Kattoremontit, huollot ja korjaukset kaikille pelti-, tiili ja huopakatoille
Kattoekspertit palveluksessasi kaikissa pelti-, tiili -ja huopakattotöissä

Kattoremontti Pornainen

Kattopalvelumme Pornaisissa kattavat kattoremontit, kattokorjaukset ja katohuollot. Kattoremontti voi olla peltikattoremontti, tiilikattoremontti tai huopakattoremontti. Kattoremontti voi olla täydellinen koko katon uusiminen tai pienempi kattosaneeraus. Kattovauriokorjaukset teemme lyhyellä vasteajalla. Kattovuodoissa nopealla reagoinnilla vältytään suuremmilta kattovaurioilta. Plus Kattopalvelun palvelut kattavat myös kaikki kattohuollot. Hyvin huollettu katto kestää pidempään.

Kattavat kattotyöt katon korjauksesta katon huoltoon ja remonttiin Pornaisissa

Kokeneet kattoammattilaisemme korjaavat Pornaisissa kaikki katot huopa- ja palahuopakatoista tiilikattoihin sekä peltikattoihin. Jos katto vuotaa, kattoikkuna falskaa tai aluskate kaipaa paikkausta, löytyy meiltä kattava tietotaito ongelman korjaamiseksi. Kun katon korjaus ei enää riitä, remontoimme huopakattosi, tiilikattosi ja peltikattosi avaimet käteen -palvelulla. Uutta kattoremonttia voidaan lykätä laadukkailla kattohuolloillamme, joilla varmistat kattosi toimivuuden ja pitkäikäisyyden. Puhdistamme katon ja vesikourut, pudotamme lumet, poistamme jääpuikot ja tarjoamme muut katon huoltotyöt kattosi tarpeiden mukaan. Ota yhteyttä missä tahansa kattotyössä Pornaisissa!

Katon käyttöikä – Milloin kattoremontti on edessä?

Katon elinkaaren pituuteen vaikuttavat mm. katemateriaali, katon hoito ja huolto sekä paikalliset olosuhteet. Jos talon lähellä on paljon puita ja katto on jatkuvasti lehtien ja neulasten peittämänä, estyy veden virtaus alas katolta. Kosteus jää katolla olevaan biomassaan, mikä edistää peltikaton maalipinnan kulumista ja ruostumista. Tiilikatoilla taas lehti- ja neulaskerros edistää kattotiilien rapautumista. Kattoharjauksista tulisi huolehtia vuosittain, jos talo sijaitsee metsäisellä tontilla. Muillakin kattohuolloilla katon käyttöikää voidaan lisätä vuosilla, jopa kymmenillä vuosilla huoltamattomaan kattoon verrattuna. Jossain vaiheessa katto kuin katto tulee käyttöikänsä päähän ja edessä on kattoremontti. Liian pitkään ei kattoremonttia kannata lykätä, sillä huonokuntoinen vesikatto on altis kattovuodoille. Kosteusvauriot vesikaton alapuolisissa kattorakenteissa voivat lisätä kattoremontin laajuutta ja kasvattaa näin kattoremontista koituvia kustannuksia. Uusi katto kohentaa rakennuksen ulkonäköä ja lisää asumisviihtyvyyttä, kun uuden katon alla on taas huoletonta asua tulevat vuosikymmenet.

Peltikattoremontti Pornainen | Erilaiset peltikattotyypit

Kattoasentajamme ja kattopeltiseppämme asentavat kaiken tyyppiset peltikatot Pornaisissa. Uusi peltikatto voi olla esimerkiksi rivipeltikatto, konesaumakatto, pystysaumakatto, tiilikuvioinen profiilipeltikatto, poimukatto tai aaltopeltikatto. Vaihtoehtoja erilaisissa peltikatoissa on runsaasti.

