Kattoremontti Tuusula

Plus Kattopalvelu tekee pienet ja suuret kattoremontit Tuusulassa luotettavasti ja ammattitaidolla. Hoidamme kaikkien kattotyyppien remontit vuosien kokemuksella. Tiilikattoremontit, peltikattoremontit ja huopakattoremontit kuuluvat kaikki Plus Kattopalvelun palveluvalikoimaan. Jotta kattosi käyttöikä säilyisi muodostuisi mahdollisimman pitkäksi, tarjoamme myös kokonaisvaltaiset kattohuollot ja kattokorjauspalvelut.

Kattavat kattotyöt katon korjauksesta katon huoltoon ja remonttiin

Kokeneet kattoammattilaisemme korjaavat kaikki katot huopa- ja palahuopakatoista tiilikattoihin sekä peltikattoihin. Jos katto vuotaa, kattoikkuna falskaa tai aluskate kaipaa paikkausta, löytyy meiltä kattava tietotaito ongelman korjaamiseksi. Kun katon korjaus ei enää riitä, remontoimme huopakattosi, tiilikattosi ja peltikattosi avaimet käteen -palvelulla. Uutta kattoremonttia voidaan lykätä laadukkailla kattohuolloillamme, joilla varmistat kattosi toimivuuden ja pitkäikäisyyden. Puhdistamme katon ja vesikourut, pudotamme lumet, poistamme jääpuikot ja tarjoamme muut katon huoltotyöt kattosi tarpeiden mukaan. Ota yhteyttä missä tahansa kattotyössä!

Katon elinkaareen vaikuttavat tekijät – milloin kattoremontti tulee ajankohtaiseksi?

Eri katemateriaaleilla on eripituiset elinkaaret. Katon käyttöikään vaikuttavat myös muut tekijät, kuten paikalliset olosuhteet ja katon huoltohistoria. Jos katolle on, kattohuoltojen puutteessa, päässyt kertymään paksu sammalpeite tai lehti- ja havumatto, katto todennäköisesti kuluu ja menettää elinvuosiaan. Silloin katolle satava vesi tai sulavasta lumesta kertyvä vesikuorma ei pääse kunnolla virtaamaan alas katolta ja kattomateriaalit voivat ruostua tai haurastua ennenaikaisesti. Katon oikea hoito ja kattohuollot takaavat katoille maksimaalisen käyttöiän. Kun katto pestään ja huoltomaalataan tai suojapinnoitetaan säännöllisesti, ei kasvustot pääse kertymään katolle ja veden sekä uv-säteilyn vaikutukset jäävät vähäisemmiksi. Jos katolle syntyy kattovaurio tai vesivuoto, kannattaa kattokorjaus tilata katolle mahdollisimman pian. Vesikaton alle tippuva vesi ei silloin ehdi aiheuttaa vakavia kosteusongelmia kattorakenteille tai yläpohjan eristeille. Kattoremontit ja kattohuollot voidaan ennakoida ja ajoittaa, kun katolle tehdään säännöllisesti kattotarkastuksia. Suositus olisikin, että kattotarkastus tehtäisiin ainakin kahdesti vuodessa. Ajoissa tehty kattoremontti suojelee taloa, kun katolle ei ehdi muodostua vettä vuotavia reikiä tai muita kattovaurioita. Kattoremontti kohentaa myös rakennuksen ulkonäköä. Kattoa ei turhaan kutsuta talon viidenneksi julkisivuksi. Kattoremontilla kotisi arvo myös nousee asuntomarkkinoilla.

Peltikattoremontti Tuusula

Olemme erikoistuneet tekemään peltikattoremontit kaikille peltikatoille. Plus Kattopalvelu toimittaa ja asentaa konesaumatut rivipeltikatot, lukkopontilliset pystysaumakatot, tiilikuvioiset profiilipeltikatot, poimukatot ja aaltopeltikatot. Jos vanha katto on vedenpitävässä kunnossa oleva huopakatto ja katon aluslaudoitus on kunnossa, voidaan peltikattoremontti tehdä vanhan katon päälle, sitä purkamatta. Silloin säästetään aikaa ja kustannuksia, kun purku-urakka jää peltikattoremontista pois. Silloin uudella katolla on ikään kuin tuplavarmistus vedenpitävyydessä, kun uuden aluskatteen alle jää vesitiivis vanha huopakatto.

