Kattoremontit, huollot ja korjaukset kaikille pelti-, tiili ja huopakatoille
Kattoekspertit palveluksessasi kaikissa pelti-, tiili -ja huopakattotöissä

Rintamamiestalon katon huolto ja korjaus takaavat hyvän kunnon ja korkean käyttöiän

Rintamamiestalon katon huolto ja korjaus varmistaa, että katto säilyy ehjänä, tiiviinä ja toimivana mahdollisimman pitkään. Kun huolenpito katosta on korkealaatuista, kate on käyttökelpoinen kokonaisuus: sade- ja sulamisvedet ohjautuvat asianmukaista reittiä katolta pois, rakenteet on suojattu kosteutta vastaan, tuuletus toimii ja kaiken lisäksi kattoa on kaunis katsella. Rintamamiestalon kattoon iskevät sen elinkaaren varrella monenlaiset sääolot ja mekaaniset sekä kemialliset rasitukset, joten katolla kuin katolla ajoittainen huolto ja korjaus ovat todella tarpeen.

Rintamamiestalo eli niin sanottu tyyppitalo on varsin tuttu näky kotimaan maisemassa. Rintamamiestaloja rakennettiin erityisesti sotien jälkeisenä aikana, ja yleensä ne ovat puurakenteisia, puolitoistakerroksisia taloja, joiden katot on tehty selkeiksi ja helppohoitoisiksi harjakatoiksi. Muotokieli on käytännöllistä ja pelkistettyä, joskin päälinjasta poikkeavaa arkkitehtuuria saattavat edustaa myöhemmin mahdollisesti rakennetut lisäsiivet. Rintamamiestalon katon huolto ja korjaus onnistuu tavallisesti siinä missä omakotitalon kattotyöt yleensäkin. Ainoan poikkeuksen tekee, mikäli katto sisältää terveydelle haitallista asbestia – tällöin korjaus ei ole mahdollista, vaan katolle on suoritettava asbestipurku ja vaihdettava tilalle uusi, asbestivapaa katto. Jotkin huoltotoimet voi olla mahdollista toteuttaa asbestikatollekin, mutta työssä tarvitaan tavallista suurempaa valveutuneisuutta, ja esimerkiksi purkutyöt vaativat aina erityislupia.

Meiltä Plus Kattopalvelulta saat asiantuntevasti toteutettuina kaikki rintamamiestalon katon huolto- ja korjaustyöt. Teemme sekä kausihuollot että täsmätoimenpiteet tiilikatoille, peltikatoille ja huopakatoille, olivatpa ne isoja tai pieniä, jyrkkiä tai loivia, haastavia tai helppoja. Huomioimme rintamamiestalon katon erityispiirteet ja tunnemme hyvin sen tyypilliset haastekohdat, muun muassa kosteus- ja ilmanvaihto-ongelmat. Usein rintamamiestalon katto kiittää myös lisäeristyksestä palvelemalla entistä energiatehokkaammin. Meiltä saat rintamamiestalon kattotyöt avaimet käteen- palveluna ja turvallisesti toteutettuina, eikä edes asbestikaton kanssa mene sormi suuhun, vaan kauttamme onnistuu sen lainmukainen purku ja vaihto.

Laadukas ja ammattitaitoinen kattopalvelumme varmistaa kattosi hyvinvoinnin kokonaisvaltaisesti. Nimittäin aina, kun katolla käymme, niin senkertaisen kattotyön suuruudesta tai pienuudesta riippumatta käymme samalla läpi katon yleisen kunnon ilman lisäveloitusta. Saat siis meiltä kattavasti tietoa katon tilanteesta, ja mahdollisesti tarvittavat korjaukset pystytään suorittamaan ripeälläkin aikataululla kattosi toimivuuden takaamiseksi. Meillä teetetyt kattotyöt ovat yksityisasiakkaalle myös kotitalousvähennyskelpoisia verotuksessa, ja isompiin projekteihin on sivustomme kautta haettavissa joustavampaa rahoitusta. Rintamamiestalon katon huolto ja korjaus säästävät selvää rahaa, kun isompia remontteja saadaan lykättyä kauemmaksi ja olemassa olevan katon käyttöikää pystytään jatkamaan mahdollisimman pitkään. Tee siis viisas ratkaisu kattosi tueksi ja teetä ajoissa rintamamiestalon katon huollot ja korjaukset. Olemme palveluksessasi – ota yhteyttä ja pyydä tarjouksemme rintamamiestalon kattotöistä!

