Kattoremontit, huollot ja korjaukset kaikille pelti-, tiili ja huopakatoille
Kattoekspertit palveluksessasi kaikissa pelti-, tiili -ja huopakattotöissä

Bitumikaton asennus, huolto sekä korjaus – osaavat otteet, onnistunut tulos

Bitumikatto on nykyaikainen valinta monenlaiseen tarpeeseen. Joustava, pehmeä bitumikate istuu monimuotoisiin, haastaviinkin kattomuotoihin, ja se voidaan asentaa myös erittäin loiville katoille minimikaltevuuden ollessa jopa 1:80. Bitumikatto on tyylikäs, luja, rakenteille kevyt ja äänieristävyydeltään ylivoimainen. Koska bitumikermi on rullamateriaalia, on se suhteellisen nopea asennettava, edellyttäen että tietää mitä tekee – huovan oikeaoppinen käsittely ja muun muassa tulityöosaaminen ovat tärkeitä, jotta katosta saadaan ehdottoman vesitiivis. Bitumikermikatto palvelee tehtävässään useiden vuosikymmenten ajan, kunhan sen hyvinvointia tukevat huoltotoimet suoritetaan asiantuntevasti ja riittävän säännöllisesti. Kaiken kaikkiaan bitumikatto on edullinen, laadukas ja toimiva valinta moneen tarkoitukseen aina kesämökeiltä kerrostaloihin.

Meiltä Plus Kattopalvelulta saat taidokkaasti toteutettuina kaikki bitumikattotyöt katteen asennuksesta alkaen huoltoon, korjaukseen ja kokonaisvaltaiseen remonttiin saakka. Asennamme katteen viimeisen päälle vedenpitäväksi ja suoritamme työt tarkoitukseen sopivilla käsittelyaineilla sekä työkaluilla. Teemme bitumikaton korjaukset pienistä täsmäpaikkauksista höyrypussien korjauksiin ja täydellisiin kattosaneerauksiin.  Suoritamme laadukkaasti huopakaton harjaukset, puhdistukset, sammaleenpoistot, lumenpudotukset ja uudelleenpinnoitukset. Laitamme katon kuntoon yläpohjaa myöten, toteutamme toimenpiteet turvallisesti, emmekä tarpeettomasti vaurioita pehmeää kattohuopaa. Työnjälkemme on siistiä, paikkaukset sulautuvat julkisivuun, ja katolle palautetaan sen täysi tekninen toimivuus.

Plus Kattopalvelulla teetetyt kattotyöt voit yksityisasiakkaana vähentää verotuksessa kotitalousvähennyksen yhteydessä. Lisäksi suurempiin projekteihin on olemassa tarpeen mukaan joustavampi rahoitusvaihtoehto. Ajoissa toteutettuina huopakaton asennus, huolto ja korjaus säästävät joka tapauksessa merkittävästi aikaa ja rahaa, kun katto saadaan kunnostettua ajoissa, eikä huolto- tai korjaustarve ehdi eskaloitua isommiksi ongelmiksi. Mikä on sinun bitumikattosi tilanne? Löytyykö katolta kulumia, painumia, pullistumia tai auenneita saumoja? Onko katto päässyt sammaloitumaan? Tai onko viimeisimmästä kuntokartoituksesta yksinkertaisesti vain kulunut liikaa aikaa? Missä kunnossa kattosi sitten onkin, meillä on avaimet auttaa. Tee siksi paras ratkaisu kattosi puolesta ja kutsu meidät paikalle. Palautetaan katto loistonsa päiviin – ota yhteyttä ja pyydä tarjouksemme bitumikattotöistä!

Bitumikaton asennus huolto ja korjaus

Toteutamme bitumikattoremontin laadukkailla tuotteilla ja ajantasaistetulla tietotaidolla

Meiltä Plus Kattopalvelulta saat bitumikattosi remontin toteutettuna viimeisen päälle varmoin ottein. Kokeneilta kattoammattilaisiltamme löytyy luja asiantuntemus bitumikatoista, joten katollesi valitaan taatusti sopivat käsittelyaineet, paikkausmassat ja työvälineet. Suoritamme työn laadukkailla tuotteilla, ensiluokkaisella osaamisella ja aina viimeisimpien suositusten sekä parhaiksi todettujen menetelmien mukaisesti. Remontoimme bitumikatot rakennuksen tyypistä ja kattoprofiilista riippumatta: kuntoon tulevat omakotitalot ja rivitalot, autotallit ja kerrostalot, jyrkät ja loivat katot, auma-, pulpetti-, tasa- sekä harjakatot.

