Kattoikkunan ja kattovalokuvun asennus, huolto, korjaus ja uusiminen

Kattoikkunan ja kattovalokuvun asennus, huolto, korjaus ja uusiminen kuluu arkirutiineihimme. Meiltä löytyy kokeneet ammattilaiset kaikkiin kattoikkuna ja kattovalokuputöihin, voit siis huoletta kääntyä puoleemme, oli kyseessä sitten vuotokorjaus tai jokin muu ongelma.

Kattoikkuna ja kattovalokupu voidaan asentaa katolle tuomaan viihtyisää tunnelmaa ja luonnonvaloa kotiin. Erityisesti rakennuksissa, joissa seinäikkunoista ei kulkeudu riittävästi valoa sisälle, on kattoikkuna tai kattovalokupu todella tehokas parannus tilanteeseen: kun valo kohdistuu siihen koko taivaankannen laajuudelta, voi asuntoon tulvivan päivänvalon määrä olla seinäikkunoihin verrattuna jopa 2,5-kertainen. Tarvittaessa oikein asennettu kattoikkuna ja kattovalokupu pystyvät toimimaan myös tuuletuksen parantajina. Jotta näistä hyödyistä voidaan nauttia, täytyy kattoikkunasta tai -kuvusta pitää hyvää huolta. Kattovalokupu sekä kattoikkuna kuuluvat katon suurimpiin läpivienteihin savupiipun ohella, joten niiden toimivuus, pellitykset ja tiiveys täytyy varmistaa säännöllisesti – jokainen kattoon tehty aukko on aina riski katteen vesitiiveydelle. Vuotava, väärin asennettu tai puutteellisesti huollettu kattoläpivienti voi tulla kalliiksi, mikäli kosteusvaurio on edennyt esimerkiksi alusrakenteisiin ja kattavampi kattoremontti siintää horisontissa.

Me Plus Kattopalvelulla olemme kattoläpivientien asiantuntijoita. Meiltä saat kattoikkunoiden ja kattovalokupujen asennukset, tiivistykset, huollot, korjaukset ja uusimiset laadukkaasti toteutettuina ja onnistuneella lopputuloksella. Toimittamamme kattokuvut sekä -ikkunat ovat tyylikkäitä ja kestäviä, tiivisteet ensiluokkaisia ja työtapamme aina katemateriaalille sopivia. Tarjoamme hyödynnettäväksesi koko laajan osaamisemme.

Aina kun käymme katollasi, oli syynä sitten kattoikkunan pesu tai rikkinäisen tiilen vaihto, katsastamme samalla läpi katon yleisilmeen ja varmistamme, että kaikki toimii niin kuin pitääkin. Mahdollisista huomioista saat meiltä tiedon sekä halutessasi annamme tarjouksen epäkohtien laittamisesta kuntoon. Meillä teetetyt kattotyöt ovat yksityisasiakkaalle kotitalousvähennyskelpoisia verotuksessa, joten muistathan hyödyntää tämän edun. Jos suunnitteilla on astetta isompi urakka, voi projektiin hakea joustavampaa rahoitusta esimerkiksi sivustomme kautta.

Plus Kattopalvelu tuli avuksi, kun entinen kattoikkunamme alkoi vuotamaan. Vaihdettiin kokonaan uudenkarhea kattoikkuna ja homma sujui hienosti... nyt kelpaa taas taivasta tiirailla.
Jari O.

Kattoikkunan ja kattovalokuvun asennus, huolto, korjaus ja uusiminen kaikkialla Suomessa

Kaupungeissa, taajama-alueilla, metsissä ja saarilla.

