Kattoremontit, huollot ja korjaukset kaikille pelti-, tiili ja huopakatoille
Kattoekspertit palveluksessasi kaikissa pelti-, tiili -ja huopakattotöissä

Pulpettikaton remontti, huolto ja korjaus asiantuntevana ammattityönä

Pulpettikatolla tarkoitetaan kattoa, jonka koko pinta-ala muodostuu tavallisesti yhdestä kallistetusta lappeesta. Yleensä lape laskee käytännön syistä talon etupuolelta taakse. Nimitys pulpettikatto tulee luonnollisesti kattotyypin muodosta, joka tuo mieleen vanhan ajan pulpetinkannen. Pulpettikatolla ei usein ole ollenkaan niin sanottua harjaa, vaan lappeen kaltevuus saadaan aikaan päätyseinien välisillä korkeuseroilla. Tasakattoon verrattuna pulpettikatto kallistuu enemmän, jolloin vesi poistuu helpommin katolta eikä jää sinne seisomaan. Pulpettikatto mahdollistaa ylimmän kerroksen asuintiloihin tasaisemman huonekorkeuden esimerkiksi harjakattoon verrattuna, ja suoralinjaisuutensa ansiosta sitä on helppo huoltaa ja remontoida. Tuuletuksen järjestäminen katolle on tavallisesti vaivatonta ja pulpettikatoksi sopii niin peltikatto, tiilikatto kuin huopakattokin katon jyrkkyydestä riippuen. Suoraviivaisten yhden lappeen pulpettikattojen lisäksi on toki monimuotoisempiakin malleja: pulpettikatossa voi olla toinen lape, mutta tällöin se on selvästi lyhyempi ja jyrkempi kuin päälape. Taloon voi asentaa myös monimuotoisen eritasopulpettikaton, jolloin lappeita on useissa eri tasoissa ja niiden väliin jää ulkoseinän yläosia ikkunoineen.

Olipa visiosi pulpettikatosta perinteinen yhden lappeen malli tai jotain erikoisempaa, me Plus Kattopalvelulla toteutamme sen ammattiottein ja tyylikkäällä työnjäljellä. Meillä on vuosien aikana kerrytetty monipuolinen kokemus eri kattomalleista ja -materiaaleista, joten tunnemme vahvuudet ja haasteet niin tiilikatoista, peltikatoista kuin huopakatoistakin. Käytössämme on aina laatutuotteet, kattopalvelumme räätälöidään yksilöllisesti kohteen mukaan, ja tarjoamme tekemällemme työlle kattavan takuun. Teemme pulpettikaton remontit, huollot ja korjaukset onnistuneella lopputuloksella ja avaimet käteen- palveluna, oli kyseessä sitten omakotitalo, rivitalo, kerrostalo, autokatos, piharakennus tai kesämökki.

Olemme täyden palvelun kattorakentajia, ja meillä on vahva ymmärrys katon toiminnasta kokonaisuutena. Haluamme varmistaa, että kattosi toimii asianmukaisella tavalla pienintä yksityiskohtaa myöten, ja siksi tarkastamme kattotöitä tehdessämme aina samalla katon yleisen kunnon. Kun siis tilaat meidät vaihtamaan rikkinäiset tiilet tai asentamaan aurinkopaneelit, käymme työn ohessa läpi katepinnan, kattoturvatuotteet, läpiviennit, jiirit ja saumakohdat sekä kurkkaamme yläpohjan tilannetta. Mahdollisista epäkohdista tuomme sinulle tiedon, ja saat myös edullisen tarjouksen niiden hoitamisesta kuntoon. Meiltä luonnistuvat asiantuntemuksella niin pienet vuotopaikkaukset kuin haastavat rakennekorjauksetkin. Sivustomme kautta kattotöiden kuluihin on haettavissa joustavampaa rahoitusta, ja meillä teetetyt kattotyöt saa yksityisasiakas myös hyödyntää verotuksessa kotitalousvähennyksen yhteydessä.

Pulpettikatto on kiitollinen katemalli käytännöllisyytensä, helppohoitoisuutensa ja kauniin minimalistisen julkisivunsa ansiosta. Oikeaoppisesti asennettuna ja hyvällä huollolla ylläpidettynä se toimii erinomaisesti tehtävässään suojellen rakenteet säältä ja kosteudelta. Säännölliset huoltotoimet ja tarpeen mukaan suoritetut korjaukset mahdollistavat katon pitkän käyttöiän, ja kun katto aikanaan on loppuun palvellut ja kokonaisvaltaisempi saneeraus käynyt ajankohtaiseksi, toteutamme ammattitaidolla ja asiakaslähtöisyydellä myös pulpettikaton remontin. Kun pulpettikatto tarvitsee huoltoa, korjausta tai remonttitoimia, kutsu meidät katollesi. Palautamme pulpettikattosi priimakuntoon – ota yhteyttä ja pyydä tarjouksemme kattotöistä!