Nykyään huopakatosta puhuttaessa viitataan yleensä juuri bitumikattoon. Varhaisempien huopakattojen materiaalina toimivat esimerkiksi raakahuopa ja lasikuituhuopa, kunnes löydettiin kestävä kumibitumi, jota ilolla siirryttiin käyttämään katteen raaka-aineena. Nykyaikaisen bitumikaton rakenne on erinomainen, sillä sitkeä bitumimassa työstettynä kiinni vahvaan kuituverkkoon mahdollistaa joustavan, elastisen katteen, jossa halkeilua ei juurikaan esiinny. Kaiken kruunaa suojaava sirotepinta, joka hylkii tehokkaasti likaa, kosteutta ja kasvustoa. Bitumikatto joustaa ja taipuu moitteettomasti katon jokaiseen muotoon, ja viime vuosien aikana tuotekehitys on ollut huimaa: saatavilla olevat bitumikatteet ovat yhä tiiviimpiä, säänkestävämpiä ja pitkäikäisempiä sekä kaikella lailla erinomainen valinta kattomateriaaliksi.

Meillä Plus Kattopalvelulla bitumikattoremontti suunnitellaan sekä toteutetaan aina kattokohtaisesti, mittatilaustyönä. Kun pyydät meiltä tarjouksen kattoremontista, tulemme paikan päälle katsastamaan kattosi nykyisen kunnon. Samalla kuuntelemme sinulla olevat toiveet remontin suhteen. Suoritamme bitumikattoremontin avaimet käteen- palveluna, eli saat meiltä vaivattomasti koko paketin alkukartoituksesta toteutukseen ja viimeistelyihin kaikkia työkoneita, tarvikkeita sekä materiaaleja myöten. Remontin yhteydessä voimme toteuttaa kaipaamiasi parannuksia katon rakenteisiin ja varusteluihin liittyen. Voimme esimerkiksi lisätä yläpohjan tuulettuvuutta tai parantaa energiatehokkuutta lisäeristyksellä, tai asentaa katolle pieneläinesteet, kattosillat, kattoikkunat, uudet vesikourut tai vaikka aurinkopaneelit. Bitumikattoremontin lomassa tällaiset parannukset on edullisinta ja helpointa suorittaa, joten kerro meille visiosi, niin toteutamme sen!

Bitumikaton korjaukset ammattitaitoisesti täsmäpaikkauksista täysimääräisiin saneerauksiin saakka

Bitumikatto kohtaa käyttövuosiensa varrella monenlaista mekaanista ja kemiallista rasitusta, josta aiheutuu paikkaus- ja korjaustarvetta ennemmin tai myöhemmin. Omat jälkensä katteeseen jättävät niin lumi, jää, vesi, aurinko kuin sammalkin. Paahtavan uv-säteilyn vaikutuksesta huopa kuivuu ja menettää joustavuutensa, mistä seuraa katteen halkeilua ja repeilyä. Ongelma pahenee entisestään, kun alun perin huovassa oleva suojapinta kuluu vuosien myötä pois ja sen alla ollut bitumi joutuu alttiiksi mekaanisille vaurioille. Katon tiivisteet rasittuvat toistuvista lämpötilanvaihteluista, ja sammal sekä lumen ja veden paine aukovat huopien liitoskohtia. Huolimattomasti tai väärillä välineillä tehty kattohuolto voi jouduttaa paikkaustarvetta, tai katto voi kärsiä äkillisiä vahinkoja esimerkiksi myrskyn seurauksena. Mikä tahansa sitten bitumikaton korjaustarpeen aiheuttaakin, on toimiin ryhdyttävä viipymättä – vuotava katto on aina suuri riski koko rakennuksen terveydelle.

Kun epäilet tai huomaat, että bitumikatto vuotaa, kutsu meidät apuun. Paikallistamme vuotokohdat ja tutkimme syntyneet vauriot, ja arvioimme aina tapauskohtaisesti, mikä on paras tapa korjata tilanne: pystytäänkö reiät luotettavasti paikkaamaan järkevään hintaan, vai tarvitseeko huopa vaihtaa uuteen. Selkeitä merkkejä bitumikaton välittömästä korjaustarpeesta ovat muun muassa auenneet tai halkeilleet saumat sekä katteessa esiintyvät painumat, kuprut, reiät ja repeämät. Jos varsinaista reikää ei katosta löydy, on vuoto yleensä sauman, jiirin, läpiviennin tai esimerkiksi piipunjuuripellityksen kohdalla. Bitumikaton korjaus ja paikkaus kannattaa jättää suosiolla osaaviin käsiin – se on haastavaa, ja yksikin epätiivis kohta tarkoittaa, että katon vedenpitävyys menetetään. Jos paikkausmassa ei riitä ja tarvitaan paikkapaloja, on ne mitoitettava riittäviksi ja liimattava oikein. Samoin huopakaton pullistumien eli höyrypussien korjaus vaatii paljon taitoa, kun huopa täytyy leikata auki, tasoittaa ja käsitellä jälleen tiiviiksi. Vain ja ainoastaan ammattilainen voi taata huopakatolle teknisen toimivuuden korjauksen jälkeen.

