Piipun pellitys onnistuneesti on kokeneen kattopeltisepän taidonnäyte

Savupiipun pellitys on kaikin puolin kannattava teko: se pidentää piipun, hormin ja samoin itse katonkin käyttöikää. Suojaavat pellitykset ehkäisevät kosteudesta ja säänvaihteluista johtuvia vaurioita ja säilyttävät näin piipun ja hormin parempikuntoisina. Lisäksi piipun pellitys voi olla esteettinen valinta, kun piipun ei haluta erottuvan sen suuremmin katteen yleisilmeestä. Piipun juuri, eli piipun ja katon välinen liitoskohta, on todella yleinen paikka vesivuodoille ja sitä kautta rakenteisiin ja yläpohjaan voi syntyä pahojakin kosteusvaurioita. Ammattitaitoisesti toteutetulla piipunpellityksellä taklataan tällaiset ongelmat ja pidetään piippu mallikkaasti toimivana.

Meiltä Plus Kattopalvelulta saat kattopeltisepän taidokkaasti toteuttamat piipun pellitykset niin pelti-, tiili- kuin huopakatoillekin. Piipun voi, ja se kannattaakin, pellittää aina riippumatta varsinaisesta kattomateriaalista. Piipun pellitys vaatii tarkkaa mitoitusta ja erikoisosaamista, sillä jokainen piippu on hieman erikokoinen ja pellit on tehtävä mittatilaustyönä, jotta lopputulos olisi taatusti vedenpitävä ja toimiva. Asennuksessa on tärkeää huomioida oikeaoppiset limitykset ja huolelliset tiivistykset. Kuuntelemme ja otamme suunnittelussa huomioon asiakkaan toiveet esimerkiksi pellitysten värin ja piipunhatun mallin suhteen. Kun osaava peltiseppä suorittaa työn ensiluokkaisilla materiaaleilla, varmistetaan pellityksen tiiveys ja työn laatu sekä myös lopputuloksen paloturvallisuus.

Piipun pellitys tulee toteuttaa vain hyväkuntoiselle piipulle, jotta lopputulos palvelee myös pitkällä aikavälillä. Kattotöiden yhteydessä varmistaudummekin aina koko katon yleiskunnosta ja tutkimme laaja-alaisesti sen toimivuuden. Tarvittaessa esimerkiksi kunnostamme savupiipun ennen pellitysten tekoa, jotta sortumisvaaraa ei ole. Veloituksettoman katon kuntotarkastuksen saat kaikkien kattotöidemme yhteydessä ja mikäli kunnostusta vaativia epäkohtia ilmenee, annamme edullisen tarjouksemme niiden korjaamisesta, niin saat kätevästi koko katon kerralla kuntoon. Jos suunnitelmissa on kokonaisvaltaisempi saneeraus, voi sivustomme kautta hakea projektiin joustavampaa rahoitusta. Muistathan lisäksi, että Plus Kattopalvelun suorittamat kattotyöt voit yksityisasiakkaana myös hyödyntää verotuksessa kotitalousvähennyksen yhteydessä.

Kauttamme saat piipun pellitysten lisäksi piipun korjaukset ja muuraukset, katon huollot ja paikkaukset sekä kaikenkokoiset kattokorjaukset ja saneeraukset vesikatteesta yläpohjaan. Hoidamme homman avaimet käteen- periaatteella, asiakasystävällisesti, aikataulussa pysyen ja tasokkaalla työnjäljellä. Katon käyttökunto heijastuu koko rakennuksen hyvinvointiin, joten siihen kannattaa panostaa. Varmista piipun ja hormin tiiveys ja toimivuus myös tuleviksi vuosiksi – ota yhteyttä ja pyydä tarjouksemme piipun pellityksestä!

Piipunpellitys

Piipunjuuripellitys oikein asennettuna läpiviennin suojaksi ja katon tiiveyden takaajaksi

Piipun juuripelti ja pystypelti ovat molemmat oleellisia piipun ja katon hyvinvoinnin kannalta. Läpiviennissä, kuten vaikka juuri savupiipussa, on aina pohjimmiltaan kyse kattoon tehtävästä reiästä. Jokainen läpivienti vaatii siksi huolellisen suunnittelun, asennuksen ja tiivistyksen niin, että se saadaan taatusti tiiviiksi sekä aluskatteen että vesikatteen kohdalta. Näin vältetään kosteusvauriot sekä saadaan ilmanvaihto toimimaan asianmukaisesti. Meiltä saat piipun pellitykset kaikille katoille kokeneen peltisepän toteuttamina: pellitämme niin perinteiset neliskulmaiset piiput kuin vaatimammatkin kohteet, kuten pyöreät savupiiput ja kruunupiiput.