Pulpettikaton remontti, huolto ja korjaus

Pulpettikattoremontilla katto kuntoon ja entistä ehommaksi

Pulpettikaton remontti suunnitellaan ja toteutetaan Plus Kattopalvelulla aina avaimet käteen- periaatteella ja työtakuun kera. Olipa kyseessä ensikaton asennus, osittainen kattosaneeraus tai täydellinen pulpettikattoremontti, hoidamme homman kotiin viimeisen päälle sovitussa aikataulussa, laadukkaalla lopputuloksella ja tinkimättömällä asiakastyytyväisyydellä. Laaja-alainen kokemuksemme kattaa niin peltikatot, tiilikatot kuin huopakatotkin sekä rakennemuutokset ja kattomallin vaihdot, ja toteutamme urakan kaikki vaiheet aina purkutöistä yläpohjan korjaustöihin, uuden katteen asennukseen sekä viimeistelyihin saakka. Meillä pulpettikaton remontti toteutetaan yksilöllisesti, joten ensi töiksemme teemmekin kohteeseen kattavan kuntotarkastuksen, jossa kartoitamme katon tarpeet sekä kuuntelemme asiakkaan toiveet remontin suhteen.

Pulpettikaton suunnittelussa on otettava huomioon sen muista kattotyypeistä poikkeava yhden lappeen rakenne. Koska pulpettikatto poistaa vedet ja pudottaa lumet tasan yhteen suuntaan, on hyvä järjestää kyseinen seinusta vapaaksi kriittisistä kulkureiteistä ja talon ulko-ovista. Etenkin talvisaikaan pulpettikatto voisi hankaloittaa pihamaalla liikkumista, mikäli kulkutiet olisi sijoitettu pulpetin alareunan puolelle, niin sanotulle räystäspuolelle. Asiantuntevan ammattilaisen hyvä remonttisuunnittelu estää tällaisia seikkoja tulemasta ongelmiksi. Pulpettikatto on toimiva ratkaisu taloihin, joiden runkosyvyys on melko pieni, sillä jos rakennus olisi runkosyvyydeltään suuri, tulisi lappeesta pitkä ja loiva, mikä heikentäisi katon toimivuutta. Pulpettikaton materiaalivalintaan vaikuttaa sen jyrkkyys: loivahkolla katolla on paras pitäytyä bitumikermissä, kun taas kulman ollessa isompi voidaan hyödyntää peltiä tai jyrkimmillä katoilla jopa tiiltä tai palahuopaa. Ammattilaisemme kartoittavat tilanteen ja etsivät sopivimman ratkaisun juuri sinun katollesi.

Kun kattotarkastus on tehty ja asiakkaan toiveet kuultu, voimme näiden pohjalta laatia suunnitelman remontista sekä antaa työstä tarjouksen erinomaisella hinta-laatu-suhteella. Pulpettikattoremontin hinta koostuu useasta eri tekijästä katteen kunnon ja ominaisuuksien mukaan, joten valmista listahintaa remontille ei ole olemassa. Kattoremonttiin vaikuttaa muun muassa katon koko, malli ja jyrkkyys – kauanko työssä menee aikaa ja kuinka helppo katolla on edetä. Jos avuksi tarvitaan henkilönostimia tai rakennustelineitä, otetaan nekin huomioon kustannuksissa. Entä paljonko katolla on purkutöitä tai muuta huomiointia vaativia yksityiskohtia, kuten läpivientejä, kattokupuja tai -ikkunoita, lippoja, jiirejä ja niin edelleen? Katemateriaalilla on tietysti osuutensa hintaan: esimerkiksi huopa on yleensä edullinen ja nopea asennettava, konesaumakatto arvokkaampi, mutta toisaalta käyttövuosia sillä voi olla yli tuplasti huopakattoon verrattuna. Lisäksi nykyisen katon kunto vaikuttaa ratkaisevasti työn määrään ja kestoon: on eri asia vaihtaa pelkkä vesikate kuin rakentaa aluskate ja yläpohja samalla uusiksi.

