Kattoremontit, huollot ja korjaukset kaikille pelti-, tiili ja huopakatoille
Kattoekspertit palveluksessasi kaikissa pelti-, tiili -ja huopakattotöissä

Tipahtiko ränni katolta? Kutsu meidät korjaustoimiin!

Ränni tipahti katolta – mikä neuvoksi? Ränni saattaa joko irrota tai tipahtaa katolta kokonaan, tai kiinnikkeiden osittaisen rikkoutumisen vuoksi jäädä ikävästi repsottamaan. Yksi mahdollinen syy rännien irtoamiselle on huollon puute, mutta hyväkuntoinenkin ränni saattaa vaurioitua ja tipahtaa esimerkiksi myrsky- tai lumivaurioiden seurauksena. Johtuipa rännien irtoaminen mistä tahansa, tarkoittaa se katolle yleensä hyvin ikäviä uutisia: vaurioitunut sadevesijärjestelmä ei enää pysty ohjaamaan vesiä oikein ja hallitusti pois katolta sekä rakenteista. Katolta valtoimenaan valuva vesi päätyy helposti seiniin ja ikkunarakenteisiin, joissa pääsee kehittymään homesieniä, kun kosteus alkaa tehdä lahottavaa työtään. Myös perustukset vettyvät ja likaantuvat, eikä aikaakaan, kun puhutaan jo laajoista kosteusvaurioista, joita on kallista ja työlästä lähteä korjaamaan.

Kun rännit irtoavat tai vaurioituvat, on parasta reagoida nopeasti. Näin ongelmakohdat saadaan helposti kartoitettua ja mahdolliset lisävahingot estettyä. Mikäli ränni on tipahtanut esimerkiksi katolta alas pudonneen lumikuorman mukana, voi katto olla samalla kärsinyt muitakin vahinkoja: painava, jäinen lumimassa on liikkuessaan saattanut vaurioittaa muun muassa katteen pintaa, kattoturvatuotteita tai kattotiiliä. Lumivauriot ovat yleisin syy rännin irtoamiseen katolta. On aina tilannekohtaista, millaista apua katolla tarvitaan; toisinaan riittää, että irronnut vesikouru tai syöksytorvi kiinnitetään uudelleen, joskus taas vaaditaan kokonaisvaltaisempia korjaustoimia.

Plus Kattopalvelu tulee avuksi niin irronneiden rännien suhteen kuin muissakin katollesi olennaisissa kattotöissä. Kun kutsut meidät paikalle, tapahtuu kaikki huolto ja korjaus taatusti katolle turvallisella tavalla. Palvelemme aina kokonaisvaltaisesti: vaikka nousisimme katolle esimerkiksi rännien takia, pidämme samalla silmämme auki ja huomioimme katon yleiskuvaa. Jos katolla ilmenee selkeää tarvetta vaikkapa pinnoitukselle tai sammaleenpoistolle, niin tuomme siitä sinulle tiedon ja saat työstä meiltä edullisen tarjouksen. Olennaista on saada kattosi kaikki elementit täysin toimiviksi ja moitteettomaan kuntoon. Sivustomme kautta pystyy hakemaan isompiin projekteihin joustavamman rahoituksen tarpeen mukaan, eikä sovi unohtaa, että suorittamamme kattotyöt kuuluvat myös kotitalousvähennyksen piiriin – muista siis hyödyntää ne henkilöverotuksessa!

Kun rännit repsottavat tai tippuvat ja hätä on suurin, on apukin lähellä Plus Kattopalvelun muodossa. Täytä tarjouspyyntölomakkeemme, niin otamme sinuun yhteyttä ja kartoitamme tarkoin kattosi tilanteen. Tilaa katollesi ammattitaitoista ja luotettavaa palvelua – ota yhteyttä ja pyydä tarjouksemme kattotöistä!

Ränni tipahti katolta
Uusi toimiva ränni asennuksessa.

