Kattoremontit, huollot ja korjaukset kaikille pelti-, tiili ja huopakatoille
Kattoekspertit palveluksessasi kaikissa pelti-, tiili -ja huopakattotöissä

Palahuopakaton huolto ja korjaus – toimivan katon peruspilarit

Palahuopakatto löytyy monesta maamme rakennuksesta aina pienistä grillikatoksista jykeviin kivitaloihin saakka. Se on oikea kattomaailman kameleontti, sillä niin kattolaattojen väreissä, leikkauksissa kuin ladontatyyleissäkin on erinomaisesti valinnanvaraa talon yleisilmeen ja julkisivun mukaan. Parhaimmillaan palahuopakatto kestää lujana vuosikymmenet, ja on materiaalina näyttävä, rakenteille kevyt sekä äänieristykseltään ylivertainen. Jotta palahuopakatosta saadaan kaikki hyöty irti, on sitä huollettava tunnollisesti. Huopapintaa rasittavat muun muassa lämpötilanvaihtelut, auringon uv-säteily, katolle kulkeutuva lehtiroska, pitkä siitepölykausi, veden, lumen ja jään aikaansaama pakkasrapautuminen ja mekaaninen rasitus, sekä valitettavan usein myös huovassa pesivä sammal. Ensimmäisiä seurauksia kattohuollon laiminlyönnistä ovat aukeilevat liitokset ja reikiintyvä kattohuopa, eikä aikaakaan, kun ongelma on kehittynyt vesivuodoiksi ja siitä edelleen kosteusvaurioksi.

Palahuopakaton huolto ja korjaus kannattaa tehdä mieluummin hieman ajoissa kuin liian myöhään. Näin katto ei pääse missään vaiheessa kokonaan menettämään toimintakykyään, ja pienemmät korjaus- ja huoltotoimet riittävät palauttamaan katon kuntoon. Ennaltaehkäisevä huolto on aina edullisin tapa pitää katosta huolta. Meiltä Plus Kattopalvelulta saat taidokkaasti toteutettuina kaikki palahuopakaton huoltotyöt roskienpoistosta katon uudelleenpinnoitukseen. Huollamme ja korjaamme palahuopakatot niin omakotitaloissa, rivitaloissa, piharakennuksissa kuin kesämökeilläkin. Meiltä löytyy tarvittava kalusto ja työvoima myös korkeille, jyrkille tai muulla tavoin haastaville kattomuodoille. Toteutamme toimenpiteet turvallisesti, huolehtien samalla, ettei pehmeä ja siten vaurioille altis huopakate pääse vioittumaan katolla liikuttaessa ja työskenneltäessä. Käsittelyn jälkeen kattosi on entistä ehompi ja valmis kohtaamaan tulevat haasteet.

Palahuopakattopalvelumme on ennen kaikkea kokonaisvaltainen. Vaikka tilaamasi huoltotyö olisi jokin sinällään pienempi tehtävä, kuten katon harjaus tai rännien siivous, niin tarkastamme samalla läpi katon yleisilmeen ja katsastamme esimerkiksi saumojen, jiirien, läpivientien ja kattotuotteiden kunnon. Saat käyntimme myötä aina ajankohtaisen tiedon kattosi tilanteesta ja mahdollisista huoltotarpeista. Isompia urakoita varten saatavilla on myös joustavampi rahoitus, ja kannattaa muistaa, että Plus Kattopalvelun suorittamia kattotöitä voi yksityisasiakkaana hyödyntää verotuksessa, kotitalousvähennyksen yhteydessä. Ajoissa ja asiantuntevasti huollettu palahuopakatto antaa pitkäikäisen, tyylikkään ja lujan suojan rakennukselle. Katto pysyy vedenpitävänä, ja isompia remontteja saadaan lykättyä tuonnemmaksi. Meiltä löydät taitavan, taloudellisen sekä kattavan huopakattopalvelun. Huollata siis kattosi kuntoon ajoissa – ota yhteyttä ja pyydä tarjouksemme palahuopakaton huollosta ja korjauksesta!

