Kattoremontit, huollot ja korjaukset kaikille pelti-, tiili ja huopakatoille
Kattoekspertit palveluksessasi kaikissa pelti-, tiili -ja huopakattotöissä

Katon korjaus Kuopio

Katon korjaus Kuopio, pätevien katto-osaajiemme laadukas paikkaus pitää katon turvaa ja tiiveyttä yllä. Korjaustarvetta syntyy jokaiselle katolle jossakin vaiheessa elinkaarta. Aluksi kyse voi olla tihkuvuodoista tai muista ongelmista katon toimivuudessa, jolloin riittävät yleensä täsmätoimet, kuten yksittäisen kattovuodon korjaus. Jos tilanteen kuitenkin annetaan kehittyä pidemmän aikaa itsekseen, syntyy yhä vakavampia vaurioita, ja korjaustenkin kokoluokka kasvaa. Kun katto vuotaa, tavallisin syy ovat sään ja ympäristön rasitukset; sammal, lehtiroska, lumi, kosteus, uv-säteily ja lämpötilanvaihtelut. Korjaustarvetta jouduttaa entisestään, jos katon huolto on heikolla tolalla, tai jos katon alkuperäiseen asennukseen liittyen on tehty mainittavia virheitä. Toisaalta uusi ja tervekin katto voi nopeasti päätyä korjauskuntoon, mikäli siihen iskevät odottamattomat myrsky- tai lumivahingot. Kenties katto joutui kärsimään, kun puu kaatui myrskyssä talon, mökin tai katon päälle, tai kun lumi irrotti tikkaat, lumiesteen tai kattoläpiviennin, niin että kattoon tuli reikä. Ajoissa tehty katon kunnostus kuitenkin taklaa useimmat ongelmat, kun yksittäiset epäkohdat eivät pääse äitymään kattaviksi kosteusvaurioiksi. Näin ollen isompiin remontteihinkaan ei tarvitse ryhtyä ennen aikojaan, vaan nykyinen katto saa pidemmän käyttöiän ja paremman toimintavarmuuden.

Vuotaako katto esimerkiksi savupiipun juuresta tai piipun tai läpiviennin kohdalta? Tai onko tarpeen teettää vuotavan kattoikkunan, kattovalokuvun tai kattoluukun korjaus sekä tiivistys? Meiltä saat sujuvasti katon korjaukset, paikkaukset ja tiivistykset Kuopiossa, täsmätöistä aluskatteen ja rakenteiden paikkauksiin sekä myrskyvaurioiden korjauksiin. Teemme jiirien ja läpivientien tiivistykset sekä katon vesivahinkojen ja vuorovaurioiden paikkaukset, kastuneiden villojen tai laudoitusten vaihdot samoin kuin kattovarustelujen korjaukset. Käsiimme voit uskoa kaikki kohteet katon mallista tai materiaalista riippumatta – paikkaamme pelti-, huopa- sekä tiilikatteet harjakatosta mansardi- ja tasakattoon. Toteutamme niin omakotitalon, autotallin, -katoksen kuin kesämökin katon korjaukset, kunnostukset kaikkiin asuin- ja ulkorakennuksiin sekä myös saaresta löytyviin kohteisiin. Meillä teetetyt kattotyöt kuuluvat niin ikään verotuksessa kotitalousvähennyksen piiriin, ja sivujemme kautta voi kuluihin hakea joustavaa, luotettavaa rahoitusta. Palvelemme korjauksissa ammattitaidolla ja avaimet käteen- periaatteella, laadukkain tuottein ja työmenetelmin aina kattosi tarpeiden mukaan. Toimialueeseemme sisältyy kattavasti muukin Pohjois-Savo; Siilinjärvi, Varkaus, Suonenjoki, Iisalmi ja Leppävirta. Varmista katollesi ensiluokkaiset oltavat ja rakenteille luotettava suoja – ota yhteyttä ja pyydä tarjouksemme katon korjauksesta Kuopiossa!

