Kattoremontit, huollot ja korjaukset kaikille pelti-, tiili ja huopakatoille
Kattoekspertit palveluksessasi kaikissa pelti-, tiili -ja huopakattotöissä

Myrskyvaurioiden ja lumivaurioiden korjaus vaatii nopeaa reagointia ja kattavaa ammattiosaamista

Myrskyvauriot ja lumivauriot ovat ikäviä, mutta mahdollisia tapauksia katon elinkaaren aikana. Myrsky irrottaa kattopeltejä tai -tiiliä, piipunhattu tai peltilistat lähtevät navakan tuulen mukaan, tai katolta liikkuva lumimassa aiheuttaa pahaa jälkeä joko katolle tai sen ympäristölle alas pudotessaan. Huolletun ja aktiivisesti kunnossapidetyn katon mahdollisuudet selvitä ovat tietenkin aina suuremmat, mutta jos esimerkiksi puu kaatuu myrskyssä katon päälle, ei vahinko katso katon ikää tai kuntoa. Tavallisesti myrsky- ja lumivauriot tapahtuvat yllättäen eikä niihin välttämättä pystykään varautumaan. Yleensä tällaiset vauriot vaativat myös akuuttia hoitoa ja nopeaa reagointia.

Me Plus Kattopalvelulla autamme, kun yllättäviä asioita katolle tapahtuu. Meillä on valmiudet tulla paikan päälle nopeallakin aikataululla, ja saat meiltä ammattitaitoisen avun ja tuen myös tapauksissa, joissa on asioitava vakuutusyhtiön kanssa. Kokemuksemme monenlaisista kattotöistä ja korjauskohteista palvelee sinua erinomaisesti – tiedämme aina, mitä tehdä. Hoidamme tarvittaessa puolestasi kaiken dokumentaation vakuutusyhtiötä varten: valokuvaamme kohteen, tarkastamme sen perusteellisesti, listaamme, mitä vaurioita kattoon on mahdollisesti syntynyt, ja laadimme työstä tarjouksen työselostuksineen ja tarkkoine kustannuksineen. Näin vakuutusyhtiö pääsee mahdollisimman jouhevasti tutustumaan katolle sattuneeseen onnettomuuteen ja antamaan siitä korvauspäätöksen.

Plus Kattopalvelun kanssa et tarvitse useita välikäsiä, vaan kaikki korjaustyön vaiheet sujuvat meiltä kätevästi niin raivaus- ja purkutöiden osalta kuin myös korjaustoimenpiteiden tai uuden katteen asennuksen suhteen alusta loppuun saakka. Yleensäkin palvelumme avainsana on kokonaisvaltaisuus, menimmepä katolle sitten mistä syystä hyvänsä. Esimerkiksi vaikka varsinaisena työnämme olisi sillä kertaa vain huopakaton pienet täsmäpaikkaukset, havainnoimme katolla ollessamme koko katteen ja sen yksityiskohtien kuntoa muutenkin ja tarkistamme silmämääräisesti myös yläpohjan, mikäli rakenteet sinne sallivat pääsyn.

Katolle koituneet lumi- ja myrskyvauriot eivät ole koskaan mukavia, mutta ainakin niiden korjauttaminen voi olla helppoa ja kivutonta Plus Kattopalvelun kanssa. Hoidamme hommat poikkeuksetta laadulla ja ammattiosaamisella, ja annamme tietysti tekemällemme työlle takuun. Katto tulee kuntoon viime silausta myöten, sen vedenpitävyys ja toimintavarmuus palautetaan, ja onhan ammattitaitoisesti kunnostettu katto aina myös kaunis katsella. Älä unohda, että tekemämme kattotyöt voi myös hyödyntää yksityisasiakkaan verotuksessa kotitalousvähennyksen yhteydessä. Lisäksi sivustollamme voi hakea joustavampaa rahoitusta, kun kyseessä on isompi projekti.

Kunnossa oleva katto on arvokas asia, ja jos katon tilaa pääsee jokin järkyttämään, kannattaa se hoitaa kuntoon viivyttelemättä. Kun siis tarvitset katon myrsky- tai lumivaurioiden korjausta, kutsu meidät hätiin – ota yhteyttä ja pyydä tarjouksemme kattotöistä!

Lumivaurioiden ja myrskyvaurioiden korjaus

Lumi vei katolta rännit tai tikkaat? Meiltä korjaus nopeasti ja laadukkaasti

Lumi antaa maisemaan valoa ja luo talvista tunnelmaa, mutta katolle lumi on monella tapaa melkoinen riskitekijä. Ensinnäkin kostea nuoskalumi on katolle raskas taakka ja voi helposti painaa kattoa notkolle ja aiheuttaa näin mittavia vahinkoja rakenteisiin. Painava lumikuorma on myös rasite erityisesti saumakohdille ja niistä saattaa työntyä paineen myötä vettä sisään – lumen alla oleva katto on siis alttiimpi vuoto-ongelmille. Viimeisimpänä, muttei suinkaan vähäisimpänä, lumi voi katolta alas tullessaan aiheuttaa vakavaa vahinkoa niin kattopinnalle, kattovarusteluille, alla olevalle terassille tai autolle kuin ohikulkijoillekin.

