Kattoremontit, huollot ja korjaukset kaikille pelti-, tiili ja huopakatoille
Kattoekspertit palveluksessasi kaikissa pelti-, tiili -ja huopakattotöissä

Vesikourujen puhdistus Espoo – Sadevesijärjestelmän puhdistaminen tärkeä syys- ja kevättyö

Tiilikatolla, peltikatolla tai bitumikatolla on edessään pitkä ja huoleton elinkaari, kun sitä huolletaan ja tarvittaessa myös paikataan. Katon huolto-ohjelma vaihtelee katemateriaalin ja katon yksilöllisten tarpeiden perusteella. On esimerkiksi huomattu, että tumma peltikattomaali kuluu vaaleaa nopeammin, ja että meri-ilmasto saattaa nopeuttaa maalipinnan kulumista. Myös katon kaltevuudella on vaikutusta. Loiva katto kerää helpommin lunta ja roskia kuin kalteva. Eniten roskia ja lunta kerääntyy tasakatolle.

Kaikki saumojen tiivistykset, kattoreikien paikkaukset ja jiirien korjaukset ovat tärkeitä kattotöitä. Jos katon alle pääsee kosteutta, voi katon kunto heiketä nopeasti, ja sen alle saattaa syntyä laho- ynnä homevaurioita. Tilaa kattosi huollot ja korjaukset meidän pesunkestäviltä asiantuntijoiltamme.

Teetä meillä myös omakotitalon, paritalon, kesämökin, taloyhtiön (kerrostalon tai rivitalon), autotallin tai jonkin muun kiinteistön vesikourujen puhdistukset. Sadevesijärjestelmien puhdistukset Espoossa, Nurmijärvellä, Vantaalla, Helsingissä, Kirkkonummella ja Kauniaisissa ovat tärkeämpiä kuin ensin voisi luulla. Rännien puhdistus Espoossa ja sen lähiympäristössä ylläpitää sadevesijärjestelmän normaalia toimintaa, eli tukee kattovesien poistumista riittävän kauas rakennuksesta.

On hyvä tiedostaa, että kesän mittaan katolta lankeaa alas tuhansia ja taas tuhansia vesilitroja. Yhden ainoan sateen aikana omakotitalon katolta voi valua alas viitisenkin tuhatta litraa vettä. Vaarana on perustusten kastuminen. Kosteus voi nousta pitkin talon rakenteita, sillä laasti ja puu on huokoista. Jotta talosi ei kastuisi alakautta, huolehdi rännien asentamisesta, puhdistamisesta, tarkastamisesta ja korjaamisesta. Tarkasta myös se, mihin alastuloputket laskevat – toivottavasti ei talon nurkalle tai salaojajärjestelmään, vaan esimerkiksi loiskekouruun tai sadevesiputkiin.

Vesikourujen puhdistus on tärkeä toimenpide myös sadevesijärjestelmän itsensä kannalta, sillä roskat aiheuttavat ruostumista ja jäätymistä. Sekä jatkuva kosteus että jään muodostuminen voi rikkoa talon sadevesijärjestelmää Espoossa.

Meiltä kannattaa tilata myös korkean talon vesikourujen puhdistus tai rännien sulatus, sillä tarvittaessa käytämme nosturiautoa. Yksityisasiakkaalla on aina mahdollisuus hakea töistämme kotitalousvähennystä – silloinkin, kun on kyse puolen vuoden välein tarvituista rännihuolloista. Rahoitusta emme tarjoa itse, mutta sellaista voi kyllä hakea kauttamme. Rahoitus tulee yhteistyökumppaniltamme, joka on rahoittanut suomalaisten remontteja ja muita kotitaloustöitä jo pitkään.

Kattavat kattotyöt katon korjauksesta katon huoltoon ja remonttiin

Kokeneet kattoammattilaisemme korjaavat kaikki katot huopa- ja palahuopakatoista tiilikattoihin sekä peltikattoihin. Jos katto vuotaa, kattoikkuna falskaa tai aluskate kaipaa paikkausta, löytyy meiltä kattava tietotaito ongelman korjaamiseksi. Kun katon korjaus ei enää riitä, remontoimme huopakattosi, tiilikattosi ja peltikattosi avaimet käteen -palvelulla. Uutta kattoremonttia voidaan lykätä laadukkailla kattohuolloillamme, joilla varmistat kattosi toimivuuden ja pitkäikäisyyden. Puhdistamme katon ja vesikourut, pudotamme lumet, poistamme jääpuikot ja tarjoamme muut katon huoltotyöt kattosi tarpeiden mukaan. Ota yhteyttä missä tahansa kattotyössä!