Meillä Plus Kattopalvelulla saat pulpettikaton remontille kattavan pakettihinnan. Koska annamme tarjouksen kattosi kartoituksen pohjalta, hintaan ei sisälly enempää eikä vähempää kuin kaikki tarvittava juuri sinun kattosi uudistukseen – meillä et maksa turhasta. Kattosi saa täyden palvelun kattoremontin. Hoidamme vanhan katon purkutyöt ja tarkistamme yläpohjan tilanteen, ja jos alusrakenteet kaipaavat uusimista tai muutoksia, toteutamme ne ammattitaidolla sekä asennamme uuden aluskatteen ja vesikatteen. Pidämme huolen siitä, että katolle on järjestettynä riittävä tuuletus ja eristys. Pulpettikaton remontin yhteydessä voimme samalla päivittää kattovarustelut ja asentaa puuttuvat kattotuotteet. Toimitamme katollesi ammattitaidolla asennettuina muun muassa tikkaat, lumiesteet, kattosillat, piipunhatut ja -pellitykset, pieneläinesteet, kattoluukut ja -ikkunat tai vaikka vesikourut tai aurinkopaneelit. Viimeistelynä voimme maalata tai pinnoittaa kattosi, ja lopuksi siivoamme työmaan, kuljetamme pois remonttijätteen ja suoritamme kohteelle kattavan lopputarkastuksen.

Pulpettikaton huollolla pidetään katto priimana ja remontit loitolla

Kuten todettua, pulpettikatto on siitä kiitollinen kattomalli, että sen muoto tuo helpotusta moniin huoltotoimenpiteisiin. Kaltevalta pinnalta lumet ja vedet poistuvat helpommin esimerkiksi tasakattoon verrattuna. Pulpettikattoa ei kuitenkaan saa jättää oman onnensa nojaan, vaan kukoistaakseen ja pysyäkseen pitkään käyttökelpoisena sekin tarvitsee ajoittaista huoltoa. Kun katon huolto on säännöllistä, havaitaan mahdolliset korjaustarpeet ja muutokset katolla jo varhaisessa vaiheessa, jolloin ongelmat jäävät pieniksi ja korjaukset edullisiksi. Pulpettikaton perustavanlaatuiset huoltotoimet tulisi teettää vähintään pari kertaa vuodessa, ja suositeltavinta on ajoittaa kausihuollot kevääseen ja syksyyn. Tällöin katon kunto päästään todentamaan sekä syksyllä ennen pakkasia että keväällä talven rasitusten jäljiltä. Plus Kattopalvelu toteuttaa laadukkaat pulpettikaton huollot vuosihuolloista täsmätoimenpiteisiin.

Pulpettikaton perushuollon yhteydessä puhdistamme aina katepinnan sekä tarkastamme katon tiiveyden kaikin puolin. Poistamme katolta lehdet, neulaset ja muut roskat ja tutkimme katteen ehjyyden ja kunnon mahdollisten kolhujen, reikien, ruostekohtien tai kulumien varalta. Räystäät ovat pulpettikatolla kovassa käytössä, joten myös sadevesijärjestelmän kunto on hyvä varmistaa huoltotöiden yhteydessä. Siivoamme rännit ja tarkistamme niiden toimivuuden, kiinnitykset ja kaadon. Käymme läpi katon saumakohdat, kiinnikkeet ja läpiviennit sekä testaamme kattoturvatuotteiden kiinnitykset ja toimivuuden. Suoritamme katolle tarvittavat tiivistykset, kiinnikkeiden uusimiset, mahdolliset lisäkiinnitykset sekä muut huoltotoimet. Mikäli rakenteet mahdollistavat pääsyn yläpohjaan, käymme huoltotöiden yhteydessä kurkkaamassa myös sen tilanteen valumajälkien, lahovaurioiden tai muiden ongelmien varalta.

Tarpeen mukaan toteutamme pulpettikatolle myös muita huoltotoimenpiteitä. Ajoittain katto voi hyötyä esimerkiksi perusteellisemmasta kattopesusta tai materiaalin mukaisista suojakäsittelyistä. Jos sammal on tarttunut tiukasti pulpettikattoon, saat meiltä ekologiset ja tehokkaat sammaleenpoistokäsittelyt. Talvella suoritamme lumenpudotukset sekä jäänsulatukset katolta ja ränneistä. Kun kattopinta on nähnyt parhaat päivänsä ja on aika palauttaa sen suojaavuus, teemme taitavasti ja tyylikkäästi pulpettikaton huoltomaalaukset sekä uudelleenpinnoitukset.

