Kattoremontit, huollot ja korjaukset kaikille pelti-, tiili ja huopakatoille
Kattoekspertit palveluksessasi kaikissa pelti-, tiili -ja huopakattotöissä

Piipun muuraus ja korjaus kattopinnan yläpuolelta uudistaa rapautuneen piipun

Savupiipun yläosan rapautuminen on melko tyypillinen katto-ongelma, johon törmäämme kattoremonttia tai muita katon huolto- tai korjaustöitä tehdessämme. Vesikaton yläpuolelle jäävä savupiippu kokee kaikkein voimakkaimmin vuodenaikojen ja säänvaihteluiden rasitukset; niin kuumuuden, kylmyyden, kosteuden kuin jäänkin ja niin edelleen. Tämän johdosta piipun yläpää on usein heikoimmassa kunnossa, ja selkeitä merkkejä korjaustarpeesta ovat esimerkiksi piipun rapautuminen ja halkeamat sen seinissä. Huonokuntoinen piippu on aina turvallisuusriski. Rapautuneet tiilet ja irronnut laasti voivat aiheuttaa sen, että vesi pääsee hormiin ja rakenteisiin ja ajan myötä kehittää kosteusvaurion. Vanhasta piipusta saattaa jopa irrota tiilenpaloja, jotka hormiin pudotessaan heikentävät vetoa.

Jos piippu ja hormi muuten ovat kunnossa, voi hyvinkin riittää, että savupiipun pää korjataan osittaisella muurauksella. Vaurioituneet osat puretaan ja yläosa muurataan uusista, säänkestävistä tiilistä. Tässä Plus Kattopalvelu tulee asiantuntevaksi avuksesi: meillä on laaja kokemus ja ensiluokkaiset valmiudet suorittaa piipun muuraus- ja pellitystyöt niin pelti-, huopa- kuin tiilikatoillekin. Tunnemme hyvin savupiippuja koskevat ohjeet ja määräykset, ja pidämme huolta seinämien riittävästä vahvuudesta, saumojen paksuudesta ja muista tämänkaltaisista tärkeistä yksityiskohdista. Varmistamme lopputuloksen paloturvallisuuden, suojaamme piipun rappaamalla tai pellittämällä, tiivistämme huolellisesti piipunjuuren ja lopuksi kruunaamme kokonaisuuden asentamalla säältä suojaavan piipunhatun.

Meille kattopalvelussa on kyse aina kokonaisuudesta. Siksi, samalla kun muuraamme ja korjaamme piippusi, katsastamme myös katon yleisilmeen ja varmistamme, että se toimii kaikin puolin toivotulla tavalla. Käymme läpi katepinnan ehjyyden ja saumakohtien kunnon, läpivientien tiivistykset sekä kattotuotteiden kiinnitykset. Tarkistamme, että rännit vetävät ja niiden kaato on oikea, ja että harjatiiviste on paikoillaan ja pellitykset lujasti katossa kiinni. Yläpohjassakin käymme kurkkaamassa aluskatteen ja -rakenteiden sekä eristevillojen kunnon, mikäli sinne on esteetön pääsy. Tästä kattotöiden yhteydessä tehtävästä kuntotarkastuksesta emme peri lisäveloitusta, ja mikäli akuuttia korjaustarvetta ilmenee, saat asian hoidettua edullisesti kuntoon kauttamme. Tekemämme työt voi yksityishenkilö hyödyntää verotuksessa kotitalousvähennyksen yhteydessä, ja sivustomme kautta voi tarvittaessa hakea joustavampaakin rahoitusta kattotöihin.

Savupiippu kannattaa pitää ensiluokkaisessa kunnossa, ettei laiminlyönneistä koidu myöhemmin kallista laskua heikentyneen paloturvallisuuden tai jopa kosteusvaurioiden muodossa. Hyväkuntoinen hormi ja piippu sitä vastoin saavat aikaan, että veto on optimaalinen, lämmityksestä tulee tehokkaampaa, haitalliset palokaasut löytävät asianmukaista reittiä ulos eikä kosteus pääse siirtymään piipun kautta sisään. Teetä siksi ajoissa tarvittavat toimenpiteet savupiipun tiiveyden ja turvallisuuden varmistamiseksi. Piipun yläosan korjaukset ja muuraukset asiantuntevasti pellityksiä ja piipunhattua myöten – ota yhteyttä ja pyydä tarjouksemme piipun korjauksesta!

Savupiipun ja lenssin korjaus

Korjaamme ja uusimme piipun päällä olevan betonisen kauluksen eli lenssin

Piipun päällä on tavallisesti vahva betonista valettu levike tai paksunnos, jota kutsutaan esimerkiksi piipun kaulukseksi, lenssiksi tai kruunuksi. Toisinaan on tilanteita, joissa itse piippu on hyvässä voinnissa, mutta tuo piipun betoninen kaulus on murentunut tai muuten huonossa kunnossa. Kyseessä voi olla yksinkertaisesti ajan saatossa tapahtunut kuluma tai vaikkapa katon kohtaamat myrskyvauriot. Piipun päällä olevalla betonisella kauluksella on tärkeä tehtävä suojata piippua rapautumiselta, ohjata nokiset sadevedet niin etteivät ne tahri piippua ulkopuolelta sekä toimia peltisen piipunhatun kiinnitysalustana. Jos piipun betoninen kaulus on selkeästi nähnyt parhaat päivänsä, on kauluksen korjaus tai uusiminen tarpeen.