Palahuopakaton huolto ja korjaus

Palahuopakaton säännöllinen puhdistus ja tarkastus vievät jo pitkälle

Palahuopakaton huollolle saadaan hyvä pohja, kun katto puhdistetaan säännöllisesti, ja samalla sen tiiveys samoin kuin muukin yleiskunto tarkistetaan. Palahuopakaton puhdistus on niin tärkeä sen vuoksi, että likaa kertyy kattolaattojen epätasaiseen pintaan melko helposti. Kasaantuipa katolle sitten siitepölyä ja likaa, nokea ja tuhkaa, tai pudonneita neulasia ja lehtiroskaa, sitoo kaikki tällainen biomassa aina kosteutta itseensä. Katon kuivuminen hidastuu merkittävästi tai se jopa estyy, ja märkä katto yhdistettynä maatuvaan lehtiroskaan on omiaan edesauttamaan sammaleen muodostumista palahuopakatolle. Sammal tai jäkälä taas kuuluu palahuopakaton pahimpiin vihollisiin, sillä se vaurioittaa liitoksia, muhittaa kosteutta, kuluttaa kattobitumia ja ajan kanssa reikiinnyttää katon pilalle.

Palahuopakaton puhdistustarve katsotaan aina rakennuskohtaisesti ja siihen vaikuttavat paljon muun muassa katon olosuhteet. Jos rakennus sijaitsee hyvin suojaisessa paikassa, tai katon lähellä on paljon sitä roskaavaa puustoa, voi puhdistukselle olla tiheämmin tarvetta. Huomioon täytyy ottaa myös tontin ilmansuunnat: ne katonosat, jotka on suunnattu pohjoiseen tai itään, ovat yleensä varjoisampia ja pysyvät kosteina pidempään, kun verrataan paahteisempiin, etelänpuoleisiin lappeisiin. Palahuopakaton puhdistuksessa sopiva tahti toteutukselle on yleensä muutaman kerran vuodessa – vähintään keväisin ja syksyisin. Näin puhdistus on tehokasta ja ennaltaehkäisevää, ja ajoissa suoritettu huolto tulee myös edullisemmaksi verrattuna siihen, että katto ehtii laiminlyötynä pahaan jamaan ja sitä täytyy siitä alkaa isommalla rahalla kunnostamaan.

Plus Kattopalvelulta saat palahuopakaton pesut, harjaukset ja puhdistukset täsmäaineilla toteutettuina ja palahuovalle sopivin menetelmin suoritettuina. Huomioimme huopakatteen erityispiirteet ja ennen kaikkea sen herkän sirotepinnan, ja varomme vaurioittamasta sitä esimerkiksi liian kovalla vedenpaineella, voimakkaalla jynssäyksellä tai karkealla harjalla. Ensisijaisesti poistamme roskat ilmapuhaltamalla tai erittäin pehmeän harjan avulla, ja mikäli joskus on tarpeen suorittaa palahuopakaton pesu, niin ennen vesipesua varmistamme saumojen tiiveyden ja korjaamme kuntoon muut mahdolliset vuotokohdat, niin ettei vesi päädy ei-toivotusti katon alapuolisiin rakenteisiin. Poistamme palahuopakatolta lehdet, neulaset, oksat, roskat, humuksen, siitepölyn ja muut sinne kuulumattomat asiat, ja erityisellä huolella käsittelemme saumakohdat, joihin lika tunnetusti kertyy.

Palahuopakaton puhdistuksen yhteydessä siivoamme lopuksi myös rännit. Kesällä rankkasateiden aikana roskien vuoksi patoutuneet rännit tulvivat helposti yli. Roskaiset rännit ovat myös painavammat ja rasittavat näin kiinnikkeitä, ja esteet sekä tukkeumat putkissa voivat johtaa virhevirtauksiin. Tukokset myös jättävät veden seisomaan ja näin ruostuttamaan rännejä, kun taas talvella putkiin patoutunut vesi jäätyy ja aiheuttaa jälleen uusia ongelmia vääntäen rännejä ja ohjaamalla sulamisvedet valumaan kourujen yli talon seiniä pitkin. Edullisin tapa sadevesijärjestelmän kunnossapitoon on sen ja katon säännöllinen puhdistus. Samalla, kun puhdistamme palahuopakaton ja sen vesikourut, katsastamme katon yleisen kunnon ja käymme läpi, että kaikki toimii tarkoituksenmukaisesti niin katon kuin sadevesijärjestelmänkin suhteen.

