Omakotitalon katon huolto sekä korjaus asiakaslähtöisesti ja ammattitaidolla

Omakotitalon katon huolto ja korjaus pitävät katon toimivana ja talon näin turvallisena asuttavana. Kun omakotitalolla on ehjä ja vesitiivis kate, ohjautuvat sade- ja sulamisvedet turvallisesti pois katolta. Rakenteet ovat katon alla suojassa ulkoisilta uhkatekijöiltä, kattorakenteiden tuuletus toimii, ja katto on myös esteettisesti edustava viimeistely talon julkisivuun. Omakotitalon katto kaipaa säännöllisiä huolto- ja korjaustoimia, sillä se kohtaa monenlaista mekaanista ja kemiallista rasitusta: auringon haalistava lämpösäteily, pakkasen aiheuttama rapautuminen, lumen ja jään rasitus rakenteissa – kaikki nämä kuluttavat kattoa. Osansa on myös sade- ja sulamisvesillä, siitepölyllä, ilmansaasteilla, lehtiroskalla ja sammaleella. Kattoa voi vioittaa niin ikään huolimaton katolla työskentely tai esimerkiksi myrsky- ja lumivauriot. Olosuhteissa kuin olosuhteissa omakotitalon katto hyötyy ajoissa tehdyistä huolloista ja korjauksista.

Me Plus Kattopalvelulla tunnemme hyvin omakotitalon huollon ja korjauksen sen kaikissa muodoissa. Oli kattosi sitten peltiä, tiiltä tai huopaa eli bitumia, saat meiltä korkealaatuisella osaamisella kattotyöt aina saumojen tiivistyksistä kattaviin kattosaneerauksiin saakka. Suoritamme katon kausittaiset kevät- ja syyshuollot, joilla varmistetaan, että kattosi on aina valmis kohtaamaan seuraavan vuodenajan mukanaan tuomat haasteet. Toisaalta, myös korjaustarpeen ilmetessä hyvinkin akuutisti esimerkiksi myrskyn myötä, olemme vain yhteydenoton päässä valmiina tulemaan avuksesi nopeallakin aikataululla. Hallitsemme jyrkät ja loivat, suuret ja pienet katot perinteisistä satulakatoista monimutkaisiin mansardikattoihin saakka. Huomioimme kattotöissä aina katon kulman, korkeuden ja jyrkkyyden, ja noudatamme tinkimätöntä työturvallisuutta.

Omakotitalon katon perinteisiä haastekohtia ovat katon vesivuodot sekä ongelmat tuuletuksessa ja eristyksessä. Tunnemme kattojen kommervenkit ja toteutamme huollot ja korjaukset kokonaisvaltaisuuden periaatteella. Tämä tarkoittaa, että senkertaisen kattotyön luonteesta ja koosta riippumatta katsastamme aina myös katon yleisilmeen ilman lisäveloitusta. Haluamme näin pitää huolen siitä, että kattosi on täysin kunnossa paitsi vesikatteen, myös alusrakenteiden osalta. Koska olemme kattoalan tunnustettuja ammattilaisia, saa meillä teetetyt kattotyöt myös hyödyntää yksityisasiakkaan henkilöverotuksessa kotitalousvähennyksen yhteydessä. Mikäli edessä on isompi remontti, voit halutessasi hakea sivustomme kautta joustavampaa rahoitusta työhön.

Omakotitalon katon säännöllinen huolto, kuntokartoitus ja korjaus säästävät vuosien varrella ison summan remonttikustannuksissa. Kun katosta huolehditaan säntillisesti, riittävät pienemmät korjaukset säilyttämään sen tiiviinä ja toimivana. Missä kunnossa sinun omakotitalosi katto on tällä hetkellä? Onko huopa haalistunut, irvistävätkö pellit tai onko sammal löytänyt tiensä tiilikatolle? Tai ehkä on vierähtänyt jo luvattoman kauan aikaa siitä, kun ammattilainen on viimeksi kiivennyt katollesi tutkimaan tilanteen. Kun olet epävarma kattosi kunnosta, kutsu meidät apuun. Tutkimme tilanteen ja teemme tarvittavat korjaukset kustannustehokkaasti kattoasi ajatellen. Meiltä löydät luotettavat ja laadukkaat huollot sekä korjaukset – ota yhteyttä ja pyydä tarjouksemme omakotitalon kattotöistä!

