Kattoremontit, huollot ja korjaukset kaikille pelti-, tiili ja huopakatoille
Kattoekspertit palveluksessasi kaikissa pelti-, tiili -ja huopakattotöissä

Kun ränni vuotaa, pelastuu katto nopealla reagoinnilla pahemmilta vaurioilta

Kun ränni vuotaa, on tilanne syytä korjata nopeasti. Sadevesijärjestelmällä on kriittisen tärkeä tehtävä sade- ja sulamisvesien ohjaamisessa hallitusti pois katolta sekä rakennuksen läheisyydestä. Pienikin tihkuvuoto aiheuttaa nopeasti sen, ettei vesi kuljetu häiriöttömästi tarkoitettua reittiään, mikä johtaa isompiin ongelmiin: ulkoseinät, ikkunanpuitteet sekä talon yläpohjarakenteet kastuvat helposti. Vesi voi pilata maalipinnan, ja kastuneeseen julkisivuun voi ilmaantua tummentumia ja pakkasten tullessa se voi jäädyttyään jopa irtoilla. Rankkasateiden aikana salaojitukset eivät ilman rännien apua pysy riittävässä vedensiirtotahdissa, ja vettä voi päätyä litrakaupalla niin kulkuväylille kuin pahimmillaan talon sokkeleihin asti. Kun perustukset vettyvät, on käsissä mittava ja kallis kosteusvaurio.

Kun ränni vuotaa, toimi nopeasti ja neuvokkaasti, ja kutsu meidät Plus Kattopalvelun kattoammattilaiset tilannetta korjaamaan. Korjaamme ja huollamme kaikki rännit ja sadevesijärjestelmät riippumatta katon muodosta tai materiaalista tai rakennuksen tyypistä. Oli kyseessä peltikatto, tiilikatto tai huopakatto, jyrkkä tai loiva, matalalla tai korkealla, me huolehdimme katon ja sadevesijärjestelmän huippukuntoon. Repertuaariimme kuuluvat niin omakotitalot, rivitalot, kerrostalot, kesämökit, piharakennukset kuin hallitkin. Suoritamme työt avaimet käteen- periaatteella ja mukanamme tuomme kaiken tarvittavan: ammattitason työkalut ja tarvikkeet, laadukkaat materiaalit ja tuotteet, laajan osaamisen ja taitavan työvoiman, sekä kohteen korkeudesta riippuen vaikkapa henkilönostimen tai nostokoriauton.

Samalla kun huollamme ja korjaamme sadevesijärjestelmän, voimme hoitaa muitakin katon kunnostukseen liittyviä töitä tarpeen mukaan. Aina, kun nousemme katolle, niin pidämme silmämme auki alkavien haastekohtien tai selkeiden korjaustarpeiden varalta. Koska kaikkien kattotöiden yhteydessä tällä tavoin havainnoimme yleiskuvaa, niin meiltä saat aina ajoissa tietoon kattosi kuulumiset, ja mikäli akuuttia korjaustarvetta ilmenee, annamme työstä myös edullisen tarjouksen. Palvelumme kustannustehokkuutta kasvattaa vielä entisestään se, että meillä teetetyt kattotyöt kuuluvat henkilöverotuksessa kotitalousvähennyksen piiriin, ja tämä verohuojennus on hyvä muistaa hyödyntää. Sivustomme kautta voi isommille projekteille lisäksi hakea joustavamman rahoituksen.

Koska alkujaan pienestäkin vuodosta aiheutuu katon ja sen rännien kohdalla nopeasti merkittäviä vahinkoja, on vuotavaan ränniin syytä puuttua heti kun ongelma ilmenee. Pieni alkava vuoto-ongelma on edullisempi ja nopeampi korjattava kuin vuosien ajan oman onnensa nojassa kehittynyt kosteusvaurio. Kun siis ränni vuotaa, hanki nopea ja ammattitaitoinen apu Plus Kattopalvelulta. Kutsu meidät katollesi – ota yhteyttä ja pyydä tarjouksemme vuotavan rännin korjauksesta!

