Kattoremontit, huollot ja korjaukset kaikille pelti-, tiili ja huopakatoille
Kattoekspertit palveluksessasi kaikissa pelti-, tiili -ja huopakattotöissä

Mansardikaton remontti, huolto ja korjaus kysyy kokenutta ja taitavaa tekijää

Mansardikatto on tyylikäs kattotyyppi, jonka muotokieli on mielenkiintoinen ja näyttävä. Alun perin Ranskasta lähtöisin olevaa, huolettoman huvilatyylistä mansardikattoa suositaan erityisesti omakotitaloissa ja kerrostaloissa, ja se voidaan asentaa neliön mallisiin sekä suorakaiteen muotoisiin rakennuksiin. Kuten aumakatossakin, siinä on tavallisesti neljä lapetta, yksi joka seinustalla. Mansardikaton lappeet ovat ylhäältä loivat, mutta niissä jokaisessa on puolivälin tienoilla taitos, jonka jälkeen katto laskeutuu huomattavasti jyrkempänä, joskus jopa lähes pystysuorana. Jyrkemmässä alaosassa on tavallisesti myös kattoikkunat, joita kutsutaan mansardi-ikkunoiksi.

Mansardikatossa on monia käytännön hyötyjä, ja lisäksi siitä saadaan haluttaessa varsin koristeellinen kuperilla tai koverilla kattopinnoilla sekä yksityiskohtaisilla mansardi-ikkunoilla. Mansardikaton rakenne mahdollistaa paremman tilankäytön ylimmässä kerroksessa, sillä jyrkkänä nouseva alaosa vähentää hukkatilaa ulkoseinän vieressä. Yleensä mansardikatto tuokin rakennukseen yhden tai jopa useamman lisäkerroksen, niin sanotun mansardikerroksen. Lisäksi katon alempi jyrkkä osuus helpottaa huoltotoimia, kun irtoroskat ja lumi poistuvat siltä usein vaivattomasti omia aikojaan. Mansardikatto tunnetaan myös taitekattona, joskin taitekatossa keskeltä taittuvia lappeita voi olla neljän sijasta kaksi. Joidenkin tiukkojen määritelmien mukaan mansardikatto on täysmansardi vain neljällä lappeella, joka on vanhin ja täydellisin muoto, mutta yleisesti ottaen mansardikattoa ja taitekattoa voidaan nykyään pitää toistensa synonyymeinä.

Me Plus Kattopalvelulla tunnemme hyvin mansardikaton erityispiirteet, vahvuudet ja haastekohdat. Olipa kyseessä mansardikaton huolto, korjaus tai remontti, tai vaikka ensikaton asennus, toteutamme työn vahvalla ammattiosaamisella ja kokeneen kattoasiantuntijan elkein. Meille tuttuja kohteita ovat niin omakotitalot kuin kerrostalotkin, jyrkät ja loivat katteet tiilikatoista huopakattoihin ja peltikattoihin. Kun tulemme kattokäynnille ja teemme sillä kertaa tilaamasi työn, tarkastamme samalla koko katon kunnon läpi ilman lisäveloitusta. Näin varmistamme, että kaikki katolla toimii kuten pitääkin läpivienneistä kattoturvatuotteisiin ja yläpohjan eristyksiin. Jos katolta löytyy akuuttia korjaustarvetta, hoidamme asian kuntoon edullisesti ja laadusta tinkimättä. Meillä teetetyt kattotyöt ovat yksityisasiakkaan verotuksessa kotitalousvähennyskelpoisia, ja kotisivujemme kautta voit halutessasi hakea myös joustavampaa rahoitusta isomman remontin ollessa suunnitteilla.

Mansardikatto on elegantti ja perinteikäs kattoratkaisu, josta on oikein toteutettuna paljon iloa ja hyötyä. Asuin- ja käyttötila saadaan hyödynnettyä täysin määrin ja koristeellinen katto toimii arvokkaana kruununa kiinteistön julkisivulle. Ammattitaitoisesti asennettu ja hyvin huollettu mansardikatto pitää rakenteet suojassa, ja mikäli katon pitkä elinkaari on viimein tullut iltaansa, toteutamme mansardikaton remontin kauniilla ja kestävällä lopputuloksella. Kun mansardikattosi kaipaa huoltoa, korjausta tai kokonaisvaltaista saneerausta, kutsu Plus Kattopalvelu paikalle. Anna katollesi uusi ja uljas elämä – ota yhteyttä ja pyydä tarjouksemme mansardikaton kattotöistä!