Kun piipun lenssi eli kaulus tarvitsee korjausta, kutsu Plus Kattopalvelun kattoammattilaiset apuun. Teemme kauluksen taatusti piipulle räätälöitynä mittatilaustyönä. Tulemme paikan päälle ottamaan savupiipusta mitat noudattaen työssä äärimmäistä huolellisuutta, sillä virheettömillä mitoilla taataan sekä kaikkien hormien aukkojen että itse kauluksen saaminen juuri oikean kokoisiksi.  Jotkin piiput ovat mutkattoman yksinkertaisia, kun taas toisissa voi olla jopa kuusikin hormia, joiden linjaukset täytyy saada kaulukseen tismalleen oikein. Valmistamme kauluksesta mittojen mukaisen muotin, jonka avulla pystymme raudoittamaan ja valamaan uuden kauluksen. Samassa yhteydessä voimme toimivaa kokonaisuutta ajatellen kiinnittää kaulukseen jo valmiiksi erityiset piipunhatun kiinnitysraudat.

Tiiviin ja toimivan katon viimeistelee piipun pellitys ja piipunhattu

Savupiipun muurauksen sekä korjauksen toteutettuamme emme jätä töitä puolitiehen, vaan viimeistelemme kokonaisuuden asianmukaisilla piipun pellityksillä sekä säältä suojaavalla piipunhatulla. Piipun ja katon välinen sauma on tyypillisimpiä katon vuotokohtia, joten vesitiiveyden saavuttamiseksi piippu kannattaa pellittää oikeastaan aina, riippumatta varsinaisesta katemateriaalista. Piipun pellitys suojaa piippua ja sen ulkokuorta sään rasituksilta sekä pidentää piipun käyttöikää. Piipunjuuripellitys taas suojaa liitoskohtaa sekä oikein toteutettuna estää veden pääsyn kattorakenteisiin tiivistämällä savupiipun läpiviennin. Meiltä saat piipun juuripelti- pystypelti-yhdistelmät tarkalla mitoituksella ja taitavien kattopeltiseppien toteuttamina. Pellitämme perinteiset neliskulmaiset piiput siinä missä haastavammatkin kohteet, kuten kruunupiiput tai pyöreät savupiiput.

Viime silauksena asennamme piipun päälle jämäkän ja laadukkaan piipunhatun, joka kestää hyvänä niin aikaa, kylmyyttä, kuumuutta, kosteutta kuin korroosiotakin. Piipunhattu suojaa piippua sekä savuhormia vedeltä ja lumelta ehkäisten näin piipun rapautumista ja kosteusvaurioiden syntyä. Valikoimaamme kuuluu myös pituussäädettäviä sekä saranoituja piipunhattuja erikokoisina, -värisinä ja -muotoisina sekä erilaisilla kiinnitysjaloilla. Voimme asentaa katollesi valmiin piipunhatun tai tarvittaessa toteuttaa sellaisen mittatilaustyönä juuri sinun savupiippuasi varten. Valmisvalikoimasta ei välttämättä löydy kaikkiin kohteisiin soveltuvaa tai visuaalisesti optimaalista ratkaisua, jolloin voimme vaikuttaa piipunhatun väriin ja ulkonäköön tekemällä sen itse. Toteutamme piipunhatun katollesi juuri oikean kokoisena ja sopivalla korkeudella, kestävänä ja luotettavana laatutyönä.

Meiltä Plus Kattopalvelulta saat myös muut katon peltityöt, huollot, asennukset, paikalliset korjaukset sekä isommatkin remontit taidolla toteutettuina kohteen koosta riippumatta. Meiltä löytyy kattotöistä pitkä kokemus ja ammattiosaaminen, ja annamme työllemme aina kattavan laatutakuun. Katto ja sen kunnossapito ovat asioita, joista ei kannata tinkiä, sillä kyseessä on asumisen mielekkyys ja turvallisuus samoin kuin koko rakennuksen hyvinvointi pitkällä aikavälillä. Jos siis katto tai savupiippu kaipaisi entrausta, kutsu meidät paikalle niin hoidetaan homma kuntoon asiakaslähtöisesti ja ammattitaidolla. Täytä tarjouspyyntölomakkeemme, liitä siihen halutessasi kuvat piipusta ja kerro tilanteesta tarkemmin – ota yhteyttä niin saat laadukkaan ja edullisen tarjouksemme kattotöistä!

Kattoremontit

Katon korjaukset

Kattohuolto

Kattotyöt