Kattavat kattotyöt katon korjauksesta katon huoltoon ja remonttiin Kuopiossa

Kokeneet kattoammattilaisemme korjaavat Kuopiossa kaikki katot huopa- ja palahuopakatoista tiilikattoihin sekä peltikattoihin. Jos katto vuotaa, kattoikkuna falskaa tai aluskate kaipaa paikkausta, löytyy meiltä kattava tietotaito ongelman korjaamiseksi. Kun katon korjaus ei enää riitä, remontoimme huopakattosi, tiilikattosi ja peltikattosi avaimet käteen -palvelulla. Uutta kattoremonttia voidaan lykätä laadukkailla kattohuolloillamme, joilla varmistat kattosi toimivuuden ja pitkäikäisyyden. Puhdistamme katon ja vesikourut, pudotamme lumet, poistamme jääpuikot ja tarjoamme muut katon huoltotyöt kattosi tarpeiden mukaan. Ota yhteyttä missä tahansa kattotyössä Kuopion alueella!

Huopakaton korjaus Kuopio – tuloksena tyylikäs ja toimintavarma katto

Huopakaton korjaus Kuopio, palautamme täydellä taidolla ja tuotetuntemuksella käyttövarmuuden kärsineelle katolle. Huopakaton, eli bitumikaton korjaustarve näkyy tyypillisesti katepinnan kulumina. Huopaan iskevät varsinkin vanhemmiten mekaaniset ja kemialliset rasitukset, kuten sammal, kosteus ja lumikuorma sekä auringon kuivattava uv-säteily. Kermin päältä aluksi löytyvä suojaava sirote hiutuu vähä vähältä pois, jolloin kate joutuu vaurioille alttiiksi, ja halkeilua tapahtuu helpommin. Huopaan saattaa ilmestyä kulumia, reikiä, kupruja, painumia ja repeämiä, joskus jopa suoranaisia pullistumia eli niin kutsuttuja huopakaton höyrypusseja. Tai sitten huopakatto tai palahuopakatto vuotaa liitosten tai läpivientien kohdalta, tai jos katto on joutunut yllättäen kohtaamaan tuhoisan myrskyvahingon. Ehkä huopakatto tai palahuopakatto vaurioitui, kun puu kaatui talon tai katon päälle myrskyssä. Tai sitten myrskytuuli riepotteli huopavuotia tai myrsky muulla tavoin vaurioitti kattoa.

Hoidamme huopakaton sekä palahuopakaton korjaukset, paikkaukset ja tiivistykset Kuopiossa. Katsastamme vaurioiden laajuuden ja luonteen, ja suhteutamme korjaustyöt sen mukaan. Käsittelemme sammaleesta kärsineet saumat ja liimaamme irronneet bitumipaanut palahuopakatolta, ja täsmäkunnostamme massalla pienehköt katepinnan kulumat. Isompiin vauriokohtiin puolestaan kiinnitämme erityiset huopakaton paikkapalat, ja kuprut eli höyrypussit leikkaamme auki, jotta kate saadaan tasoitettua kuntoon. Toteutamme Kuopiossa huopakaton tulityöt ja alushuovan sekä umpilaudoituksen vaihdot, samoin taitoa vaativat tasakaton korjaukset, tiivistykset sekä paikkaukset. Lisäksi saat meiltä huopakaton sekä palahuopakaton myrskyvaurioiden korjaustyöt, sekä kattavat huopakaton kunnostukset kaikissa saarikohteissa.

