Kattoremontit, huollot ja korjaukset kaikille pelti-, tiili ja huopakatoille
Kattoekspertit palveluksessasi kaikissa pelti-, tiili -ja huopakattotöissä

Aumakaton remontti, huolto ja korjaus osaavissa käsissä ja onnistuneesti

Aumakatto on eräänlainen muunnos harjakatosta eli satulakatosta. Aumakatoksi nimitetään katetyyppiä, jossa neliön tai suorakaiteen mallisen talon jokaiselle seinälle on oma lappeensa. Siinä missä harjakatolla lappeita on kaksi, on niitä siis aumakatolla neljä. Niin sanottuja päätykolmioita talon seiniin ei lainkaan tule, vaan päädyistä löytyy omat kolmion muotoiset kaltevat lappeensa – päätyharjat eli aumat. Tavallisesti aumakaton valintaan ovat syynä puhtaasti ulkonäölliset seikat, sillä ylivertaisia käytännön ominaisuuksia sillä ei muihin katetyyppeihin verrattuna ole. Kuitenkin, kun kohderakennus on esimerkiksi pitkä ja suorakaiteen muotoinen, sopii aumakatto hyvin keventämään sen ilmettä, kun taas katteen toteutus harjakattona voisi tehdä talosta entistä massiivisemman oloisen. Aumakatto istuu erinomaisesti myös linjakkaisiin yhden kerroksen tiilitaloihin sekä moniin hieman vanhempiin kiinteistöihin. Aumakatto ei ole katemateriaalista riippuvainen, vaan sopivan jyrkkyyden sekä muut käytännön seikat huomioimalla aumakaton voi valmistaa niin tiilestä, huovasta kuin pellistäkin.

Aumakatto on kiitettävän kaunis kateratkaisu, mutta teknisesti se on haastava ja työläs toteutettava verrattuna vaikkapa yksinkertaiseen harjakattoon. Tämän vuoksi aumakaton asennus tulisi jättää aina kattoalan ammattilaiselle, jolla on sekä kattava tietotaito että laaja käytännön kokemus kattotöistä. Me Plus Kattopalvelulla toteutamme aumakaton korjaukset, remontit ja huollot laadukkailla tuotteilla ja välineillä sekä ensiluokkaisella osaamisella. Meiltä saat niin pelti-, tiili- kuin huopakatotkin onnistuneella lopputuloksella kattoprofiilista ja rakennustyypistä riippumatta. Remontoimme, huollamme ja korjaamme omakotitalot, rivitalot, kesämökit, kerrostalot, piharakennukset ja hallit avaimet käteen-palveluna ja laatutakuulla.

Tarjoamme sinulle ja katollesi poikkeuksetta kokonaisvaltaisen palvelun. Meillä kattotöiden yhteyteen kuuluu aina ilmainen kattotarkastus, olipa senkertainen toimenpide pieni tai suuri. Esimerkiksi kun vaihdamme tiivisteet kattokupuun tai siivoamme rännit, käymme samalla katon kokonaisuutena läpi: miltä näyttää katepinta sekä sen läpiviennit, saumat ja jiirit, ovatko kattotuotteet tiukasti kiinni alustassaan, missä kunnossa yläpohja on ja niin edelleen. Jos jotain akuuttia korjaustarvetta ilmenee, saat meiltä asiasta tiedon ja voimme hoitaa homman edullisesti kuntoon. Meillä teetetyt kattotyöt saa yksityisasiakas hyödyntää myös verotuksessa kotitalousvähennyksen yhteydessä. Isompia projekteja silmällä pitäen on sivujemme kautta mahdollista hakea joustavampaa rahoitusta kattotöihin.

