Kattoremontit, huollot ja korjaukset kaikille pelti-, tiili ja huopakatoille
Kattoekspertit palveluksessasi kaikissa pelti-, tiili -ja huopakattotöissä

Tasakaton onnistunut remontti, huolto ja korjaus vaatii kattoalan kokeneen osaajan

Tasakatolla viitataan katteeseen, joka näyttää olevan täysin vaakasuorassa. Muista kattotyypeistä poiketen siinä ei ole varsinaisia lappeita tai niitä erottavaa harjaa. Todellisuudessa tasakatossakin on sadeveden poistumista varten aina hivenen kaltevuutta, joten oikeammin tasakattoa voisi siis nimittää erittäin loivaksi katoksi. Katon jyrkkyyttä kuvataan suhdeluvulla, joka ilmaisee, montako metriä katto laskee tietyllä matkalla. Tasakaton jyrkkyys voi olla esimerkiksi 1:20, 1:40 tai jopa 1:80, jolloin katto näyttää vielä silmään vaakasuoralta. Tasakatot asennetaan oikeastaan poikkeuksetta huovasta, eli toisin sanoen kyseessä on nykyaikainen, hitsattava bitumikermikatto. Tämä materiaali taipuu ammattilaisen käsissä jopa erittäin loiville katoille mahdollistaen vedenpitävän katteen ja eleettömän kauniin julkisivun.

Tasakattoja innostuttiin rakentamaan erityisesti 60- ja 70-luvuilla, ja niissä kiinnosti moderni ilme sekä laajat mahdollisuudet erilaisille pohjaratkaisuille. Turhaa lämmitettävää tilaa tasakattoisissa rakennuksissa ei ollut vastaavalla tavalla kuin esimerkiksi harjakattoisissa. Sittemmin on huomattu, ettei tasakatto useinkaan ole ihanteellisin mahdollinen kateratkaisu. Sitä pidetään syystä riskirakenteena, sillä merkittäviä ongelmia aikanaan asennetuille katoille on aiheutunut etenkin niiden heikosta tuulettuvuudesta, ohuesta eristyksestä sekä rakennusvirheistä. Lisäksi niiden kuntoa on hankala tarkistaa, koska rakenteen sisään ei ole näköyhteyttä. Tasakattoja kuitenkin asennetaan edelleen, ja niille löytyy oma, uskollinen kannattajakuntansa. Suoraan 70-lukulaisiin rättihuovasta valmistettuihin tasakattoihin ei nykyversioita voikaan verrata, sillä nykyään saatavilla olevat materiaalit ja tietotaito kattotöistä mahdollistavat tämän päivän tasakatoille paljon paremman rakennusteknisen toteutuksen ja siten myös pitkäikäisen lopputuloksen.

Meiltä Plus Kattopalvelulta saat kaikki tasakaton kattotyöt katteen asennuksesta alkaen huoltoihin, korjauksiin ja remontteihin saakka. Oli kyseessä sitten omakotitalo, piharakennus, rivitalo tai kesämökki, suunnittelemme ja suoritamme tasakattotyöt laatutakuulla ja kohteen mukaan muotoiltuna avaimet käteen- palveluna. Meillä on laaja kokemus eri kattomalleista, joten tunnistamme tasakattojen haastekohdat ja osaamme ottaa ne työssä huomioon. Asennamme katon viimeistä saumaa myöten vedenpitävästi ja valitsemme aina tarkoitukseen sopivat käsittelyaineet ja työtavat. Meiltä luonnistuvat tasakaton korjaukset pikkupaikkauksista höyrypussien tasoitukseen ja mittaviin kattosaneerauksiin saakka, ja samoin suoritamme tasakatolle huollot, kuten puhdistukset, lumenpudotukset, sammaleenpoistot sekä pinnoitukset. Toteutamme työt ammattiottein, siistillä työnjäljellä, katetta vaurioittamatta ja varmistaen huovalle aina täyden teknisen toimivuuden.