Ränni vuotaa

Rännien korjaus ja kunnostus voi pitää sisällään kaikenlaista

Ränneihin voi ilmestyä vuosien saatossa monenlaista korjattavaa. Esimerkiksi rännien vuotamiseen voi vaikuttaa monikin seikka: kourujen ja putkien saumat ovat saattaneet vaurioitua tai ränni ruostua puhki esimerkiksi putkiin kertyneen lian aiheuttaman korroosion seurauksena. Tai ehkä rännien käyttöikä vain yksinkertaisesti alkaa olla lopussa. Rännit kuluvat pikkuhiljaa niin roskien, lumikuorman kuin rankkojen sateidenkin toimesta. Jos roskaantuneita rännejä ei puhdisteta ja huolleta asianmukaisesti, muhii niissä kosteus, ja ne alkavat ruostua tehokkaasti – etenkin jos vesikourujen suojapinnoite on jo ehtinyt vuosien varrella kulua pois. Puhdistuksen laiminlyönti voi aiheuttaa ränneissä pahimmillaan jopa kompostoitumista ja ei-toivottua kasvustoa. Lisäksi roskaiset rännit tulvivat helposti yli ja kastelevat seinät, ikkunarakenteet ja perustukset.

Rännien korjaustarve voi johtua myös asennusvirheestä: ehkä vesikourujen kaato on väärä, eikä vesi pääse tarkoituksenmukaisesti virtaamaan syöksyputkiin. Tai kourujen saumaa ei ole saatu täysin tiiviiksi ja vuotokohta syntyy siihen. Kyse onkin usein ensin tihkuvasta saumavuodosta, joka vähitellen pahenee. Ja vaikka jatkosaumat olisi tiivistetty kuinka huolella tahansa, eivät ne ole immuuneja ajan mittaan tapahtuvalle kulumiselle – vähitellen saumojen tiivistysaineet kuivuvat ja vuotoja ilmaantuu. Erityisiä haasteita sadevesijärjestelmälle aiheuttaa myös talvikausi: siivoamattomat rännit voivat padota sisäänsä vettä, joka jäätyessään rasittaa kiinnikkeitä, vääntää rännien kaatoa ja voi jopa halkaista putken. Runsaslumisina talvina myös katolla oleva lumimassa voi vaurioittaa vakavasti sadevesijärjestelmää, mikäli se liikkeelle lähtiessään riuhtaisee rännit mukaansa tai irrottaa niiden kiinnikkeet niin, että vesikourut jäävät repsottamaan.

Plus Kattopalvelu suorittaa tehokkaasti ja taitavasti kaikki rännien ja sadevesijärjestelmän korjaukset. Usein on mahdollista tehdä kouruille saneeraus niin, ettei niitä tarvitse lähteä kokonaan uusimaan ennen aikojaan. Paikkaamme rännit, tiivistämme väljiksi päässeet saumat sekä korjaamme pielessä olevan kaadon. Tarkistamme kaikki sadevesijärjestelmän kiinnitykset ja tarvittaessa esimerkiksi vaihdamme ruostuneet kiinnikkeet hyväkuntoisiin. Työmenetelmät rännien korjaukseen liittyen vaihtelevat hieman kattotyypistä ja vesikatteen materiaalista riippuen. Kun teetät korjauksen meillä, voit olla varma, että työt toteutetaan juuri sinun katollesi soveltuvilla metodeilla ja tuotteilla, ja lopputulos on ajan ja katseenkestävä.

Jos korjaus ei enää ole riittävä apu, asennamme katollesi uudet vesikourut avaimet käteen- palveluna

Kaikissa tilanteissa rännien korjaus ei välttämättä enää ole mahdollista saati sitten taloudellisesti järkevää. Rännien ja vesikourujen käyttöikä voi olla tullut loppuunsa, eikä korjauksilla saavuteta enää merkittävää hyötyä suhteessa vaivaan ja kustannuksiin. Tai sadevesijärjestelmän huolto on laiminlyöty niin tehokkaasti, että järeämmätkään korjaustoimet eivät enää auta pahasti reikiintyneisiin tai puhkiruostuneisiin ränneihin. Mikäli rännien korjaus ei enää auta, asennamme taloosi uuden, nykyaikaisen, laadukkaan ja kestävän sadevesijärjestelmän täydellisenä avaimet käteen- palveluna.

Sadevesijärjestelmän asennuksessa valinnanvaraa löytyy niin tyylin, materiaalin kuin käytännön ominaisuuksienkin suhteen. Sopisiko sinun talosi ilmeeseen sympaattisesti julkisivua pehmentävät pyöreät tai puolipyöreät kourut? Vai luotetaanko mieluummin perinteisiin, ryhtiä ja jämäkkyyttä lisääviin kantikkaisiin kouruihin? Käytetäänkö saumatonta kourua vai jatkokappaleita, entä asennetaanko kourut sisäpuolisilla vai ulkopuolisilla kiinnikkeillä? Vesikourujen materiaalina voi olla niin muovi, teräs kuin alumiinikin, ja ne on voitu käsitellä erilaisilla pinnoitteilla esimerkiksi lianhylkivyyden parantamiseksi. Värivaihtoehtoja löytyy muun muassa punaisesta mustaan ja harmaasta valkoiseen, ja kourut voi tilata tehtaalta myös räätälöityinä eri RAL-väreissä. Mikäli halutaan tyyliltään tai muodoltaan persoonallisemmat erikoisrännit esimerkiksi perinnetaloon, luonnistuvat tällaiset harvinaisemmatkin ratkaisut vaivattomasti kauttamme.

