Kattoremontit, huollot ja korjaukset kaikille pelti-, tiili ja huopakatoille
Kattoekspertit palveluksessasi kaikissa pelti-, tiili -ja huopakattotöissä

Irtosiko tikkaat tai muu kattotuote seinästä tai katosta? Nopealla reagoinnilla estät lisävahingot!

Oikein asennetut kattoturvatuotteet, kuten erilaiset tikkaat, lumiesteet ja kattosillat, myötävaikuttavat merkittävästi katon ja sen ympäristön turvallisuuteen, ja siksi ne pitäisikin löytyä joka katolta. Osa kattoturvatuotteista on välttämättömiä jo lainkin mukaan. Joskus kuitenkin käy niin, että tikkaat tai muu kattotuote irtoaa seinästä tai katosta. Alkuperäinen asennus on voitu tehdä puutteellisesti, kiinnitysruuvit ovat löystyneet ajan saatossa tai kiinnityskohta on haperoitunut. Yleisin syy esimerkiksi tikasvaurioille on katon lumikuorma, joka pahimmillaan voi painaa useita tonneja ja jonka aiheuttama paine löystyttää kiinnityksiä sekä vääntää tikkaita.

Huonosti alustassaan kiinni oleva kattotuote on aina turvallisuusriski. Jos tikkaat tai muu kattotuote irtoaa seinästä tai katosta, kärsii yleensä myös katto vaurioita. Katepinta vioittuu tikkaiden tai lumiesteiden kiinnityskohdista, kun irronneet kiinnikkeet repivät mukaansa katemateriaalia ja katteeseen jää reikiä, jolloin katon vesitiiveys on luonnollisesti vaarantunut ja riski kosteusvaurioihin koholla. Tietysti irronneet, painavat kattotuotteet voivat tehdä pahaa jälkeä talon ympäristölle tai ohikulkijoille myös pudotessaan katutasoon. Joka tapauksessa irronneiden tikkaiden tai muiden kattotuotteiden aiheuttamat vauriot on syytä paikata mahdollisimman nopeasti, ennen lisävahinkojen syntyä.

Meiltä Plus Kattopalvelulta löytyy kattava tietotaito ja pitkä käytännön kokemus kattoturvatuotteiden kiinnityksistä, huolloista ja korjauksista. Paikkaamme irronneen tikkaan, lumiesteen tai muun kattotuotteen aikaansaamat vauriot ja kiinnitämme ne alustaansa uudestaan entistä paremmin, tai tarvittaessa vaihdamme vääntyneet kattotuotteet uusiin ja asianmukaisiin. Suoritamme ammattitaitoisesti kaikkien eri katemateriaalien vuotokorjaukset ja -paikkaukset. Paitsi että katsastamme syntyneet vauriot ja korjaamme ne, selvitämme myös syyn siihen, miksi lumieste tai tikas alun perin on katosta irronnut. Samalla kunnostustöitä tehdessämme käymme veloituksetta läpi kattosi yleiskunnon ja varmistamme, että se toimii kaikilta osin moitteettomasti. Mahdolliset epäkohdat hoidamme kuntoon edullisesti ja ripeästi, kattosi tarpeiden mukaan räätälöiden.

Kun kattotyöt teetetään ammattilaisella, on lopputulos varmasti kerrasta priimaa. Piilevätkin ongelmakohdat huomataan ja saadaan hoidettua. Plus Kattopalvelun suorittamat kattotyöt voit lisäksi hyödyntää yksityisasiakkaan verotuksessa kotitalousvähennyksen yhteydessä ja näin projektista tulee entistäkin edullisempi. Kattotöihin on tarpeen mukaan haettavissa myös joustavampaa rahoitusta sivustomme kautta. Katto on juuri niin vahva kuin ovat sen yksityiskohdat, joten varmista, että kaikki on kunnossa kattotuotteiden kiinnityksiä myöten. Jos kattoturvatuotteiden viimeisimmästä huollosta on jo aikaa tai jos tikkaat tai muut kattovarustelut ovat irronneet, kutsu meidät viipymättä apuun. Korjataan tilanne taitavasti ja tehdään katostasi entistä ehompi – ota yhteyttä ja pyydä tarjouksemme kattotöistä!

Tikkaat irtosivat seinästä tai katosta
Älä päästä tikasta irtoamaan seinästä tai katosta, vaan pyydä meidät ajoissa paikalle.

Korvaako vakuutus vaurioita, jos tikas tai muu kattovaruste irtoaa?

Irronneet tikkaat tai muut kattovarustelut voivat saada monenlaista vahinkoa aikaiseksi. Ensinnäkin katepintaan itseensä syntyy mekaanisia vaurioita, esimerkiksi reikiä tai repeämiä kattotuotteiden kiinnityskohtiin. Kattorakenteet saattavat muutenkin vaurioitua tikkaiden tai lumiesteiden irtoamisen yhteydessä. Joka tapauksessa katon vesitiiveys menetetään ja on suuri vaara, että etenkin tilanteen pitkittyessä pääsee muodostumaan kosteusvaurioita. Tietysti katolta irronnut tikas, lumieste tai kattosilta voi pudotessaan turmella omaisuutta, esimerkiksi terassirakenteita, valokatteen tai seinän viereen parkkeeratun auton. Kaikkein ikävintä on, jos irronnut kattotuote aiheuttaa tapaturman tai henkilövahingon. Korvaako vakuutus tällaisia vaurioita?