Muutama yksityiskohta rännien puhdistamisesta Espoossa

Tiilikaton, peltikaton tai esimerkiksi huopakaton rännit kannattaa puhdistaa usein, jotta niihin ei synny tukoksia, eivätkä roskat sido niihin liikaa ruostetta aiheuttavaa kosteutta. Yksi tärkeä yksityiskohta, mikä jokaisen taloyhtiön ja talon omistajan tulee rännien puhdistamisesta tietää, on kyseisen huollon oikea toteuttamisaika.

Suosittelemme, että rännit puhdistetaan Espoossa niinkin usein kuin kaksi kertaa vuodessa. Ensimmäisen kerran vesikourut on syytä puhdistaa keväällä. Niissä voi talven jäljiltä olla kaikenlaista möskää ja mönjää, mikä hankaloittaisi rivitalon, kerrostalon tai esimerkiksi omakotitalon sadevesijärjestelmän vetoa tulevana kesänä. Sadevesijärjestelmä voi olla myös vaurioitunut talven aikana. Kourut voivat olla vääntyneet, tai kenties alastuloputkien saumat ovat auenneet.

Keväisen rännihuollon yhteydessä nämä kauneusvirheet tulevat huomatuiksi. Koska ne eivät ole pelkkiä kauneusvirheitä, teemme oitis oivan tarjouksen niiden korjaamisesta. Ehjä sadevesijärjestelmä, minkä kaadot antavat oikeaan suuntaan, ei vuoda tai jäädy hevillä.

Toisen kerran loivan tai kaltevan katon sadevesijärjestelmä kannattaa puhdistaa saman vuoden syksyllä. Syksyn mittaan vaahterat, lehmukset, koivut ja pihlajat tiputtavat lehtensä. Myös lehtikuusi ”kaljuuntuu”. Lehdet ja muut roskat voivat peittää vaikka koko katon, sekä tukkia talon sadevesijärjestelmän. Roskat on saatava pois, ennen kuin ne jäätyvät. Anna meidän hoitaa homma.

Miten sitten hoidamme homman? Siten, että kiipeämme katolle (asianmukaisin työturvallisuustuottein varustautuneina) ja poistamme roskat käsin. Roskat kerätään suoraan roskapusseihin, olisihan varsin rumaa sotkea asiakkaan piha. Rännit voidaan lopuksi huuhdella. Sitten onkin vuorossa niiden kuntotarkastus. Kuntotarkastus ulotetaan koskemaan koko kattoa kaikkina yksityiskohtineen, eikä siitä veloiteta erikseen.

Tässäpä oli muutama yksityiskohta siitä, kuinka puhdistamme taloyhtiön tai yksityisasiakkaan rännit. Lisättäköön loppuun, että korkean talon vesikourujen puhdistusta helpottaa nosturiauto, eli konstit on monet!

Tukkeutuneiden syöksyputkien ja alastuloputkien avaus onnistuu niin keväällä kuin keskitalvellakin

Tämä kattofirma ja sen monipuolisesti lahjakkaat ammattilaiset ovat vastaus kaikkiin kattotöihin Espoossa. Huolehdimme myös kaikista katon varusteista, kuten kattoturvatuotteiden asentamisesta ja niiden kiinnikkeiden tarkastamisesta. Me olemme nappivalinta myös katon läpivientien asentamiseen, eristämiseen, tiivistämiseen, huoltamiseen ja korjaamiseen.

Meidän ammattitaitomme ulottuu myös erilaisiin sadevesijärjestelmiin ja niiden huoltamista, uusimista tai kunnostamista koskeviin töihin. Kuten edellä käy ilmi, on rännikourut puhdistettava ja tarkastettava kahdesti vuodessa. Sama koskee myös jalkarännejä sekä tasakaton kattokaivoja.

Voi olla, että myös syöksyputket (eli alastuloputket) ovat menneet tukkoon Espoossa. Silloin poistamme roskat niistäkin. Toimimme aina kattoa tai sen yksityiskohtia vahingoittamatta, sekä omasta ja ympäristön turvallisuudesta vastuumme kantaen.

Tukkeutuneet rännit ja alastuloputket voidaan avata mihin vuodenaikaan tahansa. Ei kannata jäädä odottamaan katon kevät- tai syyshuoltoa, vaan ottaa oikopäätä yhteyttä.

Jos sadevesijärjestelmä menee tukkoon talvella, on se todennäköisesti jäässä. Emme avaa tukkoon mennyttä sadevesijärjestelmää potkimalla ja hakkaamalla – moinen voisi vahingoittaa sadevesijärjestelmää.

Kun asialla ovat meidän ammattilaisemme, jää sulatetaan kuumalla vesihöyryllä, mikä saadaan ohjattua oikeisiin kohtiin höyrytyslaitteen avulla. Tämä samainen systeemi sopii myös jäätyneiden kattokaivojen tai katon reunalle syntyneen jääpaanteen sulattamiseen – ota yhteyttä ja pyydä tarjous jään sulattamisesta!

Kattoremontit

Katon korjaukset

Kattohuolto

Kattotyöt