Kattoremontit, huollot ja korjaukset kaikille pelti-, tiili ja huopakatoille
Kattoekspertit palveluksessasi kaikissa pelti-, tiili -ja huopakattotöissä

Lunasta ansaitut lomapäivät – teetä mökin katon huolto ja korjaus meillä

Mökin katon huollon ja korjauksen ei tulisi olla valinnaista harrastustoimintaa, vaikka se vapaa-ajan asuntoon kohdistuukin. Valitettavan usein mökin katon huolto- ja korjaustyöt lykkääntyvät tarpeettomasti, mikä toisaalta on inhimillistä – kun lomamoodiin vihdoin pääsee, eivät aikaa ja voimia vievät kattohommat välttämättä ole se kutsuvin ajanviettotapa. Mökin katon kunnossapito on silti vähintään yhtä välttämätöntä kuin kattotyöt muidenkin rakennusten kohdalla: erityisesti luonnonläheisissä olosuhteissa katto kerää äkkiä pintaansa ja ränneihinsä lehtiä, havunneulasia ja kaikenlaista muuta biomassaa. Maatuva, kosteana muhiva roska kutsuu luokseen nopeasti sammalta ja katon kuluminen kiihtyy entisestään. Rännit eivät vedä, katto ruostuu piloille ja lopulta lahovauriot etenevät syvemmälle rakenteisiin. Ennen pitkää katon hyvinvointi ja sisäilman terveys vaarantuvat, ja seurauksena on kalliita homeongelmia sekä ennenaikainen kattoremontti.

Mökin katon huoltoa ei tarvitse tai aina kannatakaan tehdä itse. Kun projektin ulkoistaa ammattilaiselle, saa katto taatusti turvallista käsittelyä, oikeanlaiset täsmätuotteet ja kokonaisvaltaisen palvelun. Meille Plus Kattopalvelulle voit huolettomin mielin delegoida mökin katon kunnossapidon. Saat meiltä kattavat mökin katon kevät- ja syyshuollot, täsmätoimenpiteet sekä akuutit vuotopaikkaukset ja muut korjaukset. Tarvittaessa myös remontoimme mökkisi katon kokonaisvaltaisesti. Ohjaavana periaatteenamme kattopalvelussamme on, että riippumatta senkertaisen kattotyön suuruudesta tai pienuudesta katsastamme aina samalla läpi koko katon yleiskunnon ilman lisäveloitusta. Jos esimerkiksi tulemme mökillesi rännejä tyhjentämään, niin käymme töiden lomassa läpi katepinnan, läpiviennit, kattoturvatuotteet sekä katon yleisen toimivuuden, ja jos jotain merkillepantavaa ilmenee, saat meiltä siitä heti tiedon.

Mökin katon huollon ja korjauksen teettäminen ammattilaisella on myös taloudellisessa mielessä hyvä sijoitus. Kattoalan kokenut asiantuntija huomaa katossa piilevätkin ongelmat, jotka kytemään päästessään vaurioittaisivat kattoa vakavasti, ja osaa hoitaa epäkohdat ajoissa kuntoon. Näin säästetään sekä aikaa että rahaa, kun tarpeettoman suuriin korjauksiin ei tarvitse ryhtyä ennen aikojaan. Mökin katon huolto- ja korjaustöiden hintaa edullistaa entisestään se, että yksityisasiakas voi verotuksessa hyödyntää ammattilaisella teetetyt kattotyöt kotitalousvähennyksen yhteydessä; tämä verohelpotus ulottuu myös vapaa-ajan asuntoihin. Jos suunnitelmissa on teettää täysivaltainen kattoremontti, voi tällaisiin isompiin töihin hakea myös joustavampaa rahoitusta sivujemme kautta. Mökin katon kunnossapitoon sijoitettu raha maksaa itsensä takaisin rakenteiden luotettavana suojana, huolettomampina käyttövuosina, kauniina mökin julkisivuna sekä energiatehokkaana asumisena. Ennen kaikkea sinä saat käyttää lomasi mökillä siihen, mihin kuuluukin: vapaa-aikaan, rentoutumiseen ja akkujen lataamiseen. Varmista siksi mökillesi kunnon sääsuoja ja kattopalvelu viimeisen päälle – ota yhteyttä ja pyydä tarjouksemme mökin kattotöistä!