Tähän saa tarkimman vastauksen luonnollisesti omalta vakuutusyhtiöltä. Koska eri yhtiöiden korvausehdot ja -käytännöt vaihtelevat, ja vakuutuksen laajuuskin voi vaikuttaa korvattavuuteen, emme voi heidän puolestaan ottaa asiaan ehdotonta kantaa. Todennäköistä vaurioiden korvattavuus ei kuitenkaan ole, vaan etenkin lumesta johtuvat vauriot on pääsääntöisesti rajattu pois vakuutuksen piiristä. Lumentulo katsotaan jokavuotiseksi ilmiöksi, eli vaurioiden syy ei näin ollen ole ennalta-arvaamaton tai yllättävä. Terveen katon pitäisi kestää ongelmitta talven tavanomainen lumikuorma, ja lumivaurioita voi myös pitkälti ehkäistä omalla toiminnallaan: tarpeen mukaan lunta täytyy katolta käydä pudottamassa, ja asianmukaiset lumiesteet asennuttaa katolle.

Katon sekä sen ympäristön turvallisuudesta on vastuussa aina talon omistaja. Ammattitaidolla asennetut lumiesteet ja asianmukainen kattohuolto voivatkin tuoda selvää säästöä. Lumiesteitä kannattaa sijoittaa paitsi räystäiden läheisyyteen, myös katon eri elementtejä, kuten juuri tikkaita, suojaamaan. Näin ei lumi pääse vääntämään tikkaita tai riuhtomaan niitä irti. Hyvin huolletun ja aktiivisesti kunnossapidetyn katon mahdollisuudet selviytyä kunnialla talven rasituksista ovat aina suuremmat.

Katon kevät- ja syyshuollot varmistavat toimivan katon ja tukevat kiinnitykset

Katon ja kattoturvatuotteiden tukevat kiinnitykset sekä täysi toimivuus varmistetaan parhaiten säännöllisillä kattohuolloilla ja -tarkistuksilla. Kunnossa pidetty katto kestää enemmän ja monet ikävät kattovauriot jäävät jopa tyystin kokematta aktiivisen huolenpidon ansiosta. Säännöllisten kattohuoltojen yhteydessä havaitaan nopeasti mahdolliset muutokset tai alkavat haastekohdat katossa, ja ongelmiin saadaan reagoitua niiden ollessa vielä pieniä. Näin korjaustyötkin jäävät pienemmiksi ja sitä myötä edullisemmiksi, kun kytevät epäkohdat eivät ehdi eskaloitua varsinaisiksi kattovaurioiksi. Katolle kannattaa teettää kuntotarkistukset ja perushuollot minimissään kaksi kertaa vuodessa, keväisin ja syksyisin. Näin katon kunnosta ollaan selvillä koko ajan, ja katto saadaan asianmukaisesti valmisteltua aina seuraavan vuodenajan mukanaan tuomiin rasituksiin.

Meiltä Plus Kattopalvelulta saat niin katon kausihuollot kuin täsmätoimenpiteetkin kokonaisvaltaisena palveluna. Perushuollon yhteydessä puhdistamme katolta lehdet ja roskat sekä siivoamme rännit varmistaen samalla niiden toimivuuden. Tarkistamme katon tiiveyden kaikkia yksityiskohtia myöten, eli käymme läpi muun muassa saumakohdat, läpiviennit, jiirit eli sisätaitteet, peltilistat ja piipunjuuripellitykset, katon tiivisteet, kattopeltien kiinnitykset, tiilien ehjyyden ja niin edelleen. Suoritamme katolle tarpeen mukaan kiinnikkeiden uusimiset, tiivistykset, paikkaukset, kattopesut, sammaleenpoistot, huoltomaalaukset ja uudelleenpinnoitukset. Jos meillä on välikatolle pääsy yläpohjan tarkastusluukusta tai talon sisäpuolelta, käymme huoltotöiden yhteydessä katsastamassa myös yläpohjan tilanteen aluskatteen, eristevillojen sekä rakenteiden osalta.

Katon perushuoltoon kuuluu aina tietysti myös kattotuotteiden huolto ja kunnossapito. Testaamme kattoturvatuotteiden toimivuuden sekä tarkistamme, että ne ovat tukevasti kiinni alustassa. Kiristämme kiinnitykset, uusimme tiivistykset ja tarvittaessa vaihdamme vääntyneet tikkaat tai lumiesteet asianmukaisiin. Tutkimme kattotuotteista myös sinkityksen ja pintamaalin, ja mikäli esimerkiksi maalivaurioita löytyy, suoritamme ammattitaidolla paikkamaalaukset ruostevaurioiden ehkäisemiseksi ja tuotteiden käyttöiän pidentämiseksi. Talvella katon huoltoon kuuluu lumikuorman seuraaminen sekä tarpeen mukaan myös lumenpoisto. Plus Kattopalvelu toteuttaa lumenpudotukset ja jäänsulatukset katolta sekä ränneistä turvallisena ja tehokkaana laatutyönä. Kun lumikuormaa kevennetään ajoissa, vähentää se rakenteiden sekä kattotuotteiden kiinnityskohtien rasitusta, ja näin riskit lumivaurioille pienenevät ja katto säilyy parempana pidempään.

Pitämällä hyvää huolta katosta ehkäiset kattovaurioiden syntymistä sekä varmistat, että kaikki katolla toimii kuten kuuluukin. Lujasti kiinnitetyt ja liiasta lumesta ajoissa puhdistetut kattoturvatuotteet pysyvät paikoillaan ja toimivat talon sekä sen ympäristön tukevana turvana läpi vuosien. Kun annat kattosi asiantuntevien ammattilaistemme hoitoon, on se parhaissa mahdollisissa käsissä. Varmistetaan katollesi pitkä käyttöikä ja täysi toimivuus kaikkia kattovarusteluja myöten – ota yhteyttä ja pyydä tarjouksemme kattotöistä!

Kattoremontit

Katon korjaukset

Kattohuolto

Kattotyöt