Kattokuvun ja kattoikkunan korjaus ja tiivistys pidentää käyttöikää sekä varjelee vuoto-ongelmilta

Jos katoltasi löytyy kattoikkuna tai kattovalokupu, pidä siitä hyvää huolta ja teetä tarvittavat huoltotoimet ajoissa. Kattoikkunan tai -kuvun huolto ja korjaus hyödyttää monin tavoin: energiakuluja säästyy, asunto pysyy viihtyisänä ja ennen kaikkea katto sekä sen alapuoliset rakenteet terveinä. Ajoissa tehdyillä korjauksilla saadaan myös siirrettyä kattokuvun tai kattoikkunan vaihtoa tuonnemmaksi ja nykyisten kattovarustelujen käyttökaari maksimoitua. Jos nykyinen kattoikkuna tai kattovalokupu on selkeästi huollon tai uusimisen tarpeessa, ei kannata jäädä odottelemaan, että tilanne etenee vesivuodoksi ja kosteusvaurioksi asti. Reagoi nopeasti ja kutsu meidät tutkimaan tilanne. Teemme kattoikkunan ja kattokuvun asennukset, huollot sekä korjaukset taidolla ja tyylillä, jolloin sinä voit keskittyä nauttimaan kotiisi virtaavasta valosta. Valitse katollesi parasta palvelua – ota yhteyttä ja pyydä tarjouksemme kattotöistä!

Pystyäkseen toimimaan optimaalisesti kattoikkuna ja kattovalokupu vaativat säännölliset huollot ja tarkistukset. Kun katon läpivientien kunto katsastetaan, saadaan varmistuttua siitä ettei vesi pääse vuotamaan niistä kattorakenteisiin. Läpiviennin ympäristö sekä esimerkiksi kattoikkunan ylä- ja sivukourut on hyvä puhdistaa muutaman kerran vuodessa, samoin kuin katto ja rännit muutenkin. Katon pesua suorittaessamme tarkkailemme vedenpoiston toimivuutta kattoläpivientien kohdalla sekä katsomme tiivisteiden ja pellitysten kunnon ja kiinnitykset. Kattoikkunan karmit tulee tarkastaa ja tarvittaessa huoltomaalata, ja saranat voidella, jotta läpiviennin käyttö sujuu mahdollisimman vaivattomasti.

Vuotava kattoikkuna tai kattovalokupu aiheuttaa kosteusvaurio- ja homeriskin kattorakenteille siinä missä mikä tahansa muukin vuotava läpivienti. Usein, jos kattoikkuna tai kattokupu vuotaa, löytyy syy puutteellisesta tiivistyksestä. Vesi, lika ja pöly pääsevät hapertuneiden tiivisteiden ohi paikkoihin, joihin niitä ei toivottaisi. Mikäli kattoläpiviennin tiiveydessä on puutteita, koituu siitä vesivuotojen lisäksi myös lämpöhukkaa talolle, jolloin energiakustannukset nousevat. Katon läpivientien tiivisteitä kuluttavat sekä ajan hammas että maamme vaihtelevat sääolot, joten niiden säännöllinen tarkistus, huolto sekä uusiminen kannattaa. Ennakoiva kattohuolto on aina tehokkain ja edullisin tapa pitää katto kunnossa.

Oli kattoikkunan tai kattokuvun vuodon syy mikä tahansa, voit kääntyä puoleemme. Selvitämme mahdollisten vaurioiden laajuuden sekä korjaamme kattoläpiviennin, ja tiivistystöiden lisäksi suoritamme huollon yhteydessä kattoikkunan ja -kuvun pesun sekä puhdistuksen. Katon läpivientien tilanne vaikuttaa koko katon terveenä pysymiseen ja hyvinvointiin, joten verrattain pienistä huoltotoimista koituu kertautuessa iso hyöty.

kattoikkunan-kattovalokuvun-asennus-huolto-korjaus-uusiminen

Kattoikkunan tai kattokuvun asennus ja uusiminen

Etsitkö tapaa tuoda luonnonvaloa ja avaruutta kotiisi? Kattoikkunan tai kattovalokuvun asennus voi olla juuri oikea ratkaisu. Ne päästävät sisään runsaasti luonnonvaloa ja lisäävät huoneesi ilmavuutta, muuttaen kokonaisvaltaisesti sen tunnelmaa ja energisyyttä. Valon lisääntyminen voi jopa parantaa mielialaa ja tuoda sisustukseesi uuden ulottuvuuden.

Meidän asiantunteva tiimimme varmistaa, että kattoikkunan tai kattovalokuvun asennus sekä uusiminen tapahtuu nopeasti, tehokkaasti ja ammattitaitoisesti, jättämättä jälkeensä häiriöitä tai sotkua. Valitsemalla meidät, saat parhaan mahdollisen palvelun sekä tuotteet, jotka on suunniteltu kestämään Pohjolan vaihtelevat sääolosuhteet.