Peltikattoremontti vanhan huopakaton päälle

Kustannuksia säästyy, jos uuden peltikaton voi asentaa vanhan katteen päälle. Silloin kattoremontista jää purkuvaihe pois, jolloin aikaa ja rahaa säästyy. Edellytyksenä peltikaton asentamiselle huopakaton päälle on se, että katon aluslaudoitus on hyvässä kunnossa. Vanhassa huopakatossa ei saa olla vesivuotoja. Tällaisessa kattoremontissa huopakaton päälle asennetaan uusi aluskate, tuuletusrimat ja kattoruoteet. Kattorakenteeseen muodostuu näin kaksinkertainen vedeneristys. Sekä uusi aluskate, että vanha huopakate ovat vedenpitäviä.

Profiilipeltikatto | Erilaiset profiilimuodot kattopelleissä

Profiilipeltikatoissa on paljon valinnanvaraa. Eri muotoisia ja eri värisiä peltikattoprofiileja on saatavana runsaasti. Profiilipeltikatto voi olla muodoiltaan esimerkiksi tiilikuvioinen, kruunupoimullinen, aaltokuvioinen tai poimukuvioinen poimukatto. pelkistetty pystysaumakatto on rakennettu sileistä kattopelleistä, joissa lukkosaumapontit on nostettu pystyyn kattopeltien reunoille. Profiilipeltikaton asentaminen on nopeaa kattopelleissä olevien lukkosaumojen ansiosta. Koska profiilikattopellit ovat yleensä pinnoitettu tehtaalla, ei katon maalaamiseen tarvitse ryhtyä heti asennuksen jälkeen.

Konesaumakatto | Kuumasinkitty rivipeltikatto

Konesaumakatot valmistetaan yleensä kuumasinkitystä teräspellistä. Sinkitty kattopelti ei ruostu niin kauan, kun sinkkipintaa on kattopellissä jäljellä. Siksi galvanoitu rivipeltikatto on pitkäikäinen kattotyyppi. Konesaumatut rivipeltikatot valmistetaan maalaamattomista kattopelleistä. Sinkityistä kattopelleistä valmistettu rivipeltikatto voidaan maalata ensimmäisen kerran vasta 2-3 vuoden päästä asennuksesta. Silloin kattopellit ovat hapettuneet riittävästi, jotta kattomaali tarttuisi vesikaton pintaan. Konesaumakatoissa kattopellit saumataan toisiinsa erityistyökaluilla tehtävällä kaksinkertaisella saumalla. Konesaumatun rivipeltikaton saumat ovat täysin vedenpitäviä. Konesaumakaton voi asentaa myös monimuotoisille katoille.

Tiilikattoremontti Pornainen

Tiilikatto on klassisen kaunis, hiljainen ja hengittävä kattotyyppi. Tiilikatto on yksi pitkäikäisimmistä kattotyypeistä. Tiilikatot voivat kestää Suomenkin vaativissa olosuhteissa 50-60 vuotta, kunhan tiilikattoa huolletaan oikein. Tärkeää on pitää sammalkasvustot kurissa katolla, sillä sammaliin sitoutuva kosteus rapauttaa pikkuhiljaa kattotiiliä.

Kattotiilityypit | Betonikattotiili ja savikattotiili

Savikattotiiliä pidetään hieman betonikattotiiliä kestävämpinä. Nykyaikaisten betonikattotiilien pakkaskestävyys on kuitenkin parantunut tuotekehittelyn myötä. Savikattotiilet valmistetaan luonnonsavesta polttamalla savitiilet korkeassa lämpötilassa. Savikattotiilet ovatkin terrakottakeramiikkaa. Savitiilikatot ovatkin yleensä terrakotanpunaisia, joka on savikattotiilen perusväri. Muunkin värisiä savikattotiiliä voidaan valmistaa ruiskuttamalla kattotiilen pintaan mineraalioksideja ennen savitiilen polttamista. Savikattotiilen väri säilyy haalistumatta koko savitiilikaton käyttöiän. Savikattotiilien väri oikeastaan vain syvenee vanhetessaan. Betonikattotiilet sen sijaan valmistetaan betonimassasta. Läpivärjättyjä betonikattotiiliä valmistetaan lisäämällä betonimassaan väriaineita. Betonikattotiiliä onkin saatavana monen värisinä. Usein läpivärjätyt betonikattotiilet vielä pintamaalataan. Pintamaali suojaa kattotiiliä uv-säteilyltä ja kosteudelta. Betonitiilikattojen värit kuitenkin haalistuvat ennen pitkää auringon valon vaikutuksesta. Betonitiilikatot voidaan kuitenkin huoltomaalata useaan otteeseen elinkaarensa aikana.

