Ilmanvaihtoputkien eristäminen ammattitaidolla estää ikävät kondenssiongelmat ja tarpeettoman lämpöhukan

Ilmanvaihtoputkien kunnollinen eristäminen on ensisijaisen tärkeää toimivan katon saavuttamiseksi. Mikäli ilmanvaihtokanavien eristyksessä on puutteita, ilmenee niiden kohdalla helposti kondenssiongelmia. Eristämättömän ilmanvaihtoputken pintaan voi syntyä kondenssivettä sekä sisä- että ulkopuolelle. Putken ulkopintaan pisaroituessaan vesi valuu helposti katon eristeisiin ja rakenteisiin aiheuttaen aikaa myöten home- tai lahovaurioita. Putken sisälle syntyvä kondenssivesi puolestaan saattaa jäätyä ja tuottaa kosteusongelmia sulaessaan. Kondenssivuotojen estäminen ilmanvaihtoputkien asianmukaisella eristämisellä on kustannustehokasta ja ennaltaehkäisevää. Kondenssiveden aiheuttamat ongelmat kun voivat kyteä yläpohjassa vuosikymmeniä, ja huonokuntoisten tai puuttuvien eristeiden tuloksena on lopulta monenlaista vahinkoa huonolaatuisesta sisäilmasta suoranaisiin kosteusvaurioihin.

Ilmanvaihtoputkien eristäminen on olennaista myös, jotta voidaan välttyä lämpöhäviöltä. Puutteellinen eristys aiheuttaa sen, että sisään tuleva ilma on liian kylmää, jolloin rakennuksessa tuntuu vetoisalta. Ilmanvaihtoputkien eristäminen säästää energiaa, kun rakennus pysyy talvisin lämpimänä ja kesäisin viileänä ilman että laitteiden jäähdytys- ja lämmitystehoja tarvitsee turhaan kasvattaa. Oikein asennettu ilmanvaihtoputkien eristys toimii myös äänenvaimennuksena kanavien virtausäänille ja ilmastointilaitteiden metelille sekä lisää merkittävästi kiinteistön paloturvallisuutta. Lämmöntalteenottojärjestelmän ja uusien energiansäästöä koskevien määräysten myötä on entistä tärkeämpää kiinnittää huomiota ilmanvaihtokanavien eristämiseen.

Meiltä Plus Kattopalvelulta saat alan parhaat ammattilaiset eristämään ja tiivistämään kaikki yläpohjasi putket. Toteutamme ilmanvaihtoputkien eristyksen ensiluokkaisilla materiaaleilla ja huolellisella työnjäljellä, ja suunnittelumme kiintopisteinä toimivat talosi ehdoton turvallisuus sekä energiansäästö. Samalla kun laitamme kuntoon yläpohjan läpivientien eristyksen, tarjoamme kaikin puolin kokonaisvaltaisen palvelun: kattotöiden yhteydessä käymme aina läpi katon yleisen kunnon ilman lisäveloitusta. Tutkimme siis katepintaa, kattotuotteita ja yläpohjaakin mikäli sinne on esteetön pääsy, ja mahdollisista korjaustoimista saat meiltä edullisen tarjouksen. Meillä teetetyt kattotyöt kuuluvat kotitalousvähennyksen piiriin yksityisasiakkaan verotuksessa, ja tarvittaessa kuluihin voi hakea myös joustavampaa rahoitusta sivustomme kautta.

Ilmanvaihtoputkien eristäminen ammattilaisella teetettynä säästää katon lämpöhukalta ja kondenssiongelmilta. Talo on tehokkaasti ilmastoitu, jolloin kosteus- ja homevauriot eivät pääse rakenteita jäytämään, ja suurempia remonttitarpeita saadaan lykättyä tuonnemmaksi. Kiinteistön paloturvallisuus on kunnossa ja puhdas, hyvälaatuinen sisäilma myötävaikuttaa yleiseen hyvinvointiin, terveyteen ja virkeyteen. Plus Kattopalvelulta saat ilmanvaihtokanavien eristyksen avaimet käteen- periaatteella, edullisesti ja kattavalla laatutakuulla. Nosta talosi toimivuus uudelle tasolle – ota yhteyttä ja pyydä tarjouksemme ilmanvaihtoputkien eristämisestä!

Ilmanvaihtoputkien eristäminen

Ilmanvaihtoputkien onnistunut eristäminen edellyttää ehdotonta tarkkuutta

Ilmanvaihtoputkien eristäminen ei ole maallikollekaan mahdoton tehtävä, mutta työ vaatii valtavasti tarkkuutta. Pienikin virhe eristeessä voi käydä kalliiksi, kun kondenssiveden aikaansaamat ongelmat eskaloituvat. Puutteellinen eristys on riski myös muun muassa paloturvallisuudelle esimerkiksi liesituulettimen poistoputken kohdalla – asianmukainen kanavaeriste sen sijaan hidastaa tulipalon leviämistä yläpohjan rakenteisiin, kun on tosi kyseessä. Ilmanvaihtoputkia on useita erilaisia ulkoilmakanavista jäteilmakanaviin ja tuloilmaputkista poistoilmakanaviin. Näiden suhteen eristepaksuudet vaihtelevat sekä on aina tapauskohtaista, teipataanko esimerkiksi saumat. Ilmanvaihtoputkien kohdalla ei useinkaan ole saatavilla valmiita läpivientiratkaisuja, vaan askartelu teippien, ilmastointimattojen sekä eristekourujen kanssa on tarpeen.