Mansardikaton korjaus, huolto ja remontti

Mansardikattoremontti on kattorakentajan taidonnäyte

Mansardikaton remontti suunnitellaan ja toteutetaan toimestamme aina avaimet käteen- palveluna ja kattavalla laatutakuulla. Meiltä luonnistuvat ensikaton asennukset siinä missä osittaiset ja kokonaisvaltaiset kattosaneerauksetkin katon koosta ja katemateriaalista riippumatta. Mansardikatolla haastetta työhön tuovat laaja kattopinta-ala sekä katon monimuotoisuus ja jyrkkyys. Erityistä huomiota kiinnitämme työturvallisuuteen, sillä mitä jyrkempi ja korkeampi katto, sitä suurempia riskejä kattotöihin liittyy. Etenkin, jos kyseessä on perinteinen neljän suunnan mansardikatto, on rakennettavaa sekä katettavaa pinta-alaa yksinkertaisesti enemmän.  Neljä lapetta myös pudottavat lunta talon joka seinustalle, mikä täytyy muistaa pihamaata, kulkureittejä sekä parkkipaikkoja suunniteltaessa. Mansardikatolle kannattaakin ehdottomasti asennuttaa muun muassa lumiesteet. Entä millaiset ikkunat mansardikerrokseen halutaan? Plus Kattopalvelu kartoittaa puolestasi parhaat ratkaisut katollesi, ja toimitamme mansardikaton remontin laadukkaalla lopputuloksella, aikataulussa pysyen ja asiakastyytyväisyyttä vaalien.

Jotta voimme varmistaa kattokohtaisesti räätälöidyn palvelun, aloitamme mansardikattoremontin aina perusteellisella kattotarkistuksella, jonka ammattilaisemme käy tekemässä. Näin saamme selville katon nykyisen kunnon ja korjaustarpeiden laajuuden sekä kuuntelemme asiakkaalla olevat toiveet remontin suhteen. Kartoituksen tehtyämme laadimme mansardikattoremontista työsuunnitelman sekä kustannustehokkaan tarjouksen. Mansardikaton remontin hinta lasketaan aina tapauskohtaisesti, sillä muuttuvia tekijöitä on paljon eikä mitään tiettyä listahintaa siten ole olemassa. Vaihdetaanko pelkästään vesikate vai remontoidaanko katto uuteen uskoon aluskatetta ja yläpohjarakenteita myöten? Asennetaanko urakan yhteydessä uudet kattoturvatuotteet tai muita kattovarusteluja? Missä määrin projektissa tarvitaan avuksi työkoneita, henkilönostimia ja rakennustelineitä? Mitä materiaalia vesikatteeseen käytetään? Entä mitä on työalueen kokonaispinta-ala? Mansardikatossa vaikeusastetta ja työmäärää lisää kattoprofiili, sillä jyrkemmällä katolla remontissa eteneminen on hitaampaa ja haastavampaa. Myös katon taitokset vaativat oman huomionsa, samoin muut sellaiset yksityiskohdat kuin jiirit, lipat, läpiviennit, kattokuvut ja niin edelleen.

Kun pyydät meiltä tarjouksen mansardikaton remontista, kyseessä on kokonaishinta, joka sisältää kaiken katollesi tarvittavan – ei enempää eikä vähempää. Mansardikaton hintaan sisältyy kaikki tarvittavat tuotteet, työkalut ja materiaalit sekä ammattitaitoinen työvoima suunnittelusta purkutöihin, rakennekorjauksiin sekä uuden katteen asennukseen ja viimeistelyyn saakka. Puramme vanhan katon tarvittavilta osin ja yläpohjan kunnon mukaan teemme mahdolliset rakennemuutokset sekä aluskatteen asennukset. Varmistamme, että katolle on järjestetty riittävä eristys ja tuuletus. Asennamme uuden vesikatteen ja samalla urakan yhteydessä voimme päivittää myös kattovarustelut: esimerkiksi kattoikkunoiden, lapetikkaiden, kattosiltojen, räystäskourujen, lumiesteiden, pieneläinesteiden tai aurinkopaneelien asennus tulee edullisemmaksi ja pienitöisemmäksi remontin lomassa kuin myöhemmin omana erillisenä projektinaan. Viimeistelemme katon maalauksella tai pinnoituksella, siivoamme työmaalta remontin jäljet, kuljetamme pois rakennusjätteen ja teemme kohteelle asianmukaisen lopputarkastuksen.