Kun lumikuorma lähtee liikkeelle katolta, jäinen tai karhea lumi voi raapia naarmuja kattopintaan. Putoava lumi saattaa myös irrottaa ja viedä mukanaan esimerkiksi kattosillan, lumiesteet tai lapetikkaat, jolloin katteeseen jää reikiä irronneiden kiinnikkeiden kohdalle. Ennenkuulumatonta ei ole sekään, että lumen matkassa irtoavat rännit tai vaikkapa viemärintuuletusputki. Lisäksi lumi voi vaurioittaa esimerkiksi lähelle rakennusta pysäköityä autoa, puutarhaistutuksia tai valokatetta tippuessaan voimalla niiden päälle. Kaikkein ikävintä tietysti on, mikäli jäinen lumimassa putoaa pahaa-aavistamattoman ohikulkijan niskaan aiheuttaen tapaturman tai jopa henkilövahingon. Näissäkin tapauksissa vastuussa turvallisuudesta on kiinteistön omistaja.

Säännöllinen lumenpudotus katolta, asianmukaiset kattoturvatuotteet ja katon toimivat huoltorutiinit auttavat ehkäisemään katon lumivaurioita. Luonnollisesti myös kattotöitä suoritettaessa on tärkeää tietää, mitä tekee: jos lumenpudotukseen katolta käyttää epäsopivia välineitä tai vääränlaista tekniikkaa, voi seurauksena olla maalipinnan naarmuuntuminen tai kolhut, repeämät, halkeamat ja jopa vuotavat reiät katteessa. Riskit katon vahingoittumiselle vältetään, kun kattohuollon hoitaa ammattitekijä. Plus Kattopalvelulta saat lumenpudotukset ja jäänsulatukset katolta ja ränneistä asiantuntevasti ja laadukkaasti. Otamme katteen erityistarpeet huomioon, ja huolehdimme, että lopputuloksesta on katolle hyötyä eikä haittaa.

Myrsky on katon vihollinen: repii pellit, irrottaa tiiliä tai kaataa puun katon päälle

Myrsky voi aiheuttaa katolle monenlaista murhetta. Myrskytuuli voi riepotella kattopeltejä tai irrottaa ne kokonaan, tai repiä mukaansa jopa kattotiiliä. Ilmassa lentävät terävät peltilevyt tai painavat kattotiilet ovat luonnollisesti todella vaarallisia. Myrsky saattaa myös kaataa puun katon päälle, jolloin katteen lisäksi ovat vaarassa aluskate ja rakenteet. Kova tuuli voi päästä etenkin vanhemman tai heikkokuntoisemman katon alle, mutta myrskyn edessä uusikin katto saattaa olla voimaton ja katolle aiheutuvat vauriot mittavia.

Yleisiä pienempiä katon myrskyvaurioita ovat esimerkiksi katon jiiripellitysten, räystäspellitysten, harjapeltien tai piipunpellitysten irtoaminen tai vaurioituminen. Vaarassa voivat olla myös muut kattovarustelut ja kattotekniikka: lumiesteet, kattoturvatuotteet, ilmastointikoneet, antennit, aurinkokeräimet ja aurinkopaneelit. Lisäksi myrsky saattaa irrottaa tai vahingoittaa vesikouruja, syöksyputkia tai muita sadevesijärjestelmän osia. Mikäli kattopeltejä repeytyy irti ja katolla ollut sadevesi pääsee sisälle rakennukseen, voi tästä aiheutua lopulta iso ja kallis kosteusvaurio.

Myrskyn vaurioitettua kattoa tulemme avuksesi nopeasti ja ammattitaitoisesti. Huolehdimme rakennuksen akuutisti suojaan, ettei se altistu esimerkiksi kosteudelle enää kauempaa. Analysoimme asiantuntevasti ja kattavasti rakennukselle koituneet vahingot ja varmistamme muun muassa, onko katteen lisäksi kärsinyt myös aluskate tai ovatko esimerkiksi yläpohjan eristevillat enää miten paikoillaan. Vaihdamme irronneet tai rikkinäiset kattotiilet, paikkaamme revenneet kattohuovat sekä uudelleenkiinnitämme tai tarvittaessa uusimme kattopellit. Jos myrsky on aiheuttanut niin laajoja tai vakavia vaurioita, ettei katteen kunnostaminen enää ole mahdollista tai taloudellisesti järkevää, ei huolta silloinkaan: pystymme toimittamaan sinulle myös kokonaisvaltaisen kattoremontin avaimet käteen- palveluna.