Plus Kattopalvelulta saat riskittömästi ja laadukkaasti myös isommat bitumikaton korjaustyöt. Jos paikkaukset eivät enää riitä, tai niiden työmäärä ja kustannus vanhalla katolla nousisivat kohtuuttoman suuriksi saavutettuun hyötyyn nähden, voimme asentaa uuden, varmasti ehjän ja vesitiiviin huovan vanhan päälle tai sen sijaan. Jos katolla on ollut vuotoja tai muita ongelmia jo pidempään, ja kosteus on ehtinyt lahottaa myös vesikaton alapuoliset rakenteet, uusimme vaurioituneet puuosat ja vaihdamme kastuneet villat. Varmistamme, että bitumikaton yläpohjaan on järjestetty riittävä tuuletus ja eristys, ja mikäli katon rakenteeseen tarvitaan muutoksia, esimerkiksi katon oikaisu tai korottaminen, suoriudumme tällaisista haastavistakin töistä. Tiivistämme saumat, asennamme läpiviennit, uusimme pellitykset ja teemme kaikki suuret ja pienet bitumikaton korjaustyöt.

Bitumikaton puhdistus ja sammaleenpoisto – perushuolloilla pidetään katto kuosissa

Bitumikatto nauttii ja kukoistaa, kun se saa osakseen säännöllistä huoltoa ja huomiota. Erityisen tärkeää bitumikatolle on sen ajoittainen puhdistus, sillä katteen epätasainen ja huokoinen pinta on omiaan keräämään roskaa itseensä, ja maatunut, kostea biomassa taas kutsuu sammalta asettumaan taloksi. Bitumikaton puhdistus onkin suositeltavaa teettää vähintään kaksi kertaa vuodessa, keväisin ja syksyisin kausihuollon yhteydessä. Mikäli bitumikatossa on jäljellä suojaavaa sirotepintaa, on sammaleen hankalampi tarttua katteeseen, ja tavallisesti katon hellävarainen mutta tehokas harjaus on riittävä toimenpide irrottamaan ei-toivotun kasvuston. Kun suojapinta on sitä vastoin kulunut pois, pääsevät sammaleen juuret tunkeutumaan syvemmälle katteen sisään, jolloin on paikallaan tehdä katolle erityinen sammaleentuhokäsittely. Katepinta voidaan huoltaa kuntoon myös niin kutsutulla bitumikaton huoltomaalauksella eli uudelleenpinnoituksella sekä ajoittaisilla suojakäsittelyillä.

Samalla kun huopakatto puhdistetaan, on syytä siivota vesikourut ja syöksytorvet. Jos ränneihin pääsee kerääntymään roskaa, tulvii vesi helposti niistä yli kesän rankkasateiden aikana kastellen talon seinät. Talvella ränneissä seisova vesi taas jäätyy aiheuttaen uusia ongelmia. Aina bitumikaton puhdistushuollon yhteydessä siivoamme rännit ja tarkistamme niiden kiinnityksen ja kaadon. Talvella kannattaa seurata katon lumikuormaa, sillä karheaan bitumikatteeseen lumi tarttuu pitävästi, ja mitä loivempi katto, sitä varmemmin se siellä pysyy. Kokoonpainunut nuoskalumi voi painaa monta tonnia ja rasittaa katon liitoksia sekä rakenteita valtavalla paineella. Meiltä voit tilata myös lumenpudotukset ja jäänsulatukset bitumikatolta ammattitaitoisesti tehtyinä ja nopeallakin aikataululla. Lisäksi, koskipa huoltokäyntimme mitä kattosi osa-aluetta tahansa, niin aina katolle noustessamme varmistamme yleisesti, että kaikki toimii kuten pitääkin: tarkistamme kattoturvatuotteet, läpiviennit, jiirit, saumat, reuna-alueet, katepinnan ja niin edelleen.

Kokonaisvaltaisinta palvelua kattosi saa aina Plus Kattopalvelulta. Hoidamme taidolla ja tyylillä bitumikaton asennukset, huollot sekä korjaukset avaimet käteen- palveluna ja laatutakuulla tehden. Ammattilaisen asentama ja hyvin huollettu bitumikatto on rakenteille oivallinen suoja, julkisivulle näyttävä viimeistely ja kaikin puolin loistava valinta. Tee siksi sijoitus talosi hyvinvointiin ja kutsu meidät kunnostamaan kattosi. Päädy parhaaseen palveluun – ota yhteyttä ja pyydä tarjouksemme bitumikattotöistä!

Kattoremontit

Katon korjaukset

Kattohuolto

Kattotyöt