Mitä kattoikkunan tai kattokuvun asennus tai uusiminen katolle maksaa? Hinta on luonnollisesti yksi askarruttavista asioista, kun harkinnassa on uuden kattovarustelun asennus tai vanhan päivitys. Kattoikkunan tai kattovalokuvun asennuksessa sekä uusimisessa, kuten muissakin kattotöissä, on kuitenkin paljon liikkuvia osia, joiden mukaan lopullinen hinta muodostuu. Tämän vuoksi mitään tiettyä kaikille katoille pätevää yleishintaa ei ole olemassa, vaan palvelemme kutakin kattoa räätälöidysti sen tarpeiden mukaan. Tarkemman hinta-arvion voimme antaa siis kartoitettuamme kohdekaton kunnon ja ominaisuudet sekä kuunneltuamme asiakkaan toiveet ja ajatukset kattotöiden suhteen.

Kattokupuja ja -ikkunoita on eri värisiä, hintaisia ja kokoisia. Esimerkiksi kattovalokuvuksi voi perinteisen kuvun lisäksi valita muun muassa neliön tai pyramidin mallisia kupuja joko kirkkaana tai opalisoituna, kiinteällä tai avattavalla jalustalla. Samoin kattoikkunoissa on teknisissä ominaisuuksissa paljon valinnanvaraa, ja standardikokojen lisäksi voidaan valmistaa kattoikkuna mittatilaustyönä asiakkaan tarvitsemassa koossa. Kattoikkunoihin saatetaan haluta myös lisävarusteita, kuten verhoja tai kaihtimia. Lisäksi kattovarustelujen asennuksen työmäärä vaihtelee ja vaikuttaa projektin lopulliseen hintaan. Huomioon otettavia seikkoja ovat muun muassa katemateriaali, katon muoto sekä alusrakenteet. On esimerkiksi aivan eri asia asentaa kattoikkunaa tasakatolle kuin harjakatolle.

Plus Kattopalvelulta saat kattokupujen ja kattoikkunoiden asennukset sekä uusimistyöt laadukkaana ammattityönä ja avaimet käteen- palveluna. Huomioimme asennuksessa aina erityisesti katon vedenpoiston toteutumista, niin että sade- ja sulamisvedet ohjautuvat ongelmitta katon elementtien ohi eikä vesi jää seisomaan kupujen tai ikkunoiden taakse aiheuttaen turhaa rasitetta tiivisteille. Samoin teemme jokaisen läpiviennin kohdalla taitavasti elintärkeät aluskatteen ylösnostot tiiveyden takaamiseksi. Myös kattoikkunan ja kattovalokuvun oikeaoppinen kiinnitys on tärkeää, jotta ne pystytään tarvittaessa avaamaan tai vaihtamaan mahdollisimman vaivattomasti. Hoidamme asennuksen moitteettomasti pienintäkin yksityiskohtaa myöten ja lopputuloksena on tyylikkäät, toimivat ja tiiviit elementit katolla valoa tuomaan.

Kattovalokuvun korjaus-huolto ja uusiminen

Kattoikkunoiden ja kattovalokupujen tiivistykset, tarkistukset sekä puhdistukset kattohuollon yhteydessä

Katsastamme kattoikkunat, kattovalokuvut ja kattokuvut aina katon vuosittaisten kuntotarkistusten sekä kausihuoltojen yhteydessä. Tarkistamme, että läpivienti näyttää hyvältä ja toimii oikein, teemme tarvittavat tiivistykset sekä havainnoimme muun muassa vedenpoistoa läpiviennin kohdalta. Kuvun tai kattoikkunan taakse ei saa syntyä kohtia, joihin vesi jäisi seisomaan. Kattoikkunan ja kattokuvun pesu sekä puhdistus kuuluvat niiden tärkeimpiin huoltotoimiin, ja puhtaanapidon on oltava säännöllistä. Esimerkiksi kattoikkunan kouruihin kertyvät lehdet ja neulaset saattavat estää veden vapaan virtaamisen alaspäin ikkunan sivuilta. Kattokuvun tai -ikkunan pintaa peittävä aines, kuten lika, lehdet ja siitepöly, puolestaan vähentävät sisään pääsevää valoa. Puhdistamme kattoikkunat ja kattovalokuvut roskista ja lehdistä sekä pesemme ikkunapinnat tarpeen mukaan.