Profiilipeltikatteen ja konesaumatun rivipeltikatteen erot

Profiilipeltikatot rakennetaan muotoilluista ja pinnoitetuista teräspeltilevyistä. Peltikattoprofiileja saa monissa eri muodoissa ja väreissä. Tiilikuvioinen profiilipeltikatto jäljittelee kattotiilien muotoja. Poimukatot ja aaltopeltikatot kootaan kattoprofiileista, joissa kulkee ura koko kattolevyn pituudelta. Peltikattolevyt voivat olla myös tasaisia ja sileitä. Pystysaumakaton kattolevyt kiinnitetään toisiinsa, pystyssä olevilla, lukkosaumoilla. Profiilipeltikattojen kattolevyt saumataan yleensäkin lukkopontilla, jolloin katon rakentaminen on nopeaa ja edullista. Konesaumatut rivikatot sen sijaan kootaan yleensä sinkitystä eli galvanoidusta teräksestä kattopeltisepän työnä niin, että saumasta tulee kaksinkertainen ja varmasti vesitiivis. Useimmat monimuotoiset peltikatot ovat konesaumakattoja. Saumausmenetelmän ansiosta kattopeltiseppä voi muotoilla kattopellit lähes mihin muotoon tahansa. Koska konesaumakatto rakennetaan yleensä galvanoidusta teräksestä, sitä ei voi maalata heti. Galvanoidun teräspeltilevyn tulee hapettua ulkoilmassa 2-3 vuotta ennen sen ensimäistä maalausta. Konesaumattujen rivipeltikattojen huoltomaalausväli on noin 15-20 vuotta.

Tiilikattoremontti Tuusula

Tiilikattoja on rakennettu vuosisatojen ajan. Tiilikaton etuna on ennen kaikkea sen pitkäikäisyys. Vanhoissa rakennuksissa Keski-Euroopassa voi tavata jopa yli sata vuotiaita toimivia kattoja. Nykyisinkin tiilikatoille voidaan luvata Suomenkin olosuhteissa yli viidenkymmenen vuoden käyttöikä. Pitkän käyttöiän edellytyksenä on, että kattoa hoidetaan oikein ja kattohuollot suoritetaan ajallaan. Plus Kattopalvelu tekee tiilikattoremontteja Tuusulassa. Nykyaikaiset tiilikatot ladotaan joko betonitiilistä tai perinteisemmistä savitiilistä

Kumpi valita: betonikattotiili vai savikattotiili?

Betonikattotiilet ja savitiilet eroavat toisistaan materiaalien ja valmistustavan suhteen. Eri kattotiililaadut ovat myös ulkonäöltään hieman erilaisia.

Savikattotiili

Savitiili saa värinsä saven luonnollisesta väristä poltettaessa. Savitiili onkin poltettua terrakotta-keramiikkaa. Savitiilen luontainen terrakotanpunainen värisävy vain syvenee kattotiilien ikääntyessä. Savitiilikattoa ei tarvitsekaan koskaan maalata. Savikattotiiliin saadaan erilaisia värisävyjä saven polttoprosessissa. Silloin savitiilen pintaan ruiskutettaan erilaisia mineraalioksideita ennen polttoa. Näin saadaan aikaan voimakkaitakin värisävyjä, jotka eivät haalistu ajankaan myötä.

Betonikattotiili

Betonikattotiilet valmistetaan betonimassasta puristamalla. Betonimassoissa voidaan käyttää väripigmenttejä, jolloin savitiilet läpivärjäytyvät haluttuun värisävyyn. Betonitiilikattojen värit kuitenkin haalistuvat ajan saatossa uv-säteilyn vuoksi. Betonitiilikatot onkin hyvä maalata aika ajoin. Betonitiilikaton huoltomaalaus suojelee kattoa uv-säteilyltä ja estää myös kasvustojen muodostumista ja veden kulkeutumista kattotiilen huokosiin. Betonikattotiiliä eli sementtikattotiiliä on saatavana mm. yksikouruisina, kaksikouruisina, tasaisina ja sileinä malleina. Betonikattotiilissä voi olla vesilukko eli lukkopontti tiilen reunassa, mikä helpottaa tiilien latomista ja yhteen liittämistä.