Mökin katon huolto ja korjaus
Älä päästä mökin kattoa repsahtamaan, vaan pyydä meidät huolto sekä korjaustöihin.

Mökin katon huolto vaatii etenkin rännien ja katon säännöllistä puhdistusta

Mökin katon huollossa ei välttämättä olla aina niin tunnollisia kuin olisi mahdollista. Saatetaan ajatella, että muutaman kuukauden vuosikäytöllä asialla ei ole niin suurta merkitystä, ja mökillä vietettävä rajallinen aika halutaan käyttää ennemmin rentoon lomailuun kuin kattoaskareissa päivät pitkät touhuamiseen. Mökin katto kuitenkin tarvitsee säännöllistä huoltoa siinä missä muutkin rakennustyypit – itse asiassa se voi vaatia jopa suurempia huoltotoimia kuin ympärivuotiset asunnot. Mökin ympäristössä on usein paljon kasvustoa, jolloin katto luonnollisesti roskaantuu enemmän lyhyemmässä ajassa. Lehdet, neulaset, oksat, siitepöly, sammal sekä muu bioroska katolla sitovat itseensä kosteutta ja estävät kattoa kuivumasta. Korroosio katolla kiihtyy, ja lisäksi roska päätyy helposti ränneihin heikentämään katon vedenpoiston toimivuutta vielä entisestään. Mökin katon ennaltaehkäisevä huolto on vaivaton ja kustannustehokas tapa välttää tällaiset ongelmat.

Plus Kattopalvelu hoitaa mökin kattohuollon laadukkaasti puolestasi, jolloin sinä voit keskittyä nauttimaan mökin todellisesta tarkoituksesta – palauttavasta ja viihtyisästä vapaa-ajasta. Perushuollot mökin katolle kannattaa suorittaa, kuten muillekin kohteille, vähintään kahdesti vuodessa. Tavallisesti kausihuollot tilataan meiltä keväälle ja syksylle: syksyisin mökin katto saadaan kesän jäljiltä hyvin talviteloille, ja vastaavasti keväisin katsotaan sen selviytymistä pakkaskauden rasituksista, ennen kuin kesän rankkasateet saapuvat. Näin katto on aina valmiina ottamaan vastaan seuraavan vuodenajan haasteet, ja mahdolliset muutokset katon tilanteessa sekä alkavat ongelmat havaitaan nopeasti, ja niihin saadaan reagoitua ennen niiden kehittymistä isommiksi epäkohdiksi.

Mökin katon kausihuoltoon sisältyy aina katon ja rännien puhtaanapito: varsinkin metsämökeillä katepintaan ja vesikouruihin kertyy helposti katon toimintaa haittaavia lehtiä ja neulasia. Puhdistamme katteen sen materiaalille soveltuvilla metodeilla, ja siivoamme rännit sekä tarkistamme niiden kaadon, kiinnitykset ja toimivuuden. Tutkimme pinnoitteen kuntoa, kattoläpivientien ja jiirien tiiveyttä, saumauksia, mahdollisia pellityksiä, kattoturvatuotteiden kuntoa ja kiinnityksiä sekä muita katon toiminnalle olennaisia yksityiskohtia. Teemme tarvittavat kiristykset, kiinnitykset ja tiivistykset katolla. Jos rakenteet mahdollistavat pääsyn yläpohjaan, käymme katsastamassa myös vesikaton alapuolisten rakenteiden, aluskatteen sekä eristeiden tilanteen kattohuoltokäynnin yhteydessä.