Piipun ja katon välinen sauma on yksi katon tavallisimmista vuotokohdista, joten savupiipun juuripellityksen voidaan katsoa olevan käytännössä välttämätön katon vesitiiveyden kannalta. Piipunjuuripellityksellä saadaan aikaan tiivis liitos vesikatteen ja savupiipun juureen, jolloin sade- ja sulamisvedet eivät pääse siitä kattorakenteisiin ja liitoskohta on säältä sekä mekaaniselta rasitukselta suojassa. Ennen pellitystä teemme huolellisesti pohjatyöt, kuten piipun juuren tiivistyksen sekä aluskatteen asianmukaisen noston piippua vasten, mikäli työ tehdään kattoremontin yhteydessä niin että yläpohjaan pääsee käsiksi. Varmistamme peltien tarkan mitoituksen, sillä pellitys piipun ympärillä ei saa olla liian tiukka eikä liian väljä – muuten vesi voi päästä vuotamaan peltien alle tai kosteus tiivistyä pellin ja piipun väliin. Juuripelti varjelee piipun ja katon sauman, kun taas pystypelti suojaa piipun ulkokuorta. Lopuksi viimeistelemme kokonaisuuden kohteeseen sopivalla piipunhatulla.

Hyvin toteutettu piipunpellitys kruunataan säältä suojaavalla piipunhatulla

Piipunhattu on säältä suojaava peltinen “hattu”, joita voi olla eri kokoisia, eri muodoissa ja väreissä, ja jotka kiinnitetään piipun yläpäähän. Piipunhatun tehtävä on suojata savuhormia ja piippua estämällä muun muassa lunta ja vettä pääsemästä sinne tekemään tuhojaan. Hormiin päässyt kosteus aiheuttaa rapautumista ja vesi saattaa vuotaa sieltä edelleen jopa asunnon sisätiloihin saakka. Etenkin, mikäli tulisija ei ole ympärivuotisessa ja säännöllisessä käytössä, on hormi tärkeä suojata piipunhatulla, ettei sinne pääse pitempiaikaisesti kertymään kohtalokasta kosteutta.

Piipunhattuja on tosiaan saatavilla laaja valikoima erilaisilla ulkoisilla ominaisuuksilla, kiinnitysjalkaratkaisuilla ja niin edelleen. Piipunhattu voi olla esimerkiksi varustettu lintuverkolla, jotta lintujen pesiminen hormiin saadaan estettyä, tai piipunhatussa saattaa olla saranointi nuohouksen helpottamista ajatellen. Tavallisimmin piipunhatun materiaalina toimii ruostumaton teräs, jolloin piipunhattu kestää hyvin yläilmojen vaativissa olosuhteissa vuoroin kuumuutta, kylmyyttä, kosteutta, korroosiota sekä rikkipitoisia palokaasujakin. Mikäli tehdasvalmistetuista tuotteista ei löydy visuaalisesti miellyttävää tai tarkoitukseen sopivaa vaihtoehtoa, voimme myös valmistaa piipunhatun täysin piippusi tarpeisiin räätälöidysti. Valmistamalla piipunhatun itse pystymme vaikuttamaan sen ulkonäköön ja väriin. Tekemämme piipunhattu on taatusti oikean kokoinen ja sopivalla korkeudella, ja sen luja rakenne ja jämäkkä kiinnitys palvelevat piippua moitteettomasti myös pitkällä aikavälillä.

Piipunhatun asennus on nopea ja melko vaivaton toimenpide, joka voidaan toteuttaa mihin vuodenaikaan tahansa. Kyseessä on edullinen investointi kotiin, kun toimiva piipunhattu suojaa kosteusvaurioilta ja säästää näin monelta isommalta korjaukselta ja remontilta. Mikäli piippusi on ehtinyt heikompaan jamaan, ei huolta silloinkaan, sillä Plus Kattopalvelu toteuttaa laadukkaasti ja luotettavasti myös esimerkiksi piipun ja lenssin muuraukset ja korjaukset. Kattosi on kokonaisuus, josta kannattaa pitää huolta jokaista yksityiskohtaa myöten. Kun piippu tarvitsee pellitystä tai katto korjaustoimia, kutsu meidät avuksesi. Tästä se onnistuu vaikka saman tien – ota yhteyttä ja pyydä tarjouksemme kattotöistä!