Peltikaton korjaus Kuopio, kärsinyt peltipinta uuteen uskoon

Peltikaton korjaus Kuopio – paikkaamme ruostuneen ja reikiintyneen katon vahvalla ammattitaidolla ja laadukkain tuottein. Korroosio iskee kyntensä etenkin hoitamatta jääneisiin pelteihin. Muihin peltikaton uhkiin kuuluvat arkiset sään ja ajan rasitukset, kun toistuvat lämpötilanvaihtelut saavat kattopellit elämään edestakaisin. Tämän myötä kiinnikkeet antavat periksi ja peltikaton naulat pumppautuvat ylös, jolloin peltien liitokset alkavat irvistää, ja tuloksena vesitiiveys on tiessään. Jos taas peltikatto vuotaa rakenteisiin, saattaa ongelma löytyä yläpohjasta – vaikkapa aluskate voi olla virheellisesti asennettu tai kärsinyt mekaanisen vaurion. Vielä eräs valitettava vaaranpaikka ovat peltikaton myrsky- ja lumivauriot, joiden tuhot vaihtelevat katepinnan naarmuista rikkinäisiin välikaton rakenteisiin. Kenties tuuli tai myrsky irrotti kattopellit ja peltilistat, tai myrsky kaatoi puun peltikaton tai talon päälle. Tai sitten lumi riuhtoi mukanaan alas rännit, tikkaat tai lumiesteet, niin että kattoon tuli reikiä.

Peltikaton korjaus ja tiivistys Kuopiossa edellyttää huolelliset pohjatyöt, kuten lian sekä ruosteen poiston alustasta, niin että paikkauksesta saadaan kestävä. Useimmissa kohteissa järkevin tapa edetä on nykyisen peltikaton reikien paikkaus, sekä toisinaan yksittäisten kattopeltien vaihto, kun vauriot jäävät luonteeltaan paikallisiksi. Suoritamme kattopeltien lisäkiinnitykset sekä naulojen tai kateruuvien vaihdot uusiin kateruuveihin, samoin peltikaton aluskatteen korjaukset, paikkaukset ja tiivistykset Kuopiossa. Kattopeltisepiltämme hoituvat myös peltikaton lumi- sekä myrskyvaurioiden korjaukset, sekä peltikaton kunnostukset saarimökillä ja muualla saarikohteissa.

Tiilikaton korjaus Kuopio – tehokkaalla toteutuksella kattosi parhaaksi

Tiilikaton korjaus Kuopio, toteutamme kunnostukset kattavin taidoin, joten lopputuloksena on kaunis ja kestävä katto. Myös tiilikaton kohtaloksi saattavat koitua myrskyn aikaansaamat vauriot. Ehkä tuuli tai myrsky irrotti ja vei mennessään harjatiilen, kattotiilen tai reunatiilen. Tai sitten katto kärsi vahinkoa, kun myrsky kaatoi puun tiilikaton tai talon päälle. Tavallisimmin tiilikaton korjaustarve kehittyy astetta arkisemmissa rasituksissa, kun kattoa jäytävät sammal ja lumikuorma sekä jatkuvat lämpötilanvaihtelut. Sammal syö tiilestä mineraaleja ja ujuttaa juurensa katteeseen, ja lumi taas voi painaa rakenteita notkolle tai työntää vettä sisään saumoista. Ikääntyvä tiilikatto kärsii nahoissaan myös pakkasrapautumisen kierteen, kun huokoistunut kate imee itseensä kosteutta, joka vuoroin jäätyy ja sulaa. Kun tiilikatto vuotaa, voi olla syytä tarkistaa myös aluskatteen ja yläpohjan tilanne – ehkä tarvitaankin tiilikaton aluskatteen korjausta, tiivistystä sekä paikkausta.

Tiilikaton korjaus, paikkaus ja tiivistys Kuopiossa ehkäisee vakavammat kattovauriot, kuten ikävät kosteus- ja lahohaitat sekä ennenaikaiset remontit. Tyypillisesti tiilikaton korjaustarve osoittautuu luonteeltaan varsin paikalliseksi, niin että katolle riittävät täsmätoimet, kuten rikkinäisten kattotiilien vaihto. Toteutamme niin ikään yläpohjan paikkaukset ja painuneen rakenteen oikaisut, tiilikaton myrskyvaurioiden korjaukset sekä katon saneeraukset saarikohteissa. Tiilikaton korjaus Kuopiossa viimeistellään pintakäsittelemällä kuluneet tiilet, niin että kulunut kate saadaan jälleen suojattua kosteuden ja kasvuston vaaroilta.