Talvikaudella haasteita voi aiheuttaa katolle kertyvä lumikuorma sekä jää. Lumi ja jää tuovat katon elementeille ylimääräistä lisäpainoa ja -rasitusta. Vaikka esimerkiksi nykyaikaisten kattoikkunoiden lämmöneristys on parantunut huomattavasti ja lumen sulaminen lasin päältä on vähäisempää, tulisi kattokupujen ja kattoikkunoiden ympäristö silti pitää mahdollisimman vapaana jäästä ja lumesta, etenkin vaativammissa talviolosuhteissa. Suoritamme katolle hellävaraiset mutta tehokkaat lumenpudotukset sekä poistamme jään kattokuvuista ja kattoikkunoista ammattitaitoisesti ja ekologisesti vesihöyryä hyödyntäen.

Noudatamme äärimmäistä huolellisuutta kattoikkunoiden sekä kattokupujen huolloissa ja korjauksissa. Tarkkana on oltava, sillä taitamaton kattohuolto voi jopa aiheuttaa suoranaista vahinkoa – esimerkiksi vääränlaiset pesuaineet tai työtavat voivat naarmuttaa tai syövyttää muovisen kattokuvun pintaa. Huomioimme työssämme aina kohteen materiaalin ja muut erityispiirteet ja varmistamme näin, että huolto todella on hyödyksi. Puoleemme voit kääntyä kaikissa muissakin katon huolto- ja remonttipalveluissa. Teemme muun muassa katon kausittaiset kevät- ja syyshuollot, kattavat kuntotarkastukset, vuotokorjaukset, sammaleenpoistot, kattoturvatuotteiden asennukset, maalaukset ja pinnoitukset sekä laajamittaiset kattosaneeraukset niin vesikaton kuin yläpohjankin osalta. Meiltä kattosi saa aina asiantuntevaa palvelua ja parhaan toimivuuden niin, että se suojaa taloa moitteettomasti ja pitää vedet asianmukaisesti poissa rakenteista.

Luonnonvalon lisääntyminen: Kattoikkunat ja kattovalokuvut päästävät runsaasti luonnonvaloa sisään, mikä voi parantaa huoneen tunnelmaa ja tehdä siitä avaramman.

Energiansäästö: Luonnonvalon lisääntyminen voi vähentää sähkövalon tarvetta päiväsaikaan, mikä säästää energiaa ja alentaa sähkölaskua.

Parantunut ilmanvaihto: Jotkut kattoikkunat voivat avautua, mikä parantaa huoneen ilmanvaihtoa ja luo miellyttävämmän sisäilman.

Estetiikka: Kattoikkunat ja kattovalokuvut voivat lisätä kodin estetiikkaa, tuoden mukanaan uuden design-elementin.

Näkymät: Kattoikkunat tarjoavat mahdollisuuden nauttia taivaasta ja tähtitaivaasta suoraan omasta kodista.

Arvonnousu: Kattoikkunat ja kattovalokuvut voivat nostaa kiinteistön arvoa lisäämällä sen houkuttelevuutta ja elämänlaatua.

Mielen hyvinvointi: Luonnonvalon on todettu parantavan mielialaa ja vähentävän stressiä.

Kasvien kasvu: Jos rakastat sisäkasveja, kattoikkuna tai kattovalokupu voi tarjota ihanteellisen valaistuksen kasviesi kukoistamiseen.

Ympäristöystävällisyys: Luonnonvalon hyödyntäminen on ympäristöystävällinen valinta, joka vähentää hiilijalanjälkeäsi.

Mukautuvuus: Kattoikkunoita ja kattovalokupuja on saatavana monissa eri tyyleissä ja kooissa, joten ne voidaan mukauttaa vastaamaan erilaisia design-tarpeita ja asennusvaatimuksia.