Kuten lumivaurioidenkin kohdalla, myös myrskyvaurioihin on jossain määrin mahdollista vaikuttaa ennaltaehkäisevästi. Avainasioiksi nousevat katon säännöllinen huoltaminen ja toimintavarmuuden tarkistaminen: varmistetaan, että rännit vetävät ja sadevesijärjestelmä ohjaa vedet pois katolta asianmukaisesti. Kun katon kunto on kohdillaan eivätkä esimerkiksi sen pellitykset repsota, ovat riskit myrskyvaurioiden syntymiselle pienemmät. Plus Kattopalvelulta saat kaikki katon huolto- ja korjaustyöt tyylillä ja taidolla tehtyinä sekä kohdekatolle räätälöityinä.

Korvaako vakuutus katolle sattuneita myrsky- tai lumivaurioita?

Korvaako vakuutus vaurioita, jotka katolle tai rakennukselle aiheutuvat esimerkiksi lumen tai myrskyn seurauksena? Tähän emme tietenkään voi ottaa ehdotonta kantaa, sillä eri vakuutusyhtiöillä on erilaisia korvausehtoja ja korvauksen suorittamiseen liittyviä käytäntöjä, ja vakuutuksen laajuuskin voi vaikuttaa korvattavuuteen. Suosittelemmekin, että tutustut oman vakuutuksesi ehtoihin etukäteen, jotta tiedät, miten vakuutusyhtiösi on määritellyt korvausehdot ja kuinka eri tilanteissa pitäisi menetellä. Tämän lisäksi paljolta säästyy, kun katon pitää mahdollisimman hyväkuntoisena ja huollettuna. Yleisellä tasolla myrsky- ja lumivaurioista voidaan sanoa, että tavallisesti vakuutus ei korvaa lumen tai jään aiheuttamia vahinkoja, kun taas myrskyvauriot tai esimerkiksi puun kaatuminen katon päälle saattavat olla yleisesti korvattavia vahinkoja.

Tyypillisesti lumivaurioita ei vakuutusyhtiön toimesta korvata, sillä lumentulon katsotaan olevan jokavuotinen ilmiö, jolloin vahingon syy ei ole yllättävä tai ennalta-arvaamaton. Kiinteistönomistajalle jääkin yleensä taloudellinen tappio lumen aiheuttamista vaurioista, kuten lumen painosta sortuneen katon tai pudonneista lumimassoista kärsineen terassin korjauttamistyöt. Näin ollen katon huolto, esimerkiksi asianmukaiset kattoturvatuotteet ja ajoissa tehty lumenpoisto, voivat säästää selvää rahaa. Poikkeuksiakin vakuutuksissa tietysti on: esimerkiksi jotkin yritysvakuutukset saattavat korvata katon lumivahinkoja tapauksissa, joissa lunta tulee lyhyen ajan sisällä poikkeuksellisen suuria määriä, niin ettei normaalin varautumisen mukainen pudotustahti riitä. Parhaan tiedon vakuutuksen kattavuudesta saa tässäkin tapauksessa omalta vakuutusyhtiöltä.

Myrskyvauriot kuuluvat yleensä korvattavien vahinkojen piiriin. Rakennukselle koituvat vauriot voivat johtua näissä tapauksissa esimerkiksi myrskytuulesta, suorasta salamaniskusta tai äkillisestä raekuurosta tai rankkasateesta. Myös niin sanottuja seurannaisvahinkoja korvataan vakuutuksesta: jos esimerkiksi myrsky irrottaa talosta katon ja taloon pääsee satamaan vettä sisään, on kyseessä väistämätön ja välitön seuraus myrskystä. Myrskyvaurioiden johdosta haettavien korvausten saanti saattaa vakuutusehdoissa edellyttää, että tietty sademäärä tai tuulen nopeus määrittää luonnonilmiön myrskyksi. Toisaalta, jos esimerkiksi terve puu kaatuu talon päälle myrskyssä, voidaan myrskyn osuus tapahtumiin päätellä yleensä ilman tuulimittariakin.  Puun kaatuessa katon päälle korvausta haetaan yleensä sen henkilön kotivakuutuksesta, jolle vahinko on sattunut.

Kun tarvitset myrsky- tai lumivaurioiden korjaamista tai ammattitaitoista vaurioiden dokumentointia vakuutusyhtiötä varten, olemme apunasi. Hallitsemme haastavatkin työt ja palvelemme nopealla ja joustavalla aikataululla. Hoidamme puolestasi myös korjatun katon huoltotyöt ja kunnossapidon jatkossa, olipa tarvetta sitten rännien siivoukselle tai katon tiivistykselle. Mikäli siis etsit kokonaisvaltaista palvelua ja osaavaa tekijää katollesi, onnittelut – olet oikeassa paikassa. Tilaa meidät laittamaan kattosi kuntoon. Ota yhteyttä ja pyydä tarjous kattotöistä!

Kattoremontit

Katon korjaukset

Kattohuolto

Kattotyöt