Palvelemme kattoasi kokonaisuutena, ja niinpä minkä tahansa tilaamasi kattotyön yhteydessä tarkastamme samalla veloituksetta katon yleisen toiminnan. Esimerkiksi kattokaivon tyhjennyksen tai piipunhatun asennuksen lomassa katsastamme katon kunnon niin saumojen, läpivientien kuin katepinnankin osalta. Jos katteesta löytyy painumia, sammalta, repsottava sauma tai muuta korjattavaa, annamme mielellämme edullisen tarjouksen kunnostustöistä. Tai jos aiot teettää kokonaisvaltaisen kattoremontin, voimme kattosi tilanteeseen tutustuttuamme suosittaa kattomuodon päivittämistä harjakattoon tai pulpettikattoon kohteen tarpeiden mukaan. Koska olemme kattoalan tunnustettuja ammattilaisia, voi meillä teetetyt työt hyödyntää yksityisasiakkaan verotuksessa kotitalousvähennyksen yhteydessä. Isompiin projekteihin sivustomme kautta on haettavissa myös joustavampaa rahoitusta.

Tasakatto pidetään kunnossa hyvällä huollolla ja tunnollisilla tarkastuksilla. Anna siis kattosi parhaisiin mahdollisiin käsiin, niin se palvelee taloasi pitkäikäisenä ja priimalaatuisena. Meiltä tasakaton huollot, korjaukset ja remontit – ota yhteyttä ja pyydä tarjouksemme kattotöistä!

Tasakaton korjaus, huolto ja remontti

Tasakaton vedenpoistoa parantaa katon ja kattokaivojen puhdistus

Tärkeimpiin tasakaton huoltotöihin kuuluu katon sekä kattokaivojen säännöllinen puhdistus. Vedenpoiston on toimittava virheettömästi, jotta katto pysyy kunnossa. Huopakaton epätasainen pinta kerää helposti lehtiä, neulasia, roskaa, siitepölyä, nokea ja tuhkaa, eikä tasakatto itsekseen pääse roskista eroon katon kallistuksen ollessa lähes olematon. Tasakaton puhdistus on tehokasta ja ennaltaehkäisevää, kun se toteutetaan ainakin kaksi kertaa vuodessa, keväisin ja syksyisin – joskus tiheämminkin, jos rakennuksen ympärillä on paljon puustoa tai paikka on muuten suojainen. Jos tasakaton puhtaanapitoa laiminlyödään, kerääntyy katepintaan kosteutta sitovaa ainesta, eikä katto pääse kunnolla kuivumaan. Märkänä muhiva biomassa puolestaan luo otollisen kasvualustan sammaleelle, joka lukeutuu huopakaton pahimpiin vihollisiin. Sammal nakertaa katon liitoksia ja aiheuttaa pakkasrapautumista, joten sitä ei todellakaan tasakatolle kaivata.

Me Plus Kattopalvelulla suoritamme tasakaton puhdistukset priimatyönä, täsmäaineilla ja katemateriaalille sopivin menetelmin. Huopakaton sirotepinta on tarkka siitä, miten se puhdistetaan, ja liian kova paine, jynssäys tai harjaus vioittaa helposti kate-elementtiä ja irrottaa sirotetta. Huopakaton puhdistus ja roskien poisto toteutetaan ilmapuhalluksen avulla, ja tarvittaessa sen jälkeen voidaan tehdä katolle vielä sammaleenpoisto erityisaineilla. Näin huopakatetta ei tarpeettomasti vaurioiteta töiden yhteydessä, mutta katolta saadaan pois lehdet, neulaset, humus, lika, irtoroska sekä muut kutsumattomat vieraat.

Tasakaton huollon yhteydessä puhdistamme aina myös kattokaivot. Kattokaivot huolehtivat tasakaton asianmukaisesta vedenpoistosta ohjaamalla sade- ja sulamisvedet katolta sadevesijärjestelmään. Olisi äärimmäisen haitallista, jos kattokaivot roskaantuisivat siinä määrin, että niiden toimintakyky heikkenisi merkittävästi. Esteet ja tukkeutumat aiheuttavat sadevesijärjestelmässä virhevirtauksia, eivätkä tukkeutuneet kattokaivot enää vedä kunnolla. Talvella kaivoihin patoutunut vesi jäätyy synnyttäen jälleen uusia ongelmia. Tasakaton puhdistustöiden yhteydessä katsastamme aina läpi kattokaivot ja poistoputket, niin että katolla taatusti on tarkoituksenmukaisesti toimiva sadevesijärjestelmä. Kattoa siivotessamme varmistamme samalla myös katon yleisen kunnon ja tiiveyden.