Sadevesijärjestelmän korjaukset ja rännien tyhjennykset sekä huollot laadukkaana ammattityönä

Sadevesijärjestelmä tarvitsee säännöllistä huolenpitoa saavuttaakseen optimaalisen toimivuuden. Rännit on hyvä tyhjentää ja huuhdella muutaman kerran vuodessa. Kun katolle joka tapauksessa tehdään keväällä ja syksyllä tarvittavat kausihuollot, kuuluu niihin Plus Kattopalvelun toimesta aina myös rännien tyhjennys sekä tarkastus. Puhdistus tehdäänkin ylhäältä käsin, jotta samalla voidaan varmistua rännien saumoista, kiinnityksistä ja kaadosta. Rännit keräävät itseensä pitkin vuotta lehtiä, neulasia, käpyjä, oksanpätkiä, sammalkasvustoa ja muuta orgaanista ainesta. Roskaantuneet rännit eivät enää suoriudu hallitusta vedenpoistosta: vesi ei pääse virtaamaan vapaasti, vaan etenkin rankkasateiden aikana rännit tulvivat helposti yli ja vesi päätyy esimerkiksi katon seinille. Jatkuvalla syötöllä kastuvassa ulkoverhoilussa alkaa helposti kehittymään homesieniä ja lahovaurioita. Lisäksi kosteana putkissa muhiva roska kiihdyttää korroosiota ja ajan myötä rännit voivat pahimmillaan ruostua puhki.

Mikäli sadevesijärjestelmän huoltoa ja rännien tyhjennystä laiminlyödään, on talvella edessä uusi ongelma: putkiin kerääntynyt roska jäätyy ja patoaa vedeltä kulkureitin. Ennen pitkää ränneissä seisova vesikin jäätyy, ja jäätyneet, painavat rännit aiheuttavat turhaa lisärasitusta kiinnikkeille sekä talon rakenteille. Putkissa oleva jää voi myös vääntää rännejä ja pilata niiden kaadon. Kun keväällä sulamisvedet yrittävät rännejä pitkin pois katolta, päätyvät ne tulvimaan yli seinille sekä sieltä hallitsemattomasti pitkin pihamaata. Ränneille ei kannata ruveta tekemään jäänpoistoa potkimalla tai hakkaamalla, sillä siitä todennäköisimmin seuraa vain rikkinäinen sadevesijärjestelmä tai vioittuneet rakenteet. Meiltä Plus Kattopalvelulta luonnistuu hellävarainen mutta tehokas jäänpoisto höyrysulatuksen avulla, ja mikäli tarvitaan vielä pitkäikäisempää ratkaisua tilanteeseen, voimme myös asentaa ränneihin erityiset sulanapitokaapelit.

Hyväkuntoinenkin sadevesijärjestelmä voi joutua lumivaurioiden uhriksi, mutta asianmukaisilla huoltotoimilla ja kattovarusteluilla on mahdollista pienentää tätä riskiä merkittävästi. Esimerkiksi ajoissa tehty lumenpoisto varmistaa, ettei katolle pääse kertymään valtavia lumimassoja, jotka liikkeelle lähtiessään riuhtoisivat rännit mukanaan. Samoin oikein asennetuilla lumiesteillä pystytään vaikuttamaan lumen liikkumiseen katolla. Myös rännien kiinnikkeet kannattaa pitää hyväkuntoisina ja esimerkiksi ruostuneet kiinnikkeet vaihtaa uusiin. Akuutin kattovaurion sattuessa tai ajan hampaan nakerrettua jälkensä ränneihin saat meiltä tarvittavat sadevesijärjestelmän korjaukset ammattitaidolla toteutettuina ja turvallisesti katolla liikkuen. Tutkimme, onko ränni mahdollista kiinnittää uudelleen, ovatko otsalaudat irronneet, tai onko esimerkiksi kate repeytynyt. Jos rännit ovat vielä kiinnikkeissä paikallaan, mutta pahasti reikiintyneet tai ruostuneet, voi olla järkevintä ennakoida ja vaihtaa rännit uusiin ennen kuin sadevesijärjestelmälle kehittyy vielä suurempia toimintavaikeuksia.

Toimiva sadevesijärjestelmä on kaiken panostuksen arvoinen, sillä se on avainroolissa katon vedenpoistossa ja rakenteiden terveinä sekä kuivina pitämisessä. Sadevesijärjestelmän huolto on sekä edullinen että tehokas tapa varmistaa rakennukselle pitkä elinkaari ja moitteeton toimivuus. Kun tarvitset laadukkaan ja luotettavan tekijän sadevesijärjestelmän huollolle tai korjaukselle, Plus Kattopalvelu on loistava valinta. Kiinnitämme irronneet rännit, teemme sadevesijärjestelmän asennukset ja kunnostukset sekä siivoamme rännit viimeisen päälle huolella. Totea toimiva palvelumme omakohtaisesti – ota yhteyttä ja pyydä tarjouksemme kattotöistä!

Kattoremontit

Katon korjaukset

Kattohuolto

Kattotyöt