Rintamamiestalon katon huolto ja korjaus

Onko rintamamiestalossa mineriittikatto eli asbestikatto? Tällöin ei korjausta saada suorittaa

Rintamamiestalon kattoa ei aina voi tai edes saa korjata. Monesta 70- tai 80-luvulla rakennetusta pientalosta löytyy niin sanottu varttikatto. Kuitusementtilevystä valmistetun varttikaton eli mineriittikaton ongelma on, että rakennuksessa käytettiin asbestia – lujaa kuitua, jonka etuja olivat erinomaiset eristys- ja palonesto-ominaisuudet. Ikävä kyllä asbestilla on sittemmin todettu olevan erittäin haitallisia terveysvaikutuksia, erityisesti hengityselimille. Jos katossa on asbestia eli jos kyseessä on mineriittikatto, ei kattoa saa irrottaa tavanomaisesti korjausta varten. Asbestia sisältävän katon kohdalla ainoa korjausmalli on koko katon uusiminen eli vaihto asbestivapaaseen kattoon. Ota myös varttikate, eli mineriittikaton kattotöissä yhteys meihin.

Mikäli aprikoit, mitkä ovat sopivat toimenpiteet juuri sinun rintamamiestalosi katon tapauksessa, autamme mielellämme katon huolto- ja korjaustarpeen kartoittamisessa. Jos katto on mineriittiä eli varttikatetta, katosta otetaan asbestinäyte, jonka tuloksen pohjalta on helpompi suunnitella tarvittavat kattotyöt. Mikäli ilmenee, että katossa on asbestia, suoritetaan talolle kattoremontti asbestipurkutyönä. Asbestikattoon kohdistuvat työt vaativat aina erityislupia ja vankkaa osaamista – väärin tehtynä asbestipurku altistaa niin ympäristön kuin työn suorittajankin vakaville terveyshaitoille. Kun Plus Kattopalvelu remontoi rintamamiestalosi katon, tehdään kaikki taatusti turvallisesti ja lainmukaisesti. Samalla autamme tarpeen mukaan myös uuden katetyypin suunnittelussa ja valinnassa kohteeseen.

Rintamamiestalon kattohuolto on avainasemassa varmistamassa katon toimivuuden

Rintamamiestalon katon hyvinvointi varmistetaan säännöllisesti ja säntillisesti suoritetuilla huoltotoimilla. Kattoa pyrkivät jatkuvasti nakertamaan monenlaiset viholliset: ruoste ja lika, sammal ja saasteet, sadevedet ja siitepöly, lumi ja jää sekä suuret lämpötilanvaihtelut jättävät kaikki jälkensä katepintaan. Kun katto on ehjä ja hyvin huollettu, pystyy se suojautumaan ulkoisilta uhkatekijöiltä ja samalla talon rakenteet ja ilmanvaihtokin pysyvät terveinä. Ennaltaehkäisevä kattohuolto on myös edullisin tapa saavuttaa katon maksimaalinen käyttöikä ja toimivuus: hyväkuntoisen katon säilyttäminen hyväkuntoisena on aina helpompaa ja huokeampaa kuin mittaviin kunnostustoimiin ryhtyminen vuosien laiminlyönnin jälkeen.

Rintamamiestalon katon huolto- ja korjaustarve on tietysti aina yksilöllistä ja siihen vaikuttavat paljolti kohdekaton ympäristön olosuhteet. Esimerkiksi suojainen sijainti ja runsas puusto katon välittömässä läheisyydessä luonnollisesti tihentävät puhdistustarvetta katolla. Minimissään perustavanlaatuiset huoltotoimet tulisi suorittaa kaksi kertaa vuodessa – mieluiten keväällä ja syksyllä, sillä näihin vuodenaikoihin sijoittuvat myös suurimmat muutokset katon ympäristössä. Säännöllinen kattohuolto auttaa huomaamaan korjaustarpeet ajoissa ja ongelmiin pystytään puuttumaan niiden ollessa vielä pieniä. Kun katto tarkastetaan sekä syysmyrskyjen jäljiltä että rankan talvikauden päättyessä, on se aina tikissä valmiina vastaanottamaan seuraavan vuodenajan mukanaan tuomat rasitukset likaavasta siitepölykaudesta kuluttavaan pakkasrapautumiseen saakka.