Lumikuorma tekee helposti tasakatolla tuhojaan – säännöllinen lumenpoisto on tärkeää

Pehmoinen, paksu lumikinos on tuttu näky tasakatolla. Huopakaton rosoiseen pintaan lumi kiinnittyy jo muutenkin helposti, ja loivaakin loivemman rakenteensa myötä tasakatto ei lumia itsekseen pudota. Tietysti on hyväkin asia, ettei lumi tipu katolta hallitsemattomasti. Kuitenkin katolle kertyvä lumimassa on raskas taakka rakenteille kokoon painuessaan. Huopakatto on lähtökohtaisesti kevyempirakenteinen esimerkiksi tiilikatteeseen verrattuna, mutta liika on sillekin liikaa: katolla voi pahimmillaan olla nuoskalunta jopa tonnien painosta. Tällainen raskas lumimassa työntää alle sulanutta vettä valtavalla paineella saumoista sisään ja voi helposti painaa katon notkolle tai rikkoa kattorakenteita. Tasakatto voi lumivaurioiden jäljiltä vaatia kalliita ja mittavia remonttitoimia.

Tasakaton lumivauriot voidaan välttää helposti ja edullisesti katon lumikuormaa tarkkailemalla. Etenkin runsaslumisina talvina katepintaan kertyvää lumikuormaa kannattaa seurata ja tarvittaessa kutsua meidät poistamaan liiat lumet turvallisesti katolta. Käytämme aina asianmukaisia suojavarusteita lumenpudotustöissä. Rajaamme ja merkitsemme lumenpudotusalueen selkeästi, ja laitamme ammattilaisen valvomaan työn etenemistä myös maasta käsin. Mikäli lumenpoistossa tarvitaan henkilönostimia tai muuta raskaampaa kalustoa, onnistuu sekin kauttamme vaivattomasti. Plus Kattopalvelu pudottaa lumet katoltasi oikeanlaisilla välineillä ja asiantuntevalla tekniikalla, niin ettei työn yhteydessä vaurioita herkkää huopaa tai katon rakenteita. Puhdistamme lumesta hellävaraisesti katepinnan sekä katon läpiviennit. Lumenpoiston yhteydessä tarkistamme myös lumiesteiden ja muiden kattotuotteiden kiinnityksen ja toiminnan sekä teemme tarvittavat kiristykset ja kiinnitykset katolla.

Lumen lisäksi myös jäätä voi kertyä katolle haitaksi asti. Esimerkiksi mikäli kattokaivot jäätyvät tasakatolla, on tilanne ongelmallinen. Keväällä sulamisvedet eivät pääsekään poistumaan kattokaivojen kautta katolta, vaan ne jäävät seisomaan katon saumoihin tai saattavat tulla alas esimerkiksi seiniä pitkin kastellen rakenteita. Oikea ratkaisu jäänpoistoon ei ole jään hakkaaminen kirveellä tai muut vastaavanlaiset viritykset, joilla lähinnä rikotaan sadevesijärjestelmää tai muita katon rakenteita. Meiltä Plus Kattopalvelulta löytyy tehokas höyrysulatuskoneisto, jonka avulla jäänpoisto toteutetaan ekologisesti ja kattoystävällisesti. Jos jäätyvät kattokaivot ovat toistuva ongelma, johon kaivataan pysyvämpää ratkaisua, voimme myös asentaa kattosi sadevesijärjestelmään erityiset sulanapitokaapelit.