Mansardikaton huolto takaa katon toimivuuden ja tiiveyden

Kun remontti on valmis ja talon päältä löytyy tuliterä, tyylikäs mansardikatto, on aika siirtyä ylläpitovaiheeseen. Mansardikaton toimintakunto ja tiiveys sekä pitkä elinkaari varmistetaan ajoittaisella kattohuollolla. Säännöllisesti suoritetut katon huoltotoimet lykkäävät mittavampaa remonttitarvetta tuonnemmaksi, kun katto tarkistetaan läpi ja sen muutokset sekä orastavat ongelmat saadaan hoidettua kuntoon hyvissä ajoin, ennen kuin ne eskaloituvat isommiksi. Mansardikaton huolto kannattaa teettää vähintään kaksi kertaa vuodessa, yleensä kausihuoltona keväisin ja syksyisin. Keväällä tutkitaan, onko katolla esimerkiksi lumikuorman vuoksi löystyneitä kiinnikkeitä, ja miten saumaukset ja tiivisteet ovat kestäneet talven rasitukset. Syksyllä taas varmistetaan, että katto on sateiden ja myrskyjen jäljiltä kunnossa ja valmis vastaanottamaan jään, pakkasen ja lumituiskut. Plus Kattopalvelu toimittaa mansardikatolle niin kausihuollot kuin täsmätoimenpiteetkin kokonaisvaltaisesti kattoa kunnioittaen.

Mansardikaton kausihuollon tärkeimpiä toimenpiteitä ovat katon siivous ja sen tiiveyden tarkistus. Kuten sanottua, mansardikaton jyrkkä alaosa helpottaa jonkin verran veden, lumen ja lehtiroskan poistumista katolta, mutta perusteellinen puhdistus on ajoittain silti paikallaan, ettei ruoste tai sammal pääse muhimaan kosteassa katepinnassa. Puhdistamme katolta neulaset, lehdet ja muun irtoroskan sekä katsastamme katteen ehjyyden. Siivoamme myös rännit ja varmistamme niiden toimivuuden, kiinnitykset ja kaadon. Tutkimme, kaipaavatko katon saumat tiivistystä tai kiinnikkeet kiristystä. Käymme läpi jiirit, läpiviennit sekä kattoturvatuotteet ja muut kattovarustelut. Jos rakenteissa on pääsy yläpohjaan, käymme katsastamassa senkin tilanteen vuotojen tai muiden vaurioiden varalta.

Katon perushuoltoon kuuluvien toimien lisäksi suoritamme mansardikatolle myös muut huollot tarpeen mukaan. Kattomateriaalista riippuen katepinta voi ajoittain kaivata esimerkiksi kattavampaa pesua tai suojakäsittelyjä, kuten kyllästyskäsittelyä tai kasvustonestokäsittelyä. Jos sammal on ehtinyt asettua mansardikatolle tiukasti taloksi, voimme suorittaa katolle hellävaraisen mutta tehokkaan sammaleenpoistokäsittelyn, ja kun katepinnan parhaat päivät alkavat olla takana, sujuu meiltä sutjakkaasti myös katon huoltomaalaus tai uudelleenpinnoitus. Talvikauden huoltotoimia puolestaan ovat lumenpudotus ja jäänsulatus katolta sekä ränneistä. Mansardikatolla pestävää, maalattavaa ja huollettavaa on pinta-alallisesti enemmän, etenkin jos kyseessä on perinteikäs neljän lappeen malli. Katon jyrkkyys asettaa myös omat haasteensa työn turvalliselle etenemiselle. Mansardikaton huoltotoimet kannattaakin teettää kaltaisellamme pesunkestävällä kattoammattilaisella – tällöin työt tehdään turvallisesti ja kattoystävällisesti ja lopputulos on varmasti priimaa.

Mansardikatto vuotaa tai katossa on vaurioita? Kaunis ja kestävä korjaus kokeneelta kattoasiantuntijalta

Mansardikaton ylläpitoon kuuluu kattohuollon lisäksi tarpeen mukaan tehdyt korjaukset ja kunnostukset. Katolta kuin katolta voi löytyä esimerkiksi vuotoja tai muita ongelmia, joihin on hyvä puuttua heti kun ongelmat on havaittu. Mansardikatto kohtaa ympäristönsä taholta lämpötilanvaihteluja, kosteutta sekä monenlaista mekaanista ja kemiallista rasitusta, jotka kaikki kuluttavat katepintaa ja ajan kanssa voivat aiheuttaa korjaustarvetta. Jotkin ongelmat saattavat juontaa juurensa virheellisesti tehtyyn asennukseen tai puutteisiin kattohuollossa. Lisäksi mansardikaton rakenteessa on useita taitoskohtia, jotka altistavat sitä pikkuvaurioille. Useimmiten mansardikaton korjaustarve tulee esille katon huollon ja kuntokartoituksen yhteydessä. Toimenpiteitä vaativat esimerkiksi katteesta löytyvät reiät, repeämät, kuprut tai painumat, ruostuneet pellit, irvistävät saumat tai rikkonaiset tiilet.

