Kattoremontit, huollot ja korjaukset kaikille pelti-, tiili ja huopakatoille
Kattoekspertit palveluksessasi kaikissa pelti-, tiili -ja huopakattotöissä

Piipunhatun asennus Plus Kattopalvelulta

Piipunhattu asennettuna suojelee taloasi monella tavalla, sillä sitä voisi kutsua savupiippusi sadesuojaksi. Oikein asennettu piipunhattu suojelee piippuasi vedeltä ja lumelta, estää savuhormien kastumisen sekä veden kulkeutumisen savupiipun kautta muualle kotiisi. Piipunhattu suojelee savupiippuasi rapautumiselta ja toimii lisäksi ulkonäöllisenä ehosteena talollesi.

Piipunhattujen väri- ja muotovalikoima on laaja, joten löydät varmasti juuri sinun talollesi täydellisen vaihtoehdon. Parhaimmillaan piipunhattu on kaunis yksityiskohta, joka kruunaa kotisi julkisivun. Tärkeintä toki on, että piipunhattu suojelee piippuasi erinomaisesti.

Piipunhatun asentaminen on pieni investointi, joka todella kannattaa; ehjä savupiippu, josta vesi ei pääse läpi, nostaa kotisi arvoa ja ylläpitää koko talosi toimivuutta.

Aina kun me Plus Kattopalvelulta kiipeämme katollesi, tarkastamme samalla sen yleisilmeen. Ilmoitamme sinulle, jos jokin osa katosta on rikki tai ei toimi parhaalla mahdollisella tavalla. Kun mahdolliset puutteet havaitaan ajoissa, vältytään aikaa ja rahaa kuluttavilta suuremmilta ongelmilta.

Muistathan, että yksityishenkilön teettämiin kattoremontteihin on saatavissa kotitalousvähennys. Tarvittaessa voit myös hakea rahoitusta kotisivuiltamme löytyvän linkin kautta.

Piipunhatun asennus

Piipunhatun hinta asennettuna katolle

Piipunhatun hinta asennettuna riippuu monesta eri tekijästä ja on aina tapauskohtainen. Piipunhatun asentamisessa kannattaa kuitenkin satsata laatuun ja ammattiosaamiseen; huonosti asennettu tai heikkolaatuisista materiaaleista tehty piipunhattu voi aiheuttaa talollesi vakavan vesivahingon. Pitkällä tähtäimellä tulee edullisemmaksi hoitaa homma kerralla kuntoon, kuin tyytyä ”vähän sinne päin” -ratkaisuun.

Piipun sadehatun hinta asennettuna selviää, kun otat yhteyttä Plus Kattopalveluun. Tulemme paikan päälle tsekkaamaan savupiippusi tarpeet ja tekemään tarvittavat mittaukset. Tämän jälkeen teemme sinulle tarjouksen työstä ja materiaaleista. Meiltä saat aina yhden, selkeän laskun ilman piilokustannuksia.

Meiltä saat myös piippujen pellitykset peltisepäntyönä

Myös koko savupiipun pellitys kannattaa, sillä se suojaa piippua erilaisilta sääolosuhteilta ja pidentää sen käyttöikää. Plus Kattopalvelulla on pitkä kokemus piippujen pellityksistä niin omakoti-, rivi- kuin kerrostaloihinkin, oli kyseessä sitten peltikatto, tiilikatto tai huopakatto. Jokainen rakennus ja jokainen katto on yksilöllinen, ja haluamme, että juuri sinä voit nauttia yhtenäisen näköisestä, kauniista ja turvallisesta katosta läpi vuosien. Varaa siis piipunpellitys ja kaikki muutkin peltisepäntyöt Plus Kattopalvelun taitavilta peltisepiltä!

Tarvittaessa asennamme savupiippuihin myös naakkaverkot estämään naakkojen pääsyn savupiippuun.

Kokeneet peltiseppämme tekevät peltityöt laadukkaana käsityönä mittojen mukaan, ja asentajamme asentavat ne huolellisesti paikoilleen.

Piipunhattu suojaa hormeja vesi- ja lumisateelta

Piipunhattu on oikeastaan savupiipun sadehattu; sen tehtävänä on suojata hormeja vesi- ja lumisateelta, suojella piippua rapautumiselta ja parantaa sen vetoa. Tällä pienellä osalla on siis hyvin suuri merkitys koko talon turvallisuuden käytettävyyden kannalta.