Omakotitalon katon huolto sekä korjaus

Omakotitalon kattohuollot tehokkaasti syys- ja kevätkausiin sijoitettuina

Omakotitalon kattohuolto on toimivan katon perusta. Kaikki lähtee siitä, että tietyt, perustavanlaatuiset huoltotoimet toteutetaan katolle säännöllisesti, jolloin sen kunto pysyy hyvänä ja toimintakyky tasaisen korkeana. Tunnollisesti hoidettu kattohuolto pienentää katon remonttitarvetta ja lykkää isompia korjauksia tuonnemmaksi tulevaisuuteen, jolloin syntyy merkittävää säästöä myös kattoon liittyvissä kustannuksissa. Omakotitalon katon huolto on taloudelliselta kantilta fiksu ratkaisu, jota kannattaa näin ollen hyödyntää ajoissa, niin ettei remonttitarve pääse missään vaiheessa äitymään järin pahaksi.

Minimissään omakotitalon huollon perustoimet tulisi toteuttaa kaksi kertaa vuodessa – keväällä ja syksyllä. Puolivuosittainen kausihuolto on erityisen järkevää ajoittaa näihin vuodenaikoihin, sillä niihin myös liittyvät suurimmat muutokset katon ympäristössä. Syksyllä katto siivotaan sateiden, myrskyjen ja pudonneiden lehtien jäljiltä, ja sen kunto tarkistetaan ajatellen tulevan talven rasituksia – esimerkiksi kosteutta, kylmyyttä ja lumikuormaa. Keväällä taas katsastetaan, miten kate on selvinnyt rankasta talvikaudesta, ja varmistetaan sen toimintakyky kesää varten. Katon huolto puolivuosittain on sikälikin erinomainen ratkaisu, että mahdolliset muutokset ja alkavat haastekohdat katossa huomataan nopeasti, niiden ollessa vielä pieniä. Kun ongelmiin saadaan puututtua ajoissa, riittävät pienemmät ja edullisemmat korjaukset ratkaisemaan tilanteen.

Katon kausihuollon yhteydessä teemme katolle kattavasti kuntotarkastusta ja huoltotoimia. Huoltoon kuuluu aina esimerkiksi katon puhdistus roskista ja lehdistä, ja samassa yhteydessä siivoamme myös rännit ja tarkastamme sadevesijärjestelmän kiinnitykset, kaadon sekä yleisen toimivuuden. Tutkimme katepinnan tilannetta sekä tarkistamme esimerkiksi huopakaton saumaukset, peltikaton kiinnitykset ja tiilikaton tiilien kunnon. Teemme kattomateriaalista riippuen tarvittavat korjaustoimet, muun muassa tiivistykset, saumaukset, kateruuvien uusimiset, lisäkiinnitykset sekä rikkinäisten tiilien vaihdot. Tarkastelemme aina katon yksityiskohtien kuntoa, eli käymme läpi esimerkiksi jiirit, saumakohdat, läpiviennit sekä kattoturvatuotteiden kiinnitykset ja toiminnan. Jos vesikaton alapuolisiin rakenteisiin, eli yläpohjaan, on esteetön pääsy, käymme huoltokäynnin aikana kurkkaamassa myös sen tilanteen vuotojen tai muiden ongelmien varalta.

Meiltä Plus Kattopalvelulta saat tarpeen mukaan kaikki muutkin omakotitalon katon huoltotyöt. Ajankohtaiseksi voi tulla esimerkiksi katon kattava pesu, sammaleenpoistokäsittely tai muut suojakäsittelyt, kuten homeenesto-, kasvustonesto- tai kyllästyskäsittelyt. Jossain vaiheessa katon elinkaarta tarvitaan myös katon huoltomaalausta tai uudelleenpinnoitusta. Talvikaudella teemme lumenpudotukset ja jäänsulatukset katolta sekä ränneistä. Toteutamme kaikki kattohuollot täydellä ammattitaidolla ja katetta vaurioittamatta, ja meillä teettämäsi huoltotoimet hyödyttävätkin kattoa merkittävästi ja tukevat osaltaan sen pitkää, laadukasta käyttöikää.

Omakotitalon katon korjaustyöt pikkupaikkauksista suuriin saneerauksiin – ja kaikkea siltä väliltä

Omakotitalon katto voi vaatia erinäisiä korjaus- ja kunnostustoimia elinkaarensa varrella. Joskus korjaustarvetta jouduttaa kattohuollon laiminlyönti tai syynä voivat olla puutteet tai virheet aiemmassa katon asennuksessa tai remontoinnissa. Siinäkin tapauksessa, että katto on millilleen oikein asennettu ja täydellistä työtä kaikkia yksityiskohtia myöten, iskee ajan hammas siihen, ja vuosien vieriessä erilaiset säänvaihtelut ja mekaaniset rasitukset pääsevät kuluttamaan katetta. Tavallisimmin omakotitalon korjaustarve havaitaan juuri katon säännöllisen kausihuollon ja kuntotarkastuksen yhteydessä. Toimenpiteitä vaativat esimerkiksi katteesta löytyvät reiät, repeämät, painumat, merkittävät kulumat, auenneet saumat tai halkeilleet tiilet.