Aumakatto on näyttävä kateratkaisu kiinteistöä kaunistamaan. Oikein toteutettuna se palvelee erinomaisesti tehtävässään suojaten rakenteet säältä ja kosteudelta ja ehkäisten näin kalliit ja harmilliset lahovauriot talossa. Aumakaton elinikä saadaan maksimoitua säännöllisillä huolloilla ja ajoissa tehdyillä korjauksilla, ja kun koittaa aika uusia kate kokonaisvaltaisesti, toteutamme aumakaton remontin tyylikkäällä ja onnistuneella lopputuloksella. Kaipaako aumakattosi korjausta, huoltoa tai isompaa saneerausta? Tee katollesi kannattava ratkaisu ja kutsu meidät paikalle – ota yhteyttä ja pyydä tarjouksemme aumakaton kattotöistä!

Aumakaton remontti, huolto ja korjaus

Aumakattoremontti palauttaa talolle suojan vuosikymmeniksi eteenpäin

Aumakattoremontti suunnitellaan ja toteutetaan meillä Plus Kattopalvelulla aina avaimet käteen- palveluna ja työtakuun kanssa. Tarvitsipa kattosi osittaisen saneerauksen, täydellisen uudistuksen tai vaikka ensikaton asennuksen, voit kääntyä puoleemme, ja laitamme kuntoon niin tiilikatot, peltikatot kuin huopa- eli bitumikatotkin. Aumakaton rakennus on teknisesti vaativampaa kuin esimerkiksi harja- tai pulpettikaton, ja meiltä löytyy taitavat ja kokeneet kattoammattilaiset sitä toteuttamaan. Otamme suunnittelussa huomioon esimerkiksi materiaalimenekin sekä tarvittavien räystäskourujen määrän, kun päätyjä on enemmän. Aumakaton liitoskohdat eli taitteet tulee tehdä huolella, sillä ne tekevät katon rakenteesta monimutkaisemman ja voivat helpommin vaurioitua kovasta rasituksesta. Koska aumakatossa ei ole vastaavanlaisia päätyjä kuin harjakatossa, toteutetaan tuuletus yleensä harjalta käsin sekä katolle asennettavilla tuuletusputkilla ja alipainetuulettimilla.

Aumakaton remontti tehdään toimestamme yksilöllisesti kohdekaton tarpeiden mukaan. Tämän vuoksi aloitamme remontin aina kattotarkastuksella, jonka ammattilaisemme käy tekemässä. Kattotarkastuksessa selvitämme katon kunnon ja lähtötilanteen sekä kuuntelemme asiakkaan ajatukset remonttiin liittyen. Kartoitettuamme katon tarpeet ja sinulla olevat toiveet laadimme työsuunnitelman sekä laskemme kustannustehokkaan tarjouksen aumakaton remontista. Aumakattoremontin hinnassa otetaan huomioon lukuisia muuttujia, joten yhtä tarkkaa listahintaa ei sille ole olemassa. Hintaan vaikuttaa esimerkiksi kohdekaton koko, muoto, jyrkkyys ja sijainti, katemateriaali sekä kunto: joskus selvitään pelkällä vesikatteen vaihdolla, kun taas toisinaan katto on parasta uusia yläpohjan rakenteita myöten. Jos remontissa käytetään apuna rakennustelineitä tai henkilönostimia, on ne myös huomioitava kustannuksissa. Lisäksi työmäärään ja hintaan vaikuttaa se, paljonko katolla on purkutöitä tai muuta huomiota vaativia yksityiskohtia, kuten kattoturvatuotteita, läpivientejä, jiirejä, lippoja, kattoluukkuja tai -ikkunoita ja niin edelleen. Meillä aumakattoremontin hinta on joka tapauksessa kokonaishinta, joka on laskettu sinun kattosi tarpeiden mukaan – näin saat katollesi kaiken olennaisen, etkä maksa turhasta.

