Kattoremontit, huollot ja korjaukset kaikille pelti-, tiili ja huopakatoille
Kattoekspertit palveluksessasi kaikissa pelti-, tiili -ja huopakattotöissä

Vanhan katon purku on uuden katon alku

Vanhan katon purku ei ole siistiä sisätyötä. Katon purkamiseen itsessään sisältyy usein haastavia työvaiheita (peltikaton naulojen repiminen katepinnasta, vanhan huopakatteen työläs irrottaminen ja niin edelleen), ja lisäksi työskentelyolosuhteet voivat olla suorastaan vaaralliset, kun katon kunto on pitkälti kysymysmerkki. Jalansija ei välttämättä ole tukevin mahdollinen, kun kyse on murenevista tiilistä, ruosteisesta pellistä tai pehmenneestä huopakatteesta – puhumattakaan sitten vesikaton alapuolella olevista, kenties lahovaurioita täynnä olevista rakenteista. Jyrkällä, korkealla ja mahdollisesti liukkaalla katolla liikkumisessa on aina läsnä putoamisvaara, ja vanhan katon tapauksessa kattotuotteiden kiinnitykset ja kunto ovat usein kyseenalaiset. Katon purkaminen kysyy siksi kanttia, kokemusta ja kylmähermoisuutta.

Hyviä uutisia: meillä Plus Kattopalvelun kattoammattilaisilla on sekä tarvittava tieto että taito katon purkutöihin liittyen. Emme säikähdä sammalpeitettä, reikää tai asbestia katossa, emmekä lannistu, vaikka kyseessä olisi laaja-alainenkin raivaustyö esimerkiksi myrskyn runtelemalla katolla. Vaativissakin olosuhteissa pystymme työskentelemään turvallisesti ja terveyttämme vaarantamatta. Meiltä löytyy myös kaikki tarvittavat työkalut sekä henkilönostimet ja muut työkoneet kohteeseen kuin kohteeseen. Palvelemme aina kokonaisvaltaisesti: kiipesimmepä katolle minkä tahansa työn suorittamaan, havainnoimme samalla katon yleiskuvaa ja kerromme olennaiset huomiomme sinulle. Kun katto on avattuna, pystymme tarkastamaan myös vesikaton alapuoliset rakenteet vuotojen tai muiden ongelmien varalta. Saat siis kaupan päälle katon kuntokartoituksen, ja pystymme korjaamaan katon kerralla kuntoon kaikilta osin.

Ammattilaisen suorittamana vanhan katon purku etenee turvallisesti sekä itse rakennuksen että ympäristön kannalta. Joissain tapauksissa katon purkutyöt voivat olla jopa luvanvaraista toimintaa, kuten jos vanhassa katossa on asbestia. Taitavasti toteutettu purkutyö antaa parhaat lähtökohdat myös uuden katon rakentamiselle ja asentamiselle. Kaikki Plus Kattopalvelun yksityisasiakkaille suorittamat kattotyöt kuuluvat kotitalousvähennyksen piiriin, ja kanssamme voit sopia myös joustavammasta rahoituksesta, jos projektin kustannukset halutaan maksaa muutamassa erässä. Meiltä saat kokonaisvaltaisesti ja ammattitaitoisesti kaikki katon purku-, rakennus-, korjaus- ja huoltotyöt, joten olemme luonteva valinta toteuttamaan kattoremonttisi.

Missä kunnossa kattosi tällä hetkellä on? Onko vesikate nähnyt parhaat päivänsä tai pelkäätkö katolla piilevän vuotoriskejä? Entä milloin viimeksi kattoalan ammattilainen on tarkistanut kattosi tilanteen? Älä lykkää kattokorjausta turhaan tuonnemmaksi, sillä vain ajoissa tehty korjaus auttaa. Kutsu meidät katollesi laittamaan homma kuntoon – ota yhteyttä ja pyydä tarjous kattoremontista!