Huippulaatuisen ja huolettoman ilmanvaihtoputkien eristyksen saat Plus Kattopalvelun ammattilaisilta. Otamme vastuullemme projektin alusta loppuun, ja meiltä saat kokonaisvaltaista palvelua suunnittelusta toteutukseen ja eristeistä taitavaan työvoimaan. Käytämme aina laadukkaita tuotteita ja materiaaleja sekä varmistamme riittävän eristepaksuuden. Aluksi teemme katollesi perusteellisen kartoituksen, jonka pohjalta laadimme suunnitelman tarvittavista toimenpiteistä sekä arvion niiden kustannuksista. Asennamme yläpohjaasi parhaiten soveltuvat putkieristeet ja noudatamme työssä ilmanvaihtokanavien eristykseen liittyviä määräyksiä. Ilmanvaihtoputkien eristäminen toteutetaan toimestamme tinkimätöntä huolellisuutta noudattaen, eikä sen jälkeen tarvitse kantaa huolta kondenssiongelmista tai lämpöhäviöstä.

Kattohuollon yhteydessä katsastamme aina läpiviennit sekä yläpohjan

Me tarjoamme katollesi aina kokonaisvaltaisen kattopalvelun. Tähän sisältyy esimerkiksi se, että kaikkien meiltä tilattujen kattotöiden yhteydessä tarkastamme koko katon yleisen kunnon ja toimivuuden ilman lisäveloitusta. Kun siis siivoamme rännit tai asennamme piipunhatun, niin samalla katsastamme läpi katepinnan, saumat, kattotuotteet, pellitykset, jiirit ja läpiviennit. Mikäli rakenteet sallivat esteettömän pääsyn yläpohjaan, käymme kurkkaamassa myös sen tilanteen. Erityistä huomiota kiinnitämme yläpohjan läpivienteihin: onko putket oikein eristetty, näkyykö liitoskohdissa valumajälkiä, ja miltä näyttävät eristeet ja kattorakenteet läpivientikohtien ympärillä? Mahdolliset kastuneet rakenteet tai eristeet on korjattava kuntoon ja vaihdettava viipymättä, ennen kuin lahovauriot valtaavat lisää alaa.

Tarvittaessa voimme myös parantaa yläpohjan energiatehokkuutta lisäeristyksellä. Samalla uudelleeneristämme sellaiset ilmanvaihtoputket, joiden eristys on asennusvaiheessa jäänyt syystä tai toisesta puutteelliseksi. Myös rakenteiden ilmantiiveydessä voi olla parannettavaa. Jos höyrynsulkumuovin ja ilmanvaihtoputken välistä pääsee korvausilmaa sisätiloihin, tuo se mukanaan tarpeetonta kosteutta ja eristepölyä. Lisäksi tiivistämättömistä läpivienneistä aiheutuu ilmavuodon myötä lämpöhukkaa, mikä voi osaltaan aiheuttaa kondenssiongelmia ja rakennevaurioita. Yläpohjan kunto on oleellinen katon terveyden kannalta ja heijastuu koko rakennuksen hyvinvointiin. Oli välikattosi tilanne tällä hetkellä mikä tahansa, voit jättää sen luottavaisin mielin Plus Kattopalvelun käsiin. Meiltä löytyy ratkaisun avaimet niin, että yläpohjan eristys ja ilmanvaihto saadaan toimestamme enemmän kuin loistavalle tolalle.

Ilmanvaihtoputkien eristäminen on hinnaltaan huokea mutta vaikutuksiltaan merkittävä toimenpide katon hyvinvoinnin ja pitkän iän edistämiseksi. Kunnollinen eristys ilmanvaihtokanavien ympärillä säästää energiaa sekä lämmityskuluja, eikä putkissa kulkeva ilma tarpeettomasti jäähdy tai lämpene matkalla. Läpiviennit ovat paloturvalliset, tiiviit ja toimivat, eikä kondenssiongelmia tarvitse pelätä. Missä kunnossa ovat sinun kattosi ilmanvaihtokanavat? Entä milloin viimeksi ammattilainen kävi tarkastamassa yläpohjasi tilanteen? Hanki huolettomampi tulevaisuus jo tänään ja pyydä meidät katsastamaan kattosi. Laadukas ja luotettava kattopalvelu on kätesi ulottuvilla – ota yhteyttä ja pyydä tarjouksemme ilmanvaihtoputkien eristämisestä!