Aluskatteen korjaus, paikkaus ja tiivistys Kuopio, kunnostamme niin tihkuvuodot kuin kastuneet rakenteet

Aluskatteen korjaus, paikkaus ja tiivistys Kuopio – laadukas täsmäratkaisu kattosi tarpeisiin syntyy siististi ja sujuvasti ammattilaistemme käsissä. Aluskate on välttämätön katon toimintakyvyn kannalta etenkin maamme vaihtelevissa sääoloissa. Laadukas ja oikein asennettu aluskate poistaa sekä ulkoa että sisältä tihkuvan kosteuden, ennen kuin se tiivistyy eristeisiin tai muihin yläpohjan rakenteisiin. Kun aluskate vuotaa, yleisin syy ovat sään ja ajan tuomat kulumat, joskus lisäksi alkuperäisen asennuksen virheet tai muut mekaaniset vauriot. Toteutamme aluskatteen kunnostustoimet kaikentyyppisissä kohteissa – niin peltikaton kuin tiilikatonkin aluskatteen korjaukset, paikkaukset ja tiivistykset Kuopiossa.

Paikkaamme aluskatteen yksittäiset reiät ja vaihdamme reikiintyneet vuodat, suorittaen kaikki limitykset ja tiivistykset yksityiskohtia myöten huolella. Korjaamme katolta valumajäljet, lahovauriot ja kastuneet villat, sekä parannamme eristystä ja välikaton tuuletusta, jos toimiva ilmanvaihto sitä edellyttää. Saat meiltä aluskatteen korjaukset ja paikkaukset kaikkien elementtien suhteen, myös jiiristä ja sisätaitteesta sekä muun muassa savupiipun kohdalta. Asennamme jiireihin saumaukset, pellitykset ja laudoitukset viimeisen päälle, sekä huolehdimme aluskatteen ylösnostoista ja tarkasta tiivistämisestä savupiippuun. Lisäksi hoidamme aluskatteen korjaukset, paikkaukset ja tiivistykset Kuopiossa läpiviennin kohdalta, kuten kattovalokuvun, kattoluukun, kattoikkunan, ilmanvaihtoputken ja viemärintuuletusputken kohdalta.

Kattoikkuna, kattovalokupu, kattoluukku tai kattoläpivienti vuotaa Kuopio – korjaus jatkaa kattosi elinkaarta

Kattoikkuna, kattovalokupu, kattoluukku tai kattoläpivienti vuotaa Kuopio – korjaus ostaa katollesi edullista lisäaikaa, kun asialla on ensiluokkainen kattokorjauspalvelumme. Läpiviennit puhkaisevat vesikatteen ja aluskatteen, joten niihin liittyy huomattava vuotoriski. Kun kattoikkuna, kattovalokupu, kattoluukku tai jokin muu kattoläpivienti vuotaa Kuopiossa, paras ratkaisu on pyytää paikalle pätevät kattoammattilaisemme. Saat meiltä katon korjaukset vuotavan savupiipun, kattoikkunan ja kattovalokuvun kohdalta, sekä kattoluukun, ilmanvaihtoputken, viemärintuuletusputken tai muun läpiviennin kohdalta. Hoidamme virttyneiden tiivisteiden vaihdot ja kuluneiden suojapeltien uusimiset, ja asennamme myös puuttuvat tiivistekappaleet sekä jo mainitut aluskatteen ylösnostot.

Kattopalvelumme auttaa, kun kattoikkuna, kattovalokupu, kattoluukku tai kattoläpivienti vuotaa Kuopiossa, ja toteutamme taitavasti muutkin korjaukset kattosi hyvinvointia ajatellen. Lopputuloksena on tiivis ja toimiva katto, joka kestää säätä sekä aikaa – ota siis yhteyttä ja pyydä tarjouksemme katon korjauksesta sekä paikkauksesta!

Kattoremontit

Katon korjaukset

Kattohuolto

Kattotyöt