Milloin tiilikattoremotti tulee ajankohtaiseksi?

Tiilikattojen kattotiilet rapautuvat vuosikymmenten kuluessa. Rapautuminen johtuu siitä, että huokoisten kattotiilien huokosiin imeytyy vettä. Suomen sääolosuhteissa vesi vuoroin jäätyy ja sulaa kattotiilen sisässä. Kun tätä jatkuu vuosikymmeniä, alkaa kattotiilet lopulta rapaumaan. Jos vanhalla tiilikatolla tavataan säännönmukaisesti rikkoutuneita kattotiiliä, alkaa olla tiilikattoremontin aika. Täytyy muistaa, että rikkoutunut kattotiili aiheuttaa vesivuodon vesikatolle. Jos katon alusrakenteet kastuvat pahasti, voi tuleva kattoremontti olla huomattavasti mittavampi, kuin ollaan ajateltu.

Huopakattoremontti Pornainen | palahuopakatto, tiivissaumakatto, kolmiorimakate

huopakatoilla on paljon hyviä ominaisuuksia. Huopakatot ovat hiljaisia. Huopakatto kestää hyvin lämmönvaihteluita. Kattohuopa on joustavaa ja elää talon rakenteiden mukana. Huopakatto voidaan asentaa elastisuutensa ansiosta myös monimuotoisille katoille. Päätyypit huopakatoissa ovat palahuopakatto ja tiivissaumakatto. Kolmiorimakate on perinteinen huopakattotyyppi, jossa huopakermien saumat nostetaan rimojen avulla ylös veden ohjaamiseksi pois saumoista.

Alushuopa | Huopakaton aluskate

Vanha huopakate poistetaan yleensä ennen huopakattoremonttia. Koska katon aluslaudoituksen tulee olla hyvässä kunnossa ennen huopakattoremonttia, tarkastetaan alusrakenteet huolellisesti. Jos vanhassa katossa on ollut vesivuotoja, joudutaan aluslaudoitusta todennäköisesti uusimaan. Kun aluslaudoitus on kunnostettu, asennetaan katolle kumibitumilla kyllästetty, vedenpitävä alushuopa. Savupiipun läpivienti tehdään vesitiiviiksi, nostamalla aluskatetta vähintään 30 cm ylös piipun juuresta. Ylös nostettu alushuopa kiinnitetään piippuun niin, että se jää piiloon piipunpellityksen alle. Muiden katon läpivientien tiiviys varmistetaan kunkin kattotuotteen omalla läpivientitiivisteellä.

Palahuopakatto | Jyrkille katoille sopiva huopakatto

Palahuopakatot ovat parhaimmillaan jyrkillä katoilla. Eri muotoisista kattolaatoista kootun katon kuviointi pääsee silloin parhaiten esille. Huopakattolaattoja on mm. monikulmaisia, suorakaiteen muotoisia ja aaltomaisia malleja. Huopakattopaloja latomalla saadaan aikaan paanukattomainen vaikutelma. Bitumihuopapalat ovat useimmiten itseliimautuvia, mikä helpottaa kattolaattojen latomista katolle. Kattohuopapalat kiinnitettään kuitenkin paikoilleen huopanauloilla.