Sammal on palahuopakaton vihollinen pahimmasta päästä, joten toteuta ajoissa sammaleenpoisto palahuopakatolta

Sammalta kasvaa palahuopakatolla valitettavan helposti. Sammal, jäkälä tai muu pörröinen kasvusto voivat tosin luoda katolle sympaattisen ilmeen, mutta sammal on silti poistettava katolta viipymättä katon hyvinvoinnin nimissä. Mitä kauemmin sammal saa tekeytyä katolla, sitä ikävämpää jälkeä se ehtii tehdä kattopinnalle. Aluksi kattolaattojen suojaava pinta hylkii sammalta, mutta vuosien varrella sirote kuluu ja alla oleva bitumi paljastuu, jolloin sammal saa napakamman otteen katosta. Kun kasvuston juuret tunkeutuvat yhä syvemmälle katepintaan, aiheutuu siitä saumojen halkeilua tai aukeilua, jolloin katto ei enää ole liitosten kohdalta vesitiivis ja kosteus pääsee herkemmin livahtamaan sisälle rakenteisiin. Vesi siirtyy myös juurten mukana kattohuopaan, ja talvella tästä seuraa pakkasrapautumista. Pahimmassa tapauksessa sammaleen alta paljastuu suoranainen reikä katossa, missä vaiheessa myös kosteusvaurio voi olla jo ikävää todellisuutta katolle.

Palahuopakaton sammaleenpoisto kannattaa ottaa työn alle mahdollisimman aikaisessa vaiheessa. Tällöin ei-toivotusta kasvustosta voidaan päästä eroon säännöllisillä puhdistuksilla. Kuten aiemmin todettua, huopakaton suojapinta on herkkä ja altis vaurioitumaan liian kovien otteiden seurauksena, joten suoritamme sammaleenpoiston palahuopakatolle hellävaraisesti mutta tehokkaasti. Mekaaninen poisto harjaamalla voi olla riittävä toimenpide, kunhan sammal ei ole ehtinyt kiinnittyä katteeseen kovin tiukkaan. Apuna voi käyttää myös esimerkiksi pesusientä. Kaikki viherrys katolla ei suinkaan ole sammalta, vaan keväisin kyse voi olla myös humuksesta – orgaanisesta aineesta, jota muodostuu katolla niihin kohtiin, joista lumi sulaa muuta ympäristöä hitaammin. Toki humuskin on poistettava katolta, sillä kattopintaan jäädessään se toimii otollisena kasvualustana sammaleelle siinä missä muukin biomassa. Mitä varjoisemmassa ja suojaisemmassa paikassa sijaitsevasta katosta on kyse, sitä tiheämpää puhdistusta katto tarvitsee välttyäkseen sammaleelta mahdollisimman pitkään.

Katon puhdistus ja sammaleen poisto harjaamalla hävittää tietenkin vain näkyvän kasvuston. Kun pinttyneeseen sammaleen ei enää tepsi pelkkä mekaaninen irrotus, tai kun sammaleesta halutaan eroon juuria ja itiöitä myöten, on aika suorittaa palahuopakatolle sammaleentuhokäsittely. Sammaleenpoistoaine on ekologinen ja biohajoava käsittelyaine, josta ei koidu vaaraa ihmisille, eläimille tai ympäristön muille kasveille – sammaleelle se kuitenkin on armoton. Aine levitetään katolle korkeapaineruiskulla tai telalla, ja se jätetään tekeytymään rauhassa niin, että katepintaan uponneet juuret ja itiötkin saadaan hävitettyä. Erillistä huuhtelua ei tarvita, vaan aine poistuu katolta omia aikojaan seuraavien sateiden mukana. Sammaleenpoistokäsittelyn jälkeen käymme läpi kärsineet saumakohdat ja korjaamme muut mahdolliset vauriot katteesta. Sammaleenpoistokäsittely tehoaa kattoon pitkäkestoisesti ja ehkäisee merkittävästi myös uuden kasvuston muodostumista. Plus Kattopalvelu suorittaa tarpeen mukaan palahuopakatolle sammaleenpoistot sekä muut katon suojakäsittelyt, kuten homeenesto- ja kasvustonestokäsittelyt.

