Kattoremontit, huollot ja korjaukset kaikille pelti-, tiili ja huopakatoille
Kattoekspertit palveluksessasi kaikissa pelti-, tiili -ja huopakattotöissä

Kattoikkuna tai kattovalokupu vuotaa asuntoon tai rakenteisiin – teetä korjaus ensi tilassa!

Kun kattoikkuna tai kattovalokupu vuotaa, on syytä reagoida nopeasti. Kattoikkunat ja -kuvut ovat omiaan tuomaan asuntoon viihtyisää tunnelmaa, luonnonvaloa sekä uudenlaista tilantuntua. Samalla ne kuitenkin muodostavat merkittävän riskin kattovuodoille, sillä niissä on aina kyse suurikokoisesta läpiviennistä, joka puhkaisee niin vesi- kuin aluskatteenkin. Säilyttääkseen tiiveytensä ja turvallisuutensa kattoikkuna ja kattovalokupu tarvitsevatkin säännöllistä huoltoa. Läpivientiin iskevät muun muassa lämpötilanvaihtelut, aika, mekaaninen rasitus sekä talvisin sen päälle kasautuvat lumi ja jää. Vuoto-ongelmia voi aiheutua myös puutteellisesta eristyksestä tai tuuletuksesta sekä muista asennusvaiheessa mahdollisesti tehdyistä virheistä.

Kattoikkuna tai kattovalokupu voi vuotaa joko sisälle asuntoon, katon rakenteisiin tai pahimmassa tapauksessa molempiin. Asunnon sisälle tuleva vuoto on yleensä helposti ja nopeasti havaittavissa ja vuotokohta samoin paikannettavissa. Tavallisimmin syylliseksi paljastuvat tällöin kattoikkunan omat tiivisteet, jotka ovat aikojen saatossa hapertuneet vaihtokuntoon. Mikäli taas vuoto tapahtuu katon läpiviennin kohdalta ja vesi ohjautuu katon rakenteisiin, on tilanne vaikeampi huomata. Tämän vuoksi katon läpivientejä on syytä pitää silmällä säännöllisen kattohuollon puitteissa, ja mikäli yhdessä läpiviennissä, kuten kattoikkunassa tai kattovalokuvussa, havaitaan vuoto, on parasta katsastaa katon muidenkin läpivientien kunto ja tilanne lisävuotojen ehkäisemiseksi.

Meiltä Plus Kattopalvelulta kattosi saa aina kokonaisvaltaisen palvelun. Tulimmepa sitten rännejä siivoamaan tai vuotavaa kattoikkunaa korjaamaan, niin aina katolla käydessämme tarkastelemme sen toimivuutta kokonaisuudessaan. Tutkimme katepinnan yleisen kunnon, kattoturvatuotteiden kiinnitykset, läpivientien tiivistykset, katon pellitykset, jiirit, saumakohdat ja niin edelleen. Mikäli rakenteet sen vain sallivat, käymme aina kattotöiden yhteydessä tarkastamassa myös rakennuksen yläpohjan tilanteen, sillä siellä pystymme todentamaan aluskatteen ja eristeiden kunnon sekä usein myös havaitsemaan ensimmäiset merkit mahdollisista vuodoista. Mikäli tarkastuksessa ilmenee, että jokin katon elementti vaatisi huoltoa tai kunnostusta, kerromme siitä sinulle ja saat edullisen tarjouksemme kattotöistä. Sivustomme kautta voi tarvittaessa hakea joustavampaa rahoitusta laajempia saneerauksia varten, ja meillä teettämäsi työt voit hyödyntää verotuksessa kotitalousvähennyksen yhteydessä.

Oli kattoikkunan tai kattovalokuvun vuodon syy ja laajuus mikä tahansa, voit aina kääntyä osaavien kattoammattilaistemme puoleen. Teemme kattoikkunoiden ja -kupujen asennukset, huollot ja korjaukset taitavasti ja laadukkailla tuotteilla. Vaihdamme hapertuneet tiivisteet uusiin, parannamme eristystä, teemme aluskatteen korjaukset ja ylösnostot läpivientien kohdalta sekä suoritamme haastavammatkin rakenteiden uusimiset ja lahovauriokorjaukset. Kun kattoikkunan tai kattokuvun vuoto korjataan nopeasti, saadaan vahingot minimoitua ja katolle palautettua sen täysi toimivuus. Jos siis kattoikkuna tai kattovalokupu vuotaa tai kattoikkunan vierustalla näkyy vuotojälkiä, kutsu meidät paikalle. Kartoitamme tilanteen, korjaamme ongelman ja varmistamme katollesi vesitiiviin tulevaisuuden – ota yhteyttä ja pyydä tarjouksemme katon läpivientien vuotokorjauksesta!