Teemme aumakaton remonttityöt avaimet käteen- periaatteella, eli vastaamme urakan jokaisesta vaiheesta suunnittelusta toteutukseen sekä viimeistelyihin saakka. Puramme tarvittavilta osin vanhaa kattoa ja alusrakenteita ja varmistamme, ettei yläpohjasta löydy lahovaurioita tai muita epäkohtia. Meiltä luonnistuu tarpeen mukaan myös muutokset katon rakenteisiin sekä aluskatetyöt. Kattoremontin yhteydessä varmistaudumme aina siitä, että katon eristys ja tuuletus ovat kunnossa. Remontti on myös erinomainen tilaisuus päivittää kattoturvatuotteet sekä muut olennaiset kattovarustelut, ja toimitammekin katolle asennettuina muun muassa pieneläinesteet, piipunhatut, pellitykset, kattoikkunat ja -kuvut, tikkaat, kattosillat ja lumiesteet, vesikourut ja syöksytorvet sekä vaikka aurinkopaneelit. Lopuksi hoidamme uuden katon maalauksen tai pinnoituksen, työmaan siivouksen sekä kohteen lopputarkastuksen. Kauttamme aumakaton remontti valmistuu takuulla sujuvasti, sovitussa aikataulussa sekä laadukkaalla lopputuloksella.

Aumakaton huoltotöillä saadaan katon käyttöiästä enemmän irti

Aumakaton pitkä elinkaari ja täysi toimivuus varmistetaan ajoittaisilla huoltotoimenpiteillä. Kun katon kunnon tarkistus ja ylläpito on säännöllistä, huomataan mahdolliset ongelmakohdat sekä muutokset katolla jo varhaisessa vaiheessa. Tällöin myös korjaavat toimenpiteet jäävät pienemmiksi ja edullisemmiksi. Aumakaton huolto kannattaa teettää vähintään pari kertaa vuodessa, ja tavallisimmin se suoritetaankin kausihuoltona keväisin ja syksyisin, niin että kate on valmis aina seuraavan vuodenajan rasituksiin ja säänvaihteluihin. Aumakaton huollossa on hyvä huomioida, että esimerkiksi harjakattoon verrattuna tarkistettavaa, puhdistettavaa ja huollettavaa katepinta-alaa on enemmän. Myös räystäskouruja on tavallista useampia, mikä lisää siivoustöiden tarvetta. Lisäksi talvisin kaikki neljä lapetta keräävät lunta päälleen ja ennemmin tai myöhemmin myös pudottavat sen seinustoille, mikäli lumiesteitä ei ole asennettu. Plus Kattopalvelulta saat aumakaton huollot kattoprofiilin ja katemateriaalin ehdoilla suoritettuina vuosihuolloista täsmätoimenpiteisiin.

Aumakaton kausihuollon tärkeimpiin toimiin kuuluu katon puhdistus sekä sen tiiveyden tarkistus. Siivoamme katolta pois lehdet, neulaset, noen, siitepölyn sekä muun irtoroskan. Puhdistamme myös vesikourut ja syöksytorvet sekä tarkistamme rännien kiinnitykset ja kaadon. Havainnoimme aumakaton katepintaa: onko kate ehjä, tiukasti kiinnitetty ja hyväkuntoinen, vai näkyykö siinä esimerkiksi ruostetta, sammalta, kulumaa, reikiä, repeämiä, halkeamia tai kupruja? Testaamme kattoturvatuotteiden kiinnitykset sekä toiminnan, ja käymme läpi saumaukset, läpiviennit sekä vaurioille alttiit aumakaton liitoskohdat eli taitteet. Mikäli rakenteet sen sallivat, tarkistamme huoltokäynnin yhteydessä aina myös yläpohjan tilanteen.

Meiltä saat myös muut, tarpeen mukaan suoritettavat aumakaton huollot. Materiaalista riippuen katto saattaa kaivata esimerkiksi perusteellisempaa pesua tai sammaleentuhokäsittelyä. Voimme toteuttaa katepinnalle myös suojakäsittelyt kuten kyllästyskäsittelyn tai kasvustonestokäsittelyn. Talvisaikaan aumakaton ylläpitoon kannattaa sisällyttää katon lumikuorman seuranta, ja tarvittaessa tulemme pudottamaan liiat lumet katolta sekä sulattamaan jäiset rännit ekologisella ja hellävaraisella höyrysulatustekniikalla. Aikanaan, kun katepinta on nähnyt parhaat päivänsä ja kaipaa uudistusta, saat meiltä aumakaton huoltomaalaukset sekä uudelleenpinnoitukset kauniilla ja kestävällä työnjäljellä toteutettuina.