Lumenpudotus palahuopakatolta parantaa niin katon kuin ympäristönkin turvallisuutta

Palahuopakaton turvallisuutta parantaa merkittävästi ajoissa tehty lumenpoisto talvisin. Kattolaatoissa on rosoinen, karhea pinta, johon lumen on helppo tarrautua. Siinä, ettei lumi omin avuin katolta putoa, on tietysti omat etunsa esimerkiksi liukkaaseen peltikattoon verrattuna. Toisaalta katolle kasaantuva ja kokoon painuva lumi aiheuttaa erilaisia haasteita: lumimassa voi painaa tonneja ja on siten raskas taakka palahuopakatolle. Huopakaton tapauksessa on onneksi kyse huomattavasti kevyemmästä katteesta kuin vaikkapa tiilikaton kohdalla, mutta määräänsä enempää ei sekään kestä, ja valtava lumikuorma voi pahimmillaan painaa katon notkolle tai rikkoa kattorakenteita. Lisäksi raskas nuoskalumi aiheuttaa painetta, jonka myötä sulamisvettä tihkuu katteen alle vähänkin heikomman sauman tai läpiviennin osuessa kohdalle. Lumi saattaa saada paljon vahinkoa aikaan myös siinä vaiheessa, kun se lopulta lähtee katolta alas vyörymään: lumimassa voi riuhtoa katolta mukaansa vaikkapa lumiesteet tai vesikourut, tai  aiheuttaa pudotessaan omaisuus- tai ikävimmillään henkilövahinkoja.

Kiinteistön omistaja kantaa aina viime kädessä vastuun katon turvallisuudesta ja esimerkiksi putoavan lumen aiheuttamista vaurioista. Tämän vuoksi on suositeltavaa, että palahuopakaton lumikuormaa pidetään silmällä, etenkin runsaslumisempina talvina. Jos lumen määrä katolla kasvaa merkittäväksi, on aika kutsua Plus Kattopalvelu suorittamaan ammattitaitoinen lumenpudotus palahuopakatolta. Pudotamme lumet turvallisesti ja kaikkien taiteen sääntöjen mukaan: käytämme aina asianmukaisia putoamissuojaimia, rajaamme ja merkitsemme selvästi lumenpudotusalueen, ja valvomme työn etenemistä myös maasta käsin. Meiltä löytyy lisäksi tarvittava kalusto vaativampiinkin lumenpudotuksiin henkilönostimia ja muita työkoneita myöten. Suoritamme työn katteelle sopivilla välineillä ja oikealla tekniikalla, niin ettei lumenpudotuksen yhteydessä raavita rikki katon suojapintaa tai vioiteta muulla tavoin kattoa ja sen rakenteita. Puhdistamme lumet huopakatteesta sekä talon läpivienneistä, ja tarkistamme lumiesteiden ja muiden kattotuotteiden kiinnitykset sekä teemme tarvittavat kiristykset.

Lumen lisäksi myös jää on monin tavoin riski katolle. Katepintaan muodostunut jää aiheuttaa pudotessaan selkeän vaaran ympäristölleen. Jää hankaloittaa katon toimintaa myös esimerkiksi ränneissä tai kattokaivoissa. Putkiin muodostunut painava jää rasittaa kiinnikkeitä, vääntää rännejä ja pilaa oikean kaadon. Jäätynyt putki voi pahimmillaan jopa haljeta. Keväällä ilmenee taas uusi ongelma, kun sulamisvesien täytyisi päästä rännejä pitkin alas katolta, mutta jäätyneet kourut saavat sen tulvimaan seinille. Jos seinien kastuminen jatkuu pidempään, aiheuttaa se niissä homesienten muodostumista. Lisäksi ränneissä seisova vesi kiihdyttää korroosiota, ja ajan mittaan putki alkaa reikiintyä.

