Kattoremontit, huollot ja korjaukset kaikille pelti-, tiili ja huopakatoille
Kattoekspertit palveluksessasi kaikissa pelti-, tiili -ja huopakattotöissä

Lukkosaumakaton huolto ja korjaus pidentää elinkaarta ja takaa toimintakyvyn

Moderni lukkosaumakate on monelle katolle loistava valinta niin ulkonäkönsä kuin ominaisuuksiensakin puolesta. Lukkosaumakatto on nimensä mukaisesti saumattu kate ja näin ollen aluskatteen kanssa hyvinkin vedenpitävä ja loivillekin katoille soveltuva. Lukkosaumakatteesta pidetään myös sen hiljaisuuden ja kierrätettävyyden ansiosta, ja sen käyttöikä voi yltää jopa 50 vuoteen. Jotta pisin mahdollinen elinkaari katteelle saavutetaan, on siitä kuitenkin pidettävä hyvää huolta. Koska lukkosaumakatto kohtaa jatkuvasti lämpötilanvaihteluja, sadetta, myrskytuulta ja lunta siinä missä myös paahtavaa ja kuluttavaa auringon uv-säteilyä, on lukkosaumakaton tunnollinen huolto ja korjaus avainasemassa, jotta katteesta saadaan paras mahdollinen suoja.

Plus Kattopalvelu tuntee lukkosaumakatot perinpohjaisesti. Tiedostamme, minkälaisia eroja siinä on esimerkiksi konesaumakattoon tai profiilipeltikattoon verrattuna, ja miten katon huolto- ja korjaustoimet tulee suorittaa sille parhaiten soveltuviksi. Otamme huomioon esimerkiksi lukkosaumakaton muista kattotyypeistä poikkeavat kiinnitykset, kun teemme peltikaton korjaustöitä. Meiltä saat korkealaatuisella osaamisella kaikki lukkosaumakaton paikkaukset, vuosihuollot ja täsmäkorjaukset sekä tarvittaessa kokonaisvaltaisemmat lukkosaumakaton saneeraukset. Tarjoamme aina kattavan kattotarkastuksen osana palveluamme: jos esimerkiksi tilaat meiltä katon ja rännien siivouksen, niin katolle noustuamme havainnoimme samalla sen yleiskuntoa laajemminkin. Jos peltilistat repsottavat tai jos katteessa on alkavia ruostekohtia, tuomme sinulle tiedon asiasta ja saat edullisen tarjouksen asioiden hoitamisesta kuntoon.

Lukkosaumakatto on käyttöikäänsä suhteutettuna varsin edullinen asennettava. Kaikista Plus Kattopalvelun suorittamista kattotöistä voit myös hyödyntää kotitalousvähennyksen verotuksessa, ja lisäksi sivustomme kautta on haettavissa joustava rahoitusvaihtoehto isompia korjauksia ja remontteja silmällä pitäen. Kun ammattilainen asentaa, huoltaa ja korjaa lukkosaumakattosi, pysyy kate vesitiiviinä ja käyttökelpoisena mahdollisimman pitkään, ja koko rakennus saadaan varjeltua vesivuotojen ja homeongelmien aiheuttamilta ikävyyksiltä. Huolehdi siksi lukkosaumakattosi hyvinvoinnista tilaamalla Plus Kattopalvelun kattoasiantuntijat paikalle. Teemme katollesi ilmaisen kuntotarkastuksen ja laadimme suunnitelman sen toimintakyvyn palauttamiseksi täyteen terään. Kutsu meidät katollesi niin hoidamme homman – ota yhteyttä ja pyydä tarjouksemme lukkosaumakaton huollosta ja korjauksesta!

Lukkosaumakaton huolto ja korjaus

Lukkosaumakatto tarvitsee säännöllisen peruspuhdistuksen ja ajoittaiset täsmähuollot

Jotta lukkosaumakate pysyy hyväkuntoisena ja pystyy saavuttamaan vuosikymmenten käyttöiän, on siitä huolehdittava tunnollisesti säännöllisen kattohuollon merkeissä. Olipa katto tehty kuinka laadukkaasta teräksestä tahansa, saadaan se huoltotoimet laiminlyömällä nopeasti pilattua. Pahimpia peltikaton vihollisia on ruoste, ja tavalla tai toisella kaikki lukkosaumakaton huoltotoimet tähtäävät sen pitämiseen katosta loitolla. Meiltä Plus Kattopalvelulta saat kaikki lukkosaumakaton huoltotyöt asiantuntevasti suoritettuina kattosi pitkää elinkaarta tukemaan.

