Kattoremontit, huollot ja korjaukset kaikille pelti-, tiili ja huopakatoille
Kattoekspertit palveluksessasi kaikissa pelti-, tiili -ja huopakattotöissä

Kolmiorimakaton remontti, huolto ja korjaus ammattityönä tuo kauniin ja kestävän katon

Kolmiorimakatto eli kolmiorimakate on eräs bitumikermikaton malleista. Kolmiorimakatto on ilmeeltään hyvin perinteinen, ja sen avulla huopakatteeseen saadaan näyttävyyttä ja ryhtiä eri tavalla kuin täysin sileällä bitumikermikatolla. Kolmiorimakatto on viimeistelty asentamalla katteen alle harjalta räystäille yltävät yhdensuuntaiset rimat, jotka tosiaankin ovat päädyistään kolmionmuotoiset. Rimoilla huopakatolle saadaan persoonallinen, hieman saumapeltiä ulkonäöllisesti muistuttava ilme, ja ne elävöittävät kauniisti muuten selkeitä, suuria lappeita. Pelkästään koristeiksi rimoja ei kuitenkaan ole asennettu, vaan käytännön hyötynä on, että niiden avulla saadaan katon saumakohdat nostettua ylös. Näin vesi ei jää seisomaan vuotien saumoihin, mikä pidemmän päälle olisi varsin tuhoisaa huopakaton tiiveydelle ja rakenteiden kunnolle. Kolmiorimakatto sopii kalteville katoille, joiden jyrkkyys on vähintään 1:3, toisin sanoen katto laskee kolmen metrin matkalla yhden metrin.

Onnistunut kolmiorimakaton remontti vaatii ammattitekijän, jolla on vahva tuotetuntemus huopakatoista sekä mielellään myös runsaasti käytännön kokemusta kattotöistä. Etenkin rimojen päädyt tuottavat haastetta, sillä päätykohdissa huopa on leikattava ja taitettava huolellisesti, jotta kupruja tai mahdollisia vuotokohtia ei muodostuisi. Jyrkällä katolla työskentely ylipäätään on loivaa kattoa hankalampaa, ja lisäksi kolmiorimakaton asennukseen vaaditaan usein tulityökortti, sillä esimerkiksi läpivientien tiiveiksi eristäminen toteutetaan tavallisesti tulella hitsattavalla pintahuovalla. Meiltä Plus Kattopalvelulta saat kolmiorimakaton remontit, korjaukset ja huoltotyöt luotettavana laatutyönä. Saneeraamme avaimet käteen- palveluna kaikenkokoiset katot rakennustyypistä riippumatta omakotitaloista kerrostaloihin, kesämökkeihin ja autokatoksiin.

Meillä on laaja-alainen ymmärrys katon rakenteesta ja toiminnasta kokonaisuutena, ja tiedämme, että katto on juuri niin tiivis ja vahva kuin ovat sen yksittäiset elementitkin. Tämän vuoksi tarjoamme meiltä tilattujen kattotöiden yhteyteen aina veloituksettoman kattotarkastuksen. Kun siis tilaat meidät piipunhattua asentamaan tai rännejä siivoamaan, niin käymme samalla läpi katon saumat, jiirit, läpiviennit, kattotuotteet, katepinnan ja yläpohjan, ja varmistamme, että kaikki on niidenkin osalta kunnossa. Jos havaitsemme akuuttia korjaustarvetta, kerromme siitä sinulle ja saat myös edullisen tarjouksemme työn suorittamisesta. Mikäli suunnitelmissasi on laajempi kolmiorimakaton saneeraus, on kotisivujemme kautta mahdollista hakea kattotöiden kuluihin joustavampaa rahoitusta. Meillä teetetyt kattotyöt voit lisäksi luonnollisesti hyödyntää kotitalousvähennyksessä verotuksen yhteydessä, olemmehan kattoalan tunnustettuja ammattilaisia.