Kattoikkunasta on paljon iloa, ja jopa terveyshyötyjä

 

Toteutamme ammattitaidolla myös tarpeettoman kattoikkunan tai kattovalokuvun poistot

Joskus kattoikkunan tai kattokuvun vaihdon, korjauksen ja uusimisen sijaan päädytäänkin kyseisen läpiviennin poistamiseen katolta. Kattoikkunan tai kattovalokuvun poisto voi tulla ajankohtaiseksi joko käytännön syistä tai mieltymysten muuttuessa. Voi olla, ettei läpiviennille enää ole käyttöä tai se ei istu sisätilan muutoksiin. Tai sitten läpivienti on jo niin vanha ja aikansa elänyt, että se vaatii jatkuvaa korjausta, ja huoltotoimia tulevaisuudessa halutaan helpottaa. Jos kattoikkunaa tai kattovalokupua ei enää koeta olennaiseksi visuaaliseksi elementiksi talon julkisivulle, voi se alkaa tuntua ylimääräiseltä vuotoriskiltä, josta aiheutuu lähinnä huolta ja lisävaivaa. Meiltä luonnistuu vaihdon ja korjauksen lisäksi tarvittaessa myös ammattitaitoinen kattoikkunan tai kattovalokuvun poisto.

Tarpeettoman kattoikkunan tai kattovalokuvun poisto on tärkeä suorittaa täysin kattokohtaisesti, kohteen materiaalien ja rakenteiden mukaan, sillä jokainen katto on oma yksilönsä ja niinpä korjaus- ja paikkaustavatkin vaihtelevat. Me Plus Kattopalvelulla aloitamme aina kohdekaton huolellisesta kartoituksesta, jonka pohjalta voimme edetä paikattavan läpiviennin suhteen parhaiten juuri sinun kattosi vaatimalla tavalla. Koska kattoikkunan, kattokuvun tai muun läpiviennin poisto käytöstä vaatii aina vesikatteen aukaisemisen tietyltä alueelta, on tarpeen huolehtia kuntoon esimerkiksi työn kannalta oleelliset säävaraukset, jotta kosteusvaurioiden synnyltä voidaan välttyä.

Katon korjaus käytöstä poistetun kattotuotteen kohdalta on koko katon kunnon kannalta ratkaiseva toimenpide ja syytä hoitaa viimeisen päälle. Esimerkiksi aluskate ei saa jäädä miltään osin vaillinaiseksi niistäkään katon kohdista, joissa kattoikkuna tai kattovalokupu aiemmin sijaitsi. Kartoitamme huolellisesti aluskatteen ja alusrakenteiden kunnon poistetun läpiviennin kohdalta, ja yleensä asennamme siihen muuta kattoa vastaavan rakenteen niin aluskatteen, alusrakenteiden, ruodelaudoituksen kuin vesikatteenkin osalta. Mikäli alusrakenteista löytyy merkkejä kosteudesta, selvitämme ongelman laajuuden ja syyn. Tutkimme, johtuiko mahdollinen vesivuoto nimenomaan poistettavasta läpiviennistä, vai piileekö syy muualla ja onko näin ollen tarpeen ryhtyä vielä kattavampiin korjaustoimiin.

Valoa antavat kattoikkunat ja kattovalokuvut palvelevat erinomaisina asunnon kaunistajina, kunhan ne on oikein asennettu ja niiden toimivuutta ylläpidetty asianmukaisilla huolloilla. Pienet säännölliset toimenpiteet ehkäisevät pitkälti isommat ongelmat, ja näin kattovarusteluista saadaan mahdollisimman paljon irti niiden elinkaaren aikana. Kun tarvitset kattovalokuvun tai kattoikkunan asennusta, huoltoa tai korjausta, anna asiantuntijan hoitaa homma. Huollamme kattosi kauniilla ja kestävällä työnjäljellä – ota yhteyttä ja pyydä tarjouksemme kattotöistä!

Hätä tuli kun kattovalopuku "laski vedet alleen". Siinä ämpäri alla, kunnes Plus Kattopalvelulta tulivat reippaat miehet hommiin ja valokuvun vuoto korjattiin, kiitos 🙂
Sirkka