Piipunhatun asennus voidaan tehdä piipunpellityksen yhteydessä tai jälkikäteen. Vaikka savupiippu olisi palvellut jo kauan, pellityksestä on edelleen hyötyä, sillä se hidastaa piipun väistämätöntä rapautumista. Ensin täytyy toki varmistaa, että piippu on ehjä ja tarpeeksi hyvässä kunnossa. Liiaksi rapautunut savupiippu kannattaa korjata ennen kuin vauriot pääsevät liian suuriksi.

Piipunpellitys vaatii peltisepän kädentaitoja. Vain koulutettu ja kokenut peltiseppä osaa valita oikeanlaiset, laadukkaat ja kestävät materiaalit ja tehdä tarkkojen mittojen mukaan juuri sinun katollesi sopivan pellityksen.

Plus Kattopalvelun kokeneet ammattilaiset ovat erikoistuneet suomalaisiin kattoihin ja tietävät, miten katto saadaan kestämään vuodenaikojen vaihtelevat sääolosuhteet ja palvelemaan taloasi parhaalla mahdollisella tavalla. Oli mielessäsi sitten jokin pienempi operaatio, kuten piipunhatun asennus, tai suurempi projekti, kuten katon uusiminen, Plus Kattopalvelu hoitaa työn luotettavasti, asiakaslähtöisesti ja ammattitaidolla.

Säännöllinen kattohuolto pidentää kattosi käyttöikää

Kun tilaat meiltä piipunhatun asennuksen, tarkastamme samalla koko kattosi yleisilmeen. Muutenkin katon kuntoa olisi hyvä tsekata vähintään pari kertaa vuodessa. Kun mahdollisiin puutteisiin puututaan ajoissa, katon toimivuuden ylläpitäminen on helpompaa ja edullisempaa. Pitämällä katon puhtaana ja korjaamalla pienetkin viat viipyilemättä, sinunkin kattosi voi pysyä hyvänä jopa vuosikymmeniä.

Jokaisella kattotyypillä on omat haasteensa; tiilikatolta voi irrota tiiltä, peltikatto päästä ruostumaan tai sammal ottaa vallan huopakatosta. Kaikkia vaurioita ei näe maasta käsin, eikä katolle kannata lähteä kiipeilemään ilman kokemusta ja asianmukaisia välineitä. Kun pyydät apuun Plus Kattopalvelun, teemme kaiken tarvittavan puolestasi.

Syksyisin katto on hyvä valmistaa edessä olevaan pitkään talveen ja keväisin tarkistaa, miten katto on kestänyt kylmyyden ja lumen tuomat haasteet. Kaikkien kiinnikkeiden, jiirien ja räystäiden kunto tulee tarkistaa. Pinnoitteen kuluneet kohdat pitää paikata ja mahdollinen sammalkasvusto poistaa asianmukaisilla työvälineillä ja aineilla.

Katto on hyvä puhdistaa säännöllisesti lehdistä ja roskista. Kostea maa-aines aiheuttaa peltikatolle ruostumista ja edistää ei-toivotun sammaleen kasvua tiili- ja huopakatoille. Myös vesikourut eli rännit on tärkeää pitää puhtaina; jos sadevesijärjestelmä ei toimi moitteettomasti, ikävän vesivahingon riski kasvaa huomattavasti.

Tarvitaan pientä vaivannäköä, jotta kattosi pysyisi kauniina, vesitiiviinä ja turvallisena vielä seuraavallekin sukupolvelle. Voit huoletta jättää kattohuollon Plus Kattopalvelun vastuulle; meillä on pitkä kokemus suomalaisista katoista ja meidän tavoitteemme on, että kaikki asiakkaamme saavat nauttia hyvin toimivasta katosta ilman turhaa stressiä.

Runsaslumisina talvina katolle kinostuva lumi voi aiheuttaa riskitekijöitä niin katollesi kuin myös talosi lähellä liikkuville ihmisille. Lumen painoon vaikuttaa enemmän lumen koostumus kuin sen määrä, joten lumenpudotuksen tarvetta voi joskus olla vaikea arvioida.

Katolla liikkuminen on vaarallista, joten apuun kannattaa pyytää Plus Kattopalvelu. Meillä pitkä kokemus katoilla kulkemisesta ja käytössämme on aina oikeanlaiset turvavälineet. Väärillä työkaluilla hutiloiden tehty lumenpudotus voi vaurioittaa kattoa, siksi homma kannattaa jättää ammattilaisen vastuulle. Me autamme mielellämme!

Kattoremontit

Katon korjaukset

Kattohuolto

Kattotyöt