Vanhan katon purku

Onko katossa asbestia? Mineriittikaton purku on tarkkaa puuhaa

Entä jos kyseessä on asbestikatto? Etenkin 70- ja 80-luvulla rakennetut mineriittikatot eli niin sanotut varttikatteet sisältävät yleensä asbestia, sillä tuolloin asbestipitoinen kuitisementtilevy oli suosittu rakennusmateriaali lujuutensa, eristävyytensä ja palonesto-ominaisuuksiensa takia. Ikävä kyllä vasta myöhemmin havaittiin asbestin etenkin hengitysteille haitalliset terveysvaikutukset, ja asbestille altistumisen onkin todettu aiheuttavan jopa syöpää. Sanomattakin on siis selvää, että asbestikaton purku vaatii äärimmäistä ammattitaitoa ja on lisäksi aina luvanvaraista toimintaa. Väärin toteutettuna asbestipurku altistaa niin purkutyön tekijän kuin katon ympäristönkin vakaville terveyshaitoille.

Plus Kattopalvelun kautta onnistuu asbestikaton purku siististi, turvallisesti ja lakia noudattaen. Katosta täytyy ensin ottaa asbestinäyte, joka kertoo, onko katossa asbestia. Kartoituksessa on selvitettävä purkukohteessa mahdollisesti olevan asbestin sijainti, laatu, määrä ja pölyävyys käsiteltäessä tai purettaessa. Jos katosta löytyy asbestia, tehdään viranomaisille asbestityöstä säädösten mukainen työturvasuunnitelma ja ilmoitus. Asbestikattoa harvemmin huolletaan tai korjataan, sillä yleensä turvallisempi ratkaisu on koko katon uusiminen asbestivapaaksi.

Ensi töiksemme asbestikaton purkua toteutettaessa suojataan työmaa huolellisesti. Tehokkaiden pölynestovälineiden avulla huolehditaan, ettei vaarallista asbestipölyä pääse leviämään katolta muualle ympäristöön. Myös purkutyön tekijöiden on suojauduttava hyvin, jotta asbestille altistumista ei pääse tapahtumaan. Kun purkutyö on saatu tehtyä, siistitään työmaa-alue tarkasti. Lopuksi kuljetetaan asbestijäte säädösten mukaisesti sen käsittelyyn erikoistuneelle jäteasemalle, jotta asbestista ei jää hitustakaan katolle, kiinteistöön eikä tontille.

Hoidamme purkujätteen hävittämisen turvallisesti ja lakia noudattaen

Vanhan katon purkutöitä ja kattosaneerausta tehtäessä on järjestettävä purku- ja rakennusjätteen asianmukainen varastointi, poiskuljetus ja hävitys. Pidämme huolen siitä, että urakan aikana syntyvästä jätteestä huolimatta työmaa pysyy siistinä, sillä se kannattaa: siisti työmaa paitsi sujuvoittaa remontin etenemistä, myös parantaa työturvallisuutta. Niinpä varastoimme projektissa syntyvät jätteet työmaalla asianmukaisesti ja siten, että niistä koituu mahdollisimman vähän haittaa kiinteistön lähellä liikkujille.

Jos rakennusosat ovat käyttökelpoisia ja kunnostettavissa, on ilman muuta kannattavaa joko käyttää ne uudelleen rakennusmateriaalina tai toimittaa ne kierrätykseen. Kierrätyskelpoisia rakennusosia talon saneerausprojekteissa ovat esimerkiksi ikkunalasit, kattotiilet, ovet ja ikkunat. Myös vanhaa kattoa purettaessa syntyvä jäte onkin yleensä suurelta osin kierrätyskelpoista. Lajittelemme jätteet puolestasi myöhempää hyödyntämistä varten esimerkiksi puu-, lasi-, muovi- ja metallijätteeseen.