Kun Plus Kattopalvelu asentaa sadevesijärjestelmäsi, tapahtuu työn jokainen vaihe taidolla ja tyylillä. Meiltä onnistuu tarkka mitoitus ja menekin laskeminen, napakat kiinnitykset, oikea kaato sekä kaikki tiivistykset viimeisen päälle. Tarvittaessa uusimme samalla myös talon otsalaudat ja viimeistelevänä silauksena asennamme paikalleen asianmukaisen räystäslistoituksen. Sadevesijärjestelmän asennuksen yhteyteen voit halutessasi sopia toteutettavaksi muitakin ajankohtaisia kattotöitä tai parannuksia: remontin lomassa tulee kustannustehokkaaksi esimerkiksi pinnoittaa ja pestä katto, päivittää kattoturvatuotteet tai asentaa katolle aurinkopaneelit. Jatkossa saat meiltä kattavana palveluna myös kaikki kattovarustelujen ja sadevesijärjestelmän huollot, esimerkiksi säännölliset puhdistukset ja kiinnitysten sekä kaadon tarkistukset.

Katon kaikki vuotokorjaukset viimeisen päälle tiiviisti toteutettuina

Syy katon vesivuodolle ei tietenkään aina ole ränneissä, vaan katto voi vuotaa monen eri asian seurauksena. Vesikatteessa itsessään saattaa olla vauriokohtia: kattotiilet ovat saattaneet rikkoutua, kattopellissä voi olla reikä tai epätiivis saumakohta, tai ehkä huopakaton liitokset ovat alkaneet aukeilla ja halkeilla. Yksi erityisen vuotoaltis osa-alue katolla ovat läpiviennit, etenkin jos niiden ylösnostot on asennettu puutteellisesti tai jätetty tekemättä. Myös katon ja läpivientien tiivisteet ottavat osumaa lämpötilanvaihteluiden aiheuttamasta rasituksesta, ja ajan saatossa ne voivat alkaa valskaamaan. Jiirien laudoitus saattaa rakoilla, tai katolta puuttua vaikkapa harjatiiviste tai piipunhattu. Joskus kattovuodot alkavat hyvinkin äkillisesti esimerkiksi myrsky- tai lumivaurion seurauksena.

Olipa kattovuodon syy mikä tahansa, Plus Kattopalvelu tulee avuksesi korjaamaan tilanteen. Kartoitamme ongelman tarkan sijainnin ja syyn sekä tutkimme mahdollisesti jo aiheutuneiden vaurioiden laajuuden. Meillä on tietotaito tehdä mitkä tahansa tarvittavat korjaukset katolle aina pienistä täsmäpaikkauksista kokonaisvaltaisempiin kattosaneerauksiin saakka. Vaihdamme rikkinäiset tiilet, paikkaamme huovat ja kiinnitämme irvistävät pellit. Teemme puuttuvat aluskatteen ylösnostot ja tiivistämme katon läpiviennit sekä saumat. Haastavat jiirikohdatkin korjaamme varmoin ottein ja asiantuntevasti, ja peltiseppämme asentavat katolle esimerkiksi piipunpellitykset, jiiripellit sekä piipunhatut. Tärkeintä on, että kutsut meidät ajoissa apuun – pienikin vuotokohta katolla eskaloituu äkkiä vakaviksi vaurioiksi ja jopa homeongelmaksi saakka, joten alkavatkin epäkohdat katolla kannattaa ottaa tosissaan.

Kaikissa kattosi huoltoon, asennukseen sekä korjaukseen liittyvissä asioissa tarjoamme ammattitaitoisen avun avaimet käteen- palveluna. Toteutamme työt laadukkailla materiaaleilla ja tuotteilla, pysymme sovitussa aikataulussa ja lopuksi siivoamme työmaan sekä tarkastamme kattosi kaikin puolin toimivaksi. Tekemällemme työlle saat luonnollisesti laatutakuun, ja katollasi on kädenjälkemme myötä täydet edellytykset toimia talon suojana taas vuosia ja jopa vuosikymmeniä. Sijoita kattosi laadukkaaseen tulevaisuuteen teettämällä sen huollot ja korjaukset ajoissa – ota yhteyttä ja pyydä tarjouksemme kattotöistä!

Kattoremontit

Katon korjaukset

Kattohuolto

Kattotyöt