Kattoremontit, huollot ja korjaukset kaikille pelti-, tiili ja huopakatoille
Kattoekspertit palveluksessasi kaikissa pelti-, tiili -ja huopakattotöissä

Notkolle painuneen katon oikaisussa ei ole aikaa hukattavaksi

Onko katto painunut notkolle? Oletko havainnut katteessa epätavanomaista painumista, onko katto notkahtanut esimerkiksi katon keskiosasta alemmas kuin päädyistä? Katon painumista voi aiheuttaa monikin asia, muun muassa painava nuoskalumi tai akuutit myrskyn aikaansaamat vauriot. Joka tapauksessa katon painuminen on aina merkki tukirakenteissa olevista ongelmista: ne ovat vioittuneet joko paikallisesti tai kauttaaltaan. Kun katon rakenteet antavat rasitukselle periksi, on katon turvallisuus ja koko kiinteistön kunto vaarassa, sillä katon vesitiiviys ja rakenteiden ehjyys ovat tällöin suuria kysymysmerkkejä. Tämän vuoksi notkolle painunut katto vaatii nopeaa ja ammattitaitoista reagointia.

Me Plus Kattopalvelulla hallitsemme kaikki katon rakenteiden tuki- ja korjaustoimet. Pitkä kokemuksemme kattaa niin tiilikatot, huopakatot kuin peltikatotkin, olipa rakennustyyppi ja katon muoto sitten kuinka suuri tai monimutkainen tahansa. Laajan katto-osaamisemme ansiosta pystymme pitämään pään kylmänä sellaisissa haastavissakin tilanteissa, joissa kokemattomammalla kattokorjaajalla voisi mennä sormi suuhun. Korjaamme niin äkilliset, myrskyn tai lumen aiheuttamat vauriot kuin pitkäaikaisen rasituksenkin aikaansaamat painumat oikealla tekniikalla ja onnistunein lopputuloksin. Ennen kaikkea selvitämme aina syyn katon painumiseen, jotta sama ongelma ei toistuisi enää tulevaisuudessa.

Kun me korjaamme kattosi notkahtaneet pinnat, on työnjälki tasokasta ja lopputuloksella takuu. Meillä palvelu on aina kokonaisvaltaista: samalla kun työskentelemme katolla, katsastamme läpi koko katon kunnon ja varmistamme, että se toimii tarkoituksenmukaisella tavalla pienintäkin yksityiskohtaa myöten. Mikäli esimerkiksi kattopinta on merkittävän kulunut tai mikäli katolta puuttuu turvallisuuden kannalta olennaisia kattoturvatuotteita, kerromme tällaisista havainnoista sinulle ja halutessasi voimme hoitaa homman kuntoon. Meillä teettämistäsi kattotöistä saat yksityisasiakkaana hyödynnettyä myös kotitalousvähennyksen verotuksessa. Jos kaipaat joustavampaa rahoitusta isompaa projektia silmällä pitäen, on sellainenkin haettavissa sivustomme kautta. Mikäli kattosi on painunut notkolle, älä lykkää asiaa enää kauemmin vaan huolehdi, että ongelma korjataan ajoissa – ennen kuin siitä on katon ja kiinteistön kunnolle ikävämpiä ja kalliimpia seuraamuksia. Tilaa paikalle täyden palvelun kattofirma, niin laitetaan homma kuntoon nopealla aikataululla ja korkealaatuisesti – ota yhteyttä ja pyydä meiltä tarjous kattotöistä!

Notkolle painuneen katon oikaisu

Meiltä painuneen katon korjaukset kokonaisvaltaisesti ja ammattitaidolla

Miksi katto painuu notkolle? Katon painumisen syy on aina tärkeä selvittää, ja kun pyydät meiltä tarjouksen kattotöistä, tulemmekin paikan päälle tutkimaan kohteen tilannetta. Painumisen aiheuttajasta täytyy päästä selville, sillä muuten korjauksessa hoidettaisiin vain oireita, ja katto voisi notkahtaa uudelleen samalla tavalla tulevaisuudessa. Lisäksi katon painumisen syy vaikuttaa tietysti siihen, miten laajoja korjaustoimia katolle on suoritettava.

Syitä notkolle painuneen katon tilanteeseen voi olla monia. Yksi yleisimmistä on lumi: liian raskas, jopa tonneja painava lumikuorma voi aiheuttaa katolle ongelmia akuutisti tai rasittaessaan rakenteita pidempiaikaisesti. Kyse voi olla myös äkillisistä myrskyvahingoista. Tai ehkä katto on yksinkertaisesti painunut pikkuhiljaa ajan myötä, ja näin katon keskiosa, jossa ei ole kantavaa rakennetta vastaavalla tavalla kuin päädyissä, on notkahtanut alemmaksi. Kattotuolit saattavat olla painuneet. Vai onko katon paino alun perin laskettu virheellisesti ja vesikatto on näin ollen liian raskas rakenteille? On myös mahdollista, että vesikaton alle päässyt kosteus tai esimerkiksi riittämätön tuuletus yläpohjassa ovat lahottaneet rakenteita ja näin niiden kantokyky on heikentynyt, minkä seurauksena katto on päässyt notkahtamaan.