Pulpettikaton korjaukset vuotopaikkauksista räystäiden kiinnityksiin ja yläpohjan eristyksiin

Ajoittain pulpettikatto voi vaatia vuotopaikkauksia tai muita korjaustoimia. Korjaustarvetta tulee väistämättä vastaan katolla kuin katolla, ja perimmäiset syyt sille ovat moninaiset. Esimerkiksi pulpettikaton vuoto voi olla seurausta alkuperäisessä asennuksessa tehdyistä virheistä tai kattohuollon laiminlyönnistä. Ja vaikka katto olisi huollettu tunnontarkasti ja asennus korkeinta a-luokkaa, ei yksikään katto säästy veden, lumen, ajan, mekaanisten rasitusten sekä lämpötilanvaihteluiden kuluttavalta vaikutukselta. Tavallisimmin pulpettikaton korjaustarve löydetään nimenomaan katon kausittaisen huollon ja tarkastuksen yhteydessä. Halkeilleet tiilet, ruostuneet pellit ja auenneet huopakaton saumat vaativat aina toimenpiteitä, samoin reiät, repeämät, kuprut ja painumat kattopinnassa.

Kun pulpettikatolla on vuoto-ongelmia tai muita korjaustarpeita, kutsu meidät apuun. Palvelemme asiantuntevasti ja kokonaisvaltaisesti kattoasi, olipa kyse pikkupaikkauksesta tai laajemmasta saneerauksesta. Toteutamme pulpettikaton vuotokorjaukset sekä paikkaamme ja kunnostamme katepinnan: teemme peltikaton ruosteenpoistot ja peltien uudelleenkiinnitykset, paikkaukset sekä vaihdot, saumaamme huopakatot, paikkaamme kulumat ja tarvittaessa asennamme uudet vuodat, vaihdamme rikkinäiset tiilet ja korjaamme katon pellitykset, jiirit ja saumakohdat. Meiltä saat varmalla otteella myös pulpettikaton läpivientien korjaukset, esimerkiksi läpivientien tiivisteiden uusimiset, aluskatteen ylösnostojen asennukset, kattoluukkujen ja -ikkunoiden korjaukset, savupiipun korjaukset katon yläpuolisilta osin, viemärintuuletusputkien vuotokorjaukset ja niin edelleen. Korjaamme sekä uusimme tarpeen mukaan kattoturvatuotteet ja sadevesijärjestelmät.

Pulpettikaton korjaustarve saattaa ilmetä joskus hyvinkin äkillisesti esimerkiksi myrsky- tai lumivaurioiden myötä. Myrskyssä puu voi kaatua katon päälle vioittaen vesikatetta ja sen alapuolisia rakenteita, tai kova tuuli voi repiä irti peltejä tai tiiliä katolta. Keväällä katolle kertynyt lumimassa saattaa alas vyöryessään irrottaa mukanaan rännit tai kattosillat jättäen samalla kattoon reikiä kiinnikkeiden kohdalle. Tällöinkin Plus Kattopalvelu on valmiina palvelukseen: toteutamme korjaukset purku- ja raivaustöistä uuden katteen asennukseen saakka. Meidät saat katollesi joustavasti ja tarpeen tullen nopeallakin aikataululla. Mikäli vauriot ulottuvat vesikatteen lisäksi myös yläpohjaan, ei hätää silloinkaan – hoidamme lujalla ammattiosaamisella myös välikaton kunnostustyöt aluskatteen paikkauksista eristevillojen vaihtoon ja lahovauriokorjauksiin.

Pulpettikattoa puoltavat sen käytännöllisyys, helppohoitoisuus sekä moderni ilme. Halusitpa taloosi huopakaton, tiilikaton tai peltikaton, on kateratkaisu toteutettavissa pulpettikattoon. Ammattitaidolla asennettu ja huolella hoidettu pulpettikatto toimii erinomaisesti tehtävässään rakenteiden suojana. Kosteusvauriot saadaan vältettyä, talon energiatehokkuus on moitteeton ja rakennus kaikin puolin toimiva. Kun huollotkin hoidetaan ajallaan, säästytään monilta isommilta remonteilta ja katon käyttöikä maksimoidaan. Kun siis pulpettikattosi kaipaa korjausta, huoltoa tai remonttia, kutsu meidät paikalle. Parasta palvelua pulpettikatolle – ota yhteyttä ja pyydä tarjouksemme kattotöistä!

Kattoremontit

Katon korjaukset

Kattohuolto

Kattotyöt