Tasakaton tiiveys tarkistetaan läpivientejä ja saumoja myöten

Tasakaton tekninen toimivuus ja vedenpitävyys on kiinni katon monista pienistä yksityiskohdista. Jotta katto olisi tiivis, eikä vesi pääsisi vääriin paikkoihin tekemään tuhojaan, on katon läpiviennit ja saumat käytävä läpi ja niiden tiiveys tarkistettava aina kattohuollon yhteydessä. Katon läpivientejä ovat esimerkiksi ilmanvaihtoputket, viemärintuuletusputket, savupiiput, kattoluukut, kattoikkunat ja valokuvut, ja ne ovat rakenteensa vuoksi yleensä vuotoherkkä alue katolla. Jos huopakatossa ei näy selkeää reikää tai repeämää, paikantuu vuoto usein juuri läpivientiin tai katon saumakohtaan. Huopakaton liitoksen tai läpiviennin vuotaessa on vettä vaikeaa enää pitää poissa alusrakenteista, ja vesivuoto tasakatolla johtaakin helposti isompiin haasteisiin: rakenteiden kastumiseen, home- tai lahovaurioihin sekä sisäilmaongelmiin, jotka kaikki ovat työläitä ja kalliita korjattavia.

Meillä Plus Kattopalvelulla kattohuoltoon sisältyy aina katon läpivientien ja saumojen tiiveyden tarkistus. Tämä tulisi toteuttaa muutaman kerran vuodessa samoin kuin muutkin kausihuollot. Vaikka katto syksyllä todettaisiinkin täysin tiiviiksi, on tilannetta tarpeen päivittää taas keväällä talven haasteiden jäätyä taakse. Runsaslumiset talvet nimittäin aiheuttavat katolle helposti saumavuotoja, kun painava lumimassa yrittää työntää alle sulaneen veden paineella pienimmästäkin raosta sisään. Lisäksi toistuvat lämpötilanvaihtelut aiheuttavat rasitusta erityisesti saumojen ja läpivientien tiivistyksille. Pienet kulumat sekä muut vuotoriskit katon liitoksissa on havaittava mahdollisimman aikaisessa vaiheessa, ennen kuin ongelmista ehtii kehittyä isompia. Aina kattohuollon yhteydessä käymme läpi koko katon yksityiskohtia myöten ja tiivistämme läpiviennit sekä saumaamme liitokset. Kun annat kattosi käsiimme, voit olla varma, että kaikki sillä toimii kuten pitääkin ja katto on valmis ottamaan vastaan aina tulevan vuodenajan mukanaan tuomat haasteet.

Sammal ei kuulu tasakatolle – nopeat poistotoimet pelastavat katteen

Sammal ja jäkälä ovat valitettavan tuttuja vieraita huopakatolla, sillä huokoinen huopa tarjoaa otolliset olosuhteet kasvuston muodostumiselle. Vaikka vihreä, pörröinen sammalpeite katteessa voi näyttää varsin sympaattiselta, on sen poistaminen tasakaton hyvinvoinnin kannalta elintärkeä toimi. Mitä aiemmin sammal saadaan pois katolta, sen parempi, sillä se kuluttaa koko ajan katepintaa. Aluksi huovan sirotepinta voi suojella kattoa enemmältä kasvustolta, mutta kun pinnoite kuluu pois ja alta paljastuu bitumi, saavat sammaleen juuret yhä pitävämmän otteen katepinnasta. Sammaleen juuret aiheuttavat katon liitosten aukeilua ja halkeilua sekä kuljettavat kosteutta mukanaan syvemmälle, jopa rakenteisiin asti. Sammaloituneen huopakaton vedenpitävyys on aina vaarantunut, ja pahimmillaan sammaleen alta saattaa paljastua suoranainen reikä katossa. Tässä vaiheessa katolle on voinut jo pesiytyä kallis ja tuhoisa kosteusvaurio.