Kun omakotitalon kattovaurio ilmoittaa itsestään, löytyy kokonaisvaltainen ja asiantunteva apu meiltä Plus Kattopalvelulta. Teemme kaikki katon vuotokorjaukset sekä reikien paikkaukset, kuten kattopeltien paikkaukset ja vaihdot, kattohuovan reikien paikkaukset ja vuotien asennukset sekä rikkinäisten tiilien vaihdot. Meiltä luonnistuu ruosteenpoisto ja kiinnikkeiden uusiminen kuten myös saumojen ja jiirien tiivistykset. Kauttamme saat mittatilaustyönä kaikki katon peltityöt: irronneiden peltilistojen kiinnitykset ja vaihdot samoin kuin muun muassa päätypeltien, seinällenostopeltien, jiiripeltien sekä räystäspeltien korjaukset ja vaihdot. Hallitsemme myös katon sadevesijärjestelmään ja esimerkiksi rännien korjaukseen ja saneeraukseen liittyvät kattotyöt.

Korjaamme ja kiinnitämme kaikki kattoturvatuotteet lapetikkaista lumiesteisiin. Yksi vaurioille altis katon elementti ovat läpiviennit, joiden kohdalta katto voi herkästi alkaa vuotamaan. Teemme puuttuvat läpivientien ylösnostot ja tiivistämme läpiviennit asianmukaisesti. Toteutamme esimerkiksi kattoluukkujen ja kattoikkunoiden korjaukset, tiivistykset ja vaihdot sekä savupiippujen korjaukset katon yläpuolisilta osin. Joskus korjausta kaipaavat myös omakotitalon vesikaton alapuoliset rakenteet. Vaihdamme villat, korjaamme rakenteiden lahovauriot, paikkaamme aluskatteet ja tarvittaessa teemme muutoksia kattorakenteisiin esimerkiksi oikaisemalla painuneen katon. Meillä riittää ammattitaito pieniin ja suuriin kattotöihin, sekä tavanomaisempiin että harvinaisen haastaviin.

Toisinaan omakotitalon katon korjaustarve yllättää hyvinkin äkillisesti – esimerkiksi vuoto havaitaan vasta, kun vesi vuotaa piipunjuuresta sisään. Tällöin tilanne on akuutti ja nopealla reagoinnilla voidaan estää laajemmat lisävauriot. Kutsu meidät paikalle viipymättä kartoittamaan katon tilanne ja hoitamaan homma kuntoon. Meiltä saat palvelua joustavasti ja nopeallakin aikataululla. Äkillinen korjaustarve saattaa syntyä katolle myös lumi- tai myrskyvaurioiden seurauksena: ehkä puu on kaatunut katon päälle vioittaen sitä aluskatetta ja rakenteita myöten, tai myrskytuuli on repinyt irti kattopeltejä, piipunhatun, kattotiiliä tai peltilistoja. Tai katolta keväällä putoava lumimassa on riuhtonut mukaansa rännit tai lapetikkaat samalla vaurioittaen katetta kiinnitysten kohdalta. Tällaisiinkin tilanteisiin voit suhtautua rauhallisin mielin, sillä ammattitaitoinen apu on lähellä. Palvelemme sinua kattavasti niin purku- ja raivaustöiden, korjaustoimien kuin mahdollisen uuden katteen asennuksenkin suhteen.

Katon huollon tai korjauksen lomassa katsastetaan katon yleinen kunto

Omakotitalon katon huolto ja korjaus on meillä Plus Kattopalvelulla teetettynä enemmän kuin osiensa summa. Minkä tahansa yksittäisen kattotyön sitten tulemmekin pyynnöstäsi tekemään – vaikkapa tyhjentämään rännit tai vaihtamaan rikkinäisen kattotiilen tilalle ehjän – meille on tärkeää huolehtia, että kattosi toimii kokonaisuutena mahdollisimman hyvin. Siksi aina katolla käydessämme havainnoimme sen yleiskuvaa laajemmin ja varmistamme, että kaikki katolla toimii kuten pitääkin – saat siis huoltotöiden yhteydessä katollesi kattavan kuntotarkastuksen täysin veloituksetta. Havainnoimme niin katepinnan kuntoa kuin katon pieniä yksityiskohtiakin, ja mikäli yläpohjaan on rakenteiden puolesta pääsy, käymme sielläkin katsastamassa tilanteen.