Kattoikkuna tai kattovalokupu vuotaa
Kun kattoikkuna vuotaa, tai epäilet sen vuotavan, kutsu kattoammattilaisemme paikalle kartoittamaan ja korjaamaan tilanne.

Kattoikkunan ja kattovalokuvun tiivistys sekä läpiviennin korjaus laadukkaana ammattityönä

Kun kattoikkuna tai kattovalokupu vuotaa, on tärkeää kartoittaa nopeasti mahdolliset vauriot sekä selvittää vuodon perimmäinen syy, sillä kulloinkin sovellettava korjaustapa on pitkälti kiinni ongelman luonteesta. Yleisimmin kattoikkunan ja sitä ympäröivien rakenteiden vauriot juontavat juurensa puutteelliseen vedeneristykseen tai tiivistykseen. Läpiviennin, kuten kattoikkunan tai -kuvun, tiivisteet pysyvät toimivina yleensä niin kauan kuin ne ovat kimmoisia ja joustavia. Ajan kuluessa tiivisteet menettävät joustavuuttaan ja saattavat haperoitua, halkeilla tai murentua. Mikäli tiiviste pääsee kovettumaan, on sen vedeneristyskykykin samalla heikentynyt. Ajan hampaan lisäksi kattoikkunan tiivisteille aiheuttaa rasitusta uv-säteily, lämpötilanvaihtelut ja vesi sekä talvella ikkunan päälle kasaantuva lumi ja jää, etenkin jos raskas nuoskalumi työntää paineella vettä saumakohtiin. Ongelmien ehkäisemiseksi kattoikkunat ja kattovalokuvut tulee huoltaa huolella, siivota roskista ja lehdistä sekä tarpeen mukaan hoitaa lumenpudotus katolta.

Huonokuntoisiksi ehtineet tiivisteet kannattaa vaihtaa jo ennen varsinaisen vuodon ilmaantumista, mikäli mahdollista. Kattoikkunan tai kattovalokuvun omien tiivisteiden vaihto on ammattilaisen suorittamana helpohko ja huokea huoltotoimi. Useimmiten ikkunoiden ja kupujen alkuperäisiä tiivisteitä on saatavilla valmistajalta, jolloin vanhat tiivisteet voidaan yksinkertaisesti vaihtaa uusiin, täydellisesti istuviin. Mikäli alkuperäisiä tiivisteitä ei ole hankittavissa, voidaan tiivistykseen käyttää elastista saumausmassaa, joka ei kovetu. Plus Kattopalvelu hoitaa kattoikkunoiden ja kattovalokupujen tiivistykset aina laadukkailla tuotteilla ja huolellisella työnjäljellä.

Läpiviennin paikkaus taas on astetta hitaampi ja vaativampi työ toteuttaa tiivisteiden vaihtoon verrattuna. Näin etenkin, mikäli kattoikkunan tai kattokuvun kohdalta vuotanut vesi on ehtinyt viihtymään rakenteissa kosteusvaurioksi asti kehittyen. Jos vettä näyttää päässeen katon rakenteisiin, on kattoikkunaa tai -kupua ympäröiviä rakenteita purettava, jotta saadaan tutkittua niiden kunto ja mahdolliset lahovauriot. Katon sisään ei voi jättää kosteita, ehkä jo homehtumaan alkaneita puuosia muhimaan. Korjaamme rakenteet tarvittavilta osin ja selvitämme samalla, mikä vuodon on aiheuttanut. Kyse voi olla hajonneesta aluskatteesta, tai ehkä sen asennus on tehty puutteellisesti tai virheellisesti jo alun perin. Läpiviennin kohdalla on saatettu jättää esimerkiksi sille elintärkeä aluskatteen ylösnosto tekemättä, jolloin tiiveys koko katon laajuudelta menetetään.

Tiilikatoilla ja peltikatoilla törmätään toisinaan läpiviennin kohdalla myös rakenteelliseen ongelmaan. Läpivienti on saatettu rakentaa niin, että vinoilla katto-osuuksilla yläpohjan tuuletus katkeaa tai on heikkoa kattoikkunan kohdalla. Vesikatteen ja aluskatteen välisen tuuletusraon tulisi kuitenkin jatkua yhtenäisenä harjalta räystäille saakka, jotta ylimääräinen kosteus kattorakenteista haihtuisi tarkoitetulla tavalla. Puutteet eristyksessä ja ilmavuodot kattoikkunarakenteissa voivat aiheuttaa kosteuden tiivistymistä läpivientiä ympäröiviin rakenteisiin sekä jopa jään muodostumista tuuletusväliin. Ongelmat kattorakenteiden eristyksessä ja tuuletuksessa voivat olla kohtalokkaita etenkin vuodon jo realisoiduttua, kun kosteudenpoistoa tarvittaisiin enemmän kuin koskaan. Plus Kattopalvelu tarkistaa kattoikkunan ja kattovalokuvun lisäksi aina yläpohjan eristeiden ja puurakenteiden kunnon sekä palvelee kattavasti kaikissa läpivientien korjaus- ja tiivistystöissä.