Tehokkain lääke tasakaton sammaloitumista estämään on katepinnan säännöllinen puhdistus. Syksyisin ja keväisin tunnollisesti suoritetut kausihuollot mahdollistavat, että sammal saadaan ajoissa pois katolta, eikä isompaa vahinkoa ehdi syntyä. Jos kuitenkin sammal on tekeytynyt katolle jo pidemmän aikaa eikä sen irrotus enää helposti onnistu, voidaan katolle suorittaa erityinen sammaleentuhokäsittely. Katto puhdistetaan ensin ilmapuhaltamalla, minkä jälkeen katolle levitetään biohajoava sammaleenpoistoaine. Käsittelyaine on muulle ympäristölle vaaraton, mutta poistaa sammaleen tasakatolta juuria ja itiöitä myöten, kun sen annetaan rauhassa vaikuttaa katolla. Käsittelyn jälkeen käymme läpi ja huollamme kuntoon sammaleen murjomat saumakohdat sekä muut mahdolliset pikkuvauriot. Sammaleentuhokäsittelyn vaikutus on pitkäkestoinen ja se ehkäisee tehokkaasti sammaleen ja jäkälän muodostumista jatkossa. Suoritamme tasakatolle tarpeen mukaan myös muut huopakaton suojakäsittelyt, kuten homeenesto- ja kasvustonestokäsittelyt.

Tasakaton suoja palautetaan uudelleenpinnoituksella

Tasakaton huoltotöihin voi kuulua myös ajoittainen uudelleenpinnoitus. Kun huopakate alun perin asennetaan, on kermi päällystetty suojaavalla sirotteella. Suojapinta auttaa hylkimään likaa ja kasvustoa ja tekee katteesta kestävämmän mekaanista ja kemiallista rasitusta vastaan. Ajan saatossa kattoa kuluttavat niin lumi, jää, vesi, aurinko kuin sammalkin, tai kate saattaa naarmuuntua huolimattomasta huollosta tai vääristä työvälineistä. Vähitellen pinnoite menetetään ja alta paljastuu bitumi, josta tulee herkempi vaurioille. Jos kosteus ja sammal saavat bitumista otteen, kehittyy katteeseen väistämättä jollain aikavälillä reikä. Reiästä huopakatto vuotaa vettä umpilaudoitukseen ja siitä edelleen yläpohjaan. Kastuneet kattorakenteet tietävät mittavia vaurioita ja usein valitettavasti myös kalliita korjauksia.

Tasakaton reikiintyminen ja lahovauriot ovat pitkälti vältettävissä ajoissa suoritetulla katon suojauksella ja pinnoituksella. Tasakaton huovan uudelleenpinnoitus antaa katolle takaisin sen sääsuojan, ja katteen ominaisuudet saadaan palautettua mahdollisimman lähelle alkuperäistä. Se, milloin pinnoitus on katolle ajankohtainen, riippuu pitkälti katteen olosuhteista ja siitä, kuinka suurella rasituksella katto on. Tunnollisilla huoltotoimilla, kuten ammattilaisen hellävaraisesti suorittamalla puhdistuksella, saadaan säästettyä pinnoitetta ja näin myöhennettyä pinnoituksen tarvetta. Joskus katolle riittää kevyempikin suojakäsittely varsinaisen pinnoituksen sijaan. Toisaalta, jos kattoa on laiminlyöty kauan ja se on ehtinyt huomattavan reikiintyneeksi tai sammaloituneeksi, voi olla, että järkevimmäksi tulee pinnoituksen sijaan uusia koko katto. Pinnoitus on kohtuullisen iso projekti pohjatöineen kaikkineen, ja jos katon kunto on hyvin kyseenalainen tai elinkaari lopussa, on taloudellisesti kannattavampi ja toimivampi ratkaisu vaihtaa kate uuteen. Kun pyydät meiltä tarjouksen katon pinnoituksesta, tulemme tutkimaan katon kunnon ja katsomme, mikä on järkevin tapa menetellä juuri sinun kattosi kohdalla.

Meiltä Plus Kattopalvelulta saat kaikki tasakaton suojaukseen liittyvät palvelut suojakäsittelyistä huoltomaalauksiin ja uudelleenpinnoituksiin. Käytössäsi on kattava tietotaitomme sekä huippulaadukkaat tuotteet. Ennen pinnoitusta kartoitamme katon tiiveyden ja kunnon sekä teemme tarvittavat huoltotyöt. Suojaamme ympäristön asianmukaisesti, ja varmistamme, että olosuhteet pinnoitukselle ovat otolliset pitkäkestoisen lopputuloksen saavuttamiseen. Voimme suorittaa tasakaton pinnoituksen kohteesta riippuen joko levittämällä katteeseen maalimaisen pinnoitteen tai ruiskuttamalla katolle saumattoman, tasaisen kerroksen huopakaton pinnoitemassaa. Tasakaton uudelleenpinnoituksella huopaan saadaan jälleen kestävä ja elastinen pinta, joka hylkii kasvuston muodostumista ja jaksaa suojella kattoa muuttuvilta lämpötiloilta ja sääolosuhteilta. Annamme katolle takaisin sen värin ja kiillon, ja ammattilaistemme käsissä saavutetaan taatusti tasainen ja tarttuva lopputulos.