Säännöllisesti suositellut rintamamiestalon katon perushuollot räätälöimme luonnollisesti aina katetyypin mukaan. Esimerkiksi peltikatolla on syytä huolehtia erityisesti ruostesuojauksesta. Lisäksi, mikäli lämpöliike on nostanut peltejä ja sitä myötä niiden nauloja, voidaan tilalle vaihtaa tiivisteelliset kateruuvit tai tehdä tarvittavat lisäkiinnitykset. Tiilikatoltakin tarkistetaan mahdolliset pellitykset ja lisäksi suoritetaan tarpeen mukaan rikkinäisten tai liikkuneiden tiilien asennus ja vaihto. Huopakatolla kiinnitetään erityistä huomiota vuotien saumakohtiin ja varmistetaan katteen ehjyys ja vedenpitävyys. Lisäksi on tietenkin paljon asioita, jotka tarkistamme katemateriaalista riippumatta: katepinnan kunto, saumat, jiirit, läpiviennit, kattoturvatuotteiden kiinnitykset ja niin edelleen. Katon kausihuollon yhteydessä puhdistamme aina katon roskista ja lehdistä, ja siivoamme rännit sekä tarkastamme niiden toimivuuden. Mikäli yläpohjaan on rakenteiden puolesta esteetön pääsy, käymme samalla myös siellä katsastamassa rakenteiden, aluskatteen ja eristeiden tilanteen.

Säännöllisten perushuoltojen lisäksi toteutamme rintamamiestalolle tarpeen mukaan myös harvinaisemmat huoltotoimet. Näihin voivat lukeutua muun muassa katon kattavampi pesu, sammaleenpoisto tai erilaiset suojakäsittelyt katetyypin mukaan. Talvisin puhdistamme lumesta katon, ilmanvaihtohormit ja muut läpiviennit sekä toimitamme turvalliset ja tehokkaat jäänsulatukset. Jossain vaiheessa katon elinkaarta tulee myös ajankohtaiseksi katon uudelleenpinnoitus tai huoltomaalaus. Plus Kattopalvelu toteuttaa kaikki kattosi hyvinvointia tukevat huollot kohteeseen räätälöityinä ja korkealaatuisesti. Kun pidät kattosi hyvässä kunnossa, pysyvät korjaustoimetkin kohtuullisissa mitoissa ja katto säilyy kauniina ja käyttökelpoisena mahdollisimman pitkään.

Rintamamiestalon katon korjaustyöt vaihtelevat pikkupaikkauksista laajoihin lahovauriokorjauksiin

Rintamamiestalon katto voi vuosien varrella kuluessaan kaivata erinäisiä korjaustoimenpiteitä. Korjaukset voivat olla esimerkiksi tuuletuksen parantamista, lämpöeristeiden lisäämistä, piipun pellittämistä tai katon pieniä täsmäpaikkauksia. Joskus korjaustarve katolla juontaa juurensa alkuperäisessä asennuksessa tehdystä virheestä, tai kattohuoltoa on saatettu laiminlyödä ja näin jouduttaa katon rapautumista. Priimalaatuisestikin pidettyihin kattoihin iskee lopulta aika, ja jatkuva mekaaninen ja kemiallinen rasitus tekee tehtävänsä. Useimmiten rintamamiestalon katon korjaustarve havaitaan katon kausihuollon ja kuntotarkastuksen yhteydessä.

Plus Kattopalvelulta saat varmaotteisesti ja vaivattomasti kaikki rintamamiestalon kattokorjaukset pienistä rutiinitoimista haastavimpiinkin tapauksiin. Suoritamme materiaalin mukaisesti katon vuotokorjaukset sekä reikien paikkaukset: kattopeltien paikkaukset ja vaihdot, rikkinäisten tiilien vaihdot sekä kattohuovan paikkaukset, höyrypussien ja pullistumien korjaukset sekä kattohuovan vaihdot. Kunnostamme sadevesijärjestelmät ja teemme vesikourujen kiinnitykset ja korjaukset. Meiltä luonnistuvat myös kaikki rintamamiestalon katon peltityöt: irronneiden peltilistojen kiinnitykset ja vaihdot, päätypeltien, seinällenostopeltien ja jiiripeltien korjaukset ja vaihdot sekä räystäspeltien ja räystäslautojen korjaukset ja vaihdot.