Myös vanhan kattoikkunan tai kattovalokuvun poisto onnistuu tarvittaessa

Huollon ja korjauksen sijaan voi asiakas joskus päätyä siihen ratkaisuun, että kattoikkuna tai kattovalokupu halutaan poistaa kokonaan. Vaakakupissa saattavat painaa tuolloin niin käytännön kysymykset kuin esteettiset mieltymyksetkin. Kattoikkuna tai kattokupu on voinut käydä tarpeettomaksi tai se ei enää istu sisätilan muutoksiin. Katon huoltotoimia halutaan ehkä helpottaa ja kattoikkuna on saattanut alkaa tuntua ylimääräiseltä vuotoriskiltä ja vaivalta. Tai sitten vuoto on jo konkreettisesti tapahtunut ja samaan tilanteeseen ei haluta joutua enää ikinä uudelleen. Kattoläpivientejä voidaan poistaa ja rakentaa umpeen etenkin laajempien kattosaneerauksien yhteydessä. Me Plus Kattopalvelulla suoritamme tarpeettomien kattoikkunoiden ja kattovalokupujen poistot kokonaisvaltaisella katto-osaamisella.

Kattoikkunan tai kattovalokuvun kokoisen läpiviennin poisto ei ole koskaan läpihuutojuttu. Työssä on tärkeää edetä kattokohtaisesti ja täysin katemateriaalin sekä rakenteiden ehdoilla, sillä jokainen katto on oma yksilönsä. Koska katon paikkaus- ja korjaustavat vaihtelevat, aloitamme projektin kohdekaton tilanteen huolellisella kartoituksella, jonka pohjalta sitten voimme edetä. Kattotuotteen poisto käytöstä edellyttää aina vesikatteen aukaisua tietyltä alueelta, joten on olennaista huolehtia kuntoon myös tarvittavat säävaraukset työn suhteen, jotta kosteusvaurioilta pystytään välttymään.

Katon korjaus käytöstä poistetun kattotuotteen kohdalta täytyy toteuttaa asiantuntevasti niin, että tilalle tulee varmasti viimeisen päälle tiivis kate. Esimerkiksi aluskatetta ei saa jättää vaillinaiseksi niiltä kohdin, joissa kattoikkuna tai kattovalokupu aiemmin sijaitsi. Tutkimme aluskatteen ja alusrakenteiden kunnon huolellisesti poistettavan läpiviennin kohdalta. Tavallisimmin kattoikkunan tai kattovalokuvun tilalle asennetaan muuta kattoa vastaava rakenne niin alusrakenteiden, aluskatteen, laudoitusten kuin vesikatteenkin osalta. Jos löydämme alusrakenteista merkkejä kosteudesta, selvitämme ongelman laajuuden ja syyn. Varmistaudumme siitä, johtuiko vuoto nimenomaan poistetusta kattoikkunasta tai kattovalokuvusta, vai onko kattavammille korjaustoimille tarvetta. Työnjälkemme on aina siisti ja laatu ensiluokkainen, ja saatkin suorittamillemme töille täyden laatutakuun.

Toimintakykyinen ja tiivis katto on turvallinen suoja talolle. Se varjelee rakenteet kuivina ja terveinä ja auttaa välttämään isommat remonttitarpeet sekä ei-toivotut lahovauriot ja homeongelmat. Kattoikkunoiden ja muiden läpivientien tiivistykset ja huollot ovat edullinen ja vaivaton ennakoiva toimenpide, joka vuosien varrella säästää pitkän pennin korjauskustannuksissa. Jos taas kattovuoto on ehtinyt jo tapahtua, on tärkeää reagoida viipymättä ja minimoida näin mahdolliset vauriot. Etsitpä ennaltaehkäisevää kattohuoltoa tai nopeaa apua vuotavaan kattoon, olemme oikea ratkaisu. Kutsu meidät katollesi, niin ammattilaisemme tulevat tutkimaan tilanteen ja ottamaan homman haltuun. Uudistamme katostasi jälleen tiiviin, kauniin ja toimivan – ota yhteyttä ja pyydä tarjouksemme kattotöistä!

Kattoremontit

Katon korjaukset

Kattohuolto

Kattotyöt