Tasakaton korjauksissa kysytään ammattitaitoa ja asiantuntemusta

Kuten kaikki katot, myös tasakatto vaatii elinkaarensa varrella ajoittaisia korjaustoimia. Tasakattoon iskevät niin ajan hammas kuin monet ulkoiset rasituksetkin, ja niin katepinta kuluu ja tiivisteet haperoituvat. Lumi voi aiheuttaa saumavuotoja tai painaa katon notkolle, tai myrsky saattaa kaataa puun katon päälle tai riepotella sen pellityksiä. Tasakaton korjaustarve voi aiheutua myös puutteellisesta kattohuollosta tai alkuperäisessä asennuksessa tehdyistä virheistä. Olipa syy mikä tahansa, on pienetkin vauriot hyvä hoitaa kuntoon mahdollisimman nopeasti, ettei niistä pääse kehittymään isompia ongelmia. Useimmiten tasakaton korjaustarve havaitaan tehtäessä katon kausihuoltoon sisältyvää kuntotarkistusta. Esimerkiksi huovasta löytyvät reiät, repeämät, kuprut ja painumat vaativat aina pikaisia toimenpiteitä, samoin halkeilleet liitokset tai auenneet saumat.

Tasakaton paikkaustyöt kannattaa jättää suosiolla asiantuntevan ammattilaisen tehtäviksi, sillä huovan saaminen takaisin vedenpitäväksi on aina haastava tehtävä. Pienet kulumat voimme korjata yleensä paikkausmassalla, mutta tarpeen tullen käytämme myös asianmukaisia huopakaton paikkapaloja. Kun Plus Kattopalvelu korjaa tasakattosi, ovat käytettävät paikkausaineet varmasti katteelle sopivia, ja paikkapalat mitoitetaan riittävän suuriksi sekä liimataan oikein. Jos katteesta löytyy pullistumia eli höyrypusseja, täytyy huopaa leikata auki niiden tasoittamiseksi ja sen jälkeen tilkitä kate taas tiiviiksi. Vain ammattilainen pystyy takaamaan katteelle korjauksen jälkeen teknisen toimivuuden.

Huopakaton paikkausten lisäksi teemme muutkin tarvittavat korjaukset tasakatolle. Katsastamme läpi saumojen ja reuna-alueiden tiivistykset ja katon pellitykset. Tutkimme läpiviennit, kuten kattoluukut ja -ikkunat, savupiiput, ilmanvaihtoputket ja viemärintuuletusputket. Kiinnitämme irronneet pellitykset, vaihdamme läpivientien tiivisteet ja korjaamme puuttuvat ylösnostot. Tarkistamme kattotuotteiden kiinnitykset ja toiminnan. Tarvittaessa asennamme uuden pintahuovan vanhan päälle tai sijaan, ja suoritamme vanhan katon purku- tai tasoitustyöt. Meiltä luonnistuvat myös painuneen katon oikaisut, lahovauriokorjaukset, myrsky- ja lumivaurioiden korjaukset, alusrakenteiden uusimiset ja eristeiden vaihdot.

On aina tapauskohtaista, tuleeko järkevämmäksi paikata ja korjata vanhaa katetta vai kannattaako sittenkin uusia koko kate. Ehjä, tuliterä katto on tietysti optimaalisin suoja rakenteille, mutta monissa tapauksissa korjauksilla ja paikkauksilla pystytään vielä pitämään olemassaoleva kate toimintakykyisenä ja lisäämään sen elinkaarta. Korjauksen kannattavuus riippuu muun muassa reikien tai muiden vaurioiden määrästä, koosta ja sijainnista sekä katepinnan ja vesikaton alapuolisten rakenteiden yleisestä kunnosta. Paljonko katolla olisi laskennallista käyttöikää jäljellä ja paljonko korjaustoimilla saataisiin sitä pidennettyä? Asiantuntijamme selvittävät kattosi tilanteen tarkoin ja tekevät sen pohjalta suunnitelman tarvittavista korjauksista, tai vaihtoehtoisesti voivat suosittaa kokonaisvaltaisempaa kattoremonttia siinä tapauksessa, että se osoittautuu kustannustehokkaammaksi ratkaisuksi.