Jäänpoistoa ei kannata hoitaa rännejä potkimalla tai hakkaamalla jäätä irti vasaralla, kirveellä tai muullakaan työkalulla, sillä tällaiset tempaukset saavat yleensä aikaan vain vahinkoa – sadevesijärjestelmä menee rikki tai kattorakenteet vioittuvat muulla tavoin. Meiltä Plus Kattopalvelulta löytyy tehokas höyrysulatuskoneisto, jonka avulla jää saadaan poistettua ekologisesti sekä kattoystävällisesti. Samalla taktiikalla pystymme sulattamaan myös muun muassa jäätyneet kattokaivot ja ojarummut. Jäänpoisto palahuopakatolta höyrysulattimilla on tietenkin tilapäinen ratkaisu siinä tapauksessa, että pakkaset palaavat uudelleen. Tarvittaessa saat meiltä ränneihisi asennettuina myös erityiset sulanapitokaapelit sadevesijärjestelmän ympärivuotisen toimivuuden takaamiseksi.

Läpivientien ja saumojen tiivistyksellä varmistetaan palahuopakaton vedenpitävyys

Palahuopakatto on teknisesti toimiva eli täysin vesitiivis vain, jos kaikki sen yksityiskohdat ovat moitteettomassa kunnossa. Palahuopakaton perushuoltoon kuuluu siksi olennaisena osana katon läpivientien, jiirien ja huovan saumojen tarkistus. Katolle asennettuja läpivientejä voivat olla esimerkiksi ilmanvaihtoputket, viemärintuuletusputket, savupiiput, kattoluukut sekä -ikkunat ja niin edelleen. Mikäli katon sauma tai läpivienti vuotaa, pääsee vesi helposti katon alusrakenteisiin saakka. Tietysti, jos katolla on toimiva aluskate, voi se pelastaa katon katastrofilta, mutta usein päällihuovan alla oleva aluskermi kuluu siinä missä varsinainen kattohuopakin. Pienestä vesivuodosta aiheutuu äkkiä iso vahinko lahovaurioiden ja sisäilmaongelmien muodossa, kun vesi ehtii ensin umpilaudoitukseen ja siitä edelleen kastelemaan alusrakenteet.

Plus Kattopalvelulla palahuopakaton huoltoon sisältyy aina läpivientien, saumojen sekä jiirien tiiveyden tarkistus. Tarkistus kannattaa suorittaa muutaman kerran vuodessa, sillä esimerkiksi vaikka katto ei syksyllä vuotaisikaan, voi tilanne olla erilainen jo keväällä talven rasitusten jäljiltä: lumikuormaa kertyy helposti palahuopakatolle ja etenkin jiireihin, ja se aiheuttaa katon saumoille valtavaa painetta pyrkien työntämään alle sulaneen veden sisään pienimmästäkin raosta. Myös kaikki lämpötilanvaihtelut rasittavat erityisesti läpivientien ja saumojen tiivistyksiä. Jotta suurempia ongelmia ei ehdi kehittyä, on epätiiviit saumat, pienet kulumat ja muut mahdolliset vuotoriskit löydettävä mahdollisimman ajoissa. Kattohuollon yhteydessä käymme katon läpi jokaista yksityiskohtaa myöten. Saumaamme jiirit, tarkistamme huovan saumat sekä tiivistämme läpiviennit. Kun huollatat palahuopakattosi meillä, voit olla varma, että se on aina valmistettu parhaalla mahdollisella tavalla kestämään tulevan vuodenajan rasitukset.