Teemme myös muut tarpeen mukaan toteutettavat huoltotoimet mökin katolle. Katepinta voi ajoittain kaivata esimerkiksi kattopesua täsmäpesuaineilla suoritettuna, ja toisinaan tarvitaan järeämpää sammaleenpoistokäsittelyä katon hyvinvoinnin palauttamiseksi. Teemme mökin katolle myös suoja-ainekäsittelyt, huoltomaalaukset sekä uudelleenpinnoitukset katemateriaalin mukaan. Talvikaudella mökin katon huoltoon voivat kuulua lumenpudotukset ja jäänsulatukset katolta sekä ränneistä. Kun annat mökkisi katon meidän huollettavaksemme, toteutetaan kaikki kattotyöt luotettavasti ja laadulla, mökkisi tarpeisiin räätälöityinä ja taatusti kattosi parhaaksi.

Mökin katon korjaus voi tulla eteen muun muassa vesivuodon, syysmyrskyn tai lumivaurion seurauksena

Aika ajoin mökin katto voi tarvita myös suoranaisia korjaustoimia huoltojen lisäksi. Mökin kattoa vaanivat samat ulkoiset uhkatekijät kuin vaikkapa omakotitalonkin kattoa: monenlainen lika ja roska, ei-toivottu kasvusto, neljän vuodenajan mahdollistamat sään- sekä lämpötilanvaihtelut, ympäristön aikaansaamat mekaaniset ja kemialliset rasitukset sekä yksinkertaisesti iän myötä tapahtuva kuluminen. Tämän lisäksi mökin kattoa ympäröivät olosuhteet asettavat sen usein tavallista alttiimmaksi erilaisille vaurioille. Runsas puusto katon läheisyydessä lisää katolle tippuvien oksien määrää. Myrskyssä katon päälle saattaa kaatua jopa kokonainen puu aiheuttaen vahinkoa vesikatteesta alusrakenteisiin saakka. Katto voi kärsiä myös talvella, kun korkealta puiden oksien päältä putoaa äkillisesti kasa painavaa nuoskalunta.

Mökin katon korjaus kannattaa jättää ammattilaiselle, jotta sinulle jää aikaa lomailuun ja vältät katolle kiipeämisen riskit sekä vaivan. Plus Kattopalvelun toimesta homma sujuu ripeästi, materiaalit ovat laadukkaita sekä käytettävät kattotuotteet taatusti ajan tasalla, ja työt hoidetaan kerralla oikein. Korjaamme kaikki kattovauriot ammattitaitoisesti ja viimeistellysti niiden luonteesta ja laajuudesta riippumatta. Mökin katolla voidaan tarvita esimerkiksi vuotokorjauksia tai -paikkauksia, pellitysten uusimista, saumojen ja jiirien tiivistystä tai savupiipun, kattoikkunan, kattoluukun tai muiden läpivientien korjausta. Korjaamme ja kiinnitämme kattoturvatuotteet, kuten lumiesteet, lapetikkaat sekä katon huoltosillat. Toteutamme ammattitaidolla myös sadevesijärjestelmän saneeraukset, kuten vesikourujen korjaukset, kiinnitykset ja vaihdot.

Paikkaamme ja vaihdamme mökin kattohuovat ja kattopellit sekä asennamme ehjät tiilet haljenneiden tai liikkuneiden tilalle. Katon alapuoliset rakenteet voivat samoin vaatia toimenpiteitä: aluskatteen korjausta, laudoitusten uusimista, lahovaurioiden korjausta, lisäeristystä tai jopa rakenteellisia muutoksia tuulettuvuuden parantamiseksi tai painuneen katon oikaisuksi. Teemme mökin katolle myös akuutimmat korjaukset, kuten lumi- tai myrskyvaurioiden paikkaukset – puu on saattanut kaatua katon päälle, tuuli repinyt irti kattotiiliä tai -peltejä tai lumikuorma vienyt mukanaan rännit tai tikkaat katolta. Mökin katon korjaus on kanssamme sujuvaa ja vaivatonta, ja työllemme annamme täyden laatutakuun.