Toteutamme taidolla tasakaton remontin ja halutessasi vaihdamme kattomuodon harja- tai pulpettikatoksi

Meiltä saat tasakaton osittaiset ja kokonaisvaltaiset kattoremontit laadukkailla tuotteilla, asiantuntevalla osaamisella sekä viimeisimpien suositusten ja parhaiksi todettujen menetelmien mukaisesti tehtyinä. Toteutamme tasakaton kattoremontin materiaaleja, työkoneita ja tarvikkeita myöten avaimet käteen- palveluna, ja vastaamme urakan kaikista vaiheista suunnittelusta purkutöihin, uuden katteen asennukseen ja viimeistelyihin. Meiltä löytyy paljon kokemusta tasakattojen toteuttamisesta, joten katolle saadaan taatusti toimiva tuuletus, asianmukaiset reunakorotukset sekä oikeat kaadot kattokaivoja varten. Remontti tehdään toimestamme mittatilaustyönä kohteen mukaan, joten aivan ensimmäiseksi ammattilaisemme käy katsastamassa katon tilanteen ja selvittämässä sen tarpeet sekä asiakkaan toiveet. Tasakaton remontin yhteydessä voimme edullisesti ja vaivattomasti toteuttaa myös kaipaamiasi parannuksia rakenteisiin ja kattovarusteluihin liittyen: voimme lisätä kattokaivojen määrää, kohentaa tuuletusta tai parantaa energiatehokkuutta lisäeristyksellä, tai asentaa katolle aurinkopaneeleja, piipunhatun tai muita kattotuotteita.

Nykyään tasakatot voidaan toteuttaa teknisesti toimivina ja pitkäikäisinä ratkaisuina paremmilla materiaaleilla, ja koska tiedämme ja tunnistamme hyvin tasakattojen haastekohdat, osaamme varautua ja etsiä niihin sopivimmat ratkaisut. Monesta syystä tasakatto voi kuitenkin olla järkevää vaihtaa kattokulmaltaan jyrkempään malliin remontin tullessa ajankohtaiseksi. Jyrkemmässä kattomuodossa vuotoriski on pienempi ja parhaimmillaan rakennukseen voi tulla lisää asuintilaa. Myös mikäli kiinteistöä ollaan laittamassa myyntiin, on kattomuodon vaihtoa hyvä harkita, sillä se voi vaikuttaa positiivisesti myyntihintaan. Tyypillisesti tasakatto muutetaan harja- tai pulpettikatoksi. Autamme sinua selvitystyössä sekä tarvittavien lupien hakemisessa, ja toteutamme onnistuneen kattomallin muutoksen tasakatolle. Rakennamme taloosi taatusti toimivan, kestävän kateratkaisun sovitussa aikataulussa pysyen ja laatutakuulla varustettuna.

Tasakaton kunnosta on syytä pitää hyvää huolta, sillä se heijastuu koko rakennuksen hyvinvointiin ja käyttöikään. Ammattitaidolla toteutettu ja huippulaadulla huollettu katto pitää rakenteet kuivina ja sisäilman terveenä, ja talo on energiatehokas ja turvallinen asua. Asiantuntijoidemme käsissä tasakattosi saa tasokkaan palvelun ja vankat valmiudet jatkaa tehtävässään pitkälle tulevaisuuteen. Laita katto ajoissa kuntoon ja täytä tarjouspyyntölomakkeemme. Tasakaton remontti-, huolto- ja korjauspalvelut taidolla ja tarkkuudella – ota yhteyttä ja pyydä tarjouksemme kattotöistä!

Kattoremontit

Katon korjaukset

Kattohuolto

Kattotyöt