Tiivissaumakatto

Tiivissaumakate tehdään rullatavarana toimitettavasta bitumikermistä. Kaksikerroskatteessa liimataan tai hitsataan kaksi huopakerrosta päällekkäin niin, että yläpuolisen ja alapuolisen bitumikermin saumat osuvat eri kohtiin. Myös yksikerroskatteisiin sopivia bitumikermejä on olemassa. Yksikerroskatetta suositellaan kuitenkin ainoastaan jyrkille katoille, joissa vesi ei voi jäädä seisomaan huopakatolle. Eri bitumihuopalaadut kiinnitetään kattoon joko liimaamalla kumibitumiliimalla tai kaasuliekin avulla kuumaliimaamalla tai hitsaamalla. Tiivissaumakaton kattohuovan käyttöluokka määräytyy katon kaltevuuden mukaan.

Kattokorjaukset Pornainen

Katot ovat kovilla meidän pohjoisissa olosuhteissa varsinkin talvisin. Raskaat lumikuormat voivat katolta pudotessaan viedä kattotuotteita mukanaan. Jos kattotuotteiden kiinnikkeet pettävät, on myös kattovaurio vesikatossa todennäköinen. Väärin tehdyt lumenpudotukset taas voivat vaurioittaa kateruuveja ja niiden tiivisteitä tai naarmuttaa katon pinnoitetta. Myrskyvaurioitakin syntyy katoille säännöllisesti Pornaisissakin. Tyypillinen myrskyvaurio syntyy, kun tuulen pudottamat oksat tai kaatuvat puut rikkovat vesikattoa tai muita kattorakenteita. Joskus voimakkaat myrskyt voivat jopa irrottaa kattopeltejä ja kattohuopia katoilta. Kattovauriokorjaukset kannattaa tehdä mahdollisimman nopeasti, jotta mahdolliset kattovuodot saadaan tukittua ennen kuin lisävaurioita kattorakenteille pääsee syntymään. Kattovuoto voi syntyä myös hitaasti ja huomaamattomasti. Katon läpivientitiivisteet voivat hapertua vuosien kuluessa ja aiheuttaa kattovuodon. Jos tiivistevauriota ei huomata, voi kattovuoto jatkua jopa vuosia. Silloin vesikaton alapuoliset rakenteet todennäköisesti vaurioituvat niin, että edessä on isompi kattoremontti. Kattotarkastuksia olisikin tehtävä vähintään kerran vuodessa. Erityishuomiota kattotarkastuksissa tulisi kiinnittää kattoläpivientien tiiviyteen.

Rikkinäisten kattotiilien vaihtaminen | Rikkinäiset kattotiilet ovat vesivuotoriski

Tiilikattojen kattotiilet haurastuvat ja rapautuvat vuosikymmenten aikana. Rapautumista aiheuttaa vesi, joka on päässyt huokoisen kattotiilen huokosiin. Suomen sääolosuhteissa kattotiilen sisässä oleva vesi vuoroin jäätyy ja vuoroin sulaa, jolloin kattotiili hitaasti rapautuu. Haurastuneet kattotiilet rikkoutuvat helposti. Koska rikkoutuneet kattotiilet aiheuttavat kattovuodon vesikatolle, kannattaa lohjenneet kattotiilet vaihdattaa mahdollisimman pian.

Kattohuollot Pornainen | Huollettu katto kestää pitkään

Säännölliset kattohuollot ovat yksi tärkeimmistä tekijöistä, jotka vaikuttavat katon käyttöiän pituuteen. Kun kattohuollot tehdään säännöllisesti ja oikea-aikaisesti, voidaan katon elinkaarta pidentää jopa vuosikymmenillä.

Katon huoltomaalaus suojaa kattoa

Jos peltikaton pinnoite kuluu tai naarmuuntuu, muodostuu siihen pian ruostetta. Jos ruostekohtia havaitaan kattotarkastuksissa olisi ensiapuna ruostekohdat katolla vähintään hiottava ja paikkamaalattava ruosteenestomaalilla. Koko katon huoltomaalaus suojaa kuitenkin kattoa parhaiten ja myös kohentaa talon ulkoasua. Tiilikaton huoltomaalaus palauttaa katon alkuperäisen värin ja suojaa kattotiiliä sekä rapautumiselta, että auringon uv-säteilyltä. Kaikille kattotyypeille, mukaan lukien huopakatot, on oma kattomaalityyppinsä. Katon säännöllisillä huoltomaalauksilla katto saa runsaasti lisää käyttövuosia. Pyydä tarjous kattosi huoltomaalauksesta Plus Kattopalvelusta.