Kolmiorimakatto edustaa perinteistä suomalaista rakennusmaisemaa ja on paitsi kaunis, myös käytännöllinen valinta kateratkaisuksi. Oikein toteutettuna kolmiorimakatolla on kaikki edellytykset toimia talon pitkäaikaisena turvana ja pitää rakenteet kuivina ja terveinä. Säännölliset kolmiorimakaton huollot ja korjaukset takaavat katteelle jatkossakin tiiveyden ja teknisen toimivuuden, ja ikävät lahovauriot ja homeongelmat saadaan pidettyä loitolla. Kun sitten viimein koittaa aika uusia kate kokonaan, toteutamme tyylipuhtaalla taituruudella kolmiorimakaton remontin. Tarvitsitpa kolmiorimakaton huoltoa, korjausta tai kattavampaa kunnostusta, kutsu meidät paikalle. Hiomme kattosi huolella kuntoon – ota yhteyttä ja pyydä tarjouksemme kolmiorimakaton töistä!

Kolmiorimakaton remontti, huolto ja korjaus

Kolmiorimakaton remontti toteutetaan avaimet käteen- palveluna ja laatutakuulla

Kolmiorimakaton remontti suunnitellaan ja toteutetaan Plus Kattopalvelun toimesta aina laadukkaana avaimet käteen- palveluna. Meiltä löytyy osaaminen niin ensikaton asennuksiin kuin osittaisiin sekä täysivaltaisiin kattosaneerauksiinkin. Vankka kokemuspohjamme takaa, että teemme työn katemateriaalille otollisissa asennusolosuhteissa, muun muassa sopivan lämpötilan ja muut säävaraukset huomioiden. Ammattitaidolla rakennamme niin sisätaitteet, tippapellit kuin ylösnostotkin. Meiltä luonnistuu myös rakennemuutokset esimerkiksi katon jyrkkyyden ja kattomallin suhteen, kuten sileän huopakatteen vaihto kolmiorimakattoon tai vastaavasti kolmiorimakatteen vaihto peltikattoon.  Toteutamme kolmiorimakaton perinteitä kunnioittaen, mutta hyödynnämme moderneja, vahvoja materiaaleja – nykyään esimerkiksi rimat voidaan valmistaa puun sijaan muovista.

Haluamme tarjota katollesi yksilöllisen kattopalvelun, joten aivan remontin aluksi ammattilaisemme käy tekemässä kohteelle kattavan tarkastuksen. Kartoitamme katon kunnon ja tarpeet sekä kuuntelemme sinulla olevat toiveet remontin suhteen; onko ajatusta vaikkapa teettää urakan yhteydessä muita tärkeitä uusimis- tai asennustöitä? Esimerkiksi lumiesteiden asennus on olennaista jyrkän katon kohdalla. Saamiemme tietojen pohjalta laadimme työsuunnitelman sekä kustannustehokkaan tarjouksen kolmiorimakaton remontista. Kolmiorimakaton saneeraukselle ei ole olemassa yhtä tiettyä listahintaa, joka kävisi kaikkiin kohteisiin, sillä kustannukset muodostuvat pitkälti kohteen kunnon sekä muiden ominaisuuksien mukaan. Onko kyseessä vesikatteen vaihto uuteen, vai korjataanko samalla myös yläpohjan rakenteita? Löytyykö katolta paljon läpivientejä, jiirejä, lippoja, kattokupuja tai muita työläitä yksityiskohtia? Myös remontoitavan alueen koko ja katon jyrkkyys vaikuttavat työn määrään ja sitä kautta kustannuksiin, samoin mahdollinen rakennustelineiden tai henkilönostimien ja muiden työkoneiden käyttö.

Kolmiorimakaton remontti on tietenkin hintansa väärti palauttaessaan katon takaisin loistonsa päiviin. Huokeaan pakettihintaamme sisältyvät kaikki työn vaiheet sekä tarvittavat materiaalit, tuotteet ja työkalut. Räätälöidyn palvelumme ansiosta maksat vain juuri sinun katollesi olennaisista asioista, ja remontti suoritetaan tinkimättömällä työturvallisuudella sekä aikataulua noudattaen. Hoidamme moitteettomasti urakan jokaisen vaiheen suunnittelusta purkutöihin, asennuksiin sekä viimeistelyihin saakka. Varmistamme, että katolla on toimiva eristys ja tuuletus, ja tarvittaessa tehostamme ilmanvaihtoa asentamalla harjalle alipainetuulettimet. Viimeistelemme katon asianmukaisilla suojapellityksillä. Kolmiorimakaton remontin yhteydessä saadaan edullisesti päivitettyä myös kattoturvatuotteet sekä muut kattovarustelut tarvittavilta osin: toimitamme laadukkaasti asennettuina katollesi esimerkiksi kattosillat, lumiesteet, tikkaat, vesikourut, pieneläinesteet, kattoluukut ja -ikkunat tai vaikka aurinkopaneelit. Lopuksi siivoamme työmaan, kuljetamme pois remonttijätteen ja suoritamme kohteelle kattavan lopputarkastuksen. Remontin tuloksena on tyytyväinen asiakas sekä kaunis ja kestävä katto.

