Kattoremontit, huollot ja korjaukset kaikille pelti-, tiili ja huopakatoille
Kattoekspertit palveluksessasi kaikissa pelti-, tiili -ja huopakattotöissä

Rännien ja vesikourujen korjaus on edullinen, nopea ja helppo ratkaisu pidentää sadevesijärjestelmän käyttöikää.

Jokainen katto tarvitsee kaverikseen toimivan sadevesijärjestelmän. Vuosien saatossa moitteettomasti asennetut rännit ja vesikourut tarvitsevat aika ajoin myös korjausta. Monesti Suomen vaihtelevat sääolosuhteet ja ajanpatina kuorimittavat rännejä ja vesikouruja, jonka vuoksi huolto- ja korjaustoimenpiteet tulevat usein ajankohtaiseksi ennen kourujen varsinaisen käyttöiän loppumista. Oikein asennettuna ja hoidettuna rännien ja vesikorujen tekninen elinikä tulisikin olla 20-30 vuotta. Tämän vuoksi yksittäisten pienten tai paikallisen vuotojen ja vikojen ilmetessä tarvetta koko vesikourun uusimiselle ei aina ole. Oikein ja ajoissa tehdyillä huolto -ja korjaustoimenpiteillä päästään jo pitkälle!

Ohjesääntönä toimiikin, että mitä aikaisemmassa vaiheessa ollaan liikkeellä huolto- tai korjaustöitä tekemässä, sitä pienemällä vaivalla sekä kustannuksilla päästään. Ränneille ja vesikouruille ajantasaisesti tehdyt tarvittavat korjaustoimenpiteet lisäävätkin olennaisesti myös kourujen käyttöikää. Kokonaan uusien kourujen asentamisen sijaan ajoissa tehtyjen huolto- ja korjaustöiden teettäminen on paljon halvempaa, nopeampaa ja helpompaa.

Tilatessasi korjaus- tai huoltotyön Plus Kattopalvelun kautta, tarkastamme samalla koko kattosi yleisilmeen ja kunnon. Ammattilaisemme tekemän katon kuntokartoituksen yhteydessä saat asiantuntijamme tarkastaman ajantasaisen näkemyksen koko kattosi kunnosta, sekä mahdollisesti huomioitavista kattoasi kuormittavista tekijöistä ja huoltotoimenpiteistä. Jos havaitsemme katon yleiskunnossa puutteita, keskustellemme mahdollisista korjaustarpeista reilusti asiakkaan kanssa ja teemme tarvittaessa korjausehdotuksista tarjouksen.

Kokonaisvaltaisen ja monipuolisen palvelutarjontamme ansiosta pystymme takamaan asiakkaillemme aina luotettavan, yksilöidyn, nopean ja ennen kaikkea asiantuntevan palvelun. Laadukas työnjälki ja tyytyväiset asiakkaamme ympäri Suomen puhuvat puolestamme. Tämä toimiikin hyvänä käyntikorttinamme sekä uusille että vanhoille asiakkaillemme.

Kattotöitä yksityishenkilönä teettäessä on hyvä muistaa, että kaikki kotona tai vapaa-ajan asunnolla tehdyt kunnossapito- ja perusparannustyöt kuuluvat kotitalousvähennyksen piiriin. Meidän kauttamme on myös mahdollisuus hakea kattotöille rahoitusmahdollisuutta. Voit tutustua aiheeseen lisää verkkosivuillamme.

Rännien ja vesikourujen korjaus

Räystäs- ja vesikourun paikkaaminen kourun vuotaessa käy ammattilaisiltamme helposti

Räystäs- ja vesikourujen vuodoille voi olla monia syitä. Tavallisia syitä vuodoille ovat kourujen ikääntymisestä johtuvat hapettuminen, yksittäinen ulkoinen reikä kourussa tai räystäisiin kertyneen bioroskan, kuten lehtien ja neulasten aiheuttama kuormitus. Vaurioituneiden tai kuluneiden kourujen liitoskohdat saattavat myös ajan mittaan ruveta vuotamaan. Korjaustyöt tulevatkin ajankohtaisiksi viimeistään siinä vaiheessa, kun ränni, vesikouru tai joku liitoksista alkaa vuotamaan. Räystäs- ja vesikourujen paikkaus lähtee aina liikkeelle vuodon paikantamisesta ja vuodon syyn selvittämisestä. Vuodon syiden kartoituksen lisäksi, kattotöiden ammattilaisemme tarkastavat muut katolla tai kouruissa ilmenevät korjausta tai erityistä huomiota vaativat puutteet tai ongelmat.