Kattopesu ja katon harjaus pitävät kasvustot loitolla

Lehdet ja neulaset peittävät helposti katon, jos talon vierillä on runsaasti puita. Lehti- ja neulaspeite sitoo vettä katolle estämällä sadevesien virtauksen. Kosteus katolla aiheuttaa ruostumista, kattotiilien rapautumista ja kasvustojen muodostumista katolle. Siksi katon säännöllinen harjaus on tärkeä kattohuoltotoimi. Katon harjauksen voi yhdistää esimerkiksi syksyisin tehtävän vesikourujen puhdistuksen yhteyteen. Kattopesulla saadaan katosta irrotettua leväkasvustot, noki ja muu lika. Kattopesuaineet sisältävät myös suoja-aineita, jotka estävät kasvustojen muodostumista.

Kasvuston poisto | Sammaleentuhokäsittely Pornainen

Varsinkin tiilikatoille ja huopakatoille voi ajan saatossa kasvaa paksu sammalpeite, jos kattoharjauksia ei ole tehty säännöllisesti. Sammalpeitteestä pääsee eroon sammaleen tuhokäsittelyllä. Sammalet kuihdutetaan kasvustontuhoaineella, joka on täysin biohajoavaa ja ympäristölle vaaratonta. Sammaleentuhokäsittely aloitetaan poistamalla katolta kaikki irtoava kasviaines esimerkiksi harjaamalla. Sitten katolle levitetään kasvustontuhoaine matalapaine ruiskulla. Kun sammaleentuhoaine on vaikuttanut, putoavat kuihtuneet kasvustot katolta alas tuulten ja sateiden mukana. Sammaleentuhokäsittely antaa jopa useiden vuosien suojan kasvustoja vastaan.

Vesikourujen puhdistus Pornainen

Vesikourut kannattaa puhdistaa kerran vuodessa, jotta katon sadevesijärjestelmä toimisi kunnolla. Vesikourujen puhdistuksen yhteydessä katto kannattaa myös harjata puhtaaksi lehdistä ja neulasista. Näin ne eivät kulkeudu vesikouruihin myöhemmin sateiden mukana. Jos räystäskourut tukkeutuvat voivat valumavedet kulkeutua vesikourujen sijasta esimerkiksi talon seinärakenteisiin. Pahimmassa tapauksessa vesikourujen tukkiutuminen voi johtaa home- ja kosteusongelmiin talon rakenteissa. Plus Kattopalvelu tekee vesikourujen puhdistuksia ja kattoharjauksia Pornaisten alueella.

Lumen pudotukset Pornainen

Jos talvella sataa runsaasti lunta, on riskinä, että katon kantokyky ei kestä lumimassojen painoa, vaan kattorakenteisiin syntyy vaurioita. Talon vierillä kulkeville ihmisille aiheutuu myös vaara, katolta mahdollisesti putoavan lumen ja jään takia. Lumen pudotus liukkaalla katolla on vaarallista työtä, varsinkin, jos turvavarusteita ei ole käytössä. Siksi lumenpudotustyöt kannattaa aina jättää alan ammattilaisille. Hankalissa paikoissa meillä on mahdollista käyttää nostolava-autoa turvallisen ja nopean lumenpudotuksen suorittamiseksi.

Kattotuotteiden huolto Pornainen

Keväisen kattotarkastuksen yhteydessä kannattaa samalla huoltaa kaikki kattotuotteet. Kattoturvatuotteiden kiinnitysten ja kateruuvien kiristys ovat perushuoltoja keväisin. Samoin kuin vesikourujen kiinnikkeiden tarkistaminen ja kiristäminen tarvittaessa. Vesikourujen kaadot ovat voineet muuttua talvella lumikuormien johdosta. Kaadot tarkastetaan ja säädetään tarvittaessa. Katon läpivientien tiivisteiden tarkistus ja huolto ovat myös keväisen kattohuollon vakiokohteita.