Älä tingi turvallisuudesta – kattotuotteiden säännöllinen testaus ja kiristys kannattaa

Säännöllistä huoltoa kaipaavat myös palahuopakatolle asennetut kattotuotteet. Asianmukainen huolehtiminen kattovarusteluista tekee koko katosta turvallisemman, sillä niillä on useita merkittäviä tehtäviä katon toimivuuden edistäjinä. Ne mahdollistavat turvallisen liikkumisen kattotöitä tehtäessä, ehkäisevät lumivaurioita estämällä lumen hallitsemattoman putoamisen katolta, ja toimivat turvallisena poistumisreittinä hätätapauksissa. Loivemmalle bitumikermikatolle eivät aina ole välttämättömiä esimerkiksi kattosillat tai lumiesteet, mutta palahuopa vaatii jo sen verran enemmän jyrkkyyttä kattoprofiililta, että turvallisuutta kannattaa asiaankuuluvilla varusteluilla edistää. Palahuopakatolla tyypillisiä kattotuotteita voivat olla muun muassa katon kulkusillat, lumiesteet, palo- eli poistumistikkaat, lape- eli kattotikkaat, seinätikkaat sekä turvakiskot. Kattotuotteista on syytä tarkistaa säännöllisesti esimerkiksi sinkitys ja pintamaali sekä niiden kiinnitykset ja tiivistykset.

Palahuopakatolle asennettujen kattotuotteiden kiinnitykset voivat ajan saatossa lähteä löystymään ja irtoamaan, joten kiinnitysten säännöllinen tarkistus, kiristys ja tiivistys on paikallaan. Kiinnitykset voivat höllentyä myös talven lumikuorman alla, ja usein tarvetta kiristyksille ilmeneekin juuri keväthuollon yhteydessä. Huonosti alustassa kiinni oleva kattotuote on aina turvallisuusriski niin katolle kuin sen ympäristöllekin. Katolta putoava lumimassa voi alaspäin vyöryessään riuhtoa mukaansa esimerkiksi heikosti kiinnittyneen lumiesteen, jolloin katteeseen jää repeämä ja huovan vesitiiveys on hetkessä mennyttä. Katolta tippuva painava, metallinen kattovaruste saa ikävää jälkeä aikaan myös, mikäli se osuu esimerkiksi lähelle parkkeerattuun autoon, terassirakenteisiin tai pahimmassa tapauksessa satunnaiseen ohikulkijaan.

 Meiltä Plus Kattopalvelulta saat kaikki palahuopakaton kattotuotteiden huollot ja korjaukset ammattitaidolla ja asiakaslähtöisesti. Tarkistamme kattovarusteiden kiinnitykset sekä teemme niihin tarvittavat kiristykset ja tiivistykset. Mikäli kattotuotteista löytyy maalivaurioita, jatkamme tuotteiden elinikää ja ehkäisemme ruostumista suorittamalla niille asiantuntevasti paikkamaalaukset. Puoleemme voit kääntyä myös uusien kattovarustelujen asentamisen suhteen. Päivitämme aikansa eläneet kattotuotteet hyväkuntoisiin ja vaihdamme vääntyneet lumiesteet. Toimitamme katollesi asennettuina kattovarusteet, jotka ovat standardien mukaisia ja lujuusluokaltaan hyväksyttyjä, ja jotka on testattu turvallisiksi sekä sään- ja korroosionkestäviksi.

Varsinaisten kattoturvatuotteiden lisäksi palahuopakatolta voi löytyä muitakin kattotekniikkaan ja kattovarusteluihin liittyviä laitteita. Nämäkin katon elementit on tärkeä huoltaa säännöllisesti ja laadukkaasti niiden asianmukaisen toimivuuden takaamiseksi. Palahuopakatolle on voitu asentaa esimerkiksi ilmastointikoneita, huippuimureita, aurinkokeräimiä ja -paneeleja tai kattoantenneja. Tällaisten kattovarustelujen kunnossapitoon kuuluu muun muassa säännöllinen puhdistus sekä kiinnitysten ja sähköliitosten tarkistus. Plus Kattopalvelulta saat palahuopakatollesi kaikki tarvittavat huoltotyöt kattavalla tietotaidolla ja katon tarpeiden mukaan suoritettuina.