Meiltä Plus Kattopalvelulta saat kaikki kattosi tarvitsemat tuki- ja korjaustoimet nopealla aikataululla, olipa syy katon painumiselle mikä tahansa. Useimmiten tilanteessa olennaiset kattotyöt sisältävät kattotuolien korjausta, ja katon kokonaiskunnosta riippuen mahdollisesti myös katkenneiden tai lahovaurioisten puurakenteiden uusimista. Kätevimmin notkolle painuneen katon oikaisu käykin yleensä kattoremontin yhteydessä. Jos katon rakenteet itsessään ovat ehjät, voidaan notkahduksia korjata käyttämällä apuna kiiloja. Katon notkahduksen koosta riippuen kiilat voivat olla joko ohuempia vanerilappuja tai paksumpaakin puutavaraa. Notkolle painuneen katon oikaisu on ensiarvoisen tärkeää suorittaa, jotta katto on taas kiinteistölle turvallinen. Lisäksi esimerkiksi kattoremontti vaatii, että katto on ammattitaitoisesti oikaistu, sillä uusi vesikate voidaan asentaa vain suoralle ja tasaiselle alustalle.

Katon säännölliset huoltokäynnit ovat avainasemassa ongelmien ehkäisemisessä

Säännölliset katon huoltokäynnit ovat edullisin ja tehokkain tapa pitää katto kunnossa. Kun katto käydään katsastamassa aika ajoin asiantuntijan toimesta, huomataan myös mahdolliset piilevät vuotokohdat tai muut alkavat ongelmat. Näin katon haastekohtiin ehditään usein reagoida, ennen kuin niistä kehittyy isompia ja kalliimpia korjattavia, ja säästetään aikaa ja muita resursseja sekä pidennetään katon käyttöikää. Yleensä ottaen katto olisi hyvä tarkistaa kattavammin ainakin kaksi kertaa vuodessa, tavallisesti ajoittaen huoltokäynnit kevääseen ja syksyyn. Keväällä selvitetään katon tilanne talven jäljiltä ja tutkitaan, onko talven jää- ja lumikuorma saanut katteelle aikaan harmia. Syksyllä taas katto puhdistetaan siitepölystä, lehtiroskasta ja muista kesän merkeistä ja varmistetaan, että katto on edelleen vesitiivis ja valmis ottamaan talven rasitukset vastaan.

Plus Kattopalvelulta saat kaikki katon huoltotyöt laadukkaana ja kokonaisvaltaisena palveluna. Teemme katolle kattavan kuntotarkastuksen ja havainnoimme esimerkiksi, onko katepinnassa halkeilua, reikiintymistä tai repeämiä, joista vesi voisi päästä katon alle tekemään tuhojaan. Tutkimme tarkasti myös katon eri yksityiskohdat, kuten saumaukset, läpiviennit, jiirikohdat ja kiinnitykset. Tarkastamme kattotuotteiden kunnon ja toiminnan, ja teemme katolle kaikki tarvittavat tiivistykset ja lisäkiinnitykset. Meiltä saat tarpeen mukaan myös katon täsmäkäsittelyt, kuten ruostesuojauksen, sammaleenpoiston sekä katon pinnoitukset ja huoltomaalaukset.

Lisäksi kattotarkastuksemme ulottuu aina vesikaton alle eli yläpohjaan saakka, mikäli sinne on esteetön pääsy. Tällä tavoin varmistamme, missä kunnossa ovat rakenteet: löytyykö lahonnutta tai muuten kärsinyttä ainesta, joka voisi vaikuttaa ratkaisevasti kattorakenteiden kantokykyyn ja näin aiheuttaa hitaasti etenevää painumaa katossa. Talvella tarjoamme huoltopalveluissamme lumenpoistoa ja jäänsulatusta. Erityisesti ajoissa tehty lumenpoisto on merkittävä asia katon painumista ehkäistäessä, sillä raskas lumikuorma on yksi tavallisimpia katon notkahduksen aiheuttajia. Varsinkin tiili- tai huopakatoilta lumi harvemmin poistuu itsestään, joten katon lumikuorman keventäminen riittävän aikaisessa vaiheessa voi säästää katteen monelta harmilta.

Kiinteistön omistajalle on aina helpompaa ja edullisempaa, mikäli katolle pystytään tekemään ennaltaehkäisevää huoltoa ja näin välttämään katon painumat ja notkahdukset. Joskus tilanteet ovat kuitenkin äkillisiä ja väistämättömiä, esimerkiksi myrskyvaurioiden jäljiltä kattoa voi joutua akuutistikin tukemaan ja oikaisemaan. Olipa kyseessä sitten katon huolto, paikallinen korjaus tai kokonaisvaltaisempi kattoremontti, Plus Kattopalvelulta löytyy aina apu. Kun etsit tehokasta ja laadukasta kattopalvelua, tilaa meidät paikalle, niin kartoitamme kattosi tilanteen ja hoidamme sen takaisin huippukuntoon. Valitse kattosi kannalta viisaasti – ota yhteyttä ja pyydä tarjouksemme kattotöistä!

Kattoremontit

Katon korjaukset

Kattohuolto

Kattotyöt