Suoritamme läpivientien korjaustyöt, esimerkiksi tekemättä jääneet ylösnostot sekä läpivientien tiivistykset. Repertuaariimme kuuluu myös kattoikkunoiden ja kattoluukkujen korjaukset, tiivistykset ja vaihdot sekä savupiipun korjaustyöt katon yläpuolisilta osin. Tiivistämme ja korjaamme katon jiirit ja saumakohdat, ja huolehdimme kaikkien kattoturvatuotteiden, kuten lumiesteiden, tikkaiden ja kattosiltojen, kiinnityksistä ja korjauksista. Meiltä saat rintamamiestalon vesikatteen korjaustöiden lisäksi myös kaikki yläpohjan kaipaamat kunnostukset: teemme vesikaton alapuolisiin rakenteisiin esimerkiksi lahovauriokorjaukset, aluskatteen korjaukset sekä villojen ja puuosien vaihdot. Tarvittaessa pystymme toteuttamaan myös vaativammat rakenteelliset muutokset, kuten painuneen katon oikaisut.

Joskus rintamamiestalon kattovaurio voi yllättää äkillisesti. Mikäli esimerkiksi kattovuoto huomataan vasta veden tippuessa sisälle, on tilanne akuutti ja nopea reagointi tärkeää lisävahinkojen estämiseksi. Tällöin meidät kannattaa viivyttelemättä kutsua paikalle antamaan ensiapua katolle – aikataulumme on joustava ja palvelemme asiakaslähtöisyydellä myös akuuteissa korjaustarpeissa. Hyväkuntoinenkin katto voi joutua myrsky- tai lumivaurioiden uhriksi, jolloin yhtäkkisesti saattaa syntyä laajaakin korjaustarvetta esimerkiksi puun kaatuessa katon päälle tai myrskytuulen repiessä tiiliä tai peltejä katolta irti. Olemme käytettävissäsi näissäkin tapauksissa palvellen kattoasi kokonaisvaltaisesti raivaustöistä jälleenrakennukseen.

Rintamamiestalon katon huolto ja korjaus hyödyttää kattoa kokonaisvaltaisesti

Rintamamiestalon katon huolto ja korjaus meillä teetettynä palvelee kattoasi hyvin laaja-alaisesti. Paitsi että saat aina ammattitaitoisen ja osaavan palvelun sovittujen toimenpiteiden osalta, tarkastamme työn yhteydessä katon yleisenkin kunnon ilman lisäveloitusta. Esimerkiksi rännejä siivotessamme havainnoimme samalla katepintaa, läpivientejä, saumakohtia ja niin edelleen. Huoltokäynnin tai korjaustyön yhteydessä käymme kurkkaamassa aina myös yläpohjan, mikäli rakenteissa on sinne esteetön pääsy. Tällä haluamme varmistaa, että kattosi on täysin toimiva kokonaisuus ja moitteettomassa kunnossa pienintäkin yksityiskohtaa myöten.

Tällainen ajoittain tehtävä kokonaisvaltainen kuntokartoitus on suureksi hyödyksi, sillä kaikki katon haasteet eivät välttämättä heti näy pinnalle asti. Kokeneet kattoasiantuntijamme osaavat löytää piilevätkin ongelmat, jotka ehkä vielä eivät ilmoittele itsestään, mutta hoitamatta jäädessään aiheuttaisivat tulevaisuudessa merkittävää vahinkoa katolla. Myös tiettyjä parannuksia on hyvä huomioida ennakoivasti: mikäli esimerkiksi kattovarustelut kaipaisivat päivitystä uudempiin, tai katepinta on selkeästi pian pinnoitusta vailla, panemme merkille tällaiset seikat ja mainitsemme asiasta käyntimme yhteydessä.

Tietysti, jos katolla on akuutteja vuotoriskejä tai muita hälytysmerkkejä, kerromme niistäkin sinulle reilusti ja saat edullisen tarjouksemme korjausten suorittamisesta. Katto saadaan nopeasti kuntoon ilman turhia välikäsiä, ja säästät näin sekä aikaa että rahaa. Nopea reagointi ongelmakohtiin on myös kattoystävällinen toimintatapa: katon käyttöikää saadaan pidennettyä ja korjaustoimet pidettyä pienempinä. Meiltä saat aina ajankohtaista tietoa siitä, mitä katollesi kuuluu – homma on kanssamme helppoa, yksinkertaista ja sujuvaa. Tilaa siksi meiltä täyden palvelun kattohuolto!