Kattotuoteasennukset Pornainen

Plus Kattopalvelusta saat kaikkia kattotuotteita Pornaisissa. Toimitamme ja asennamme kattoturvatuotteet, kuten katon kulkusillat, lapetikkaat ja lumiesteet. Kattotuoteasentajamme tekevät myös kattoikkuna-asennukset ja kattoluukkuasennukset. Myös kattoläpivientejä vaativat ilmastointiputkien, huippuimurien, tuuletusputkien, aurinkokeräinten, aurinkokennojen ja antennien asennukset kuuluvat palveluvalikoimaamme.

Muut kattotyöt Pornainen

Kattopalvelukokonaisuuteemme sisältyy myös paljon muita kattotöitä, kuin edellä mainitut kattoremontit, kattokorjaukset ja kattohuollot. Kysy lisää Plus Kattopalvelun kattoasiantuntijoilta. Löydämme varmasti ratkaisun kaikkiin kattokysymyksiisi. Ota yhteyttä puhelimitse, sähköpostilla tai nettilomakkeella.

Katon korotuksella lisätilaa asuntoosi

Talon ullakkotilat saa hyötykäyttöön, kun kattoa korotetaan. Ullakon huonekorkeus saadaan näin nostettua asumiskäyttöön sopivaksi. Teemme Pornaisissa myös vaativia katon korotuksia ja kattomuodon muutoksia.

Yläpohjan lisälämmöneristys parantaa talon energiatehokkuutta

Suurin osa asuntojen hukkalämmöstä haihtuu taivaan tuuliin talon yläpohjan kautta. Siksi yläpohjan lämmöneristyksiä lisäämällä voidaan talon energiakuluissa säästää huomattavasti. Lisälämmöneristysremontti on mahdollinen, jos yläpohjaan jää riittävästi tuuletustilaa myös lämmöneristeiden lisäämisen jälkeenkin. Katon korotuksen yhteydessä voidaan myös yläpohjan korkeutta kasvattaa, jolloin lisälämmöneristys mahdollistuu.

Kattopeltisepän työt

Kattopeltisepän työt vaativat korkeaa ammattitaitoa. Varsinkin monimuotoisten rivipeltikattojen asennukset ovat vaativia peltisepän töitä, kun kattopellit muotoillaan tarkasti katon muotojen mukaan paikan päällä ja saumataan käsityönä muuhun kattokokonaisuuteen. Kattopeltiseppämme tekevät myös kaikkia katolla tarvittavia tavallisempia pellitystöitä, kuten piipunpellityksiä, piipunhattujen asennuksia, Kattoikkunoiden pellityksiä Jiiripeltien asennuksia, harjapeltien asennuksia, myrskypeltien asennuksia ja tippapeltien sekä räystäspeltien asennuksia.

Katon ja räystäiden laudoitukset

Räystäslaudat, räystäiden aluslaudat ja katon päätylaudat uusitaan yleensä aina kattoremontin yhteydessä. Plus Kattopalvelusta saat myös kaikkia katon, räystäiden ja ulkoverhoilun laudoituksia erillispalveluna Pornaisissa.

Kattotarkastus erillispalveluna Pornaisissa

Kattotarkastuksen voi tilata Plus Kattopalvelusta myös erillispalveluna. Kattoasiantuntijamme tarkastavat katon kaikkia yksityiskohtia myöten ja antavat katon kunnosta tarkastusraportin. Kattotarkastusraporttia voi käyttää kattoremonttien, kattokorjausten ja kattohuoltojen suunnittelussa. Katon käyttöikä pitenee, kun kattotyöt tehdään säännöllisesti ja oikea-aikaisesti.

Kattoremontit

Katon korjaukset

Kattohuolto

Kattotyöt