Kolmiorimakatto hyötyy säännöllisistä huolloista ja tarkastuksista

Kolmiorimakaton tiiveyttä ja toimivuutta ylläpidetään parhaiten säännöllisillä huoltotoimilla. Jotkin huolloista olisi suositeltavaa teettää kaksikin kertaa vuodessa, tavallisesti keväisin ja syksyisin kausihuollon merkeissä. Tällaisiin tärkeimpiin huoltotoimiin kuuluvat ennen kaikkea katon puhdistus sekä tiiveyden tarkistus. Keväällä ja syksyllä katon kuntoa on helppo havainnoida, ja näihin vuodenaikoihin liittyvät myös suurimmat muutokset katon ympäristössä. Katon kunto kannattaa siksi tutkia sekä syksyllä ennen talven lumikuormaa että keväällä pakkasten väistyttyä. Säännöllisillä huoltotoimilla saadaan isommat remonttitarpeet pidettyä poissa, kun ammattilaisen kokenut silmä havaitsee kehittyvät, jopa vielä piilevätkin haastekohdat varhaisessa vaiheessa. Orastavat ongelmat saadaan kuriin pienemmillä ja huokeammilla toimenpiteillä. Meiltä Plus Kattopalvelulta saat kolmiorimakatolle laadukkaasti niin perusluonteiset vuosihuollot kuin tarvittavat täsmätoimenpiteetkin.

Kolmiorimakatolle säännöllinen puhdistus on elinehto, sillä huokoinen huopapinta kerää tehokkaasti itseensä roskaa, joka ajan kanssa edesauttaa katon sammaloitumista. Sammal taas kuuluu huopakaton pahimpiin vihollisiin ja aiheuttaa muun muassa pakkasrapautumista sekä huovan saumojen aukeilua. Erityistä huomiota kiinnitämme kolmiorimojen vieruksiin, sillä niihin lika kertyy helposti. Kolmiorimakaton puhdistus on tehtävä hellävaraisesti, sillä harjaus, paine tai muu mekaaninen rasitus vioittaa helposti katepintaa ja irrottaa suojaavan sirotteen. Suoritamme koko katolle ilmapuhalluksen, jolla irtoroskat saadaan pois, ja sen jälkeen levitämme katolle biohajoavan sammaleentuhokäsittelyn, mikäli sille on tarvetta. Meiltä saat myös kolmiorimakaton huoltomaalaukset eli uudelleenpinnoitukset sekä katemateriaalille sopivat suoja-ainekäsittelyt.

Kattohuoltoon kuuluu myös sadevesijärjestelmästä huolehtiminen eli vesikourujen ja syöksytorvien tarkastus. Roskaiset rännit tulvivat rankkasateiden aikaan helposti yli ja vesi pääsee kastelemaan talon seinät. Talvella lehtiroskan patouttamat putket jäätyvät, mikä aiheuttaa taas uusia ongelmia. Siivoamme rännit roskista ja lehdistä sekä tarkistamme niiden toimivuuden, kiinnitykset ja kaadon. Talvisin kolmiorimakaton huoltoon sisältyy katon lumikuorman seuranta ja tarvittaessa lumenpudotukset sekä jäänsulatukset katolta ja ränneistä. Huoltokäynnin yhteydessä teemme aina myös katon kunnon yleiskartoitusta ja käymme läpi tavallisimmat vuotoriskit: katepinnan, kiinnitykset, saumakohdat, jiirit, läpiviennit ja pellitykset. Katsastamme kattoturvatuotteiden kiinnitykset ja toiminnan. Yläpohjasta tarkistamme umpilaudoituksen tai vaneroinnin tilanteen. Meiltä luonnistuu huolto kuin huolto, aina katemateriaalin ehdoilla ja laatutuotteilla tehtynä.