Milloin tiilikattoremontti tulisi tehdä?

Kuten mainittu, tiilikatot ovat erittäin pitkäikäisiä. Kattotiilet kuitenkin imevät hieman vettä huokosiinsa. Kun tiilen sisällä oleva vesi vuodenaikojen mukaan joko jäätyy tai sulaa, kattotiili alkaa vuosien kuluessa haurastumaan. Haurastumista edistää tiilikatolle kasvava sammalkasvusto. Sammalkasvusto estää veden virtausta pois katolta ja altistaa siten kattotiilet kosteuden vaikutuksille. Vanhoilla tiilikatoilla kattotiilet voivat näin vuosikymmenten jälkeen lohkeilla pakkasten, myrskyjen ja muiden fyysisten rasitusten johdosta. Silloin kun lohjenneita kattotiiliä tavataan katolla säännönmukaisesti esimerkiksi talven jälkeen, kannattaa alkaa harkita tiilikaton remontoimista. Jos rikkoutuneita kattotiiliä ei vaihdeta, pääsee vesi valumaan vesikaton alapuolisiin rakenteisiin, jolloin alapohjarakenteet voivat vaurioitua ja pahimmillaan aiheuttaa rakennukseen home- tai kosteusvaurioita.

Huopakattoremontit Tuusulassa

Erilaiset huopakatot ovat myös erikoisalamme. Plus Kattopalvelu asentaa Tuusulassa niin palahuopakatot, kuin erilaiset tiivissaumakatotkin.

Palahuopakatot

Huopakattopaloja eli kattolevyjä on saatavana monen muotoisina. Huopakattopaloilla saadaan aikaan näyttäviä geometrisiä muotoja sisältäviä kattopintoja. Näyttävimmillään palahuopakatot ovat jyrkähköillä harjakatoilla, aumakatoilla tai pulpettikatoilla. Huopakattolevyissä on yleensä itseliimautuva tartuntapinta, joka helpottaa palahuopakaton asentamista. Lisäksi palahuopakaton kattolevyjen kiinnitykseen käytetään kumibitumiliimaa ja huopanauloja.

Tiivissaumakatot

Tiivissaumakate voi olla kaksikerroskate, jolloin katolle liimataan tai hitsataan kaksi kerrosta kattohuopia niin, että ylemmän ja alemman kerroksen saumat sijoitetaan eri kohtiin. Yksikerroskate on myös toimiva huopakateratkaisu varsinkin jyrkillä katoilla. Tiivissaumakatteissa käytettävillä bitumikermeillä on tuoteluokitukset, joiden mukaan huopakermi valitaan kuhunkin kattoremonttikohteeseen. Kattohuopien valintaan vaikuttaa mm. katon kaltevuus. Bitumikermit eroavat myös kiinnitystavan mukaan. Eri käyttökohteisiin on saatavana itseliimautuvia, kumibitumiliimalla kylmäliimattavia, bitumiliimalla kuumaliimattavia ja hitsattavia bitumikermilaatuja. Kaikilla huopakattoasentajillamme on kattotulitöissä vaadittava koulutus ja tulityölupa.

Huopakaton aluslaudoitus ja aluskermi

Huopakatot asennetaan raakaponttilaudasta tai rakennuslevyistä tehdyn aluslaudoituksen päälle. Kun huopakattoremontissa huopakate uusitaan, irrotetaan yleensä vanha päällyshuopa ja alushuopa kokonaan. Silloin nähdään aluslaudoituksen kunto. Jos tarvetta ilmaantuu, korjataan aluslaudoitus osittain tai kokonaan. Vanhat huopanaulat poistetaan vanhasta aluslaudoituksesta huolellisesti, jotta ne eivät vahingoita uutta alushuopaa. Alushuopa asennetaan aina koko katon alueelle. Huopakaton sisätaitteisiin kiinnitetään erityistä huomiota. Sisätaitteiden aluskerminä käytetäänkin usein erityistä sisätaitekermiä. Katon läpivientien, kuten savupiipun kohdalla alushuopa nostetaan vesitiiviisti ylös ja kiinnitetään piipun varteen. Vedenpitävän alushuovan asennuksen jälkeen katon ala- ja päätyräystäille asennetaan tippapellit ja päätypellit.