Aumakaton korjaukset katon vuotopaikkauksista läpivientien vaihtoon ja yläpohjan saneeraukseen

Huollon lisäksi aumakatto tarvitsee ajoittaisia korjaustoimia siinä missä muutkin kattotyypit. Aumakatto kohtaa elinkaarensa varrella monenlaisia uhkatekijöitä säänvaihteluista mekaanisiin rasituksiin. Vuosien vieriessä materiaalit haurastuvat ja koville joutuvat niin läpiviennit, tiivistykset, kiinnikkeet kuin aumakaton taitteetkin. Painava lumikuorma katolla voi aiheuttaa saumavuotoja tai rikkoa rakenteita. Aumakaton korjaustarve saattaa tulla eteen myös hyvin äkillisesti, esimerkiksi kun katolta putoava lumi irrottaa rännit tai myrsky kaataa puun katon päälle. Korjaustarvetta voivat tuottaa alkuperäisessä asennuksessa tehdyt virheet tai puutteellinen kattohuolto, mutta katoista parhaillekin saneerauksen tarve tulee jossain vaiheessa vastaan. Yleisimmin aumakaton korjaustarve havaitaan katon vuosihuollon ja kuntotarkastuksen yhteydessä, kun katosta paljastuu vuotoja tai muita ongelmia. Esimerkiksi ruoste, halkeilleet tiilet, aukeilleet huopakaton saumat sekä katteen erilaiset reiät, kolhut ja kuprut vaativat aina toimenpiteitä.

Kun aumakatto vuotaa tai on muuten korjauksen tarpeessa, kutsu meidät paikalle. Plus Kattopalvelu hoitaa aumakaton korjaukset asiantuntevasti raivaus- ja purkutöistä korjauksiin ja mahdollisesti tarvittaviin rakennemuutoksiin saakka. Meiltä korjauspalvelu saapuu katollesi joustavasti ja nopeallakin aikataululla. Teemme aumakaton vuotokorjaukset sekä paikkaamme ja korjaamme katepinnan, tarvitsipa se tiilten vaihtoa, ruosteenpoistoa, huopien saumausta, lisäkiinnityksiä tai mitä muita toimenpiteitä tahansa. Meiltä saat läpivientien tiivisteiden vaihdot, kattoluukkujen ja -ikkunoiden korjaukset, piipunpellitykset, puuttuvien ylösnostojen asennukset sekä muut läpivientikorjaukset. Asennamme, korjaamme ja uusimme kattotuotteet sekä sadevesijärjestelmät. Meiltä sujuvat myös haastavat jiirikorjaukset sekä yläpohjan kunnostukset aluskatteen paikkauksista rakenteiden uusimiseen. Toteutamme turvallisesti ja tehokkaasti niin pienet paikkaukset kuin kokonaisvaltaiset kattosaneerauksetkin.

Aumakatto on linjakas ja näyttävä kateratkaisu, joka on toteutettavissa oikeastaan mihin katemateriaaliin tahansa. Ajoissa teetetyt huoltotoimet ja tarpeen mukaan suoritetut korjaukset pitävät paketin toimivana: rakenteet säilyvät kuivina ja sisäilma terveenä, isommilta ennenaikaisilta remonteilta vältytään ja katon käyttöiästä saadaan kaikki irti. Teetä talollesi taidokas ja turvallinen katto Plus Kattopalvelun kautta. Meiltä aumakaton huollot, korjaukset ja remontit mutkattomasti – ota yhteyttä ja pyydä tarjouksemme kattotöistä!

Kattoremontit

Katon korjaukset

Kattohuolto

Kattotyöt