Rintamamiestalon kattoremontti tulee avuksi, kun korjaus ei enää riitä – vaihdamme varttikatot ja saneeraamme loppuun palvelleet katot

Yksikään katto ei ole ikuinen, ja rintamamiestalon katon huolto ja korjaus eivät siksi pelasta tilannetta loputtomiin. Kun katon käyttöikä on auttamatta lopussa, ei huolto enää ole taloudellisesti kannattavaa, vaan kunnostustarve toisensa jälkeen ilmoittelee itsestään ja korjaukset alkavat niellä kohtuuttomasti aikaa ja rahaa hyötyyn nähden. Tällöin on tullut aika toteuttaa rintamamiestalon kattoremontti. Koska jokainen kohdekatto on yksilöllinen niin haasteidensa kuin vahvuuksiensakin puolesta, räätälöidään rintamamiestalon kattoremontti aina kattosi tarpeiden mukaan. Pieteetillä asennettu priimakatto palvelee talon suojana jälleen vuosia ja vuosikymmeniä.

Meillä Plus Kattopalvelulla rintamamiestalon kattoremontti toteutetaan aina avaimet käteen- palveluna. Hoidamme siis puolestasi projektin jokaisen vaiheen suunnittelusta ja kartoituksesta purkutöihin, asennuksiin ja viimeistelyihin saakka. Toteutamme niin osittaiset kuin kokonaisvaltaisetkin kattoremontit sekä vesikatteen että aluskatteen osalta tiilikatoille, peltikatoille ja huopa- eli bitumikatoille. Meiltä löytyy ammattitason työvälineet, laadukkaat tuotteet, tarvittava kalusto sekä kokeneet ja taitavat tekijät työhön kuin työhön. Rintamamiestalon katon kohdalla erityishuomiota on kiinnitettävä eristykseen ja tuuletukseen. Varmistammekin rintamamiestalon kattoremontin yhteydessä aina sivu-ullakoiden sekä katonharjan riittävän tuuletuksen, ja esimerkiksi lisäeristys on taloudellisesti kannattava tehdä silloin, kun katto jo muutenkin on auki. Selviydymme loistavin arvosanoin haastavistakin rakennemuutoksista ja lahovauriokorjauksista, ja kauttamme onnistuu myös mineriittikaton asbestipurku asianmukaisesti toteutettuna.

Asennamme vesikaton viimeisen päälle tehden tarpeen mukaan myös uuden katteen pinnoitukset ja maalaukset sekä kattoturvatuotteiden ja muiden kattovarustelujen asennukset. Kun työ on valmis, siivoamme paikat, keräämme ja poiskuljetamme remonttijätteen sekä teemme kohteelle kattavan lopputarkastuksen. Kattosi saa käsissämme varmuudella laadukkaat käyttövuodet, sillä asennuksiimme tulee kaupan päälle aina kattava työtakuu. Meillä teetetyistä kattotöistä ei siis jälkeenpäin löydy korjailtavaa, ja valmistajan omat materiaalitakuutkin pysyvät voimassa, kun urakan on hoitanut alan ammattilainen.

Kun rintamamiestalosi katto on huollon, korjauksen tai remontin tarpeessa, voit siis epäröimättä kääntyä puoleemme ja saada takuuvarmasti ammattitaitoista palvelua. Me Plus Kattopalvelulla korjaamme ja remontoimme kattosi kauniiksi ja käyttökelpoiseksi sekä myös toimitamme kaikki huoltotoimet sen hyvinvoinnin tueksi. Huolenpito katosta palkitaan pitkällä elinkaarella ja horjumattomalla suojalla talolle. Hoida siksi ajoissa kattoasiat kuntoon ja tilaa meidät paikalle, niin toteutamme työt kattosi ehdoilla ja parhaaksi – ota yhteyttä ja pyydä tarjouksemme rintamamiestalon katon huollosta ja korjauksesta!

Kattoremontit

Katon korjaukset

Kattohuolto

Kattotyöt