Ideaalitilanne on, että katolle tehdään tilannekartoitus ja perushuolto kahdesti vuodessa, keväisin ja syksyisin. Usein katolla tarvitaan huoltoa tai korjausta juuri syysmyrskyjen jäljiltä tai talven rasitusten myötä. Kattoa kuluttavat runsaat lumi- ja jääkuormat siinä missä lehti- ja neulasroska tai siitepölykausikin. Kun lukkosaumakatolle suoritetaan asianmukaisesti kevät- ja syyshuollot, havaitaan katon haastekohdat jo pieninä ja niihin saadaan reagoitua heti – huomattavasti parempi tilanne verrattuna siihen, että ongelma ehtisi eskaloitua vaikkapa vesivuodoksi. Asiakkaan kannalta säännöllinen kattohuolto on tietysti myös kustannustehokkain ratkaisu, kun katon epäkohdat eivät ehdi kehittyä isompitöisiksi ja kalliimmiksi korjata.

Aina katolla käydessään ammattilaisemme tutkivat läpi sen tilanteen ja huomioivat katon koko yleiskuvaa. Katsastamme tarkasti katepinnan kunnon: näkyykö kolhuja tai naarmuja, joista ruoste voisi päästä kehittymään, tai onko katolla sammalta tai muuta ei-toivottua kasvustoa? Katon perushuoltoon kuuluu roskien ja lehtien siivous katolta ja ränneistä sekä vesikourujen kiinnitysten ja kaadon tarkistus. Tutkimme jiirit, saumakohdat ja läpiviennit sekä peltien ja kattoturvatuotteiden kiinnitykset, ja teemme tarvittavat kiristykset ja tiivistykset. Talvisin teemme lumenpudotukset ja jäänsulatukset katolta sekä ränneistä, ja tarpeen mukaan suoritamme lukkosaumakatolle myös sammaleenpoistot ja muut suojakäsittelyt, perusteellisemmat kattopesut sekä huoltomaalaukset niiden tullessa ajankohtaisiksi. Jos rakenteet sallivat pääsyn yläpohjaan, käymme kurkkaamassa senkin tilanteen varmistautuaksemme aluskatteen ja alusrakenteiden kunnosta.

Lukkosaumakaton korjaukset pienistä paikkauksista alusrakenteiden uusimiseen saakka

Aina huoltotoimet yksinään eivät riitä palauttamaan lukkosaumakatetta täyteen iskuun, vaan kattotarkastuksen yhteydessä voidaan havaita suoranaista korjaustarvetta. Lukkosaumakaton korjaukset saattavat tulla ajankohtaisiksi useammastakin eri syystä. Tietysti aika tekee tehtävänsä katolla, ja kiinnitykset löystyvät ja tiivisteet hapertuvat pikkuhiljaa. Peltikattoa kuluttavat sekä auringon paahtava lämpö että talven painava lumi ja jää, puhumattakaan muista mekaanisista ja kemiallisista rasituksista – ilmansaasteista, sadevesistä, siitepölystä, lehtiroskasta ja niin edelleen. Lukkosaumakatto saattaa ikävä kyllä myös vuotaa saumoista tai kiinnityksistä, ja ruoste on voinut päästä reikiinnyttämään katetta esimerkiksi tapauksissa, joissa kattohuoltoa on laiminlyöty ehkä pidemmänkin aikaa. Pahimmillaan myös katon alusrakenteista voi löytyä korjattavaa vaikkapa lahovaurioiden tai rikkonaisen aluskatteen muodossa.

Toisaalta lukkosaumakaton korjaustarve saattaa tulla eteen hyvinkin akuutisti esimerkiksi lumivaurioiden tai myrskyvaurioiden muodossa. Tuuli voi riepotella kattopeltejä ja kattotekniikkaa tai irrottaa piipunhatun tai peltilistoja, tai myrsky voi kaataa puun katon päälle, jolloin syntyneet vahingot vaihtelevat katteen saamista kolhuista aina yläpohjan romuttumiseen saakka. Painava lumimassa voi katolla liikkuessaan ja siltä pudotessaan tehdä myös pahaa jälkeä: raskas lumimassa voi painaa katon keskeltä notkolle, jäinen lumi saattaa naarmuttaa liikkuessaan katon pintaa, tai lumi vie pudotessaan mukanaan rännit, lumiesteet tai tikkaat katolta alas. Vielä yksi syy lukkosaumakaton korjaustarpeelle voi olla huolimattomasti tai vääränlaisilla välineillä suoritettu katolla työskentely esimerkiksi kattopesun tai lumitöiden yhteydessä. Näistä koituu äkkiä katolle naarmuja tai kolhuja, jotka on kiireesti korjattava, ennen kuin ne äityvät ruosteeksi saakka.