Meillä Plus Kattopalvelulla jätteiden lajittelu, poiskuljetus ja hävitys sekä tarvittavat jätemaksut sisältyvät aina urakan hintaan. Palveluumme kuuluu myös kattava loppusiivous kohteessa, joten sekä kohdekatto että tontti jäävät ensiluokkaisen siisteiksi jäljiltämme. Hävitämme purkujätteet aina sääntöjen mukaan: kierrätykseen kelpaava tavara saa uuden käyttötarkoituksen ja haittajäte toimitetaan sille tarkoitetuille jätepisteille aina asbestijätettä myöten.

Kun vanha katto on purettu, millainen rakennetaan tilalle?

Mitä sitten, kun vanhan katon purku on valmis? Mikäli koko rakennus ei ole purkukuntoinen, vaan sitä aiotaan vielä käyttää, on seuraava luonnollinen askel tietysti uuden katon rakentaminen kiinteistön suojaksi. Plus Kattopalvelu hoitaa purkutöiden lisäksi kaikki tarvittavat katon rakennus- ja asennustyöt, sekä jatkossa katon korjaus- ja huoltotyöt. Kokonaisvaltainen palvelumme on kannattava valinta: kun saat kaikki kattotyöt samasta osoitteesta, on katosta huolehtiminen tehokkaampaa ja edullisempaa kuin useiden eri toimijoiden kanssa. Lisäksi räätälöimme kaikki palvelumme aina kattokohtaisiksi, jotta lopputulos toimii täydellisesti juuri sinun kattosi olosuhteissa.

Ennen uuden katon varsinaisia rakennustöitä käymmekin kanssasi mielellämme läpi, mitä toivot uudelta katoltasi. Tarjoamme ammattilaisen näkökulmamme käyttöösi, jotta katollesi löydetään parhaat ratkaisut niin katemateriaalin kuin kattomuodonkin suhteen. Meiltä onnistuvat haastavatkin kattotyöt, esimerkiksi mikäli huomataan, että katon rakennetta täytyy muuttaa paremman toimivuuden takaamiseksi. Varmistamme aina kattoa rakentaessamme, että yläpohjan eristys ja tuuletus ovat molemmat riittävällä tasolla. Asennamme laadukkaat, lakipykälien mukaiset kattotuotteet, katon erilaiset pellitykset, sekä läpiviennit tiivistyksineen sekä aluskatteen että vesikatteen molemmin puolin. Suoritamme katteelle myös sellaiset viimeistelevät käsittelyt kuten maalaus, pinnoitus tai suojakäsittely. Uusi katto rakennetaan toimestamme aina avaimet käteen- palveluna, eli hoidamme kokonaisvaltaisesti työn jokaisen vaiheen suunnittelusta lähtien toteutuksen kautta loppusiivoukseen saakka. Sinun osaksesi jää remontin tuloksesta nauttiminen, missä toisaalta kyllä riittääkin hommaa – onhan tekemämme katto paitsi sään-, myös varsin katseenkestävä.

Kun siis vanha katto alkaa olla selvästi purkukunnossa, tai kun ammattilaisen tekemästä katon kuntokartoituksesta on kulunut jo hyvä tovi, kutsu meidät tarkastelemaan tilannetta lähemmin. Kartoitamme katon kipukohdat, kunnon ja vahvuudet, ja teemme suunnitelman kattosi hiomisesta takaisin huippuvireeseen. Laadukas, kunnossa oleva katto suojaa rakenteita ja sisäilman laatua, ja parantaa näin koko rakennuksen ja siinä asujien turvallisuutta. Priimalaatuiseksi palautettu katto pysyy toimintakykyisenä myös jatkossa tulevina vuosina pienemmillä ja edullisemmilla toimenpiteillä, joten remontti maksaa itsensä korkojen kanssa takaisin ajan myötä. Sijoita siis tulevaisuutta silmällä pitäen ja varmista katollesi pitkä elämä – ota yhteyttä ja pyydä tarjous kattoremontista!

Kattoremontit

Katon korjaukset

Kattohuolto

Kattotyöt