Kaikkiin räystäs- tai vesikouruissa ilmeneviin vuotoihin kannattaa aina reagoida heti. Pahimmassa tapauksessa pienikin vuoto voi vaurioittaa talon rakenteita merkittävästi, jopa hyvin lyhyessä ajassa.

Plus Kattopalvelun ammattilaisilta kourujen vuotojen paikkaaminen käy nopeasti ja vaivatta. Pienimmissä korjaustilanteissa vuodon hallinta voidaan saada kuuriin jo pelkästään räystäskouruihin jääneen lian puhdistuksella. Välillä kuitenkin aikaa nähnyt ja hapettunut räystäs- tai vesikouru tarvitsee myös vuotokohdalle tehtävää kohdennettua paikkaamista.

Joskus kovin ruostuneiden ja käyttöikänsä päähän tulleiden kourujen paikkaaminen ei enää tunnu järkevältä. Näissä tilanteissa ammattilaisemme arvioivat, olisiko kuluneet kourut syytä vaihtaa kokonaan uusiin. Uusimista vaativat kourut vaihdamme ja asennamme myös tarvittaessa alusta loppuun asti.

Toisinaan räystäskouru voi irrota jopa kokonaan paikoiltaan, esimerkiksi siihen osuvan iskun vaikutuksesta. Vaihtoehtoisesti kouru voi taittua tai tipahtaa pois paikaltaan, vaikka talvella sen päälle kerääntyvän lumen ja jään painosta. Näissä tilanteissa on hyvä kutsua kattotöiden ammattilaisemme nopeasti apuun, jotta tilanne saataisiin heti hallintaan. Korjautathan vanhat tai vuotavat räystäs- ja vesikourut kuntoon ajoissa!

Me paikkaamme, korjaamme sekä huollamme kaikki räystäskourut eli vesikourut kaikille kattoprofiileille

Plus Kattopalvelu on perinteisten kattotöiden lisäksi erikoistunut kaikenlaisten kattoprofiilien räystäskourujen eli vesikourujen korjauksiin, paikkauksiin, sekä huoltoihin. Kattava palvelutarjontamme pitää sisällään kaikki katolle tehtävät katto- ja peltityöt vuosien kokemuksella. Olemme toimineet alalla pitkään, jonka ansiosta vaativimmallekin projektille löytyy nopea ja kustannustehokas toteutustapa kauttamme.

Meille Plus Kattopalvelussa kaiken tekemisemme lähtökohta on, että asiakas tyytyväinen lopputulokseen. Käytössämme on alan viimeisimmät työtavat ja työvälineet, jonka ansiosta vaativat tai erityistä ammattitaitoa tarvitsevat työtkään eivät ole meille liian haasteellisia. Kattotöiden asiantuntijamme sekä tehokas ammattikalustomme takaavatkin asiakkaidemme huolto- ja korjaustöille aina laadukkaan lopputuloksen.

Rännien ja vesikourujen paikkaus-, huolto- ja korjaustyöt tulevat kerralla kuntoon vaivatta, kun annat ammattilaistemme tehdä työn puolestasi. Pystymme tehokkaasti paikallistamaan ongelmakohdat sekä toteuttamaan tarvittavan paikkaustyöt kohteen tarvittavien vaatimusten ja tarpeiden mukaisesti.

Räystäskourujen korjaus- ja paikkaustöiden lisäksi teemme myös koko sadevesijärjestelmä huolto ja puhdistustyöitä. Tavallisesti sadevesijärjestelmän kunnossapitotyöt tulisi tehdä aina puoli vuosittain keväällä ja syksyllä. Räystäs- ja vesikourujen puhdistuksen ja huollon yhteydessä poistamme ränneistä kaikki lehdet, havunneulaset ja muut sinne kuulumattomat ympäristöstä kulkeutuneet roskat.

Räystäskouruja puhdistuksen yhteydessä on hyvä myös tarkastuttaa koko sadevesijärjestelmän yleinen kunto. Samalla on hyvä huomioida kattorännien kaadot, vesikourut ja syksyputkien liitokset. Sopiva ajankohta sadevesijärjestelmän kokonaisvaltaiselle huoltamiselle, sekä räystäskourujen ja kiinnikeputkien kiristämiselle ja puhdistukselle on tavallisesti syksyllä ennen lumien tuloa. Näin pystytään tehokkaasti ennakoimaan sadevesijärjestelmäsi toimivuus kuntoon ennen talven tuloa.

Hoida sadevesijärjestelmäsi, sekä räystäs- ja vesikourut kuntoon kauttamme ajoissa!

Plus Kattopalvelu on luotettava kattotöiden asiantuntija.

Kattoremontit

Katon korjaukset

Kattohuolto

Kattotyöt