Palahuopakatto saa uuden elämän katon pinnoituksella tai uuden huovan vaihdolla

Ajoittain huopakatto on hyvä niin sanotusti huoltomaalata eli uudelleenpinnoittaa. Alkujaan, kun katetta asennetaan, on kattolaatoissa itsessään suojapinta ulkoisia mekaanisia ja kemiallisia rasitteita vastaan. Vuosien saatossa pinta kuitenkin kuluu, huovan joustavuus vähenee ja lopulta sirotteen alla oleva bitumi paljastuu. Huovasta tulee entistä herkempi esimerkiksi veden, jään, lumen, sammaleen ja uv-säteilyn vaikutuksille. Kun kosteus ja sammal saavat pitävän otteen palahuopakatosta, on vain ajan kysymys, milloin reikiä ja sitä myötä vuoto-ongelmia syntyy. Ränsistynyt huopakatto rapautuu yhä pahempaan kuntoon, ja kun vesi pääsee umpilaudoitukseen ja yläpohjaan saakka, on edessä mittavia ja kalliita lahovauriokorjauksia.

Ajoissa tehdystä huopakaton pinnoituksesta on monenlaista hyötyä katolle, sillä se palauttaa katteen ominaisuudet mahdollisimman lähelle alkuperäistä. Huopakaton vedeneristyskyky palautuu, kate on jälleen elastinen ja luja, se myös kestää lämpötilanvaihteluja ja uv-säteilyä sekä hylkii likaa ja ilmansaasteita. Sammaleen on hankalampi tarttua kiinni vastasuojattuun kattoon, ja pinnoitus parantaa myös huovan mekaanista kestoa. Lisäksi katteelle palautuu sen kiilto ja sävy, niin että talon julkisivustakin tulee entistä ehompi. Plus Kattopalvelulta saat huopakaton pinnoitustyöt laadukkaalla ja näyttävällä lopputuloksella, katollesi soveltuvilla käsittelyaineilla ja työtavoilla suoritettuina. Meiltä luonnistuu pintakäsittelyt niin huopakattomaalilla kuin pinnoitemassallakin, ja tasainen ja tarttuva työnjälki varmistaa pitkäikäisen lopputuloksen.

Aina huopakaton uudelleenpinnoitus ei tietenkään ole kustannustehokkain ratkaisu. Mikäli katolla on jo kovasti ikää tai etenkin jos sen ylläpito on käymässä työlääksi, voi olla, että pinnoitusta edeltävien puhdistus-, paikkaus- ja sammaleenpoistotöiden kustannukset nousevat turhan korkeiksi saavutettuihin hyötyihin nähden. Pinnoitus on suhteellisen arvokas ja työläs toimenpide, joten kattokohtaisesti on aina arvioitava, kumpi tulee järkevämmäksi – huopakaton pinnoitus vai huopakaton uusiminen. Plus Kattopalvelu selvittää tarkasti kattosi kunnon ja jäljellä olevan käyttöiän ennen kattotöihin ryhtymistä, jotta voidaan luotettavasti arvioida, hyötyisikö katto merkittävästi uudelleenpinnoituksesta vai saavutettaisiinko pidempiaikainen ja toimivampi ratkaisu kattohuopien uusimisella.

Kaikissa palahuopakaton huolto- ja korjaustöissä voit epäröimättä kääntyä puoleemme. Tarjoamme laadukkaan, joustavan ja asiakaslähtöisen palahuopakattopalvelun rännien siivouksista huopakaton uudelleenpinnoituksiin ja pienpaikkauksista myrskyvauriokorjauksiin. Hyvin huollettu katto palkitsee omistajansa lujana ja luotettavana talon suojana vuosikymmenten ajan. Milloin viimeksi teetit kausihuollon palahuopakatolle? Onko katolla puhdistustarvetta, pitäisikö saumat tiivistää, tai onko katon suojapinta kulunut loppuun? Lähde liikkeelle tilaamalla meidät ilmaiselle kattotarkastuskäynnille, niin tehdään suunnitelma palahuopakattosi pitkän iän ja parhaan toimivuuden varmistamiseksi. Ota yhteyttä ja pyydä meiltä tarjous palahuopakattotöistä!

Kattoremontit

Katon korjaukset

Kattohuolto

Kattotyöt