Huopakattoremontti ja palahuopakattoremontti Järvenpää – Uusittu katto palvelee pitkään

Vuotaako huopakatto tai palahuopakatto? Onko myrsky tai lumen paino vaurioittanut bitumikattoasi? Onko katto vuosien mittaan kulunut ja haurastunut niin, että et enää luota sen tiiviyteen?

Ota yhteyttä tähän kattofirmaan, niin saat asiantuntevan arvion siitä, kannattaako huopakatto korjata, vai onko jo aika aloittaa omakotitalon, autotallin, mökin tai esimerkiksi paritalon huopakattoremontti Järvenpäässä. Jos katto ei ole kovin iäkäs ja kulunut eivätkä sen vauriot ole kovin vakavia, annamme hyvän tarjouksen huopakaton korjaamisesta ja paikkaamisesta. Samalla voidaan toteuttaa myös jokin huopakattohuolto, minkä myötä katon rasituksensietokyky kohenee.

Jos alkutarkastus osoittaa, että on taloudellisempaa uusia rakennuksen katto, laadimme sinulle tarjouksen kattosi uusimisesta. Uusittu katto palvelee pitkään – ehkä jopa 40 vuotta. Palahuopakatto ei ole aivan yhtä pitkäikäinen, mutta sekin suojaa rakennusta sateilta todella kauan.

Huopakattoremontti tai palahuopakattoremontti Järvenpäässä, Mäntsälässä, Sipoossa tai Tuusulassa antaa parhaan mahdollisen lopputuloksen, kun katolle asennetaan laadukkaita vuotia tai paanuja, ja kun asentamisesta vastaavat timanttiset ammattilaisemme. Valitsemme paanut, pintakermit, aluskermit, kattoturvatuotteet ja muut materiaalit sekä kattotarvikkeet huolellisesti.

Vaikka huopakattoremontit ja palahuopakattoremontit tehdäänkin ensiluokkaisella tavalla, ei hinta ole este: meidän kattourakkamme hinnoitellaan ihan tavallisia kotitalouksia ja kotitalousbudjetteja silmällä pitäen. Kuulet alkutarkastuksen jälkeen sen, miten edullisesti voisimme juuri sinun huopa- tai palahuopakattosi uusia, ja kuinka nopeasti urakan voisi tehdä. Kun tiedät hinnan, voit halutessasi hakea yhteistyökumppanimme tarjoamaa rahoitusta kattoremontille. Kattoremontin tekemisen jälkeen yksityisasiakas voi hakea Verohallinnolta kotitalousvähennystä. Tuota verovähennystä voi hakea myös kattokorjausten tai kattohuoltojen jälkeen.

Kattavat kattotyöt katon korjauksesta katon huoltoon ja remonttiin

Kokeneet kattoammattilaisemme korjaavat kaikki katot huopa- ja palahuopakatoista tiilikattoihin sekä peltikattoihin. Jos katto vuotaa, kattoikkuna falskaa tai aluskate kaipaa paikkausta, löytyy meiltä kattava tietotaito ongelman korjaamiseksi. Kun katon korjaus ei enää riitä, remontoimme huopakattosi, tiilikattosi ja peltikattosi avaimet käteen -palvelulla. Uutta kattoremonttia voidaan lykätä laadukkailla kattohuolloillamme, joilla varmistat kattosi toimivuuden ja pitkäikäisyyden. Puhdistamme katon ja vesikourut, pudotamme lumet, poistamme jääpuikot ja tarjoamme muut katon huoltotyöt kattosi tarpeiden mukaan. Ota yhteyttä missä tahansa kattotyössä!

Huopakaton, palahuopakaton uusiminen Järvenpäässä kannattaa tehdä mieluummin hieman liian aikaisin

Olemme sitä mieltä, että huopakatto tai palahuopakatto kannattaa uusia Järvenpäässä mieluummin hieman liian aikaisin kuin hieman liian myöhään. Emme tietenkään kehota uusimaan uutta kattoa tai sellaista kattoa, minkä saisi kuntoon pienellä paikkauksella ja kenties jollain sitä täydentävällä kattohuollolla, kuten huopakaton pinnoittamisella uudelleen.

Huopakaton tai palahuopakaton uusimista on mietittävä siinä vaiheessa, kun katolla alkaa olla jo ikää, tai jos katon yleiskunto on jostain muusta syystä romahtanut niin, ettei katon kykyyn pitää vettä ole enää luottamista. Jotta katon kunto ei romahtaisi ainakaan kattohuoltojen ja kattopaikkauksien puutteen takia, tulee niin tasakatto, aumakatto, pulpettikatto, harjakatto kuin mansardikattokin tarkastaa usein. Suosittelemme puolivuosittaisia kattotarkastuksia, katon iästä tai katemateriaalista riippumatta.