Plus Kattopalvelu suorittaa kaikenkokoiset lukkosaumakaton korjaukset aina pienistä paikkauksista alkaen laajamittaisiin myrskyvaurioiden raivauksiin saakka. Korjaamme vesikourut ja päätypellit, paikkaamme kattopellit, asennamme puuttuvat harjatiivisteet, kiinnitämme irronneet peltilistat, tiivistämme läpiviennit, jiirit ja saumaukset ja vaihdamme räystäspellit ja -laudat tarvittaessa uusiin. Meiltä sujuvat ammattitaitoisesti myös vaativat peltikaton rakenteisiin liittyvät korjaustyöt, esimerkiksi notkahtaneen katon oikaisut tai alusrakenteiden purku-, korjaus- ja vaihtotyöt. Lumi- ja myrskyvauriotapauksissa voit jättää myös vakuutusyhtiölle tarvittavan dokumentoinnin meidän huoleksemme. Kaikissa lukkosaumakaton korjaustöissä olemme palveluksessasi.

Kun korjaukset tai huollot eivät enää auta, toimitamme laadukkaan remontin lukkosaumakatolle

Jokaisen lukkosaumakaton elinkaaressa tulee viimein vastaan se tilanne, kun hyvin palvelleen katteen käyttöikä on yksinkertaisesti lopussa. Tällöin ei huolto- eikä korjaustoimilla enää merkittävästi pystytä vaikuttamaan katon kuntoon, vaan vanhan katon ylläpito käy työlääksi ja taloudellisesti kannattamattomaksi, ja riskit vesivuodoille ja kosteusvaurioille kasvavat vääjäämättä. Tilanteen tultua tähän on järkevin teko niin katon kuin asiakkaankin kannalta lukkosaumakaton uusiminen. Ennen kattoremonttiin ryhtymistä on taas kerran hyödyllistä kartoittaa katon kunto tarkasti: mikäli vain kattopellit ovat vaihtokunnossa, ja vesikaton alapuoliset rakenteet vahvat ja terveet, voidaan katolle toteuttaa niin sanottu osittainen kattoremontti kattopellit vaihtamalla. Jos taas myös aluskatteessa, yläpohjan eristeissä tai rakenteiden puuosissa on selkeitä merkkejä uusimistarpeesta, on katto parasta uusia kokonaisuudessaan pitkäikäisen ja vesitiiviin lopputuloksen takaamiseksi.

Plus Kattopalvelu toimittaa taidolla ja tyylillä niin osittaiset kuin kokonaisvaltaisetkin lukkosaumakattoremontit. Kiinnitämme teräspellit huolellisesti ja siististi ruoteisiin näkyviä reikiä jättämättä. Toteutamme ruodelaudoituksen lukkosaumakatolle oikeaoppisesti, varmistamme katolle toimivan tuuletuksen ja asennamme aina myös tuiskulumelta ja roskilta suojaavan harjatiivisteen paikoilleen. Tarvittaessa teemme myös aluskatteen ja alusrakenteiden purku- ja vaihtotyöt. Samalla kun teemme kattoremontin lukkosaumakatolle, voimme toteuttaa kustannustehokkaasti muutkin katolla tarvittavat toimet, esimerkiksi katon viimeistelevät suojakäsittelyt ja pinnoitukset sekä kattoturvatuotteiden päivitykset ja asennukset.

Me toteutamme remontin lukkosaumakatollesi kattokohtaisesti suunniteltuna ja joustavasti räätälöitynä. Kuuntelemme toiveitasi ja tutkimme kokonaisvaltaisesti kattosi lähtötilanteen, jotta voimme laatia parhaan mahdollisen suunnitelman kattosi hyväksi. Tarvitsitpa lukkosaumakatolle akuuttia vuotopaikkausta, kattavaa vuosihuoltoa, lumenpudotusta tai täsmäkorjausta, Plus Kattopalvelu tulee avuksesi. Meiltä työ sujuu aikataulun mukaisesti ja ammattitason työvälineillä toimien, ja lopputuloksena sinulla on kestävä, laadukas ja kaunis lukkosaumakatto työtakuulla varustettuna. Ota siis asiaksesi varmistaa katollesi pitkä ja korkealaatuinen elinkaari teettämällä sen huollot ja korjaukset ajoissa. Olemme palveluksessasi – ota yhteyttä ja pyydä tarjouksemme kattotöistä!

Kattoremontit

Katon korjaukset

Kattohuolto

Kattotyöt