Katon korjaus Tuusula

Jos katto vaurioituu, Kattokorjaajamme tulevat nopeasti paikalle. Jos katolle on muodostunut vettä vuotava kattovaurio, on vauriokohta hyvä sääsuojata nopeasti ja korjata heti, kun mahdollista. Myrskyvauriokorjaukset ovat tyypillisiä kattokorjaustoimenpiteitä myös Tuusulassa. Kovat myrskytuulet voivat irrottaa kattopeltejä, kattotiiliä tai kattohuopia. Samoin tekevät tuulen katolle paiskaamat oksat ja kaatuvat puut. Talvisin painavat lumikinokset katolla voivat painautua esimerkiksi kattoturvatuotteita vasten niin kovalla paineella, että niiden kiinnikkeet pettävät. Seurauksena on silloin yleensä myös kattopellin repeäminen ja vettä vuotava kattovaurio. Talvisin myös väärällä tavalla tehdyt lumenpudotustyöt vaurioittavat kattoja. Kun kattovauriot korjataan mahdollisimman pian niiden syntymisen jälkeen vältytään yleensä vakavammilta vaurioilta. Ota yhteyttä Plus Kattopalveluun heti kattovaurion synnyttyä.

Vesivuotojen korjaustyöt Tuusulassa

Vesivuoto voi syntyä katolle pikkuhiljaa, esimerkiksi läpivientitiivisteiden hapertuessa vuosien varrella. Jos kattotarkastuksia ei suoriteta huolellisesti voi vesivuoto jatkua vuosiakin, ennen kun vaurio huomataan. Silloin joudutaan yleensä tekemään jo suurempi kattoremontti ja rakenteiden kuivattaminen. Katon eri kohteiden ammattilaisen tekemä huolellinen kattotarkastus voi estää vakavat kosteusvauriot. Kun vuotavat kattovauriot ja kuluneet tiivisteet vaihdetaan ajoissa, selvitään yleensä pienillä paikallisilla korjaustoimilla.

Rikkinäisten kattotiilien vaihtaminen Tuusulassa

Varsinkin vanhoilla tiilikatoilla kattotiilet voivat olla niin hapertuneita, että ne lohkeilevat helposti esimerkiksi katolla liikuttaessa. Myös pelkät lämpötilojen vaihtelut voivat rikkoa vanhoja kattotiiliä. Kun kattotarkastuksessa todetaan rikkoutuneita tai puuttuvia kattotiiliä, kannattaa kutsua viipymättä Plus Kattopalvelun kattoasentaja vaihtamaan rikkinäiset kattotiilet uusiin, jotta vesivahinkoja ei ehdi syntyä.

Kattohuollot Tuusula

Plus Kattopalvelu hoitaa ja huoltaa kokonaisvaltaisesti katot Tuusulassa. Teemme katon harjaukset, kattopesut, katon pinnoitukset, kasvuston poistot katoilta ja vesikourujen puhdistukset. Kun kattoa hoidetaan ja huolletaan säännöllisesti ja oikein voidaan varmistaa katon maksimaalinen käyttöikä.

Kasvustontuhokäsittely Tuusula

Kasvustot aiheuttavat rasitusta katoille, koska ne estävät veden luonnollisen virtauksen. Vesi jää katolle ja aiheuttaa ruostumista tai kattotiilien rapautumista. Sammaleentuhokäsittely kasvustonestoaineella on tehokas tapa päästä haitallisesta kasvustosta eroon vuosiksi. Kasvustontuhoaineet ovat täysin biohajoavia ja siten ympäristölle ystävällisiä.

Vesikourujen puhdistus Tuusula

Jos vesikourut tukkeutuvat esimerkiksi lehdistä ja neulasista, pääsee vesi helposti tulvimaan ja kulkeutumaan talon seinärakenteisiin. Silloin vaarana ovat home- ja kosteusvauriot. Siksi vesikourut tulee pitää puhtaana. Vesikourujen puhdistus kannattaa tehdä ennen lumien tuloa, jolloin kaikki puiden lehdet ovat jo pudonneet. Joskus räystäskouruihin on vaikea ulottua katolta käsin. Silloin voidaan tarvita jopa nostolava-autoa, jotta vesikourut saadaan turvallisesti puhdistettua esimerkiksi korkeiden kerrostalojen ränneistä. Plus Kattopalvelu hoitaa vesikourujen puhdistukset Tuusulassa kaikista rakennuksista turvallisesti ja nopeasti.