Kattotarkastuksien avulla saadaan tieto myös siitä, koska katto alkaa olla niin haurastunut ja heikkokuntoinen, että se on paras purkaa ja uusia. Katto on hyvä vaihtaa vielä siinä vaiheessa, kun ulkokatto on tiivis ja kattorakenteet ovat terveitä, sillä siten huopakaton uusimisen onnistuu mahdollisimman edullisin kustannuksin.

Saat huopakaton tai palahuopakaton uusimisen mahdollisimman edullisesti, kun tilaat sen tältä kattourakoitsijalta, mutta toki lahojen puuosien vaihtaminen ja märkien eristeiden uusiminen vaikuttavat loppusummaan. On kaikkien kannalta parempi, että bitumikatto uusitaan, ennen kuin kattorakenteet alkavat lahota kastumisensa takia – ja ennen yläpohjan eristevillojen kostumista sekä homehtumista.

Koska omakotitalon, kesämökin, paritalon tai autotallin huopakattoremonttia tarvitaan seuraavan kerran?

Kun omakotitalon huopakattoremontti on tehty Järvenpäässä, voit huokaista helpotuksesta – seuraavan kerran huopakattoremonttia tarvitaan vasta pitkän, pitkän ajan päästä! Voit keskittyä ihailemaan uutta, upeaa kattoasi: se on joka kohdasta tiivis ja toimiva, ja se näyttää todella hyvältä. Iloasi ei ainakaan vähennä se, että omakotitalon huopakattoremontti onnistui todella nopeasti ja vaivattomasti, ja että loppulasku oli odotusten mukainen – kohtuuhintainen ja kotitalousvähennyskelpoinen. Tiedät aina etukäteen, mikä on asuinrakennuksen tai vaikkapa autotallin huopakattoremontin hinta, sillä laskemme tarjouksen ennen töiden aloittamista. Autotallin, kanalan, huvimajan tai vaikkapa kesämökin huopakattoremontin hinta lasketaan alkutarkastuksen perusteella, sillä ennen tarjouksen laskemista meidän on tiedettävä tarkoin, millainen urakka meillä on edessämme.

Seuraavan kerran mökin huopakattoremontti on edessä kenties vasta 40 vuoden kuluttua. Jos asennettu katto olikin palahuopakatto (mitä kutsutaan myös paanukatoksi tai laattakatoksi), saunarakennuksen huopakattoremontti voi koittaa noin 30 vuoden päästä. Pitkä aika – mutta jollei uudesta katosta pidetä huolta, voi aika jäädä melko lyhyeksi.

Uusikin katto tulee puhdistaa joka kevät ja syksy, jotta lika ei pinttyisi kiinni ja jotta katolle ei kasvaisi sammaleita. Huopakattoa tai palahuopakattoa ei kuitenkaan kannata harjata, sillä harjakset voivat vaurioittaa katetta suojaavaa pinnoitetta. Me teemme omakotitalon, autotallin, kesämökin tai esimerkiksi paritalon huopakaton puhdistuksen ilmapuhaltimilla – näin katto saadaan puhtaaksi mahdollisimman hellävaraisesti.

Mahdolliset sammaleet (niitä voi esiintyä kattopuhdistuksista huolimatta, kun katto pinnoitteineen vanhenee) tulee poistaa kemiallisesti. Käytämme biohajoavaa sammaleenpoistoainetta, mikä on hellävarainen sekä talon katolle että ympäristölle.

Kun huopakatto on noin parikymppinen, voidaan sitä suojaava pinnoite uusia, ja näin kohennetaan sekä katon ulkonäköä että sen kykyä kestää erilaisia rasituksia. Voi olla, että kattosi näyttää siltä, että se pitää uusia, mutta sille voidaankin antaa noin parikymmentä käyttövuotta lisää tiivistämällä huonokuntoiset kohdat ja uusimalla katon pinnoite!

On mahdotonta ennustaa tarkasti, koska omakotitalon, kesämökin, paritalon tai autotallin huopakattoremonttia tarvitaan seuraavan kerran Järvenpäässä, mutta onneksi se ei liene tarpeellistakaan. Jos katto tarkastetaan suositusten mukaisesti kaksi kertaa vuodessa, paljastuu tarve kattoremontille ajoissa. Kattotarkastuksien ansiosta myös kaikki huopakaton tai palahuopakaton käyttöikää lisäävät toimenpiteet osataan tehdä ajoissa. Bitumikaton elinkaarta voi pidentää paitsi kattohuolloilla, myös erinäisillä kattokorjauksilla, joista tässä yhteydessä voisimme mainita esimerkkeinä piipun juuren tiivistämisen, irronneiden paanujen liimaamisen, kattoikkunoiden uusimisen, sisätaitteen kunnostamisen, lahojen räystäslautojen uusimisen, myrskyvaurioiden korjaamisen ja kattoreikien paikkaamisen. Kaiken edellä mainitun ja paljon muuta voit tilata hyvällä hinta-laatusuhteella meidän ammattilaisiltamme!