Kaikki katon haasteet eivät välttämättä näy pinnalle asti. Kokeneen kattoammattilaisen silmä huomaa katolla piilevätkin ongelmat ja sellaiset vasta kehittymässä olevat epäkohdat, joista vielä ei aiheudu suoranaista haittaa, mutta jotka kytemään jäädessään eskaloituisivat myöhemmin varsin tuhoisasti. Lisäksi voimme tarpeen mukaan ehdottaa kattosi kannalta hyödyllisiä parannuksia ennakoivasti: esimerkiksi lisäeristykselle tai tuulettuvuuden kohentamiselle voi olla selkeää tilausta, tai aikansa eläneet kattoturvatuotteet saattavat olla kipeästi päivityksen tarpeessa.

Kun näin luotaamme kattosi tilanteen pintaa syvemmältä, saadaan siitä varmasti hiottua täydellisen toimintakuntoinen kokonaisuus talosi turvaksi. Jos akuuttia korjattavaa tai muuta huomionarvoista katon suhteen ilmenee, kerromme asiasta sinulle ja annamme tarvittavista kattotöistä myös edullisen tarjouksen. Näin epäkohtiin saadaan reagoitua nopeasti, eikä ongelmien korjaamiseksi tarvitse ruveta etsimään lisää välikäsiä, kun kaikki hoituu kätevästi kauttamme. Lopputuloksena säästät sekä aikaa että rahaa, ja kattosi saa laadukasta palvelua joustavasti tarpeen mukaan.

Kun huolto ja korjaus eivät enää auta, toteutamme kokonaisvaltaisena pakettina omakotitalon kattoremontin

Lopulta jokaiselle katolle tulee viimeinen käyttöpäivä vastaan. Tällöin ollaan tilanteessa, jossa omakotitalon katon korjaus ja huolto veisivät kohtuuttoman paljon aikaa ja rahaa eivätkä ne kuitenkaan kohentaisi katon tilannetta merkittävästi. Kun katon käyttöikä on tullut loppuunsa, ei korjaus tai huolto ole enää taloudellisesti järkevää. Sen sijaan on tullut aika toteuttaa omakotitalon kattoremontti. Kun katto uusitaan kokonaisuudessaan, saadaan talolle jälleen ehjä, luja ja vesitiivis suoja tuleviksi vuosikymmeniksi.

Meiltä Plus Kattopalvelulta saat laadukkaan omakotitalon kattoremontin avaimet käteen- periaatteella. Koko paketti tulee siis kätevästi samasta osoitteesta: vastaamme projektin jokaisesta vaiheesta niin suunnittelun, purkutöiden, vaihtotöiden kuin asennustenkin suhteen sekä vesikatteen että aluskatteen osalta. Otamme matkaan ammattitason työvälineet, laadukkaat materiaalit ja tuotteet sekä tarpeen vaatiessa vaikka henkilönostimen. Meiltä löytyy kalusto kaikenkokoisiin kattoremontteihin ja toteutamme työn pitkän kokemuksen suomalla varmuudella ja työturvallisuutta noudattaen.

Meillä jokainen omakotitalon kattoremontin vaihe sujuu aikataulussa, asiakaslähtöisesti ja kerralla nappiin. Itse asennustyön lisäksi hoidamme uudelle katteelle myös tarvittavat viimeistelyt, esimerkiksi maalaukset, pinnoitukset tai suojakäsittelyt. Remontin yhteydessä voidaan laittaa kattovarustelut kuntoon sekä tehdä tarvittavat rakenteelliset muutokset katon toimivuuden parantamiseksi. Kun urakka on tehty, siivoamme paikat, keräämme remonttijätteen mukaamme ja suoritamme katolle kattavan lopputarkastuksen. Työnjälkeämme ei tarvitse alkaa jälkikäteen korjailemaan, ja tästä on vakuutena jokaiselle remontille myöntämämme työtakuu. Kattosi nauttii vuodesta toiseen myös valmistajan omasta materiaalitakuusta, kun asennus on teetetty kattoalan ammattilaisella.

Meiltä saat asiakaslähtöisen kattoremontin, joka voidaan toteuttaa ympärivuotisesti ja joustavasti kattosi mukaan räätälöitynä. Saat kattosi edullisesti ja laadukkaasti kerralla kuntoon. Ammattitaidolla asennettu omakotitalon katto pitää rakenteet terveinä ja kuivina ja edesauttaa merkittävässä määrin koko rakennuksen hyvinvointia. Kaiken lisäksi tuliterä katto on kaunis katsella ja kruunaa kotisi julkisivun arvokkaasti. Ajoissa tehty omakotitalon kattoremontti säästää selvää rahaa, kun kunnostustarve pysyy kohtuullisena, ja jatkossa saat meiltä myös kaikki omakotitalon katon huollot ja korjaukset kattosi tueksi. Toimi siksi ajoissa ja kutsu meidät palauttamaan kattosi priimakuntoon – ota yhteyttä ja pyydä tarjouksemme omakotitalon kattotöistä!