä päivänä jo vääjäämättä ruostuneet, joten ne tulisi pikimmiten vaihdattaa kateruuveihin. Kattonaulat ovat myös usein nousseet kattopellistä ylös lämmön ja kosteuden vaihteluiden vaikutuksesta. Varsinkin keväisin lämpötilojen vaihdellessa suuresti, pellit ja naulat elävät paljon kattorakenteessa. Nykyään kattopeltien kiinnitystä nauloilla ei lainkaan enää suositella.

Kateruuvit ovatkin ehdottomasti paras vaihtoehto peltikatteen kiinnitykseen ja naulat suositellaan vaihtamaan kateruuveihin ensi tilassa, jotta kattovuodoilta ja sitä kautta taloon kehittyviltä kosteusvaurioilta voidaan välttyä. Huonojen katekiinnitysten kanssa ei kannata jäädä odottelemaan, on kyseessä sitten kesämökki, kotisi, tai muu rakennus. Kateruuvien pitolujuus on vertaansa vailla nauloihin verrattuna, eivätkä ne nouse katosta kattonaulojen tapaan. Mikäli katolla on naulojen sijaan vanhoja kateruuveja, joiden kunto ja tiivistys eivät välttämättä ole enää terässä, kannattaa niidenkin vaihto kattosi eliniän pidentämiseksi. Plus Kattopalvelun ammattilaisilta saat tähän asiantuntevaa palvelua. Katetta voidaan myös lisäkiinnittää uusilla kateruuveilla, mikäli tarvitaan vain lisävarmistusta katteen kiinni pysymisessä.

Kattopalvelua katon korjauksesta kattohuoltoon

Koska olet viimeksi käynyt talosi katon yläpohjassa? Siellä käynti voi paljastaa kattoremontin tarpeesta kertovia asioita. Yksi näistä voi olla aluskatteen toimimattomuus tai jopa sen puuttuminen. Ehkä ongelma on kattorakenteiden heikko tuulettuvuus. Puisten rakenteiden lahovauriot ovat myös mahdollisia mikäli katto on päässyt vuotamaan tai katto on alun perin puutteellisesti rakennettu. Konesaumattu katto voi vuotaa esim. saumausten ruostuttua.

Kattokorjaukset teemme räätälöidysti jokaisen kohteen tarpeet ja korjauksen laajuus huomioon ottaen. Tarvittaessa suunnittelemme laajemman kunnostuksen kattoosi kilpailukykyisin hinnoin. Katon korjaus, niin kuin muutkin kattotyöt, voidaan tehdä kaikkina vuodenaikoina, myös talvella.

Katon huoltaminen on tärkeässä asemassa kattosi pitkän elinkaaren takaamiseksi. Jos katto on muutoin kunnossa, säännöllinen katon pesu ja maalaus riittävät pitkälti huoltotoimenpiteiksi. Katon puhdistaminen tulisi tehdä vähintään kerran, mielellään kahdesti vuodessa, sillä katolle kertyvät havupuiden neulaset ja puiden lehdet muodostavat ajan saatossa sammalkasvustoa. Plus Kattopalvelu suorittaa kattopesut ja sammaleiden poistot. Peltikatolle on aika-ajoin aiheellista tehdä myös katon maalaus. Katon maalaaminen pidentää peltikaton elinikää, jos katteiden kiinnitykset ja mm. läpivientien tiiveys on muutoin kunnossa. Meiltä saat myös nämä kaikki kattohuoltopalvelut kattosi parhaaksi.

Meiltä kaikkien peltikattojen huollot ja korjaukset sekä uusimiset toiveidesi mukaisesti ja Sinulle räätälöitynä

Uutuuttaan kiiltävä katto on talosi käyntikortti

Katto on yksi rakennuksen tärkeimmistä ja myös näkyvimmistä osista. Koko katon uusiminen on mittava, mutta pidemmän päälle hyvin kannattava hanke, mikäli katon kunto on sellainen, että pienempi korjaus tai huoltotoimenpide ei tule olemaan riittävä. Meiltä saat kaikki katon uusimiseen tarvittavat työt loppusiivouksineen. Anna ammattilaisemme hoitaa kattotyösi kattavasti!

Panostaminen laadukkaaseen kattohuoltoon, korjaukseen tai koko katon uusimiseen on sijoitus tulevaisuuteen, joka kannattaa ja joka nostaa talosi arvoa. Jos katto talossa ei toimi niin kuin pitää, aiheuttaa se paljon lisäremontteja, jotka olisi voitu ehkäistä säännöllisellä katon huollolla ja korjauksilla. Uuden katon omistajana vältyt kaikilta näiltä pulmilta.

Suoritamme kaikenlaiset katon korjaukset, -maalaukset ja kattopesut, peltikattojen korjaukset, huollot, kokonaisvaltaiset kattoremontit ja katteiden uusimiset, läpivientien kuten ilmastointiputkien ja savupiippujen juurten asianmukaiset pellitykset, pienemmät ja isommat kattoremontit sekä peltisepäntyöt luotettavasti ja ammattitaidolla.

Katon korjauksessa katsastamme ensin kokonaistilanteen, mm. mahdolliset kattovuodot ja piipun pellityksen tilanteen sekä räystäiden ja syöksytorvien kunnon.

Katon kunnon säännöllinen tarkistaminen tärkeää

Hyvältäkin ulkoisesti vaikuttava katto kannattaa vuosittain tarkistaa, jotta voi havaita korjaustarpeen ajoissa. Jos kattohuoltoa tai korjausta vaativa tilanne on päässyt jo pitkälle, ei hätää! Ammattilaisillamme on tieto ja taito ratkaista kaikki kattopulmasi ja löydämme kattotyöllesi aina parhaan mahdollisen toimintasuunnitelman.

Jos kattosi kunto epäilyttää, älä jää odottelemaan vaan pyydä Plus Kattopalvelut apuun! Varmistamme että voit nukkua kattosi alla taas turvallisin mielin.

Kattoremontit

Katon korjaukset

Kattohuolto

Kattotyöt