Muut kattohuoltotyöt

Myös lumenpudotukset on syytä tehdä ajoissa runsaslumisina talvina. Jää ja lumi voivat aiheuttaa vaurioita kattorakenteille, mutta pudotessaan myös talon vierillä liikkuvat ihmiset ja lemmikit ovat vaarassa. Me teemme lumenpudotukset ammattitaidolla Tuusulassa kaikenlaisissa rakennuksissa. Tarvittaessa käytämme henkilönostimia hankalimmissa kohteissa. Kattotuotteet, kuten lumiesteet, kattosillat ja sadevesijärjestelmät vaativat toisinaan huoltoa. Kattotuotteiden kiinnitykset on syytä tarkistaa ja tarvittaessa kiristää vuosittain. Myös vesikourujen kiinnitysten ja kaatojen tarkistaminen ja korjaus ovat vuosittain tehtäviä kattohuoltotoimia. Katon läpivientien tiiviys on tärkeä tarkastus ja huoltokohde katolla, koska vuotavat läpiviennit ovat yleisin kattovotojen syy.

Kattotuotteet Tuusula

Plus Kattopalvelu asentaa Tuusulassa kaiken katolla tarvittavan kattotekniikan. Meiltä saatte markkinoiden parhaat kattoturvatuotteet, kuten kattosillat ja lumiesteet turvavarusteineen paikalleen asennettuna. Kattoikkunat tuovat valoa talon yläkerrokseen. Katon huoltoluukku helpottaa katolle kulkemista. Asennamme kaikkia kattoläpivientejä vaativia kattotuotteita. Edellisten lisäks myösi esimerkiksi ilmanvaihtoputkia, huippuimureita, antenneja, aurinkokeräimiä ja aurinkokennoja.

Muut kattotyöt Tuusula

Kaikkien edellä mainittujen kattoremonttien, kattohuoltojen ja kattokorjausten lisäksi teemme myös monia muita kattotöitä Tuusulassa. Kysy lisää Plus Kattopalvelun asiantuntijoilta, jos mielessäsi on katon erikoisempia muokkauksia tai muita kattotöitä.

Katon korotukset Tuusulassa

Myös vaativat katon korotukset ja kattomuodon muutostyöt ovat erikoisalaamme. Katon korotuksella voidaan talon ullakkokerros hyödyntää esimerkiksi asuintilana. Katon korotuksen yhteydessä voi mahdolliseksi tulla myös talon energiatehokkuutta parantava yläpohjan eristysremontti.

Kattopeltisepän työt

Plus Kattopalvelun taitavat kattopeltisepät tekevät kaikki peltityöt katolla piipunpellityksistä monimuotoisten konesaumakattojen asentamiseen. Heiltä syntyvät myös kaikki muutkin katolla tarvittavat erikoispellitykset.

Laudoitukset

Jos räystäiden laudoitukset ovat huonossa kunnossa, teemme niihin kaikki tarvittavat korjaukset, huoltomaalaukset ja uusien lautojen asennukset. Plus Kattopalvelusta saat myös kaikki katon ja ulkoverhoilun laudoitustyöt. Asennamme uudet laudat tai korjaamme ja huoltomaalaamme vanhat laudoitukset kattoremonttien yhteydessä tai erillispalveluna.

Kattotarkastus erillispalveluna

Kattotarkastus kannattaa pyytää aina, kun katto arveluttaa. Kun Plus Kattopalvelun kattoasiantuntija on käynyt katon läpi ja merkinnyt kaikki ongelmat, vauriot ja puutteet kattotarkastusraporttiin, on kattoremonttien ja kattohuoltojen ajoittaminen katon elinkaaren varrelle helppoa. Kattotarkastuksen voi siis tilata Plus Kattopalvelusta Tuusulassa myös erillisenä palveluna.