Kun mansardikatossa ilmenee vuotoja tai muita vaurioita, kutsu Plus Kattopalvelu paikalle. Meiltä saat kattavan ja asiantuntevan avun kaikkiin katto-ongelmiin. Tiivistämme katon saumakohdat ja jiirit sekä suoritamme vuotokorjaukset, katepinnan paikkaukset, ruosteenpoistot sekä rikkinäisten tiilten ja vaurioituneiden kattopeltien tai -huopien vaihdot. Yksi vuotoherkkä alue katolla ovat sen läpiviennit, ja jos suoranaista reikää katteesta ei löydy, paikantuu vaurio usein niihin. Teemme mansardikaton läpivientien korjaukset, kuten tiivisteiden vaihdot, puuttuvien ylösnostojen asennukset, kattoikkunoiden ja -luukkujen korjaukset, ilmanvaihtokanavien ja viemärintuuletusputkien vuotokorjaukset ja niin edelleen. Asennamme, korjaamme ja tarvittaessa uusimme kattotuotteet sekä sadevesijärjestelmät. Jos vauriot ulottuvat vesikatteen lisäksi yläpohjaan, ei huolta silloinkaan: toteutamme lujalla ammattitaidolla myös aluskatekorjaukset, kosteusvauriokorjaukset, lahovaurioisten puuosien ja kastuneiden villojen vaihdot sekä mahdolliset rakennemuutokset.

Toisinaan mansardikattoon syntyy äkillisiä vaurioita esimerkiksi myrsky- tai lumivahinkojen seurauksena. Katolle kertynyt painava lumimassa voi rikkoa rakenteita tai painaa vettä saumoista sisään, tai katolta pudotessaan riuhtoa mukaansa kattosillan tai vesikourun. Voimakas myrskytuuli saattaa repiä irti kattotiiliä tai -peltejä tai kaataa puun katon päälle, jolloin vauriot voivat olla kaikkea vesikatteen rikkoutumisesta alusrakenteiden tuhoutumiseen saakka. Plus Kattopalvelu on myös tällaisissa haastavissa tapauksissa valmis palvelemaan niin raivauksen kuin kunnostuksenkin osalta kokonaisvaltaisesti, ja meidät saat katollesi tarvittaessa nopeallakin aikataululla. Mansardikattoa korjatessamme kiinnitämme erityistä huomiota työturvallisuuteen katon jyrkkyyden vuoksi, ja meillä on aina käytössä asianmukaiset putoamissuojaimet sekä tarvittavat apuvälineet ja työkoneet. Näin kattosi saadaan kuntoon turvallisesti, tehokkaasti ja taitavasti, oli kyseessä sitten pieni täsmäpaikkaus tai täysimittainen kattosaneeraus.

Mansardikatto on katetyyppinä ilmeikäs ja tyylikäs ratkaisu, joka kääntää katseita ja luo rakennuksen julkisivulle erityistä arvokkuutta. Erilaisilla katon ikkunoihin ja muotokieleen liittyvillä valinnoilla mansardikaton olemusta saadaan muunneltua hyvinkin paljon aina tarkoitukseen sopivaksi. Kun katto asennetaan ammattitaidolla ja huolletaan tunnollisesti, ovat myös sen käytännön ominaisuudet priimaa niin tiiveyden, energiatehokkuuden kuin yleisen toimivuudenkin osalta. Talo pysyy turvassa kosteudelta ja vuoto-ongelmilta jykevän mansardikaton suojissa ja turhat, ennenaikaiset remontit saadaan pidettyä loitolla. Sijoita talosi tulevaisuuteen laadukkaalla ja näyttävällä mansardikatolla. Meiltä saat edulliset ja ensiluokkaiset mansardikaton remontit, huollot ja korjaukset – ota yhteyttä ja pyydä tarjouksemme kattotöistä!

Kattoremontit

Katon korjaukset

Kattohuolto

Kattotyöt