Kolmiorimakaton korjaus kunnostaa katon ajoissa ja säästää vakavammilta vaurioilta

Kolmiorimakatolle tulevat vuosien varrella tutuiksi erilaiset mekaaniset ja kemialliset rasitukset, joista ennemmin tai myöhemmin aiheutuu katolle korjaustarvetta. Auringon uv-säteily kuluttaa ja kuivattaa huopaa, jolloin kate voi menettää joustavuutensa ja alkaa halkeilla. Painava lumikuorma saattaa vaurioittaa katon rakenteita, ja veden ja lumen aikaansaama paine voi aiheuttaa vuotoja katon saumakohtiin. Sammal syö sirotepintaa ja rapauttaa kattoa, ja tiivisteet rasittuvat toistuvissa lämpötilanvaihteluissa. Katon korjaustarvetta saattaa lisätä puutteellinen kattohuolto tai alkuperäisessä asennuksessa tehdyt virheet. Toisaalta isoakin mekaanista vauriota voi syntyä myös äkillisesti, esimerkiksi myrsky- tai lumivaurioiden seurauksena. Mikä tahansa sitten onkin syynä kolmiorimakaton korjaustarpeeseen, on tärkeää toimia viipymättä – vuotava tai muuten vaurioitunut katto riskeeraa aina koko rakennuksen hyvinvoinnin.

Kun kolmiorimakatto vuotaa tai on muuten korjauksen tarpeessa, kutsu Plus Kattopalvelun kattoammattilaiset apuun. Meiltä saat kattavan ja asiantuntevan avun katollesi, ja pääsemme paikalle nopeallakin aikataululla. Paikallistamme mahdolliset vuotokohdat ja tutkimme syntyneet vauriot. Selviä merkkejä kolmiorimakaton korjaustarpeesta ovat esimerkiksi halkeilleet tai auenneet saumat sekä katepinnan painumat, kuprut, reiät ja repeämät. Jos kolmiorimakatto vuotaa, mutta varsinaista reikää ei katosta löydy, paikantuu vuoto tavallisesti jiiriin, läpivientiin, saumaan tai vaikkapa piipunjuuripellitykseen. Kolmiorimakaton korjaus kannattaa suosiolla jättää osaaviin käsiin, sillä huovan saaminen jälleen sataprosenttisen tiiviiksi on haastavaa. Paikkapalat on mitoitettava riittäviksi ja liimattava oikein, ja jos korjataan kolmiorimakaton höyrypusseja eli pullistumia, täytyy katetta väliaikaisesti jopa leikata auki ja tasoittaa. Vain ammattilainen pystyy takaamaan huopakatolle teknisen toimivuuden korjausten jälkeen.

Kolmiorimakaton paikkausten ja vuotokorjausten lisäksi suoritamme katolle myös muut korjaukset: huopien saumaukset, yksittäisten huopavuotien vaihdot, irronneiden pellitysten kiinnitykset ja vaihdot, vuotavien läpivientien tiivistykset, kattoikkunoiden ja -luukkujen korjaukset, rännien ja vesikourujen korjaukset, painuneen katon oikaisut sekä myrskyvauriokorjaukset. Jos katolta putoava lumi on vetänyt tikkaat tai rännit alas tai jos puu on kaatunut myrskyssä katon päälle, hoidamme kaiken raivaustöistä korjauksiin ja asennuksiin saakka. Mikäli kolmiorimakaton korjaustarve ulottuu yläpohjaan vaikkapa kosteusvaurion muodossa, vaihdamme vettyneet villat ja uusimme lahonneet rakenteet. Oli kyse sitten pienestä täsmäpaikkauksesta tai laaja-alaisesta saneerauksesta, olemme erinomainen ja asiantunteva ratkaisu pulmiisi.

Kolmiorimakatto on perinteikäs osa suomalaista maisemaa, mutta ryhdikkään ilmeensä ansiosta se voidaan yhdistää myös modernimpaan julkisivuun. Taidolla rakennettu ja hyvin ylläpidetty katto toimii tiiviinä ja yhtenäisenä suojana säitä vastaan, ja näin rakenteet pysyvät turvassa tuhoisilta kosteusongelmilta. Ajoissa teetetyillä huolloilla varmistat katon käytettävyyden myös tulevia vuosia ajatellen. Tarvitsitpa kolmiorimakatolle korjausta, huoltoa tai kattavampaa remonttia, saat sen meiltä laadukkaasti ja asiakaslähtöisesti toteutettuna. Kaunis kolmiorimakatto kruunaa talosi – ota yhteyttä ja pyydä tarjouksemme kattotöistä!

Kattoremontit

Katon korjaukset

Kattohuolto

Kattotyöt