Kun nykyisen katon käyttöikä on lopussa, saat meiltä mökin katon saneeraukset kokonaisvaltaisena ammattityönä

Jossain vaiheessa mökin katon huolto ja korjaus ei enää riitä palauttamaan nykykaton kuntoa, vaan kunnostustarve on yhä tiheämpää ja kokonaisvaltaisempaa. Ylläpitokustannukset kasvavat kohtuuttomiksi saavutettuun hyötyyn nähden, ja katto on tullut tiensä päähän. Tällöin on aika toteuttaa mökille kokonaisvaltaisempi kattoremontti. Toisinaan pelkkä vesikate on kulunut loppuun, tai se halutaan käytännön syistä vaihtaa kestävämpään tai helppohoitoisempaan materiaaliin – toisinaan taas katto kaipaa remonttia myös vesikatteen alapuolisilta osin. Toteutamme taidolla niin osittaiset kuin kokonaisvaltaisetkin mökin kattoremontit.

Plus Kattopalvelu suunnittelee ja suorittaa mökkisi kattoremontin avaimet käteen- periaatteella, olipa kyseessä pelti-, tiili- tai huopakatto. Teemme kattoremontteja ympärivuotisesti, joten kattokorjauksen ajankohta voidaan sopia niin halutessasi vaikkapa talvikaudelle, jolloin projekti ei kenties vaikuta asumiseen ja olemiseen mökillä. Aloitamme mökin kattoremontin katon perusteellisella kuntokartoituksella, jonka pohjalta laadimme tarvittavista töistä suunnitelman sekä edullisen tarjouksen. Palvelumme sisältää kaikki remontin vaiheet suunnittelusta ja pohjatöistä viimeistelyihin saakka. Hintaan kuuluu laadukkaat tuotteet, materiaalit ja työvälineet, riittävä suojaus projektin ajaksi, tarvittava ammattikalusto rakennustelineitä ja henkilönostimia myöten, kaikki muutos-, purku- ja asennustyöt niin aluskatteen kuin vesikatteenkin osalta, sekä taitavat kattoalan ammattilaiset. Projekti hoidetaan taidolla maaliin työturvallisuudesta huolehtien ja takuun kanssa.

Mökin kattoremontin yhteydessä on mahdollista päivittää sujuvasti ja edullisesti myös kattovarustelut ajan tasalle. Asennamme pieneläinesteet, sadevesijärjestelmät, läpiviennit, pellitykset sekä sellaiset kattoturvatuotteet kuten lumiesteet, tikkaat ja kattosillat. Hoidamme kuntoon viimeistelevät työt, kuten katon maalauksen tai pinnoituksen sekä työmaan perusteellisen loppusiivouksen ja lopputarkastuksen kohteessa. Voimme toimittaa katollesi asennettuina myös esimerkiksi aurinkopaneelit, joilla saat tuntuvasti pienennettyä mökin sähkölaskuja. Mökin läheisyydessä saattaa lisäksi olla muitakin kohteita kunnostuksen tarpeessa – rantasauna, varasto, liiteri, vaja, puucee ja niin edelleen. Meiltä saat myös pihasaunojen, huussien sekä muiden ulkorakennusten kattotyöt samalla varmuudella ja tinkimättömällä laadulla kuin itse mökin katon korjauksetkin.

Kun mökkisi katto kaipaa huolta, korjausta tai remonttia, tulee Plus Kattopalvelu avuksesi niin pienissä kuin suurissakin projekteissa. Hoidamme työt puolestasi turvallisesti ja taitavasti, ja valmistajan materiaalitakuutkin pysyvät voimassa, kun katto annetaan ammattilaisen käsiin. Katto kiittää käynnistämme pitkällä iällä ja täydellä toimintavarmuudella, ja mökillä lomailija saa keskittyä olennaiseen, olipa se sitten ristikoiden ratkontaa, mustikoiden poimimista, savusaunan lämmitystä tai vaikka tikanheittoa. Tee edullinen sijoitus mielenrauhaan ja mökkisi tulevaisuuteen, ja kunnosta katto kauttamme. Täytä tarjouspyyntölomakkeemme – ota yhteyttä ja kysy lisää mökin katon huolto- ja korjauspalvelusta!

Kattoremontit

Katon korjaukset

Kattohuolto

Kattotyöt